Csajok nem tudok olvasni!!!
Most csak egy gyors szüléstörténet, ha Blanki és Janó engedi!!
Szóval ahogy terveztem....
Már egész csütörtök éjjel furán éreztem magam, de gondoltam ez a vacsora " káposztás tészta cukorra és tejjel" ettem. Na de reggel 4-kor már valami nagyobb fájdalomre ébredtem, és 5-ig nézegettem,hogy 10 percenként jönnek. Aztán felkeltettem apát, megkérdeztem tőle,hogy sok munkája van e, erre ő hogy igen, nem visz el vizsgálatra. Erre én elsírtam magam, hogy jóvan akkor megyek egyedül szülni. Ja ha szülni megyünk akkor megyek én is mondta, és gyorsan kiugrott az ágyból, én még maradtam, figyeltem tovább. Aztán felkeltettük Janót mintha mi sem lenne és fél 7-kor elindultunk DB-be az oviba, ekkor már 5 perceseim voltak, de nem látszott még rajtam. Az ovónőkkel elbájologtam pár percet, kifizettem amit kell és irány a kórház. A kórházban beadtam a könyvemet, ekkor már 3 perceseim voltak. Ezt is csak onnan lehetett észrevenni, hogy 3 percenként nézegettem a telefonomat, az uram rám is szólt,hogy ne nézegessem már annyiszor, minek nézem, mondom nézem a fájásokat, ja már ilyen sürüek, hát igen mondom. aztán behívtak, közölték dokim nincs, mondom tudom,hogy nincs a kórházban, de behívható nem??? Nem mert a Balcsin van szakszervezeti ülésen. Mondom akkor jöjjön a helyettes, lesz ami lesz, orvos -orvos, ugyanaz az egyetem, meglesz az ígyis-úgyis. Megvizsgált, lightosan, magzatvíz tiszta, méhszáj 2 újnyi, itt elakadtam, mondom jó vastag újja van ennek, a másik doki már 1 hete mondta,hogy 3 újnyi, na már ez sem érdekelt. Felkísértek bennünket a szülőszobára, szép környezet, barátságos, 1 ágyas szülőszoba, minimális kórházi eszköz... Beöntés, fosás, zuhanyzás, addig apuci kint várt. Ezek után végre beengedték. Aztán nemsokára burok repi, jó kis finom meleg mazatvíz, erősödő fájások. Kérdések, kérek e EDA-t, mondom attól mentsen engem meg a jó Isten... akkor gáz??? Nem kell az se, tesóm hányt tőle. Aztán még erősebb fájások, már 1.5 percesek, férjemmel még azért néha el el nevetgéltünk két fájás közt,hogy ha a távirányítós ágyat rám zárja akkor lehet rögtön meglesz a baba. Doki jön kérdi jól vagyok e, mosolyogva mondom igen, köszönöm, csak nagyon fáj, de jól. Hát kössünk egy oxi-t, jó, kössünk, de akkor hozzák azt a gázt, mert ez a fájás már tudom nagyon " gáz " lesz. Hozzák a gázt, rosszúl szívom,szart nem ér. Ekkor volt kb. 11 óra. Jön egy szülésznő mondja ,hogy hogy szívjak, szívom mint a torkos borz, a fájást nem csökkenti cseppet sem, de két fájást közt olyan tompa vagyok, hogy olyan mintha egy fél órát aludtam volna. Férjemtől bocsánatot kérek, de már nem tudok vele beszélgetni, csak a kezét szorongatom, és jajongok, de nem annyira a fájástól inkább attól,hogy hallom a szívhang 90 körül van, minden fájás táján.Jön a doki, könyörgök,hogy ne menjen el csináljon már valamit, nyomnom kell, még nem lehet, aztán egyszer szólnak ,jöjjek le a kis szeremről, elviszik, mert kell a szívó stb. Felcsillan a szemem, akkor már itt az idő, szívok egy utolsót a gázomból és átadom. Szülésznő tőlem 4 méterre megáll velem szemben és mondja kapjam fel a lábam és nyomhatok. Nyomok, ő ott áll és mondja,hogy szép fekete haja van, el sem hiszem,látszik a haja, dokinak könyörgök,hogy nagyon nagy lesz nem bírom, de bírom, tudom,hogy bírom, ő is tudja, Blanka is tudja, és egy kis szülésznői rágsegítéssel ugyan, de 3 fájás és 6 nyomás után gátmetszéssel megszületett Blankibébi, tényleg fekete a haja, csupa máz, hatalmas combok, én bőgök az örömtől, nézeget, csendben van. Apuka elvágja a köldökzsinórt, én gyönyörködök, apuka is gyönyörködik, a kis sonkákban, a kerek popsiban, a személyzet licitál, 5-5.5 kb. e, de végül "csak" 4400 gramm és 59cm, hát ezért nem ment lejebb az én hasam, mondom magamban, az egész felsőtestem alig 59 cm. Blankit elviszik, engem foltoznak. Dokival kedéjesen beszélgetek, semmit sem érzek. Alkudok is magamnak felszívódó varratot, minek nekem varratszedés. A doki egy tünemény, megteszi, kellemesen csalódtam benne!! Aztán 2 óra örzés, már majd bepisálok,mire jön valaki, hogy megpróbálnék e pisilni, mondom megpróbálnék e, hát minnyán bemegy. Aztán lepattanás az ágyról be a tolószékbe, és le a szobámba, 2 ágyas fürdős szoba, egy álom, és megyek zuhizok, aztán megyek megnézni a bébimet a csecsemősre, akit addigra már el is neveznek husikának,hiszen ő az osztályon a legnagyobb. Velem madarat lehet fogatni annyira boldog vagyok, voltam és leszek.....Ez volt életem legcsodálatosabb élménye, ugyanolyan csoda, mint mikor Janót foghattam először a kezembe, talán csak annyival nagyobb csoda,hogy a szülést is csodaként éltem most meg!!!
Ennyi volt az én szülés történetem, hossszú volt, de így kerek és egész!!!
Üröm az örömben,hogy tejcsim stabilizálódni látszik 20 mg/ mell/ szopcsi, így pótolni kell tápival. Blanka nagy haspók, álandóan enne. Ja és attól hogy ekkora súly volt szerintem a 36cm fejörfogat nem is sok, csinibuksi a drágám.