A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Tényleg nagy a hasonlóság Heni! :) Gondolkoznom kellett, hogy melyik melyik! :)

Várjuk Apát, aztán megyünk bevásárolni. Már itt az ideje... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Na még egy kép az unatkozó anyukától 8)
Kép

Heni
KépKép
heni81

SZiasztok!
Jöttem panaszkodni!
Ki vagyok!
Botond napok óta óriási cirkusszal alszik el este. Olyan, mintha félne attól, hogy aludni kell. Én nem vagyok jó, csak az apja. De neki meg nincs túl nagy türelme a 2 órás műsorhoz. Hisztizik, sír, nem hajlandó lefeküdni. Amikor végre elalszik, két ór amúlva fölkel, és kezdődik minden előlről. Fáradt vagyok, és nem tudom, hogy mi lehet ez, és hogy hogy kezeljem.
Közben iszonyúan fáj az egész hátam 2 hete. Még a nyaralás alatt kezdődött. Azt hittem, elaludtam, de azóta sem változott. A legrosszabb, hogy kisugárzik a fejembe, és az is fáj minden nap.
B-zsal is fasírtba vagyok napok (hetek?) óta. Ez sem tesz jót az idegeimnek.
Ráadásul most vasárnap lesz Lottesz keresztelője. Fondant tortát készülök sütni, csak még soha nem csináltam...
Asszem rámférne egy kiadós bőgés! :cry:
Bocs. Kipanaszkodtam magam, de mást most nem tudok.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jó reggelt!

sense: kitartás! Remélem hamar rendeződik a helyzet!

Heni: nagyon hasonlítanak!

Ágica: Petra mikor is kezdte a bölcsit?

kispocc: Boti édes lehetett :)
Vendég

Jó reggelt!

Zsófinak, Dominak és Bencének boldog szülinapot! :)

Sense! Hú, így nem könnyű! :( Sedatif PC-t próbáltad már??? Azt tudom, hogy este is kell 2 szem alvászavarra. De a papírjában benne van!!! Mindenképpen próbáljátok ki, homeopátiás!
Foga nem jöhet?
Szeli is cirkuszolt az alvás ellen, de nem tartott ennyi ideig neki, meg ő inkább kimászkált csak, meg kiröhögött. Az esti olvasás kicsit enyhítette az ellenállást.

sír...

Kép

Kép
regcsiken14

Sense, sajnálom :(
A párkapcsolati gubancot különösen.
A többiek majd biztos adnak használható tanácsokat altatás ügyben.

Nálunk egy dolog segített, mikor R. 11-ig fél 12-ig randalírozott rendszeresen éjjel, meg hajnalban is felkelt, az, hogy kihagytam a délutáni altatást. MOndjuk Rugó speciális eset, szóval nem követendő példa. Magától ugye nem feküdt le, csak komoly rásegítéssel aludt el délután is.
MOst jól kifárad napközben, és fél kilenc körül kidől, húzza egész reggel kilencig általában.

Ha a fájdalom nem múlik el, szerintem el kellene menni vele szakemberhez, mert a fájdalomcsillapítás mellett tudni kellene, mi a baj :roll:

A keresztelő biztos szép lesz. Majd fotózd le a gyerekeket :!:

Velünk nem történt semmi érdekes tegnap óta.
Rugó alszik. Reggelizek. Ki kellene menni felmosni a lépcsőt majd, a kutya sok sarat felhordott. Ronda :roll:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Zsófi, Bence és Dominik!
Még sok boldog szülinapot kívánunk Nektek!!!

Tényleg megyek felmosni :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Kész vagyok :( Az altatás este egyre nehezebb. Nagyon nehezen alszik el, előtte hiszti majd ébredések. Ma éjjel kritikán aluli volt. 3 óra szenvedés után nagy nehezen 11-kor elaludt majd fél óra múlva ébredt és még 1 órát üvöltött, veszekedett, rugdosott majd visszaaludt. Valamikor hajnalba átjött hozzám, először hozzám bújt majd egyszerűen rám feküdt és rajtam forgolódott majd nagy nehezen visszaaludt. Reggel pedig 1/2 6-kor kelt. Én szinte semmit sem aludtam. Ami a legdúrvább, hogy nem is fáradt :shock: Ő pörög ezerrel én meg alig élek :?
Egyszerűen már nem tudom mit csináljak. Z este a fejemhez vágta, hogy én rontottam el. De mivel????? Eddig azért este viszonylag időben, hisztik nélkül elaludt.Ááááááááááááááááááááááááá nem tudom mit csináljak másképp

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sense látom nálatok is gond az altatás. Ha rájössz a megoldásra kérlek osszad meg velem a titkot.
Hétvégére biztos helyrerázódtok B.vel. A keresztelőről majd kérünk szépen képet, mag majd a nyaralásról is.
Hátadnak+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Heni nagyon hasonlítanak a fiúk :lol:
jó a montázs nagyon :D

Ágica szép lassan Petrának is tetszeni fog a bölcsi, csak több időbe telhet.

Dettyk na ott aludt tegnap Panka?

Körözés: Irina, Mesi, Anitja, Meryke jelentkezzetek már be légyszíves. Legalább életjelet adjatok!!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, sajnálom :(

Nem is tudtam, hogy Neked tetoválásod van :wink:
:shock:

Kép
vindolanda

Bence, Dominik és Zsófika sok boldog születésnapot kívánunk nektek

Tündi te is rég voltál nagyon

Juba jobbulást nektek+++++++++++++++++

:arrow: levest főzni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szerintem Irina elutazott arra a konferenciára, amire Nekem is mennem kellett volna. Ma van meg holnap. Én az anyagiak miatt visszamondtam. Ment volna az egész család, és 28 ezer forint alatt nem úsztuk volna meg :roll: :?

De majd ha jobban állunk :wink:

Kép
vindolanda

Vindo Már lassan 10 éve 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mindig azok a fránya anyagiak :? Sajnálom, hogy nem tudtatok menni!

Na tényleg el mert így sose lesz kész a kaja

KépKép
Kép Kép
l.móni

Berta,ZsófiBence,Domiboldog szülinapot :)

csatlakozom sz@r éjszakások közé :? csak nálunk annyi különbséggel h. már 8kor aludtak(nem tudom mikor volt ilyen utoljára :lol: ) viszont B: vmikor hajnal n1kor elkezdte,kb. 1 órán keresztül altattam vissza,végül mi ágyunkban kötött ki Ő is...jó volt 2 gyerek közt aludni :9 főleg mikor M. lába a fejemen landolt :lol: persze jól elaludtunk,B. enyhén szólva tiszta nyűg,most is csak azért tudok írni,mert talált egy rég látot autót :)

:arrow:

KépKép
viranka

Rugó tegnap fél kilenc óta alszik :shock:

Kép
vindolanda

Tényleg Móni, akkor a cumi-korszakot lezártátok?

Viranka, lehetett most valami a levegőben, hogy többen is ilyen rosszul aludtatok.

Kép
vindolanda

Na, elzárom magamat, R. is felébredt :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok Drága Lányok!

Itt vagyok Móni :)

Köszönöm a köszöntéseket Bence nevében!
Mi is nagyon sok boldogságot kívánunk az ünneplőknek!

Már napok óta akarok jönni, de persze időm az kevés.
Dióhéjban rólunk: Mátéval elsején elkezdtük a beszoktatást. Teljesen zökkenőmentes volt, az altatásnál az első alkalom sírásba torkollott, nem is erőltettük, majd másnap 20 perces simizés és rábeszélés után sikerült elaludnia, azóta is minden simán megy, egyszer sem sírt, amikor eljöttem, ennek nagyon örülök, mert nekem így is nagyon nehéz feldolgozni az elválást, úgy meg megszakadt volna a szívem. Most ott tartunk, hogy reggel 9 körül beérünk, az udvaron keresünk neki egy motort, elköszönök tőle és csak uzsi után háromra megyek érte. Remélem továbbra is így fogja szeretni, bár gondolom neki is lesznek rosszabb napjai.:roll: Én most ezerrel készülök a szülinapjukra, holnap tartjuk a barátokkal, ovis társakkal, jövő szombaton pedig a családdal :)
Dolgozni majd október közepe felé megyek még nem beszéltünk meg konkrét dátumot, addig szabin vagyok. Már jó sok dolgot kitaláltam magamnak, hogy ne unatkozzak. :wink: Leginkább ruhaválogatás, játékselejtezés, mindenféle nagytakarítás szerepel a terveim közt, amikre munka mellett úgysem lesz időm.

Sense, Móni, Viranka: Sajnálom a rossz éjszakákat, szerencsére ebben nincs tapasztalatom, Máté szívesen megy aludni és végig alussza az éjszakát. Egyszer-kétszer előfordul, hogy felriad, vagy melege van és nem tud visszaaludni, akkor átviszem magamhoz és visszaalszik, utána viszem vissza az ágyikójába. Kitartást nektek, remélem csak átmeneti +++++++

Gyerekek gyönyörűek, kicsik, nagyon egyaránt.

Most is csak ennyire futotta, megyek, holnapra sütöm a tortákat :arrow:

Sok puszi mindenkinek :) Majd jövök képekkel a buliról :)

KépKépKépKép
meryke

Hörcsögről is olyan rég olvastam :roll:

KépKépKépKép
meryke

Köszönjük szépen a köszöntéseket :)
Vendég

csak egy pár sor..takarítottma és mindjárt indulok Emmáért..

A bölcsi és talán az utolsó 4 fog...változást hozott, Hihetetlenül anyás lett, csak én mindenben, ha nem lát , sírás van.:-( Altatás..rémálom..illetve csak akkor ha eljövök mellőle és leülök, nem simogtom....délben épp csak 1 órát laszik, éjjle bepisil, meg ha nagyon hisztizik fulladozik és bepisil.....a szívem szakad meg...de ha nem most akkor jövőre a bölcsibe szokunk meg és ha addig tesó is összejön....akkor meg még utálni is fog és féltékeny lesz a tesóra..

Az első hét szuper volt, imádott menni, haza sem akart jönni a bölcsiből

a második hét..hétfőn még ok, de keddtől.( gondozónők hetente váltják egymást, most nem az övé van reggel, csak 10 re jön :-( )nem akar menni, regel óriási sírás, fulladásig, ......aztá icit lenyugszik a kocsiban, bár többször hüppögni kezd, aztán a bölcsiben mikor átöltözünk..magátol sétál be kicsit hüppögve a szobába...?????????????????
mikor érte megyek ölel szorosan...
megértem 2 évig együtt voltunk állandóan..most meg 3-4 órára távol van...az ottalvást meg sem próbálnám...

nagyon neheen tudom kezelni a hisztit és a nem elalvást....ja és éjjel "rém"álmai vannak..sokszor felsír és érthetetlen dolgokat beszél..álmában....rengeteget ébred.....

a bepisiléssel nincsen bajon..mert napközben bölcsiben szól..pisi, kaki..és ügyes...de ste gondolom nem tudja feldolgozni a napi eseményeket a lelki megrázkódtatást hogy anya nincs vele.....ezért pelust tettünk tegnap már neki...reggel nyi, de mire odaértem becsorgott , meleg volt még a pelus.....és mondta a drágám hoiyg Emma bepisilt....persze nem csinálunk belőle gondot....nem akarom hogy rossz érzése legyen..majd lehet 2x is kiviszem este pisilni álmában.....legalább ez ne legyen hogy a pisi miatt aggódjon..teye rendbe a kis lelkét.....

egyébként nálunk is a mese jön be altatásnak...amit én mesélek...leginkább róla..

huh ez most nagyon hosszú lesz..

igyekszem visszaolvasni...ha délben aludna a drágám..

Maggie: ma is láttunk reggel , csak most szembe jöttetek. :wink:

Szüli és névnaposoknak sok sok puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Éjszakázókat sajnálom... :(
Szeli éjjel jól aludt. Egyszer ébredt csak, mert nem találta a cumiját, de odaadtam neki és aludt tovább. :)
Meg beszélt álmában, de nem rossz dolgokat, csak 1-2 szó jutott eszébe! :) Már nem emlékszem, mik...
Reggel meg félálomban odahajolt hozzám, és adott egy puszit! :) Olyan jól esett! :)

Délelőtt a játszóházban voltak barátnőmmel, míg én tesztet írtam. Annyira rohantam, hogy nem is nagyon köszöntem el tőle, de nem is keresett. Jól elvoltak! :) Barátnőm meséli, hogy Szeli azt játszotta, hogy leszedte a játék porszívóról a csövet, majd a csövet odatette a baba orrához! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk!
ne pisiltesd meg félálomban! épp szerdán olvastam HP-ba míg várakoztunk,mert könnyen hozzászoknak a gyerekek s ez állítólag nem jó :wink: köv. hét meg könnyebb lesz hidd el :)

KépKép
viranka

Viranka: ok, köszi.,é akkor ha szól h pisilni kell?

Na ma délben 1,5 órát aludt, de megint olyn sírva, kelt, semi sem jó..nagyon gyanakszom a fogakra, ugye jó pár napig folyt az orra, viszket a füle is..meg párszor odakapott már a fogaihoz...elég nyűgös, anyás......hát enm tudom fogja e hagyni h megnézem a fogait.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk én is hallottam, hogy nem jó pisiltetni, de annyit tehetsz, hogy már este nincsen ivás, és pisilteted lefekvés előtt.
Nálunk Péterke 6 után már csak a kakaóját issza, pisiltetem vagy 2x alvás előtt, cicáknak, apának és reggelig nem kell neki.

Regi hogy sikerült a teszt?

Meryke:-)

Sense sajnálom:-(

Nálunk Péterke nem ébred éjszaka, viszont Áron annál többet, 3x4x is de nincsen fel, csak cici kell. Lehet már igy 5 hósan kevés a tejci? Nagyon gondolkodom a hozzátápin :roll: fogai is jöhetnek :roll: szuszog is :evil:

Heni
KépKép
heni81

Vindo igen, sikeresen leszokott :lol: :lol:

Kaqk ugyanazt akartam írni mint Viranka. Ha Ő szól, hogy pisilni kell akkor persze vidd ki de ha alszik és nem szól ne erőltesd. Akár nappalra is kérheti még a pelust mert összezavarja a bölcsi.

Viranka sajnálom, hogy nektek is rossz éjszakátok volt :(

Regi hogy sikerült a teszt?

Meryke végre :lol: jó volt olvasni rólatok.
Majd hozz kérlek képet a szülinapi buliról :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mesi!
ezt csak neked :) :)
[quote="tillidian"]A írta:tillidiannyabébi,
akkor a teszvesz drágább :roll: (Gremese egyébként csak a babanetes csajoknak dolgozik ennyiért :wink: - itt kell neki privit írni, akkor tudja, hogy innen jön a felkérés! Nekem minden álmomat felülmúlta, amit varrt, olyan gyönyörű és benne van ám az anyag rendesen!!!)
Gremesénél csuklya nélkül 4.700, csuklyával 5.300

KépKép
viranka

Móni: ok, köszi..nappal eddig szerencsére nincs baj..itthon..itt szól ..csak a bölcsiben van néha 1-1 baleset, mert ugye ott sok gyerek van és ha nem tudnak azonnal menni mikor Ő szól.....hát akkor nem érnek oda időben....de majd megtanulja hogy hamarbb kell szólni nem amikor mér majd becsorog.. :?

Estét meg megpróbáljuk h amikor megébred akkor kimegyünk...kérdezni szoktam és ha kell neki akkor akar jönni.....

kicsit nehéz hogy mindent csak velem csinál, más szinte hozzá sem érhet....és 1 méterre sem mozdulhatok ....de nem baj..hátha hamar feldolgozza.

Ma átalakítottuk az ágyát, levettük a rácsot, és egy leesésgátló került oda....kíváncsi vagyok hogy fog aludni...de legalább az én derekam nem fog leszakadni a ki-be emelgetéstől.

na lassan fürdetni és ha elaludt talán vissza tudok olvasni....az "anyásság" miatt 1 hete nem tudok... :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Teszt: nem is tudom... :roll: Valami japán logakai teszt volt (japán a cég). Az eleje könnyen ment, a nehezek közül már volt, aminél fogalmam se volt, időre ment, néhol több kellett volna. :? 2 hét múlva lesz eredmény. Voltunk vagy 15-en... :shock: De nem ez álmaim állása, így különösebben nem is izgat az egész, de azért kivi leszek, hogy sikerült! ;)
A poén, hogy Szeli egyik bölcsis társának az anyukája is ott volt... :lol: Ők is most szoknak be. Úgy tűnik, ő is keresgél... :roll: Inkább a bölcsiről dumáltunk, nem a melóról... :)

Kaqk! Én is tartok a bölcsis visszaszokástól.

De jobb is, hogy a héten még nem ment Szeli, mert ezalatt sokat fejlődött itthon. A játszóházban sem volt baleset, pedig féltem attól, hogy esetleg a nagy játék hevében nem figyel oda... de nem volt probléma! :)

Megsütöttem a holnapi sütit, kapucíner szelet lesz! :) Lesz még marcipános túrótorta, ezt rendeltük, a tetején egy marcipán napocskával (ez lesz a jele a bölcsiben), lesz még töltött tojás (brokkolis és sima) és finom krémes (tepertős túrókrém, tojáskrém) szendók! :) Ezeket én gyártom! :) Meg barátnőm hoz sajtos rudat! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, most sietek :roll:

Meryke, jó, hogy jelentkeztél...
Neked mi a munkád amúgy? Ügyes a fiad akkor a bölcsivel :wink: Jó partyzást!

Regina, japán teszt :shock:

Kaqk, ezt olyan rossz még olvasni is, de remélem, hamar javul a helyzet.

Móni, hát, minimum egy óra ordítás volt minden délutáni altatás előtt már a nyáron. Krokodilkönnyekkel, meneküléssel, fejrázással. És tényleg nem volt álmos, este meg kukorékolt, miután vért izzadva elaltattam :shock:
Hát, azt a procedúrát nem volt nehéz elhagyni...
8)

A csanába meg tudomásul vették, hogy nem alszik. Egyszer próbálták, vadul tiltakozott:O Így jártak. Hát, ezért fizetjük őket, hogy mikor a többi gyerek pihenget, Rugóra akkor is vigyázzanak.

Na, ma este már vezettem. Elmentünk a Corába meg utána mekiztünk. Végül is nem volt vészes, csak egyszer kezdtem hátra gurulni a felüljárón, de időben ráléptem a fékre :roll:

Holnap viszont egy lagziba vagyunk hivatalosak. Balmazújvárosba megyünk, G. már előre készül, hogy inni fog valamennyit. Visszük az egyik citerás srácot is. Meg persze Rugót.
Jöhetek haza éjszaka két részeggel meg egy babával :roll:

Na jó, hát nem ütik ki magukat persze :roll:

Menni kellene fürdenünk Rugóval. Hajat kell mosnom, az komoly procedúra, ha együtt fürdünk.

:arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, jelentkezek én is. Lassan nyugovóra térek, hajnalban meg kelhetek. Remélem most jobban viseli majd Bercó a távollétemet. A Kedves eléggé izgul.

Ünneplőket sokszor puszilom. Sok boldogságot mindenkinek!

Sense, Móni, Viranka! Teljesen megértelek Titeket. Borzasztó. Ugye Bercó is éjjeli bagolyka volt sokáig. Aztán egyszer átalakult.
Drága kicsi Botond. Ebben a félelemben lehet valami. Mintha Dávid is ilyen idősen kezdett volna félni dolgoktól. Mi jobb híján azt találtuk ki, hogy egy kis éjjeli lámpát felkapcsoltunk neki. Majd amikor elaludt, akkor lekapcsoltuk. Így rendben volt a dolog. Meg talán egy konnektorba dugható irányfényt is beüzemeltünk.

Meryke, de jó hogy jelentkeztél. Tényleg nem unatkozol Te sem. Jó szórakozást a bulihoz!

Regi, ez a teszt érdekes lehetett. Írsz róla majd részletesebben? Hogy Te miket tudsz gyártani! :roll: Ez a töltött tojás nagyon izgin hangzik. :wink:

Kaqk! Jaaaaaj. Olvasni is rossz. Nagyon sajnálom. Nem sikerült semmit sem intézni? Remélem hamarosan lesz valamilyen változás!
Ó, már megint nem vettelek észre? :oops: Reggel pont azon röhögtünk Dáviddal, hogy előttem ment az oktatóm.

Erről jut eszembe. Vindo, nagyon ügyi vagy.

Heni, nagyon hasonlítanak a fiúk. Mintha tesók lennének. :wink: :lol: :lol:
dmaggie

Most látom, a bölcsiről meg nem írtam. Jól haladunk. A hét elején még sírdogált Bercó, de két napja már úgy bement a cs.szobába, hogy még puszit is elfelejtett adni. Az áttörést az hozta, hogy kezdi megtanulni a gyerekek nevét. Pont egyszerre érkeztünk az egyik kisfiúval, akivel előző nap játszott. Tegnap pl. annyira azt figyelte, hogy Petike miért sír, hogy ő elfelejtett közben sírni. Ja, meg azt játszottuk, hogy nagy ugrással adtam át Erikának. Továbbra is jól érzi magát, nagyokat eszik, alszik. Tegnap pl. úgy kellett f3-kor felébreszteni, de szinte állandóan ő ébred utoljára. Reggel meg lassan magától felébred f6-6 között.
Olyannyira jól eszik, hogy szerintem még hízott is, mióta bölcsibe jár. :lol:
dmaggie

Sziasztok,

leragad a szemem, csak bejelentkezni jöttem :oops:

Sense, Móni, és nemalvósok: Veletek vagyunk ám mi is :roll: . Bulcsú 2 teljes napja nem alszik éjjel 12től 6ig :roll: , és nappal se sokat. Botond alszik ugyan, na de a nappalok :? , szent ég... :oops: . Kaqk,nálunk is van ám hüppögős bepisilés...És szerintem elkezdett féltékenykedni is. "Anya nem szereti Bulcsit", "Anya, Boti jön, Bulcsi nem jön"...na és 2szer megharapta, egyszer pedig lekommandózta Csöppömet :oops: :shock: :cry: :cry:
Hát panaszból ennyit... :lol:
kispocc

Most csak pár kép :)

Kép 2007.09.18.

Kép 2008.09.18.

Kép 2009.09.18.
Vendég

Panndi!
de édes Zsófi a képeken :) a torta is nagyon guszta :)

Szeli!
nagyon boldog születésnapot kívánunk :)

KépKép
viranka

Szeli, Isten éltessen!!!!!

Panndi,Zsófikád gyönyörűűűűűű :D
kispocc

Szelinek nagyon boldog születésnapot!
Vendég

Boldog születésnapot Szelina

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur: kakaós lett!:-)
Emma mindig kinézi magának a csokikat és csak nekik köszön h szia..:-) azért a vejem remélem fehér lesz! :wink:

Sense: sajnálom..azóta alakult?? Párkapcsolat???
Holnap keresztelő? huh várjuk képeket!!

Vindo: micsoda napod volt ! Ügyes vagy a vezeteéssel!

Minden szülinaposnak sok sok puszit küldünk!!!

Mi jól..mondjuk..az új ágyban hamar megy az ellvás..mert ott ülök mellette, de csak ülök, amig kicsit meg nem nyugszik..el nem szunnyad, akkor kisétálok....jól aludtunk , 1x keltünk 11 körül, pisilt is, aztán kelt f5 körül, ekkor is pisilt majd 7 kor kel t , tejcsi....minden ok....nyugodtan aludt! mondjuk nurofennel..mert a fogára gyanakodtam...

dlelőtt jött 2x hiszti..de kiderült nem hiszti volt csak nagyon fájt a foga:-( ..délben hmar elaludt de 1,5 óa múlva sírva, ordítva ébredt..szinte önkivületben volt..bevetettük a viborcul vagy mi kúpott...fél óra múlva visszakaptuk Emmát....eddig semmit nem vetet..és most zabált a drágám...mondta hogy "ninós autóval visszajött Emma" mert mondtuk neki is hogy de jó h visszakaptuk Emmát!. :lol:

most jól van..estére is kap kúpot..remélem kijön az a fránya fog....megpróbálok benézni..de a leghátsót lehetettlen látni....

Munka: kissé elbizonytalanodtam..egy hét pest + 2x1 nap megint ....Emma nincs jó lelki állapotban, foga fáj, bölcsi...most elvinni 1 hétre és kezdeni előről..de ha fáj vmije csak én vagyok jó..szóval ha elviszem akkor is apával lesz..itthon nem hagynám....
mi 4 órás munka kellene......ahol nem kell pestre mennem... :? :shock:

Most az isemrősöket kérdezgetem körbe.

KépKép
kaqk
Debrecen

Szelinának boldog szülinapot kívánunk!

Pakolgatni kezdek, lassan megyünk a lagziba :arrow: :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Hú, hát először is minden Ünnepeltnek nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Alvás: hát nagyon sajnálom, mi is átestünk nyáron egy olyanon, hogy a nyaralás után nem volt hajlandó elaludni a saját ágyában, csak a mienkben, ami ugye másik szoba is. Elaludt, átvittem, és éjjel ébredt, átjött, elaludt, átvittem, és ezt 2-3 alkalommal. Aztán elég lett, átmentem a szobájába, és úgy aludt el, ha felébredt sírt, átmentem, és visszaaludt, szintén 2-3 alkalommal, de már nem akart a mi ágyunkba jönni, az is valami. Aztán nem lefeküdtem mellék, hanem az ajtó melletti fotelen ültem, úgy aludt el, már csak 1 x ébredt általában, vagy nem ébredt, most már az ajtó előtt vagyok, és sokszor kiszól, hogy Anya, mondom itt vagyok, és úgy alszik el, ritkán ébred, és már nem sír, csak szól, hogy Anyum.
2 hónap kellett hozzá, de megérte. Mind du. mind este ugyanaz a forgatókönyv volt.
De ugye már lehet kommunikálni vele, hogy fáj valami, sötét van, miért nem alszol, és ugye válaszol, hogy nem, csak Anya.

[b]
Bölcsi
[/b]: Hogy Ti milyen ügyesek vagytok és úgy félnék most tőle, de ahogy olvaslak Titeket, ügyesek a gyerköcök nagyon.
Mi Csana-ban gondolkodunk, heti 2x de csak de, egyrészt, mert néha úgy látom kevés vagyok, és ugye a játszótér télen nem annyira működik, másrészt örülnénk ha néha kicsit közösségbe lenne, vele egykorúakkal.
Megvan a hely, megvan a szám, csak fel kéne hívni, hogy mikor megyünk. Nehéz.
Ringatóra újra járunk, nagyon tetszik neki.

Na hát eddig is csak rólunk beszélünk, de most akkor még egy kicsit.
Tesó: Afp rendben, ma voltunk Uh-n. Hááááát.
BPD: 44 mm
AC: 123 mm
FL:28 mm
most csak ezeket és 235 g, minden a legnagyobb rendben, éééééééés KISFIÚ:)
Annyira tudtam, egész éjjel nem aludtam,

Nevekben segítsetek lányok, annyira nehéz.

Amúgy jól vagyunk, sokat dumál, hihetetlen, miket mond, tud már simán ugrálni, táncol, énekel.

Mi szokás szerint csinálunk valamit a házon, most a kerítés cseréjének befejezése és a dolgozó szoba kisfestése volt soron, mert ugye nekünk a hálószoba fent van, és lent is kell majd hely a picinek, így nekiestünk.
Még Robesznek kell egy nagy ágy, hogy a régi menjen a tesónak, meg a lépcsőhöz Robesz méretű korlát és aztán azt hiszem idénre befejeztük.

Képzeljétek, azt csinálja mostanában, hogy kiválaszt egy autót és beteszi a pólóm alá, hogy a tesónak adja. Megzabálom

Na ennyi, mert hulla vagyok
[/b]

Kép
Kép
nektarin

Tényleg Fleur, te betegállományban leszel? Úgy oldjátok meg?

Kép
Kép
nektarin

Heni
És nem is szenved a foggal vagy csak nem írod?
Aztaaa milyen husis torta...nyammiii te csináltad? Irtó jól néz ki.

Viranka
Bálint :lol: pedig nem sokat jött ki így a lépés, hogy a két csaj együtt..:)

Vindo
Hát nem semmi napjaid vannak? Mikortól kocsizol, mert így buszozva elég vadnak hangzik....

Móni
válladnak örülök. Na akkor most már 4 gyereked van :) :wink:

Nekem biztos az űrből jött a férjem, de ő tud bocsánatot kérni :) talán nem véletlenül szeretem ennyire....

Cicánk nekünk is volt kettő, imádtam őket. Két édes perzsa dög. A nagy Cili volt a kicsi meg Mimi (Mimózából rövidítve) és volt még 3 kicsi amit elajándékoztunk: Pici, Mici, Fáncsi (ő meg a kíváncsi Fáncsiból)

Kispocc
Néha nekik is kell ilyen, h tudják túl messzire mentek. Velem is előfordult már és hirtelen rögtön tudott viselkedni.

Heni
Közben már válaszoltál :) Lehet a tejci is kevés, meg növekedési ugrás is lehet. Mérd mennyit eszik és akkor rájössz sztem.

Ágica
:( ez nem hangzik túl jól, egyelőre Petrust nagyon megviseli a dolog. De szerintem később jobb lesz.

Sense
Hát nem csodálom, h kivagy és Bvel is gondolom azért vagytok így mert ilyen állapotban az ember beszámíthatatlan.
Torta mi lenne ha a helyzetre való tekintettel olyan tortát csinálnál, ami már bevált?
Botira meg nem is tudom mit mondjak......mi lenne, ha kivárnátok, h mikor álmosodik el? Amúgy mi is küzdünk esténként Lillával, de azért nem 2 óra.

Móni, Sense Sedatif PC-t mondanám én is. Nálunk is hisztis napok vannak és én most azzal próbálkozom.

Meryke
Örülök, h jelentkeztél és hogy ilyen jól megy a beszokás.

Kaqk
Jajj akkor nektek sem könnyű....:( sajnálom, h Emmát is ennyire megviseli. Mivel csak 4 órás munkát szeretnél nem lehet, h mama vigyázzon rá? azt talán könnyebben viselné.

Panndi
Nagyon jók ezek a képek :) kedvet kaptam, hogy én is csináljak ilyet.

Nektarin
Örülök, h jól vagytok és gratulaaa a kisfiúhoz. Nevekben szívesen segítek, de azért írj egy párat ami neked is tetszik :)
Én már betegállományban vagyok egy jó ideje. Így jártam a legjobban mivel babával együtt nem akartak visszavenni, meg amúgy is. Csak annyi, hogy mivel a 180 nap nem lesz meg a TGYÁS a maximált összeg lesz.

Zsuzska, Gergő, Bertus Zsófi, Domi, Bence, Szeli Boldog szülinapot!

Lilla sajnos pár napja kissé ki van fordulva magából. Igazából csak találgatok, h mi a baj: először is betaknyosodott és rekedt. De lehet, hogy a foga is elindult és talán a dac korszak kezdete is??? Szóval e közül a három közül találgatunk, hogy mi baja is lehet.
Nyűgös, hisztis, mindenre nemet mond, semmi nem jó...nagyon rossz.
Hosszas tanakodás után nem mondtuk le a tegnapra tervezett mini babazsúrját, mert az orrfolyáson kívül semmi egyéb betegségi tünete nem volt. Ehhez képest délután 15 perc alvás után felébredt és nem tudott visszaaludni. Végül az apjával elment kocsival és visszafelé sikerült elaltatni. Így aludt másfél órát az autóban.
Közben befutott a négy kis vendég, így mire feljöttek mindenki itt volt. Hát csajok azt a sírást, hogy rajta ülnek a hinta lován és a kisautóján. Én azt sem tudtam mit csináljak. Olyan kellemetlen helyzet volt. Szinte vigasztalhatatlan volt. Végül az ajándékok kicsit elterelték, de szinte folyamatosan sírt valamin. Aztán az egyik bnőm mondta, h ha fáj a foga akkor adjunk neki egy kis Nurofent. Adtunk. Aztán nem sokra rá
megjavult és jó kedvűen játszott a többiekkel. Akkora jött bele igazán mire elmentek. De aztán fél 9 körül megint kezdte a nyűgös állapotot előre.
Mivel már 2 napja szörnyű éjszakáink voltak, kb. 2 óránként kelt, meg üvöltve sírt, így estére is kapott Nurofent. Így egy kicsit jobb volt.
Én most mivel nem tudom, h a foga vagy dacos én Sedatif PC-vel próbálkozom egyelőre. (ennyi Nurofent nem akarok neki adni) De ha ez nem használ akkor Chamomilla vagy Viburcol.

Ma mi is felköszöntöttük végre. Hosszas küzdelem árán sikerült neki szerezni egy Fisher Price babaházat...hát csajok volt nagy öröm. Több mint egy órát játszott vele.
A torta az megint külön szám volt. Bevált receptet használtam, de összeesett és félig nyers maradt :( a piskóta, szóval ment a kukába. Apa vett piskótát és azt kentem be a már kész krémmel.
De jó lett végül. Annak is nagyon örült mert M&Ms es cukorkával pakoltuk körbe :)
Délelőtt meg itt a helyi Szabacsi napokon voltunk, de nem volt egy nagy durr.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt :D !

Szelinek és K.Timi Ádijának is boldog szülinapot kívánunk utólag!

Nagyon fárasztó napom volt tegnap, majdnem délben értünk haza Pilisről, és akkor kezdtem neki a készülődésnek, sütésnek, de ezt majd leírom máskor :evil: .
Összességében nagyon jól sikerült a buli, csak szűk családi körben lett megtartva, de így is jópáran voltunk :wink: .
Kisasszony úgy pörgött, mintha 1 liter kólát megivott volna, és mivel kint voltunk a teraszon-szerencsére :D , köszönet Szent Péternek a csodálatos időért :wink: - úgy nézett ki végig, mint egy igazi kis tanyasi parasztlány :lol: . A harmadik garnitúra után már nem öltöztettem át...Fényképek nem is nagyon készültek, de ha apu átküldi őket, majd felrakok 1-2-őt. Este 9-kor egy hang nélkül elaludt :shock: :D .

Bölcsi ottalvás: csütörtökön elég hamar elaludt ebéd után, de csak kb. 1 órát aludt.
Pénteken is bement egyedül, aludt is, de akkor meg bepisilt alvás közben, és arra ébredt fel :? . Amikor mentem érte 1/2 2-kor, éppen a wc-n ült Kati nénivel, és hallottam, hogy sírt: Hol van Ili néni? Aztán meglátott engem: Anya jött értem! És utána már nem volt gond.
Egyébként pénteken búcsúztattak egy oviba készülő kisfiút. Igazi buli volt, még lufit is kaptak. Szerintem sokat viritykelhettek, ezért pisilhetett be alvás közben, mert nagyon ritkán fordul elő.
Hű csajok, holnap reggel megyek dolgozni :shock: :? . Azt ne várjátok, hogy bentről Babanetezek már, a japánok letiltották a netet :? . Totál elvonási tüneteim lesznek :wink: .
Tényleg, Regi, a japánok nagyon érdekesek, én már csak tudom :wink: .

Maggie, örülök, hogy már Nálatok sincs sírdogálás :D . Panka első héten csak a gyerekekkel foglalkozott, a gondozókkal szóba sem akart állni. Aztán, amikor kezdtem otthagyni, már nem érdekelték a gyerekek, és Ili néninél keresett "menedéket". Szerintem ő is kezd ismerkedni a gyerekekkel, mert itthon néha játék közben mesél magában, és ezekben a mesékben idegen nevek szerepelnek, mint pl. Réka, Petya, Kíra...

Sense, Móni, Kispocc, emlékeztek Mesi kálváriájára, amit Panka folytatott? Amikor napközben is kezelhetetlenül hisztis volt, és a mindig jól alvó gyerek óránként ébredt éjjel és rendszerint az ágyamban kötött ki, de még ott is sírt, csapkodott, forgolódott és ébredt? Nálunk kb. 1,5-2 hónapig tartott és magától elmúlt, persze én is próbálkoztam mindennel. Nem lehet, hogy ez valami hasonló nálatok is?

Panndi, nagyon tetszik a képsorozat :D . Ha nem haragszol, majd lenyúlom az ötletet, ha lesznek képeim tegnapról :oops: 8) .

Kaqk, azt hiszem, egyetértek abban, hogy lehet, hogy Emmácska nehezen viselné Pestet :roll: . Biztosan találsz olyan munkát, ahol nem kell Pestre menni :roll: . (Nem is értem egyébként...Debrecenben miért nem tudják megtartani az oktatást?!)

Vindo, beszámolót kérünk: milyen volt a lagzi?

Nektarin, örülök, hogy minden rendben van, és gratulálok az újabb kisfiúhoz :D ! Robesz tényleg tündéri, a Csanától pedig ne félj! Heti 2 alkalom nem sok, mindkettőtöknek jó lesz!

Fleur, Panka detto. Semmit nem akar, mindenre nem! Ha itt van Nóri, a kis unokatesója, nem engedi, hogy a bilijébe pisiljen! Érdekes módon, akkor neki is pisilnie kell és ráül. Hiába mondom neki, hogy náluk ő is a Nóri bilijébe pisil :? ...De ez csak egy példa volt. Ettől a "Nem akaromtól" már zsong a fejem...Sokszor már csak morgok az orrom alatt, hogy "Nem akarod? Jó, engem meg már nem érdekel, azt csinálsz, amit akarsz!" :oops: .
Tegnap az én piskótám is összeesett és kicsit nyers maradt a közepe :shock: . De észre sem vettük a pudingtól, csak a végén láttam, amikor csak pár szelet volt :oops: :lol: . Finom volt...
Megyek, mert még alszanak :shock: . Készülök holnapra, előszedem a "munkáspapucsomat", ki kell takarítani...2,5 éves nem volt a lábamon :roll: ...
dettyk

Csak röviden jövök, mert rendet kell tennem, amíg Rugó elalszik...

A házat épp most színezik, de G. szerint egy picit világosabb lesz az új rész. Hát, ez legyen a legnagyobb gondunk :P

Viszont ha kész, jöhet az ablakpucolás :shock: Valamikor, ha Rugó hagyja. Függönyöket szerintem októberben veszünk csak, mert az nagyobb kiadás lesz :roll:

A lagziba én vezettem le, és még egy teherautót is megelőztem
8) Éjszaka kicsit lassabban jöttünk haza, még soha nem vezettem ilyentájt :roll:

Rugó odafelé elaludt, így este fél tízig maradtunk. Akkor már hason csúszkált a konyha bejárata előtt meg kezdett kezelhetetlenné válni.

Fél 12 körül aludtunk el.

Hajkurászott egy macskát az étterem körül meg volt egy kék ruhás babalány, aki után kajtatott. A rózsaszín ruhás meg őutána jött mindig, de ő nem jött be neki. Hiába na, az érzelmek kiszámíthatatlanok

:wink:

Dettyk, ezek a japánok :shock: Munkapapucs :wink:

Nektarin, örülök, hogy minden rendben.
Fiúnév: hát, nem is tudom. Milyen stílusú névben gondolkodtok?

Na, most ennyit írtam csak, mennem kell pakolni :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, Fleur, sajnálom akkor a zsúrt, hogy nem volt tökéletes. De az ajándék bejött, szóval fél siker :wink:

Milyen játszóházat kapott Lilla?

Kép
vindolanda

Ja, babaházat :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok Drága Lányok!
Először is minden ünneplő Kismanónak nagyon boldog második szülinapot kívánok!!!

Sajnos Nolka influenzás a szülinapja óta, sokat jártunk ikeába mostanában lehet onnan kapta el. Most izgulunk, hogy Natasa ne kapja meg, elképzelhető, hogy ez az új vírus, mert lázon és kis kiütésen kívül nincs más tünet.

Egyébként beköltöztünk, berendezkedtünk, jó itthon újra.

Nálunk is vannak sajnos nehézségek... (olvastam Mónit és Sense-t), eleinte jól működött minden (új ágy, Natasa is már a kiságyában nagyjából végigalussza az éjszakát) remélem csak a betegség miatt ilyen nehezek az éjszakák...

Natasa meg mindent fogni akar, így már vége a nézelődős nyugis napoknak :lol:
Tündéri kislány, tényleg igaz, hogy a második babával sokkal könnyebb minden

Képeket képtelen vagyok feltenni, örülök, hogy ennyit tudtam írni Nektek :?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

NA mégis teszek, de ezek még vörösvári képek... Kép
Kép
Kép

Puszi Mindenkinek, mennem kell, mert Nolka ebédet főz Nekem :lol: :lol: :lol: kóstolgatnom kell 8)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: