A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Hat a kutya a kertben tenyleg kivalo bebiorzo. De a hazba megse engedhetem. Kép

Ez a franya front! Tegnap este jol megfajdult a fejem. Kép
Lili most bekesen alszik. Ma ejjel is 21-tol hajnali 3-ig aludt, majd szopi es utana reggel 7-ig. Most mar jo par napja ezt csinalja, ugyhogy remelem megmarad ez a szokas. Szinte minden szopizas utan rogton elalszik, egy ket esetet kiveve, amikor nezelodik. Kép Tegnap azon gondolkodtam, hogy milyen furcsa az elet. Egy ekkora kis emberke kibujik nekunk alul, ami ugye lassuk be neha hihetetlen, majd elkezdenek noni, es minel nagyobb a gyerek annal nagyobbak a gondok is. Kép Tegnap beszelgettem Lilivel, es megkerdeztem tole, hogy mi lesz ha nagy lesz. Kép Hat csak nezett vissza a szep kek szemeivel. En orulnek ha allatorvos lenne. Erdekes, hogy azokat szeretnem, hogy Lili elerje, amik nekem nem jottek ossze a fuleim miatt. Pl. en allatorvos szerettem volna lenni, de hat ahhoz, ugye tokeletes hallas kell. Persze nem fogom Lilit eroltetni ha nagy lesz, o maga fog donteni mi szeretne lenni, de rendkivul orulnek ha az lenne. Kép Erdekes nem? Mas is szokotrt ezen gondolkodni?
Tenyleg a szem szine mikorra alakul ki? Az en Lilim szeme meg mindig kek, mint az enyem, sot vilagosodik a pupilla korul. Szerintitek ez mar nem fog bebarnulni? Apjanak barna szeme van. Ha nem barnul be, akkor, szoke kek szemu kislanyom lesz. Kép Mint amilyen en vagyok.
Kepzeljetek, hetvegen itt volt az aposom aki gyerekorvos. Nagyon szeretem ot, csak szerintem tul idejemult mar. Tulajdonkeppen o mar korzeti orvos, csak vegzettsege gyerek szakorvos. De nem azt csinalja. Szombaton a ferjemmel es apossal leultunk, mert tanacsokat akart adni. Mint mondta, nem kell elfogadni, o csak elmondja. Szoval ezeket tanacsolta:
-Este 21 ora utan reggel 6-ig, mar ne adjunk neki tejet, ha felsir a baba, hogy ehes, adjunk neki teat. Kép (ezt nem fogadtuk meg)
-Ha szopi utan sir, hagyjuk sirni, ne emeljuk fel, ha kell egeszen a kovetkezo szopiig hagyni kell sirni (ezt se fogadtuk meg). A siras nem art.
-ne kenyeztessuk el, ne legyen sokat kezben (ezt se fogadtuk el, hiszen Lili amugy sincs sokat kezben, mert jol alszik szopik utan is, de ha fent van, orulunk ha a kezunkben lehet)
-20 percnel tovabb nem szopizhat. (hat en nem fogom stopperrel merni az idot)
-nem szabad ringatni a babat (ezt nem ertem miert, de mar nem is foglalkoztunk vele. Kép )
Mit szoltok? Mi a ferjemmel csak mosolyogtunk, mert termeszetesen semmelyiket se fogadtuk meg. De ezt apos is tudja, es o is elfogadja, o csak elmondta. De ha a baba szepen eszik, alszik es fejlodik, akkor jol csinalom. Kép En elmondtam az aposnak, hogy regen azert apadt el sok nonek a teje nagyon koran, mert nem ciciztettek a babakat, hanem akkor a divat a teazas volt cumisuvegbol. Ilyenkor ugye a tej nem termelodik, mert a baba nem cicizik, es elkezd csokkenni a tej mennyisege. Eleg fura lehetett regen.

Chello: Nektek is gyonyoru hajas babatok van. Kép

Swen: Lili beallna a sorba Botond haremebe. Egyszeruen imadnivalo a kisfiatok. Olyan kis pofis pofija van. Kép

Bori: Tok jo, hogy kimozdultal. En valahogy nem merem megtenni. Azt se tudom, hogy megyek majd kontrollra ket szopi kozott, hiszen 3 ora az edes keves. mamam szt mondta, hogy eljon velem, o vigyaz a kocsiban Lilire, es ha elhuzodik, akkor megszopiztatom a kocsiban. Hat nyilt utcan szoptatni, nem az en idealom. De ha nincs mas mod, kenytelen leszek.

Szoszi: nagyon drukkolok neked!

Huu, most latom mennyit irtam. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Ime par kep Lilirol. Tegnap keszultek. Furdetest az anyosom vegezte. Kép
Sziasztok Rita

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Rita:Gyönyörű a lányotok,és milyen nagy!!! Kép
A legtöbb szülő így van ezzel,hogy a saját nem elért álmait szeretné megvalósítani a gyereknél.Én pl.azt szeretném,ha a lányom versenytáncos lenne!Egyébként van hozzá érzéke szerintem! Kép
Apósod legalább nem erőszakos.Nem is kell vele vitázni,így szent a béke.Főleg,hogy egyébként nagyon szeretitek egymást! Kép
A 6 hetes kontrollra érkező kismamákat nálunk soron kívül hívják be,ahogy megérkeztek,éppen a szopi miatt.Kép

Jegyzeteltem,de most indulunk anyuékhoz,úgyhogy mennem kell,remélem este még idejutok!

Addig is puszi:Anikó
vakili

Sziasztok!

Gyorsan csak a legfontosabbak, talan késöbb még tudok jönni:

Chello,
Andriska elég hasfajos, mert sokat eszik. Probalj ki nagyon sokmindent, minden babanal mas és mas jön be, de néhany tipp:
- rengeteg büfiztetés (evés közben is sokszor és türelmesen varni, mig büfizik, mozgasd a popojanal és ütögesd a hatat, ne nagyon sajnald, lehet egy kicsit erösen)

- ha eleged van a sirasbol, add oda a parodnak, menj ki az utcara, üritsd ki a fejed, különben a babara is raragad, hogy szomoru vagy ideges vagy

- nalunk bevalt, hogy nem adok neki 2 oran belül kajat, de ha lehet még többet varok, a kajaidöt sokféle modszerrel probalom kihuzni, ezt majd Te meglatod (pl cumiztatas, de ezt tényleg Te tudod)

- jarkalni vele, hasra fektetni, labat felhuzogatni stb...

- figyelj oda, hogy mit eszel, probald kitapasztalni mitöl faj neki jobban, mitöl nem

szoval probalkozzal sokat, vmi biztos bejön!!!

Zsuzsi,
a mi kendönkön nincsen karika, csak egy sima hosszu anyag, az anyag kicsit elasztikus. A védönövel többször gyakoroltuk, hogy kell felvenni, mi a keresztezös modszert hasznaljuk, majd probalom lefényképezni!

Swen, Rita, Chello, Bori
édesek a képek!!!
Swen, ez a lefelé görbülö szaj nagyon ismerös.Kép

Köszi mindenkinek Andriska nevében a dicséretet.

Most mennem kell, nagyon kiabal, még talan jövök,
sok puszi
Süncsi
süncsi

Köszönjük a gartulációkat! Kép

Rita, a Ti hajas babátok is gyönyörű. Kép

Ne haragudjatok de nincs időm külön reagálni a dolgokra.

Tényleg égett a gyomrom rendesen a 9 hónap alatt de megérte ezért a szép hajkoronáért, nem? Kép

Sajna az éjjel megint fent voltunk, hajnali 3-kor aludt el így csak 4 órát tudtunk aludni a férjemmel. Kép 3 napig használtuk az Infacolt de semmi változás, ma kiváltottunk egy másikat, Espumisan L a neve, kíváncsi vagyok rá. A grep water csak későbbtől szedhető úgy tudom.

Nappal 2-3 órnként szopizik, ma miután letettük aludt 4 órát egyhuzamban. Nem igazán tudom mennyit eszik mert nincs digitális mérlegünk, a másik meg nem mutatja ki. Utolsó nap lemértük a kórházban és akkor 30 -at evett de bealudt a két cici között. Szerintem kb. 30-40-et eszik de az elég is egyelőre. Utána még lefejek vagy 20-30-at és már a mélyhűtőbe is el tudtam rakni egy adagot. Kép Követem Mucskát, bár nekünk nincs túl nagy mélyhűtőnk.

Majd még jövök és bepótolom a lemaradásomat.Kép

Chello
chello

Süncsi, köszi a tanácsokat, próbálkozunk. Az elején nehezen ment a böfizés de most már nincs gond. A lábait én is szoktam emelgetni meg simizem a pociját de nem nagyon segít. A párommal tényleg felváltva vígasztaljuk mert nehezen bírjuk a sírást és azt, hogy nem tudunk vele mit csinálni. Kép Nektek mi vált be igazán?

Chello
chello

Sziasztok!

BNM: nagyon drukkolok neked! nem kell befeküdnöd ? Nagyon vigyázz magadra és pihenj sokat!

Marcsa: mióta megvan Dorottya lányom, azóta ilyen éberen alszom, ez a sorsunk, most a légzés miatt riadunk fel, később meg azért, hogy időben hazaért-e a gyerek... Kép

Chello: nagyon szép Noémi! Biztosan ezt a frontos időt érzi, azért olyan nyugtalan. Idős szervezetet is megvisel egy ilyen front, nem csoda, ha a kisbabák nyügősek.

Swen: micsoda hurkái vannak a fiadnak!

Orsi: én is háton alszom a legszívesebben, csak azért fordulok meg, mert nekem is mondták, hogy jobb, ha jobb oldalra fordulok... de mindig háton ébredek. Igaz én félig ülve alszom.

Rita: akkorát mosolyogtam ezen az állatorvos dolgon Kép ! Ugye nem fogsz nagyot csalódni, ha a lányod véletlenül nem fog rajongani az állatkertben? Kép Pl. én is nagy állatőrült voltam, minden bogarat gyüjtöttem, biosz táborba jártam... Nagy örömmel vittem Dorkát másfél évesen állatkertbe, de semmi sem érdekelte...Kép Most már ő is gyüjti a bodobácsot, katicabogarat, de magától, nem én kezdeményeztem, mit mondjak jó érzés volt látni, de el kell fogadnunk azt is, ha nem ugyanaz az érdeklődési körük, mint nekünk. Fél éves korukra derül ki, hogy milyen színű lesz a szemük.

Egcsi: ma nem takarítottam, de a lányom is rákattant a porszívóra és állandóan le kell szívnom az orrát az új porszívóval, mert, hogy attól nem fél, mert nem hangos Kép
Neked is könnyű szülést kívánok!

Ricinuskoktélra a szülésznőm azt mondta, hogy igazi hashajtó, nyugatabbra tőlünk jobban használják a bábák, itthon megoszlanak a vélemények, mivel beindítja az anyagcserét ezért indíthatja be egyben a szülést is.

Most megyünk ctg-re. Férjem már kész idegbeteg, szegény állandóan wc-re jár, csak miatta szeretnék már megszülni, mert nagyon ideges...

Én is voltam ma fodrásználKép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

SorayaKép
Koszi, de szerintem a konyakosbol osszesen kell egy dl-nek lennie az egesz koktelnak!!!! 1 dl ricinus-olaj egy szazadot harckeptelenne tenne, ha erted mire gondolokKép. Nekem 30 ml-es uvegben adtak a patikaban. Meg egy dl konyak is jol nezne ki bennem...meg is halnek toleKép.

szoszi
szoszi

Szöszi pedig látod, a Prokopp Dóra ettol szult meg Kép

Jövök még, most értunk haza, csak muszáj lefekudnöm, irtóra keményedek Kép

Puszi
Soraya
soraya

Sziasztok!

E a nap is elment. Délelőtt itt voltak anyósék Danizni én meg elmentem fodrászhoz. Végre emberi külsőm lett. Holnap megyek kozmetikushoz.
Úgy vettem ki soraitokból, hogy nem írtam mi volt a CTG-n. Minden rendben volt, bár itt sem működött a méhtevékenységet vizsgáló része a masinának...Egcsi azt hiszem nálatok volt ugyanez?

Anikó: mail jött, válasz ment.
Mitől lettél rosszul? Mit csináltak veled?

Chello: Noémi micsoda hajas baba! Kép

Szöszi: kösz a vigaszt folyás ügyben. Ez tényleg valami mánia lehet, vagy elővigyázatosság. Ennyi kórság nincs a világon. Kép
A szabis ötleted úgy megtetszett, hogy fel is vetettem Ádinak! Válasz még nincs, meg időpont sem, de reménykedem. Kép Köszi. Kép

Lino: remélem ma Kata jobban aludt? Poci: Kép

Panó: Kép Én sem pakoltam még össze, pedig tegnap már a szülésznő is rámszólt. Kép

Bori: szegény cicus. Kép

Egcsi: könyvtár bezár? Azért remélem tudni fogunk rólad???

Rita: apósod tanácsai kissé ódivatúak, de jól csináltátok a bólogatást: Kép
Bébi: Bájos. Kép

Orsi: a hátonfekvés nem hinném, hogy árt, mert akkor nem is éreznéd úgy jól magad. Pl. én éjjel is felébredek ha mégis hátrafordultam, mert rossz lesz a közérzetem.

Linda
bellana

Na,megint itt vagyok!

Folytatom a délutáni levelet:
Hajni maci: Valszeg a vérnyomásom ugrott fel megint,de mire lefektettek,meg leápoltak,már vissza is ment 110-re.Mindig így csinálja,hogy csak 2-3 percre ugrik fel 160-ra,aztán hirtelen vissza akár 100 alá.Ettől persze úgy megfájdul a fejem,hogy ihajj.
Szerdán akkor tuti találkozunk! Kép
A szülőszoba volt Rád ilyen hatással,hogy kezdesz félni?
A 4D-s UH-n én is törtem a fejem,de azt hiszem,már nem megyek.Legutóbb a kórházban csináltak,és annyira nem látszott semmi az arcából,hogy félek,hogy csak feleslegesen fizetném ki a sok pénzt!Kép

Orsi:De jó lesz Neked szombaton! Kép A háton alvás szerintem akkor gond,ha úgy érzed.Biztos jelezne a baba,ha nem tetszene neki. Kép
Vasárnapra van már programotok?

Bori:szopi Kép Csak összecsiszolódtok!
Görögdinnye,baracklé: OK megjegyeztem. Kép
Rosszullétek biztos elmúlnak a szülés után.Kép

Egcsi:Ne fogd vissza Magad,nyugodtan küldd el apósodat... Kép
Kórházi motyó Kép Akkor szép lettél? Kép

Zsuzsa:nem is olyan rossz az éjszakád akkor.Kép

Panó: CTG: Kép
Kvartett OK Kép

Hát most ennyi:Anikó
vakili

Linda:az utóbbi napokban mindig egyszerre írunk. Kép
Szóval Te is megszépültél? Nem is merek Veled találkozni. Kép Nekem már ehhez sincs kedvem.Mármint a fodrászhoz,nem a talihoz! Kép
Mail ment!
A CTG-n nekem sem volt fájásgörbe.
Képzeld,ma akárkivel találkoztam (olyannal is ,akivel tegnap is)mindenki azt mondta,hogy nagyon lement a hasam hirtelen!Még a kisfiam is! Én is így éreztem,úgyhogy lehet,hogy már készülődünk? Kép
Holnap összerakom a motyót. Kép

Puszika:Anikó
vakili

Szép estét mindenkinek!

Na úgy látszik kezdek belerázódni a dolgokba, hogy ma is itt vagyok?Kép

Először is köszönönjük a dicséreteket a fiam nevében is.Kép A szájlegörbüléses kép amúgy nem sírásos, hanem a tipikus trotyizós-erőlködős pofi.Kép Azt hiszem Rita írta, hogy náluk is elég hallható a dolog, nos már mi is felismerjük az azt megelőző szájjal kiadott hangokat, majd utána alulról is hallható az eredmény.Kép Éjszaka hihetetlen volt a fiam, este kilenctől aludt reggel ötig!!! Háromkor felsírt egy picit,amire ugye rögtön ugrottam az ágyból -én is minden neszezésére felriadok- de mire a kiságyhoz értem már békésen aludt tovább. A kisszoba a mi szobánkból nyílik, természetesen nyitva az ajtó, a távolság nagyon rövid. Gondoltam visszadőlök még arra a tíz percre, amíg felkel, s ötkor ébredtem az újabb gőgicsélésre!Kép Aztán a mai napja is nagy alvásokkal telt, egészen fél hatig, onnantól evett, bukott, sírt, de most már remélem alszik reggelig. Egyébként nagyon együttérzek a hasfájós picik anyukáival, olyan szörnyű, amikor sírnak és nem tudsz velük mit csinálni!Kép Szerencsére Botondnak ritkán vannak ilyen görcsei!

BNM: Nagyon szorítok értetek, tényleg pihenj amennyit csak tudsz, tudod most a baba és te vagy a legfontosabb, neki meg még odabenn a legjobb!

Orsi! nyugodj meg, mire kell mindennel el fogtok készülni, ne aggódj feleslegesen! A háton alvásról csak annyit, hogy én az egész terhességem alatt háton aludtam a legjobbakat, nekem úgy mindig kényelmes volt, s látod milyen gyönyörű és egészséges fiam született!Kép Tutti, hogy neked is jelezné, ha az nem lenne jó neki!Kép

Chello! nagyon szép Noémi, még egyszer nagy gratula nektek! A poci miatt teljesen együttérzek, tanácsot nem tudok adni, remélem hamarosan rendbe jön a kislány, vagy legalábbis rájöttök valami biztos megoldásra! Addig is rengeteg erőt és kitartást!!!Kép

Bori! Ezen én is gondolkoztam, hogy néha hosszabb szüneteket kéne tartani a szopik között, mert nálunk is előfordul, hogy egy-másfél órán belül eszik a baba. Csak én úgy hittem, hogy nem fogadná el, ha nem kéne neki. Az én fiam legalábbis még soha nem utasította vissza a cicit, s mindig szopik is rendesen belőle nemcsak lelkibéke miatt kell. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy én is kipróbálom a nyugtató cumit ilyen esetekben, hátha az segít, de ne vessetek meg érte.KépEgyébként az általad ajánlott cseppeket ki kell íratni?

Egcsi! Akkor nálad is minden kész a nagy eseményre? Remélem tudsz azért tájékoztatni bennünket magatokról?! Apósodon tényleg ne húzd fel nagyon magad!!!

Zsuzsa! Botond egyelőre szőke, aztán majd kiderül.KépAkkor Edina is hasfájós? Szegénykém! Azért figyelj magadra te is, ne csak mondd mindenkinek, hogy pihenjen!Kép

Maci! Hidd el ha a karodban tartod a kisfiad, el sem tudsz majd képzelni más pofikát, s azt hiszed mindig ilyennek láttad, meg képzelted, s a tiéd a legszebb a világon! Hamarosan eljön már neked is ez a nap!Kép

Panó! Akkor fejés ügyben megnyugodtam, uyganis én sem fejek. Már kezdett lelkiismeret furdalásom lenni! Persze hogy szülhetsz augusztusban, de te leszel a fantasztikus négyesből az első!Kép

Rita! A fiamnak nincs háreme, úgyhogy a kislányod nagy eséllyel indul nála! Egyébként a fiam is kék szemű, meg szőke, most még.Kép Apósod javaslatai tényleg sarkallatosak, de nekem is kb. ezeket mondta a mi gyerekorvosunk, amit mi szintén nem tartunk be!Kép Pontosabban a húsz perces szopit mondta, meg hogy tartsunk közte három óra szünetet. Nos Botond ezt másképp csinálja, nekem ő diktál!Kép

Anikó! Ezek a rosszullétekKép Vigyázz nagyon magatokra!!! Most ezek a frontok is megviselhetnek csak úgy alapban is! Ne nagyon menj kísérő nélkül sehová!!!

Zsuzsi! FérjedKép Már a ctg-től ennyire izgul? Pedig nálatok már rutinból fog menni a dolog, nem?Kép

Szöszi! Hajrá-hajrá-hajrá!!!! Szerintem is sok lenne egy dl mind a ricinusból, mind a konyakból!KépMegy a drukk ezerrel!!!!!

Linda! Ez a szabi remélem összejön nektek! Tényleg rád férne egy-két feltöltős nap! Szorítok!!!!Kép

Többieknek is sok puszi, pocakosoknak és anyukáknak is nyugodt és minél hosszabb alvást és szép álmokat kívánok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó estét,
Alszik a család, fürdés előtt még beugrottam hozzátok, hátha van valami hír (Szöszi, Zsuzsi)
Ma nagyon nyugis napunk volt, délután Danival elmentünk bevásárolni megint a TESCO-ba, meg néhány névnapi ajándékot venni neki.
Holnap délután kimegyünk Ráckevére, és csak vasárnap délelőtt jövünk haza, szombaton kint lesz a nagycsaládi ebéd (15 ember), de nem én főzök természetesen, vasárnap du. pedig Dani és kis barátnője szülinapi bulija a Kölyökparkban. Remélem, minden jól fog sikerülni.

Egcsi,
Most biztos gyönyörű lettél ennyi szépész-mester után!
Várom a telefonodat, ha esetleg Berci-bébi kilátogatna eme világra. Puszi Timiéknek is. Ha nyári szünetre megy a könyvtár, mi lesz veled és velünk?!

Zsuzsa,
Minek is neked két új cici? Hiszen olyan ügyes vagy!
Az enyémek egész jól vannak, csak az első 10 mp fájdalmas, de utána egész jó.
Akkor tehát te is kétszer kelsz éjszaka. Igen, talán Edina azt a pár kortyosat fogja előbb-utóbb elhagyni. A tegnapi jó éjszakánk után kíváncsian várom, milyen lesz a mai!
Ma nálunk nem volt hasfájás, kora délután volt a szopi után egy 5-10 perces nyűgös nyújtózkodás, elég hangos eredménnyel zárult! De utána hót nyugalom volt.
Érdekes, mitől lehet székrekedése Edinának, mikor csak anyatejet kap? Persze, mindenkinek más a teje. Ne egyél annyi mákot kérlek, az engem is megfog 2-3 napra!!!
A dilid miatt most kevesebb a tejcsi? Irány Szeged!
Nálatok a kórházban volt légzésfigyelő?!

Szöszi,
Szeretném, ha Soraya mindkét receptjét kipróbálnád! Gyors egymásutánban.

Maci,
Ilyenkor már nem annyira ajánlják a 4D-t, kevesebb a magzatvíz, sokkal rosszabb a kép. De ez nem saját tapasztalat, nekünk is az orvos mondta ott.
Igen, ez hashajtó, de ez arra nagyon jó, hogy beindítsa a fájásokat. A beöntés után is begyorsulnak általában a fájások.

Panó,
Klassz, hogy rendben a ctg-d.
További kitartást, vigyázz, ha összeszednéd a kórházi pakkodat, nehogy egy cementes zsákba pakolj!

Rita,
Nagyon tetszik, hogy a lányoddal már ilyenekről beszélgetsz.
Nekem ma az jutott eszembe, amikor hangosan kimondtam a teljes nevét, hogy nem is olyan sokára majd az anyakönyv-vezető fogja kimondani így a nevét az esküvőjén, én meg tutti bőgni fogok.
Lilla teljesen pontosan 3 óránként eszik? Na, nálunk ezzel van a gond. Van, hogy 6 (!) órát alszik egyfolytában nappal is, és ha fel is keltem, elalszik pár perc nyami után.
Most azon töröm a fejem, hogy talán jövő héttől megpróbálok ÉN rendszert vinni az evésekbe, és semmiképpen nem hagyom, hogy 4,5 - 5 óránál tovább ne egyen.
Lilla gyönyörű! Ő is hajasbaba!!!

Szöszi, Soraya,
Akkor Prokopp Dóra részegen szült?!

Linda,
Vannak cirmocskáid?
Én is drukkolok, hogy Ádi rászánja magát egy-két szabadnapra. Danit addig odaadhatnád anyósnak, most talán már jobban vigyáz majd rá.

Anikó,
Leszállt a pocid?! Vigyázz magadra nagyon.

Most elköszönök, jó éjt mindekinek.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Swen,
a cseppek mind szabadon vásárolhatók.

Nyugtató-cumi: én kezdek egészen megnyugodni ez ügyben, mert úgy látom, egyre többen próbálkoznak vele itt a topikos anyukák. Így valahogy könnyebb nekem, hogy nem csak én csinálom. És babusnak is jó.
Mondtam már, milyen becenevet találtam ki neki?
Mivel gyakran bebandzsított az első napokban, és néha még most is, valahogy a Bandzsulka Mazsolka jött ki a számon. Ebből főleg a Mazsolka maradt meg máraKép

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Delutan mar voltam itt, de csak visszaolvasni volt erom, annyira elfaradtam a mai turankban isKép Elmentunk delelott fel 11 korul es 4 utan jottunk haza! De muszaj volt ezeket is elintezniKép Holnap pihizek, gyujtok egy kis erot a szombati bevasarlokorutunkra! Ma a Cora-ban felirogattam 1-2 dolognak az arat, aztan szombaton irany a diszkont es ha ott nem, akkor a Cora-ban megveszem. Nincs mar erom jobban korulnezni, pedig most nagyon kifujtunk anyagilag, de ez van, meg fogom venni a 2 hely kozul az olcsobbikban, meg ugye ahol lehet majd kapni.
Az volt a gond delutan, hogy miutan hazajottunk es kajaltunk 10 percre birtam ledolni, mert jottek ismerosok megnezni a hazat, akik epp erre jartak, es aztan 2 oran at talpon voltam, teljesen lemerultemKép Holnap tenyleg nem akarok semmit csinalni!!! Meg jo, hogy csak spenotot terveztem be ebedre, nem kell nagyon fozocskezni sem. Meg ez a hulye ido is nagyon lenyom, johetne egy kis napsutes meg meleg, mert ez az osz azert mar nem tetszik. Akkor mar inkabb a kanikula, ha valaszthatokKép

BoriKép
Orulok, hogy ilyen jol megy a szopcsiKép
Hatfajas: sajnos nekem a fuvola miatt is fajt mar a hatam regebben, de a torna (Callanatics) teljesen rendbetette, nagyon jo volt ra! Csak ezt nem lehetett terhesseg alatt csinalni, de szules utan ujrakezdem, rendbe fogja tenni a hatamKép
Az orromba Allergodil orrspayt fujok, az szuper!
Orulok, hogy nyugtato-cumi ugyben mar nincsenek gorcsok senkiben. Nekem a baratnom mondta, akinek 3 fia van, hogy az elsonek kellett, a masodiknak nem, mert az az ujjat szopta, a harmadiknak meg semmi sem kellett! Ugyhogy nem lehet altalanositani, ha egy babanak kell, akkor adni kell neki es kesz.
Sok puszi nektek es jo RackevezestKép Irigykedek nagyonKép

Egcsi
Koszi, mar en is szeretnem, ha tul lennenk ezeken az aprosagokon, de eltart meg egy darabig.

Rita
Gyonyoru a lanykadKép Nagyon jok a kepek!Kép

AnikoKép
Vasarnapot meg nem tudom, itt lesz a Keresztanyam, de aznap utazik el valamikor. Miert kerdezed?
Leszallt a pocakod??? Azert ennyire ne huzz bele! Meg varj egy hetet, meg par napot, aztan mar ok! Vigyazz nagyon magadra, jo? PuszikaKép

Aniko, Swen
Koszi a haton alvassal valo nyugtatastKép En is ugy gondoltam, hogy o akkor jelezne!

Lanyok
Az lehet, hogy jobb oldalon neha, ha olyan pozban vagyok tompan faj? Olyan, mintha talan ott lenne valamilye a babonak, de ez csak az en tippem, hogy nyugtassam magam. Remelem holnapra elmulik!

Na, megyek pihizni.

Sok puszika mindenkinek!Kép

Orsi
35+6 (!!!!!)

avocado

Orsikám!

36!!! Puszi Neked és szép napot! Kép Kép Kép Kép Kép

Anikó

Majd jövök,de ezt nem hagyhattam ki! Kép
vakili

Sziasztok!

Tegnap egész jó napunk volt, elég sokat aludt Kata napközben is, de mire jöttem voltam ide, addigra nem volt internet órákig. Jellemző Kép

Anikó: lement a pocid? Kép Akkor tényleg nem árt, ha összepakolsz Kép

Szöszi: igen ezt mondják a leginkább veszélyes kornak. Mindenesetre engem megnyugtat, hogy most alatta a légzésfigyelő, így nyugodtan hagyom hason aludni (elvileg ez is kockázati tényező, de hát így viszont jó hosszúakat alszik a gyerek). Mióta kevés magzatvized?

Orsi: anyukád Kép Nyugi, most már gyorsan beszerzitek a hiányzó dolgokat, és aztán már csak pihenned kell pár napot és jön is majd Gergő Kép Háton alvás: ha Te nem vagy rosszul, nem hiszem, hogy bármi bajt okozna! Azért ma már tessék pihenni!!!

Bori: 130g egy ciciből??? Az rengeteg ! Kép Éjszaka Kép Kata kiismerhetetlen, hogy néha mitől nyűgös egésznap. Tegnap jól elvoltunk. Hordóhas meg egyre jobban alakul! Kép Jó hétvégét Nektek!!! A kölyök parkban mi is voltunk szülinapon egyszer, alig bírtam hazavonszolni a lányokat onnan Kép Mazsolka Kép Nálunk Kata sokszor pocakbeli nevén „fut” : Gömböc.

Egcsi: CTG gép Kép Kozmikus, fodrász Kép Azért remélem még hallunk rólad, ha be is zár a könyvtár!!! Meddig lesz zárva?

Zsuzsa: nagyon megy az idő (5 hét-3 hét)!!! Bár nekem úgy tűnik, hogy Kata már sokkal régebb óta velünk van, mintha évek óta lett volna, hogy olyan nagy pocakom volt! Persze most is nagy, csak most nem rugizza senki! Kép Megkaptam az emilt, még ma majd írok is!!!

Mariann: én szintén ébredtem/ébredek minden kis zörejre, de volt már hogy olyan fáradt voltam, hogy éjjel áthoztam a gyereket közénk, és reggel nem emlékeztem, hogy hogy került oda Kép

Maci: én voltam a 36-37. héten 4D-sen, nekem jól látszott minden, de Kata olyankor még keresztbe tanyázott a hasamba! Lehet, hogyha már nagyon lement a pocakodba, akkor már nem biztos, hogy olyan jó képeket tudnak csinálni az arcáról.

Rita: a babák szeme állítólag fél éves korukig simán változhat. Nekem mind a három kék szemmel született. Lilinek most olyan zöldes barnás, Nórának barna, Kata még kék szemű, de még csak 3 hetes! Pedig örökölhették volna! Állatorvos Kép Após: de legalább nem erőszakos! Képek Kép Nagyonszép!

Süncsi: remélem jól vagytok!!! Kép

Chello: kitartás!!! Ha vettél Espumisant, ne vegyél sab simplexet is, mert ugyanaz a hatóanyaga!!! Gripe Water csak egy hónapos korától adható! És ha valami jó meleg cuccot (takaró, stb) raksz a pocijára ? Hasonfekvés?

Zsuzsi: fodrász Kép Nálunk is apa volt a türelmetlenebb/idegesebb! Kép Mi volt a CTG-n?

Linda: fodrász Kép CTG gép Kép Csak tudnám, minek használják, ha hasznavehetetlen! Remélem, hogy Ádinak sikerül kivennie egy pár nap szabit!!! Legyen már jó kedved!!! Kép Kép Kép

Swen: Botond éjszakája Kép

Szilvi
lino

Jo reggelt!

LanyokKép, en valami kulonleges eset lehetek, mert megittam a ricinus-koktelt (a barackle+1 evokal valtozatot) es nem hogy nem szultem, de meg hasmenesem sem lett.Meg az is elmult, ami eddig volt.Kép Ki erti ezt?
Ugy latszik nem lesz itt szules mig be nem pialok konyakbol amugy rendesen...Kép Akkor majd fajdalomcsillapitas se kell utana legalabb.Csak fuldogo az orvosnak, mert ha en egyszer elkezdek enekelni...Kép

Mar reggeliztem, most piacra fogok menni gombaert, rantott gombat kivanok ebedre.

szoszi 39+5
szoszi

Ezek szerint csak bronzra lettem jo...

LinoKép
Eddig nem volt keves, csak most utoljara mondta a doki, hogy kevesebb es ezert kell bemennem hetfon , hogy lassuk mennyi. Gondolom, ha nagyon keves, az nem jo a gyereknek.
Ha jokat alszik hason, akkor altasd ugy, a hasfajos babaknak is jol esik, szeretik allitolag.

SorayaKép
Hogy vagy?Pihenestol elmult a kemenyedes?
szoszi
szoszi

Sziasztok!

visszaolvastam, de rosszul aludtam és fáj a fejem, így csak röviden üdvözlet mindenkinek, később még jövök.

Jerry
jerry

Sziasztok!

csak most tudtam jönni,mert közben megjött a festő srác,és vele kellett foglalkozni.

Swen: éjszaka Kép Köszönöm,vigyázok magamra!

Bori:Ráckeve:de jó lesz.Én imádom ezeket a nagy családi ebédeket. Kép
Dani buli Kép Mit vettetek neki?
Cumi téma:én már 4-et vettem Kép
Mazsolkának puszi a hasára! Kép

Panó:Hogy áll a tető?

Orsi:nekem jobban esik ez az őszies idő,csak a változások nagyon rosszak.
Ma tényleg pihizz!
A háton alvás nekem nagyon nem esik jól.Igaz,hogy a többi sem.Alig várom mindig a reggelt! Kép
Az igazi fájás minden pózban fáj,ha csak bizonyosokban érzed,akkor szerintem ott lehet valamilyen része Gergőnek. Kép
Vasárnapra gondoltunk egy talit Lindával együtt,gyerekestől,férjestől! Kép Nincs valami ötleted?

Lino:pocim lement,de azt mondják,hogy ez még nem jelent semmit,mert van akinek csak 1 nappal,de van,akinek 1 hónappal a szülés előtt száll le.
Hordóhas Kép Az én Katámnak is sokáig az volt! Kép

Szöszi:látom,jó kedved van,ennek nagyon örülök. Nem kezdted még el a konyak kúrát? Kép

Puszi:Anikó

Ui:nincs valakinek valami jó ötlete,hova menjünk a hétvégén a gyerekekkel,hogy nekik is jó legyen,és én se legyek rosszul a kánikulától?
vakili

Jerrykém!

Jobbulást! Kép

Anikó
vakili

Jó reggelt mindenkinek!

Rita!
Tetszik, hogy már pályát is választottál Lilinek!
A szeme színe még sokáig megváltozhat, Petinek fokozatosan barnult be kb. 1 éves korára. Nagyon aranyosak a képek!

Linda!
Ma félig összepakoltam, így kicsit nyugodtabb vagyok. (Bori, nem a cementeszsákba pakoltam!)De van néhány dolog, ami kellene, de még be van dobozolva, azok nem tudom mikor jönnek elő.

Swen!
Remélem Botond ma éjszaka is olyan jó baba volt, mint tegnap!

Bori!
Jó ünneplést nektek hétvégére! Daninak mindjárt névnapja is lesz, nem?

Orsi!
Remélem akkor most pihensz! Én mindjárt megyek konyhabútort lemosni, mert el se hiszem, de oda lassan vissza lehet pakolni. Persze víz-, gázszerelő csak jövő héten jön valamikor, úgyhogy főzni azért még nem lehet.

Szöszi!
Az állítólag jó, ha fájások közben énekelsz! Kép

Anikó!
Tető is csak jövő héten lesz valmikor, akkor jön meg a cserép. De azért nem lyukas most sem a ház, be van fóliázva.

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

sziasztok!

Nem tudom miért, de kistesó már alszik! CSak ne legyen ennek majd böjtje!

Ez a ricinus koktail elég szeszes élvezet lehet! Kép

Panó: CTG Kép

Anikó: annyira leszállt volna? Ülni még tudsz???
Erdőbe??? Vagy a Szentendrei skanzenba?

Rita: tanácsok: ezek a mi időnkben így voltak, most már módosult a helyzet! Így csak a saját megérzésed alapján!
Lili nagyon helyes, és jó hosszú baba. Fürdés után nem kap sapit???

Chello: éjszaka Kép Tényleg jobb, ha felváltva őrzitek Noémit! A másik addig próbáljon pihenni!
Igen, a Gripe Water 1 hónap után adható csak.
Mucska babérjaira törsz? Kép

Egcsi: ha még olvasol, jó utolsó heteket, és várjuk a híreket a legénykéről!

Bellana: ez a folyás kísérti a terhességedet Kép
Most is cirmoska vagy?

Swen: éjszaka Kép
Edina nem hasfájós, csak néha fáj neki! De hason alvós, az tuti!!!

Bori: jó sok program! Talán lesz, aki dajkál majd helyetted! Kép
Edinának nincs szorulása!!! Ő naponta többször kakil! Zsófinak van!
A kórházban persze volt légzésfigyelő! Az újszülötteknél, és az újszülött patológián is!
2 kelés Kép Apu szerint is most 6 hetesen, vagy 3 hónaposan majd elhagyja Edina az egyik kaját!
Szerintem a dili az oka a kevesebb tejcsinek, pedig próbálok nyugis lenni, csak valahogy nehéz! Kép Szeged Kép
Cumi: az én lányom azonnal kiköpi! Lehet, hogy ő nem egy cumis fajta! Bezzeg Zsófi!!!
Amúgy van csak anyatejes baba, aki heti 1X kakil! Ilyen is van!
Mazsolka Kép

Lino: internet Kép
Nekem nem figyeli semmi Edinát (max. én), de ő szinte csak hason alszik! Amúgy nekem a gyerekorvos azt mondta, nyugodtan altassam hason. Nem ez a fő kockázat!
Nagy pocak Kép NEkem is nagyon távoli már. De valahogy nem hiányzik. Így jobban megy a mozgás legalább! Bár tény: így nehezebb az is, amit cipelek helyette! Kép

Szöszi: ricinus Kép Nagyon jót mulattam a beszámolódon! Részeges kismama Kép De még van pár napotok!

Jerry: jobbulást!

Én is búcsúzom. Pá:
Zsuzsa
zerko

SziasztokKép

AnikoKép

KépKépKépKépKépKépKépKép
Gondoltam, hogy Te leszel ma az elso, este ezert is raktam oda a felkialtojeleket!Kép
Bizony 36! Szeretem ezt a szamot!O En is gartulalok Neked Legkedvesebb Pocaktarsam!)
A tali vasarnap sajnos nem jo, mert kozben kiderult, hogy valoszinuleg akkor tudjak a kivitelezoek kolcsonadni a dongolo-bekat, ugyhogy Karcsinak egesz nap dolgoznia kell e miatt. Meg nincs kesz ugye a garazshoz a beallo, amit eddig lebetonoztak az csak a csatornat ativelo hid, de a telken belul meg a garazsig is meg kell csinalni es szegenykem most egyedul lesz ra, mert Apukam elutazott nyaralni. Szoval nekunk a vasarnap tuti nem jo, de ha Ti ossze tudjatok hozni, akkor ne varjatok rank, szegeny Linduskanak mar nagyon kell ez, jot fog neki tenni! Aztan majd csinalunk egy masikat is, jo?Kép
Alvas: en mostanaban megint tok jokat alszom, elmult ez a forgolodasos bajom, igazma ejjel megint fel kellett kelnem pisilni, de tuti, hogy az esti dinnyezgetes volt az okaKép Sajnalom, hogy Neked meg mindig rosszak az ejszakaidKép
Sok pusziKép

Lino
Pihi lesz, de azert este kideult, hogy el kell ma ugranunk a Bricostore-ba, de az max 1 ora, aztan egesz nap dogleni fogokKép

Pano
Orulok, hogy mar a konyhad legalabb lassan rendbenKép Igerem pihizni fogokKép PusziKép

Kepzeljetek az elobb volt itt a vedoneniKép Ez egy uj vedoneni itt szilason, eddig csak helyettes volt, most lett vegleges, en meg nem is ismertem, ugy volt, hogy kedden megyek hozza. Erre ma reggel egyszer csak beallitott, en meg haloingben flangaltam, eppen megreggeliztunk, szoval kicsit varatlan voltKép De tok aranyos, jol elbeszelgettunk, aztan kedden akkor megyek hozza, lemer meg vernyomas, szoval a szokasos. De nagyon szimpi volt, orulok neki, hogy o leszKép
Megnezte a legutobbi laboreredmenyeim es tenyleg javult a vasam, aminek tokre orulok, de valami feherje van a vizeletben. Kerdezte, hogy kozepsugarast vittem-e, mire mondtam, hogy nem mert mar nem tudok olyat produkalni, igy is alig birtam elkezdeni pisilni ebben a hulye felig guggolo pozban! Mondta, hogy akkor valoszinuleg az az oka, de azert lehet, hogy a doki el fog kuldeni megegy vizeletvizsgalatraKép De en akkor nem tudom, hogy fogok kozepsugaras pisit produkalniKép Na mindegy, nem hiszem, hogy toxemiam lenne, mert nem dagadok es a vernyomasom sem tunik ugy, hogy felment volna. Majd a doki megmondja.

Most megyek, mert lassan fel kene kerekednunk.

SziasztokKép

Orsi
36 Kép

avocado

Sziasztok!

Zsuzsa: Lili mindig kap sapit furdetes utan. Azt a kis rozsaszinut a feje mogott. Kép Csak elotte mindig megtoroljuk es megfesuljuk hosszu kis kocos hajat. Kép

Zsuzsi: Hat igen, fel vagyok ra keszulve, hogy nem fogja annyira szeretni az allatokat mint en. Ezt mindenkinek fel kell tudnia vallalni. Es nem is fogom kenyszeriteni, de mindent meg fogok tenni, hogy meg egy picit se feljen az allatoktol.

Swen: ugye milyen jo, ha sokaig alszik a baba? Kép Barcsak minden nap igy lenne. Bar igy se panaszkodhatunk. Azt hiszem Botond nagyon osszeillik Lilivel. Kép

Bori: Nem Lilla, hanem Lili. Kép Bar eloszor tenyleg mi is Lilla-n tortuk a fejunket. Kép
Amugy nem percre pontosan 3 orat alszik Lili. Van, hogy 2.5 orat, van, hogy 4-5 orat is alszik. Egyebkent ejszaka alszik 6 orat, majd szopi es utana 3-4 orat. Szerencses esetben atalussza az egesz ejszakat, ahogy Botond is. Te miert kelted fel a babat? Ha aludni akar, hadd aludjon szerintem es majd ha ehes, azt o is tudja es jelezni fog. Ha felkelted szerintem azert nem szopizik sokat, mert egyreszt felalomban van, masreszt nem ehes annyira. De ha ragaszkodsz, hogy 4-5 oran keresztul ne egyen, az a te dontesed. Nekem a gyerekdokim mondta, hogy oruljek neki ha alszik a baba. A sok alvasnak az a titka, hogy jol lakott elotte a baba, jo az anyatej minosege is. Ugyhogy en hagyom annyit aludni, amennyi jolesik neki. De furdetesre mindig felkeltem, ha eppen aludt. De szerencsere az ritkan van.

Szilvi: hat akkor meg varhatok szemszin ugyben. Kép Bar titokban remenykedek, hogy kek marad. Kép

Szoszi: te tenyleg kulonleges vagy. Kép Mar alig varom, hogy megszuljel. Rem kivancsi vagyok. Kép Talan a szulesed is kulonleges lesz. Kép Jo etvagyat a gombahoz. En sajnos nem szeretem.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

SzösziKép
A ricinusolaj OK és a sárgabaracklé is, de pálinka! Az talán már a fájdalomcsillapítás része?Kép Kösz, hogy kikerested.Kép
Balázska nagyon jól érzi magát odabent, ha a ricinus sem indította kiköltözésre.Kép

SorayaKép
A te recepted se rossz, a konyakot jobban el tudom képzelni.Kép

PanóKép
Átérzem a helyzeted a felújítással kapcsolatban.Kép Csak nyári szünet lesz aug. végéig, de kinek lesz ideje és ereje akkor már könyvtárba járni! Azért megoldom a tájékozatatásotokat.Kép

RitaKép
A te csajszidnak is rengeteg haja van, nagyon aranyos!Kép

ZsuzsiKép
A ricinuskoktél nekem hashajtásra is jó, ugyanis a múltkor már a Glicerin kúp sem vált be. Egyenlőre felfüggesztettem a vas szedését, hátha jobb lesz.Kép

AnikóKép
Hát, hogy szép lettem az lehet, hogy kicsit túlzás, mert plasztikai sebészt nem vontam be a dologba, de elfogadható lett a külsőm.Kép

AnitaboriKép
Megoldom a tájékoztatásotokat és információkhoz is jutok, csak nem minden nap tudok jönni. Valahogy majd megoldom.Kép

Tegnap találkoztam a gyerekorvossal, nagyon szimpi nő, mindjárt fel is írt egy halom receptet. Ugyanis szabin lesz aug.20-ig. Megadta az otthoni számát és majd kijön a szabija alatt megnézni a manót.Kép
Jók legyetek, azt hiszem hétfőn még mindenképpen benézek. Mindenkinek puszi!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Anikó: és mi jót csináltatok a festő sráccal?? Kép Kép

Orsi: ha toxémiád lenne az sima pisiből is kimutatható lenne,mert lenne benne fehérje. Amúgy tényleg édes dolog ez a pisilősdi, mikor az ember lánya nem lát semmit a hasától. Kép
Vasárnap: Kép

Bori: nincsenek cirmok, mert a múltkor is alig látszottak és ha réfestetek, akkor teljesen eltűnnek. Kép
Nyugtató cumi: Dani addig használta míg hasfájós volt. Aztán kiköpte és ennyi volt. Lehet, hogy Gergő meg majd hozzánől. Kép

Lino: köszönöm a biztatást. Kép A CTG gépek tényleg röhejesek. Akkor a méhtevékenységet majd én mondom? Kép

Swen: látom kezdesz belejönni a babázásba. Kép

Hasonalvás: Dani jóformán csak úgy volt hajlandó aludni. Addig bömbizett míg meg nem fordítottuk. Aztán mikor már magától forgott, akkor már önkiszolgáló rendszerben forgott: Kép

Szöszi: már nagyon izgulok érted. Kép A gomba jól hangzik. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Zsuzsa:nem tudom,hogy mennyire ment le,nekem úgy tűnik,hogy eléggé,de nem emlékszem,hogy mennyire szokott.Ülni nagyon nehezen tudok,az biztos!Kép

Orsi:vasárnap Kép Lindával mi mindenképpen talizunk,csak még azt nem tudjuk,hogy hol.Szívesen várjuk az ötleteket.
Az éjszakáim sajnos egyre rosszabbak.Így pedig nagyon nyűgös vagyok. Kép Mindig azt mondom,ha az ember enni és aludni tud,akkor nincs baj.Na,nekem pont ez a kettő nem megy most!
Védőnő Kép

Panó: konyha:már ez is valami Kép

Egcsi:plasztikai sebész Kép na ne...

Linda:nem lehet,hogy a CTG direkt nem mutatja a fájásgörbét? Nem létezik hogy mindenhol rossz! Vagy ezt nem lehet külön kikapcsolni?
Festővel semmi különöset! Kép Csak átbeszéltük,hogy miket fog csinálni(apróságok),meg főztem neki egy kávét.Kép
Vasárnapra továbbra sincs ötleted?

Puszi:Anikó
vakili

LindaKép
De ezen a leleten az van pont, hogy feherje van a vizeletemben!Kép Mindegy, mert a dokimnal az asszisztens mindig nezi a pisit, ugyhogy majd ugyesen megprobalok kozepsugarast kiugyeskedni es ha abban is van, akkor ok megmondjak, hogy mi legyen. Egyelore nem idegesitem magam ezen.

AnikoKép
Alvas, evesKép Nekem meg mind a ketto ok, szerencsere!
Tali ugyben en nem nagyon tudok tanacsot adni, egyaltalan merre akartok talalkozni? Bent Pesten? Mert ha Lindaek kocsiba ulnek es be akarnak jonni, akkor inkabb jojjenek Kistarcsa fele es ott van egy szuper cukraszda, oda meg en is eljutnek a parom nelkul is! Ha gondoljatok. Es a cukraszda tenyleg szuper, isteni sutik, a fagyi is fantasztikus, szoval ha van kedvetek erre jonni?Kép Beinditottam a gyomornedveket?Kép
Linda mi meg ugyis tartozunk egymasnak egy fagyizassal, emlekszel?Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Anikó: a festő apróságokat fog csinálni? : Kép
Nahát! Kép
Poci: nekem már vagy 2 hónapja mondja boldog-boldogtalan, hogy lennt van a hasam, pedig egyszerűen csak ilyen. Kép
Alvás, evés: az utóbbi megy az előbbi nem. Kép

Orsi: jól is teszed, hogy nem idegeskedsz. Kép
Én már nem is hiszem, hogy fogunk fagyizni. Legalábbis idén...
Amennyi fagyit megkéne ennünk már... Kép
Védőnő: az a rendes nőci végig csak a helyettes volt? Hol volt a másik 9 hónapig??

Linda
bellana

Anikó: a CTG.nek a fájásmérő részét fel sem tették a hasamra, mert nem volt jó!!!!
bellana

Anikó: itt Börzsönyben séta és ebéd??
bellana

Sziasztok!

Orsi: ez a fehérje a pisiben nem hangzik túl jól! Kép De ha nem vizesedsz, és a vérnyomid is rendben, akkor nem hiszem, hogy baj lenne! Pihentél ma?

Linda, Anikó: jó talit nektek !!!

Panó: konyhabútor Kép

Szöszi: szóval semmi nem használ Kép Jó meleg vízben fürdés?

Jerry: éjszaka Kép fejfájás Kép Jobbulást!

Anikó: akkor ezek a Katák már csak ilyen hasúak Kép Nyugtass meg, hogy utána azért nem maradt ilyen, ugye? Kép Kép Kép Éjszakai alvás Kép Vérnyomás Kép

Zsuzsa: internet megjavult, nem tudjuk mi baja volt, de így már tudtam is írni! Milyen napotok van? Zsófi utazik valamikor?

Rita, Zsuzsa: bevallom, én soha nem adtam Katára sapekot fürdés után. Kellene?

Egcsi: vigyázz magatokra! Várjuk a híreket majd!!!

Hasonalvás: megnyugtattatok, maradunk hason Kép Csak nekem egyik sem szerette, ezért furcsa.

Eltűntek merre vagytok?

Szilvi
lino

Sziasztok!
Megint az őszi babák topikból zavarlak benneteket, ne haragudjatok!
Csak egy dolgot szeretnék kérdezni: van olyan köztetek, akinek 50 percig tartott valamikor az uh? Mert nekem annyi volt a 3D. (Ebből kb. 30 perc a baba arcát érte.) Kérlek, nyugtassatok meg, hogy ez nem árthatott a babának.
Köszönöm! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Linda:mail ment.

Akkor 2 tappancsa van a CTG-nek? Erre már nem emlékeztem. Kép
Látom már kezdesz a régi Linda lenni!Kép Ez a festő nekem nem csinál olyan apróságokat,de tulajdonképpen a férjem is festő.Ő csinált! Kép
Nekem még eddig nem mondták a pocit,de tegnap mindenki,akivel találkoztam.

Orsi:megbeszéljük! Kép

Anikó
vakili

Udvozlet a Holgyeknek!Kép

Megebedeltettem az egesz csaladomat, unokaoccsostol/hugostol...CSak a ferjemet nem, o meg nem jott haza. Kepzeljetek nem volt megfelelo gomba a piacon, igy rantott karfiolt csinaltam.

BoriKép Na, mit gondolsz mit ettunk ebed utan?! Igen, igen, bolyi turos volt nalunk is!Kép Lassan szerzoi jogdijat kellene kivetned, a fel babanet megcsinalta marKép Az enyem nagyon finom lett, csak ronda, a tetejet elszurtam, de majd legkozelebb...el is neveztem chockitonak!Kép Lassan elkezdhetjuk kovetelni a mandulas almatorta receptjet, ugye lanyok?Kép

AnikoKép Ha egyszer a festot beengeded, az kizart, hogy csak aprosagokat csinal.Nekem is mindig eszembe jutnak ujabb dolgok, ha mar itt van...

OrsiKép,AnikoKép
Gratula a 36-hoz!

RitaKép Kulonleges szules? Remelem kulonlegesen rovid! Es mihamarabbi!!!

PanoKépAkkor jovo heten csak meglesztek vegre! Nem kell mindent egyszerre visszapakolni a konyhaba, kimeld magad!

Na, most megyek ledobok meg egy ricinus-koktelt , mert a tegnapitol olyan szorulasom lett, amilyen nem volt hetek ota.Kép

szoszi 39+5
szoszi

LinoKép
A furdes is indithat? Minden nap furdok, igaz nem tul melegben, mert nem szeretem...de ha csak az kell engedek gyorsan egy kopasztolevet!Kép Eszrevetted, hogy mar 3.-jara irtunk egyszerre???Kép

BellanaKépBezzeg az en pocakomra meg most is azt mondjak, hogy nem szallt leKép.

ZsuzsaKépNem adtak oda az Aurobint recept nelkul.Kép Hemorid-ot adtak helyette.Nem tudom fog-e hasznalni, de olyan kamforos, hogy lefagyasztottaKép Ez is valami, nem?

szoszi (aki most elvonul a ricinussal a kadba. oblogetes termeszetesen malnalevel-teaval Kép)
szoszi

sziasztok!

LIV: az UH nyugtalanná teheti a babákat, és okozhat magzatvíz felmelegedést, de a doki csak tudja, mit csinált!!!

Szöszi: még mindig egyben??? Te kis sztahanov! Ennyit főzni!!!

Lino: Edina elvan, bár máshogy van fent, mint a napokban! Most éppen szunyál, miután jóllakott! Tejci fogy Kép Szegedre kellene mennem Kép
Sapi: én mindkettő lányra adok egy 1/2 - 1 órára! Nehogy megfázzon!

Anikó: eggyel több ok, hogy feküdj! Kép

Egcsi: gyerekorvos Kép Én is azt tanácsoltam anno, hogy jó találkozni velük a baba előtt is. Ugye? Várunk hétfőn!

Rita: akkor oké! Kép

Orsi: új védőnéni Kép

Vali: merre vagy?

Szép napot, jó 7végét!

ZSuzsa
zerko

Szöszi:
ez is valami, de irass fel! Nekem az vált be, és Borinak is! Kúpot a (HÜVELYI)szülés után ne használj!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Lányok!

Szilvi: Jelentkezem, mint egyik elveszett. Az az igazság, hogy ma csak Rékával ketten vagyunk itthon, és így nagyon lazán vagyunk, és még írni is tudok. Ha teljes a létszám itthon, akkor általában csak az olvasásig jutok, de oda sem mindig. Még fejlődnöm kell. Kép
Nem akarlak letörni hasonalvás ügyben, de mikor Csillával voltunk anno csípőszűrésen, akkor volt egy baba, akinek a lábfejei kicsit kifelé álltak. Az ortopédorvos csak ennyit kérdezett az anyukájától, hogy ugye mindig hason alszik. A válasz igen volt. Szivacskarikát kapott a bokájára, hogy alvásközben ne forduljon annyira ki a lábfeje. Biztos, hogy nem okoz mindnekinél ilyesmit, de engem mindenesetre eltántorított az állandó hasonaltalástól.

Jerry: Fejfájás. Kép Menj haza és pihenj!

Bori: Nálunk Ádám kb. másfél hónapos volt, mire fel lehetett fedezni valamiféle rendszert a napjaiban. Az éjszakát meg a nappalt már az elejétől megkülönböztette, de az evések és napközbeni alvások addig teljesen ötletszerűek voltak. Aztán egy hét alatt beállt magától egy napirendre, és így egészen kiszámíthatóak lettek a napjaink.

Mucska: Nagyon ügyes a lányod szopi ügyben. Kép Te meg fejés ügyben. Kép

Rita: Szerintem, ha nem lesz őrült meleg, akkor inkább vidd magaddal majd Lilit a kontrollra. Az autóban úgy meg lehet etetni, hogy senki meg nem mondja, hogy szopizik. Nekünk ezt tegnap is sikerült kiviteleznünk. De talán a klinikán is van egy csöndesebb hely, ahol megszoptathatod. Mi sem Pesten lakunk, így nálunk is mindig felmerültek ezek a kérdések.

Chello: Hasfájás. Kép Kitartás.

Swen: Jó hallani, hogy már jól összerázódtatok Botonddal. Szép, nagy fiad van.

Orsi: Tetszett a cumis mondatod ("Ugyhogy nem lehet altalanositani, ha egy babanak kell, akkor adni kell neki es kesz.") Értem is, csak elgondolkoztam, hogy honnan tudhatná egy baba, hogy létezik cumi? Nem cumiellenes kampány akart lenni, csak egyszerűen egy olyan kép ugrott az agyamba, mikor egy újszülött könyörög a szüleinek a cumiért, hogy értsék meg, hogy neki szüksége van rá. Valószínű a fáradság teszi, hogy néha ilyen idétlen dolgok jutnak eszembe.

Mindenkinek további szép napot!

És három kép a három csemetéről:

Zita

KépKépKép
pzita

SziasztokKép

LindaKép
A vedonot nem irtam le erthetoen, de most megteszem. Tehat, amig bent laktunk a 8.keruletben, addig oda jartam es akivel Te is beszeltel, az az ottani vedoneni volt. Aztan ugye kikoltoztunk es elmentem az itteni vedonenihez, hiszen szules utan itt lesz fontos az egesz. Es o volt helyettes, mert itt akkor meg kerestek vedonenit, aki most mar vegre van es tok aranyos.Kép Igy mar ugye ertheto?Kép

Lino
Pihenes: haaatKép Sok nem volt, de azert volt.Kép Sajnos hamarabb lemerulok mar, ez a Bricostore-akcionk is kifarasztott. Meg szerintem ez az ido is teszi, kicsit depi vagyok ma, mert csinalnam a dolgokat, de nem birom es ez hihetetlenul ki bir boritaniKép Szegeny parom nem gyoz nyugtatgatni. Szerencsere ma mar megjon Anyukam es o majd fog tudni egy kicsit segiteni.

SzosziKép
KosziKép
A csokito nagyon tetszikKép
Es tenyleg, az almatorta recptjevel meg ados Bori!
Ricinustol szorulasKépKépKép

Rita
A kepek szuperek, mind a harom csemeted gyonyoru!Kép
Cumi ugyben nem ugy ertettemKép De ugye a baratnom mind a harom gyereknel kiprobalta es kettonek nem kellett. Szoval ok, hogy a baba nem tud a cumirol, tehat azt sem tudja, hogy kell neki, de megis, van amelyik gyereknek kell. Mivel nekem meg nincs gyerekem, csak kulso informaciokra hagyatkozom, de talan nem kell teljesen elvetni a cumi-kerdest, nem?
En is vettem kettot, szugseg esetere, nem tudom, hogy fogom majd csinalni, erezni.

SziasztokKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Szöszi: én ma csupán az összes ablakot letisztítottam (összesen 15 ablak!!!!!, jó van köztük kicsi is Kép), majd kimostam az összes függönyt, már meg is száradt és férjem feltette, de én vettem le Kép Ezekután mentem játszóterezni, majd főzés... Csak a játszótéren éreztem kisebb fájásokat, de du.-ra abbamaradt.
A szülésznőm a következőt tanácsolta, próbáld ki:
1. 1 grapefruit, 1 narancs leve és ebbe 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér, állítólag finom és annyira hat mint a ricinuskoktél.
2. szerelem Kép
Azt mondta, ha itt van az idő, akkor beindulhat ezektől, de ha a baba várni akar, akkor ezek semmit sem érnek... Kép

AnitaBori: Dórim 4 hetes korától 8 hetes koráig cumizott, utána kiköpte.

Anikó, Linda: nekem végig lent van a pocakom, de nagyon, ennek ellenére nincs semmi.
Programajánló: lángosozás Szentendrén egy kis fagyizással a Duna-parton. Millenáris park. De van ez honlap, itt is vannak programajánló: www.kulturinfo.hu

Egcsi: székrekedésre nekem 1 kanálnyi szétmorzsolt lenmagot ajánlottak, de nem szabad többet enni belőle, mert ellenkezőleg hat. Nekem nagyon bejött. A málnaturmix is segített már párszor. Kép

Zita: nagyon szépek a gyerekeid, nagyon finom vonásaik vannak ! Kép

Tegnap voltam ctg-n, nálunk a nyomógomb nem működött, de a többi igen. Egy darab fájást produkáltam és kész, de azt nem is éreztem, a szülésznő mondta, hogy látszik a keményedés. Jövő hét péntekre kaptam a következő időpontot, a doki sem hívott újra, tehát 1 hét várakozás van. Nem tudom, hogy most örüljek vagy aggódjak, hogy méhszájat nem is néztek, és uh-ra sem küldtek el mégegyszer, de végülis a szívhang a legfontosabb, az meg kitűnő.

Rita: Lili nagyon aranyos ahogyan fürdik. Húú én nem adnám senkinek sem a kezébe a babámat, max. a férjemnek!

Üdv: zsuzsi (holnap 40)
zsu26

Sziasztok!

Orsi: Biztos nincsen toxemiad. Ha nem vizesedsz es nem magas a vernyomasod. nekem a korhazban allandoan magas volt a vernyomasom 150/100! mert fobiam van, igy az orvos nem is tudta megmerni minden honapban, ezert nekem otthon naponta mernem kellett, de mindig 120/80 korul volt. Ugyhogy nem volt semmi gond.

Nyugtato cumi: En a Lilinek azert adok, mert tudom, hogy kell neki. Amikor nem alszik, elofordul, hogy szopos mozdulatokat tesz a szajaval. Ha cicire teszem, nem szivja csak cumizik rajta. De hat ez nem megoldas, hogy allandoan cicire teszem ilyenkor. Adtam neki egy cumit es rogton bevalt. Ugy szivja, mintha elete fuggne tole, es lathatoan megnyugtatja. Igy nekem is jo erzes. es olyan edes kozben. Kép

Hasonalvas: Lili is allandoann hason alszik. Sokszor a pocijat is megnyugtatja eves utan.

Szilvi: Mindenki maskepp furdet. En valahogy feltem a nedves kis fejet a megfazastol, meg ha a furdoszoba 27 fokra van felfutve. ezert teszek ra sapit. Nalunk ez egy szokas. Kesobb biztos elhagyom ezt, de meg nagyon pici a baba, nem szeretnem ha megfazna. De ez csak az en nyugom. Kép

CTG: lanyok nekem 9 honap alatt egyszer se volt fajasmeres. csak szivhang. Kép

Szoszi: Igen en is kulonlegesen rovidre gondoltam. Kép Nekem a pocakom egeszen a szulesig nem szallt le. Es azert kellett vajudas kozben labdzanom a gumilabdan, hogy lecsusszon a baba feje. De amugy a labda nagyon megkonnyitette a szulest. Kép

Zita: Kosz a tanacsot. valoszinuleg elkerulhetetlen lesz az autos szoptatas, bar irtozom tole. Kép Nem szeretek nyilvanosan ilyen intim dolgokat muvelni.
Gyonyoruek a gyermekeid. Kép Gratulalok. En 3-at biztosan nem fogok szulni. Kép leallok a kettonel.

Zsuzsi: Azt hiszem te hetvegen szulni fogsz! Kép A furdetest az anyosom es a mamam is szeretik vegezni, amikor itt vannak szivesen atadom nekik. Megiscsak az unokajuk. Kép Egyebkent mindig a ferjemmel furdetjuk. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Köszönöm a drukkolást, pihenek ezerrel, párom meg főz, mos, takarít. Nem is tudom mi lenne velem nélküle.
Mostmár a szedett gyógyszerek mennyisége felér egy reggelivel (vas, magneB6, terbutalin, betaloc).
Szerdán írta fel a doki az utolsó kettőt. A terbutalint a keményedésekre, de mivel pulzusszámnövelő kell a betaloc mellé.

Képzeljétek hogy jártunk. Kiváltottuk szerda este a gyógyszereket (ügyelet), gyorsan be is vettem, este fél 11h-kor csörög a telefon, a frász jött ránk, hogy a családdal van valami baj. Erre a gyógyszertárból telefonáltak, hogy rossz betalocot adtak a 10mg-os helyett 50mg-osat. Én meg már bevettem a felírt adagot, csak az éppen az eredeti elképzeléssel ellentétben 5-szörös dózis lett, hála a gyógyszertárnak. Reggel negyed 7h-kor ismét csörgött a telcsi, megint a gyógyszertárból, hogy nem történ-e semmi baj éjszaka, tisztára be volt a nő tojva, azt mondta egész éjjel nem aludt. Szerencsére nem volt gáz, bár egy kicsit jobban aludtam tőle. Visszavitte a párom a gyógyszert, kicserélte a gyógyszertáros és még az árát is visszaadta, azt mondta ez a minimum. Szóval még ilyen lelkiismeretes emberek is futkosnak a földön.

A célegyenesben lévőknek drukk, ügyesek legyetek, és eszem ágában sincsen beelőzni.Kép

üdv:
BNM
Bnm

Sziasztok!

Megjottunk a Balatonrol, es meg nem szultem!! Kép
A mai ctg jo nagy fajasokat mutatott, de ennek koze sincs a szuleshez, az egesz mas volt. Orulok, hogy nyitott mehszajjal ilyen sokaig huzom. A kemenyedesek csak par napja lettek ilyen erosek, ez azert jelent valamit? Kép

Bnm!
Ez azert eleg hajmereszto, amit irtal! Orulok, hogy minden rendben!

Udv mindenkinek,
Kakukk
kakukkfu

Anikó: Kép Kép

Szöszi: látom a festők nálad is bejönnek és mindig újabb dolgok jutnak eszedbe? Kép Kép

Zsuzsi: köszönjük az infót. KépDirekt hajtottad ma magad ennyire? Nagyon sokat melóztál!

BNM: elég ijesztő ami veled történt! Még jó, hogy nem lett semmi bajod!! Továbbra is pihizz ezerrel!!

Zita: egyik csemetéd szebb, mint a másik. Kép
Ezt a lábdolgot még nem hallottam. Daninak nem volt ilyen, pedig hasazott rendesen. Azóta is. Kép

Orsi: értem már a védőnőt. Tiszta diló vagyok magam is kitalálhattam volna, hiszen elköltöztetek. Kép Vasárnap? Kép Kép

Puszi:
Linda
bellana

Zerko, mit jelent, mivel jár a magzatvíz-felmelegedés?
A baba kb. a 25. perctől valóban nyugtalan volt.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Linda:mail ment! Kép

Orsi:vasárnap 12-re megyünk.
Majd beszélünk! Kép

Lino:Köszi Kép
Kata sokára nőtte ki a pocit,úgyhogy voltak gondjaink a nadrágokkal. Kép De annyira helyes volt.Én imádtam!

Liv:50 perc? Annyi nekem nem volt még.Sajnos nem tudok segíteni,de az orvos biztos tudja,mit csinál.Volt valami gond,hogy ilyen sokáig tartott?

Szöszi:nekm saját házi festőm van,ha eszembe jut valami apróság! Kép
Bólyi-túrós-chokito:ne csináljátok ezt velem,mondtam,hogy nem jó a sütőm.Kép Én is akarok!
Szorulás Kép Kép Bocsi,de olyan jót röhögtem!
Aki Nálad többet tesz a beindulásért,az lop,csal ,hazudik... Kép
Na jó,Zsuzsi se semmi! Kép
A forró fürdőt én is hallottam,és a mellbimbó-birizgálást is!
A pocak nem mindenkinek megy le!

Zsuzsa:a tejci majd jön,csak ne add fel!
Ötlet köszi!

Zita:nagyon gyönyörűek a gyerkőceid! Imádom a szopis képeket! Nekem nincs még egyik gyerekről sem,majd most! Kép

Zsuzsi:Nem mondom,pihentető napod volt! Kép
Ötlet köszi!

BNM:férjed Kép gyógyszertár:ez őrület!!! Kép Lényeg,hogy nem lett gond! Vigyázz Magadra!

Puszi:ANikó
vakili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: