A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Megjöttünk mi is az orvostól: jelentem minden rendben!! :lol: A méhszájam zárt, a cukrom jó, nem híztam túl sokat. Ja, a nőgyógyász megdicsért milyen jól nézek ki, nem is vagyok kiselefántos, a terhesgondozáson meg mondták, hogy tartsam tovább a diétát. Amit amúgy nem is tartok :lol: :lol: Eszem mindenfélét, és elég sokat is :shock: (+9 kg-nál tartok)

A baba kb 1600 gramm, és 32-35 cm. És 8 cm a fejkörfogata. Ami kicsit izgalmas, mert valahol azt olvastam, hogy 10 cm felett automatikusan császár. De mikor rákérdeztem, azt mondta a uh-os hölgy, hogy nem biztos, hogy tovább nő, és hogy nagyon ritka, hogy 10 cm fölé menjen a fejméret.
Most már nem 4 hét, hanem már 2 hét múlva vissza kell mennem terhesgondozásra.

Kata: már nagyjából vége az allergiámnak, hál'Istennek. Még reggelente tüsszögök egy kicsit, de az már elviselhető. Nagyon szép a konyhád :D

Vick: szépek a lányaid, tényleg az apjukra hasonlítanak.

Lányok, vezet még valaki autót? Befértek még a kormány mögé? Én már kicsit nehezen. De sajnos néha muszáj.

További szép napot. A dolgozóknak kitartást.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok csajok!

Kata
Nagyon szép a konyha,élmény lesz benne tevékenykedni!
Ablakpucolás és függönymosás egyelőre csak a lányok szobájában valósult meg :( Tegnap annyira fáradt voltam, semmihez nem volt erőm. Eszterkém tegnap hajnali 3-kor felkeltett, hogy kakálnia kell, menjek vele. Férjecském indult fél 5-kor dolgozni, uténa 7-kor keltek a lányok, onnantól nem volt alvás. És persze akárhányzor felkeltem, felkelt Vince is,úgyhogy nem is tudtam rögtön visszaaludni. Talán ma vagy holnap megcsinálom a hálót,aztán a nappalit megint másik nap.
Nem hajtom túl magam, mert annyira lent mozog Vince, hogy mindig attól tartok, egyszer kipottyan. :D
Én a Chicco sterilizáló folyadékot használtam a lányoknál, nekem bevált és egyszerű is,most is azt vettem.Mosogatógépbe én beteszem a lányok cumisüvegeit, de nem mindig 100%, néha utána kell mosogatni, úgyhogy akkor mindegy, ha rendesen elmosod.

Móni
Drukkolunk, de minden rendben lesz!

Zsuzsi
Szerencsére Babu is van már olyan nagy, hogy már minedhol érzi, hogy nyomódik, azért mocorog, én már hetek óta forgolódok az ágyban, hogy megtaláljam a neki megfelelő pózt.A legjobb nekem a szopispárnán, amikor a hátam alatt fut, és csak a fél hátam van rajta.Ha tudod, próbáld ki!

Szép napot mindenkinek, szakdogázok tovább.

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi

Én vezetek még, és jól elférek,Berlingonk van. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Délelőtt kb egyszerre írtunk elég sokan.

Móni, én is ezen okokból szeretném, ha a kórházból hazajövet a férjem lenne itt velünk.
Aztán jöhet anyukám.
Amikor tavaly kórházba voltam, azután nálunk volt 4-5 napot, főzött rám, mosott vasalt, takarítgatott és sétálgattunk.Akkor nagyon jó volt, hogy nem vagyok egyedül a bánatommal.
Most is szerintem ha feljön majd, ő a háztartásban ügyködik, én meg csak babázni fogok :lol:
Azért ezeket a pici holmikat meg még nehezebb megkötni, nem?
Hú, azért ez a mx 2 hét munka már csak jól hangzik...
Remélem betartod.
Szurkolok a mai vizsgálathoz és szülésznő keresésehez!

Zsuzsi, nagyon irigyellek, hogy a tesód olyan közel lakik :oops:
Az öcsémmel mi is nagyon jó kapcsolatban vagyunk(ő 23 éves), most is egyből őt riasztottuk konyha ügyben.
Aranyos kis barátnője van, ő is feljött és nekem segített, hogy ne jkelljen hajolgatnom.Sógornőnek se lenne rossz.
Csak hát nem a közelben vannak. :(
Hosszú napod lesz ma akkor megint sajna.

Szilvi, örülök, hogy Csabikával minden okés.(Amúgy öcsém is Csaba!)
Volánnál én amúgy se sokat ülök, így most a nagy poci jó kifogás a férjem szerint...
Anyósülésen már majdnem fekvő pozícióban kényelmes pl egy szülőkhöz hazautazás.
Nődokihoz nekem is 2 hetente kell már mennem, 2 hete voltam, msot csütörtökön kell majd megint.

Dorka,ez az ajtócsukós-kajahozós story tök jó!Én is 3masban tervezem a férjemmel az elején és a babával, mint már írtam.
Kiságy ügyben vmi változás?

Vick, te is egy energiabomba vagy, hallod!
Bár gondolom igazán akkor tudsz tevékenykedni, mikor a csajok oviban vannak.

Reni, nem válaszoltam a ház.évf. kérdésre, bocs, majd szerdán ünnepeljük! :lol:
Ja, sok sikert a dekupázshoz, én anno mikor tanárnéniskedtem, sokat csináltam, pl, kis üveglapra kének, különleges formájú italosüvegekre, ajándékba adtam őket.Fára még enm csináltam.

üdv,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ne haragudjatok, h mindig így eltűnök, de már vagy 2 hete szülinapi és bölcsi lázban égünk :)
Igyekszek valamikor visszakapcsolódni.
Vigyázzatok magatokra.

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Megvettük a kiságyat, pelenkázót, pont olyan, mint a Krisztináé, meg a képeken, amit korábban küldtem. Egyelőre még dobozokban van, persze, de ha összeszereljük (ez még hetek kérdése szerintem), akkor mindenképp megmutatom, hogy nálunk, hogy néz ki.

Autóvezetés: régen jól ment, aztán pár év kimaradt, azóta csak ha muszáj, félős lettem :-( Egyelőre még beférek egyébként...

Szerintem Anyukám is a háztartásban ténykedik majd, ill. úgy beszéltük meg, hogy ha úgy kényelmesebb, akkor átmegy a Húgomhoz (10 perc séta), ill. lehet, hogy ott is alszik.

Móni ,írj majd, hogy mi volt az orvosnál, ill. mire, kire jutottál szülésznő-ügyben. Méhszájhoz külön drukkolok!
Most hogy így mondod, én már betöltöm majd a 34. hetet mire ezekről info-im lesznek.

Kata, örülök, hogy ilyen aranyos, rendes segítőid voltak a hétvégén.

Vick, kösz a tippet, a szopipárnával bírkóztam fél éjszaka, ma majd helyzetet változtatok :-)

Szilvi, gratulálok a jó eredményekhez! Örülök, hogy minden rendben. Milyen az első otthoni nap? Ma reggel eszembe jutottál, hogy de jó Neked!

Nahát, 2 hetente terhesgondozás? Nekem azt mondta az orvos, hogy találkozunk a 34. héten, aztán meg a 38-on, ha nincs semmi baj.

Dorka, ez tényleg jó megoldás, főleg, hogy Anyudék a szomszéd házban laknak.

Nekem is Anita melltartóim vannak, tényleg jók.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

először is köszönöm szépen mindenkinek a megértő.és bíztató szavakat! nagyon jól esik! És köszönöm a drukkokat is!!!! :wink:

Kata
nagyon szuper lett a konyhátok! ügyesek voltak a fiúk! :lol:
Mosogatógépbe cumisüveget? már én is gondoltam rá,de még senkitől nem hallottam ilyet. Meg szerintem jobban belegondolva pici babának biztosan nem ajánlják az erős mosogató tabletta miatt....

Zsuzsi
nekem minden éjszakám így telik,ugyanis Gréta éjjel sokszor sokkal aktívabb,mint nappal... :roll:
Ügyesek vagytok,hogy már be van vásárolva! hiányzik még valami cuccotok? szerintem már megint én vagyok a legjobban lemaradva.... :shock: :lol:

Móni
az a 2 hét munka már szeptember végére esik... :lol:
Drukk a ma esti doki látogatáshoz!

Szilvi
gratula a jó hírekhez! :wink:

Vezetés: én még simán vezetek,bár a kocsiból kiszállás már úgy megy,mint egy 100 éves vénasszonynak... :lol:

terhesgondozásra én is 2 hetente járok, és most már dokihoz is így fogok...

Melltartó
én a müllerben vettem a múltkor 2 db-ot,de még nem hordtam őket,de a barátnőm szerint nagyon kényelmesek.

anya/anyós
mivel anyósék közel laknak,így ő tuti sokat lesz itt,(de minek :roll: ) és szerintem anyukám is eljön egy pár napra. bár erről még senkivel nem beszéltünk...

Tegnap este összeszerelték a bölcsőt apiék,most meg nagyban meg a szalagparkettázás. ha kész,majd rakok képek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Szilvi: gratula a szép eredményekhez.

Én még elég gyakran vezetek autót, egyenlőre nem kényelmetlen.

Kiságyat találtunk a teszveszen, kombi, nem volt drága, Jóatyám holnap hozza haza. Még szőnyeget kell venni, aztán már csak a szoba díszítése van hátra.

Én három hetente járok a nődokihoz, utána háziorvos és védőnő.
Most sem adott korábbi időpontot. Pont tegnap jutott eszembe, hogy már csak egyszer kell menni a védőnőhöz, aztán már csak itthon találkozunk..... :lol:

Jó pihenést mára mindenkinek (én is abbahagyom a munkát):
Dorka

Kép
traudorka

Dorka
miért kell háziorvoshoz is járnod? vagy más is jár,csak én nem?! :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Én szeretném ha anyukám az első héten jönne,hisz akkor vagyok még gyengébb a szülés miatt és ügyetlenebb a baba körül,utánna már nem látom értelmét hogy ott legyen.
A párom a második héten veszi ki a szabit,de szerintem annak nagy része az ügyintézésre fog menni.
Egyenlőre ez a terv,aztán majd meglátjuk,mikor fog kibújni Anna baba.

Ma voltam th-n,azt mondta a doktornő,hogy nagy baba :D :D :D

A 30 hét 5 napos uh-n volt a fejecskéje 84mm.
Szilvi ne aggódj,én hamarabb elérem a 10cm :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kata!

Nagyon szép lett a konyhád!!! Megérte várni:)))
Igen anyukám nyugdíjas. Van anyósom de sokat nem ér!!Tudnék róla mesélni de inkább nem teszem igazából nagyon nem is beszélünk, mert folyton kavar!
Mikor megtudta, hogy lesz második babánk olyan hidegen fogadta mint egy jégcsap!!!

Zsuzsi!

Védőnőről ne is beszéljük!!!! Reggel hívtam 9 előtt persze nem vette fel , majd 9 után egy csörgéssel lerendezett. Visszahívtam és közölte, hogy ma nem tud fogadni!!!!! Mikor már egyszer lebeszéltük, hogy ma tudok majd menni. Nagyon felhúzott!!!
De nem érdekel én többet nem hívom!
Pisi teszten nézi, hogy nincs e fehérje vagy cukor a vizeletbe. De majd a szülésznőt megkérdem megnézi e nekem.

Móni!

Drukk a dokihoz!
És remélem neked is befordult már babókád!!
Igazad van segítség ügyben!! Ha helyben lakna anyukám én is így csinálnám de mivel 200km-re lakik így nem lehet másképp megoldani.

Szilvi!

Gratulálok a jó eredményhez!!

Ma nagyon rossz napom van:(( Délelőtt elugrottunk 1-2 dolgot venni de már a kocsiba éreztem, hogy keményedget a hasam, gondoltam hazajövök lefekszem és elmúlik. De nem igazán múlt......fájt a hasam alja is:( nem nagyon de éreztem és már tök be is paráztam!!!
Gyorsan mondtam is Anyának, hogy rakja össze a kórházi cuccot, mert eddig még hanyagoltam. Mostmár kicsit jobb, bevettem egy rakás mg-t meg ittam vörös bort.
Remélem lenyugszik a hasam........itt még koraszülött osztály sincs ami még jobban pánikoltat. Ha gond van együtt vagy külön irány Pest:(((

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Csajok,

köszi a konyhás dícséreteket mindenkinek!

Edina, örülök, hogy jöttél és jól vagy ezek szerint!
Bölcsőtök is lesz, erről valahogy lemaradtam.
Igen, a mosogatógépet a hőfok miatt gondoltam, de a tabletta elgondolkodtató.
Marad a sterilizálás akkor.

Dorka, de jó, akkor megvan a kiságy.Tényleg, amit kaptatok, azt visszaadtátok?Remélem, volt hozzá pár kedves szavatok! :evil:

Nekem dokihoz kell 2hetente járnom, legközelebbi uh a 36. héten, a védőnőhöz meg csak október közepén megyünk, ugyanúgy 6 hetente hív még, ez normális?Bár a pecsétek már megvannak, 4-4 a minimum, igaz?

Zsuzsi, név ügyben van már döntés?

Móni, egy ideje nem látszik a vonalzód...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő, pont egyszerre írtunk...Köszi a dícséretet!
Na hát, vigyázz magadra.
Mi is keményedünk sokszor, ha elfáradok vagy felhúzom magam valamin vagy pl sírok.
Fekvés és mg!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő
Ne aggódj, nem lesz semmi gond, ma egyébként nekem is bele-bele szúrt alul a hasamba, de szerintem Vince volt.

Nekem itt lesz az első 3 hétben anyukám,még ennyi szabija van az idén. Ő sem szólt bele a lányoknál sem a gyerek ellátásába, én mondjuk a fürdetést rábíztam, mert nagyon félek a köldöktől,nehogy felszedjen valami fertőzést, ő meg olyan frankón le tudja kezelgetni. De sosem szólt bele etetésbe, hagyott pelenkázni és minden mást megcsinált, szerintem most is így lesz. Az a másik, hogy valakinek oviba is el kell vinni a lányokat, meg hozni, megvacsiztatni őket, fürdetés stb.
A férjem meg itthon lesz elvileg az 1. héten, aztán megbeszéltük, hogy inkább akkor kéri a többi szabit, ha anyukám hazament. Így folyamatos lesz a segítség az első 6 hétben.

Szopis melltartót én a Skálában vettem 790 Ft-ért, nagyon kényelmes, könnyen lenyitható, tiszta pamut. Már volt rajtam párszor most is. :)

Mindenkinek kitartást kívánok és jól alvós éjszakát! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Zsuzsi: tök jó volt, csak nem voltam sokat itthon :lol: :wink: Délelőtt orvos, délután meg masszázsra mentem. Na az viszont szuper volt. Egy kolléganőm barátnője masszőr Káposztáson, hozzá járok. Nagyon jó keze van... :wink:

Ja, nem is meséltem, volt ma 4d mozi, de most már nem csak a keze, hanem a lába is az arca előtt volt :shock: :cry: Szóval nem sokat láttunk Csabikából. Nagyon szégyenlős, nem szereti, ha fotózzák :roll:

Enikő: próbálj kicsit többet pihenni. Vigyázz magatokra!

Fleur: gyere amikor csak tudsz.

Hétvégén az Asia-ban vettem olcsó hálóinget, 1700 ft-ért. Egész jó, csíkos, az egyik sárga, a másik rózsaszín.

Jó pihenést.

Szilvi
huszilvia

HI!

34372: Schwyz kanton egy kicsi falujában élünk (utcánként egy tehenészet :lol: ). Aranyos, szép hely: csupa zöld és hegyek vesznek körül (magyarul hiányzik a városi nyüzsgés :wink: ). Lugano, Genf, hmmm, no, majdcsak elmegyünk egyszer megnézni. Nem vágysz ide vissza?

Krisztinaa: örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Az elhanyagolt lakásért ne aggódj, elvileg szülés előtt jön majd a rendrakási kényszer, a "fészekrakó ösztön" (én anno ezt annyira vártam, de nem jött ám :lol: )

Ervick, gyönyörűek a lányaid!!! Irigykedem ám, hogy ikreid vannak :D

Dy, szorítok nagyon!!!!!!!

Kép
Kép
friday

Friday és mindenki

Köszönöm a dícséreteket a lányaimat illetően! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Edina, csak ma lett kiságy és pelenkázó, de ez is csak véletlenül, rendelésre készültünk. Ezen kívül van még pár apróságunk, bodyk, hálózsák, kisruha, de tényleg csak pár darab. A kocsi még nincs meg, csak kinéztük. Előreláthatólag hetek, mire össze is lesznek szerelve a mai szerzemények, szóval nyugi :-)
Ja, én csak a terhesség elején voltam a háziorvosnál, szóval ne aggódj emiatt.

Szilvi, ez olyan kismama-masszázs volt? Én is úgy elmennék, fogad vajon "idegeneket" is? Káposztás nem is lenne messze... Köszi az Asia-tippet.

Enikő, remélem, már jobban vagy. Biztosan a védőnő húzott fel. Nálunk se pisiteszt, se szívhang nézés, se súlymérés, se egyéb részek mérése...

Védőnő: voltam a múlt héten és legközelebb majd október közepén kell mennem (az lesz a 4. alkalom), aztán kijön majd a szülés előtt, ill. utána is.

Dorka, örülök, hogy találtatok kiságyat! Milyen lett a birkapörkölt? :P

Kata, névben még nincs végleges döntés, a párom még olvassa az utónévkönyvet :-) Egyelőre a Zsófia Eszter tűnik a nyerőnek.

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Gyors helyzetjelentés nődoki után:(

Méhszáj C2110 (három hete még 3100 volt).
Felírt valami vérnyomáscsökkentőt (Cordaflex), aminek az a mellékhatása, hogy ellazítja a méh izmait, meg a magnézium.

Baba egészséges, aranyos, jól fekszik, de túl nagy, már kb. 2.5 kg (ez most a 32 hét plusz néhány nap), ha így folytatja a gyarapodást, nem tudom normálisan megszülni...
Most viszont még nem kellene ugye megszülni:( legalább még vagy 3 hétig,
Elküldött megint terheléses cukorra, hogy nincs-e most cukorbetegségem, ami indokolná a baba méreteit. (mert az én és a férjem méretei a doki szerint nem indokolják:)
Igaz, hogy én is 4 kg -val születtem...

Úh: ezennel beszüntettem a munkába járást, és itthon pihengetek.
Kontroll 3 hét múlva.
Szigorú fekvést nem rendelt el.
Kaptam egy szülésznő-telefonszámot, holnap hívom.
Légyszi mondjatok valami vigasztalót:)

Holnap majd még írok, próbálok reagálni a témákra és bocs a rinyáért... kicsit most megijedtem. Jó kicsit:(

Jó éjszakát mindenkinek,
Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Móni!!

Jaja nagyon sajnálom, hogy ennyit romlott a méhszáj:((( pedig mostanában egész jól voltál!!!! Nyugi simán ki tudod hordani a babát. Viszont ezzel tényleg többet kell vizszintesben lenned mint nem!!!

Én is próbálok minnél többet feküdni a héten mindenképp míg itt van anya. Szerintem nekem is romlott a helyzetem tegnap miatt:(( még kicsit most is feszesebb a pocim.

Arra gondoltam, hogy ha ma is olyan durva lesz bekapok egy nospát.....szerintetek???? Mikor fájt a vesém kaptam rá Kb 20 hetesen.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Szia Enikő,
Igyekszem feküdni, igen, és remélem, hogy még minimum 3 hétig nem lesz semmi. mindenesetre a férjem hétvégén elmegy babaágyat meg ágyneműt venni, legalább az legyen meg...
Tényleg: ágyban párnákkal kitámasztva -félig ülve (hogy olvasni tudjak és netezni) - az fekvésnek számít?

Nospát kérdezd meg a dokidtól szerintem!!! nekem is mondta kb. az 5. hónapban, hogy szedhetem,
de olvastam neten, hogy a végén a méhszájat is lazíthatja, azt meg most nem kéne.
Persze lehet, hogy ez is egy rémhír, de biztos ami biztos, kérdezd meg.

pussz
M
monke

Hali!!!

Nekem is fájt ma reggel a pocakom,de nem tudom eldönteni,hogy hascsikarás volt,vagy más.Én minden apróságnál beparázok és fel sem kelek az ágyból egész nap.
Még szerencse,hogy nem tudom most a méhszáj állapotát....

Móni nagyon sokat feküdj!!!!!!És nyugodj meg,mert azzal segíthetsz a legtöbbet magadnak!!Fekvés!!!!
A 36 hét az nagyon befutó,akkor már nem kerül koraszülött osztályra a baba,sőt rendesen hazajöhet 4 nap után,ha minden oké.Legalábbis nálunk így van.Viszont ha most jönne,min másfél hónap kórház.
Én eléggé rettegek a koraszüléstől,lehet azért mert láttam mivel jár :(

Enikő inkább kérdezd meg a dokit,mert a legtöbb gyógyszert az utolsó 3 hónapban nem lehet.

Az én dokim már kézzel nem mer hozzám nyúlni,az uh meg szerintem nem olyan megbizható cervix szempontjából.

Friday a fészekrakó ösztön már elért,de nem takarítás szempontjából,és egyébként sem lehet ilyeneket csinálnom,úgyhogy mindegy mi tör rám :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, tényleg pihenj sokat, a legjobb a vízszintes helyzet, de mivel úgy hamar elgémberedsz, ha deréktól lefelé vízszintbe vagy, az is jó sztem, én az elején 4 hétig így voltam kb, mikor véreztem.
Ne aggódj a babaméret miatt, mostanában sok nagy baba születik, és az uh se 100% pontosságú a méreteket illetően.
Dávid babának mondogasd, hogy még pár hétig maradjon csak odabennt.
Sajnálom hogy így alakultak a dolgok.
Kötögess, netezz és olvassál csak.
Netről is tudsz ágyneműt rendelni, hm?

Zsuzsi, védőnő nálam se kér vizeletet, csak vérnyomást meg súlyt mér, haskörfogatot sem és szívhangot se hallgatunk soha.
Tök jól állsz a vásárlással!
Na az éjjel az én abbaám hancúrozott végig, mint azelőtt a tied, hajnalban aludt el vmikor.

Vick, köldökrendbetételtől én is féle, ezt a szerepet már ráosztottam a férjemre.
Én is ablakpucolós időszakomat élem, egyedül a redőnyöket nem merem beválllani kívülről, azért majd feljön anya elvileg.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni: kitartás!! feküdj sokat, és szerintem is jó a félülő helyzet is. Az a lényeg, hogy ne erőltesd meg magad.

Zsuzsi: persze, bárkit vállal, ha gondolod priviben elküldöm az elérhetőségét.

Mi elvileg ma találkozunk a szülésznővel. Remélem összejön. Az előbb hívtam, mondta, hogy pillanatnyilag teltház van a szülőszobán, hívjam újra délután.

Na, dolgozok egy kicsit itthon is.

Szép napot,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Móni, nagyon sajnálom a méhszájat. Pihenj nagyon sokat! A női megérzésed súgta, hogy menj orvoshoz előbb és milyen jól tetted. Az azért nagyon jó hír, hogy Dávid már szép nagy baba, ha esetleg előbb jönne a kiírtnál... Az meg egyáltalán nem biztos, hogy ilyen ütemben gyarapodik tovább a kissrác.
Nincs miért bocsánatot kérni, azért vagyunk, hogy "meghallgassuk" egymást. Szóval füleink nyitva vannak :-)

Szilvi, megköszönném, ha elküldenéd a számát. Annyi minden miatt vagyok feszült mostanában, szerintem jót tenne nekem egy masszázs.

Szilvi, Móni írjatok majd, hogy mit mondott a szülésznő.

Enikő, Te is pihenj sokat, a gyógyszert mindenképp kérdezd meg az orvostól, szerintem is.

Krisztina, pihenj Te is!

Kata, nagyon vigyázz az ablakpucolással kérlek. Veszélyes dolog ez már nekünk.

Csak Nektek merem mondani, hogy én meg attól parázok, hogy túl pici lesz a baba és túl sok időt kell majd bent töltenünk. Én 9 hónapra születtem, 1800 grammal. És ugye az én Babum kb. fél kg-val kisebb mint bármlyikőtöké kb. azonos időben...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

A pihenősöknek kitartást, már nincs sok hátra! :D

Az én babóm 1 hete volt kb. 1900 gramm, a doki mondta, hogy nem lesz kicsi. Azért remélem nem lesz 4 kg, mert megszülni nem lenne egyszerű. Esténként szoktam neki mondogatni, hogy 53 cm és 3500 gramm lesz, aztán vagy hallgat a szép szóra, vagy nem.... :lol:

Este hozza apu a kiságyat, remélem jó lesz. Lassan azt kéne összeírnom, magamnak mit kell még vennem. Anyuval megyek csütörtökön a Minimanóba, van ott kismama cucc is szerintetek, vagy csak babaholmi?

A masszőr nem is rossz ötlet, körülnézek a környéken. Az uram már egyszer megmasszírozta a bokámat, háááááááááát, az mennyei volt.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Móni!!!

Inkább fekvés mint félig ülő!!!!
Mivel nagy a baba nyomja a méhszájat ami szintén tágíthatja.
Mikor Annával kórházba voltam sok hasonló méhszájas kismami volt ott nekik szigorú fekvés volt, ágy vég felpolcolásával:( Azt hiszem a szobatársamnak is ennyi volt az értéke neki nem volt megemelve az ágy viszont mindig rakott maga alá kemény párnát.

Azért így 30 héten túl már nem olyan vészes a helyzet......legalábbis ezzel nyugtatom magam.

Akkor nos-pát hanyagolom:( remélem nem is lesz rá szükség ha mégis akkor inkább iszok majd!!!:)))
Tegnap mondtam Annának hogy fáj a pocim rendetlenkedik kistesó. Erre azt mondja akkor ugorjon ki onnan:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Dorka, van a Minimanóban kismamaruha is és mindenféle egyéb. Jó nagy hely. Bár mi csak a kocsikat néztük, mert nagyon kevés időnk volt.

Szerintetek az én Babum megnő még?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi: elküldtem a privit.
Biztos nő még a babád. Attól, hogy Te picin születtél, nem biztos, hogy ő is így fog. Ráadásul azért Te is felnőttél, nem? :lol:

szép napot,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok
mindenkinek köszönöm a biztatást, kicsit megnyugodtam.. Igaz, ez a koraszülés már nem az a nagyon nagyon rettenetes koraszülés (a 28. hét és előtti...)
Azt hiszem, fekszem amennyit tudok, és megnézem a Dallas összes részét :P Az eltart egy hónapig.
Rákérdeztem amúgy, hogy feküdjek-e, azt mondta a doki, hogy elég ha pihenek. Persze azért fekszem, nem ablakot pucolok...

Kata, tényleg mondogatom a babának, hogy maradjon még.
Meg érdemes lenne azt is mondjam neki, amit Dorka, hogy 53 cm, 3500 gr:)

Asszem nem rendelek netről ágyneműt, kinézek mindent az ikea honlapjáról, és elmegy a férjem bevásárolja őket. Úgyis kell még ezaz.

A vérnyomáscsökkentőtől marhára fáj a fejem, de más bajom nincs.
Ha a keményedéseket enyhíti, megéri.

Nagyon jól hangzik a masszázs, lányok, menjen, aki teheti!!!

Na de:
Szülésznő: tegnap a doki ajánlott egyet, ma felhívtam, azonnal tudta, hogy ki vagyok, a doki említette, hogy hívom. Vasárnap megyek be a Sote-ra férjestül beszélni vele (kivéve ha 'frontos nap van', ahogy mondta, mert akkor nincs ideje).

Bizalomgerjesztő volt a hangja, megnyugodtam.
Zsuzsi, a te dokid annó egy másik szülésznőt javasolt a barátnőmnek, egy fiatal lányt, (nem jut eszembe a neve, de megtudakolhatom), és meg voltak elégedve vele, nagyon kedves meg segítőkész volt.

Védőnő: az enyém nézett vizeletet, súlyt, hasat, szívhangot... de nem nagyon kritizált, kedves fiatal lány volt. (kb. 25 éves)
most viszont már a XVI. kerületbe kellene járnom előre félek:) valami 'Béláné'-hoz. Neki olyan 'megmondós' neve van, nem?

Zsuzsi, ne parázz a baba súlya miatt, emlékezz vissza mit mondott a doki, hogy egy édes pici lány lesz. Ha nem fejlődne rendesen, tudnál róla, és tényleg te se vagy akkora hűdenagy:)

Pussz
Móni
monke

Sziasztok,

Móni,
kíváncsi vagyok, milyen lesz a szülésznő, legalább ez intéződik :-)
Ajánl az orvos nekem is valakit legközelebb, azt mondta.
Képzeld, reggel láttam a Babavilágban a doktoromat. Ismétlés volt 6-fél 7 között, véletlenül bekapcsoltam a tévét, amíg készülődtem.

Remélem a költzést rendben le tudjátok bonyolítani.

Az orvos biztosan tudja mit miért mond, ha nem írt elő szigorú fekvést, az nem baj, lényeg, hogy pihenj.

Szilvi,
köszönöm a telefonszámot, már be is jelentkeztem a masszőrhöz, pénteken 8-ra megyek.

Aranyosak vagytok, persze, még megnőhet Babu simán, lényeg, hogy rendben fejlődik. Meg persze én is felnőttem...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi, az én lánykáim 2.30-cal és 2.50-nel születtek,nagyon picik voltak, de nem voltak inkubátorban, be sem sárgultak, minden simán ment! Ne aggódj, nem baj az, ha kisebb. Eszterkém 41 centivel jött a világra, de úgy behozta a lemaradását, hogy 1 hónaposan már 56 centi volt, és kikerekedett. Kis husigombócok lettek. Most meg mindenki azt mondja, milyen nagyok korukhoz képest! :D Nem egyformán születnek és nem egyformán fejlődnek, ez nem gond, hidd el!

Móni
Most találkoztam egy ismerősömmel, 3 gyereke van,az első 4.60-nal, a második 4 kilóval, míg a 3. gyerek 4.80-nal született, mindhárom természetes úton. A lány alig 50 kilós volt szülései előtt,szóval nem volt nagy termet. Ez is beleférhet. :D
Édesanyám velem kinyílt elég hamar, kórházban is feküdt velem visszatartáson, ő azt mondta, feküdnie kellettt és a lábát felpóckolták. Talán próbáld meg!
Délelőtt megy a Szomszédok, utána jöhet a Dallas. :wink:

Masszázs... hmm, isteni lenne!
További szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Móni, ez a nem teljesen vízszintben fekvés azért kicsit jobban hangzik!
Így legalább olvasni, filmet nézni, kötögetni tudnál.
Akkor most táppénzen vagy,ugye?
Mi is megyünk majd ikeába, lámpákat, kiságyat akarom onnan, meg még néhány apróságot, de apa most bekeményített, mert nagyon sok kiadás volt az elmúlt pár hétben...
Még jó, hogy összegyűjtögettük a picúrnak eddig már a kelengyét.

Zsuzsi, Babu még nőni fog, nyugi, de óriásbébid tuti nem lesz :lol:
Amikor a tied 1050 gr körüli volt, akkor volt az én babókám 1350 körül(+- 10 %), szóval ő se olyan hűdenagy.
Még van 2 hónapjuk a növekedésre.
Tényleg, heti hány grammot szed fel átlagban egy baba, ki tudja?
Masszázs, irigyellek, tuti isteni lesz. :oops:

Dorka, igen, ez elég ideális méret lenne, na én is mondogatom mától ezt is!
Minden nap elmonjuk apával kb 10x a drágámnak, hogy fordulj bébi, fordulj, de nem hat, úgy tűnik :oops:

Szilvi,majd mesélj a szülésznőről!

Vick, azért ikreknél ez nagyon szép méret, nagyobbakat ki se tudtál volna hordani talán,nem?Hányadik héten császároztak meg?

Csajok, ez a babaméret dolog engem is egyre jobban fogalakoztat, mert ha túl pirinyó, akkor az 56-os rucik nagyok neki, ha meg nagyobbacska, rá se tudjuk adni!
Azt mondta a szülésznő, egy egész csomi pelust vigyek be majd a kórházba, a Liberónak 2-4 kg-sát vettük, aztán majd a többit a bőrzén.
Ez jó méret remélem?!

Na ma végeztem az ablakpucolásokkal és függönymosásokkal, most pihizek kicsit.
Ez a nyilalós dolog az éjjel megint visszajött, és most is előjön néha, babóka vmi idegen ül, tuti!

Tényleg csajok, akarok még fodrászhoz,kozmetikushoz meg pedikűröshöz menni szülés előtt, ti mikorra tartogatjátok a rendbeszedős tunningot?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi,

Monke, drukk hegyek mennek Neked is!!! XVI. ker??? Ott a házunk, Bors oda született és ha hazamegyünk meglátogatom mindig az ottani védőnőm Grétivel is. Az észrevételem az, hogy elég komolyan veszik ott a védőnősködést, a szó pozitív értelmében. Nem a "Béláné" a védőnőm (...ill. szerintem nem, sose hallottam a férjes nevét, lányneve Zita :lol: ). Terhesgondozás alatt zavart, hogy késik a védőnőm, de ez volt az egyetlen hibája. Mikor megszületett a fiam akkor pedig minden segítséget megadott (nem mindent csináltam úgy ahogy Ő mondta, de nem is erőszakolta a dolgait). Kívánom, hogy Neked is jó védőnőd legyen! (ja, és a kerületben van ingyenes babamasszázs tanfolyam -legalábbis 2 éve még volt-, a védőnőnél kell jelentkezni, aztán majd babuval eljárhattok :wink: ) ...de egy "megmondós Bélánétől" én is félnék :lol: .

Kankalin, hát persze, hogy nő az a baba :D !

Áfonyácska, én is megkérdezném a dokitól a gyógyszert. Magnéziumot szedsz?

Huszilvi, aztán nehogy túlzásba vidd a munkát :D . Szülésznő???

Ervick, nem lennék szívesen a 3 gyerekes ismerősöd helyében, te jó ég mekkora bébijei voltak :shock: .

Katicat, "rendbeszedős tuning" :lol: . Rám férne...fodrász talán most hétvége, többi pedig ha egyedülállóak lesznek a gyerekeim. (fiammal még a szempillám is befestettem, hogy tipp-topp legyek szülésnél, hmmm, régi szép idők)

Lányok, van valakinek tapasztalata szoptatós párnával? Érdemes venni? (Minimanóról jutott eszembe, vásároltam már ott, szerintem jó hely és árakat nézve sem vészes)

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Kata,
az egyik kismama-könyvemben olvastam praktikákat arra, hogy hogyan fordítható meg a baba természetes módszerekkel? Beszkenneljem és elküldjem Neked mailben? Rögtön Te jutottál eszembe.

Én is szeretnék még átesni ilyen szépészeti beavatkozásokon (melír-vágás, ill. arctisztítás). Október közepén, ha legközelebb hazamegyünk, akkor tervezek elmenni. Ha valami közbejön, akkor megpróbálom mindezt Pesten elintézni. Szemöldökszedést, fazongyantát Pesten szoktam csináltatni, de a nagy munkáknál inkább a régi jó kozmetikusomhoz megyek.

Szerintem ez tuti jó pelenkaméret.

És akkor én most mekkora ruhákat vegyek???

Vick,
szép nagyok voltak a lányok, ikrekhez képest különösen.

Háton feküdni alig tudok pár napja (max. 5 perc), baromira hasít mindenfelé.

Szopipárna: pihenéshez jó, szoptatáshoz még nem próbáltam :-)

Nekünk is lett egy pluszkiadásunk (a 3 esküvő mellett, amivel kalkuláltunk): 45e Ft bírság, gyorshajtásért. :-(

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Fodrász nekem még min 2x lesz szülésig,3 hetente járok,mert rövid hajam van és nagyon nő.
Maniküre van időm,itthon az ágyban :D :D :D

A baba heti 200g körül szed fel,ezt olvastam vhol.

Szeritem a 4kg-os baba már nem számít nagynak.Valahogy mostanában ez lett az átlag.Nagyon sok ismerősöm szült az idén,és 3,5 alatt egyik sem volt csak aki korábban jött.

Kép

Kép
krisztinaa

Hát Zsuzsi, én is otthon gondoltam a rendbeszedetelt, mert ott a fodrászom, kozmetikusom...
Nem te hajtottál gyorsan, gondolom :cry:
Sajnálom, képzeld, nekünk meg jött még a céges kocsira egy 150ezeres casco önrész számla, már kb 4 hónapja vki a kórháznál egy csíkot húzott a kocsin, elvittük a szervízbe(mert cégeset csak oda lehet) és hát ennyi lett a javítás.
Múlt héten kapott apa egy mailt, hogy hogy kívánja töreszteni az összeget, majdnem elájultam, aztán fogalmaztam egy jó kis levelet, hogy a feleség vesz. terhes, március óta táppénzen van, 2 hónapon belül szül, csak engedik minél több részletben...
Már csak ez hiányzott...
Babaruhák:szerintem te szerezz be 44-es/50-es méretet is pár darabot!
Átfordítós trükköt várom, derékalápárnázás nem jött be!

Friday, szoptatós párna nagyon jó a poci megtámasztásának, olyan jó odabújni hozzá, szoptatásnál állítólag kevésbé hasznos mint terhesen.

Krisztina, igen, 4 kg az mostanában valóban átlagos méretnek tűnik.Hajfestés szoptatás alatt is mehet majd amúgy?

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Szerintem hajfestés lehet szopi alatt,bár én már évek óta nem festem,így eszembe sem jutott.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

ne haragudjatok, hogy ismeretlenül írok, egy kérdésem lenne, ahhoz, aki már átesett rajta:
A 32. heti vérvétel ugye nem éhgyomri?
Köszönöm előre is!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

Kata, szegénykém, még ez a javítási költség is... :cry: Szorítok, a részletfizetéshez.
Nem, persze, nem én hajtottam gyorsan. Ez van, már sokszor megúsztuk, csak most éppen rengeteg kiadásunk van e mellett is. :(

Szerintem is lehet hajfestés szoptatás alatt.

Veszek kisebb méretet is mint 56-os, mindenképp.

Nem baj az, ha nem nagy a baba, csak olyan pici se legyen, hogy benn fogjanak a kórházba.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Megjöttünk a szülésznőtől: kedves, aranyosnak tűnik. Tök normálisan elbeszélgetett velünk, megmutatta az alternatív szülőszobát. Remélem ott fogok tudni vajúdni, meg szülni is. Franciaágyas, van labda, meg kád, bordásfal, meg szülősámli is. Csak aztán el kellett mennie, mert beindult a szülészeti nagyüzem :lol: :wink:

Zsuzsi: nahát, gyorshajtásért 45000??? Az elég durva. Mennyivel ment a párod? Nálunk egy kollégát 30000-re büntettek, 50 helyett 75-tel ment (vagy akörül). Remélem, ha Te is benneülsz, kicsit lassabban mentek.

Bea: sajnos nem tudom, még nem voltam.

Hát a munka.... Szóval holnap még bemegyek az irodába is... :cry: :oops: Pedig már elbúcsúztam...
Na, ez van.

Jó pihenést,

Szilvi
huszilvia

Bea

Én éhgyomorra mentem, a vérvételre mindig úgy szoktam. Az a biztos.

Szilvi
Örülök, hogy tetszett a szülőszoba,meg szimpatikus volt a nő is,fontos, hogy tudjon valami szakemberbe kapaszkodni az ember.

Zsuzsi
Gondolom, hogy nem hiányzott a büntetés! Bosszantó az ilyen, mindig akkor találják meg az embert, mikor a legkevésbé kellene.

Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Kidobott az ágy..... :twisted:

Móni
sajnálom a fekvést.... :( szépek a méretek! :shock:

Fridey
üdv újra közöttünk! :wink:

Bea
tudtommal éhgyomorra kell menni,mert cukrot is néznek...

Hát csajok tegnap nekem is meg kellett látogatnom a házidokit. reggelre tele lettem kiütésekkel.... :shock: hogy mitől azt nem lehet tudni,azt mondta a doki,hogy tekintsük egyelőre allergiának. fenistil gélt írt rá,meg 3*2 kálciumot. 2-3napon enyhülnie,vagy el kell múlnia ha tényleg allergia,ha nem akkor meg vissza kell mennem. Tegnap estére sokat enyhültek a pötyik,de sajna most ma reggelre megint jöttek újak.... :twisted:

na,megyek egy kicsit dolgozok,aztán később még jövök!

pussz mindenkinek!

ja,és elkészült a szalagparkettázás,majd hozok képet! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Bea,ez orvos függő,attól függ mit kértek még mellé.
Nekem a jöv héten kell menni és nem éhgyomri!!!
Szerintem kérdezd meg a védőnőt vagy a dokit.

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő, utólag is nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok!

Bea, szerintem is éhgyomira kell menni!

Szilvi, örülök, hogy szimpatikus volt a szülésznő, nagyon sokat jelent az első benyomás és igazából rábízzuk magunkat és a picúrt teljesen.

Edina, hú, reméljük tényleg allargia.De valami étel ütött ki?Talán nem esett jól...Gyors ütemben halad Gréta szobája.Pihenj is ok?

Tegnap nagyon hulla voltam estére, úgy kiborultam, sokat segít apa, de ez a nagytakarítás, nem bírom már egyedülSajgott minden porcikám.Ja, és a gardróbot este fél 10kor hozták a szállítók, a sáros bakkancsuk után még lehetett porszívózni.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Szerintem is éhgyomorra kell menni laborba. Bár nekem nem emlegették, hogy menni kellene a 32. héten, de gondolom, ezt orvosa válogatja. Utoljára akkor voltam, amikor a vércukrot nézték, a 23. héten, azt hiszem.

Szilvi,
130 helyett 160-nal ment a párom :-( Pont itt a határ a bírság kiszabásakor.
Örülök, hogy tetszett a szülésznő, ez nagyon fontos, végig veled lesz.

Edina,
szegénykém, reméljük, ártalmatlanok a pöttyök és gyorsan elmúlnak. Mi az hogy dolgozol? Azt hittem, szigorú pihenésre vagy ítélve.

Kata,
vigyázz magadra, már nem vagyunk a régiek, a nagytakarítást be kell osztani.
Este fél 10-kor? Úristen.

Egyébként imádom, hogy bármelyik mester, óraleolvasó stb. simán begyalogol a lakásba cipőben.

Ma van a házassági évfordulótok, ugye? Sok boldogságot! Hogy ünnepeltek?

Képzeljétek, tegnap végigcsináltam az egyik kismama-torna dvd-met. Van 3 is, jól felkészültem, de eddig még nem csináltam. :cry:
Emiatt panaszkodtam is korábban Nektek, hogy én nem szoktam ilyen lenni, rendszeresen tornáztam korábban, erre most a terhesség alatt, amikor különösen fontos lenne, nem teszem. :cry:
Na, de majd most! Jó gyakorlatok voltak rajta, a gátlazítás különösen tetszett.

Na puszi,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Enikő,
csatlakoznék Katához, nagyon boldog névnapot kívánok Neked én is.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én mindig megkérek mindenkit akár munkás,akár vendég hogy vegye le a cipőjét.Rosszul vagyok a gondolattól,hogy ő cipővel mászkál ott,ahol én a puci talpammal :D

Kép

Kép
krisztinaa

A vérvétel tényleg attól függ hogy milyen vizsgálatokat kér,nekem kihangsúlyozta hogy az a lényeg hogy ne éhgyomri legyen.
Ezért kell megkérdezni inkább a dokit.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, igen, ilyenek a "szakemberek".A hajam égnek áll tőlük és most már betelt velük a pohár...Hiába, az eszükhöz kell mérni a dolgokat.
Igen, ma van, de még mindig tök nyűgi és rosszkedvű vagyok, elvileg este elmegyünk vacsizni, ennyi lesz az ünneplés.
Torna, ügyi vagy, én szégyenlem magamat, anno jártam teniszezni, jógára is és 3 évig callaneticsre, meg néha kondiba is, de mióta terhes vagyok, semmit nem mozgok célzottan.Kérdeztem is a szülésznőt, nem baj-e?
Azt mondta nem, bár tudom, aki fittebb, a szülés is könnyebben megy.
Köszi a mailt, majd megpróbálom, bár éjjel elég furcsát éreztem, oltári nagy mocorgásokat követően vmi hosszú(talán a lábszára teljes hosszúságban a köldököm mellett és felett kidudorodott).Lehet csak képzelgek, de talán megfordult a drága?
holnap úgyis doki, majd meglátjuk...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: