A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Andi a vigyor lemaradt .... Kép

KépKép
KépKép
madar

Bibiapa: köszönjük a híreket. :) Bibikének nagy-nagy simi és ölelés ... és mennyugi ... :wink:

Timi: Dorka olyan szép baba. :) Megértelek, átérzem min mész/mentek keresztül, Julcsiról én is hasonló történeteket tudnék mesélni, de szerintem jól állsz hozzá, azt nézed, hogy már 3 hét eltelt :) és nem azt, hogy mennyi van még. Okos anya :wink:

Kriszti: a hordozóban lehet altatni már most is? Azért kérdezem, mert pont ma lenne egy kis programunk és abban kellene Mogyorónak (Veronika) is aludni egy 2-3 órát. Ezek szerint mehet, nem gond?

KépKép
KépKép
madar

Apa elvitte Julcsit lovagolni, a mi kis Mogyorónk alszik, úgyhogy megyek összepakolom a lakást ... kicsit ... :wink: aztán délben találkozunk apával és Julcsival Domonyvölgyben, ott fogunk ebédelni, de délután jövök, addig nem lesz baba szerintem, de valamiért azt érzem, hogy az éjszaka és a holnap is eseménydús lesz. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Szép jóreggelt!

Andi, Tomi úrfi tényleg jól elvan bent, biztos jól elúszkál, aquaparkozik, élvezi a dolgokat, lehet, én leszek az utolsó??? :D :D :D :shock: :shock: :shock: Na azt azér neeeem!!!!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.09.12 08:52-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Sziasztok!

Otthon nincs netem, így anyutól írok!

Nst-rendben volt, uh tökéletes, áramlás jó, méhszáj belső zárt, így amnio nem volt. Hétfőn megyek legközelebb ha addig semmi.

De nem tudom mikor tudok újra jelentkezni, lehet már csak babával együtt lesz netünk. :?

Mindenki vigyázzon magára!!

Kép
kata05

Kata: Te is, akkor már most indulnok a drukkok. :) Kép

KépKép
KépKép
madar

Madar lehet. Persze nem reggeltől reggelig ;)

vicger

Kriszti: kösz, csak pár óráról van szó :)

KépKép
KépKép
madar

:D

Tök jó, Luca kb 25 perce nézelődik a kiságyában :lol: :lol: :lol: :lol: már érdemes volt beállítani az ágyat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ati még mindig nem aludt, egyre hangosabb, elaltatni lehetetlenség, mert mindig van valami ami érdekesebb, mint az alvás... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

vicger

Hé csajok, mindenki szülni ment? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

hali,én nem szülök,csak apa foglalta a gépet!!!én meg sorozatoztam :D :D :D

sutimano76

és csak hogy teljes legyen az életem..........
tavaly a bal csuklomnál a lapar után pár héttel,elkezdett az egyik eremnél húzódni valami,a végén lett egy pukli ott,én csak élősködőnek hivtam,mert olyan volt mintha lenne ott valami.elmentem kézsebészhet és most meg nem mondom hogyishívjákom volt,mondta kisműtéttel eltűntethető,de novemberre mire mentem volna(előbb a meló miatt nem lehetett volna),elmúlt,na most hogy jól érezzem megem,most a másik kezemen jön kifelé egy ilyen,néha olyan mintha az izmom szakadna,éles fájadalom,majd becarok tőle.most megint szenvedhetek vele pár hónapig,remek.De állítólag kivenni se érdemes akkor is visszajön :? :? :? :( :(

sutimano76

jézusom, lehet egy szkarabeusz bogár mászott a bőröd alá ;) mint a Múmiában tudod... brrrrrrrrr :)

Na, viccet félretéve, szegénykém.... de mi a csoda ez? és mitől jön elő?

vicger

Aha, szülünk... :D:D

Astrid

Kép
astrid

Helloka, még egyben, csak aludtunk :D bocsi a virrasztó anyuciktól :D És amúgy is, szerdáig még csomó mindent el kell intézzek, majd utána megyünk szülni :lol: és pont!

Apa nagyon későn (vagy inkább korán) ért haza, akkor felkeltem, ettem vele pizzát :D és nemrég vakaróztam ki magam az ágyból, neki már mennie kellett megint, szegény tök KO, ha itt lesz Ebano, remélem bírni fogja.

Lina, Apa sikeresen befutott?

Süti, nem hangzik jól ez a kezeden, remélem visszahúzódik!

Bibi, remélem ma tudsz már pihizni, de gáz, hogy nem látnak el normálisan :evil:

Vicger, Ati nemalvás :?

Rita, tényleg erőt adó történet!!

Megyek függönyt nézni!

floranan

Jó reggelt!

Dorka, nagyon sajnálom a történteket, mennek a drukkok, hogy minél hamarabb rendbe jöjjenek a dolgok++++++++++++++

Bruminak jobbulást kívánok+++, Lillusnak pedig kitartást+++ anya nemsokára otthon lesz

Peppino, Süti, Kata, Anna hétvégén várjuk sok szeretettel a babáitokat :wink:

Csajszik, (egy nap híján) betöltött 38 hetesen mennyire utaznátok el 1,5 óra távolságba? (anyuékhoz mennénk, de nem tudom, hogy be merjem e vállalni)

Még a kocsikázás hagyján, azt simán kibírom, a várótermekben is ücsörgök annyit, csak, ha ne adj Isten beindulna valami...
Bár végül is így, hogy totál zárt vagyok, és még jóslóim sem voltak így azért kicsit lenne az esélye, hogy bármi elinduljon ma vagy holnap, nem?
Vendég

Kriszti azé nem akkora a dudor,illetve most még nincs dudor,az pár hét mire képződik az eremben.nem ez mekkorra lesz mindjuk,valami gangióma vagy hasonló a neve!!!csak elolvastam a phenylbutazon betegtájékoztatóját és az első meg a utolsó trimeszterben nem ajánlott kenni vele,pedig anno ezzel kellett kennem!Az a legrosszabb hogy a jobb kezemen jött ki ,a balt jobban tudnám nélkülözni.

sutimano76

Ja és nem tudom hogy mitől jön ki,de sztem nálam a megerőltetéstől,akkor is tápászkodva keltem fel,és most sem megy már máshogy!!!

sutimano76

Mi is előkerültünk.
Bevásároltunk,bankban voltunk,meg a vércukormérőbe vettünk belet.
Ma vendégeink lesznek,és most nekiállunk férjecskével főzni.
Remélem jó hatással lesznek rám kedvenc barátnőm ikrei.

Kriszti,nem irigyellek a korán kelés miatt.Lehet nem is lesz Atival probléma,vagy egyszer csak fogja magát,és elalszik.

Madar,sztem is aludhat a hordozóban.Annyira nem lehet kényelmetlen,hiszen sok babát láttunk már benne aludni.Ha csak pici időt tölt benne,akkor pedig biztos nem lesz semmi gond,pláne,hogy ilyen jó kis családi napotok lesz.Juj de irigy vagyok.Én is úgy jönnék-mennék már eggyel többen,míg ilyen szép idő van.

Floranan,a te párod sem semmi,mennyit dolgozik :shock: Függönyről majd fotót kérünk,ha sikerült venni :wink:

Süti,és mitől nő ez oda???

Kép
v.andi

Boboka,apukámnak holnap van a születésnapja,60 km,autópálya,de megmondom őszintén,nem indulunk már el.Igaz Dunaújvárosban ott a kórház,de én már nem merem megkockáztatni,beszari vagyok na :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Boboka ha jól érzed magad!!!!!!!menjetek!!!!

sutimano76

Boboka, tudod, h ide-oda megyek, lehet, h nem vagyok példaértékű :D én sztem elindulnék, lehet, h holnap is megyek megint Fehérvárra 38+4 :D

floranan

[quote="sutimano76"]K írta:sutimano76riszti azé nem akkora a dudor,illetve most még nincs dudor,az pár hét mire képződik az eremben.nem ez mekkorra lesz mindjuk,valami gangióma vagy hasonló a neve!!!csak elolvastam a phenylbutazon betegtájékoztatóját és az első meg a utolsó trimeszterben nem ajánlott kenni vele,pedig anno ezzel kellett kennem!Az a legrosszabb hogy a jobb kezemen jött ki ,a balt jobban tudnám nélkülözni.

Visszaolvastam mit írtam,apával 10 perce röhögünk a piros betűs részen,és még én sem tudom mit jelent!!!! Ajaj!!!Kép

sutimano76

Sziasztok!

Süti, még egy közös pont. Aha, glangrióma, ha jól emléxem. Nekem műtőtték a bal csuklómat. Igaz visszajött, de sokkal kisebb és nagyon ritkán és kevésbé fáj, mint előtte. Nem volt nagy dolog, végignéztem a műtétet. :lol: :lol: A nővérke majdnem elájult amikor észrevette. :lol:
Nekem is azt mondták, hogy a megerőltetéstől van. (szerelés). Úgy magyarázta el a doki, hogy az erek, inak közötti "kenőanyag" betokosodik.
Kriszta Atit sajnálom, reméljük beájul majd! :lol:
Dorka sajnálom, de Te is írtad már, fejben dől el sokminden!
Andi de jó lesz ma Nektek! Szép napot!
Madar csak nem tudsz a sejhajon ülni... De nem is baj, jó kis családi napotok lesz megint. Még az idő is engedi menjetek.
Ez vonatkozik rád is Boboka, szerintem is menjetek nyugodtan!
Floranan Te is mennyit mászkálsz még... én már nem bírom.
Kata remélem hamar lesz neted, Te kinek üzensz?
Anna nyugodtabbnak tűnsz. Remélem tényleg így van!
Lina, ez annyira jó! Én is bőgtem volna... Nálunk a család miatti kiakadás után volt hasonló.
Peppino, Tomik vizicsibék lesznek. Enyim fiam és nagyon jól érzi magát odabent. :wink:
bex13

Kriszti orvosilag ez van:
[quote]B írta:etegség leírása:
A ganglion általában izmok bőnyéin, inakon, szalagokon kialakuló, bőr alatti hólyagszerű képlet. Leggyakrabban a csukló háti oldala és a lábhát érintett, de bármelyik testtájék azonos típusú szövetében kialakulhat, így a lapocka és a kulcscsont által alkotott ízület felett is. Egy vagy többrekeszes szerkezetű, vastag, kötőszövetes tokkal bíró, többnyire tiszta, nyákos bennéket tartalmazó elváltozás.
Betegség lefolyása:
Legtöbbször ízületek körüli szövetek gyulladása vezet ganglionképződéshez. A gyulladás miatt a szövetek megduzzadnak, és ízületi folyadékkal telnek fel, ez alkotja a ganglion bennékét. A gyulladást gyakran valamilyen mozgásszervi sérülés előzi meg (kézen a csukló, a kisízületek túlzott megerőltetése, a vállon repetitív (ismétlődő) mikrotraumák, a rotator köpeny szakadása, stb.), melynek következtében az ízületre ható súrlódási erő jelentősen megnövekszik, és ez az irritatio( ingerlés) hozza létre a steril gyulladást, amely a ganglion kialakulásának alapja.

A kórkép megoldására az egyszerű sebészi eltávolítás gyakran nem elégséges, mivel a ganglion kiújulása valószínű, ha az azt kiváltó okot nem sikerül megfelelően rendezni (glenohumeralis ízületi hemiarthroplasztika, életmód-változtatás, stb.).

sutimano76

Bex,remélem hamar rendbe jön,majd sokat pihentetem,mert így még babót se tudom majd felemelni... :cry: legalábbis fájdalom nélkül...

sutimano76

Köszi lányok.
Végül is nagynéném dokinéni, meg van egy csomó ismerős az otthoni kórházban, ha nagyon menni kéne lenne kit riasztani (de erre még ne kerüljön sor :lol: ), csak olyan fura lesz már a pakkot betenni a kocsiba :roll: - mert anélkül azért nem mernék elindulni :oops: :oops:

Na, apával még átrágjuk az egészet, aztán meglátjuk

Andi, tudom, már írtad régebben, de mennyi idősek az ikrek? 1-2 év körüliek, ugyi?

Süti, kezeden sajnálom a dudort :cry:
Vendég

Süti, Bex, ez nagyon nem hangzik jól azért na....
Boboka, hát nem t'om.... szerintem izé.... orosz rulett? ;) :lol: Ha szeretnél menni, hajrá, aztán ha beindul akkor is hazaértek még, nem 5 perc alatt fog kifutni a csemete a pocakból ;) ;)
Andi, de jó nektek... kezd besózódni a sejhajom.... lassan mehetnékem van már...
Lucát tegnap már kivittem az erkélyre, ma délután is kint lesz kicsit, aztán jövő héttől hajrá, indulhat a séta :D :D :D :D
Mosogatás közben azon filóztam, h ha Pesten laknánk, hova mennék csavarogni, végül a Szépművészeti mellett döntöttem :lol:

Ati nemalvásos problémájára végül is van itthon gumikalapács :wink: még nem ájult be, max ebéd után... talán... remélem... ajánlom...

vicger

Bár, jobban belegondolva, Luca egész nap levegőn van, mert az erkélyajtó nyitva, s mellette van az ágya :lol:

jól elbeszélgetek, csak hajtom a magamét 8) 8) :lol: :lol:

vicger

Megvagyok és egyben. Pedig hajat mostam délelőtt, köröm kilakkozás, szemöldök igazítás, Csillagkapu végignézve, mondom Fruzsinak, na, anyám, akkor kezdhetjük. Ez egy órája volt. Semmi... A rétes megsült, a rizsfelfújt is mindjárt kész, Apa csikós tokánya is rotyog a tűzhelyen, émmmmmeg csak várok!!!!!!!!!!! Délután túrázni megyünk. Leszamilesz!!!!

Süti, Bex, sajnálom a kezetek, nagyon rossz lehet, hisz mindenhez használni kell :? :? :?

Dorka! Kitartás!!! Nagyon jól állsz a dolgokhoz, én is úgy látom, tehát minden rendben lesz :)

Anna, én is kivi vagyok, mit mutat a ctg!!!!

Megnéztem a Brumis képeket, édes bébi!! :) :) :)

Boboka, másfél órás út simán bevállalható sztem. :)

Kriszti! Ati :? :? Nem irigyellek :shock:

Kép
lili34

Kriszta, gumikalapács nekem is eszembe jutott. :wink: Akartam is kérdezni van-e a közelben... :lol:
Süti vegyél fel csuklószorítót, az kicsit visszább tudja nyomni. Nem irigyellek emléxem milyen fájdalommal jár .... :( :( Az a baj, hogy magától nem nagyon fog elmúlni, és így tényleg nehéz lesz Bernit emelgetni.
Nekem a doki a műtét mellett a kalapácsot említette, de az tényleg nem hangzott jól. :? :?
bex13

Bex ,be van fáslizva,jó nem túl szorosan,de így is azelőbb nyúltam a pohárért,nem értem el,mert olyat nyilalt hogy a könnyem is kicsordult,aztán a kocsiajtó becsukásnál volt a következő nyilalás.Sajna ez már sztem így marad,hát igyekszem keveset használni,hátha szülésig javul egy kicsit.

Kalapács?????az mire jó,ez gyiulladás,nem rosszul beforrt csont????

Húúúúú,Kriszti rakd ki kisAtit is az erkélyre,hátha olan jó alvókája lesz mint a kishugicának!!!

sutimano76

Nekem doki asszonta még annó, hogy kalapáccsal addig ütik, míg ez a felgyülemlett, betokosodott rész kipukkad és így eltávozik belőle a folyadék. De mivel eleve fájt nem tűnt túl humánus megoldásnak. :? :? Csak így nem kell műteni és nem marad heg sem. Köszi :lol:
bex13

[quote="bex13"]N írta:bex13ekem doki asszonta még annó, hogy kalapáccsal addig ütik, míg ez a felgyülemlett, betokosodott rész kipukkad és így eltávozik belőle a folyadék. De mivel eleve fájt nem tűnt túl humánus megoldásnak. :? :? Csak így nem kell műteni és nem marad heg sem. Köszi :lol:

Na, hogy ezt a gumikalapácsot mennyi mindenre lehet használni.... :shock: :shock: :shock:
azért üsse annak a kezét, akinek hat anyja van....

vicger

De hát van akinek leszívják,inkább maradjon heg mint hogy kalapáccsal verjék.Mondjuk nekem kb 4 hónap után felszívódott szép lassan!!!!!!És csak addig fáj míg betokosodik,utána már csak arra kellet vigyáznom,hogy ne üssem be....

sutimano76

Kriszti.... :lol: :lol: :lol: :lol:
de igazad van,én se hagynám

sutimano76

Hello lányok, megjöttem függönynézőből...

Áááááááááá, képtelenség, nem tudtam eldönteni, van kismillió féle-fajta, Apa nélkül nem, írtam is neki smst, he neeeeem, nem tudom és nem is akarom eldönteni egyedül.
Nem tudom, mikor lesz egy (pár) órája lejönni velem, addig meg marad a redőny, egy darab függöny nincs a lakásban :D

Minnyá lezuhizok, mert szokás szerint tökkóma vagyok, aztán megyek posta, DM, Vodafone, kávézó a barátnőmmel, majd este nagybevásárlás Tescoban Anyuval... asszem ma sem kell majd ringatni. A borfesztivált a Várban már kihagyom :D megnyugtató, h elkuncsorogtam Anyutól a kocsit, nem kell BKV-znom, akkor be sem vállaltam volna, csak a kávézást :D :wink:

Jaaaaaa, és vettem málnalevelet, később megkóstizom.

És ha minden igaz, eljutok fodrászhoz a jövő héten, juhééééé, nagyon régen nem voltam.

Pusz Istennők, szép szombatot, este jövök!

floranan

párom kint nyúzza rezet és közben régi kazikat hallgat,most szólt be felvette rádióból a B.Tóthnak a műsorát 1984-ből,atyagatya az már 25 éve volt,szinte mondhatni antik a kazi :lol: :lol:

sutimano76

Floranan,lsssan kezdem azt hinni,hogy a te ereidben is red bull folyik,mint Madaréban,hogy tudsz ennyit ficeregni???Nekem már egy mosogatás felér egy többórás edzésprogrammal!!!

sutimano76

Gyors bekukkantás... Családozom.
Vendég

Peppino
Kép

Kép
peppino

Sziasztok!

Még vagyunk, csak kicsit kevés idővel rendelkezem mostanában.
Marci végre elkezdett gyarapodni, miután kedden lesakkoztunk doktornénivel, hogy adjak neki nyugodtan pótlást, ne csak 10ml-ket, mert igen nagyon visszafogyott. Érdekes a programunk, mert minimum fél óra cici, mindkettő persze, és 30-40ml-ket tud kiszedni, igaz megdolgozik érte a drága. Utána tej üvegből. Aztán kipréselem még a maradék pár cseppet a cicimből, utána üvegfertőtlenítés, stb. és máris elment egy óra. Úgyhogy aki nekem azt mondja, hogy kényelemből nem szoptat az ember, azt keresztbe lenyelem!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Aztán jön a lányom, vele tanulni kell, meg néha főzni, mosni, vasalni, könnyű azt mondani, hogy pihenjen az ember.

Aranynap, Brumi, Babcika, Erika nagy-nagy gratula a babákhoz!!

Hétfőn Marcival lehet, hogy be kell mennünk a Madarászba, mert még nem esett le a köldökcsonkja. A dokinénink megvárja a két hetet, de azt mondta, többet nem várhat. Vagy leveszik, vagy újra elkötik. Hurrá!!! :evil: Miért nem lehet a kórházban rendesen elkötni??

Aki egyben van még, élvezze ki az utolsó napokat!!

Mindenkinek pussz!!!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Taranee,kitartás!!!!!!Köldökcsonk...jajjjj :? ,hát az nem jó!!!!

Lenne (egy) kérdésem.......bárkihez.....mennyit kell ennie egy babának egy szoptatás alkalmával?.......honnan tudom hogy eleget szopizott-e?..........honnan tudom kell-e pótlás?.........nincs mérleg,nem is akarok!

sutimano76

Taranee
Nem törvényszerű, hogy 2 hetesen leessen a köldökcsonk. Van, hogy csak a 3-4. héten. Alkoholozd bőségesen, az szárít!
Vendég

HellóHalló!!

az utolsó másfél oldalra már nem volt időm, de az addigiakra..

Viki, olyan jó, h minden jól végződött!!

Csunyeszka
Manók zabálnivalók, Te pedig elképesztő vagy!!:D:D:D

Babcika, gratulálok, ügyesek vagytok, ÉLJEN ÉLJEN!!!!

Dorka kitartás!! otthon minden jobb lesz!!!!

Luca is nagyon cukiii, Molli még mindig kis művésznő

Bibi Apuka, köszönjük a tájékoztatást!! És hüle nővérke:twisted:

Bobóka
, én is utálom a várakozást, mármint a kórházit, a babók meg majd jönnek, én már beletörődtem, h nem rajtunk múlik...
Bár a programozott császár más...

Lina:)

Süti, Andi
, végül ma szültök??? drukkolok , h sikerüljön, vagy újabb időpont van :P

Mi kipipáltuk tegnap a borfesztivált... ezren voltak, de isteni finom borokat szürcsölhettem:):) hmmm,nyaminyami:)

most meg készülünk az esküvőre, s holnap akár már valami vagy bármi, onnantól már senkinek az óhaja szerint nem vagyok hajlandó működni... ügyel nem ügyel, neki van akkor szülinapja ilyen baja olyan nyavalyája... szóval... holnaptól TELJES mértékben várjuk a kisKrapekot... punktum.. ezt most Ő is hallotta::D:D:D:D
/ ha keddig nem jön, akkor vasárnapig vár csak max a doki... szerinte nem kell heteikig már bent tartani:)/
no, ennyi, itt se vagyok...
majd éjjel benézek, h mizu:)

szép napocskás napocskát Mindenkinek!!
és pupi az összes már kibújt babónak!!!!!

Kép

Kép
móka:)

hjajj lányok olyan jó, hogy vagytok:)))) az uccso mentsvár.. egy kis reménytöltés:) köszi

nem akarom elszólni de úgy néz ki a infacol plusssz köménytea használ a pocira és ez rendbe is hoz szépen lassan mindent. Ma még sétálni is voltunk:)))))
Olyan jó látni ahogy mosolyog álmában és a vigasztalhatatlan sírásnak híre hamva sincs:) istenem...remélem így marad:)

Tejcim még nemnagyon..... de aszontátok nem megy el az olyan könnyen..szóval ha hangulatilag rendeződünk itten a hétvégén akkor lehet beindul az is:) ha meg nem hát nem.....az sem tragédia

mutizok képet aztán huss el aludni:)))
Kép

KépKép
dorkamartini

Ne ez az Dorka,így kell ezt csinálni!!!!látod hogy minden rendbe jön!!!!A kiscsaj meg imádnivaló!!!! :D

sutimano76

Floranan, a függőny nem eccerű dolog... :lol: :lol: Bár az ezer millió féle-fajta közül nekem nem sok tetszett... :? Nehezen találtunk, mi is ketten vettük meg. Nekünk is csak április vége óta van. De legalább redőny van és nem látnak be, mi is így oldottuk meg. A környéken viszont sokaknak nincs se ez-se az. Engem tuti zavarna...
Tara reméljük leesik magától a köldökcsonk. ++++
Dorka.... nem tudok mást mondani, gyönyörűűűűű, nem tudok betellni vele! :lol: :lol:
Lili jó túrázást! :) :)
Móka, jó bulizást. Hogy bírod??? :shock:
bex13

Móka,ennyi esküvő????????Még a végén egy esküvőről mész szülni!!!!tényleg sok ismerősötök lehet......az én barinőim nem találják az igazit..........a férjem barátai meg inkább válnak!!! :cry: szóval enm sok esélyem van lagziba menni!! :cry:

sutimano76

Dokra valami gyönyörűséges!!!!!!De tényleg!!!!!!!

KépKép
csikipetra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: