A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Csibb: gratulálok!!!!

Mensi. nekem még nem jött meg eddig egyszer sem :roll: :roll: :roll: Már kétszer csináltam tesztet :oops: :oops: Mind a kétszer negatív :lol:

banokla

Nekem mind a kettő fáj. Sokat kenegettem és most már valamivel jobb. Amúgy amikor ráharap én is elveszem tőle.

Zita: nagyon aranyos kis segítséged van :wink: :lol:

Livi baba is aranyos és hihetetlen, hogy már 7 hónapos :shock:

banokla

banokla, bakker, én is megijedtem, olvasva :shock: :shock: :shock:
De még szerencse, hogy jól végződött!

erpé:
hát lehet, hogy végre megjön. Nem bánnám, legalább látnám, hogy működöm :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nem tudtam mindent visszaolvasni, remélem egyszer lesz rá időm, és energiám... A képek szuperek!!!! Látom megint volt tali.

Nálunk is náthásak a fiúk. Krisztiánnak porszívós orrszívóval szívatom. Olyan rossz, alig tudom eldönteni, hogy kell öltöztetni. :oops: :cry:

banokla

Banokla, nem semmi történet! Én is leizzadtam volna, az biztos. Örülök, hogy végül megoldódott. De az nagyon nem jó, hogy ennyire fájós lett a szopi, és Krisztián kisebesítette a cicid...
Gergőnek hogy tetszik az ovi?
Kitartást az építkezéshez! és jobbulást a fiúknak!
Most már tényleg el...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Én vagyok az első???? :D

Erpé: Gergőnek nagyon tetszik az ovi, ezért nem is bánom a délelőtti nagy rohanásokat.

Éjszaka 6x :!: voltunk fent. Ikyen még nem volt. Szegény Krisztiánnak tele van az orra, hiába szívattuk, nem jött ki semmi, de nem kapott levegőt. Ilyenkor mi a teendő?? Nappal sem tud szegénykém sokat aludni, mert itt kopácsolnak a fejünk fölött.

banokla

Ikyen helyett ilyen.

Kép

A magyar eü-ről ennyit. Tegnap este vettem észre, hogy mit írt az ügyeletes orvos a papírra diagnózisként. Előtte nekem szóban elmondta, hogy semmi sérülés nem látszik a szájában. A diagnózis pedig feljebb látható. :shock: :shock: :roll: Biztos úgy volt vele írjunk valamit.... Na nem húzom magam tovább. A kórházba még papírt sem adtak, mert azt mondta a dokinő, hogy a papír megírása tovább tart, mint az egész vizsgálat. Ja azért fényképeztem le a papírt, még mielőtt felbukkanna valaki, és azt mondaná, hogy kitaláltam a történetet. :P :roll: :oops:

banokla

jó reggelt

de jó ilyen hírre ébredni Csibb!!!! :D:D:D:D tudtuk mi hogy ügyes, okos, erős fiacskád van!!! utólag is boldog féléveset neki ! :D

Banokla: én is leizzadtam mikor olvastam, szerencse hogy "csak" tőled származott a vér.. de bakker miért szív ennyire erősen? nem tudtak tanácsolni valamit mit tegyél? esetleg mellszívó és üvegből etetnéd? :roll:

mensi: nekem még mindig csak egyszer jött meg mikor Nico 7 hetes volt... azóta kétszer volt barnázgatás, de több nem volt. nem mintha hiányozna :P

Moncsi:
Livibabának boldog 7 hósat! és szupi a hónapos képes táblázat!!! én is fogok gyártani olyat!!! köszi az 5letet :D

Masut: utólag is boldog névnapot! :)

Erpé: jobban vagytok?

Kukli: összpontosítás mensimegjövetelre indul!!! :lol:

KépKép
KépKép
adryn

pár alvós kép az én kis "szivattyúmról" :lol:

:lol: Kép

Kép

Na mostmár eldugulok. Könnyen vagyok ma anyós főz, de jövő héten rám vár ez a feladat. :?

banokla

banokla, nappal nem nagyon látom ki ezt az írást, de majd éjjel megszakértem.
Bár valamit kisilabizáltam, de még nem áll össze.

Gyerekek, én már nem látok az allergiától, egyfolytában tüszkölök, az orrom folyik és/vagy bedugulva, a hátam (nem az allergiától) majd le szakad, muszáj lesz tornázni, mert már éjjel sem tudok hogy feküdni, annyira fáj, a lábfejem/bokám/talpam ugyanígy, kiesett egy tömés a tavaly, terhesség elején rendbe tett fogamból, a mellbimbóm állandóan sajog, szoptatáskor meg üvöltök, szóval azt hiszem, kicsit lerobbantam :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut boldog névnapot!

Csibb, jajj de jó! :D

Banokla, ilyen véres sztori nálunk is volt első nap itthon, de az egyértelmű volt, hogy a mellem miatt van, mert az elején tiszta seb volt. Jó, hogy nem volt nagyobb gond nálatok sem.

Fájdalmas szopi? :shock: Hűű, nekem olyan szerencsére csak a legelején volt, amíg nem szoktam hozzá :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

csibb neked elfelejtettem írni. örülök a jó eredményeknek :):)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jó hétvégét mindenkinek,

Kuklika, sajnálom a depit :( , remélem már jobb egy picit , te mindig olyan pozitív és energetikus vagy:oops:

Banokla sajnálom a riadalmakat!

Elfelejtettem írni, hogy Majának Szeptember 9-én kibújt az alsó két foga, még csak kicsi recések, de már áttörték az ínyét, lehet neki is ezért vérzett valami, ebéd közben, (főzievés közben) :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Viszont fogaknak hála, néha ő is ráharap, már csak játékból is :x :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

megjöttünk :lol: nagyon szupi volt, összefoglalót kérhetnék? :oops:

azért csibbéknek nagggyon örülök!!!!!!!!!!! Szupi, láttam a gratulákat....gyorsan vissza kerestem miért is :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Csibb!
Hatalmas gratula tőlünk is! :D

Kép
Kép
zazzy

sos, tudtok valamit fogzás megkönnyítésére (borostyánláncon kívül)? Iszonyat szenvedt szegény Maja délután, szerintem a felső metszőkkel, jól elaludt, mert kifáradt(persze fürdésidőben), és még most is alszik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea!
Nekünk a dentinox eddig bevált.Egyből jobb lett tőle,de sokaknak nem jön be,nem tudom...
Homeósból azt hiszem chamomillát szoktak.
Szegény Maja,gyógypuszi neki!

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos, köszi a babakoncertes linket. Engem érdekel, bár még nem tudom, hogy fogjuk megoldani, mert hétfőn pl. nem lesz autónk (zöldkártya ügyintézés miatt), bkv-val meg iszonyat messze van. Szóval most hétfőn vagy megyünk, vagy nem, a többi meg nekem angol után lesz, remélem, nem lesz Mártinak túl stresszes, ha épphogy meglát és már futunk is el itthonról... majd meglátjuk.

Sajnálom a fájós szopiztatós gondokat, ami többeteknél van...

Zita, köszi az infót a Ringatóról. Remélem, Pestújhelyen nem lesznek annyian, mint Kápmegyeren.

Banokla, elég rémisztő, ami történt veletek, nem csoda, hogy rohantatok a kórházba. A bemásolt dokumentumot nem nagyon tudtam kisilabizálni, de ha jól értem, az a gond, hogy mondták, hogy nincs a szájában sérülés és mégis ezt írták le.

Adryn, Zita, köszi. :)

Bea, gratulálok a kibújt fogacskákhoz. :) Nekünk úgy tűnik, beválik a dentinox, de többektől azt hallottam, hogy gél és lidokain van benne és emiatt max. naponta 3-szor lehet használni, nekünk meg oldatunk van és abban nincs lidokain... szóval tudjál róla, hogy úgy tűnik, két fajta van.

Masut
masut

Papillon, üdv újra itthon. Összefoglaló? Viccelsz? :D Tessék csak visszaolvasni! :D
És mesélj! Mutass balatoni képeket! Jó időtök volt a héten, remélem, hogy jól is telt a nyaralás!

Bea, ha nagyon nyűglődik Maja, akkor valami fájdalomcsillapító adható (Nurofen), de csak nagyon esetileg, ritkán. Pl. ha nagyon nem tud aludni a babó a fogzás miatti fájdalomtól. Esetleg felmegy a hője miatta. Meg adj neki rágcsálnivalót, amivel masszírozhatja az ínyét.
Chamomillát tényleg érdemes megpróbálni, Gyöngyi is írta nemrég, h nekik használ.

Jó éjt mindenkinek!

erpé

Köszi a válaszokat, semmi nincs itthon :twisted: , most szerencsére alszik, de elmegyek egy gyógyszertárba, remélem Hétfőre átrepeszti :x

Banokla, én nem tudtam kiolvasni a diagnózist :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: remélem jobban vagy!!

Bea: fogzásra nem tudok semmi különöset mondani. Krisztiánnal mikor már nem bírtunk akkor adtunk neki fél adag nurofent (erre összesen kétszer volt szükség), és az segített. Mi hiába adtunk hűtött rágókát, ahogy az ínyéhez ért sikított. Remélem Maja kisasszony jobban! Gyógypuszit neki!!!! Sajna mostmár tudnak harapni. Ezért nem bántam volna, ha később bújik ki a fogacskánk.

Masut: igaz nem tudom a keresztneved :oops: de én is boldog névnapot kívánok!!!! :wink:
Igen azon húztam fel magam, hogy a dokinő 100%-ra állította, hogy nincs a szájába semilyen sérülés, de a diagnózishoz odaírta: "szájnyálkahártya felületes sérülése". Még sem írhatta oda, hogy fogalma sincsc, mi a baj. :roll: :roll: Ja és ezt is az aszisztenssel hozták össze....

Zita: szülés után nekem is fájt a szopi, és sebes is volt, de utána rendbe jött, csak két hete kezdett el fájni egyre jobban, de nem volt sebes, mikor megnéztem (vasárnap este) frissen volt kiszívva, és akkor sem volt véres, csak egy idő után sebesedett be.

banokla

Még egy kérdés. Tegnap kaptam levelet, hogy lejárt a tgyás, és nem igényelhetek gyedet, csak gyest, mert a szülés napjától szünetel a munkaviszonyom. Volt valakinek ehhez hasonló???? Elég kellemetlenül érintett. Bocsi az offért. :oops:

banokla

Hú Banokla! Ez nem jó! Nem az a lényeg, hogy a szülésig dolgoztál?! Ez tök kiszúrás!

Kép

Kép
rszg

Banokla, én is leizzadtam a sztorin...Huuuuuu, gondolom, h megijedtetek...ez a gyeses dolog sem semmi?! Én is úgy gondolnám, h az számít, h szülés előtt dolgoztál....milyen törvények vannak????? Agyrém!!!!!!

Papillon, örülök, h jóvót a nyaralás. Időtök szép volt! És bódog fél évet Lizának! :wink: (Szonjának is ma van :wink: :wink: )

Bea, gratula a fogakhoz, és remélem gyorsan áttörik az ínyt, és nem lesz több nyüglődés.

Képzeljétek, egy bnőm vett pesten egyik gyógyszertárban Osanitot.....sztem fusiban adják, mert nálunk amúgy nem lehet kapni. Sztem nincs törzskönyvezve. Meg magyar használati utasítás sincs benne. Hmmmmmmmmmm :shock: :shock:

Szonjának bejönnek a kaják, simán megeszik 200-250-et a krumpli, répa, alma, barack variációkból. Tegnap kipróbáltuk a céklát is. Azt a tátogást?! :D

Itt vannak babakaják:
http://www.hoxa.hu/?p1=recept_lista&kateg=21

Még nemtom mit akartam....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ja megvan: Csibb, nagyon örülök Máténak!!!!!!!!!!!!!! Oylan jóóóóóóóóóóóóó!!!! :D :D :D

Kukli, neked gyorsan jöjjön meg!!! Üljél forró vízbe!!! :wink:

Pulcsi, nekem ugyanúgy volt meg, ahogy terhesség előtt. Semmi extra, leszámítva, h nem görcsöl a hasam, derekam. :lol: 8)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Banokla, ez a gyed helyett gyes tényleg nem valami jó hír. De miért szünetel a munkaviszonyod? Elvileg a szülés napjától már nem igazán számít a munkaadónak, hogy te most munkaviszonyban vagy otthon a gyerekkel vagy sem, hiszen az OEP vagy a MÁK finanszírozza ezt az időszakot, nem ő... vagy megszünt a munkahelyed?

Tehuti, Katababa is kezd rákapni a kajcsikra. Tegnap (mivel fél éves lett) már 2x kapott, és összesen megevett 200 ml hamit (alma, barack, rizsliszt katyvaszt). És igen, a cékla nagy kedvenc ebben a korosztályban. Szerintem a színe lenyűgözi őket, no, meg jó kis édes íze van :)

Látom, nagyon hétvége van mindenhol. Remélem, h a szabadban töltitek ezt a csodaszép hétvégét.
Tegnap mi sem voltunk itthon (vonatoztunk egyet a skanzenban a barátainkkal), és ma délután is megyünk szülinapos piknikre.
És Kata berekedt... Most már egész jól van, de nagyon repedtfazék hangja lett szegénykémnek. Csak vége lesz ennek egyszer.
Megyek, fő az ebéd, meg kellene kukkantanom.

erpé

Hát gyerekek, én ma elmegyek a sparba, mert kutya- és teknőskaját kell venni, és úgy döntöttem, kapjon az összes aprónép finomat, megnéztem a biorépát, veszek céklát is, meg lehet, hogy sütőtököt (bár még mindig aggaszt, hogy anyu szerint az első dércsípés után van íze a sütőtöknek, az meg még egy hónap...), és babapempőket készítek.
Találtam egy rakat 1dl-es poharat, abba fogom eltenni a pempőket, aztán szépen tudom majd elővenni, hogy egy kajához mondjuk kell két sütőtök, egy alma, egy barack 8) :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

banokla nem semmi hogy csak gyest igényelhetsz az elég kis összeg. nekem mondjuk szülés után pár nappal szűnt meg a munkaviszonyom és kapok gyedet. de elvileg sztem neked is kéne nem tudom mit számit az hogy a szülés napján v a szüléstől számított pár napon belül szünik meg.
elég durva :s

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

banokla, nem lehet, hogy tévedés az egész?
Az indexen van egy szakbarbár nevű ember, és társai, ők kenik vágják ezeket, szerintem ott kérdezz rá.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

OFF: mamamin hírdetnrk fürdőkarikát 2500-ért
http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... post396083

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Bocsi de időm alig. Egész hétvégén pihentem. Hol aktívan, hol passzívan. Voltunk Ikeázni kettesben Zsoltival, kinéztünk mindent, reggelente pedig mindig ő kelt a gyerekekhez. Kata napi 1,5 órát alszik. Marha fárasztó. Ezért most pár napja fél 7kor megy aludni, és reggel 7-ig alszik 4 db szopival!!!!!!! Lehet másképpen kéne vissza altatnom, de hulla vagyok. Asszem minden igyekezetem ellenére nem elég a tejem tápértéke, úgyhogy az ebéd főzi, és bevezetem holnaptól az uzsit is. Amúgy köszi jobban vagyok. Erpé pont a héten voltam el bnőimmel tracspartizni kedd este. Azért ma már sokkal jobb. Csak nem jön meg. Na majd ha elönt a Niagara itt fogok nektek sírni, hogy megjött. Adryn köszi a drukkot, onnan kicsit lassan ér ide de kivárom.
Kicsi Máté nagyon ügyes!!!!! Nagyon nagyon örülök, hogy ennyire jó lett az eredmény! Hatalmas puszi a kis kobakjára tőlünk!!!!
Jobbulást mindenkinek! Édes lehet kicsi Kata repedt hangja.
Banolka jó ijesztő sztori. Pláne, hogy Kata ált., Boti traktorjára veti rá magát. Azért örülök, hogy minden rendben, Zárón ne bosszankodj sztem. Ilda tanácsát megfogadva pedig utánajárnék a pénz dolognak. Nem hiszem, hogy van ilyen. Volt munkaviszonyod, akkor jár a pénz ha megszűnik a cég is, nem?
Maja fogainak is tapsvihar (Nemlajos szavajárásával élve)! Mi dologélt vettünk, Botinál viburcolt használtam, de sztem sem árt néha egy kicsi nurofen. Bár sztem fél adagnak nincs értelme, dnénik inkább egy egészet javasol. Szerencsére Kata is még jól viseli a dolgot, csak nyáladzik.
NA bocsi, de ennyi voltam. Fiúk leléptek, megyek pancsizni. Kishölgy persze most elszunnyadt egyet, garantált 15 perc. Mindegy. Utána fürcsi, aztán jóét neki!

Mellesleg elkezdetem gy új online játékot hátha kizökkent, és most az került előtérbe ha leülök. De meg fogom unni, titeket meg soha. :P Szval no para. Bár sztem csak szuszszantok ha nem vagyok. :twisted:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nemlajos: sabadilla ch 9, reggel és este 5 golyó. nekem bejött tavaly allergiára.

csibb: óriási gratula tőlem is :D

na kb. ennyit tudtam visszaolvasni, holnapjövök bővebben.

Kép

Kép
pgyöngyi

Még Ildának akartam, anyu vett kenyértököt vagy mit. Ami olyan, mint egy bunkósbot. Szval Kata pont ma próbálta ki a sütőtököt, és édes volt már, ez a fajta állítólag jó. Nagyon sokat evett belőle. Megette a 2 napit, most főzök újat. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

:D :D :D

Már rá is raboltam, mert azóta láttam egyet élőben, és kell nekem.
Mondjuk nincs foglalva, csak megkérdeztem (hátha Ti tudjátok), hogy felemelhető-e az eleje a könnyebb behelyezés érdekében.
Mert én olyat láttam, de ez nem úgy tűnik.
Az ilyenbe dugják a gyerekeket? 8) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na én meg is vagyok.
Nekünk felemelhető. (de nekünk mondjuk át is alakítható, szval nem tom a többi milyen)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ha már nem nyitható:
http://teszvesz.hu/item735713194_strata ... _ft_r.html
Igaz ez nem új.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jaj Masut! Ne haragudj! Mi is Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Masut: Boldog névnapot Neked!

Banloka: Én is halálra rémültem volna egy véres hányás láttán. Fájós szopikat sajnálom. Múlt héten én is mondtam Petinek, hogy még egy ilyen és tápszert kap! :evil: Azóta visszafogta magát....

Csibb: Nagyon örülök, hogy Máté ilyen szépen fejlődik és minden OK! Ez igazán szuper hír volt hétvégére...

Nemlajos: Allergiát és a többit sajnálom..... :(

Kukli: Azért csak vigyázz magadra! Nem lehet, hogy ezeknek a görcsöknek nincs is közük nőgyógyászati dolgokhoz és esetleg nem ártana egy belgyógyász? :roll:
Fürdető karika ötletet köszi.... Megpróbálom, hátha....

Zita: Petinek nagyra nyílt a szeme fakanalas Julcsi láttán! ;)

Nemlajos: Én még ilyet nem használtam, de egy stabilan ülő gyereket szerintem simán bele lehet dugni..... :roll:

Mi hétvégén lakodalomba voltunk a Balatonon.... Jól elfáradtam. Hazaértünk ma délután, szoptattam egyet, aztán aludtam még 2 órát..... 8)
Engem is is már 3 napja torokgyulladás gyötör.... Remélem simán kimászom belőle....

Katka

katka22

kukli, köszi, már néztem :wink:
Az ok baby sem nyitható, ugye?

katka, én egy jane-t próbáltam, először nem tudtam, hogy nyitható, úgy próbáltam beletuszkolni Dömét, aki persze maga alá gyűrte a lábát, szűkösen volt ahhoz, hogy kihúzzam, stb, szóval nekem bonyinak tűnik a tuszkolós módszer 8) [/b]

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: ebbe is bele kell jönni. Neked is és Dömének is.... ;)

Katka

katka22

nemlajos: nekem ok baby van, de nem bírom kinyitni..... :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

miért, az ok baby is kinyitós? :shock:

jééééééé, most vettem észre, hogy átugrottam néhány hszt! :shock: :oops:

kukli, elméletben elköltöttetek egy valag pénzt? :wink: :D
Mi az a játék (meg ne mondd, ki ne próbáljam!!! :lol: )

Gyöngyi
, köszi a tippet allergiára, de a homeonak nem pont az a lényege, hogy mindenkire más hat? :roll: :wink:

hja, és ezek szerint az ok baby is kinyitós :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka jobbulást! Köszi, de anyu szem előtt tart, és ő a háziorvosom, szval csak kimerültem. De töltődöm, töltődöm.
Ilda abban igaza van Katkának, hogy bele kell jönni. 3 tuszkolás után Döme magától segít és tartja a kábát. Először majd bele kell tuszkolni a hintába is. :wink:
Amúgy én sem rakom bele még Katust az ülősbe. Majd ha nagyon stabilan ül, meg ha magától felül. Ez csak egy biztosíték inkább. Mi nagyon szerettük, és fogjuk is.
Gyöngyi cukik a vonalzók. :wink: Amikor varratam a mei tai-t megadtam neked a csaj mail címét. Vissza tudnád küldeni priviben lécci? Nem találom de egy bnőmnek kéne. Kösz!
Erpé ha majd gondolod szívesen látunk titeket a golyókért. Persze ha jobban lesztek, és ráérsz. Összedobjuk kicsit Katákat. Elő Kata napozunk. :lol:
Na jóét! Remélem Lizis képekre jövünk reggel.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és köszi a tökös véleményt is, már le is adtam anyunak az utasítást, hogy süssön meg néhányat az otthoniból.
Bár szerintem hamarosan hazamenetel lesz ebből megen... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ilda ahogy elnézem ezeket amiket látunk, nem nyithatóak. Ha ez az lenne, leírnák. Most látom nekem mekkora mákom volt anno. :o
kuklika
Budapest VIII. kerület

igen, ha Neked olyan van, amiről linket küldtél, az a zöld, hát az sincs túl olcsón a teszveszen sem.

Lányok, Ti hogy véditek ki a mérgező növényeket?
Én most felhoztam az enyémeket anyóstól, megint rám tört a kertészkedhetnék, akartam venni egy fikuszt, erre kiderült, hogy mérgező, sőt, mérgező a filodendronom is (vagy hogy hívják...).
Ma meg vettem egy sugáraráliát, amiről csak itthon tudtam meg, hogy micsoda, csak úgy beleszerettem nagybevásárláskor, erre kiderült, az is mérgező :?
(és a fikuszról se tettem le...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: