A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Pillesz, szép pocid van :)
dil68, gratulálok a babavállalásotokhoz :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Pillesz

Szerintem, már most kezdj aknamunkába anyósoddal kapcsolatban. Szuper érzékeny leszel szülés után. Akkor lehet, hogy nem tudsz úrinő maradni. Engem még szegény anyukám is halálra idegesített.

Igazuk van azoknak, akik az előző oldalakon írták, hogy nektek hármótoknak kell egy családdá válnotok először. Én nagyon sajnálom, hogy ezt előtte nem mondta senki nekem. Biztos vagyok benne, hogy a depressziót is elkerültem volna, ha senkit nem engedünk be és csak hárman szeretgetjük egymást. Csak sajnos annyira fájt az aranyerem (hülye voltam, azt hittem, a gátseb, pedig azt nem is éreztem, mint utóbb kiderült), hogy rá voltam szorulva a segítségre. Nagyon elhagytam magam. A férjem meg örült, hogy nem neki kell mosni , főzni, takarítani. Hanem megcsinálják a nagymamák. Pedig ha ő nem lett volna olyan gyáva, akkor mi hárman sokkal jobban éreztük volna magunkat együtt.
Egyébként még anyósom jobban viselkedett, mint anyu. Ő ugyanis mindent úgy csinált, ahogy mondtam neki. Anyu viszont mindenbe beleszólt. Szegényt a végén ki is tiltottam a lakásból. Pedig csak jót akart, tudom, de megőrjített..

Klára

Nem értek a mozgásfejlődéshez és a tünetekhez, de egyet biztosan ismerek. Ezt mi is leellenőrizhetjük majd, nem kell megvárni, hogy az óvónő észrevegye.
Ez pedig nagyon egyszerű: figyelni kell, hogy tud -e a gyerek mászni szabályosan. Illetve mászik-e egyáltalán. Rosszabb esetben ugyanis nem is akar mászni, hanem azonnal menni akar. Ez állítólag nem jót jelent. Valóban az óvónők ( a jó óvónők ) szokták észrevenni, mikor tornaórán padon mászatják át a gyerekeket. Akinek ez nem megy, azonnal szakemberhez küldik. De szerintem ezt mi is észre fogjuk venni, ha pl figyeljük, a játszótéren, gyerektársaságban. Ja és az is nagyon fontos, hogy nem szabad erőltetni a járást, sem komppal, sem úgy, hogy te bíztatod. Akkor induljon el, amikor tud.

Adrienn

Részvétem anyósod miatt!
Költözzetek el mihamarabb!

Ja és a két fenti témát összecsatolandó, van egy remek videónk, amelyen anyósom tanítja járni a lányomat, aki kb 2 hónap múlva indult el magától!
Trudi :roll:
turorudi6

Trudi: Igen, szokták mondani, ha a gyerek nem mászik, az gond. De a keresztfiam mászott rendesen, és a járás sem okozott gondot. Igazából azt le lehetett szűrni, hogy elég ügyetlenke (pl. nem tud felmászni a mászókára, de én is vigyáztam rá, és úgy nézett ki, mintha félne tőle, nem pedig úgy, hogy nem tudja megcsinálni), de a nővérem és a sógorom is ügyetlen volt kicsinek, gondolták, örökölte. :(

Egyik ismerősöm kislányának ugyanez volt a probléma, ott már két évesen észrevették. Azt mondták nekik, hogy nem lett volna szabad olyan hamar babaúszásra vinni, mert a gyerekeknek el kell felejtenie a babareflexeket, mint pl. az úszást, és utána megtanulni, már nem reflexként. Nem tudom, a nővéreméknek ezt pl. nem mondták, pedig ők is vitték babaúszásra.

Klári

Kép
claracroft

Bogyra

A szódabikarbónát hogy használod vízkőoldásra?

Trudi
turorudi6

Klári

Hát ilyenkor érzem magam hülyének. Mikor állítólagos szakemberek állítanak homlokegyenest mást ugyanarról a témáról. Egyszer azt mondják jó a babúszás mert még megvan a reflex, máskor meg azt, hogy el kell előbb felejteni, és újra megtanulni. Ilyenkor nem jobb, ha inkább el sem viszem? Ha már a szakemberek sem tudják eldönteni, mi a jó. Még "szerencse" hogy nálunk nincs rá lehetőség, így ezen nem kell gondolkodni.

Pedig én szerettem, volna járni majd babaúszásra, mert ahogy a lányom megtanult úszni az egy rémálom volt! Azt hittem a végén még pszichológusnál kötünk ki. Mert akkora trauma volt neki. Hosszú évekbe és az én erőszakosságomba telt, mire elfelejtette az első rossz emlékeket. Azt mondta (kb 5 éves volt) hogy sem ő , de még a gyerekei sem fognak járni soha úszni! :D

Trudi
turorudi6

Biztos vannak olyan babák, akik erre hajlamosak, nagyon kis százalékuk, és nekik nem tesz jót a babaúszás.. én legalábbis ezt szűrtem le.

Igen, én sem tudok sokszor kiigazodni, hogy mi jó, és mi nem. :?

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok! :)

Clara teszem fel a kérdést, hol a sunyiban volt a védőnő és a gyerekorvos az időszakos kontrollokon, hogy négy évesen vesznek valamit észre??? Ettől agymenést kapok. Az én fiamról 10 évesen derült ki, hogy dislexiás!!!!!! Vicc nem? Ez is úgy, hogy az iskolai logopédus állította hogy nem az én meg állítottam, hogy az. És önköltségen elvittem a logopédiai intézetbe, ahol egyből három szakember erősített meg a diagnózisban 30 perc vizsgálódás után...

Ezt mondom mindenkinek, bár a védőnő dolga hogy megcsinálja ezeket a vizsgálatokat, de ha alszik pl a gyerek, akkor nem nagyon lehet annyira éber állapotba hozni, hogy megnézzük. Szóval 1-2 hetes babánál kitűnően vizsgálható a látás, hallás, reflexek. Ezt a mama is el tudja végezni. Figyelni kel, hogy fordul-e az arcod után, a hang felé, reagál-e hangos zajra, fogóreflex, ha megpróbálod ülésbe hozni, mit csinál a fejével stb stb... csomó táblázat van erre az interneten is. Az idegrendszeri problémák általában veleszületettek, gondolom Claráéknál is valami hasonló van, ezt ha ha 6 hónap előtt elkezdik kezelni, 1-2éves korra teljesen fejleszteni tudják! :) Azt figyelni kell, hogy az előírt mozgássorokat csinálja e. fejét tartaja-e, fordul oldalra, hasra, vissza, mászik, ül, feláll. Közben figyelni a manipulációt. Ebben ha valami eltérés van, nyilván nm napra pontosan kell ezeket csinálni, de ha valahol hosszabb időre megreked és nem fejlődik, akkor inkább feleslegesen mint később fel kell keresni egy fejlődésneurológiát, ahol tudnak segíteni.

Babaúszás:

Trudi mondandójában sok az igazság, hogy egyik ezt mondja másik azt.

Ezt az otthonszüléshez hasonlítanám, nem rossz szakemberek vannak, hanem irányzatok.. Az egyik azt mondja az nagyon jó, nem is lehetne jobb, a másik pedig tudományos alapokon, statisztikákon okulva kételkedik.

Én azt vallom, hogy babaúszás kisbabával is jó lehet, ha:
- Csak arra a célra használják a medencét
- Vízben lévő szülőktől havonta igazolást kérnek fertőzőbetegség mentességről
- Jól szellőztetett és nem a klórgázt szagolja a bébi
- és ha mama is baba is élvezi

Illetve az aranyközéputat keresve a következők:
- Amíg a babának búvár reflexe van, ne nyomjuk víz alá, mert valóban sokáig megtartódik a reflex. Ami az egészséges idegrendszeri fejlődés során elmúlna, és helyére mások kerülnének. Ez a folyamat késik.

De 3-4 éves kor között sincs elkésve az ember még az úszástanulással. Sőt a közösségbe került gyerekeknek kifejezetten jót tesz. Ugyanis a kis fejük, orrok, annyira közel van a vízhez, hogy pl a légúti betegségek gyakorlatilag úszás után kb 1-2 napig tünetmentesek is lehetnek. Egy kisebb nátha meggyógyul tőle. Mert az erős klór elpusztítja ezeket! :)
Gergőnek mindig azt mondták, ha nem lázas, csak orra dugul, akkor menjen nyugodtan úszni, és valóban sokszor megúsztuk a komolyabb betegségeket.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Járás: A kisfiam 7 hónaposan kezdett mászni.Eszméletlen sokat mászott, és gyorsan.11 hónapos kora körül elkezdtük "járatni" úgy, hogy megfogtuk a kezét.Nem szerette, abbahagytuk.Az anyukám karácsonyra/szülinapjára vett neki egy járássegítőt.(nem részletezem hány körben adtam anyukám tudtára, hogy nem tűrök se kompot, se járássegítőt, ne vegyen!...)Hát csak megvette, elhozta :evil: Tudtára adtam, hogy nem fogjuk használni, erre sírt.És a lényeg: rá két napra(1 évesen)kisfiam egyszercsak felállt és onnantól kezdve egy hónap alatt teljesen stabilan megtanult járni.Akkor elhatároztam, hogy jól tettem, hogy nem hagytam magam befolyásolni, és nem is fogom engedni, hogy a gyerekemmel kapcsolatban azt tegyem más hatására, amivel nem értek egyet.

Has-simi: Ne vessetek meg, de nekem semmi bajom a hassimogatással.Szerintem mindenképpen meg kell kérdezni a kismamát, engedi-e, de én mindig örültem, ha valaki megsimogatta/simogatja a hasam, amikor baba van benne.Szerintem azt csak jóindulattal lehet tenni, és az a babának csak jó lehet.Nekem ebben az állapotban már nem a hasamról szól történet, hanem a babámról.És aki szeret engem, az a babámnak sem akar ártani... :wink:

Kép

Kép
linus

Bogyra!De jó, hogy leírtad ezt az úszásról!Köszi, jó tipp!

Az előbb elfelejtettem: a táblázatban láttam, sokan szültök az Istvánban.Megkérdezhetem, hogy kiknél, ill.ki a szülésznő?

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Hozzám hasonló első babás kismamiknak a kétségek eloszlatása végett találtam egy jó kis előadást a MiniManó Centrumban:

http://www.minimano.hu/hirek/70.html

Én valószínűleg megnézem, főleg mivel a BBGO-s kismama torna mellett van. Egynlőre nem találtam későbbi időpontot, de biztosan lesz még november körül is.

Babaúszás:
Engem nem vittek a szüleim babaúszásra, mégis imádtam a vizet és 4 évesen kezdtem el a Vasasban úszni.
Nagyon támogatom a babaúszást (és szeretném is vinni majd a gyereket), de tényleg csak akkor, ha tiszta, megfelelő körülmények között tartják. Inkább utazok többet vagy fizetek többet, de tiszta legyen az a medence.
Sok ellenpéldát hallottam sajnos :cry:
De szerintem, aki nagyon fél a fertőzésektől, az inkább ne menjen babaúszásra, mert akkor szorongani fog és akkor sem ő, sem a baba nem fogja élvezni az úszást.

Kép
akire79

Pillesz: Meg sem látszik rajtad, hogy te már 10 kilónál tartasz. Nagyon csinos vagy.

Icu
Kép
Kép
icu03

Hassimogatás: Ti hallottatok arról, hogy nem szabad sokat simogatni a pocitokat, mert a méhlepény hamarabb leválhat a kelleténél :?: :?: Ez igaz, vagy csak riogatás :?: Hiszen ezt nagyon nehéz megállni :? :?

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu!

Szerintem ezért még nem kell aggódni! De később, amikor a méh már ingerlékenyebb a has simogatása valóban összehúzódást válthat ki. Ezért helytelen, ha valakinek sokat keményedik a hasa, az a keményedést simogatással próbálja enyhíteni, mert attól csak jobban és tovább feszül. De ez olyan ösztönös, nem?

Ha keményedik én is élből odanyúlok, majd megdorgálom magam és koncentrálok, hogy ne tapizzam! :)

KépKépKép
bogyra

Nah de most lepihenek, mert egy teljes iskolányi gyerek fejtetvét néztem át ma délelőtt, ráadásul egy nem magyar suliban, tehát még arra is koncentrálnom kellett, hogy mit beszélek! :) És egy kis angol nyelvű influenza elleni felvilágosítással spékeltem a dolgot! Fantasztikus volt, de 1-re már végeztem is! :)

Szóval, most hanyatt dőlök, csend van, a család nem jön csak fél 5 körül! :)

KépKépKép
bogyra

Dil68, megkérdezhetem nagyjából merre laktok?
(Nem kell pontos utcát, csak városrészt) Mi a Tóváros közelében lakunk, a régi kertes részen.

Ide járunk gyülekezetbe: http://szegybp.org
Régebben ott laktunk a 13. kerületben, csak két éve költöztünk ki ide, de visszajárunk.

Vásárlás: még én sem vettem a babának semmit. Ma majdnem megvettem egy nagyon szép világoskék overált a kedvenc turimban, de aztán mégsem. Végülis van egy 0-3 hónapos overálunk, csak épp ciklámenszínű, még Emié volt. Dehát a babát nem zavarja a lányos szín, meg úgyis be lesz bundazsákozva, szóval nem sok látszik majd az overálból:oops: ... Még dilemmázom, esetleg eladom a cikláment, és helyette veszek kéket. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Emivel rengeteget keményedett a hasam, a harmincas heteket gyakorlatilag félfekvő helyzetben töltöttem. Valamikor a végefelé mondta egy szülésznő, hogy ne simogassuk, mert az fokozhatja a keményedéseket. Addig nem tudtam, s bizony sokat simogattuk. Azóta én is figyelek.

Kinyomtattam az MTA utónévlistát, amit a múltkor belinkeltem. Hát, olyan nevek vannak benne... itt röhögtem egy csomót. Pl. Kos, Kurd, Gerváz :mrgreen:, Buzád, Brájen :mrgreen: ,Dengizik, Kaplon Tonuzóba, Rokkó

KépKépKépKépKép
uxi

Bogi: nem születési rendellenesség volt, hanem fejlődési. Semmilyen testi tünete nincs, szép gyerek, tökéletes, választékos beszéd, ha csak együtt vagytok, nem látod, hogy bármi baj lenne. Én csak annyit vettem észre, hogy futás helyett galoppol, semmi egyebet, és minden reflex működött nála, csak állítólag tovább, mint kellene.

Már rendesen tud futni, de szerintem focizni, kidobósozni sosem fog igazán. Mondjuk nem is érdekli... Állandóan sakkozni akar, engem simán megver (pedig 10 évesen városi sakkversenyt nyertem a diákolimpián). Mondjuk nekem nincs már a sakkhoz türelmem.

Klári

Kép
claracroft

Uxi!
Én is pont ma néztem az MTA utónév listáját.
Nem semmi milyen nevek vannak.
És inkább a bugyuta (legalábbis nekem annak hangzik) nevek vannak túlsúlyban. Nem is értem miért engedik ezeket anyakönyvezni. Ráadásul névnapjuk sincs.....

Kép
akire79

Klári, amit írtál a nagymamik beleszólásáról, nagyon ismerős sajnos. Én is azt hallgatom, hogy más mit rontott el a gyerekeinél és még azt is mondogatják, hogy az az anya nem 100-as. De miért? Rólam is ezt fogják mondani? Mindent kritizálnak, és mindenkit, hogy rosszul nevel, a gyerekei nem normálisak és biztosan nevelési hiba. És az is jellemző nálunk is, hogy 40 éve mindent adott a gyerekeinek és mégis felnőttek és egészségesek és minek a biokaja és minek ez és minek az. És én is ettől félek, mert nem szeretem a kioktatást.
Bár van az emberben egy ilyen reflex, hogy amit ő már végigcsinált párszor, abba bele szeretne szólni. Pl. én a kutyanevelésre gondolok. Én is adok tanácsokat másoknak, ha kérik, ha nem:( Juj, akkor én is olyan vagyok, mint egy nagymama. mi?
De én nem ellenőrzöm le, hogyan hajtják végre. Bár én is látom a kutya viselkedésén, hogy megfelelően foglalkoztak-e vele, mit rontottak el stb. De mivel az én kutyáim tök neveletlenek, ezért nem is kell engem komolyan venni:) Ezt mindenkinek elmondom.)))) Így enyhébb a tanácsadás, igaz?

Na, szóval a nagy kritikus családban nekem is nehéz lesz a sok többször szült anyuka között. MÁr a húgomat sem bírom hallgatni, hogy hogy mit kell csinálni, mert olyan dominánsan, határozottan mondja, nem ad lehetőségeket, hanem kijelent, hogy ez csak így jó és kész! Nemár........................!!!!
Vendég

Bogy, vagy egy pár kérdésem:
Nekem a dokim CA szedését írta elő, hogy laktóz érzékeny vagyok, és se tej, sem túró, sem semmi nem marad meg bennem. napi 2x500 mg CA. És most mondja egy kismama, hogy hagyjam abba, mert a gyereknek kemény lesz a feje és nem tud áthaladni a szülőcsatornán. Igaz ez?
Amúgy meg állandó vádligörcseim vannak és a CA segít ezen is. Tényleg ne szedjem?

Magnézimot hányadik hétig lehetszedni?
Vendég

Adrienn, szerintem jó a RR torna, jól esik:) Úgy van, hogy mivel a második trimeszterben kezdjük ez, ezért már az első trimeszteri dolgokat nem szabad csinálni (pl. kitörés). És csak a második trimeszteri 20 percest szabad csinálni. Nekem nehéz volt, mert izomtalan vagyok:)
Vendég

sziasztok

Azt az RR tornát én is elkezdtem nézni-csinálni de én nagyon nehezen viselem a stílusát meg azt a sok reklámfogást benne igy még egyszer sem értem a végére :(

Nekem a dokim most mondta, hogy kezdjem el enni a magneB6-ot napi 3x1-et és ugy tünt hogy végig szedetné velem

Szerinte 25-26 hetesnek felel meg a hasméretem, és novembertől már nem bíztatott semmi jóval

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Bocs a belekotty miatt, néha előrekacsintok Hozzátok is!

Twist: ez hülyeség, hogy kemény lesz a feje! A túlzott kalcium bevitel okozhat meszesedést, de normál esetben 1000mg az igénye a szervezetnek. Terhesség alatt 1200-1500mg. Mivel Nálad esélytelen, hogy étrenddel fedezd a szükségletet, kell pótolni valamennyit. Azt csak Te tudod, hogy mennyi jut kb a szervezetedbe, de max 1000mg-ig sztem semmi gondot nem tudsz okozni. Én rengeteg tejes cuccot eszem, így mivel nem minden nap szedek Gravidát, csak néha, a többi napon megiszom egy pezsgőtabit, amiben 500mg Ca és 1000mg C-vitamin van!

Jó babavárást!
Vendég

[quote="icu03"][ írta:icu03b]Hassimogatás: Ti hallottatok arról, hogy nem szabad sokat simogatni a pocitokat, mert a méhlepény hamarabb leválhat a kelleténél :?: :?: Ez igaz, vagy csak riogatás :?: Hiszen ezt nagyon nehéz megállni :? :?

A sok simogatást hallottam, hogy nem szabad, de azt nem, hogy a
méhlepény miatt.

Én úgy tudtam az inger nem jó a babának.

Kép
Kép
alma26

icu:köszi a dicséretet. Szerintem még 10 kg feljön rám, de még akkor sem leszek duci. 24 hetesen vagyok 66 kg és 180 cm. Már a 12. hétnél 3,5 kg-nál tartottam.
Ma felhívtam a János kórház gondozóját, 4 órán keresztül folyamatosan próbálkoztam, mire végre felvették!Nem kicsit voltam mérges! Szóval pénteken megyek cukrosra! :? :shock: Szerencsére jön velem a mélyen tisztelt apuka is. Nálunk a laborban a terheléses vérvételnél a kismamik előre mehetnek, nem kell a sort kivárni, és már előre aggódom a sok bunkó beszólás miatt. Múltkor is mikor csak vizeletet adtam le, nem kellett sorba állnom, hanem bementem és odaadtam a cuccot. Hát én amit ott kaptam nem tettem zsebre!Annyira bunkók tudnak lenni.
Móni: még szép, hogy nagyobb a hasad az átlagnál, mivel 2 baba van benne....és mi ez a novemberes megjegyzés? Nem volt egy kicsit szenya? Ja és a magnéziumot a 36. hétig lehet szedni.
twist: a kéretlen tanácsokkal kapcsolatban annyit, hogy 2 füled van. Egyiken be, másikon ki. Ha meg okoskodnak, hogy bezzeg 1978-ban mikor Öcsi kicsi volt.....meg kell nekik szépen mondani, hogy 2010 van és most nem Öcsiről van szó. Szerintem még csírájában kell elfojtani ezeket. Persze amikor segítségek kérsz legyenek készségesek, de a hülyeségeikből nem kérsz. Pl. anyós aggódik, hogy ilyen kicsi ciciből tudom- e majd szoptatni. Vagí kollegina: vigyázz a sérülésektől várandósan, mert miden meg fog látszódni a gyereken. Például a szomszédom....blablabla :shock: :?
pillesz

Pillesz: még mindig tej/kifli van ugye?
Nekem eddig szerencsém volt a Jánosban. Soha senki nem volt bunkó, sőt..

Kép
Kép
alma26

alma:cukroslötty! Ezért vagyok tiszta aggodalom. 1,5 dl víz, 75 g cukor (gyógyszertári). ezeket itthon összekeverem, tehetek bele citromot is. Szóval megyek, vér lecsapolás, 15 perc múlva lötty, 2 óra múlva ismét csapolás. Enni nem lehet közbe, azt nem tudom, hogy inni lehet-e, majd megkérdezem.
Eddig mindig rosszul voltam vérvételnél! Ahol dolgozok, minden évebn van orvosi vizsgálat, teljes vérképet is csinálnak, és a legelsőnél elájultam. Se kép se hang. És furcsa, de mióta terhes vagyok nem lettem rosszul vérvételnél ,még csk le se kellett feküdnöm, vagy ilyesmi. Remélem ez most sem lesz másképp.
pillesz

lányok!

A hastartó pántnak vagy övnek van értelme, támasztja a gerincet?
Vagy van valami ami jó lehet derékfájás megelőzésére?

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Húúú, pocsékul vagyunk. Marci csupa nátha, már a második éjszakát virrasztottuk át. Remélem ma már tudunk aludni, mert én totál kiütve érzem magam... Szerencsére holnap jönnek anyósék, most lesz 3 éjszaka, amikor ők kelnek, bár a hálóba behallatszik a sírás. De a holnapi évfordulónk előtt remélem sikerül kicsit pihennünk :?

Kriszti, igen, én az Istvánban fogok szülni. Hát Te? :wink: :lol: Merre jártál, jól vagy? Régen voltál nagyon...

Pillesz, amikor Marcit vártam, én is szenvedtem nagyon korán már a körömvágástól, epilálástól. Most nagyobb hasam van, és simán meg tudom csinálni, szóval szerintem már nem kímélem annyira :lol: Nyugi, hamarosan Neked is lesz már gyereked. A dicséretet köszönöm, bár én sokszor elgondolkozom azon, hogy az anyák ugyebár elfogultak, elvakultak a gyereküket illetően, és nem tudom, hogy mennyire lehet komolyan venni, ha a szemembe megdicsérik a fiamat. Mert én is mondtam már egy totál ronda gyerekre, hogy de ééééédes :oops:

Ez a vers gyönyörű, én imádom, bár elfelejtettem mostanában... Nekem egy pps van, amin végig bőgök. Gyerek-képek, és közben szól az édes kisfiam... Lehet, hogy mindjárt elő is keresem, most ilyen hangulatom van :lol:

Adrienn, nálunk mindig le kell vonni a mért eredményből 1 kilót. Mondjuk fura nekem, hogy a nyári strandpapucs-vékony ruha esetén is 1 kiló, meg a téli csizma-farmer-vastag pulóver esetén is... Én egyébként 6 kilónál tartok :?

Trudi, mázlista vagy, hogy a gátsebet nem érezted. Én a varratokat is éreztem, amíg fel nem szívódtak, és eszméletlen aranyerem is volt. Úgyhogy nálunk Sanyi rohant a gyerekhez nyugtatni, amíg én kivánszorogtam az ágyból etetni :lol:

Bogi, az egyik legjobb haveromról 15 évesen, a gimiben derült ki a dislexia. Jó, nem???

Linus, ilyenek ezek a nagyszülők. Nálunk is azt kapott a gyerek karácsonyra, mert december elején, 6 hósan felállt. Na nekem persze az volt az első, hogy szétszereltem, és a játszó részét megkapta játszani, mert az zenélt, meg csörgött, és csak akkor raktam rá a kerekeket, amikor már tudott menni - 10 hósan :lol:

István kórház. Gajdos Editnél fogok szülni, és ha nem császár lesz, akkor Hajdu Barbit szeretném felfogadni szülésznőnek.

Uxi, ezek a nevek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaj, ez a hozzátáplálás... Én is mit hallgattam a családtól. Hogy a nővérem 6 hetesen paprikás krumplit ebédelt. Hát mit érdekel az engem???? Mondjuk én is korán kezdtem el a hozzátáplálást, de csak azért, mert úgyis tápszeren élt. Ha anyatejes lett volna, nem kezdem el ilyen hamar én sem... Most meg meglepődnek, mikor kérdezik, hogy mit eszik, én meg mondom, hogy mindent :?

Móni, ennyire koránra tippelték az ikrek érkezését? :shock: Na majd jól megmutatod, hogy nem volt igazuk, és kihúzod legalább december közepéig :wink: Én imádtam a hastartó pántot, ha nem kismama-ruciban voltam, mindig felraktam. Nem volt olyan nehéz a hasam tőle, így kevesebbet fájt a hátam is. Ebből is van többféle, nekem olyan van, ami a pocakot is takarja. Ilyenem van: http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=kismamaknak&submenu=fehernemu&category=fuzo-haspant&empty=1&productid=40581&pageno=1&whid=25

Brigi

Kép

Kép
hékás

Reunion!
Szerintem a derékfájást sehogyan nem tudod megelőzni, max. kicsit enyhíteni a fájdalmon.
Én csak jókat hallottam a hastartó pántról (örökölni fogok én is egyet, már alig várom :lol: ), aki használta a környezetemben, mindenki dícsérte :lol:
Igazából a testtartáson kell javítani és erősíteni a hátizmokat (én is könnyen írom ezeket, de nekem már most nagyon fáj a derekam, hátam, nem is tudom mi lesz később)

Kép
akire79

Pillesz: nahát???!!! Kedden voltunk bent és direkt rákérdeztem. Azt mondták kifli/tej.

Hékás: Jobbulást Marcinak! Nektek meg pihit kívánok az ünneplés előtt.
Emma jobban van. Ma már evett rendesen.

Kép
Kép
alma26

én is István kórház ki kérdezte nem találom.... :oops:
Horváth Tamás

Brigi köszönöm, szerintem vennem kell valamit habár kicsit borsos, de tetszik hogy a hasat is védi

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok lányok!

Rég nem voltam
Vasárnap voltunk kiállításon a kutyákkal . A gyerkőc nagyon élvezte. Egész nap pörgött. Este nem kellett neki könyörögni, hogy aludjon, annyira elfáradt

Voltam pénteken az új dokimnál. Mondja, hogy a 20. hét után nem vállalnak át kismamit, de engem még elvállalt. Hát teljesen más, mint az előző doki volt!. Sokkal jobban odafigyel, valahogy úgy biztonságban érzi magát az ember és szerintem ez fontos. Csinált uh, még a pici szívét is alaposabban megnézte, mert nekem VSD-m van és nehogy a picinek is gondja legyen, de szerencsére semmi. Érdekes, eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy alaposabban megnézze, hogy a pici szíve rendben van-e. Amikor az egészségi állapotomat taglaltuk, akkor olyan aranyosan megjegyezte, hogy nem vagyok könnyű eset, de mindent meg fogunk oldani. Havonta egyszer kell menni hozzá a magánrendelőbe, de mondta ha bármi gond van, bármikor felhívhatom, vagy menjek be a klinikára hozzá.

Leszűkítettük a kört két fiúnévre: nekem a Balázs tetszik, papa a Rajmundot javasolja. De legalább már van két nevünk.

Brigi!
Ügyes vagy, hogy tartod a súlyod. Nekem sajna most megindul és 5 kiló plusznál vagyok a kezdetekhez képest. Hétfőn megyek a védőnyanyához, majd bizti mond valamit.
Jobbulást Marcinak

Twist!
RR egy gép! Az nem normális, hogy a 28. hétig csak 3 kilót hízik valaki. Ne hozzá hasonlítsd magad. Szülés után ugyis minden lemegy!

Pillesz!
A védőnőhöz tényleg menj el ( bár ha alkeszos, akkor nem sokra mész vele). Nálam azt hogy nagy a baj az előző terhesség végén a védőnő vette észre és Ő zavart el a választott dokimhoz.
Ugyan nem engem kérdeztél, de itt Szegeden nem foglalkoznak a fogorvosi dologgal.
Anyós dolog: miért nem beszéled meg vele tisztán, hogy mit szeretnél és mit nem. Semmiképpen ne menj bele olyanba, amit nem szeretnél a szülés utáni pár hétben. Lesz neked akkor elég gondod, nemhogy még egy alkalmatlankodó anyós miatt idegesítsd magad! Szerintem megmondhatod neki, hogy oké, látogassa meg az unokáját, de ha nem kérsz ne adjon tanácsot és ne telepedjen rátok.

Bogyra!
Nagyon fontos milyen az ember védőnője. Amikor terhes lettem, annyi rosszat hallottam a védőnőkről, hogy tiszta meglepi volt, hogy nekem milyen aranyos védőnénim van. Soha nem szólt bele semmibe, csak egyszer próbálkozott a bejelentkezés nélküli megjelenéssel (akkor megmondtam neki, hogy nálam ez nem fekszik és legközelebb vagy jelentkezzen be, vagy nem biztos, hogy be tud jönni, mert nem „leszek itthon”) Azóta legalább 1 nappal előtte felhív, hogy jönne. Nem titkolok semmit, nem ezért kell bejelentkezni, de én tényleg utálom, ha váratlanul jön valaki. A másik védőnő, akihez a pecsétért kell járni, az is aranyos. Szóval nekem szerencsém van.

Buborka!
Lilinek jobbulást. Ilyen „katona dolog” nálunk sajnos sokszor előfordul, mert szétszórt, két ballábas Marcikám van

Járás: Marci mászott és 8 hónaposan felállt és elkezdett járni. Volt babakompunk, de csak napi 10 percet volt benne, amíg én gyorsan elmosogattam, mert sok rosszat hallottam róla.

Icu!
Nekem a dokim mondta amikor Marcit vártam, hogy ne simogassam a pocakom, mert méhösszehúzódást eredményezhet. Nem is simogattam akkor sem és most sem.

Reunion!
Neked hatalmas pocid lesz a végére.

Hosszú lett, bocs

[/b]

Kima
Kép
Kép
kima75

Ami a védőnő témát illeti, nem csodálom, hogy megoszlanak a vélemények a védőnőhöz járás értelméről, én rövid idő alatt mindkét oldalt megtapasztaltam. Eredetileg egy nagyon szuper védőnőhöz tartoztunk, nagyon dícsérték a szomszédaim, és én is csupa pozitívumot tapasztaltam az első találkozásnál. Rengeteg hasznos dolgot mondott, úgy éreztem, hogy bármilyen kérdésemmel nyugodtan fordulok majd hozzá, a baba megszületése után is. Aztán mikor legközelebb bejelentkeztem volna hozzá, jött a hír: a körzetünk átkerült egy másik védőnőhöz. Szegényke jó indulatú és kedves, de annyira katasztrófa... Semmi értelmeset nem mondott, lényegtelen és engem nem érintő témákról összefüggéstelenül beszélt, nem igazán tudta, miről is beszéljünk, ameddig nála vagyunk. Már sajnáltam és drukkoltam neki, hogy szegényke tudjon valami értelmeset mondani. És mindez a "szenvedés" munkaidőben van. De úgy vagyok vele, hogy kibírom, havonta eljárok hozzá, bár sajnos segíteni semmiben nem tud...

Twist, nálad milyen gyakoriak ezek a vádligörcsök? Nekem egy héttel ezelőttig semmilyen panaszom nem volt a terhességgel kapcsolatban (az első trimeszteres fáradtságot leszámítva), aztán múlt csütörtökön úgy bekattant a keretcsontom, hogy szinte mozdulni nem tudtam. A felállás, leülés (a kezem segítségével) lassú és fájdalmas folyamat volt 2 napig, és egyáltalán nem tudtam hajolni (a kézmosáshoz is a térdemet kellett beroggyasztani, mert a mosdókagyló túl alacsonyan van). Az első ilyen nap után reggel begörcsölt a bal vádlim, és 3 napig tartó komoly izomlázszerű-érzés maradt utána. Másnap reggel a jobb vádlim görcsölt, ez kevésbé volt vészes. Mindezek után elkezdtem szedni a Magne B6-ot (napi 2*2-t), három napig nem is volt semmi gond, erre az előbb begörcsölt a bal lábfejem háromszor egymás után. Másnak is vannak ilyen tünetei? Tudtok valamit tanácsolni, hogy tennem (ennem) kéne valamit a Magne B6-on kívül? Ca-t nem szedek, de min. 3 dl tejet megiszom naponta.

Pillesz, néztelek az iwiw-en, nagyon jól áll a poci, és a 10 kg ellenére látszik, hogy minden a hasadra ment, nincs rajtad semmi fölösleg.

Én most először picit megijedtem a hízástól. Igaz, még csak + 0.5 kg-nál tartok, de az a baj, hogy 3 és fél héttel ezelőtt még -2 kg-nál jártam, tehát bő 3 alatt feljött rám 2,5 kg. Mindez úgy, hogy jó 10 kg túlsúllyal indultam. Nem tudom, mi változott most, remélem, nem folytatódik ez a tempó, igyekszem odafigyelni. :(

Ági

Kép
ági33

Móni, ezt a novemberes megjegyzést én sem értem, mire gondolt az orvosod? Ugye még nem a szülésre, csak arra, hogy novemberben már tutira olyan nagy pocakod lesz, amivel nem lesz könnyű?

Ági

Kép
ági33

Alma, de jó, hogy Emma jobban van. Holnap jönnek anyósodék, ugye? Nálunk ma nem nagyon volt étvágy, egyedül a tepertős pogácsa meg a krémtúró csúszott... De imádkozom, hogy jó éjszakánk legyen. Sanyi az előbb lefoglalta az asztalt is, szóval holnap tuti megyünk vacsizni. Anyós úgyis fül-orr-gégén dolgozik, nem lesz neki gond egy beteg gyerek :lol:

Móni, szerintem nézz körül máshol is, mert a Brendon a legdrágább bababolt szerintem. Én már nem emlékszem, hol vettem, bár sanszos, hogy ott, mert oda jártam tornázni. Megnézzem Neked hétfőn a Minimanóba, hogy mennyibe kerül?

Kima, de jó, hogy elvállalt a doki. Most nagy kő esett le a szívedről, nem? Örülök, hogy alaposan megnézték a pici szívét, és hogy semmit nem találtak.

Brigi

Kép

Kép
hékás

nem ő is mindig januárt emleget, de lehet hogy majd feküdnöm kell vagy ilyesmi

Móni
KépKép
reunion

Megnéztem a Minimanó oldalán, ott Chicco hastartó pánt van 6.150-ért. De szerintem ha elmész mondjuk a Brendonba, ott felpróbálsz egyet, hogy tuti jó méretet vegyél, aztán akár a neten is rendelhetsz már.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi megköszönöm ha megnézed,
holnap ugyan megyek arrafelé turkába oda a nagy lajosra de olyan barátnőmmel aki nagyon rég óta babát szeretne és lehet hogy inkább őt nem rángatnám be a bababoltba

ja azóta már látom én is köszi

Móni
KépKép
reunion

Megértelek, már az is nehéz lehet neki, hogy Nektek lesz - ráadásul rögtön kettő. Jól nézz körül, hogy milyen, mert holnap jönnek anyósék, lefoglalják Marcit, lehet, hogy én is elugrok délután. Már annyi ruhája van már mindkét gyereknek... Bárcsak nekem lenne annyi :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: Holnap jönnek, de este száll le a gép, így mi csak pénteken talizunk velük (a párom elviszi őket a szállásra)

Jó éjszakát nektek!!!
(mi 26-án ünneplünk, de még nem tudom hol)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok Lányok!

Már régen nem voltam de azért nem tűntem el teljesen, csak már két napja folyamatosan olvaslak benneteket, hogy semmiről ne maradjak le, eddig tartott! De most már kezdek álmos lenni így éjfél után! Mindenkit üdvözlök, aki azóta csatlakozott hozzánk.
Örülök, hogy átvették tőlem a rangidős szerepét, még ha nem is csak jó hírekkel jött közénk. De remélem már nem lesz semmi baj és gond nélkül megszülethet a negyedik csemete.
Azóta én is voltam 4d UH-n dr. Hajdú Krisztinánál, aki teljesen megnyugtatott, azzal kapcsolatban, amit azóta már Ti is tárgyaltatok, hogy a babócám méretei nem azonos módón fejlődtek a végtagjai 4 nappal kisebbnek tűnnek, mint a fej és a mellkas méret.
Azóta a jó fej védőnőm is mondta, hogy "a gyerekeket nem körzővel szerkesztik". Nekem úgy látszik szerencsém van a védőnővel, sajnálom akinél ez másként van.
Brigi Úgy tűnik, hogy a párom mégsem békélt meg a Levente névvel (ebben a kérdésben ő a nehezebb eset) így most úgy néz ki, hogy a fiúnkat Zsombornak fogjuk nevezni (per-pillanat), örülnék, ha a következő táblázatban kijavítanád.
Mióta nem voltam szépen kiderültek a baba nemek. De úgy látom a fiúk még mindig vezetnek, bár Móni sokat lendített a lányok javára.
Megpróbálok sűrűbben jönni mostantól!

Nóra

Kép
fikuszka

Írtam nagyon sokat és eltűnt a világhálón!!!!! :evil: Majd később újra írom. Most úgy kell tennem, mint aki dolgozik. Hát nem lesz könnyű! :twisted:
pillesz

Jó reggelt! Pillesz, sajnálom, hogy eltűnt, amit írtál:) Ez velem is elő szokott fordulni. Küldés előtt kijelölöd és másolás és legalább a memóriában megmarad. Meg kell előzni a bajt:)

Ági, a vádligörcs nálam állandó és olyan erős, mint nálad az első volt, hogy 3 napig utána izomlázszerű fájdalmaim vannak, nem tudom rendesen lépcsőzni stb. Sántítok. Már reggelenként nem merek nyújtózni az ágyban, mert azonnal begörcsölök. Talán most mintha jobb lenne, amióta tornázom. .... Én reggel CA-ot szoktam bevenni rá, az enyhíti.

A RR tornát úgy csinálom, hogy megnéztem 3-szor, azóta fejből csinálom és közben mást nézek a tévében.)

Lucababám, köszönöm, amit írtál a CA-ról, megnyugodtam. Nekem szükségem van rá és ha már a doki írta fel, akkor örömmel szedem is. Napi 1000 mg-ot írt fel, 2x500-at.

C vitamint szabad szedni? Mert egy terhes kolléganőmnek tiltotta az orvosa és amikor influenzás lett a lány, akkor is csak napi 100 mg-ot szedhetett. Mondta is, hogy 500 már ártalmas lenne. Nagyon csodálkoztam...

Kima, te jársz kutyakiállításra? Indultatok is, neveztetek? Milyen fajta kutyáitok vannak? Én is jártam régen kiállításokra, csak nagyon elment a kedvem már tőle. De régen élveztem:)

Fikuszka, ki idősebb nálunk?:)) Gratula, hogy Hajdú dr-nő megnyugtatott és mindent rendben talált! Annyira jó! Látod a végén semmi bajunk sincs és a babáinknak sem, hiába vagyok idősebbek!:))

Trudi, megvan a hasbaszúrás eredményed, ugye minden okés?
Vendég

Marci még alszik :) :) Lehet, hogy fel kellene ébreszteni :roll: :roll:

Twist!
Igen járunk. Régen, mielőtt Marci született, szinte hetente jártunk (neveztünk és indultunk), de mostanában ritkábban. Lassan 10 éve veszünk részt ezeken a versenyeken.
Nekünk bichon havaneseink vannak és egy perui meztelenkutyánk.
Minden évben amikor tehetjük, elmegyünk a világ és európa kiállításokra is és bizony nem egyszer jöttünk haza világ illetve európagyőztes címekkel.

Megyek, mert végszóra felébredt a Tücsök

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima, gratula az eredményekhez a kutyusokkal. :) És szuper, hogy találtál egy normális orvost, aki végre úgy figyel rád, ahogyan kell.

Twist, köszi az infókat, akkor ezt a Ca dolgot én is megbeszélem legközelebb az orvosommal.

Ági

Kép
ági33

Brigi:
Boldog évfordulót, sikerül kcsit pihizni? Jobbulást Marcinak! Hétfőn mész a Minimanóba a Nyílt napra? Szerinted érdemes? Lehet, hogy én is ráérek.

Alma:
Örülök, hogy Emma jobban van!!

Kima:
Szupi, hogy találtál dokit, a legjobb döntés volt :)!

Móni:
Drukkolok, hogy sokáig ne legyen gondod és ne kelljen feküldöd!

Kép
cat__

Twist

Köszi az érdeklődést! Sajnos még nincs eredmény. Pedig tegnap volt 2 hete a szuri. Próbáltam a labort hívni tegnap, de nem akartak segíteni és még annak sem néztek utána, hogy kb mikor lesz meg az eredmény!

Vettél mesekönyveket?

Trudi
turorudi6

A simogatásról szomorúan hallom, amiket írtatok, ez olyan ösztönös mozdulat nálam!

Kép
cat__

Sziasztok!

Voltam kedden szülésfelkészítőn a klinikán, nagyon sokan voltunk :D
Most csak általános tájékoztatás volt, meg a témák ismertetése, de ami eddig kiderült az nem annyira tetszett, a klinika eléggé konzervatív beállítottságú a szüléssel kapcsolatban :? És a beöntést is mellőzik, nem tudom ennek örüljek-e vagy nem :shock: A gátvédelmet pedig csak a fiatalabb orvosok támogatják, az én dokim elég fiatal, tehát még reménykedhetek :roll:
Már várom a többi alkalmat, mert hasznos dolgokról lesz szó, amik érdekelnek :)
Ma reggel rászántam magam és elmentem a vércukros vérvételre, erre közölték, hogy csak az éhgyomisat csinálják meg, mert nem itatnak kismamákkal nyakra-főre cukrot. Majd du-n kell vissza mennem az eredményemért és ha a cukrom 7 alatt van, akkor lehet majd a terhelésest megcsinálni :? mert ha 7 fölött van veszélyes lehet ekkora mennyiségű cukros lötyit inni!
Már kezd elegem lenni, hogy mindenki mást mond (háziorvos, védőnő, nőgyógyász)és végül én érzem magam hülyének :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: