A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok

Hát azért nem biztos hogy H1N1, lázunk nincs, csak takony, meg torokfájás.

Lilisgabi jöhetsz nyugodtan, mert én az Aldiba nem járok:)

boo mi a spermaölő hüvelykúppal, jobban mondva kellene, de eddig még nem használtuk :oops: :oops: :oops: :oops:
De a Rékánál viszont használtuk, nekünk bevált.

Ma voltunk hallásvizsgálaton. Fél 10-re odarendelt a doki mindenkit, azzal a jelszóval hogy mivel egész nyáron nem volt rendelés előbb kezdi fél órával. Mi a negyedikek voltunk, fél 11 után kezudte a rendelést addigra már vagy 50-en toporogtunk a szűk folyosón. Mire egy ápolónő mondta nyissuk ki a lépcsőház ajtót, persze úgy meg huzat volt. A végén már annyian voltunk hogy alig tudtuk ki ki után következik. De a lényeg hogy Nóra szépen tűrte, és minden rendben van. Viszont az oltás holnap lesz nem ma.
És 5640 g a drágám.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo a kúpot 20 perccel az aktus előtt kell felhelyezni. Annyi hogy aktus után nem lehet fürdeni, max zuhanyozni.

Korkülönbség hát nálunk aztán jó sok féle. Betti és Norbi között 2 év négy hónap, Norbi és Réka között 3 év. Réka és Nóra között 5,5 év ( nagyon sok. Betti és Nóra között 10,5 év, Betti és Réka között 5 év 3 hónap. Norbi és Nóra között 8 év 4 hónap. Szóval ebből az ideális szerintem a 2,5 év volt. Bár Betti rengeteget segít, de ha csak két gyerekem lenne akkor ennyit azért nem várnék. Réka meg agyonra szekálja sőt még Norbi a 8 évével is állandóan piszkálja, nem hagyja aludni, amiért már kellőképpen mérges vagyok.

Kép

gabi1

Szoptatás
Én olyan 1 éves koráig gondolom... utána szeretnénk hamar kistesót... :wink:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Kicsit eltuntem :oops: ...zuros,es kevesbe zuros napok valtjak egymast.
Penteken voltunk a 6 hetes kontroll vizsgalaton...hogy szalad az ido :shock: ...
Minden rendben van csaszar ugyileg,szep munkat vegeztek rajtam,pedig paraztam,a jobb oldalam nagyon sokaig fajdogalt,es kemeny volt a varrat alatti resz.A borom meg nekem is erzekeny :cry: .De vegre kiderult igy masfel honapi szenvedes utan,amirol nem nagyon irtam eddig,hogy mi a baj.Abal mellembol eddig a szoptatas kegyetlenul fajdalmas volt,de azt hittem tul erzekeny,majd elmulik.A dulamnak mutattam par hete,bar semmit nem latni rajta,az o tanacsara szedtem grapefruit-mag kivonatot es cinket,gombasodas megelozesere,mert az iszonu fajdalom szoptataskor,es utana is,egeszen alapockamig akar ennek ajele is lehet.....Na vegul is semmi javulas....Most mondtam a dokimnak is,aki megnezte a mellemet,es mutattam egy ici-pici sebet,ami nem gyogyult az elso napok ota,bar nem verzett,csak egy pici var volt a tetejen.Azt mondta,elhiszi mekkora fajdalmaim lehetnek,mert a seben keresztul a Hangi szajaban levo bakteriumok megfertoztek!!!Ezek utan antibiotikumot kell hogy szedjek mar pentek ota :? ,ami kiutott rendesen,es ugye a fajos cicimet fejnem kell,nem erintkezhet Kuglifej szajaval,mert sosem gyogyul meg.A tejet adhatom neki,csak maceras egy nyughatatlan babocaval mindezt kivitelezni.....szombaton sirogorcsben fetrengve probaltam megoldani,mert Hangi sirt,letenni nem tudtam,ugye fejni meg kell,mert elapad a tejem...na a stressz eredmenye,csokkent a tejem :roll: Emiatt vasarnap es hetfon pasikam atvette a dolgokat,egesznap bebizett,en a szukseges dolgokat lattam csak el.Azota sokkal jobb a helyzet,ma Hangi egy tunder volt,hagyott fejni is!!!Es csendben elnezelodott a hintajaban!!!....es a karomban is,bar most aludni meg mindig nem akar,de probalkozok,az agyaban maszkalgat,tekereg,motyog maganak....
Nagyvonalakban ez van velem,nagyon odzkodok mindennemu gyogyszer beszedesetol,de sajnos ez elkerulhetetlennek bizonyult.Nagyon szeretnek vegre felaszabadultan szoptatni a bal cickombol is!!!!!!!Mar csak 1 nap es remelhetoleg vege a mizerianak,a tejem is gyarapszik,iszok meg teat is,eszek is rendesen,szoval hajra van!

Hangi egy csudapofa,kepes egy masodperc alatt nevetesbol sirasba atcsapni....Ejszaka vegre mar alszik egyhuzamba 5 orat!Ez oriasi haladas nalunk,mert nem egy jo alvo a gyerekem.Ezzel egyutt talan javulni latszik a helyzet...mar elnezelodik,motyog a hintajaban is, az agyaban a forgonak is dumal,kezelhetobb Kuglikam!Hasfajasa megmegvan,de ha idoben kapja a Gripe Watert,akkor okes!Kaki nalunk van napi 3 is,pisi meg rengeteg.Ja es nalunk is van annyi,de annyi ruha amit egyszersem tudtam raadni....meg szerencse hogy kaptuk oket :lol: 8) No mint a bolondgomba!!!Kivancsi vagyok kiloban mennyi lehet :roll: :roll: :roll: majd 21.-en megyunk dokihoz oltasra,akkor tudom csak meg.

Reagalni nem igazan tudok most,lemaradtam rendesen....

De!Sillia merre jarsz?

Boo:Szedd azokat a kapszulakat,bizok a jo eredmenyeben!Nalam nagyon bevallt a gorogszena!A teamban is van,amit most iszok!

Lilisgabi:Pihenjel is azert,bar mondani konnyu,en meg Hangi mellett is nehezen tudok,max.ejszaka,bar kelek hozza 2x-3x

Szoptatni legalabb masfel eves koraig szeretnek,en nem tartom idegen dolognak,reggel-este siman beleferhet :wink: !

Kisteso projekt jelenleg nem tervezett,majd ha megis,akkor 3 ev mulva...el kell hogy intezodjenek a dolgaink,(papirok,statusz)el kell hogy homalyosodjon a korhazi beavatkozas rossz emleke....
Bar szerettem volna legalabb 3 gyerkocot :roll: ez el is csuszott rendesen,es hat mast hozott a sors....eddig.

Iringo:Ez a kep!!!!!!!!Annyira sugarzol mindig mikor latok rolad kepeket.....Szepek vagytok nagyon!Beillene ez a foto egy mei-tai prospektusba!!!!

Timi:De jo hogy jelentkeztel!!!

Lidike:Na vegre!Mar nem tudtam merre vagytok!Nezz be amint az idod engedi!!!

Agmano:El ne tunj!!!Akkor jossz,amikor tudsz :wink: !!!

Mit is akartam meg.....eleg zap az agyam....Na majd eszembe jut talan....

Kép
Kép
ancsurti

Televagyok helyesirasi hibaval...meg hianyzik szokoz :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ancsurti

na a piros szemeket nem javitottam :oops: :?

Kép
Kép
ancsurti

Dodi aprobetusere......:
Engem szornyen elszomorit a magyarorszagi hozzaallas a babakkal kapcsolatban.....
Tan azon kene elgondolkozni,hogy hogyan lehetne egyuttmukodni orvosnak es babanak...akkor talan nem lenne ilyen boszorkany uldozes.Erdekes modon,mashol ez megoldhato,itt is a tb.tamogatja a mukodesuket,en is babaval szerettem volna szulni,ami ugye nem feltetlenul "otthonszulest"jelent.Sajnos tul keso volt a 3.honapban babat talanunk,nem sejtettem volna hogy ennyire elfoglaltak....Es sajnos nem tagultam egy milit sem,igy csaszar lett a vege,de mindezek ellenere is ugy gondolom,hogy kello tamogatassal,egyuttmukodessel sok problema kikuszobolheto lenne,akar korhazi,akar szuleteshazas szulesnel is.
Itt azert ez eleg elterjedt dolog,es sok halado gondolkodasu ember valaszt babat.Nem hinnem hogy uldozni kene oket....A statisztikai adatok meg ugye nem szolnak arrol,hany esetben fordul elo ugyanez korhazi korulmenyek kozott...ja es senki nem tart fegyvert egy nonek sem a fejehez,hogy te igenis otthonszuljeeee!!!De tenni lehetne annak erdekeben,hogy mind ez biztonsagosabb lehessen.....itt is sikerul....csak felfogas,hozzaallas kerdese.

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Húha, nem lehet könnyű a fejés, én megértelek hetekig én is ezt csináltam azzal a különbséggel, hogy nem is adhattam oda neki a tejet. :x De legalább rájöttek, hogy mitől vannak fájdalmaid. Amúgy már nincsenek mióta szeded a gyogyit?

Anna!

Tényleg nagyon vidám kép, és Iringó milyen kis nyugis. :D

Lányok!

Nekem ma megvolt az első bőgésem a síró gyerekemmel a kezemben. Egyszerűen úgy üvöltött, mint még soha. Letettük akkor is, felvettük még jobban. Nem jöttünk rá miért. Én már annyira ideges voltam, hogy férjem elvette tőlem, majd ő megnyugtatja, még az ajtót is magukra csukták. Na, fél óra múlva még mindig üvöltött, nem bírtam, bementem és sírva elkértem szorosan magamhoz öleltem, úgy bőgtem én is. És csodák csodájára elhallgatott... :shock: Ki érti ezt....

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! Csak egy gyors helyzetjelentés rólunk :) A kezdeti túlsok a tejem után, miután a múlthéten megkaptuk, hogy nem kéne heti 30 dkg-ot hízni Hédinek, tegnap a keveset gyarapodott kategóriába estünk a gyerekorvosnál :twisted: Hédi 3-3,5 óránként eszik, szinte minden pelus kakis-pisis, hasfájásokat leszámítva nyugis baba, mi a francért olyan nagy baj az, hogy csak 13 dkg-ot hízott ezen a héten? Hosszát nem mérték, pedig szerintem most arra gyúrt a kicsilány :lol:
Persze tegnap óta ezen agyalok, meg azon, hogy nem kéne, nehogy emiatt csökkenjen a tejci... Kép Kép
tike

Tike

Ne görcsölj ezen. Egyik héten ennyit másik héten annyit hízik.Mi se eszünk egyforma mennyiségeket. Roló is eddig 200-150-et hízott, múlt héten meg 90-et. De nem aggódom, mert jól kajál. S valszeg azért is ennyi mert elhagytuk az esti pótlásokat egy hete, szal én nem aggódom, sőt örülök, mert most áll be úgy látszik a tejem. (2 hónap ideje volt :evil: :lol: )

Boo

Nekem mindegy hogy mennyit ittam, ha sokat ha keveset én nem észleltem változást.A teától se. Mióta leálltunk a pótlásról, többször eszünk, és egyszer kelünk éjszaka, mint az első hónapban. De legalább elég neki a tejem :lol: Ez nekem megéri :lol:
sztem a tejtermelő mirigyek idővel sokszorozzák magukat, így egyre több lesz. Pl. második gyereknél ezért is több atej, meg be vannak járatva acsatornák..
lépek mert bőg :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Tike!
Hédi tündérke abban a kis farmerruciban! :D
Az én lányom két hét alatt hízott kb. 20 dekát, és nekem nem mondta a védőnő, hogy kevés lenne.
A gyerek sugárzik, kicsattan az egészségtől, már alig jó rá a 62-es ruha, miért baj az, ha nem hízik minden héten 15 dekákat?
Egyébként én nem is bánom, szerintem két és fél hónaphoz 5300 g bőven jó (3380-al született).

Boo!
Én sokat iszom, most, hogy nincs olyan meleg, kb. 2,5-3 litert egy nap. De nekem ez nem esik nehezemre, mert én szoptatástól függetlenül nagyon sok vizet iszom. Télen is megvan a másfél-két liter/nap.

A szopi miatt ne aggódj, a nővérem kislánya ugyanígy nem volt hajlandó szopni, de ő egyáltalán nem, így a nővéremnek gyakorlatilag egyáltalán nem volt teje (a második héten kb. napi 20 ml fejés után feladta). A lánya gyönyörű szép, normál nagyságú baba, szépen fejlődik.

Petra körömágyacskája úgy tűnik, hogy talán szebb egy picit, majd pénteken megyünk vissza. Nagyon remélem, hogy nem lesz belőle sebészet.

Szombaton megyünk járókát venni, kinéztem egy hatszögletűt, amin kis ajtó is van. Talán azt könnyebb elhelyezni a sokszöge miatt. (Aztán lehet, hogy nem...) :roll: :roll: :roll:

Anna!
Én valahol azt olvastam, hogy ilyen pici babákat még nem lehet háton hordani. Gondolom, hogy a gerincük miatt.
Iringó nagyon édes! És tényleg sugárzol! (Amúgy is gondolom, hogy egy nagyon jó kedélyű lány vagy, legalábbis a képek azt sugallják.)

Tegnap voltam megint tornán, hát én újjászületek minden alkalom után. Picit belehúztam tegnap, féltem is, hogy izomlázam lesz, de nem lett szerencsére. Érzem, hogy mozogtam, de nem fáj semmim, és a Petra is szopik rendesen.
Jövő héten már szeretnék step-re is menni (csak az későn van, el kell picit tolni a fürdetést).

Kép
katy76

Boo!

"a kúpot 20 perccel az aktus előtt kell felhelyezni. Annyi hogy aktus után nem lehet fürdeni, max zuhanyozni."

Na, hát kúppal tuti nem fogunk védekezni :roll: :wink: :wink: . Egy (két) gyerek mellett honnan a viharból tudjam, hogy "na, apukám 20 perc múlva startolunk"?! Ha van 10 szabad percem már vetődök is apára :oops: :lol: :lol: :lol: (Mi napközben szeretjük, este nem jellemző :oops: ). Ráadásul így minden spontaneitásnak lőttek, ami a gyerek korának előrehaladtával amúgyis megszűnik létezni :? .
Ráadásul ez a "ne fürggyé le" nagyon nem tetszik :? . Szóval bent marad a cucc, és kijön, amikor kijön?!?! :shock: Brrr....
A védőnéni azt mondta van olyan fogamzásgátló, ami mehet szopi mellett, még ha babát is tervezünk hamarosan. Ráadásul én azt érzem tutinak, mert nekem nagyon nem szabad becsúsznia tervezés nélkül, a cukrom miatt!
Na meg idegenkedek mindentől, ami helyileg alkalmazandó (gumi, zselé, kúp...). Bizonyos dolgokban feszélyezne, sztem :roll: :wink: .

Korkülönbség: Nálunk 3,5 tesómmal ésmár az is sok, mert nem igen voltunk egy hullámhosszon sosem (értsd: én még babáztam, ő már "babázott" :lol: ). Ricsiéknél 4 év van, és csak felnőttként "barátkoztak". Kérdeztem a védőnőt, ő mit tapasztal:szerinte 2-2,5 év az ideális személyiségfejlődést figyelembe véve is, meg teendőket is.... Anyu is ennyit javasolt :wink:

Folyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

tike nekem a gyerekdokink azt mondta hogy sosem szabad 1 hetes hízást nézni, mindig egy havit kell, mert amikor nőnek akkor kevesebbet híznak, ha meg hízik akkor nem nől. _Nekem pl most az elmúlt 1 hétben Nóra nem hízott, azt megelőző héten meg 20 dkg-ot hízott. Úgyhogy nyugi etesd csak úgy ahogy eddig, nem kell a dokival foglalkozni, főleg hogy ennyi pisis kakis pelus van.

Nálunk már Betti is beteg, és szerintem Nórába is bújkál, éjjel óránként fent volt, tegnap egésznap sírt, és ma is nyűgös. a oltásra mentünk volna, de nem hiszem hogy beadja, de azért elmegyünk hogy megnézze.

Kép

gabi1

Amúgy van még a szopi alatti fogamzásgátló tabletta de azt én nem szedem, mert felborítja a hormonháztartásom, és nekem a tejet is csökkentette, így most már ezzel nem próbálkozom.

Kép

gabi1

Köszönöm mindenkinek, próbálok nem rágörcsölni, csak elég megfeleléskényszeres vagyok és képes vagyok ilyenen napokig rágódni, holott az agyam tudja, hogy nem lehet és nem is kell mindenkinek megfelelni és akinek kell az pedig Hédi. neki pedig úgy veszem észre, hogy tökéletesen megfelel ez a rendszer :D

Amúgy ha a havi hízását nézzük szerintem jók vagyunk. 3870-el született, 3660-al hoztuk haza és most 4810 g.

Gabi jobbulást nálatok mindenkinek!

Gyerekek közti korkülönbség: Nálunk 1,5 év van és soha nem jöttünk ki jól abátyámmal, egész addig amíg el nem költözött 300 km-el arébb.Most viszont tök jó a viszonyunk :D
tike

Boo!

Én most már rendesen eszek: napi 3* + joghurt, csoki, fagyi, fincsiségek...befigyelnek :wink: . A folyadékfogyasztásra (már) nem igazán ügyelek, de már rutinszerűen minden szopi előtt és után iszom egy nagy pohár vizet, mert én totál kiszáradok tőle. Meg kajához ugye eleve iszok valamit. Én amúgy leginkább vizet iszom, néha üdítőt.
Én egyetértek azzal, hogy leginkább adottság a tejmennyiség, és ez csak kicsit befolyásolható!
Sztem teljesen oké, ha befejezed a küzdelmet (nem feladod!!!), mert ez nem tesz jót a kettőtök kapcsolatának sem szerintem! Én is írtam neked és Nyuszinak korábban, hogy pár hónap múlva senkit nem fog érdekelni mit eszik/evett a gyerek :wink: .
Tudom, én könnyen beszélek, de már a terhességem alatt megfogadtam, hogy nem fogok erre a dologra rágörcsölni, mert sokszor látom/hallom hogy nők milyen görcsösen próbálnak hónapokig tejet fakasztani, sokszor sajnos mindhiába, közben pedig elmúlasztják élvezni ezeket a pótolhatatlan hónapokat! Ennyit közel sem ér a dolog! Szerintem ez ugyanolyan dili manapság, mint a spontán szülés: persze, mindent megtesz érte az ember, de ha nem úgy jön össze, az sem tragédia! És se nem több, se nem kevesebb tőle senki!!!! :wink:
(Fel sem merül bennem, hogy jobb anya lennék bárkinél, mert sok a tejem! Ez nem érdem!!!)

Ja, és a szoptatóskönyv aztírja, a túl sok folyadék sem tesz jót a tejnek, sőt :shock: !!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ezt találtam a körömágy gyulladással kapcsolatban:
A körömágy, körömsánc duzzanattal, gennyképződéssel járó akut gyulladása. Kis gyermekeknél ujjszopás, lábon benőtt köröm elősegíti kialakulását. Kórokozója a Staphylococcus aureus, kezelésére dezinficiens áztatás, fertőtlenítő ecsetelő és kenőcs, szükség esetén szisztémás antibiotikus kezelés javasolt.

Most már legalább tudom, hogy mitől lehet ez Petrának. Állandóan a szájában vannak az ujjai (most nem, mert húzok rá kis zoknit).
Mik vannak!!!

Kaja:
Én is 3x eszem egy nap, + nasik (balaton szelet, jégkrém, kis csoki minden nap van) :roll: :roll:
És minden nap eszem gyümit, de nálam ez is teljesen mindennapi.

Biztos a túl sok folyadék sem jó, de szerintem ha egy szervezet hozzá van szokva a sok folyadékhoz (pl. az enyém), akkor annak nem számít 3-4 l soknak (melegben simán lement 4 l ásványvíz).
Én üdítőt szinte soha nem iszom, csak szénsavmentes vizet, teákat, és néha teszek citromlevet(igazit) a vízbe. És reggelente 100%-os narancslevet iszom minden nap.

Boo!
Még eszembe jutott, hogy ugyan biztos nem attól van tejem, de én a szülés után újra kezdtem az Elevitet szedni. Még mindig szedem (még van kb. 2 havi adag, azt most már beszedem, nem árt a vitamin).

Kép
katy76

Sziasztok!!

Boo!! Ne görcsölj ezen a szopi témán kérlek! Én úgy vagyok vele,hogy most van,örülni kell neki,de ha esetleg nem lesz,egy percig sem fogok kiborulni tőle,ha tápszert kell adnom Lilinek. Szerintem ez hülyeség,hogy igyál meg napi 3 liter folyadékot stb.,mert én ezt tettem az elején is és látod,hogy nem volt tejem. Bár én eszem rendesen és iszom is eleget,mégis a More Milk tette meg a hatását. Erről ennyit.

Védekezés: mi egyelőre óvszerrel :evil: ,mert jövő héten megyek 6 hetes kontrollra és majd ott megkérdezem a dokim,hogy ő mit javasol. Ha lehet én elkerülném a fogamzásgátlót,mert annó nekem iszonyat módon felborította a hormonháztartásomat,aminek ksözönhetően nagyon nehezen jött Lili :cry:

Basszus,ki kell,hogy jelentsem,hogy az én lányom hisztis,de nem egyszerűen. Este mindig olyan műsort csinál lefekvéskor,hogy az nem semmi. Úgy ordít,mint akit nyúznak,pedig látszik rajta,hogy iszonyat fáradt,de csak fordítja ide-oda a fejét és sír.Ha hanyatt vágom,az sem jó neki. Kb. 11 óra,mire sikerül őt elaltatni. Persze apa kivan,hogy ő inkább elaltatja a karjában,de azt meg én nem engedem,mert szerintem már rászokott,mert előfordult már egy párszor.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy!

Jaa, nekünk nem ilyen volt... Botondnak oldalt duzzadt be, sztem tuti a vágás miatt :? .
Persze, aki eleve sokat iszik, annak ez a normális, így tuti nem árt :wink: .

Boo!

Tényleg, én is akartam írni, hogy szedem újra a Femibiont, c-vitamint, vasat és folsavat (szülés után szar lett a vérképem :? ).

Nyuszi!

Detto :? ! A kisfiamnak az égvilágon semmi baja sztem :D , csak hisztis :shock: :evil: :evil: !!!! Fingatót (Infacol,Espumisan,Grape water) már napok óta nem adtam neki, mert még nekem is megtekerte a hasamat a Gripe :? . Erre ma reggel mondta a Ricsi, hogy mi lenne, ha kanalast se kapna, szóval semmit.
Nos, a hasa semmivel sem zuborog többet, mint eddig. Nagyokat pukizik, kicsit nyekereg, de ennyi :D . Alvásnál viszont indul a hiszti :evil: ! Ergo enyémfiamnak már nem fáj a hasa, csak mikor tényleg fájt, megszokta a pics@riszát, és most anélkül nem tud elaludni. Na, de ebből nálunk nem eszik :twisted: ! Szép fokozatosan vissza lesz szoktatva az önálló alvásra!
A kanalastól meg nyilván azrt lett "jobban", mert kicsit lenyugtatta,és úgy el tudott egyedül is aludni. Én f@szfej, meg azt ittem a fájdalmát szünteti meg :evil: . Mentségemre legyen mondva, tényleg pukizgatott közben, meg fájlalta a hasát. Csakhogy a fő gond nem ez volt...
A lényeg, hogy nem kell gyógyszer :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

A tegnapelőtt feltett babaruha csomagok elkeltek.

Az overálokat viszont még feltenném, hátha azok is megtetszenek valamelyikőtöknek!

Szürke: Kenguru Goldos címkéjén 6 hó szerepel. Belül polár béléses szürke színű, vízlepergetős külső borítás. Kesztyű tartozik hozzá. A lábrésze alul lekapcsolható.

Kék: Teszkós végig cippzáros (utólag bevarrt, mivel eredetileg rövid volt), szintén szép állapotú overál, 6-9 hós méretű, belül szintén polár béléses, ennek a lábrésze nem levehető.

A Kengurus overált, olyan 7,5 hóg, és a Teszkósat 11 hós koráig tudtuk hordani. Az overálok kimosva kerültek elcsomagolásra, szép állapotúak, nem szakadtak, egy éve vásároltuk őket.

Kép

A két overál együtt 6000 Ft-ért eladó.

Ha valakit érdekelnek írjon privit!

Üdv: Vikkata
torolve_20130114141731

Na sziasztok !!!

Megvagyunk ám :D :D :D

Tike :

Hédi nagyon édes és olyan mintha Zsombi lány ikertesója lenne. Teljesen ugyanaz az arcszerkezet :shock: :shock: :shock:

Dodi :

Eddig azt hittem, hogy rengeteg haja van a " picifiamnak ", de amikor Botond-ról látok képeket, akkor csak ámulok és bámulok. Annyira jók ezek a képek ( persze a főszereplő miatt :D :D :D )

Boo :

Nekem pici cickóim voltak és aggódtam egy kicsit terhesség alatt, hogy hogy fogok én ezekből tejet fakasztani. Pláne amikor itt már sokan írták , hogy van előtejük. Ehhez képest jóóól megnőttek és annyi tejem van , hogy simán tudnék etetni még egy gyereket, de 1,5-2 dl-t tudnék nélkülözni/nap minden erőlködés nélkül. Na látod ebben egyet értek Dodival, a sok sem főnyeremény. Mert ha épp tovább alszik , akkor úgy érzem felrobbannak a cickóim és mikor elkezd szopizni, akkor úgy ömlik, hogy szegény gyerek csak nyeli, mint kacsa a nokedlit és ha elengedi egy pillanatra , akkor beborítja a fejét a tej.
Hogy tudnék megtanulni jó képeket csinálni a fényképezőmasinámmal, ha egy műszaki analfabéta vagyok ??? Na jó nem teljesen, de esetleg ha indítanál egy fényképész tanfolymot, akkor én mindenképp jelentkeznék. :roll: :roll: :roll:

Gabi :

jaaaj, ne legyetek már betegek!!! Jobbulást !!!!!!!!!!!!!!!

Védekezés :

Szoptatás alatt is szedhető Azalia nevű fogamzásgátló tablettát szedek. Dokim szerint jó. Az összes többi módozat számomra vagy vicces vagy morbid.

Zsombi hatalmas. 14.-én lesz 2 hónapos és múlt hét pénteken volt 6440 gramm . Igen jól írtam, nem ütöttem mellé :oops: :oops: :oops: Nagyon hosszú. A 68-as ruhák már tök passzentosak rá, az egy mérettel nagyobb jó lenne, de annak még bő egy kicsit a válla.Hát nem apróztuk el. De szerintem nem dagadt, tök formás nagyfiú. Na jó toka az van meg pókhas, de annyira cuki. Nagyokat szoktunk beszélgetni : beszélek hozzá és Ő válaszol, gőgicsél, magyaráz ezerrel. Annyira imádom.

Kép
ikoka7

Hetente 2* 3* bedobok én is egy Elevitet, így szedtem a terhességem utolsó 3 hónapjában is és beszedem a vasat is, mert gondoltam ártani nem árt és maradt majdnem egy egész doboz.

Folyadékot nem viszem túlzásba :oops: :oops: :oops: , olyan napi 2-2,5 liter, mindennel együtt. Étkezés naponta 3*, nasit nem nagyon kívánom, esti sétánál egy fagyi a Lidl-ből befigyel.

Kép
ikoka7

Noé sír, csak egy gyors kérdés!

Ikoka!

Az óvszer melyik kategóriába tartozik nálad? :shock: Csak mert mi mindig csak azzal védekezünk szopitól függetlenül, és gondolkodtam, hogy vajon ez neked morbid lehet, vagy vicces... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati :

Nem akartam ám megsérteni senkit!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Óvszer : vicces, mert azt is oda kell készíteni mondjuk az éjjeliszekrényre. Amikor műkörmöm volt, akkor párat kiszakítottam. Ráadásul számomra ez jó, ha friss vagy alkalmi kapcsolatról van szó, de házastársaknál......, na mindegy ez az én véleményem, ha nektek beválik, akkor hajrá.

A morbid kategóriában a spirál kapott helyet, mert annyi rosszat hallottam már róla és az én testemben semmi keresnivalója nincs egy kütyünek.

Kép
ikoka7

Ja a lényeg...

14.-én kapja meg a "csöppségem " az oltásokat....már 2* mondta a védőnő, hogy miket, de én annyira szenilis vagyok. 2 combiba kap szurit, összesen azt hiszem 5 fajta nyavalya ellen.Na mármost én már előre rettegek, hogy szegénykém hogy fogja viselni ( meg én azt, hogy neki fáj ). Utána majd borogatni kell és felírnak lázcsillapító kúpot, ha belázasodna. Már vettünk is flexibilis végű lázmérőt, de remélem nem lesz rá szükség.

Remélem jól lesz 15.-re , mert nagyon szeretnék menni a talira. Öööö, lehetne kérni megint egy pontosítást, csakhogy a hülye/lusta anyuka ne kelljen visszalapozzon. :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Már megint én...úgy látszik belefolytam most egy hosszú monológba.

Az én gyerekem nem szeret hason aludni. Akkor tudom hason altatni , ha nagyon bealszik szopi közben, mint pl. most és , amikor leteszem hasra, akkor nem ébred fel. Most így durmol kb. fél órája.

Kérdés :

Mi az a tejmennyiség , amikor még mindig érdemes fagyasztani. 12*1,5 dl van a fagyasztóba, rakjam még vagy fölösleges ??? Mert én úgy gondoltam rakok még , de akkor vennem kell tejtároló zacsit ( azt hiszem Kati írta a múltkor hogy Visegrádi utcában van megfizethető áron , el is mentettem a címet, köszi ).

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nekem talán még lenne is tehetségem a jó kép készítéséhez, mert van fantáziám és szépérzékem, de biztos van mit fejlődnöm ezen a téren is. A gond inkább a fényképezőgép szakszerű használatának az elsajátításával van. Mert elolvasom én a használati útmutatót, de valahogy nem jut értek mindent. Buta vagyok mi ??? Vagy inkább sötét ??? De köszönöm , hogy megpróbálsz segíteni. Minden segítséget szívesen veszek. Mindjárt megnézem ezt az oldalt.

Kép
ikoka7

Óvszer : na ez az a szó : ILLÚZIÓROMBOLÓ :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép Kép Kép Kép

Kép
ikoka7

ja most látom, hogy rosszul van beállítva a dátum.....9. hó :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Lányok!

Nagyon ééédik a babák!
Ancsurti! Hanga nagyon huncut-képű :lol: !

Ikoka!

Képet kérünk az óriásbébiről :wink: .
Sztem nekem már nem is érdemes fagyasztanom, de még mindig rakosgatom, főleg az éjszakaiakat, mert nincs szívem a nagyobb mennyiségeket kiöntögetni. (pedig már 3,75 liter van elrakva, 150ml zacsikban.) :oops:

Boo!

De tündérke, milyen pici Mazsolához kpest :shock: :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo :

Nagyon ÉÉÉÉÉdes a kis Zsirid!!!!!

Kép
ikoka7

Dodi :

kívánságod számomra parancs :D :D :D :D :D

Kép
ikoka7

3,75 liter ??, akkor még pakolhatom...állítólag tök jó lesz, amikor elkezdünk hozzátáplálni.

Ja, a meddig szoptassunk témához : nekem is fura , amikor egy rohangáló gyerek szopizik..."hozza a sámlit " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , de majd meglátjuk hogy alakul, mindenesetre max. 1 éves koráig, ha lesz addig tejci.

Kép
ikoka7

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,Ikoka!! Nagyon cukik a fiúk!! Boo,szerintem nem rossz rólad ez a kép!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo : köszönöm :oops: :oops: :oops: , de van egy csomó olyan kép, amin tök aranyos lenne, ahogy vigyorog, vagy grimaszol, ...és nem sikerül, mert elbénázom, mert nem tudom mitholhogy kell beállítani a gépen. Na majd talán rájövök, ha nekifekszek a használati útmutatónak, de nekem az olyan kínai :cry: :cry: :cry:
Hát persze hogy picikébb a Ti kis Zsiritek, hisz Zsombi már eleve 4450 volt , amikor megszületett...nemtom hogy csináltuk :oops: :oops: :oops: nem kapkodtuk el az biztos :wink: :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Tabati:remenykedem a javulasban,a borzaszto nyilalasok szerencsere mar elmaradoznak fejes utan :lol: ,fajdalom megszunt,bar a bimbom kivan,mert tobbet sziv be ez az atkozott fejogep,mint amekkora a bimbi....Hajnalban mar szeretnem hasznalni cickomat!!!!Imadok szoptatani,bar a mennyiseg elegnek latszik inkabb,mint tobbnek :roll: Azert valamennyi van a fagyoban is,kozelitjuk az 1 litert,de nem aggodok rajta,a lenyeg,hogy jollakjon Kuglibogyo!
Sirasom mar rengeteg volt egyutt Hangival :oops: :oops: :oops: ,en is hasonlot tapasztaltam...a meglepodestol csondben maradt :wink: ....de inkabb igy vezetem le a feszultseget....egymas vallan,osszebujva :oops: :oops:

Boo:A mellmeret sajna nem mervado...a te esetedben a fene vinne el,ki gondolta volna ha mar ekkoraval aldott meg a joisten....Na de sebaj!Nyugi!Nem hat a bogyo sem,ez van es kesz!!!Kulonben amit leirtal Mironrol,hogy hogyan kuzd a cicivel.....na mintha magunkat latnam!Neha tudom hogy a hasa faj,ezert van,neha mert turelmetlen es lassan jon a cucc,neha fingom sincs miert csinalja.A legborzasztobb az a fajos mellem eseteben volt...na akkor hasonloan elfogyott fel ora kuzdelem utan a turelmem,mivel a fajdalmam az oriasi volt,es pont az inyehez esett a seb...ja es szivogatta ki meg be masodpercenkent,mintha szivoszalazna :roll: :roll: beszaras!!!
Ivaszat-eveszet:mostanaban nyugodtabb azert,alakulunk lassan,tehat azert van eselyem enni is,kb.3x,persze futva,kapkodva :oops: :oops: folyadek mennyisege kb.napi 2-2,3 liter,mindenestul.....

Hangi nem csak ravaszkepu,de ravaszdi is :lol: :lol: :lol: Siman hangulat ember....es ezzel jol is manipulal minket!!!Az arckifejezesek meg haaaaat....beszarok a rohogestol mikre kepes,sajna lefotozni igen nehez!!!De rengeteget mosolyog,vigyorog mar!!!!Imadom amikor meglat,es nevet...vagy amikor az apja hazaer!!!!Vagy a csocsonrohoges.....kesz vagyok!!!!

Tike:Hedi edes kis bogarka!!!Szereti a furdest?Lassan mi is kiprobaljuk az egyuttfurdest,csak tul rovidek a napok,es alig marad ido estere.....
Ronmaynek igaza van...mi sem mindig eszunk egyforman!Ne foglalkozz ezzel....ha minden mas okes!

Katy:Petra kormenek jobbulast!
Itt nincsen,nem kaphato fabol jaroka :cry: ...pedig ugy szeretnek egy olyan hatszogletut!!!!

Gabi:Jobbulast!!!

Dodi:Huuu en is bazira szomjazom szopi kozben...alap kellek az asvanyvizes palack!

Korkulonbseg:Nalunk a hugaimmal 2 evenkent jottunk,de Ocsi es en kozottem 11 ev van....

Vedekezes:kizarolagosan gumival,mert volt mar rossz tapasztalatom a fogigatloval,es hat azert hormonokat direktbe nem akarok bevinni...nekunk ez jo megoldas igy!Se apanak se nekem nincs problemank az ovszerrel.Hormonokbol igy is van nalam eleg.........(mukorom:brrrrr....)
Regen utaltam a gumit....de miota teherbe estem gyogyszer mellett,azota inkabb ez...megszakitas nem bejovos....spiral...kremek...zsele.... :?

Ikoka:Szepen noveszted azt a gyerkocot! :wink: Nagyon formas kisficko!Hozhatnal idonkent kepet!!!

Boo:jok a kepek!!!Nemsokara veszunk vegre egy jo gepet! Utalom ezt a mostanit!Zsirirol tenyleg vicces az a kep...nalunk is sikerul neha hasonlo :? Micsoda pillak :shock: a :shock: hajat rendesen elhagyta o is!!!
Irigykedtem a baratnos osszejoveteledre a minap.....mar megorulok a bezartsagtol....sehol senki......

Rolunk:Ma nagyon nyugi gyerekem.....es olyan furin veszi a levegot...remelem nem fazott meg? :roll: Picsaba...negyven fok van a lakasban,iszonyu paratartalom,a legkondi persze nem uzemel(tulaj lekapcsolta :evil: )....gyerek szarra izzadta magat,es amikor tegnap jott egy kis szello az ablakon,tutira nem tett jot neki....ugyanez legkondival meg sem kottyan neki,mert az szabalyozhato,es nem megy ra...igy a huzat marhara nem joooooo!
Aludni nem tudunk a haloban...ugy omlik rolunk a viz :evil:
Azert remelem semmi gaz nem lesz Hanginal...most szopizik,jo lenne ha vegre mar aludna ma egy hosszut...az jot tenne mindkettonknek :wink: ...es a fejesi proceduramnak!
Ki kene ma mozdulni delutan! uuuuuuuuuuuugy hianyzik!

Hetvegen repulo show volt! Basszus teljesen beizgultam,mint Bond,a vadaszrepuloktol!Sokfele gep szerepelt!!!
Persze iden nem tudtunk kimenni,mert baromi hangos,es nagyon alacsonyan szalltak.....(itt is lathattam azert)....talan majd 2 ev mulva....
Jo lenne azert valami hosszu hetveget osszehozni...de ketlem sajnos :(

Na lepek,mert nyokoges van...jo lenne ha elaludna!!!

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: