A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Szép jó reggelt :)

linus: üdv közöttünk, örülünk minden újnak! :P A 120. oldalon megtalálod a táblázatot, így láthatod, milyen adatok kellenek, most fejből ez jut eszembe:

- valódi keresztnév
- tartózkodási hely (helység)
- születési idő
- első pozitív teszt
- Melyik kórházban fogsz szülni?
- Mikorra vagy kiírva?
- Mi lesz a baba neve (ha tudod, egyébként sokan azt írták meg, most átmenetileg hogy szólítják)
- Milyen nemű babára várnátok, és ha kiderült a neme, akkor azt is,
- Van-e tesó (bár ezt már írtad :))

Most nem jut eszembe más, lehet, hogy nincs is :roll:

Ezeket az adatokat légy szíves hékásnak elküldeni privibe :)

Klári

Kép
claracroft

Nekem se nagyon mozdult a babó vasárnap, pedig egész nap boogiezik. Aztán másnap (tegnap) maratoni táncversenyt rendezett, még éjjel is erre ébredtem...

Klári

Kép
claracroft

[quote="pillesz"]
írta:
pillesz
Építkezés kellős közepén vagyunk, az alsó szintem még aljzatbeton...stb.Szerintem sose lesz kész!

Huh :shock: komolyan minden tiszteletem a tiéd..és persze azoké akik valaha is építkezésbe kezdtek. Én már attól kivagyok, hogy az ablakokat újíttatjuk, meg a párom festi őket, és mindenhol por van.
Én biztosan nem bírnék ki egy építkezést :roll:

Ágnes

Kép
klemencia

Én ma megyek a védőnőhöz. Gondolom ugyan úgy semmit sem fog mondani, mint az elmúlt hónapokban. De ragaszkodik a látogatásaimhoz havi egyszer. Úgyhogy felkerekedek és elmegyek. Persze felújítás zajlik a házunk sarkán lévő épületükbe, így kénytelen vagyok kocsiba ülni és megkerülni az Árpád híd kusza csomópontját.
Remélem azért szól ha visszaköltöznek, és nem kell feleslegesen utazgaton :shock:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="claracroft"]J írta:claracroftól mondja somaanya: olyan a nadrág, hogy kb. 20 cm-es a derékrész, az rásimul a hasamra, de le is lehet hajtani, a derékrész közepén van megkötő, vagy használod, vagy nem. 3 890 Ft volt, és a Decathlonban az a jó, hogy 2-3-4 xl-es méreteket is csinálnak, már ha valakinek arra van szüksége. Én XL-eset vettem, de gondolkodtam a 2XL-en is, bár az egyelőre elég bő volt, mondjuk le nem esett volna. Eddig Attila melegítőjét hordtam. Tegnap este kimostam, és még le kell vágni, bár van az alján is megkötő.

Köszönöm a tippet, körülnézek a Decathlonban.

Ágnes

Kép
klemencia

Jó reggelt!

Reunion: Örülök a megnyugtató híreknek!

Linus: üdv itt köztünk

Trudi: nekem nem mondta a védőnő, hogy jönni szeretne. De a kolleganőmnél pl a terhessége elejétől úgy működik, hogy egyik alkalommal ő megy, másik alkalommal a védőnő megy hozzájuk lakásra...

Reggel amikor felébredtem, a párom örömmel újságolta, hogy hajnalban amikor a pocakomra tette a kezét, a Kisbaba kidörömbölt neki :lol: :lol: Annyira jó, már nagyon vártam, hogy ő is érezze...

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Már megint jó sokat írtatok :lol: Még nem értem a végére.
linus-üdv köztünk!!! :D

Velem is teljesen elszaladt a ló a babaruha vásárlásnál, férjem már mondta is lassan több ruhája lesz a babának mint neki :?
Pénteken én is elnéztem a Hádába, de tényleg katasztrófa volt, csak pár cuccot találtam. Viszont tegnap újra mentünk barátnőmmel és rengeteg jó babaruha volt, újratöltötték az árút :D Mostmár tényleg leállok egy kicsit mert lassan teli a szekrénye :wink:
Barna minden nap szinte ugyanakkor kezd rugdosni, de ha Laci oda rakja a kezét egyből megmozdul, úgy élvezi :lol:
Még mindig nem mentem el a vércukor terheléses vérvételre, pedig ezen héten muszáj lesz :( Hétfőn megyek a dokihoz és vinnem kell az eredményt, remélem 1-2 nap alatt kész lesz!

Ma megyek a klinikára szülésfelkészítőre, meg előtte terhes tornára, már várom :D Bizti nem jön senki???

Most mértem meg magam 10kg-nál tartok!!!! :evil: :evil: :evil: Jaj és szerdán védőnő, tuti kapni fogok!

Kép
Kép
bogaracska

űgy örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki belendült a vásárlásba. Bár nekem az ominózus hétvége óta nyugtom van :wink:

Bogaracska: pont most kérdeztem a 30 hetes terhes kolleganőmtől, hogy mégis ő mennyit hízott, merthogy kb egyforma a hasunk, mondta, hoyg 1kg-nál tart. A gyerek a hasában már 1.3kg. És nem hányt az elején, nem volt rosszul, semmi. Irigykedem...

Kép
szerencsemák

Trudi: Igen, abszolút teljes volt a születés a névvel...Persze tudtuk, mit jelent Kristóf, de eredetileg január 1-re voltam kiírva.Csak a nagyik álmodták meg a karácsonyi születést. :lol: Képzeld, a kisfiam itt ül az ölembe, és kiabálja:"Csokitojta, csokitojta..."A Túrórudit hívja csokitortának :lol: :lol:

védőnő:
Bogyra: ezt komolyan mondod, hogy kell majd a védőnőtől is papír a támogatáshoz????!!!!Épp a múlt héten határoztam el, hogy teljesen kiiktatom a védőnős talijaimat.Semmit nem csinál, csak átmásolja az eredményeket a kiskönyvbe, azt is mindegyiket rossz dátummal.A múltkor kértem, hogy egy papírt hozzon el a terhesgondozóból, hogy tudjam vinni a dokimnak.Egy hónapba! telt, amíg megtette, kb. háromszor hívtam fel, és mentem el érte.Mondjuk az elődje még rosszabb volt.Szerintem nagyon különbözően működik az egyes városokban, kerületekben a védőnői szolgálat.Nálunksemmi értelme!

Kép

Kép
linus

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Cat: gratula az ügyes diétázáshoz!

Móni: örülök, hogy minden rendben volt. Én is szurkolok, hogy a Lyme gyanú csak gyanú maradjon!

Védőnő: hozzánk is jön a védőnő, én sem nagyon örülök neki. Olyan hülye dolog ez, hogy kijön lecsekkolni a dolgokat. Pedig ismer minket ezer éve, tudja hol lakunk, tavaly volt kint tesómnál is még a terhessége alatt. Igaz én egy utcával arrébb lakom anyóséknál. Én ma megyek védőnőhöz és már múltkor mondta, hogy legközelebb megbeszélünk egy időpontot és kijön körülnézni. Hát nálunk sem fog sokat látni, mert csak a kiságy van berakva, amiben még matrac sincs, a többi dolgot még nem szereztük be és még a falat sem dekoráltuk ki. Szerintem ráérne kijönni olyan november körül.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

A hétvégén elutaztunk haza, azért nem jelentkeztem. De látom volt termés rendesen, úgyhogy megyek visszaolvasni. :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Megjöttem én is. Tegnap dokinál voltam. Minden oké, 585 gramm, egyenlőre farfekvéses. Terheléses cukor a 28-i héten esedékes, zsemle-tej kombóval :lol: Ja, és meg lettem dicsérve a súlyomat illetően :shock:

Macianyu, ez jóóó. Hárman a cégtől, 3 különböző telephelyről :lol: Ez a besárgulásos nem vesznek vissza-történetet én sem hallottam. Marci eszméletlen sárga volt, remélem Mincsi nem lesz az...

Pillesz, az IKEA nekem sem jön be... Én az árakig el sem jutok, mert a stílus nem jön be nekem. Én nem szeretem a fenyőbútorokat :oops: A dagadás normális, HA reggelre lemegy a duzzanat, semmi gond. A mocorgás meg nem minden nap egyformán intenzív, nyugi!

Somaanya, hol vásárolsz bababútort? Én még korainak tartom nekünk, mert csak november végén szereljük össze, addig csak a helyet foglalja... Még bő 1 hónap múlva lesz nálam esedékes

Alma, Emmának jobbulást! Csak meggyógyul, mire jönnek a nagyiék, nem?

Clara, mikor kezded a tornát, és hol? :lol:

Klemencia, kész az ablakpucolás? :lol: :lol: :lol: :lol: És megnyugtatlak, ha kint lesz, akkor sem lesz egyszerűbb kitalálni, hogy mit akar. Csak annyi a különbség, hogy ha kint van, még üvölt is hozzá, ha nem találod el :lol: :lol: :lol:

Én itthoni gatyát az Ázsia Centerben vettem, 1200 Ft-ért. És olyan, hogy tuti jó lesz végig, utána meg úgyis kidobom, mert úgy kinyúlik :lol:

Linus, szia, üdv köztünk. A 120. oldalon találod meg a táblázatot, az adatokat meg nekem küldd el, jó? Aztán a 130. oldalon fel is kerülsz, szóval tessék addig sokat írni :wink: Most melyik napra vagy kiírva? Lehet, hogy ő is karácsonyi baba lesz?

Uxi, hogy tetszett Eminek az ovi, meg az ottalvás? És Te hogy bírtad? :wink:

Twist, abban ne bízz, hogy senki nem akarja elvenni Tőled. Láttál már unokára kiéhezett nagyszülőt? :twist: :lol: Én az első anyós-látogatáskor sírógörcsöt kaptam, hogy oda sem enged a 4 hetes fiamhoz, és el kellett lopnom, hogy akkor én most elviszem KETTESBEN sétálni, és nem jöhet velem. Csak az apuci jöhetett még velünk, ő vigasztalt egész úton...

Cat, ügyes vagy a diétázást illetően, csak így tovább!

Móni, minden jó, ha jó a vége. Fel fog szívódni a cysta, és nem Lyma-kór :wink:

Trudi, hozzánk szokott jönni a védőnő, persze Marci miatt nem csodálkozom rajta. Nekem a doki rendesen vezeti a kiskönyvet, szóval a tanácsadás abból áll, hogy a saját kartonjára felvezeti az eredményeket, és megméri a vérnyomásomat.

Szcsm, de jó, hogy már érzi apa is a picit!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jaaa, és még valami. Véget ért a foci apának, már nincs akadálya, hogy hétfőnként menjek tornázni :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: klassz, hogy minden rendben, és gratula a dícsérethez a kilókkal kapcsolatban :lol:
Hétfőn akkor gyere tornázni. Tegnap jó volt megint, bár már többen voltunk (6-8an). Én vettem már bérletet is!!!

Kép
szerencsemák

Brigi, gratula, hogy nem híztál és megdícsért a doki:) Irigyellek:) (épp a Mekiből jövök...)

Jaj, ne is mondd, anyósom már mondta, hogy sokat lesz nálunk amikor pici lesz a baba. Most még úgy látom, hogy talán ez nem annyira jó, de akkor majd lehet, hogy nagy segítség lesz, amikor fogalmam sem lesz, mit hogyan kell csinálni. Vagy hogy megfőz helyettem.
Lehet, hogy magam fogom áthívni, hogy költözzön hozzánk pár napra segíteni, tanítani:)) Húgom a szüleimhez költözött szülés után, hogy mindenben segítsenek neki. Tehát lehet, hogy az új anyukáknál nagyon kell a segítség... nem tudom még....de szoktam ezen gondolkodni. Én nagyon örülnék, ha a párommal találnánk ki mit hogy kell csinálni, végül is miénk a picúr:)
Vendég

SZCSM: milyen ez a torna? Mit erősítetek? Mert Rubint Réka tornát csinálok és csak kar és láb és fenék erősítés van. De nem is baj, a hasam úgyis feszült, betojnék hasizom terheléstől. Fel sem tudok ülni az ágyból, nyilall mindenem a hasamban. SZóval, végül is tetszik, hogy csak kar, hát, derék és láb erősítés van. Nálatok is ez van?
Vendég

Pillesz: Nagyon édi a kislányod! :D :D

Nilszi: Gratula a kisfiúhoz, még ha kislánynak érezted akkor is. :lol: :lol:

Melike: Nekem a BPD a 20+1 napos UH-n 46 mm volt. Szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen.

Klemencia: Az agyam mostanában nekem is olyan mint a szita. :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Twist: nagyjából ugyanazok vannak itt is, esetleg kis mell és hátizom kiegészítéssel. Hasizom egyáltalán nincs, én mondjuk egy kicsit hiányolom...Hányszor RR-zol egy héten? azt hallottam, hogy jól karban tud tartani, tehát ha rendesen csinálod, belefér a Meki is :wink:

Lányok, ma jelentkezett a hastánc tanárom, hogy szept 18-tól indul a kismama hastánc csoportja. A Kálvin térnél lesz, du 3-4.30ig. Nekem sajnos esélytelen, de ha valakit érdekel, el tudom küldeni a részleteket!

Kép
szerencsemák

Sziasztok lányok!Üdv.az új kismamiknak!
A kis trónörökös nagyon rugdal majd kinyomja az oldalam de olyan jó érzés :lol: hamár egy nap nem mozgolodik annyit tiszta para vagyok!Sajnos a férjem még nem érzi...
Kg-ban én 5kg nál járok védőnő nem szidott le miatta.
Mindenkinek szép napot!!! :D
gyöngyi-30

Én már 7 kg- nál tartok :(

Torna: szerintem hétfőn én is csatlakozok, bár kicsit félek tőle, az utóbbi időben annyira elpuhultam. Ugye 17:30-kor lesz? 5-ig dolgozom a Fogarasi úton, úgyhogy akkorra még odaérnék...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok ám! :) Még nem tudtam visszaolvasni, de azt is megteszem ma...

Nem tudtam jönni a napokban, mert úgy kiborított a kedves családom és úgy összevesztem a nővéremmel, ahogy csak kell :oops: :roll:

Amúgy jól vagyunk.. Neve nincs tesóka mozog, éjszaka is brékel, többször arra kelek, hogy olyan, minthaki akarba ugrani a hasamból! :lol: :lol: Pénteken megyünk UHra, mint mindig, ezt is várom :lol:

Lilivel tegnap történt egy kis baleset, felrepedt a szája :( :( Szegénykém nemis butáskodott most, leesett az otthoni kis autókájáról valahogy, nem tudta kitenni a kezeit és az arcára esett... Magamhoz öleltem, akkor látom, hoyg ömlik a vér a szájából..
"Szerencsére" csak a szája repedt fel, és nem a foga tört ki.
Ma már "szép" neki, már tud is enni, csak olyan kis ferde szájú még szegénykém :)

Na majd jövök még!
Puszi!!

Kép
buborka.

szcsm: minden reggel tervezem csinálni, mert csak 20 perc:) Nem megy még minden könnyedén, teljesen el vagyok szokva a mozgástól. (eddig ugye, fekvés volt előírva, az megy is már jól:))))
A férjem szólt, hogy sajnos nemcsak a pocóm nőtt, hanem hátul is nő az ellensúly. :oops:
RR mondja a kaziján, hogy ő a 28. hétig 3 kg-ot hízott és tényleg csak pocija van, semmi felesleg. Ehhez képest én már 6 kg-nál tartok:) :oops:

Buborka, gratula a 23. héthez!!!
Vendég

Verus, jobbulást a kis sebesültnek! Képzelem, hogy megijedtél...

Clara, akkor hétfőn Veled is találkozunk végre :lol: Azon meg ne csodálkozzatok, hogy nincs hasizom, mert NEM LEHET. Majd szülés után lehet bőven :wink: Hétfőn, csütörtökön és pénteken 18.30-kor van a torna, kedden és szerdán van 17:30-kor.

Twist, én úgy csináltam Marcinál, hogy amikor hazajöttünk a kórházból, akkor vette ki Sanyi a papa-napokat. És addig nem jöhettek anyósék. Anyuék is csak látogatóba, max fél órára ugorhattak be egyszer. Azért ez a megoldás, mert anyósék 3,5 órányira laknak, anyuék meg félre, nem kivételezés miatt volt így :lol: Az első hét szerintem arról szól, hogy családdá alakultok, hármasban. Utána már jöhet a rokonság látogatni. Szerintem az első időben rettentő nehéz lesz, mert minden pillanatát ki akarod élvezni a lányodnak, és még nem bírod őt "elengedni". De idővel hozzá lehet szokni :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ildi: Üdv köztünk! :D :D Sajnálom a többi terhességed, de most tuti minden rendben lesz!! :D :D

Pillesz: De jó nektek, hogy már szinte mindenetek megvan. A szoba biztos nagyon szép lesz. Küldesz majd róla képet?? :D :D

Klemencia: A Sugárba a skála boltba vannak kismama melegítők, és nagyon jó áron. Azt hiszem 1300 vagy 1700 ft.

Szcsm: Gratula hogy a kezeddel is érezted a mozgást. :lol: :lol: Ugye milyen jó :?: :!: :!: :P :P :P :P :P

Icu
Kép
Kép
icu03

[quote="twist"]
írta:
twist
Na, ma írja a vonalzóm, hogy már csak kereken 4 hónap van a szülésig. De izgi! Mindjárt babázhatok:)
Hihetetlen, hogy lesz egy babócám és mellette lehetek 24 órában és senki nem akarja elvenni tőlem, én szoptatom, én fürdetem, engem szeret, rám néz, rám hasonlít (értsd úgy, hogy a férjemre is hasonlít és őt is szereti stb.):))))
És nemcsak 1 percig foghatom, aztán vissza kell adni az anyukájának, hanem ezt a szépséget hazavihetem, az enyém és a páromé és nem másé:)))) Csodálatos lesz.)

Pontosan ugyanígy érek én is! Ez a világon a legszebb és legcsodálatosabb dolog :!: :!: :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Karolina: Üdv itt köztünk!! :D

Móni: Szorítok neked az eredmény miatt, hogy ne legyen lyme-os.

Cat: Gratula hogy ilyen jól bírod a diétát. :wink: Csak így tovább :!: :!:

Védőnő: Remélem hozzánk még nem akar jönni(bár még nem említette), mert nekünk még semmink nincs, és nem is lesz kb. november közepéig. :oops: :oops: Addig hiába jön, max. engem tud nézni, de a babaholmikat, bútorokat, stb. csak november után.

Icu
Kép
Kép
icu03

linus: az egyszeri anyasági támogatáshoz elég 4 db pecsét, ami igazolja, hogy terhesgondozáson részt vettél, a védőnőtől nem kell. Akihez én járok egy alkoholista. Megméri a vérnyomásom, súlyom és kb. ennyi! Most én ezért nem fogok szabit kivenni, vagy fizetés nélküli anyámkínját kivenni! Szóval legutoljára júli közepén voltam. Nem érzem úgy, hogy pótolhatatlan lenne a segítsége!
icu: a majdnem minden megvan-tól még annyira messze vagyunk ,mint Makó Jeruzsálemtől. Ma lett kész a festés. 1 fal kék, ide tervezzük felfesteni a tenger élővilágát, már fel van rajzolva egy teknős 3 hal és 1 rája. A többi falrész világos rózsaszín. Ezt nem ilyenre terveztük, mert a mintadarab színe nem egyezett meg a valósággal. De hál Istennek lány, szóval nem kell átfesteni. Holnap apa felszereli a karnisokat, így le tudjuk mérni, hogy mekkora függöny kell, mert életemben nem vettem. Szombaton anyutól elhozzuk az ágyat, matracot, több zsák babaruhát.
twist: én személy szerint most jutottam el arra a pontra, hogy ba vagyok rezelve a szüléstől. Eddig úgy voltam vele, hogy egyszer ki kell jönnie annak a gyereknek, nem maradhat bent örökre, meg már több millió nő túlélte. De most....!!!!!!!!Para
És ne foglalkozz R. Rékával, mert ha te is annyit kaszálnál a videoidon meg a tornázós hóbelevancodon, akkor te is képes lennél csak 3 kg-t hízni. Én eddig 10 kg-ot szedtem fel, de mivel nem tudok ide képet feltenni keressetek meg az iwiwen. Széll Csilla. A festős képen már rajtam van a 10.
Bocsesz a regényért
pillesz

Ja, és plusz 10kilóval szebb és csinosabb vagyok, mint valaha! :D
pillesz

Pillesz!

A terhesgondozás legfontosabb mozzanata a vérnyomás mérés, amit senki más nem csinál meg a védőnőn kívül.
Az orvos négy pecsétre nem feltétlen köteles kiadni az igazolást!!! Persze ha választott orvosa van az embernek, akkor nyilván kiadja.

A terhesgondozáson való megjelenéshez nem kell szabit kivenni, munkatörvény könyvében benne van, hogy ezekre napokra távollétet kell biztosítani a kismamának, vagy nyugodtan táppénzes napra is lehet menni.

KépKépKép
bogyra

bogyra: a vérnyomásommal semmi gond, egy kicsit alacsony is, ami tudtommal nem gáz. De még csak a következőnek esedékes vizsgálatot sem képes elmondani, ha nem olvasok utána a dolgoknak nem megyek a 12. heti genetikai uh-ra.
A másik, hogy az MTK-ban nagyon sok minden szépen le van írva, de nem pattogok, inkább megyek szabira, vagy igazolt fizetés nélküli távollétre, minthogy csak 3 hónapra vegyenek majd vissza.
pillesz

Pillesz

Volt olyan a nagy lánnyal, hogy már óriási nagy hasam volt, nem tudom hány hónapos voltam és egész nap nem mozgott. Délután döbbentem rá. Aztán este mozgott egy kicsit és ennyi volt aznapra.

Szerencsemák

És a kolléganőd (aki egy kilót hízott) dundi volt a terhesség előtt?

Örülök, hogy mást is zavar ez a védőnőzés. Azt hittem csak én vagyok hisztis már megint.

Rubint Rékának egyik gyermeke sem érte el a 3 kilót :!:
Tehát nekem ő nem igazán példa, ebből a szempontból legalább is.

Trudi
turorudi6

Igazolás: köszi, én is így tudtam, hogy nem kell hozzá a védőnő.Egy gond megoldva.Majd biztos időt fecsérelek, meg gyereket hurcibálok azért, hogy a védőlány (így hívom, mert nagyon fiatal) T/1 személyben felvilágosítson, milyen jó lesz majd a két gyerkőc között a kis korkülönbség :?

Első gyerekes anyukák: HA TEHETITEK:apuka minél tovább maradjon otthon az első hetekben (nekünk mázlink volt, a férjem egy hónapnyi szabadságát ki tudta venni).Az a legfontosabb, hogy a szűk kis család kialakulhasson.Mindenki más csak zavaró tényező.Szerintem :wink:

Kép

Kép
linus

Pillesz!

Az hogy a vérnyomásoddal nincs semmi gond az egy állapot. Ami reméljük nem, de akár holnapra is megváltozhat. Tehát a terhesség alatti rendszeres vérnyomásmérés alap. Az hogy a védőnőd alkoholista, meg nem törődöm, ezt gondolom lehet jelezni valakinek. A te és a gyerek egészsége végett kell védőnőhöz járni, aki ha nem alkalmas arra amit csinál, akkor jelezni kell. Ettől egyszerűbb megoldás erre nincs.

Különben épp ma voltam egy ÁNTSZ értekezleten, ahol is kiadták az új törvényt, amit már hatályba is helyeztek, a védőnői ellátás megtagadása, gondatlan veszélyeztetésnek számít. És az anyukáknak kinéz egy csúnya ÁNTSZ hivatali eljárás, pénzbüntetés és kötelezés... hogy mondjuk ezt hogy akarják végrehajtani azt nem tudom és nem is szeretnék ebbe belefolyni. Nekem nem volt olyan kismamám aki visszautasított volna egy sem! Biztos ez is jelent valamit! :) :)

És ugyanez lesz a védőoltás elutasításánál is, fűszerezve azzal, hogy ott az ÁNTSZ megkeresésekor azonnali hatállyal oltják a gyereket. Ezt sem tudom hogy akarják megvalósítani, de törvényileg ez van.

Ezekről persze nem praktizáló védőnők döntöttek, hanem tisztán ántsz hatálya, de nekünk innentől kezdve, alá kell íratni, ha elutasítják az ellátást és azonnal küldeni a hivatalba... Újabb jó sok adminisztráció.

KépKépKép
bogyra

A mi védőnőnk sem ér sajnos semmit (és az előző kettő sem) :-(

Miután elkezdett itt dolgozni mondta, hogy kijönne. Mondtam jöjjön. Megbeszéltük. Nem jött és nem is hívott.
Gyermektelen fiatalka. Eddig nem tudott szinte semmire sem válaszolni.
Én nem járok hozzá havonta.

Hékás: sajnos nem hiszem, hogy megjavul addigra (de azért már gyógyulgat)
Ettél már ország tortáját? Nagyon fincsi!!!
Gratula a kilókhoz!!!!

Kép
Kép
alma26

Helló!

Nekem kedves védőnőm van, csak sajnos körzetváltás lesz nemsokára, bár még nem biztos, hogy fog érinteni.

A múltkori látogatásom alkalmával pl. megmutatta egy életnagyságú, 3,5 kg-os babán, hogy kell tartani szoptatáskor, megmutatta, milyen masszírozó mozdulatokkal lehet tejbelövelléskor segíteni, hogy kevésbé legyen kellemetlen, előszedett nekem egy szoptatós párnát, megmutatta, hogyan használjam alváshoz derékfájdalom esetén, illetve hogy tud segíteni szoptatáskor.

Mindig ad különböző tippeket, kapok tőle különböző elérhetőségeket, mond weboldalakat (pl. szopiparna.hu)

Ja tényleg, Pillesz, ezt neked ígértem:

Buriusz Zsuzsanna, kismamaruha készítő: 1173 Budapest, Bélavár u. 125. Tel: 257-52-94, 20/9708-467, 20/9515-899.

Vérnyomást nekem a nőgyógyászom asszisztense is mér (azaz Ő szülésznő, de ott asszisztensként funkcionál).

Bogaracska: Milyen volt a szülésfelkészítő??? Nagyon érdekelne, úgy bosszant, hogy olyan korán van, és gondot okoz elmenni... :?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára claracroft 2009.09.08 20:50-kor.

Klári

Kép
claracroft

Pillesz, megnéztelek volna az iwiw-en, de erre a névre 12 találatot ad ki. Melyik vagy? :lol: Egyébként én is Bogival értek egyet a védőnő-ügyben. Nekem mondjuk mázlim van az enyémmel, tudom, ezzel nincs mindenki így. A vérnyomásomat és a súlyomat nekem méri a doki is, de nekem is világ életemben alacsony volt és a terhesség végére bizony megugrott. Még normál érték volt, de az én alacsonyamhoz képest magas...

Én Linus véleményét is pártolom. Az első időben nem szerencsés, ha a boldog nagyszülők rátelepszenek a fiatalokra. Tényleg ez az idő a családdá érés ideje, ha segítség kell, ott van apuka, aki segít, méghozzá örömmel és lelkesen. Aztán jöhetnek a nagyik, ha apa visszament dolgozni :wink:

Bogi, jól veszem ki a szavaidból, hogy Te praktizálsz? Azt hittem, még csak folyamatban van a suli. Ez most ilyen "szakmai gyakorlat"-féle? Vagy rosszul értelmeztem a soraidat? :oops:

Alma, még nem ettem. Ma lett volna lehetőségem, mert voltam a cukiban, és még volt EGY szelet belőle. De hétvégén ugyebár itt lesznek anyósék, és közösen megyünk anyu névnapját megünnepelni. És bizony pándi meggytortát rendeltem :lol: Úgyhogy majd szombat este jelentkezem, hogy nekem hogy ízlett. De tény, hogy fantasztikusan nézett ki. Szerintem még mindig nem járnak a villamosok az Erzsébet királyné útján, úgy csorgott a nyálam miatta :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Megvagy, Pillesz :lol: A születési dátumod elárult :wink: Nem semmi pocakkal rendelkezel már Te is!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Buborka:
Jobbulást Lilinek!

Twist:
Ne hasonlítsd magad azokhoz, akik tornacd-kből élnek :!: Nehogy megerőltesd magad! Jól esik a mozgás?

Brigi:
Szupi, hogy jók az eredményeitek!

Diéta:
Köszönöm a gratulációkat a diétához :), szerintem megcsinálható, úgyhogy még kitartok, majd a hét végén lesz nehéz, mert szülinapi evős buliba megyünk, akkor is drukkoljatok ám!

Védőnő:
Hozzánk se szeretne jönni még jönni, sőt, most kértem volna tőle időpontot, de csak 3 hét múlvára tudna adni, amikor még fogalmam sincs, hogy hogy érek rá, szóval azt beszéltük meg,hogy majd még keresem :D. Amúgy ma, amikor jöttem haza, busszal jöttem, ami a ház előtt tesz le, és azt láttam, hogy a védőnő ott szállt fel a buszra a túlsó ajtónál. ő sajnos nem látott engem :(. A házban több picibaba van.

Kép
cat__

Vérnyomás:
Nekem mindenhol mérik a vérnyomásomat:
terhesgondozáson, védőnőnél, háziorvosnál (kevésbé fordul nálam elő, hogy arra járok), de a diétetikán is...

Kép
cat__

Hékás akkor te az Istvánban szülsz?
kriszti1976

bogyra: persze igazad van, nem akarok én vitázni. Ritkán látogatom, szóval nem tagadom meg a védőnői ellátást, csak éppensséggel nem ér semmit a munkája! És a nagy büdös semmiért kell utaznom, várakoznom...Mindegy, bosszantó az egész.
Én úgy tudom, hogy kell 2 fogorvosi pecsét a kiskönyvbe, hogy az egyszerit megkapjam. Ez igaz? Mert inkább nem az alkesz banyától érdeklődöm, mert nem segít semmit.
Trudi: megijedtem egy kicsit, hogy nem mozgott egyáltalán,csak 2-szer irtó picikét. Tegnap meg nem lehetett lelőni sem.
Klári: köszi. Neked szerencséd van ezzel a védőnővel. Szerintem az ennyire lelkiismeretes ritka, mint a fehér holló.
Brigi:van ám hasam rendese, és még nőni fog. Hátulról nem is látszódik, hogy terhes vagyok, mert csak a hasam nőtt. És már most gondot okoz a hajolgatás. Zoknifelhúzás, epilálás, körömvágás. Mi lesz később? Majd csak vergődök.
Én már most idegeskedek anyós miatt. Közel lakik, és már látom lelki szemeim előtt, hogy szinte hozzánk költözik, és okoskodik, okoskodik, mindenbe beleszól, nem lesz nyugtom, nem tudunk egy család lenni, mert mindenhol ott van. Nem hagyja, hogy én tapasztaljak ki/ meg dolgokat....és a vége egy veszekedés, és én leszek a szemét, mert már szerecsétlen asszony annyira vágyott egy unokára, én meg.....
Szóval ezt az anyós dolgot már lejátszottam magamban.
pillesz

Brigi: nagy hasonlít rád Marci.És nagyon szép kisgyerek! Már én is akarok!!!! :)
pillesz

Sziasztok!

Nekem eddig két védőnőm volt, mindkettő fiatal, kb. velem egyidősek, gyermektelenek, de aranyosak.
S mivel nem voltak kioktatóak, én szerettem menni, meg azt is, ha jöttek, mert legalább lehetett egy kicsit beszélgetni valakivel. Első terhességnél még ez nem olyan nagy szám, de később jól jön, mikor alig látunk egész nap 3 évnél idősebb egyéneket. :wink:
Az adminisztrálást én sem szeretem, főleg, mikor nekem kell menni, oszt amíg adminitsztrál, a két gyerekem szétszalad háromfelé, meg szétkapja a rendelőt.
Ja , és itt milyen mán, egy szobában több védőnő is van, s egyszerre 2-3 anyuka van bent. :shock: Túlzottan nem örülök neki, hogy más füle hallatára említem meg pl, hogy milyen a folyásom, meg hasonlók.
SZóval én jobban szeretem, ha a védőnő házhoz jön, itt a gyerekeim is elvannak, meg nem hall senki más.

Most elvették az eddigit, nem tudom, ki lesz ,remélem nem aza a védnőnő, akit emlegettek, hogy több anyuka is lemondta a gondozást. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Szeretnék veletek egy verset megosztani. Ezt írtam a babanapló elejére, és mikor elolastam, csak úgy potyogtak a könnyeim( szentimentális liba vagyok)

BENEY ZSUZSA (sz.: 1930):
Hogyan vártalak?

Azt kérdezted tőlem,
nagyon vártalak? -
Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelző
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint a patak medrét,
madarat az ég,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek.
pillesz

Szép jó reggelt!

Hogy a nagymamák mindenbe beleszóljanak :roll: még viccnek is rossz, sajnos én nem az a típus vagyok, aki nekiáll vitatkozni, vagy megmondani neki, hogy márpedig nem így van, de nem biztos, hogy hallgatni fogok rájuk. Már így is nagyon elegem van a tanácsadásokból, NEM KÉREK BELŐLE! Most még nem a nagyik mondogatják, hanem pl. a szomszédom, meg a nagynéném. A nagynéném a múltkor már úgy kiakasztott, bármit mondtam, rávágta, hogy hülyeség. Persze, szűlt 24 évvel ezelőtt, ő már biztos tudja. Két órán át hallgattam, hogy a nővérem mit csinált rosszul az elmúlt 6 és fél évben.

Ezt leírom nektek is, hátha valaki találkozik vele majd a saját gyerekénél: A keresztfiam tényleg nem egyszerű eset, van némi viselkedésproblémája, van ami tényleg a szülei rovására írható, de a többség nem. Van valamilyen fejlődési rendellenessége, így nem mehet még suliba, gyógytornára jár heti kétszer már több, mint egy éve. Az a baj, hogy elég későn vették észre nála, általában oviban veszik észre, és az óvónő javasolja, hogy nézzék meg, és elégé benne volt már, ő csak 4 évesen ment oviba. Figyelni kell, mert sok óvónő inkább örül, ha egy gyerek kevésbé mozgékony, mint a társai. Nem tudom pontosan mi ez, de pl. megmaradt egy csomó csecsemőreflexe, és nem nagyon(volt) képes a váltott mozgásokra, pl. futás, mászókázás. Futás helyett pl. galoppolt. A fő probléma, hogy a finommotoros mozgásokat nem, vagy csak nagyon nehezen sajátítja el, ilyen pl. a rajzolás, írás, ami mindenképp szükséges ahhoz, hogy iskolába menjen. Nem túl mozgékony, nem is nagyon szeret mozogni. Helyette sakkozik, számol, olvasgat. Ezek érdeklik. De a mai napig gyakran bepisil, azt mondták a dokik, ez is annak köszönhető, illetve a viselkedésprobléma annyiban merül ki, hogy egyáltalán nincs kudarcviselése. Ha valami nem sikerül, hiszti. Sok mindent nem hajlandó újra megpróbálni, ha nem sikerült, inkább azt mondja, ehhez én ügyetlen vagyok.

Ha hamarabb veszik észre, a terápia/torna sokkal rövidebb ideig szükséges, és a gyerek is sokkal boldogabb lesz, hiszen képes ugyanarra, mint a társai, nem érzi magát ügyetlennek, és sokkal barátkozóbb is a társaival. :( Ennyi.

Azért nem kell megijedni, ez nem hat majd ki az egész életére, csak szintre kell hozni, onnantól minden megy úgy, ahogy mennie kell, korosztályának megfelelően.

A nagynéném szerint minden csakis azért van, mert a nővéremék elkényeztették a gyereket. Egyszer, talán fél éves lehetett a kersztfiam, mikor a nagynéném valamivel elkezdte etetni, a nővérem pedig rászólt, hogy olyat még nem ehet. Na, még ezt is felemlegette most, hogy szerinte a védőnők az egészet túlspirázzák manapság, és ő is mindet adott a lányának, mégis felnőtt, és egészséges. Na, nem is húzom tovább, mert megint felmegy a pumpa, lényeg, hogy ő mindent jobban tud, mint az orvos, a védőnő, a genetikus, a gasztroenteorologus...

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, nem muszáj elolvasni :oops:

Klári

Kép
claracroft

[quote="icu03"]
írta:
icu03
Klemencia: A Sugárba a skála boltba vannak kismama melegítők, és nagyon jó áron. Azt hiszem 1300 vagy 1700 ft.

Hú, ez jól hangzik...minden képpen megnézem, köszi :D

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok!

Tegnap voltam védőnőnél, minden okés volt, vizelet negatív, vérnyomás 120/80, a súly plussz 1 kg 40 deka cipőstöl, ruhástul. Úgyhogy eddig 5 kg 40 dekánál tartok. Tényleg nálatok le szokta vonni a védőnő a ruha és cipő súlyát a mérlegelésnél? Mert nálam össze-vissza csinálja. Egyszer levonja, egyszer nem. Az elején levonta, de az utolsó 2 mérlegelésnél nem. Szóval így nem annyira pontos a mérés.

Kaptam beutalót a terheléses cukorvizsgálatra, jövőhét hétfőn megyek reggel 7-re. Nálunk cukros lötty ivás lesz sajnos. Fúúúj. Mindegy majd valahogy legyűröm.

Ja és tegnap mondta, hogy akkor szeptember 22-én délelőtt 10 órára kijön hozzánk. Mikor bementem hozzá egyből ezzel kezdte, pedig azt hittem, hogy esetleg már elfelejtette, amit a múltkor beszéltünk.

Brigi: én is gratulálok a dicsérethez a kilókkal kapcsolatban. :)

Twist: jó a Rubint Réka torna? Én most akarom elkezdeni, mert párom megszerezte nekem. :) Szerintem ma tornázok is egyet.

Buborka: óóó szegény Lili, jobbulást kívánok neki.

Papa napok: Lányok, hallottam vagy olvastam valahol, hogy a baba születése után az apának jár pár nap, amit kivehet és otthon lehet velünk. Hogy működik ez, és hány nap?? Hol tudnék utána nézni? A férjem már említette bent a főnökének, de ő sem tudja pontosan hogy van ez. Tud valaki segíteni?

Pillesz: akkor ezek szerint a te anyósod sem könnyű eset. Én is meg vagyok vele áldva, okoskodásból világbajnok lehetne. Szinte mindig mindenbe beleszól és okoskodik, hát mi lesz ha megszületik a baba… Bele sem akarok gondolni. Ráadásul mi anyóséknál lakunk, nincs külön lakrészünk, csak egy szobánk, ahol együtt leszünk a babával. De nem akarom előre stresszelni magam emiatt. Max. bezárom az ajtót és nem tud majd bejönni. :)

Pillesz: Nagyon szép a vers, amit belinkeltél!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

adrienne29: 5 nap szabi jár az apának, és azt hiszem, hogy a gyerek 6 hetes koráig ki kell vennie(ebben nem vagyok biztos). Utána valamelyik szülőnek +2 nap szabi jár évente.
Most böngészem a neten, hogy hol találhatom meg az apa-szabit, de eddig még semmi.
pillesz

pillesz: köszönöm a válaszodat!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást, és láttam, hogy
már a táblázatban is benne vagyok. Jó hosszú már.

Végre van pár szabad percem, és leültem a gép elé, de már mennem
is kell mindjárt, mert megint kész van a mosógép...
Alig bírom követni a sok hozzászólást, annyit írtatok.

Uxi! Tudom, hogy egy városban lakunk, már valahol említetted itt. A védőnős állapotokat ismerem, de hozzám soha nem jött ki
védőnő, csak kétszer miután Barnabás megszületett. Aztán soha többé. Kicsit sok a kismama, kisbaba ebben a városban, nem
érnek rá szerencsére.
Azt akartem kérdezni Tőled, hogy ha nem titok, hogy milyen
gyülekezetbe jártok?

Látom mindenkinél beindult a lázas vásárlás, én még erőszakkal
visszafogom magamat, ebben van egy kis aggodalom, meg egy
kis racionális meggondolás is. Elég sok dolgot nem kell vennem,
mert elraktuk abban a reményben, hogy szeretnénk még egy
kisbabát, de tavaly novemberben volt egy olyan érzésem, hogy
összepakolok mindent és elviszem a családsegítőbe, mert már
úgysem fog sikerülni. De nem tudtam feladni a reményt, pedig
már 40 éves is elmúltam, tudtam, hogy a teherbe esés már ennyi
idősen sokkal nehezebb, de eddig mindig első próbálkozásra
sikerült. Most nem.
Most nagyon boldog vagyok, és ajándéknak érzem, hogy ennyi
idősen is részem lehet ebben az érzésben. És nem érzem
magam öregnek, bár sokkal nehezebb most, mint huszonévesen
várandósnak lenni.

Apa-napok: 5 nap jár, amit bizonyos időhatáron belül kell kivenni
a szülés után. Azt hiszem, a munkáltatónak kötelessége kiadni.

Ja, én is utálom a hastapizást, nem is értem. Ez az én hasam, bármi is van benne! A múlt héten a kis(nagy)lányom gimnáziumi
osztályfőnöke fogdosott meg, és uralkodnom kellett magamon, hogy ne csapjak a kezére.

Kismama melegítőt én a C&A-ban vettem, jó, elég hosszú is, de
mindig húzigálnom kell, mert lecsúszik.

Megyek teregetni...
dil68

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: