A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Érdeklődnék töletek erről a sétáról.El kéne sétálnom a Postára de nem tudom,hogy lehet-e???
moncsiga nem válaszolt még nekem séta ügyben.

Kép
Kép
melánia

Melikém,

én itt vagyok! Dévai mindig azt mondja, hogy nyaralásos üzemmódban kell lenni, abba meg simán belefér egy séta a Postáig, persze szépen lassan. Ma volt egy hete a beülti, tehát már beágyazódtak az ikrek! :D
Visszatérve a sós ételekre, én is sósat kívántam meg levest, de próbáld legyőzni, mert a sóstól egyre rosszabb lesz a savasság.
Most látom, laptetős vagy!!!!!!!! :wink:
Pocakod hogy van? Még mindig lufi?

Kép
rencsi79

Hali!

Nem voltam, azért nem válaszoltam. :)
Ha Apánk azt mondta, rövid séta edzőcipőben belefér, akkor az úgy van!
Szerdán volt a beülti, úgyhogy nincs még egy hete...
Biztos én vittem túlzásba, hogy 2 hétig gyakorlatilag föl se keltem. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Rencsi:fájdogál a hasam lent időnként.És tegnap már csak estére puffadtam.Ez nemtudom mitől van ilyen gondom nem volt eddig.+cicibimbóm is szokott fájni.Eddig mindig a mellem oldala fájt.De ettől függetlenül nem képzelek be semmit.Tegnap anyukám adott egy üveg savanyúságot amiből már alig van. :oops:
Miért kell fogyóznod??? Apánk miatt???

Kép
Kép
melánia

Moncsikám,
most számolgattam én is, hogy b....s ma még csak hétfő van, férjecske itthon volt néhány napot szabin, és teljesen összkavarodtam, hogy ma milyen nap van...... :oops: Akkor még csak holnap lesz kb a beágyazódás, ugye?!!! Addig én szinte ki se szálltam az ágyból.
Jó lett a vérvételed? Hányadikán mész Apánkhoz?

Kép
rencsi79

moncsi:azt hogy tudtad megoldani??? Anyósod ilyen rendi,hogy mindent ágyba kaptál??? de jó!!!
Ma már párom dolgozik így egyedül vagyok itthon.olyan rossz.Én sem akarok a postára menni de jött egy ajánlott levelem.Párom nem tud elmenni érte mert túlórázik is ráadásul ma. :cry:

Kép
Kép
melánia

Meli, a fájdogálás rendben van! Nekem éjjelente úgy görcsölt, hogy felébredtem rá. Kb. ET+6-11. napig csinálta ezt.
A cicifájás kiszámíthatatlan, hol itt, hol ott, hol sehol sem mutatkozik, ha emlékszel, én állandóan ezen izgultam.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Igen, ritka nagy szerencsém volt, hogy gyak. fekve ehettem, ha akartam.

Rencsikém, milyen VV-re gondolsz? Csak 18.-án megyek Apánkhoz, de már tiszta ideg vagyok. Sok nekem ez a 2-3 hét...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Hát akkorcsajok nem is tudom hogy mit is csináljak???
moncsi:eredményed van már szerdáról,tudod???

Kép
Kép
melánia

Tényleg holnap kéne beágyazódniuk????

Kép
Kép
melánia

Ja azt elfelejtettem mondani,hogy én is ágyban vagyok.Innen netbokozok nektek.Csak tegnap volt egy 5perces séta.

Kép
Kép
melánia

Moncsikám,

hát amit előírtak a terhesgondozáson., tudod vv, fogorvos, belgyógyász...

Melikém,

én is tök egyedül voltam,az első három nap szabin volt a párom, aztán ment dolgozni. pl.: kifőzdéből hozott nekem kaját este és másnap azt ettem, csak arra kelltem fel, hogy megmelegítsem.

Kép
rencsi79

Rencsi:miért kell a fogyókúra??? Kajám van.Anyós após főzőtt tegnap,párom meg elhozta.Így mivel tegnap anyuéknál ettünk ,mára is van bőven.
jól emlékszem,rencsi hogy te feküdtél ki a hintaágyba beülti után?

Kép
Kép
melánia

Melikém,

nem hiszem, hogy 5 perc séta árthat, sőt Apánk ha az mondta, akkor meg biztos használ a méhnek, én paráztam mindentől, azért feküdtem a beágyazódásig. Nekem Kálmán mondta,mert rákérdeztem, hogy mikor lesz és 5-6 nappal a beülti után volt. Vagyis pontosabban, szerdán volt a beülti és kedd hajnalra mondta.

Kép
rencsi79

Akkor ez rám is vonatkozik.Elvégre nekem is szerdán volt a beültim.Babaruhákkal bababútorokkal hogy álltok?? Vannak már ilyen dolgok otthon?

Kép
Kép
melánia

moncsi:eltüntél???

Kép
Kép
melánia

Melikém,

nekünk nincs hintaágyunk, de ha lenne szívesen belefüdnék!!!

Kép
rencsi79

Melike, a beágyazódás (úgy olvastam) több napos folyamat. Nyugodj meg abban, hogy egy kis séta nem árthat, de inkább pihenj, ha lehet.

Rencsikém, holnap megyek a rubeola, toxoplazma meg társai szűrésre, meg EGK-ra. Fogorvoshoz még nem tudom, mikor megyek.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Mennem kell, du. még jövök!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

rencsi:bocsi,úgy emlékeztem hogy te írtad anno hogy kifeküdtél a kertbe.

moncsi:hát ha minden igaz 11-én megkísérli a postás kihozni házhoz.Csak az olyan soká van.Na mindegy nem fárasztalak benneteket ezzel. :oops:

Kép
Kép
melánia

Melikém,

fogyókúra.....hát azért kell mert durván hízok, bár egyszerűen nem értem, mert alig eszek.....
Ezt eszem egy nap:
Reggeli: egy szelet barna kenyér
Ebéd: pl, ma, de minden nap hasonlót eszem: egy kis szelet natúr hús+ rengeteg cékla
Uzsi: 1 joghurt+2 alma
vacsi: 1 szelet barna kenyér

Ja és már 8 kg!!! :cry: tartok, és 10kg az engedélyezett, csak arra tudok gondolni, hogy vizesedek, én ennél sokkal többet ettem ,amikor nem voltam terhes és nem híztam!!!!
APánk nagyon kilesz, már a 6kg is sokalta.....

Kép
rencsi79

Szia moncsi.

Kép
Kép
melánia

rencsi:hú ez tényleg elég kevés kaja.Hogy birod ezt betartani a kis Domival.De hát mond el ezt apánknak hogy te sem érted mert olyan keveset eszel.Sógornőm is vízesedett,főleg a lába.

Kép
Kép
melánia

Rencsi:te is görcsöltél beágyazódáskor mint moncsi???

Kép
Kép
melánia

sziasztok csajszikák

melania
Én az első 3-4 napban feküdtem, de azét nem úgy, mint egy bebalzsamozott múmia, hanem lejöttem reggel az emeletről aztán egész nap a kanapán, ültem(felrakott lábakkal, ) feküdtem, olvasgattam, stb. Néha kimentem a kertbe, de akkoriban nagyon meleg volt az meg nem esett jól, úgyhogy inkább a lakásban maradtam.-Én nem mentem sehová , legelőszőr 14 nap múlva léptem ki a lakásból akkor is a vérvételre mentem, igaz kocsival és én vezettem. De ott már ki is derült, hogy ketten vannak a kis csöppségeim. :lol: :lol: Aztán ugyanúgy maradtam itthon ovábbra is, legközelebb csak apánkhoz mentem uh-ra. De nem feküdtem, csak úgy kóvályogtam ide oda a lakásba, viszont semmit nem csináltam, még mosogatni se mosogattam :D .
Az a hüle ajánlott levél meg nem olyan fontos-én utálom ezeket, mindig valami fizetni valót küldenek-úgyhogy sztem ráér.
Van egy tök jó nettes oldal, ha elküldöd az e-mail cmed, átküldöm neked, én mindig azt olvasgattam, magamba szugeráltam a bébiket. :lol:
Szóval csak nyugi, pihi, pozitiv gondolkodás és minden oké lesz.

Ja a kajával nekem szerencsém volt, mert a párom is és a nagylány is itthon volt, szóval engem kiszolgáltak, de semmi gond nem lesz abból, ha megmelegited magadnak a kaját, csak arra figyelj, hogy ne emelj nehezet.-pl. nagy lábos a hűtő legfelső polcáról- én a mai napig nem emelek , pl:az 5 literes étolajat kitöltettem kisüvegbe és abból főzők. :P
chilike1

Melikém,

és mivel ennyit eszem, állandóan éhes vagyok!!!!!!! :cry: :cry:
Két hete csinálom a diétát és 2kg jött fel, az első hét után 1 órát bőgtem a mérlegre állás után, azt hittem, hogy lefogytam, közben megint híztam- Ennél kevesebbet már nem tudok enni, így is tegnap amikor családi ebéden voltunk és mindenki nyomatta a jó kis pörköltet aztán meg a finomabbnál finomabb sütikéket, annyira nehéz volt megállni. Inkább kimentem a kertbe, hogy ne lássam, ahogy mindenki fal......
Az a gáz, hogy én sosem voltam falánk, de most annyira éhes vagyok és így hogy nem eszem így is hízok.....szerintem ha rendesen ennék, amennyit kívánok, már lenne rajtam vagy 20 kg....szóval kell ez a fogyikúra, csak nagyon nehéz....

Kép
rencsi79

rencsi:szólj ha te is eltünsz!!!

Kép
Kép
melánia

Sziasztok lányok!

Melikém,
Szeirntem én voltam, aki kifeküdtem a kertbe, de nem hinatágyba, mert az nincs, hanem a sima kerti ágyra (mindig féltem, nehogy összeessem alattam, háromszor megnéztem, jól ki van-e nyitva).

A beágyazódás attól is függ, hogy hány naposan kaptad őket vissza, tehát alapvetően a megtermékenyítéstől kell számolni, nem a beültitől. Én pl. szerdán kaptam vissza a picúrt, de 5 naposan, így nekem Kálmán kerekperec megmondta a beültikor, hogy pénteken déltuán 5 óra felé fog beágyazódni, és ez kb. 1-2 órás folyamat lesz. Azt hittem, leesek a székről, de tényleg így mondta, teljesen komolyan.
Ehhez képest nekem péntek későn este voltak mensis görcseim, szerintem akkor ágyazódott be, és ezek a görcsök még a 6. hétig ki is tartottak, bár egyre ritkábban jelentkeztek, ahogy múlt az idő.

A séta: én a beágyazódás utántól, tehát szombattól vagy vasárnaptól már esténként mentem a párommal kutyát sétáltatni (persze a kutyák szigorúan pórázon, a párom kezében, hogy véletlenül se ugráljanak rám), ez nálunk olyan 40-60 perces elfoglaltság. Nekem nagyon kellett, imádok a levegőn lenni és sétálni. Ha neked ez nem olyan elemi szükséglet, és nem kívánod annyira, akkor viszont szeritem nem is kell erőltetni.
A posta ha közel van, és gyalog lehet menni, szerintem belefér, de közelekedési járműre semmiképp ne szállj. És ha egy icpici izgalom is van benned, hogy szabad-e, szerintem inkább hagyd ki, csak azt csináld, amit 100%-ig jónak gondolsz!

Bocs hogy ilyen hosszú voltam, azért remélem segített egy picit :)

Moncsika, Rencsike,
Sziasztok!
Szerdán megyünk kombináltra, drukkoljatok :)
Rencsim úgyis hívlak majd utána :)
vjulcsi

Sziasztok!

Bodza leírta szó szerint a gondolataimat...
Én már sok-sok hónapja vagyok ebben a helyzetben, hogy egyszerűn nem tudtam mit tegyek. Szívem szerint minden nap jönnék, megosztanám az örömömet veletek, a sikeresen "babásodásommal" pozitív energiát szeretnék adni. Ugyanakkor tapintatlanságnak is érzem, hogy Fanniról meséljek.
Nagyon nehéz helyzet ez...

Mivel sem inszeminációm, sem lombikom nem volt, ezért ezekben a témában csak hallgatni tudok és kuka maradni. Ehhez pl. én nem tudok hozzászólni. Amint olyan kérdést olvasok, amiben esetleg segíthetek (így volt ez az átjárhatósági részletes leírása, az amniocentézis részletes leírása), abban máris ugrottam. A többihez egyszerűen nem tudok hozzászólni.

A kismamás dolgoknál is inkább hallgatok, nem akarok tudálékoskodni, holott szívem szerint ott is elmondanám a tapasztalataimat, hiszen szóról szóra ugyanezek a kérdések foglalkoztattak engem is várandósságom idején.

Egyszer Albitól kértem tanácsot itt a szilárd táplálással kapcsolatban, aztán utána lelkiismeret furdalásom volt.

Szerintem egy próbát megérne, hogy még egy topic legyen. Veszteni való nincs. Ha kevesen leszünk, akkor úgyis vége lesz.
De ez természetesen nem az én döntésem...

Kép
s.mónika

Melikém,

nem tűnök el, csak elszállt amit írtam és újból kezdtem, azért reagáltam ilyen lassan.
Nekem, egy nappal később volt görcsöm, mint ahogy a beágyazódást mondták, akkor arra gondoltam, hogy 1 vagy 2 babó akkor adta fel, de bíztam benne, ahogy 1 vagy 2 meg kapaszkodik!

Kép
rencsi79

Chilike,
Neked is szia! :)
vjulcsi

rencsi:nem értem én apánk 10kg-os szabályzatát.Ez sem jó,hogy kínzod magad és Dominak se.Meg hogy így állandóan éhes vagy+még a lelkedet is ezzel gyötröd.Tessék ezt megbeszélni apánkkal hogy most ilyenkor mi van.Nem hiszem hogy minden kismamája csak 10kg-ot szed fel.

Kép
Kép
melánia

Mónika,

Teljesen egyetértek veled, szerintem is megérne egy próbát.
Én pl. nagyon szívesen hallgatnám a várandóssággal kapcsolatos tapasztalataidat, érzéseidet, tényleg érdekelne!

Puszi!
vjulcsi

Rencsim,

A hízásról annyit, hogy ez volt az első hétvége, hogy teljesen jól voltam, nemhogy hányás, de még émelygés sem volt.
Teljesen normálisan ettem, szerintem még kevesebbet is mint korábban, és a hétvége alatt 1 kg-os sikerült hízni.
Azt hittem ma reggel, hogy rosszul látom, de nem sajnos :(
vjulcsi

Sziasztok csajok. :lol:
vjulcsi:mi vagy ki dönti el hogy elvitték blasztóig a babókat??

Kép
Kép
melánia

Mónikám,

én egyertétek veled, mert szerintem is megér egy próbát és persze ide és oda is lehet írni mindenkinek, de estleg akinek sok a babás élményből azt eldöntheti, hogy azt egy ideig nem olvassa....
Nekem az elmúlt hetekben annyi minden volt, amit leírtam volna, pl. a babaszobáról vagy felraknám az új pocakos képeimet és tudom, hogy sokan szintém visszafogják magukat, mert ha minden kismami és babás itt örömködne, az már tuti mindenkinek vagy majdnem mindenknek sok lenne, aki még küzd....

Julcsikám,

nagyon drukkolok!! Hányra mész szerdán?

Kép
rencsi79

Nekem pénteken volt a leszívás, így az én babóim, "csak" 3 naposak voltak.

Melikém,
szerintem attól függ, hányan vannak.
APánk hajthatatlan a kg ügyében, azt mondta, ha eléri a 10kg-t elbúcsuzunk....

Julcsikám,

akkor érted miről beszélek, gondolj bele, ha nem is két naponta 1 kg, hanem mondjuk csak heti 1kg-val is mennyi lesz a végére.....
De te még csak ennél az 1kg-nál tartasz nem?

Kép
rencsi79

rencsi:engem érdekel a babaszobád!Írtam isde nem reagáltál rá még.

Kép
Kép
melánia

rencsi.akkor is beszéld ezt meg apánkkal én azt mondom.Nála fogsz szülni?

Kép
Kép
melánia

Egy kicsit parázok hogy nekem hétfőn volt punkcióm és szerdán már beültim volt.Remélem azért így is életképesek.

Kép
Kép
melánia

Tiszta gyogyi vagyok bocsánat........ezt már több mint gáz, olyan vagyok mint egy fogyatékos :oops: :oops: most meg hétfő helyett pénteket írtam......ez már a vég......

Melikém, igen láttam, de félek, hogy bántana másokat.
Leírom inkább priviben.

Kép
rencsi79

rencsi:írd.Még fotót is küldhetsz.

Kép
Kép
melánia

Jaj Melike, nehogy parázz!
Hogyne lennének életképesek, csak az életképes, szép embriókat adják vissza.

Csak arra gondolj, hogy nagyon jól elvannak a kis picik. Én pl. magam elé képzeltem őt, mikor visszakaptam, hogy most hogy örömködik odabent, hogy végre nem egy csészében van, hanem a méhben, és ez neki milyen jó :) És hogy ott is akar maradni még 9 hónapig, annyira jó.

Az, hogy blasztó lesz-e belőle, attól (is) függ, hogy mennyien vannak. Mivel nagy a lemorzsolódás, ezért csak akkor lehet blasztókig várni, ha sokan vannak. Tudod, nekünk 12 embrike volt, így lehetett továbbtenyészteni. DE ha nem vártak, az nem azt jelenti, hogy rossz minőségűek voltak, vagy kevésbé életképesek. Az embrikéknek a legjobb helye a méhben van, ezt ne felejtsd el!!

Nagyon drukkolok neked, sikerülnie kell! :)
vjulcsi

Rencsim,
Akkor már inkább levélben írd (mármint rendes mail-ben), mert akkor egyszerre nekem is el tudod küldeni.
Én is kíváncsi vagyok ám! :)

Szerdán 8.20-ra megyünk, izgulunk!

Hát igen, rögtön te jutottál eszembe a reggeli méricske után...igyekszem még most megelőzni a bajt, szerintem vacsorákra csak salit fogok enni...
vjulcsi

Melikém,
persze, hogy életképesek, ugyanígy volt velem is, csak nekem nem volt 4 babóm.
Nekem nincs más orvosom, a nőgyógyim ,aki Dévaihoz küldött nem vállal szülést, így nem volt kérdés, hogy Apánknál szülök. Persze megbeszélem vele, hogy ennyi telik tőlem, de azért elég szomorú, mert sosem voltam súlyproblémáim, mindig tudtam kontrolálni, ha felszedtem 1-2 kg, akkor simán megálltam a diétát és le is adtam rögtön.
EBÉD idő van!!!!! :D :D :D :D :D :D
Végre ehetek, majd jövök és írok még, csak már visszaszámoltam, hogy mikor lehet enni....

Kép
rencsi79

Julcsi,chilike.köszi a tanácsokat.

Kép
Kép
melánia

Én lelépek ebédelni.De csak a konyháig.Jó étvágyat mindenkinek!!

Kép
Kép
melánia

bass..us, irtam egy csomót és elszált, a fene egye meg :roll:
szia julcsika
ird meg az eredményed, kiváncsi vagyok :lol: , ha tudod vidd férjecskét is, tök édi a bébi ahogy ugra-bugrál a monitoron :lol:

rencsike
neked is volt rubeola szűrés, moncsa irta az előbb, de nekem nem jelölte be apánk, pedig ma voltam toxoplasma meg hepatitisz szűrésen, megcsináltathattam volna azt is.
Az itteni nőgyógyász feirta az AFP-t 22-én megyek, tök rendes, megcsinálják helyben és fizetnem sem kell érte :lol:
Azt mondta magasabb lesz az eredmény, a két bébi miatt, de nem kell megijedni, mert ez igy természetes. az amniót nem javasolta.
Én most nem hizok, de kb ennyit eszem amit te is leirtál, eddig hiztam-apánk szerint 5 kilót-de valójában többet, mondtam is neki, hogy nem eszem sokat mégis hizom, nem látom, hogy vizesednék.
Nyugi nem fog elküldeni, sztem többet árt, ha stresszeled magad a hizás miatt, mintha 10 kiló helyett 14-et hizol. Nekem is max. 14 kilót engedélyezett, de én még életemben nem láttam iker terhes kismamit 14 kiló plusszal, még Hollywoodban sem, pedig ott aztán fontos a látszat, szóval én egyenlőre abszolút nem parázok.Jó 20 kilónál már megijednék, de sztem csak kezeld a helyén a dolgokat, figyelj oda mit eszem, úgy, mint eddig és ne aggódj emiatt.

melike
nekem is savam volt kb. a 10. hétig-ez lehet terhestűnet is, Vass doki szerint keksz kell, apánk szerint no só.
Ja és rencsike én is imádom a levest, lehet nekem is kisfiúlesz, vagy mindkettő? :lol: :lol:

s.monika
Figyelj csak az amnióról leirhatnál nekem mindent, köszi :lol:
Miért mentél, mikor mentél, milyen volt, stb.
chilike1

Én is megyek ebédet főzni, puszi, jó étvágyat mindenkinek!
vjulcsi

rencsike
nekem is küld el mailben :wink:

meli
tuti életképesek, nekem se tenyészették tovább, 3-at kaptam vissza kb igy 2-3 naposan-már nem emlékszem -és két bébike lett belőle, szóval az csak jobb hogy a méhedben osztodik tovább, nem a csészében, úgyhogy nyugi.
Na átküldjem azt az oldalt? Küld az e-mail cimed. :wink:

julcsika
tök jó lesz a kombinált, majd meglátod :wink:
chilike1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: