A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Meli, nekem kb. úgy zajlik, mint Gio-nál, Uh-nélkül.Megvizsgálja a méhszájat, kb. 15 másodpercig, utána szívhangot néz, (hallgat),vérnyomás, méricskélés,utána meg lecsesz a súlyom miatt.
Laborok csak az előírt.
Kitölti a könyvecskét, megmondja mikor jöjjek, és ennyi.
7000 nem ide. :D
Vendég

Nálam nincs vetkőzés, aminek megvallom örülök, csak most bizonytalanodtam el, hogy sokan írtátok hogy majd minden alkalommal kézzel ellenőrzi a dokitok a méhszájat. Lehet a János kórházban ez nem "divat"...Ne tudom
Vendég

Nekem is csak 2x nézte eddig, én sem szeretem, de jó amikor azt mondja, oké, teljesen zárt.
Ha nincs baj akkor felesleges, de ártani nem árt vele.
Ha gondolod, legközelebb kérdezd meg tőle, miért van ez, hogy van ahol nézik, van ahol nem.
Vendég

Igazad van, így teszek. Úgyis csak október 1-jén megyek hozzá legközelebb.
Most nem keresgélem vissza a táblázatot. Judy Te hol fogsz szülni?
Vendég

Nálunk a leglazább ezek szerint a vizsgálat: vérnyomás és súly mérése, valamint magzati szívhang hallgatás. Máhszájat kétszer vizsgáltak: egyszer, mikor fájdalmaim voltak a vesém miatt, egyszer a rákszűrés alkalmával. És ennyi. Uh csak a kötelezőek, és vizelet vizsgálat is csak a kötelező van. Ez sztk, de mert ennyit csinálna magánban is a dokim, mivel nincs uh-ja, nem akarok magánba menni hozzá, mert ezért nem vagyok hajlandó 7000-t kiadni. Azért nagyon nagyok a különbségek, de ezt már megállapítottuk párszor. Mondjuk nem si értem, hogy ha a védőnő ugyanezt csinálja minden alkalommal, ráadásul egyszerre kell mennem 1 hét eltéréssel hozzá és a dokimhoz, mi értelme az egésznek.

Meli
a szőlőtől én is görcsölök, úgyhogy teljesen ki van zárva az étkezésemből a szilvával együtt. De azt olvastam is, hogy a szőlő héjának méhösszehúzó hatása is van, ezért nem is ajánlott enni terhesen, bár mások esküdnek rá, hogy ettől lesz szép a baba bőre.
Vendég

Sziasztok!

Ha én terhestanácsadásra megyek a védőnő mér RR-t,súlyt.Vizeletvizsgálat.A doki aki jön beírja a kiskönyvem,de nem vizsgál,ugyanis nem ő a dokim.
Ha a dokimhoz megyek,akkor ő is ír a kiskönyvbe,aztán vizsgálat.
A várandósság végén minden NST után kiskönyvbe írás,de ekkor már nem vizsgál mindig.
Legutóbb szívhangot is nézett:-)
Ő UH-t magánrendelésen nem csinál.Uh-ra csak a kötelezőkre megyek,kivéve ha valami panasz van,de akkor is a kórházhoz kell menni.
4000Ft a magánrendelése a dokimnak,de van hogy 5-öt hagyok.

engem szerencsére elkerül a vizesedés,Zitával is már csak a végén volt egy kicsi.Remélem ez kimarad Ketteskével.

Ki hogy van a fogadott szülésznő és a hálapénz dologgal?Nekünk fogadott szülésznőnk volt Zitánál,most is besélünk vele,bár lévén hogy Karácsony környéke és neki is kicsi gyerek van,így lehet,hogy tárgytalan lesz a dolog.
Vendég

sziasztok
Moly nekünk csak aventos tároló,férfi deo,intim mosakodó,cumi és popsikrém volt a csomagban eg persze sok szemét.én ezt viszont nem értem annak nem egységesnek kéne lenni?
gombi mi a helyzet vese ügyben?
képzeljétek tegnap rendezgettem a virágos kertem és felmászott a nadrágomban egy darázs/abból gomdolom hogy ott volt a fűbe félig dögletezve mert kicsit megnyomtam amikor kiráztam a nadrágom/be is kentem mindjárt meg utána többször is még de még mindig fáj sőtt kb. 5-6 cm átmérőjű piros volt lett a vége pici duzzanattal.okozhat ez valami bajt szerintetek?alergiás nem vagyok rá legalábi eddig nem voltam :oops: :?
nekem van macskám sőtt most nyáron raktam ki a perzsát aki 7 éve bent éldegélt velünk már akkor is amikor Andrával terhes voltam nálunk a dokik nem érdeklődtek macsek felől hogy van-e a védőnőm tudta mert látta de őt sem izgatta izgatja ez a kérdés szóval nálam nem is néztek egyszer sem toxoplazmát :oops:
szerdán megyek védőnőhöz megkapom a beutalót cukor vizsgálatra már végre szeretnék túl lenni rajta.
én örülök hogy karácsonykor itthon lehetünk 3 éve is így volt pedig akkor 3 hónapos volt a fiunk de mi rámondtuk hogy jobb neki itthon.
ja képzeljétek meg lett a fényképezőnk :D és nem is a húgom rakta el hanem a drága párom csak az ő memóriája :roll: :)
de a lényeg hogy nem kell másik :)

Kép
Kép
anitaaa03

nekem10 a dokim magánrendelése és 4 hetente járok most majd a végén biztos sűrbben ő viszont uh-val nézi babót bár ennyi pénzért meg is teheti.de sajna Vácon minden valamire való doki ilyen áron dolgozik :?

Kép
Kép
anitaaa03

Azt hittem csak Pesten vannak horror árak, de látom Vác se piskóta. Én 8500öt fizetek magánrendelésen uhuval együtt. Amikor volt rákszűrés akkor meg 9500 volt a tarifa.
Én csak dokit fogadok, szülésznőt nem. Azt az infot kaptam hogy a kórházban ahol szülök mindegyik szülésznő tündér bármelyiket fogom ki. Úgy gondolom hogy ha úgy adódik azért neki is adok vmennyi pénzt. A dokinak 30at gondoltam, szülésznőnek 10et és megjegyzem kész anyagi csőd manapság már normálisan végigcsinálni egy terhesgondozást, kelengyevásárlást...stb. Ugyanakkor meg persze mindenki a legjobbat szeretné..Lehet a többedik gyereknél már lazább az ember, ezt én még nem tudom
Vendég

gio nálunk a 2. lessz de ugyan olyan nehéz és ugyanúgy mindent szeretnél ami azóta új vagy elterjedtebb meg persze dokiból is a jobbat.szülésnél mi is 30-40 körül gondoltunk és szülésnőt nem fogadunk.igazából azért 10 mert amiket mér képeken meg az adatokat felteszi pendrivera amúgy 8 alapból de szinte követeli a cd vagy pedrivevot szóval nincs pofám aztmondani hogy nem kérem pedig igazából a babót nem látni rajta csak fejkörfogat... :?

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
ha megbízol a dokiban akkor sztem megér bármit.
Vendég

Sziasztok!
Túl vagyok a szirupiváson. :D Akkor viszont nem örültem annyira a két óra várakozás alatt olyan cukros kis büfik voltak, hogy azt hittem hányás lesz a vége. :x Szerencsére nem, így egy kis fejfájással, szédüléssel megúsztam. Remélem ez nem annak a jele, hogy nagyon magas lett az érték? :shock:
Szóval nekem maga a megivás nem volt olyan vészes, inkább azt követően a várakozás, de abszolút kibírható.

Tegnap én is okoztam magamnak emésztésbeli problémákat. :roll: Mivel elég nyuszis voltam mostanában, savanyú káposzta sütése előtt behúztam egy kicsit a levéből. Ez mindig megmozgatta eddig a bélbolyhaimat. De úgy látszik várandósság alatt ez is más. Igaz voltam wc-n, de az sem volt az a nagy megkönnyebbülés, viszont egész este olyan szeles voltam, hogy megfogadtam többet ilyennel nem próbálkozok. :oops: :(

Dokinál magánrendelésen: leültet, beszélgetünk, elmondom a panaszom vagy kérdésem ha van, aztán fekvés fel és megtapizza a hasam, megnézi a méhszájat (eddig 2x), aztán kiskönyvbe ír, ez 5.000 Ft, ahogy itt olvasom, elég olcsó. (szülésnél lesz drágább) Uh-ja nincs, a kötelező uh-k a kórházi nőgyógyászati uh-n vannak.
Vérnyomás, súly, szívhang hallgatás védőnőnél van.
csillag25

Doki magánrendelés havonta 5 ezer, ebben minden alkalommal uh és kézi vizsgálat is van.
Védőnő nézi súlyt, vérnyomást, vizeletet minden alkalommal.
A kötelező uh-k a kórházban, ott is ugyan az a doki van, de ott nem vizsgál.
Szülésznőm fogadott lesz, bár nem én fogadtam, mondhatni, kaptam ajándékba a lehetőséget, ugyanis a családtagomnak nagyon kedves ismerőse, és így felajánlotta segítségét :) bár, az ilyenek szoktak a legtöbbe kerülni :(

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!
Visszatértünk...jajjj, de jó volt: tenger, napsütés, jóidő. úgy kipihentük magunkat, és úgy feltöltődtünk, hogy csak na.
Próbálok visszaolvasni, jó sokat írtatok.
Nálunk a vizsgálat annyi, hogy bemegyek, leülök, kérdés-válasz. Eddig egyszer nézte meg a méhszájamat, és azt mondta, hogy ha nincs panasz, akkor ő nem turkál csak úgy. Se súly, se vérnyomás, se szívhang. UH csak a kötelezők. Tényleg mindenki másképp csinálja.
tedorka

Ja, persze írogat a kiskönyvbe is, meg kiírja a beutalókat, hogy a következő vizsgálatig miket kell megcsinálni.
tedorka

tedorka úgy irigyellek :oops: :)

Kép
Kép
anitaaa03

csillag de jó neked te is túl vagy rajta bezzeg az én védőnőm akkor megy szabira amikor beutaló kell :? na mindegy jövőhéten valamikor megeltjük

Kép
Kép
anitaaa03

Csillag jöhet a pihi, és egy fini kaja, amit most kívánsz! Nem hiszem, hogy gond lenne, a rosszullét közben nem azért van, mert nem jól működsz! Kevesen vagyunk, akik már túl vannak rajta, mostmár drukkolhatunk a többieknek!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!
Most ébredtem :oops:
Judy: kell hajadonsági nyilatkozat, de azt az anyakönyvvezető nyomtatja ki a nyilvántartásból (nekünk legalábbis úgy volt, hogy vittem egyet én is, de ő is nyomtatott inkább), és be kell mutatni még a terhesgondozási kiskönyvet.
Anita: vesegörcsnek nyoma sincs... mondjuk tegnap jól elfáradtam, házassági évfordulós ünnepség volt a pub-ban, hidegtál rendeléssel, stb... Most pénteken meg lefoglalták kb 100!!! főre... szóval muszáj lesz nekem is besegíteni, mert ketten nem bírnák (ha tényleg eljönnek ennyien- főiskolai évfolyamtalálkozó), és emiatt nem akarunk külön senkit megfizetni..

No én a vizsgálataitokon csak lesek nagyokat!!!!
Nekem csak a védőnő írt a kiskönyvbe, meg a háziorvos, meg a fogorvos... Akihez járok tgondozásra, a méhszájat még sosem nézte... sőt az UH-kat sem ő csinálta, csak az amniot. Mindig elkérte a vérvétel eredményeket, meg az UH-k eredményét, megkérdezte hogy vagyok, ilyesmi.. ez így hozzátok képest elég lazának tűnik, de soha nem éreztem "elhanyagolva" magam..

Pénteken a vesegörcsök miatt az éppen rendelő doki megnézte a méhszájat és mindent rendben talált.. ennek fényében én azért örülök, hogy nem matatnak ott lent állandóan..

Ja és labor is csak a kötelező volt..

Kérdés: szerintetek ha a 24.hetet csütörtökön töltöm be, akkor most a héten menjek terheléses cukorra, vagy utána???
Vendég

Ha én magánrendelésre járnék, már ingem-gatyám otthagytam volna, mert veszélyeztetettként kb három hetente kell mennem (néha hagynak egy egész hónapig lógni). Mindig van méhszájnézés, vérnyomásmérés, vért eddig még ha jól emlékszem mindig vettek valamiért (de nem mind volt teljes labor, bár abból is volt már vagy 5-6), kenetet meg kb 2 havonta. Szóval szoros megfigyelés alatt vagyok. :lol: Plusz hetente egyszer diabetológia, ahol szintén súly+vérvétel a program. A védőnőhöz emellett nem értem miért kell járnom egyáltalán, de szeret időnként látni, én meg udvariasan elmegyek ha már ennyire akarja.

Szülésznőt nem választok, eleve nagy esély van a császárra, ha meg nem az lesz, itt is elég jó híre van mindegyik szülésznőnek. Az orvosnak majd az "esemény" után döntöm el, hogy adok-e pénzt, és ha igen, mennyit. Ha elégedetlen vagyok, udvariasságból biztos nem fogok adni, szóval nálam abszolút azon múlik, hogy mennyire áll helyt.

/
lemonsong

Tedorka üdv itthon! Irígy vagyok a kikapcsolódásért, de valakiknek itthon is kell lenni, ráadásnak dolgozni :(
Vendég

Dorka, akkor vizsgálatok terén kezet foghatunk :-)
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!!
Vendég

a babycontrol légzésfigyelőkkel van valakinek tapasztalata?

Kép
Kép
anitaaa03

Tedorka, örülök, hogy jól telt a nyaralás, Gombi, nálad meg annak, hogy elmúltak a görcsök!

Csillag, a szédülés és a fejfájás valószínűleg csak az idegességtől és a nem evéstől volt, cukorszintben pont a túl alacsony tud ilyet csinálni, nem a magas.

Nekem a káposzta nem csinál semmi szörnyűségeket egyelőre, elférnek egymás mellett a gyerekkel. :oops: És azt olvastam legutóbb valahol, hogy szoptatás alatt is lehet ilyesmit, csak fokozatosan, mert a gyerek is hozzászokik, persze lehet, hogy ez csak valami alternatív hülyeség. :lol:

/
lemonsong

Anita, tudtam, hogy valamit elfelejtek, pedig végigolvastam az oldalt. :oops: Örülök, hogy megvan a fényképező, én drukkoltam neki nagyon. A férjedre ráragadt a kismamák feledékenysége? :D

Védőnő: Amikor nekem szabin volt megcsinálta előre a beutalókat és odaadta a helyettesének. Nálatok nincs ilyen, ahova leadhatná (helyettese)?

Tényleg jó túl lenni rajta. Akinek hátravan annak szorítok, hogy minél előbb túl legyen rajta. Nekem azt mondta a védőnő, hogy a 25. és a 28. hét között kell menni, de mivel a 30. héten már ott a III. rutin, így célszerűbb a 25-höz közel.

Tedorka, irigy-irigy. :D Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

Lemonsong, neked tényleg van programod, nem hagynak unatkozni! :)
Akkor fejfájás, szédülés terén megnyugodtam. :wink: Azt nem hiszem, hogy alacsony lenne, bár nővéremnek ha jól emlékszem a szirup után alacsonyabb volt mint az éhgyomi. :shock:

Gabi, köszi! A kaján már túl vagyok, bár nem volt valami nagy egzotikum -egy kórházi sonkás-sajtos szendvics- de legalább semmi édes. :oops:
csillag25

Gombi,
nálam a doki a 26. héten csináltatja a cukros vizsgálatot, úgyhogy sztem ráérsz. És gratula a 100 fős rendezvényhez!
Vendég

Anita, Baby Control légzésfigyelővel nincs tapasztalatom, viszont mikor az Angelcare-ről érdeklődtem az egyik üzletben, nagyon ajánlották, hogy most ajándék érzékelő lapokkal kapható elég jó áron.
csillag25

csillag köszi a drukkot,a férjem alapbból feledékeny :lol:
nálunk nincs helyetesítés,igazából én is azért akartam már előbb mert ugye így a 28. héten megyek bár nála az csak a 26. lessz mert a méretek alapján számoljaés úgy is a legkisebbetbár nem értem mért.nem mindenki szül 4 kilos babát.na most ezt is majd megkérdezem tőle hogy mért így számol.a doki nekem is aztmondta hogy a 26-28 hét között de inkább előbb.

Kép
Kép
anitaaa03

csillag amit alapból adnak hozzá érzékelőt az kevés :? :?: mert ez elég fura hogy adnak még.vagy csak n vagyok ilyen negatív? :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Lemon,
bocs ha már sokadszorra kérdezi meg vki..de nemcsak terhességi cukor van, hanem terhességi memóriazavar is 8)
Na szval, miért lehet koraszülött a babó?
Vendég

úgy várom már a szombatot szeretnék megvenni mindent ami még kell :roll:
végülis szépen telnek a hetek és nem szeretném utolsó percre hagyni nyugodtabb lennék ha már minden meglenne.az előbb láttam használtam egy angelcare ac301r-t márciusig még garanciális és 25ért árulják a brendonban 36500ft.és még nincs is annyira messze tőlünk.majd este megmutaom a páromnak bár ebben nem nagy segítség mert rám bízza pedig nem bánnám ha segítene a döntésekben.
tudtok ajánlani jó porszívót :?: mert ami van már régi és eléggé porszag van ha bekapcsolom szretnénk beújítani eget ami már szűri a levegőt,de nem vizest azt vettünk 3 éve 30ért és 1 évig használtuk nem lehet hozzá szűrőt kapni szóval felesleges pénzkidobás volt :oops: :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
én ANGELCARE AC300 légzésfigyelőt a gyógyszertárban 23ezerért láttam és egészségpénztárra is lehet venni. Miben különbözik a 301től?
Vendég

Gio, azért, mert a cukorbetegeknél gyorsabban öregszik/meszesedik a méhlepény, és ki kell kapni korábban a gyereket, ha már nem jó az áramlás. Meg nagyobbak is általában a cukros babák, így maguktól is van, hogy hamarabb kikívánkoznak. Meg olyan is van, hogy a végére annyira instabil lesz a cukor, hogy sehogy nem bírják beállítani, és akkor is - ha már biztosan képes a kinti életre - egyszerűbb hamarabb kiszedni. De abszolút nem törvényszerű, hogy ne lehessen végig bírni, ha rendben van nagyjából a cukor, állítólag nincs különbség a normál terhességtől. Én egyébként olyan adatot olvastam, hogy cukrosoknál általában 3-szor nagyobb az esélye a koraszülésnek.

/
lemonsong

Hú,tényleg nagyon sokféleképpen megy ez.Nem is értem...na mindegy,jah,nem írtam,hogy én 8000-et perkálok :cry: de a régi dokim tarifája meg most már 10eft,úgyhogy még "jól járok"
Judy,engem is lecseseztt egyszer a súlyom miatt,aztán amikor közöltem,h kövi alkalomra 5 hét alatt csak egy ment fel,akkor meg megdícsért....na mindegy,ezen csak nem múlik az egészsége a kicsimnek,az UH-k,vérvételek szerint egészségesen fejlődik és velem is rendben minden.

Tedorka,de jó neked!!!Fürödtél sokat???

Csillag,már csak egy jó eredmény és ez is pipálva!!!

De jó,hogy mondjátok a szőlőt,szilvát,tegnap mindkettőt ettem,reggelire sajtburgert hozott apa előző este PEstről.Aztán ebédre székelykáposzta,délután szőlő,szilva.....horror,mi???Kicsit eltúloztam,ma diétázok...

Én azért megnyugszom,ha méhszájat is vizsgál,bár nem szeretem a macerálást,de jobb,ha kiderül,ha valami baj van...remélem nem lesz,holnap megyek délután.

Kép Kép
meli1118

gio a 301-es bébiőr is a 300asmég 22 sincs a brendonba szóval az jóval kevesebb.

Kép
Kép
anitaaa03

ja! Akkor jó, mert nekünk bébiőr nem kell.

Lemon
nagyon nehéz ez a cukros diéta? Én holnap megyek terhelésesre és tök izgulok.
Vendég

gio mért nem akarsz bébiőrt?

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, nem nehéz, csak általában nem magyarázzák el rendesen, hanem túlságosan arra helyezik a hangsúlyt, hogy ráijesszenek a kismamákra, hogy innentől semmit nem lehet enni. És akinek csak a terhesség utolsó 3 hónapjára kell belelendülnie, annak azért kicsit bonyolult lehet. Betartani szerintem nem olyan nehéz, csak tudni kell, hogy mivel lehet kicsit lazítani rajta, persze ahhoz az embernek kell kísérleteznie is, és rájönni, hogy a saját szervezete milyen kajákat bír jobban, mert ez nagyon változó. Ehhez meg gyakran kell mérni otthon is, nem csak az előírt időpontokban.

Szóval a terhességi cukrosok azért szenvednek jobban tőle, mert nincsenek hozzászokva, de azért messze nem lehet éhenhalni mellette. Persze akinek a tészták, péksütik meg ilyenek voltak az alap mindennap, annak biztos nagy váltás, de nekik meg ott van a boldog tudat, hogy csak pár hónapig kell kibírni, aztán vissza lehet térni a korábbi kajákhoz. :lol:

De ne aggodj, miért gondolod, hogy neked ilyened lenne? Van a családban cukorbeteg?

/
lemonsong

Anita,
egyelőre két szobás lakásban lakunk, van mózes, tehát nem tudom olyan távolságban lerakni a gyereket, hogy ne halljam a nyöszörög:-) Gondolom az őrnek akkor van értelme ha több fal választja el mondjuk anyukától vagy külön szobácskája van. Jövő nyáron költözünk csak nagyobb lakásba, addig ezt megspórolom:-)

Lemon
Nincs előzményem családi vonalon cukorra, csak azt hiszem engem is megérintettek a rémhírek amikkel riogatják a kismamikat és vmiért el kezdtem izgulni a vizsgálat miatt. Remélem minden okés lesz, de azért jó tudni hogy nyilván túlélhető az is ha vki beleesik.
Vendég

gio értemnálunk 2 szintes a ház és fürdő,konyha lent háló fennt na meg ha az udvarra is kimegyek.szóval szerntem nálunk kéne volt Andrénál is olcóbb fajta/azóta az is drága lett/de mivel mi nem terveztünk akkor több babát így nem szóltunk ha nála volt és hát tönkre ment :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Judy, most csak gyors reakció a kérdésedre: mi is apaságisok vagyunk, és nekünk is kértek családi állapotról igazolást, azt előtte az önkorményzatnál szereztük be. Attól is függ hol laksz, van, ahol azért nem kérik, mert helyben megnézik ( kisfiamnál nekünk is így volt, azt máshol, kisebb városban csináltattuk), érdemes előtte megkérdezni telefonon, hogy kérik-e, mert pl. nem biztos, h. ugyanakkor van ügyfélfogadás mindkét helyen. Sőt valahol azt is olvastam, h. nézik, mennyi idős a terhesség, mert csak biz. kor után lehet megcsináltatni. Nekünk ez nem volt. KÉrdezz utána ott, ahol csináltatni akarjátok!

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Tök nyomi ma a hangulatom. Egyedül vagyok itthon a lányokkal. Két éjszaka óta szenved Johi mert taknyos lett, és nem kap rendesen levegőt, így éjjel is szívom az orrát, és közben állandóan felébredek, ha ő is felébred.
Verus meg csak szimplán hisztis, most se hajlandó aludni :cry:

És egy légy is itt piszkál :cry: :cry: :cry:

Mostam ki kisbaba rucikat, amik feldobhatnának, de most valahogy teljesen a béka feneke alatt vagyok :cry: :cry: :cry:

Kata
labkat

A léggyel legalább végeztem!

Kata
labkat

Terheléses cukor: esetleg akinek cukros löttyöt kell innia, annak ötletként írom, vigyen magával egy fél citromot, és azt csavarja hozzá, úgy könnyebb meginni, akkor is édes nagyon, de jobban hasonlít egy cukros limonádéhoz, talán akkor jobban bent marad... nekem bejött.

Meli, miért lenne koraszülés? A görcsök miatt? Az én fiam sem könnyű mostanában, nálunk az alvás megy most hihetetlenül nehezen, tegnap délután egytől ötig próbáltuk altatni, minden programunk ugrott, örültem, ma háromnegyed órán keresztül üvöltött, próbáltam magamhoz ölelve altatni, majd huszonöt ilyen menet után kidőlt... de addig szörnyű volt. Így is két órával később, mint szokott. Biztos ilyen időszak van most, minden kicsi produkál valamit. :?

Vizsgálatok: nekem 6 hetente kell mennem a dokihoz, beszélgetés, kérdések, aztán méhszájvizsgálat. Uh-k kórházban, de azt is ő csinálja meghatározott időpontokban. Úgyhogy engem más nem néz. Beutaló ilyesmi nála nincs, azt mondta, ezeket a védőnővel tárgyaljam meg, az eredményeket pedig mindig viszem hozzá, de hogy hová kell a beutaló, és mikor, arra a védőnő figyel, és a beutalókat az instrukciók alapján a háziorvos adja ( aminek nagyon nem örülök, mert az influenzás időszakban is ülhetek ott a betegek között nem keveset... ráadásul mostmár majd kell táppénzpapír is... :? )

Kép

Kép
nóna

kata ne légy ilyen lehangolt ezerrel süt a nap :)
babaruha nem korai még :oops: :?:

Kép
Kép
anitaaa03

Labkat, fel a fejjel! Rossz nap után jó szokott jönni! Kitartás! Én is időnként a fejemet tudnám verni a falba, mondjuk amikor a fiam nem hajlandó aludni, és semmit nem tudok pihenni, de aztán elmúlik a rossz hangulattal együtt. Persze ez két gyerekkel még fokozottabb, próbálj meg kicsit pihenni, ahogy tudsz, és valami olyasmit csinálni ami megnyugtat, feldob, ami Rólad szól. Én tegnap sokalltam be, tiszta hiszit voltam, aztán elküldtem a páromat a picurral sétálni egyet, és én azalatt a betervezett vasalás helyett manikűröztem egyet, amire már régóta semmi lehetőségem nem volt. Nem nagy dolog, de feldobott, és utána jobb volt tőle a kedvem. Csinálj valamit, ami igazán jólesik!

Kép

Kép
nóna

tedorka: üdv idehaza megint. De jó lehetett odakint nektek :) Rég voltam kettesben a férjemmel!
Nekem is csak azért vizsgált a doki méhszájat eddig, mert keményedtem. De most ennek hála Istennek vége.

Lányok, én már úgy várom a terhesség végét! Szeretném már felállítani a kiságyakat, és becsomagolni a csomagot a kórházba, és izgulni, hogy mikor indul be a szülés.... Most nagyon nagyon unom a várakozást. Örülnék, ha a babák már nagyobbak lennének, és végre megláthatnám őket, berakhatnám őket a babakocsiba, és rájuk adhatnám a cuki ruhákat!

Nekem ma minden bajom van...

Kata
labkat

anita: azért készülődök már, mert az ikres mamik mondják, hogy a második trimeszterben jobb ha mindent elintézek, mert aztán nagyon nagyon terhes lesz a két baba. Szóval én ehhez is tartom magamat. Rendezkedek ezerrel

Bakker Vera felkeltette Johit :evil: :evil: :evil:

Kata
labkat

kata a várakozást már én is unom :oops:
de inkább várok türelmesen mint hogy előbb jöjjön és baj legyen :wink:
örülök hogy elmúltak a keményedéseid.
én úgy ennék pizzát azthiszem hozatok a párommal,de az még idő mire hazaér :?
a darázscsípésem még mindig nem javul :(

Kép
Kép
anitaaa03

LÁbdagadás-témában: hát lányok a saját tapasztalatom az, h. az utolsó hetekben más semmibe nem megy bele az ember lába... én anno vettem egy kötős sportcipőt, azt is jól kitágítottam, csak az jött rám. De akkor tavasz vége volt. Most nem tudom, télen mi lesz, mert kb 37-es a lábam, de akkorára dagadt múltkor is, hogy kb. sztem a 44-es hossz-ú cipő lenne jó szélességben... és hát télen meg csizma kell, a sportcipővel nem sokra mennék. Az meg durva, ha 3-4 hétre vesz az ember magának cipőt, ráadásul drága télit... mert az tuti, h. az a méret sem előtte, sem utána nem lesz jó.

Ruházkodással kapcs. bevallom, nekem sokkal könnyebb volt a kisfiamnál, ott pont fordítva volt, a 2. trimeszter éppen télre esett, gyakorlatilag egy vastagabb nadrággal, pár kismamafelsővel, bővebb pulcsikkal végigcsináltam. Most meg már eedig jóval több ruhát kellett vennem, mint akkor összesen az egész terhességem alatt. És most hogy hűvösödik, látom, hogy még nem értünk a végére ( az akkori őszi-téli cuccaim már rég nem lesznek jók most, mert sokkal nagyobb lesz a pocim, nem féerk beléjük :? )

Kép

Kép
nóna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: