A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mecsi! Szerintem inkább most próbálj kimozdulni többet, hátha az segít. Télen ez a bezártság dolog csak szarabb.

Julcsi! Lehet, hogy az lesz.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!
Mikun szerencsére gyorsan átment a betegség,de sajnos Bence is elkapta ő egész éjjel hányt,most már jobban van.
Kuki ügyben:nekünk is minimálisan megy hátra a bőr de javulóban van (születéskor nekünk is csak gombostünyire jött hátra)De higgyétekel 2 éves koráig sokat fog változni a dolog anno Bencénél is igy volt.

Sziszka!Jobbulást Mélnusnak is!Mi nagyon jól éreztük magunkat a Talin.Írd meg légyszíves a homeos fogzáskönnyitő nevét megpobálom megszerezni.
Vera
l.veronika

sziasztok

dobok pár képet, de ez a nyaralós szüinapos, az itthonisat még kunyerálnom kell a tesómtól.:)
Kép
Kép
makadu

Bencének is jobbulást, meg minden betegnek!!

Kitti, nagyon édes a kis szülinapos :!:

yuyu79

Lányok!

HAsznál még valaki a babók alá légzésfigyelőt???

Köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Hát azt hiszem egy jó hónapja nem jártam itt sajnos, szégyellem is magam emiatt, de sok minden összejött. Gyakorlatilag egy hétvégét se voltunk Pécsen, mindig mentünk vhova Szeged, Nyíregy, Bp. felváltva, plusz egy esküvő, plusz építkezés. Na nem mentegetem magam irtóra elrohant ez az egy hónap.

Nagyon jók lettek a talis képek, biztos hogy nagyon jó is volt. Kár, hogy ez a baci így nekiugrott a babóknak. Mi sajnos az érettségi tali miatt nem tudtunk menni.

Gratulálok a pocaklakókhoz! Nagyon kircsi, hogy már három pindurka lapul az augusztusi topicos anyucik pocakjában!

Visszaolvasni még sajnos csak az utolsó 3 oldalt tudtam, így nem nagyon tudom, hogy melyik gyerkőc hol tart, ki miket csinál már.

Rólunk: Réka 10 kiló és 78 cm volt az 1 éves mérésen. Gyakorlatilag ugyanazokat csinálja mint amiket Katica írt Pistikéről: táncol ha zenét hall. puszit dob, integet, állandóan olvasna, nézegeti a könveket, mutatja az állatokat, utánozza a hangjukat. Szépen eszik egyedül, kézzel mindig, kanállal, villával ha kedve van hozzá. Szépen motorozik a kismotorján, kicsit még az önálló járásra kell rágyúrnia, mert a derekam már nem nagyon bírja. Ma és tegnap már elég sokszor megállt egyedül és ma már pár lépést is tett egyedül tőlem apáig. Szóval reménykedek, hogy már nem kell sokáig görnyedni.
Enni már általában azt eszi amit mi, nagy ritkán tudok belediktálni vmi bébikaját is. 3-4 hete ehet már tejterméket, kap már joghurtot, kb2 hete túrórudit is :oops: Persze imádja. Szerencsére nem pöttyösödik ezektől, csak egy pici ekcémás pötty van rajta. Egy hét alatt sikerült rászoktatni a tápszerre, a humana 3-as banános-vaníliásat eszi. Reggel, este kap 1-1,5 dl-t. Esti fürcsi után még 1-1,5 dl sinlacot bevág éjszakára, és pár kortyot még szopizik. Jelenleg az elválasztás-elválasztódás közepén vagyunk. Tejem már csak nagyon kevés van, és volt már olyan nap hogy csak vigyorgott rám a cici mellől, hogy mit akarok. Szóval úgy gondolom, nem okoz már nagy törést nála a szopi elmaradása.

Az éjjeli kelés mostanság szerencsémre elmaradozik, mondjuk hetente kb3x még megébred, olyankor általában szopizik pár kortyot és visszaalszik. Újabban rászokott a 8-9-es ébredésre, amiért nagyon hálás vagyok. Este 8-f9 körül fürcsizik, kb egy fél óra múlva már alszik is.
Most jön az egyik kisrágó foga, szegénykém szenved vele, látom véres a kis ínye. De már a szemfogak is megindultak, három már fehérlik az íny alatt.
Na hát bő lére eresztve ennyi.
Igyekszem ezentúl sűrűbben benézni ide hozzátok, remélem a nyár elmúltával kicsit nyugisabb időszak köszönt be hozzánk.

Üdv mindenkinek: Panna

panna1

Csajok!

Átküldtem mailben a képeket mindenkinek, mivel már csak négy napig tárolja a toldacuccot a fájlokat, így nincs túl sok időtök letölteni, jó képnézegetést.

Kicsinyíteni még nem volt energiám, ne haragudjatok!

A két kis szülinapos fiúcska fotói nagyon édesek!

Kata, mi sosem használtuk!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok bocsi hogy eltüntem de nincs sok időm. Jól vagyunk még csak szopizik és alakul a napirendünk is. Majd ha már jobban beáll akkor jövök egy kicsit többet.

Puszi
Gabi

Itt egy pár kép a kis Míráról:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

Gabi! Gyönyörű a kis Míra szeme. :)
Vendég

sziasztok!

Kitti, mennyire szép Levid! Annyira gyönyörűek a szemecskéi!!!

kis hercegnőnk Mira is milyen nagy már! és tényleg nagyon szép baba ő is! ;)

Mecsi, sajnálom, hogy nem vagy jól! :( jó lenne talán tényleg többet kimozdulnod, bár, ha a pánikbetegséget jól tudom, pont az jellemzi, hogy nem nagyon mész semerre, mert nyomaszt a tömeg a közlekedés során, stb. valamit ki kellene találni azért, hogy ne depizz be mégjobban! fel a fejjel! dumáljunk, ha az segít! annak viszont örülök, hogy apával rendeződni látszik a dolog!

ja, még Felíciára visszatérve. én is kerestem őt iwiw-en, de nem találtam meg az eredeti neve alapján. ... jó lenne tudni róluk is azért kicsit többet!

Panna, üdv újra itt! már azt hittem, hogy te is babaprojecten vagy, ezért nem jössz mostanában! :) de örülök, hogy újra itt vagy!

Andi(Jázmin), küldöm a szemészet elérhetőségét! itt is, meg mail-ben is. nem tudom, hogy melyiket nézed meg előbb! ;) apával kapcsolatos dolgot nagyon sajnálom! :(

betegeknek továbbra is jobbulást!

tegnap megkaptuk a szurit, éjjel már megint keltünk, mert Beninek full be volt dugulva az orra... :( a köhögés még mindig nem szűnt meg, de a tüdeje tiszta volt, dokinéni meghallgatta. megőrülök, hogy megint taknyos! :([/b]

sophie27

JázminAndi

babaszemészet!

www.babaszemesz.hu

Campona Optiris, vizsgálati idő: csütörtök 10-14, a földszinten a Campona bejáratához közel. 141-es üzlet.

bejelentkezés: 30/412-7972

sophie27

JázminAndi, mi még szopizunk éjjel is kb. 3x normál esetben, 1 hete pedig 5-6x. Próbáltam a vizet én is, de üvöltés volt rá a válasz, ez van, Barnus cicifüggő lett:) de azért próbáld meg szerintem, hátha Vikinél beválik és végre alhatsz helyettem is;))

Mecsi, nagyon sajnálom, hogy nem vagy jól, ha bármiben tudok segíteni, csak szólj! Jöhetnél pl. jógázni velünk hétfőnként, nekem anno a pánikbetegségre nagyon jó gyógyír volt és igen, a bezártság nem segít! Mi lesz télen?! Ha bármikor van kedved csavarogni, beszélgetni, csak szólj bátran!!!

Nagyon édesek a srácok! Kristóf, Levi, látszik hogy jól érezték magukat a szülinapi bulin;) Nagyon tetszik Kristóf tortáján a maci, te csináltad Kata? Ha igen, nagyon ügyes vagy!

Kata, mi sem használunk soha légzésfigyelőt...

Gabi, annyira gyönyörű a kicsi Mira, gratulálok hozzá újfent!

sniky

Panna, örülök, hogy jól vagytok, jó sokat utaztok Ti is:) gyere, ahogy tudsz és képeket is jó rég láttunk rólatok!

sniky

légzésfigyut kérdezted még Kata. én múlt héten a nagytakarítás alkalmával, mikor Beninél is ágyat húztam, akkor szereltem le, és adtuk vissza a rokonoknak! köszönjük, de ez az egy év éppen elég volt belőle! csomószor riasztott falsan, úgyhogy mi már nagyon utáltuk, főleg apa... :P

ja. a legjobbat nem is mondtam. tegnap felhívtak a munkahelyemről, vagyis anyun keresztül is pedzgették már, hogy Benit le akarják fotózni a katalógusba... játékot fog reklámozni az én kicsi fiam :D voltunk is reggel a fotóstúdióban. hát azt a bamba pofát, amit az én gyerekem képes ilyenkor vágni... aranyos fotók lettek, de egyiken sem mosolyog! :( na mindegy! a fotós szerint legalább van egyénisége :D mondom, ja! nem tudom, hogy melyik újságban lesz benne, lehet, hogy csak a karácsonyi metro újságban, de majd megmutizom nektek!

sophie27

Köszönöm a torta gartulációkat. Igen, a tortát én csináltam. Egyedül!!!!! :) :)

Légzésfigyú: ma reggel lezsereltem és elajándékoztuk! :) kiváncsi leszek, bár a nyaralás alatt nem használtuk (2*1 hét) nem zavart, hogy nem volt, de, ha itthon avgyunk, akkor mindig bekapcsoltuk.

Apát nálunk is idegesítette, mert sokszor elfelejtette kikapcsolni, ma reggel is. A bébiőrt nem is használtuk...
Vendég

Kép

Ma meg volt a reggeli nagy elhatározás, megyek turiba és leküzdöm a tömeget!!! Sikerült megjártuk , nem volt olyan vészes leszámítva hogy kicsit szédelegtem mert elkapott a pánik de megoldottam. Nagyon szar ez elhihetitek. Szegény tökit reggel felkeltetettem de olyan hősiesen tűrte végig a reggeli programot egy hangja se volt.
Vásároltunk jó pár cuccost ,de tényleg nem volt nagy durranás ez a mostani kínálat.
Köszönöm az együttérzéseket, igyekszünk ezek után összeszedni magunkat. Jóga helyszín hol is van hogy kell oda menni NStadiontól?

Holnap reggel indulás lesz le, viszük a kutyust is Cézár lesz a neve, hát kiváncsi vagyok milyen utunk lesz :wink:

Légzésfigyut már mi is tovább adtuk unokatesóéknak ott most 1hónapos a baba, de mi nagyon meg voltunk elégedve vele, és bébiőrként is használtam mikor hátul aludt a törp. Sőt cserébe kaptunk tőlük egy sima bébiőrt, mert kértem. Szeretem hallani ha felkel a gyerek és nem arra kell bemennem hogy ordít már.

Kép unokahugiról :) a kis Loribaba. De jó lesz majd babázok egy hétig !
Kép
Este még benézek ha lesz kis időm , ha meg nem igyekszem jelentkezni!
Mellesleg Éljen a büdős koszos bkv , 300Ft-os jegyárral szuper :P

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Sikerült nekem is átesnem ezen a jó kis betegségen :) szerencsére Lili nem kapta el úgy néz ki, de nagyon lekopogom.
Visszaolvasok és jövök majd.

puszi Ági

KépKép
columbine

Babakocsin kívül mibe hordozzátok a babákat??

A kengurunk "lejárt", csak elől lehetett és 9 kg-ig jó.
A mei-tai-t néztem ki, bár apa fogja leginkább hordani.

MEcsi! Örülök, hogy kimozdultál. Én depis voltam a szülés utáni 3-4 naptól, kb. 1 hónapig, ez úgy oké is volt én szinte el is felejtettem és az anyukám most mesélte, hogy nagyon aggódott, hogy az is maradok. És tényleg!!! Erre nagyon figyelj, hogy most az elején próbálj kilábalni, menj társaságba, vigyázzon más a kisdedre és Te csinálj programot. NE légy mártír, gondolj magadra!!!

Téynleg lesz valamikor tali????
Vendég

Na és egy kép az esküvőről a barátnőmmel :D
És most nagyon büszke vagyok magamra mert én jobb képeket csináltam mint a fotós és meg lettem ma dícsérve. De jó napom lett most :D!
Kép Kép
Jól megtánciztattuk a menyasszonyt
Kép
Ha valaki kiváncsi a képeimre az albumunkba megtalálja :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jók a képek, Mecsi!

Mira édes kislány, nagyon szép :!:

Ági, remélem tényleg nem kapta el Lili, de nagyon fertőző ez a valami, mert a nagyim is elkapta, meg a húgom is, akivel nem is találkoztunk, csak egyik délután az ő ágyán aludt Enikő :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Jelentem, fél órára rá, hogy Mazskának megírtam, köszönjük, mindannyian jól vagyunk, Málnusnak újra hasmenése van. Felhívtam a doki, azt mondta, egyre valószínűbb, hogy Rota vírus...nem nyugtatott meg, egyenlőre Smektát kell adnom neki, és aztán majd meglátjuk :(

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is. Ezúttal igazoltan voltam távol, mert annyira elfajult Andris csalánkiütése, hogy végül kórházba kerültünk vasárnap és tegnap jöttünk haza. A Bethesdában voltunk és bár kissé balkániak a körülmények, de nagyon jó volt, hogy végig ott lehettem Andrissal. Sajnos az nem derült ki, hogy mi okozta a borzalmas kiütéseket, de én még mindig a klóros vízre gyanakszom. Elvileg meggyógyult Andris, de még mindig rettegve vizslatom a testét, hogy nem jelentkeznek-e újra a pöttyök. Ráadásul most szinte elölről kell kezdeni az ételek bevezetését, mert ezekben a napokban tej és tojásmentes diétát kellett tartani. Pedig már Andris is azt ette, amit mi.

Sajnálom, hogy ilyen sok baba (mama és a többi családtag) elkapta ezt a hányós-fosós vírust. Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan terjed. Mindenkinek jobbulást kívánok.

Csandinak gratulálok a második babához!

Mi használunk légzésfigyelőt, de leginkább megszokásból és főleg a babaőr funkció miatt.

Andris este 10-kor alszik el és vagy nem is kel fel éjjel vagy max. egyszer, de akkor iszik egy kis vizet és alszik tovább. Reggel 9 körül szoktunk ébredni. Napközben 1x vagy 2x alszik, attól függ, hogy hogy jön ki a lépés.

Na megyek, mert itt szirénázik.

szuszu

Mecsi de jól nézel ki!!! :) remélem helyrejössz pánikból!!

Jobbulást betegeknek!

Mi már nem használunk figyuszt, tönkrement és nem csináltattam meg mert pont lejárt a garija... :roll:

mit akartam még?

köszi a dícséreteket! jól esett...

Mancibarbi Te merre vagy?

Zsófi! Aprózsófival miu? haragszik ránk? :cry: , hogy nem jön?

jó éjt!
makadu

Mecsi drága, íme a jógás link:

http://sattva.gportal.hu/

Váci u. 12. a cím, a Vörösmarty térhez van közel, a legegyszerűbb neked metróval vagy vmilyen busszal a Deák térig. Tényleg jó lenne, ha jönnél és a többiek is, akik régen jártak.

Örülök, hogy jó napod volt, nagyon jók a képek és csak így tovább, a legnehezebb az elindulás ilyenkor, nagyon büszke vagyok rád, minden rendbejön majd, csak rajtad múlik és jó úton haladsz, ne felejtsd el!

sniky

Bocsi lányok nincs időm már irogatni!
Mindenkinek szép hétvégét bár az idő nem túl szép, aztán igyekszem jönni .
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

MECSI,
A 178/as busz elhoz a stadionoktól a ferenciek teréig onnan kb.4 perc aváci 12...
http://www.bkv.hu/busz/178.html
de van útvonaltervezô is én sokat használom mióta babám van, hogy alacsonypadlós legyen , ha a nagykocsival mennék, meg ha nem akarok pl. aluljárózgatni...szóval érdemes megnézni és nem mindig az a tuti amit végül kidob, de nagy segítség összességében ha találékony vagy...
ja és mióta babám van talán még nem is kellett metróznom, mert van rá alternatíva...
remélem sûrübben fogunk találkozni ...a nikinek is segtett/segítettem ha csak a jelenlétemmel is...
Vendég

ja és
BOLDOG VIHARNAPOT MALACKA-mondta micimackó
Vendég

Nem bírok aludni :twisted: :twisted:

Hát igyekszünk elmenni ha tudunk, de egy biztos csak akkor megyünk ha épp Áronnak nincs alvásideje. Szóval 10-12ig vagy 3után. Nálunk pici kora óta napirend van és így teljes az életünk nekünk ez így bevállt, ha felborítjuk akkor nehezebb vele.

Jaaa és dicsekedni akartam is jönni, mert az én pici fiam megtanult egyedül lesúazni a nagy csúszdán. Felraktam a fa vár tetejére belemászik a csúszdába és csúszik , még csak el se dőlt!!! :D:D

Szuszu nektek javuló pöttyöket, azért annyira az alapoktól nem kell kezdenetek nem? Csak nem lehetséges valami allergia?

Sziszka ti lettetek Rota ellen oltva? vigyázz a kiszáradás miatt !
nektek is jobbulást!

És Ági te hogy vagy már kilábaltál akkor a nyavalyából?

Panna ti világjárók vagytok :D jó lesz már egy kis nyugalmas lét nektek is ? Réki hogy bírja ?

Zsófi Beni biztos meggyógyult már a betegségésből? Nem értem hogy olthatta be az orvos, nálunk még direk 2-3hetet várat a dokinő az oltással, mert azt mondta hogy betegség után kell várni.
Hogy van most a kék szemű herceg?

Nikianyu nagyon tetszettek a képeitek Barnus igazán édes rajtuk és nagyon jó fotók készültek rólatok.

Nálunk se múltak el a kiütések , de amióta vajas , túrós joghurtos dolgot nem kap enyhültek. :?

Na pusszantás lépek tévézni kicsit hátha bealszom már végre

:shock:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, akkor nem nagyon lesz kifogásod, mert hétfőnként 10-től jóga:)

sniky

Sziasztok!

Eleg suruek nalunk is a napok, ezert nem is jottem a heten nagyon. PRobalom rendbe tenni a kertet, hogy be lehessen vegre ultetni, meg a regi lakasunkat takaritottam, jo lenne minel hamarabb eladni...

Eves: Laura mar azt eszi amit mi, a fozeleket en altalaban kefirrel, tejfollel csinalom, sima buzaliszttel. A heten evett szilvasgombocot is - az nagyon tetszett neki. En kis darabokra felvagom es egyedul szepen megeszi - foleg kezzel, de probalkozik a kanallal, villaval is. Mindig mutogatja, hogy mit ker. Szerencsere jo az etvagya es mindent megeszik. Reggel es este o is tapszert iszik meg 1.5-2 dl-t, nalunk az orvos azt mondta, hogy ezt hagyjuk is egyenlore. Reggelire szoktam neki adni kefirt is inni - azt is nagyon szereti - a tejet egyenlore nem merem adni, igazabol mi sem szoktunk inni...

Alvas: Laura 9 korul szokott lefekudni es 7 - 1/2 8-ig alszik, nem kell mar fel ejszaka. Utana 10 - 1/2 11 korul lefekszik es alszik kb. 2 - 2 es fel orat, majd meg delutan valamikor egy oracskat (altalaban ilyenkor mar nehezebben alszik el, de ha nem alszik, akkor nyuglodik). Igy mi inkabb delutan tudunk most programokra menni. Legzesfigyelot mi sem hasznalunk mar - csak a bebiort - igy nyugodtan tudok mozogni a hazban, kertben. Szuszu - azt be lehet allitani a legzesfigyelotol fuggetlenul is, nem is kell hozza a szenzorpad (ha nektek is Angelcare van). Van olyan, hogy csak hang.

Betegeskedoknek jobbulast - kar hogy ennyien elkaptatok! :( Laura be van oltva rota ellen, ha az...bar szerencsere mi sem kaptuk el.

Mecsi, gyere talizni velunk a Varosligetbe. A Nepstadiontol oda konnyu kimenni, ha arra laksz. Akar fel is vehetunk titeket autoval, mi ugyis arrol jovunk. Elmehetnenk majd a Lurdy jatszohazba is - foleg hogy jon a rossz ido. Nekem is volt panikbetegsegem regen - tudom, hogy milyen szar erzes, ne hagyd magadon elhatalmasodni, le tudod gyozni! HA tudok segiteni, szolj.

Jovo heten ha jobb ido lesz, lehetne megint egy Ligetes tali. Remeljuk nem esik az eso!

Szuszu, a kloros viztol Lauranak is eleg ronda volt a hata, szerintem attol lehet. Nekunk az ekcema elleni krem segitett rajta akkor.

Kellemes hetveget!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ági, Lili is be van oltva rota ellen? Akkor lehet hogy tényleg az, mert ha jól tudom, csak Laura és Lili nem kapta el...

Nekem 2 napig semmi bajom nem volt, ma reggel meg megint hasmenés... Remélem nem esek vissza :roll:

Nem tudom Málnussal mi lehet, Sziszka jelentkezz majd, ha tudsz!! Jobbulást neki :!:

yuyu79

Julcsi, Lili is be van oltva, úgyhogy én is azt hiszem Rota, mert anyám is beteg már, de Lilinek kutya baja, remélem nem is lesz semmi.

Én már teljesen jól vagyok, sőt meg is akartam kérdezni, hogy nincs-e valakinek kedve elmenni ma este valamerre bulizni egy kicsit? Apa bevállalta Lilit :D

Tartozom még a képekkel, nem felejtettem el!

Boldog viharnapot!!!

KépKép
columbine

Sziasztok!

Köszi az aggódást, jobban vagyunk, a smekta megfogta a hasmenést. Egyébként mi sem vagyunk beoltva, Miku sem, és most mér az ikrek is fosnak (a torokgyulladás mellet, szegény Binyek), ők sincsenek beoltva Rota ellen, szóval akkor tényleg igaza lehet a dokinak, ezt tényleg kinyomoztuk...

Julcsi, érted különösen aggódok, remélem hamar elmúlik neked is!

Mecsi, tegnap nem volt energiám megdícsérni a képeidet, de tényleg nagyon szuperek!

Zsófi, neked akartam még írni, hogy szerintem Beni teli találat az újságnak, nekünk jár, úgyhogy lesni fogom, de azért szólj, ha már tudsz valamit :)

Sniki, Csandi, jó hogy újra itt vagytok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Örülök Sziszka, hogy jobban vagytok!

Mi azért oltattuk be Lilit, mert a barátaink elmentek kisgyerekkel nyaralni Bulgáriába, az első nap elkapta a rotát és a kórházban töltötték a nyaralást :(. Most annyira örülök, hogy rászántuk ezt a nem kevés pénzt... halkan megjegyzem, rohadjon meg az állam, hogy nem fizetik az ilyesmit... ez a sok baba, mind egészséges lehetne.

KépKép
columbine

A mi dokink nem ajánlotta, mivel nem lesz bölcsis Enikő, és nincs nagyobb tesója... De a kistesónak ezek után lehet hogy én is beadatom majd. Egyébként a rotát többször is el lehet kapni, vagy csak 1x??

Továbbra is jobbulást mindenkinek :!:

Köszi Sziszka, de jól érzem magam, csak reggel volt 1 hasmenés, azóta semmi. De akik betegek, javaslom, hogy csináljanak egy domestosos takarítást, főleg kilincsek, meg ilyesmi, hátha akkor nem esnek vissza. Enikő játékait is le fogom fertőtleníteni, meg kimostam az összes ágyneműt meg törölközőt, ecettel öblítettem, az is fertőtlenít, ha jól tudom...

yuyu79

Sziasztok csajok!

SAjnálom a lurkókat, meg az anyukájukat is, Zorkát mi beoltattuk, mert sok a gyerek a családba, ovisok, így jobbnak láttuk.

Mi jól vagyunk Zorka helyrejött, csak a fogával nyűglődik, de emellett jól van.
Akkora egyéniség az én kislányom, hogy szenzációs, olyan dolgokat csinál, már ismeri az egész ház, mert kijár a teraszra és mindenkinek kajabál lefelé meg magyaráz, beszélni nem tud, de őt nem zavarja, mert elmondja babanyelven és emellé mutogat és hangsúlyoz.

Én és a pici fiam (most már biztos), jól vagyunk csak egyre fáradtabb vagyok, pedig még távol a vége, meg a derekam ami leszakad. Zorkával nem igazán fájt, de most leszakad. Kisebb baleset ért, (beszakadt balattam egy betonkefni, vagyis a leendő pincénk teteje, az egyik lábam becsúszott) de hála istennek csak a csípőm és a fenkem zúztam össze, a hasam meg sem ütöttem, de hogy biztos legyek ezért elmentem 4D-re, és így biztos nem történt baja manónak és tutti fiú. :) Ja és már rugdos, vagyis eddig is rugdosott, de most már érzem is határozottan.

A babák tündériek, majd rakok fel képet Zorkáról is, mert már kész hölgy és régen raktam.

A taliban lehet én is benne lennék a héten

Puszi
Ritus

Kép
rituspoc

csengi szülinapozik a nagyinál:
Kép
a katicának reszeltek:
Kép

csengim szülinapi babáival:
Kép
Kép
"és az újdonsült kiscipőim amiket anya készített nekem":
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Visszajöttem a szülőktől a babával, most már itthon vagyok. 2 hónapig voltam anyuéknál, ott sajnos nem volt internet, így nem tudtalak olvasni sem benneteket.
Dávid tegnap volt 14 hónapos, egy hónapja indult el, most már megy önállóan. Kb. 10 kg és 80 cm.
Éppen ma 3 hónapja, hogy a férjem elköltözött. Sajnos nincs semmi javulás, esze ágában sincs visszajönni. Amikor mondtam neki, hogy én még mindig szeretem, azt válaszolta, majd túl leszel rajta.
Majdnem minden nap telefonál, és hetente többször jön meglátogatni a babát. Mind a mai napig nincs senkije, és nem is volt együtt mással. Azt hangoztatja, hogy ő tett egy esküt, és ahhoz tartja magát. Persze a házastársi eskünek csak egy része a hűségeskü, de ha jól tudom, úgy kezdődik, hogy soha el nem hagyom, jóban-rosszban, betegségben-szegénységben, míg a halál el nem választ. Úgy látszik, neki az első rész kimaradt...
Már kezdek beletörődni, hogy végleg vége. Tegnap előtt volt a 4 éves házassági évfordulónk, de meg sem említette. Mikor kérdeztem tőle, hogy tudod, milyen nap van ma, azt mondta, tudja, de szerinte mivel már külön élünk és nem vagyunk együtt, nem kell megtartani. Én azért vettem neki egy képeslapot és odaadtam, azt mondta, így elég rossz volt neki, hogy ő meg semmivel nem készült.
Iszonyúan igazságtalannnak és örjítőnek tartom a gondolatot, hogy ha nem lett volna a betegség, akkor mindez nem történik meg. És sajnos mindez igaz a babára is. A kettőt együtt már nem bírta ki a kapcsolatunk.
Próbálok egyedül boldogulni, és elütni valahogy a napjaimat, de egyedülálló anyaként nagyon nehéz, és itt nincsenek se rokonaim, se barátaim, csak a szomszédok. Közben küszködök a kilókkal, hogy tartsam a súlyom és ne fogyjak tovább, és próbálok hízni. Már folyékony tápszert is iszom minden nap a kaja mellett, de még mindig csak 47 kg vagyok.
Hát, ennyit a helyzetjelentésről. Kicsit kakukktojásnak érzem magam, hiszen mindenki boldog házasságban, családban él, én meg csak panaszkodni tudok.

Az újabb kismamáknak szívből gratulálok!!

Az iwiw-en Bíró Marianna (Maca) néven vagyok.

És végül pár kép Dávidról:
Amit már csinál: integet, puszit dob, tapsol, megérti és megcsinálja ha kérem tőle, hogy tegyen bele valamit valamibe, vegye ki belőle, adja oda nekem, stb. Mindent elnevez. A kutya a vau-vau, a kocsi, és aminek kereke van, az a brüm-brüm, a cica a küm-küm, fogalmam sincs honnan, ha ki akar menni, akkor a ki-ki, ha kér valamit, vagy kaját lát, akkor a kell-kell, stb.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Sziasztok!

MI is egyre jobban vagyunk egy hét óta először MÁlnus végre ma egész délután evett, talán elkezdhetünk fellélegezni.

Ritus, örülök, hogy ti is jól vagytok! Tessék kicsit jobban vigyázni a pince körül ;)

Gabi, a kis Mírát elfelejtettem délelőtt megdícsérni, pedig csodaszép kislány, és ezek a szemek... :D

Felícia, jó hallani rólad, sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok, de ez miatt ne érezd magad kakukktojásnak, én azt hiszem ennek így kellett történnie, és bármilyen nehéz is most, meg fogod találni azt aki mellett újra biztonságban érzed magad! Semmiképpen se zárkózz be, olyan jó kis társaság van Pesten, szerintem minden programra szívesen látnak benneteket is! Csavarogjatok sokat!!! Hihetetlen, hogy Dávid is hogy megnőtt, annyira nagy fiús lett :) Szuperek a képek!

<
sziszka78
Tolna

Felíciáról jutott eszembe....az elmúlt napokban nem annyira tudtam reagálni a dolgokra, de megütötte a szememet Jázmin Andi kissé szomorú írása, akarsz róla beszélni? Azért remélem lelkileg jól vagy!

Barbikám te hogy vagy? Mi van a kullanccsal azaz a helyével? Nem jöttök mostanában haza?

Julcsi, egyébként az itteni talit úgy számoltam, hogy a két Barbi már eleve 6 gyerek, ha Dadomiék is itt vannak, akkor már 8....plusz a mieink, esetleg katica, és már überelni is tudtuk a Balcsis talit ;) Ha legközelebb Pannát és Koadrit is eltudjuk csalni, akkor az már egy Mega-Giga tali ;) Sőt már Vera és Miku is mondta, hogy szívesen jönnének... :D

Csandi, szuperek a képek, és nagyon vagány lett ez a két baba is,a kiscipő pedig meseszép, hamupipőke topánkája jutot eszembe róla, megtiszteltetés!!!!

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na jó, úgy már tényleg több, de MaasBarbiék nem mindig járnak azért erre sajnos ;-)

Eni is sokkal jobban evett ma, mint az elmúlt 1 hétben, bár azért már válogat, de kezd helyreállni az étvágya :)

Felicia, nagyon sajnálom, hogy így alakult, de szerintem nem biztos hogy betegség illetve Dávid nélkül más lenne a helyzet. Sosem lehet tudni, de azért Dávid biztos erőt ad Neked, és én is nagyon remélem, hogy nem fogsz sokáig egyedül maradni ;-)

yuyu79

CsAndi, pont 6 hét van köztünka kistesók tekintetében :-)

yuyu79

Ja és nagyon jók a képek, és még mindig nagyon ügyes vagy, olyan szép dolgokat alkotsz :D

yuyu79

Felicia, jó hogy Rólatok is látunk képet, nagyon nagyot nőtt Dávid, és nagyon helyes és ügyes nagyfiú :!: :)

Na jó éjt mindenkinek!!

yuyu79

Sziasztok! Ági, köszi a tippet, bejött, így legalább tudom olvasni a fórumot :wink:

JázminAndi, rég nem írtam, de gondoltam rád. Tényleg nem volt túl vidám a hozzászólásod és szeretném kérdezni, hogy mi van veled, veletek? Minden rendben?

Felicia, üdv újra itt. És is kívánom, hogy találj magadnak egy szerető társat és addig se érezd magad kívülállónak, a sors útjai kifürkészhetetlenek, senki sem tudhatja, hopy mikor kerül hasonló helyzetbe.

Sziszka, remélem Málnus tényleg rendbejön végre. Durva volt ez a vírus, hogy "szétcsapott" a társaságon. Erre jegyezte meg a párom ma, hogy szerencse, hogy nem tuidtunk elmenni a talira :shock: Lehet igaza van, bár szívesen mentem volna.

Gabi, nagyon szép a lánykád, már én is akartam írni.

Ritus, vigyázz magatokra :wink: :)

Mazska, biztos jó lesz a kertetek, Laura biztosan nagyon élvezi majd. Irigylem az alvókáját :)

Ma találkoztam egy volt kollégámmal, három hónapos a lánya és átalussza az éjszakát. Na ilyenkor gondolkodom el rajta, hogy én vajon miért nem aludtam négy éve egy éjszakát sem át... Zsombi amikor lefekszik (már 9 körül, eddig még később) akkor alszik 2-3 órát egyhuzamban, azután óránként kelünk, hajnalban már gyakrabban, 7, legkésőbb 8-kor kelünk. Ha pechünk van, akkor még ordít is néhányszor és fél órát altatom vissza egy-egy ébredésnél. Ez van, nem tudom miért csinálja, de Zéti sem aludta át két és fél éves koráig az éjszakákat.

Rossz hír ringatósoknak: Ili csak szeptember végéig tart majd ringatót a Fonóban, azután más lesz. Ami még rosszabbul esik nekem az az, hogy zeneovi sem lesz :( (az ovival sem állunk jól, nagyim sincs túl jól a kedvem meg a béka segge alatt egy kevéssel egy ideje)
Vendég

Köszi, hogy még nem felejtettetek el teljesen! :D

Kistesóra mi még nem startolunk, majd jövő év áprilisától.

Szegény betegeskedőinknek jobbulást, remélem gyorsan kilábal belőle minden anyuka és baba, akár rota akár más vírus a kórokozó!

Ritus! Rossz volt olvasni amit a baéesetedről írtál! Mág jó hogy nem lett nagyobb baj!

Sziszka! Mi is szívesen megyünk talira, de ami tuti, hogy 14-21-ig nem vagyunk itthon, végre megyünk nyaralni hármasban!Meg persze még most hétvégére sikerült programot szervezni anyósoméknak, úgyhogy merő rohanás lesz az egész készülődés.
Ráadául most egy kicsit meg is ijesztettetek a rotával, mert ha a hétvégi progit bevállaljuk, ott lesz egy csomó gyerek is, ovisok, bölcsisek főként. Gyönyörú lesz, ha Réki is összeszed vmi vírust a nyaralásra.
Rotáról: Aki be van oltva az lehet hordozó? Úgy értve, hogy ha egy gyereken nem jön elő, de fertőzött közegben van, az tovább fertőzhet másokat?

Nagyon édesek a képek mind a szülinaposokról, mind Cseniguről és Dávidról. Olyan falat az összes gyerkő, zabálom meg mindet! Ja, és unokaöcsimről a lassan 3 hónapos Andrisról ne is beszéljek, irtó falat kis pasi lett.
És a kis Mira is nagyon szép! Úgy tetszik nekem az utolsó fotó, édes, ahogy néz az ártatlan kis szemeivel!

Felicia! Fel a fejjel szerintem sem vagy kakukktojás! Szerintem mindenkinél vannak hullámvölgyek, kinél mélyebb, kinél magasabb. Hát ha jól értelmezem, akkor te most nagyon a mélyén vagy, így csak felfelé haladhatsz. Csak bízz magadban! És ha már tényleg így alakult a dolog, próbáld meg elengedni a férjed lelkiekben. Baromi nehéz tudom, de csak így indulhatsz el a saját boldogságod útján.

Szuszu! Andrist hol ütötte ki ennyire a klóros víz? Azt hiszem erről lemaradtam nagyon....Jobbulást neki is!

Mi ma teraszos partin voltunk, mi gyerekkel már itthon, apja visszament még, mert főként ő haverjai. Nekem meg amúgy is csiálnom kellene a kis melómat...

Képzeljétek, voltam kangoo- órán! NAgyon vicces, és baromi fárasztó! DE nagyon feldobja az embert az tuti. Egy ideje már járok step aerobikra, apa heti két nap vállalta RÉkát munka után, így el tudok menni.
Egyre jobban érzem magam a bőrömben, formálódok is, csak a mérleg nem mutat semmivel sem kevesebbet :(
A derekam kivan a sok görnyedéstől (bár már jobb a helyzet, mert egyre inkább egykezesen közlekedik Réka), de úszni vhogy nem sikerült elmennem a Balcsiátuszi óta. Pedig nem ártana....

Fogyival ki hogy áll?

Na most megyek dolgozni, képeket sztem holnap este rakok majd fel.(most legalább a feltöltéssel meg a picasaval nem vagyok annyira elmaradva...)

Jó éjt mindenkinek!

panna1

CsengeAndi!

Fel a fejjel! Biztos jönnek rátok is jobb idők! TI amúgy jó alvók vagytok eredetileg, mármint te meg a férjed? NEm csodálom, hogy enniyre kivagy! Ilyen mennyiségű ébresztőnél! AMúgy meg a 3 hósan átalvós baba semmire sem garancia! EMlékszem sokunknál volt ez így akkoriban, aztán 5-6 hónapos kortól a jól alvó babák is keltek 1-2szer... Hiába a fogtündér, meg kitudja még mi.....

Csajok! Volt már valaki babával repülőn? A babakocsit a poggyászokhoz kell rakni, vagy fel lehet vinni a gépre?

panna1

Sziasztok!

Felícia jó újra képeket látni a kispasidról, a szülinapos képen nagyon nagyfiús. Sajnálom, hogy apával nem alakultak jól a dolgaitok! Nem vagy egyedül, bár én még reménykedem.

Csenge nagyon édes a kis katicával! A kiscipő is szuper, le a kalappal!

Pici Mira baba egy tündér, milyen komolyan néz!

Sziszka, Andi köszi az érdeklődést! Nálunk elég rég feszült a helyzet, szinte Viki születése óta, de a múlt hétvégén volt egy nagy veszekedés. Mindketten szeretnénk megpróbálni még egyszer, de én nem tudom hogy tudom megemészteni az elmúlt hónapokat. A lányokért meg megszakadna a szívem, ha mégsem menne. Vagy neki kéne hazajönni vagy nekünk ki és mindezt gyorsan eldönteni, mert Cintust nem akarom ovik közt ugráltatni.
Andi! Mi a gond az ovival? Nem szereti Zéti? Mi 23.-án kezdenénk. Eddig hallani sem akart róla, de most ha szóba jön legalább nem mondja, hogy úgyse megyek anya. Nagyikáddal mi van? Jobbulást neki!

Fenébe ezt a rotát, hogy így összeszedtétek. Remélem mindenki túl lesz rajta hamarosan.

KépKép
jazmin2005

Jó reggelt! Tiszta kóma vagyok még az éjszakától, de egy-két kávé után talán rendbejövök.

Panna, mi repültünk Zétivel, amikor egyéves volt. A gépig lehetett vinni ha jól emlékszem a babakocsit, ott elvették és eltették valahova. De lehet legjobb ha megkérdezed, mert légitársaságonként változhat, olyat is hallottam, hogy csomagként kellett feladni. Remélem jól sikerül a nyaralásotok! Hát én már nem vagyok jó alvó, akkor se tudok már aludni, amikor lehetne, arra meg már nem is emlékszem milyen volt előtte :)

Andi, csodáltam is hogy bírjátok a távházasságot. Nekem biztos nem menne. Remélem kitaláljátok a megoldást. Mik lennének a lehetőséket? Az ovival az van, hogy az egyetlen szóba jövő helyen nem bitzos, hogy felveszik a gyereket, vissza meg nem vinném :( még reménykedek, hogy összejön. Nagyim meg "csak" nagyon gyenge.... :( tegnap meglátogattuk és azt mondta, hogy elvisz magával minekt az emlékeiben. Sírtam hazáig :cry:

Megyek csinálok sajtos-sonkás palacsintát reggelire.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: