A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Astrid, körömvirág-esszencia - az én könyvem ezt írja (én az anyatej, babanyál, szellőztetés módszer híve vagyok).

T-p Kata, az én kedvenc receptem: 1 adag cékla, 1 adag sárgarépa, 1 adag héjas citrom reszelve és 1 adag méz jól összekeverve. Napi 2-3 kiskanál, a hűtőben eláll. Aki segít neked, talán szívesen megcsinálja.

Viki, miért voltál ilyen sokáig az intenzíven?

Bibi eltűnt...

Mónika, tök jó a kép. Fúj a szél és vihar van? Julcsi képén van napocska, a tiéden nincs...

Ma reggel felhívott apa: jól vagyok? nem szülök még? - ha innentől kezdve mindennap felhív a szülésig meg fogok őrülni!!! :roll:

Ma is voltam CTG-n. Rendben. Babával megbeszéltük, hogy amíg a kórházban vagyok, nincs összehúzódás. Nem is volt. A manuális vizsgálatot és az amnioszkópiát "negáltam". Hagyjanak engem békén, majd szülök, ha eljön az ideje...

Babcika, ilyen méhszájlelettel nemigen szokás hetekig mászkálni :wink: :D

Én az igazat megvallva, úgy vagyok vele, hogy ha ez az utolsó várandósságom :cry: :cry: , hát nem baj, ha egy-két nappal tovább tart.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ja, és ma reggel az jutott eszünkbe, hogy igazán vicces lenne, ha a 9. 2009. 9. hónap 9.-én születne :lol: :lol: 8)
Ebben az is benne van, hogy az az öcsém, akit keresztapának akarok felkérni, még a testvérei születésnapját se tudja, de ezt könnyen megjegyezné, mert neki is szept. 9-én van a szülinapja :wink: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna,titokban én is erre gyúrok :wink: :lol: 09.09.09.

Kép
v.andi

Anna!

Esetleg 9: 09 perckor?

Kép
arvaerika

Anna!

Az aminiot nem azért csinálják, hogy tiszta-e a magzatvíz?

Kép
arvaerika

A 09.09. nekünk is tetszene. :lol: :lol: (akkor van a templomi évfordulónk is). Bár nekünk Adrinál sem jött be a 2007.07.07. mert 4-e lett belőle. (pedig Apa nagyon szurkolt neki!) Bár nem ez számított, de érdekes lett volna. :lol: :lol:

Bibi viszont látványosan nem jelentkezik! :shock: :shock: Csak neeem...?

spickey

Igen, a 9óra 9 lenne a legeslegjobb :wink:

De igen, az amnioval azt nézik, de éppen tegnap olvastam itt a neten, hogy ha a baba beilleszkedett adhat hamis eredményt, mert csak a fejénél lévő víz látszik, másrészt meg ha nem vagyok még eléggé kinyílva akkor ez a vizsgálat nagyon fáj (emlékszem, amikor a 2. gyerekkel csináltak nekem ilyeneket, órákig fájt utána és véreztem is), harmadszor ez az ügyeletes orvos nekem nagyon-nagyon ellenszenves. Ezen kívül, ha a CTG jó, akkor ez tulajdonképpen egy teljesen felesleges vizsgálat. Márpedig a CTG jó volt.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Igen, Bibi tegnap délelőtt óta nem jelentkezett. Fölöttébb gyanús!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Az igazat megvallva, én nagyon-nagyon félek a szüléstől :( :cry: :cry: :cry:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Most meg én fogom teleírni az oldalt?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna,még jó,hogy nem "erőszakoskodtak",hogy meg akarják csinálni az amniot.
Miért félsz???

Nekem ma nagyon szarakszik a cukrom.Az ebéd utáni nem az igazi,délelőtt okés volt. :twisted: Most nincs jutalom jégkrém :(

Kép
v.andi

Bibivel váltottam sms-t.Családozik,vendégei vannak.Este jön.Egyben vannak,és jól vannak.

Kép
v.andi

Andi!

Én sem állok jól cukorilag. Igaz, bűnöztem. Hiába kértem apát, hogy etesse meg Fannit a paprikáskrumpival(amit ő csinált-isteni lett), mert én nem bírom magam visszafogni. ha látom-eszek belőle. Én etettem és ettem is belőle rendesen+fehérkenyér. Így 1 óra múlva 7 lett a cukrom :cry:

Anna!

Jó, hogy ezeket leírtad, én nem is tudtam.... :cry: Végülis logikus, mert ha csak a fejvizet nézik, tévedhet, mert ugye a kaka a popóból jön ki, és az nem ott van.

Amúgy én szerdán menekültem el a kórházból szinte pánikszerűen (pedig fannival semmi ilyen gondom nem volt), de most, hogy a doki ennyire kész tények elé állított(szülünk aznap vagy nem), teljesen beparáztam. Legszívesebben itthon vajúdnék és csak az uccsó percben mennék be, de attól is félek, hogy ha nelassul a szívverés(mert mindegyikkel így volt), akkor meg jobb lenne ha mégis előbb bemennék. Szóval én is félek rendesen...

Kép
arvaerika

Kösz az infót Andi Bibiről :) Pedig már azt hittem... :) :)

Anna, én is félek a szüléstől, de annál jobban túl akarok lenni rajta!! Megint szétnyomja Fruzsi az alfelemet, nem tudom, mit csinál, de valamit kinyom. Ha nem magát, akkor a hólyagomat :) Mondtam Apának, legyen már kéznél a fényképező, egy nagyobb szúrásrohamnál simán kinéz, hogy helló anyaapa itt vagyok :lol: :lol:
Újabban nem csak az esti lefekvésnél csinálja, hanem délután is. Ma kettőkor kezdte, csinálhatok bármit, nem hagyja abba. Mi lehet ez?!

Madar.. rajz...khmm :lol: :lol: :lol: én egyszer rajzoltam a tesóm kisfiának, és azt mondta, ejjj dzsivijadzsivija(így hívott), elég bííína vagy :lol: :lol: :lol:

Astrid, mázlista szülés, nagyon szerencsés vagy, és naggggyon bőgtem :) Köszi, hogy megosztottad!!!!!!!!!! Olyan megnyugtató, hogy szültetek és életben vagytok :lol: :lol: Talán nekem is sikerül életben maradnom :lol: :lol:

Spickey, Ti aztán jól összehangoltátok a mindkettőt, nagyon tetszik :) :) :)

Babcika, ez kezd izgi lenni :) :)

Kép
lili34

Erika!

Szerinted én miért értem 40 perccel Dóra születése előtt be? Látszik, nem villámszültem... Egyszerűen nem akartam bizonytalanra elindulni, ha nem szültem volna, már biztos a rendszeres 7 perceseknél elindulok (messze a kórház). Mondjuk azért érdekes, hogy fordítva kellene történni, nem? Egyre kevésbé félni a szüléstől, hisz tudjuk miről van szó...

Szerintetek lehet, hogy kiscsibém rendszeresen túleszi magát? Még mindig zöld a kakija, pedig már nem magzatszurok, mert nem ragadós, állagilag anyatejes, de színileg nem. Zöld ugye akkor lehet, ha túl sokat eszik. De kevesebbnél meg még enne tovább. Vagy még lehet zöldes?

Astrid

Kép
astrid

Erika,én pedig tortillát ettem,kettőt,de ráadásul a kicsi tésztából,és zöldségek,és csirkemell volt benne,mégis.Meg sem merem mondani mennyi lett :oops: :oops: :oops: (8,2)

Szülés: bennem is van pici félelem.Nem tudom miért.Nagyon várom,ugyanakkor mindig azon töprengek,hogy vajon hogy fogom "bírni".Igaz nekem csak 1 tapasztalatom van,de az teljesen pozitív.Na de szinte "gyerekfejjel" szültem.Azóta rengeteg dolog történt velem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.09.05 15:28-kor.

Kép
v.andi

Ja, csajok én is bűnöztem ma, szinte egész nap 7 körül van a cukrom, egyszerűen (már lassan sírva) muszáj ennem, a spenót úgy ment át a pocakomon, mintha ott sem lett volna... Pedig már csak kicsit kellene kibírni, de úgy érzem, most a legnehezebb!!!!!!!!

Kép
lili34

Lili,most mondjam azt,hogy örülök,hogy nem vagyok egyedül???A fenét,de már nagyon várom,hogy vége legyen.Tegnap este is bezabáltam,lényegében ugyanazt,mint most ebédre,csak a tészta nélkül,kiegészítve szalonnával,és egy harapás friss fehér kenyérrel (2,5 hónapja nem ettem ).Egy órával utána 5,5 :roll: :roll: Nagyon csúnyát tudnék most erre írni.Vagy a mérő nem jó,vagy utálom már ezt a diétát :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

[quote="v.andi"]
írta:
v.andi
Lili,én pont attól félek,hogy szülés után esetleg megpróbálom bepótolni,amit kihagytam a diéta miatt,és szép nagyra hízom :lol: :lol: :lol: Pedig csütörtökön az ázsiában nagyon szemeztem a kedvenc óriás milkámmal.

Ezért mondtam én is, hogy százszorosára dagadok, ha vége lesz :)

Kép
lili34

Akkor más is van így ezzel a kajadologgal..... :cry:

Astrid!

Attól is lehet a zöld kaki, ha túl gyakran eszik, vagy valamiért nehezen emészt. Balázsomnak nagyon sokáig zöld volt....fájt is a pocija rendesen. Dóri nem nyűgösebb?

Kép
arvaerika

hát csajok annyira nem izgalmas még,csak most azon pánikolok, ha eddig nyiltam így,hogy éreztem én ,de se rendszer, se igazi fájdalom, mi lesz ha most meg nem indulok időben??? Ha állok szétszakad a csontom alul, de most aludtam fél órát, semmi bajom!!! Tudja Blanki,hogy hétfő előtt nem jöhet, mert addig Janót nem tudjuk hova tenni!!! Csak akkor jön apa, ha napközben és hétközben, mert akkor van Jancsi oviban.:D

Kép
babcika

Lili!

Én mindig felszedek pár (több kilót szülés után, mert végre EHETEK). Kb. másfél-két évre áll vissza a súlyom az eredetire.

Kép
arvaerika

Friss kenyér....... jesszusatyaég :? Nem mernék harapást, tutira nem tudnám abbahagyni. Pedig meggyőződésem, hogy nagy önuralommal+tűrőképességgel vagyok megáldva!!! Úgy látszik megvan az életemben a leggyengébb láncszem!!! A kaja!!!!!!!!!!!!! Pont tegnap rakosgattam a papírjaim, és azt néztem, hogy már június óta ez van :?

Kép
lili34

Babcika,biztos minden oksé lesz.Nyugi,a pihenéssel teszel a legjobbat magadnak is és Blankinak is.SZép lassan te is kinyílsz,és a lényegre meg beugrasz a kórházba.Kell ennél jobb????Álomszülés :wink: :lol:

Kép
v.andi

Erika, még szerencse, hogy nem vagyok hiú, biztosan be fogom pótolni, aztán, ha helyreállt az "egyensúly" majd szépen lemegy az... Másfél-két év az meg belefér :) :)

Kép
lili34

Babcika, erre nem tudok mit mondani, nem vagyok elég okos hozzá, vagy inkább tapasztalt nem... Csak szurkolni tudok, hogy rendben menjenek a dolgok! Abban meg nem lesz hiány, megígérem! :) :)

Kép
lili34

Mossssmeg én írom tele az oldalt :)

Kép
lili34

Viszont,pont a vége előtt nem sokkal találtam a bakonyi barnánál kevesebb ch-t tartalmazó kenyeret. :twisted: A pesti tartós kenyér,ami ugye nem barna,hanem fehér 9 g ch van benne,míg a bakonyiban 13 g.

Kép
v.andi

Sziasztok!!!!!

Csak egy gyors bejelentkezés. Tegnap hazajöhettünk, minden rendben velünk. Ákos igazi kispasi, mert annak rendje és módja szerint cicifüggő. :lol: Valszeg ezért is érte el már a születési súlyát tegnapra. :roll: Első éjszakánk nem volt egyszerű... de soha rosszabat. Mírát még csak ma hoztuk haza, így az igazi főpróba ma lesz. Nagyon odavan öcsiért... egész nap csak őt figyeli és kérdezi: Öcsi micsinál?
Szerintem mostanban még nem nagyon lesz időm jönni, de majd megpróbálok néha bekukk és persze kicsit visszanézni is.

Az eddig megszületett babák családjnak hatalmas nagy gratula!!!

És én is hoztam egy hírt, sztem még nem tudtok róla. ;)

CSUNYESZKA BABÁI IS VÉGRE KIBÚJTAK A POCAKBÓL!!! ANNA 2.700 g, TIBI 2.800 g. KÖNNYŰ 1,5 ÓRÁS SZÜLÉSE VOLT!! GRATULÁLUNK NEKIK!!!

A pocakosoknak meg kitartás, szerencsére most enyhűlt az a hülye meleg.

Puszi mindenkinek!

Kép Kép
manósziget

Astrid:

Az újszülött gyomrának befogadóképessége kb. 6 ml az első napon. Akkora a gyomra, mint egy cseresznye. A második napon kb. 12 ml, vagyis, mint egy dió. Az a kiskanálnyi előtej, ami a mamája mellében van, pont a megfelelő mennyiség számára. Helytelen a kisbabába beledönteni egy csomó cukros vizet vagy tápszert! Ha ráhagyjuk, az egészséges, időreszületett csecsemő gyakran fog szopizni, napjában 8-16 alkalommal, és pont annyi tejet vesz magához, amennyire szüksége van.

A táplálék, miután eltöltött a gyomorban 4-5 órát, a vékonybélbe jut. Először a fehérjék és szénhidrátok, hiszen a zsírok tovább maradnak a gyomorban. Most kezdődik az emésztési folyamat legfontosabb része, a felszívódás. A máj, a hasnyálmirigy és a vékonybél emésztőenzimei egészen apró molekulákra bontják a táplálékot, s a tápanyagok aztán a vékonybél falán keresztül felszívódnak a véráramba.
A bél felszínét finom kis bélbolyhok borítják, ezek teniszpálya nagyságú felszívófelületet hoznak létre. A bolyhok azonban rendkívül sérülékenyek, betegség, fertőzés, antibiotikumos kezelés alatt és után nehezebb az emésztés, akár átmeneti laktóz intolerancia (tejcukorérzékenység) is kialakulhat. Ennek egyik jele a híg, habos, zöld széklet. Ha a szoptatott csecsemőnél észlelünk ilyet, nem kell abbahagyni a szoptatást, hiszen az anyatej összetevői segítik a bél regenerálódását.

Kép
lili34

Betty,jaj de örülök nektek,hogy otthon vagytok.Kíváncsi leszek az első teljes családi éjszakára.Majd ha lesz időd azért írt meg.Ja,és természetesen képet is szeretnénk Ákosról.Jelentem én garázdálkodtam a táblában,remélem nem rontottam el semmit.Próbáltam követni,amit Te elkezdtél,és a baba fotókat is feltöltöttem :oops:

Csunyeszkának hatalmas gratula.Csodaszép méretű babák lettek ügyesek voltak nagyon. Juj de várom őt is a beszámolójával !

Kép
v.andi

Manó!!!!!!!!! De örülök, hogy otthon vagytok, és minden rendben!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Csak így tovább!!
Csunyesz híreket nagyon köszi!!!!!! Hatalmas óriási gratula, hogy eddig kitartott és ilyen szép nagy babákat hozott a világra!!!!!!!!! Juhééé!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

Holnapig pápát intek, mindenki nagyon vigyi magára!!!!! :lol:

Kép
lili34

Astrid, attól zöldes a kaki, ha te több fehérjét ettél. Teljesen rendben van.

Manó, nagyon jó otthoni babázást nektek!!!

Csunyeszka! Nagyon sok örömet a babákhoz!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Miért félek? Nem tudom. Simán megszültem 8 gyereket, bizonyára ezt is meg tudom szülni. Voltak nagyon hosszú nagyon fájdalmas szüléseim - félek a fájdalomtól. Volt olyan, hogy úgy éreztem, ezt nem lehet kibírni, meghalok - van bennem halálfélelem is, bár mostanában nem szokás belehalni a szülésbe. A legutóbbi szülésem után hónapokig nem éreztem magam "jó nőnek" (rámtört a pánik, mert zöld volt a magzatvíz, bementünk a kórházba, ott meg jól leszúrtak mindenért a világon - mit kiabálok, egy először szülő nem viselkedik így stb. ...) félek, hogy megint valami hasonló történik, ma is iszonyúan pánikoltam, mielőtt bementünk a kórházba CTG-re, egy kiló illóolajat magamra kentem, hogy lenyugodjak. ... Szóval ilyenek.
Most még az is benne van a pakliban, hogy mi lesz, ha nem érnek ide időben (180km, az 180km), vaklármát nagyon nem akarok. Bár most számolom, hogy Samukánál 1/2 4 körül folyt el a magzatvíz és 8 után született - akkor az belefér :wink:
Aztán lehet, hogy ha nem szülök meg hétfő reggelig, mégis felmegyek Bp-re...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

BAbcika, rendes, erős összehúzódások nélkül nincs gyerek! Nem fogod lekésni :wink:

Én tönkölykenyeret eszem, 12 gram van egy szeletben, már utálom. Viszont a fehér kenyérben, még ha kevesebb is a szénhidrát, mint emezekben jobban felviszi a cukrot, mert nincs benne rost.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Astrid
3-4. életnapon még normális az, ha "átmeneti" széklet ürül (magzatszurokkal kevert anyatejes széklet), hiszen a tejelválasztás, az emésztés lényegében most indul be.

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... mo-szeklet
Vendég

[quote="arvaerika"]
írta:
arvaerikaBabcika!

Mi is röhögtünk egy jót a cekces indításon, de szerintem is ciki, hogy ha beindulna tőle a szülés, gyerkőc hajbalzsammal a kobakján születne :lol:

Mabe!

Jó és hasznos dolgokat írtál, nekem az tetszett különösen, hogy milyen humoros is tudsz lenni, valahogy eddig komolyabbnak képzeltelek :wink:

És babákokról képekből sosem elég, kérünk sokat.....

Mire a gyerek jön addigra a hajbalzsam már régen kimosódik az egyéb cuccosokkal... :wink:

Engem komolyabbnak? Anyukám ha ezt olvasná :oops: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csunyeszka
Gratulálok!
Kép
Vendég

Anna
Meg tudod csinálni! Kicsi babád szépen, rendben megszületik!!!
Pozitív megerősítés kell!!!! A jó dolgokra koncentrálj!
Higgyél!!!!!!!!
(az augusztusi topikban olvasd el Zsizsa szüléstörténetét! :wink: )
Vendég

Hányadik oldalon van? (az utolsó kettőn nem találtam...)

Süti, én nem találtam jó avatarokat, nem tudsz valami pontosabb címet, kérlek?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna
227. oldal :wink:
Vendég

http://avatars.jurko.net/
http://www.avatarhell.com/
http://www.allavatars.com/

Vagy bármilyen képből lehet avatart készíteni, csak kicsinyíteni kell!
Vendég

Kép
v.andi

Süti minnyá jön,hozza a híreket Scooperről,addig én felteszem a képeket Noémiról

Kép
Kép
Kép

Kép
v.andi

De drága ez a Noémi baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ahogy szopizza a kisujját :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Babcika, Dorka, Mabe, Süti, Cicke, Madar: Nagyon nagyon köszi a kedves szavakat, igen jólesett. Az a helyzet, hogy éjszaka kibírta szopival Marcell, de reggel meg du. már kellett egy kis pótlás, mert iszonyatosan kereste a cicit, rossz volt látni ahogy szenved. Szóval próbálom amennyire lehet csak a cicit adni, de amikor keresi a szájával még és nem jön semmi, ő meg csak sír én megsajnálom. Lehet, hogy nem jól csinálom, majd kiderül. A mérleget csak a magam megnyugtatására nézem, nem idegesít, de legalább tudom, hogy mennyit eszik.

Csunyinak gratula!

Többieknek kitartás!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Viki! Gratulálok mégegyszer Dóri babához, nagyon tündéri!! Miért voltatok intenzíven????

Scooper! Noémi is egy cukorka, gratulálok!! Nekem az a kép nagyon tetszik, amin mosolyog!! Ez szülés után készült nem sokkal??? :D

Csunyeszka! Gratulálok az ikrekhez és sok boldogságot és tejet kívánok Nektek! Szép súlyuk van!

Astrid! Elolvastam a szüléstörténetedet, pityeregtem is rajta! Nagyon édes Dóra baba!!

Manó! De jó, hogy már végre otthon lehettek!! Ákos cicifüggő?? :D :D Akkor ezek szerint nincs baj az étvágyával... Nektek is sok boldogságot mégegyszer!

T-pk! Remélem hamarosan jobban fogod érezni magadat és rendbejön a vashiányod!! Sok erőt kívánok Neked!

Taranee! Remélem a tejjel kapcsolatos dolgok hamarosan rendeződnek! Én nem tudok sajnos jótanácsot adni!! :cry: :cry: :cry:

Lili! Én is most szenvedek a legjobban, minden bajom van (mondjuk nem evéssel kapcs.)!! Kívánom, hogy ezt a kis hátralévő időt bírd ki evésügyileg, tudom nehéz, mert én is állandóan éhes vagyok. :roll:

Szépek a lány és fiúbabók nagyon!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.09.05 17:42-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Imola, köszi elolvastam. Igen, ha nem szülök meg addig, valószínű hétfőn csak felmegyek Bp.-re (bár én nem szoktam másfél óra alatt megszülni :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Manó: köszi a Csunyeszka híreket. :)
Míra, de jó, hogy így örül Ákoskának.
Várunk ám Téged is, gyere amikor tudsz és sok-sok képet a gyerkőcökről. :)

Csunyeszka: gratulálok a szép méretű babákhoz. Nyugalmat, boldogságot és sok-sok tejcit kívánok.

Scooper: Noémi nagyon helyes és nem tagadhatja le a szüleit. Jók a fotók nagyon. Még, még ... :)

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: