Jó estét!
Uxi,
igyekszem mindenre válaszolni, bár 3 éve szültem utoljára!!

:D
1. szülésznőt én kb 23-25 hetesen választottam, sok a szülés, kevés a szülésznő, így érdemes időben eldönteni és megbeszélni vele, enyémet tudom ajánlani, aranyos, nagy tapasztalatú.
2. nem kötelező, de javasolják, én kértem beöntést, hogy ne legyen gond, a borotválás csak minimális volt.
3.szülőszobát csak akkor tudsz választani ha üresek, ha sok szülés van akkor sajnos csak a végére tudsz bejutni, addig a máshol kell "szenvedni". Nekem mindig jutott, ahogy beértünk, de választani nem tudtam, most is csak poénból írtam az 1.est, mert abban még nem szültem!
4. alapítványi szobára elvileg fel kell iratkozni a várható szülés dátumára, de hát ez elég lutri, de ha már szerepelt a neved a füzetben , akkor próbálnak neked keríteni helyet mire megszülsz, ha van lehetőség, de néha nincs, bízni kell benne, hogy lesz (szülésznő sokat tud ám segíteni).
5.babának ők adnak bent ruhát, takarót, angolpólya van, amit érdemes vinni az rendes nedves popotörlő, kis sapka, és én vittem még pelust, mert nem mindig volt elég a napi adag, de most nem tudom hogy állnak vele.
6.betétet adnak, olyan vatta.géz általuk készítettet, korlátlan mennyiségben. Én vittem magamnak is betétet, nedves törlőt, mellszívót, textil pelust, kispárnát, ... kajás cuccokat, mert ha alapítványiba kerülsz akkor van hűtő, mikro, tv, légkondi, ..
7.hazajövetel, ha minden rendben akkor elvileg 96 óra után, de én Lilivel már a harmadik napon hazajöttem saját felelősségre, mert nagyon hiányzott a másfél éves fiam és csak bőgtem utána. Így a dokim kiszedte a varratokat és eljöttem, bár a csecsemősök megfenyegettek, hogy rossz lesz a gyerek PKU-ja és majd mehetek újra, de szerencsére semmi gond nem volt vele. EGyébként rendesek voltak, csak nem értették miért rohanok haza, egyébként most sem tervezem hosszúra a dolgot, ha minden rendben.
8. pótlás, nincs csak ha nagy a baba súlyvesztése, vagy ha nem indul időben a tej, nekem Lili 4 kg- volt és csak 3. napra lett tejem így ő kapott kicsit, mert hát addig nem "éhezhetett"!:D:D:D de mindig egyeztetnek az anyával. Azt hiszem víz volt még ha kértél én nem kértem.
9. gátsebet ha nincs vele gond a hazajövetel előtt a dokid kezeli, kiszedi a cérnák egy részét, de közben engem senki nem zaklatott miatta, én elég hamar összekaptam magam, talán a homeos cuccaim is segítettek.
Na remélem érthető volt minden, én már megbeszéltem a szülésznőmmel és elvállalt, amikor laboron voltam a 12. héten, de majd még beszélek vele.
Hékás,
nagyon jó cuccokat vettél, hú lassan nekikezdek kotorászni a kinőtt cuccokban, hogy mi kell és mi nem, mert kezdek beindulni tőletek!

:D
Arian,
gratula a kis legényhez!
Trudi
szorítok, hogy ne legyen semmi gond és megszűnjön a vérzésed is, és ne kelljen befeküdni. Tetszett apátok védekezési stratégiája!

Végül is már a csak a fele van hátra, amikor ki kell szolgálnia!

:D:D Milyen volt a torta, mesélj!!

:D:D
NA megyek pihizni, szép álmokat!