A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi, nagyon édes akiságy és praktikusnak tűnik a komód is.Ez milyen fa anyag?Mekkor a kiságy?

Reni, ez a pulcsi story nem lehetett semmi anno.Belegondolok, télvíz idején, elég komoly lehet pizsifelsőt felvenni...
Szóval akkor csak a mi pakkunkat vigyük majd be, babaácskának meg külön táskát, amit bepakolunk, csak majd apa hozza be?

Már szült anyukák, mennyi hálóinget vigyünk, mert vhol azt olvastam, 8-10 db-ot, annyim nincs is összesen.Mert ugye szülőszobára csak kórházi hálóingben lehet majd menni, meg szülés alatt is az van rajtunk?
Eldobható bugyi Renitől jó ötlet, én is hallottam már.
Ja, és betétből Tenna lady-t vegyetek a gyógyszertárban, normál elég sztem, Always és társai nem bírják a starpát, még a spec vastagok sem.

Móni, lehet hogy azért nem mondták az uh-n, mert fejfekvésű volt már.A papírodon nincs rajta, amit az uh-n kaptál?úgy kezdődik, milyen fekvésű.

Vick, nem vagy egyedül ezzel az apa nem találná a cuccokat dologgal.Biztos, ami biztos, ha mi rakunk össze mindent!

Hú, megjött az előbb az újszülött méretű kantáros farmer a hozzávaló kis felsővel, mosom is rögtön
:lol:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Múltkor egy bababoltban azt javasolta az eladó, hogy ne Teena izét vegyünk, hanem valami speckó terméket, mert a Teena az inkontinencia-betét és megfesti a vizeletet - adott esetben pedig jó lenne látni a folyás normális színét.
Nem tudom, hogy ez csak reklám volt-e, de elég hihetően hangzott, szóval rá kellene kérdezni majd a szülésznőknél/védőnőknél.

SOTE-n nálunk asszem abban szülnek, amiben akarnak, saját póló, hálóing, bármi. Én úgy terveztem, hogy viszek két hálóinget, meg majd ilyen nappali ruhákat, pólót, melegítőnadrágot.

Kata, az UHt-a dokim csinálta a magánrendelőjében, és nem kaptam róla külön papírt, mondjuk nem is nagyon figyeltem. Gondolom, szólna, ha bármi furcsa lenne. A baba egyébként tényleg egyre élénkebb, úgyis még átfordul jópárszor.

Vick, mesélj majd, hogy mit mondott a védőnő!!!

Pussz
M
monke

Sziasztok,

A fél 4-es ügyfelem most szólt, hogy fél 4-kor indult el Győrből. :evil: Hosszú napom lesz.

Na, én még tuti nem pakolok, nincs is mit.

Ez kiságy, nem bölcső, cseresznye színű, gondolom, bútorlap. Ilyen színű a szekrénysorunk a hálóban, azért lesz ilyen a kiságy és a komód is. Köszönöm a dícséreteket!

Eldobható bugyiból és betétből vajon mennyi kellhet? Egyébként ettől a vérzés dologtól eléggé pánikolok, sajnos a betéthasználattal még normál esetben is hadilábon állok. :oops:

Reni, még szerencse, hogy volt pizsifelsőd, és nem csak hálóinged. Azt gondoltam, majd abba megyek haza, amibe bementem.

Persze, jobb, ha mindent mi pakolunk össze, ezzel a férfiaknak csak a gondjuk van.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata

Hálóing kérdésben annyit tudok segíteni, hogy ha ott adnak és cserélik minden nap, akkor érdemesebb a kórházit felvenni,mivel véres lesz, ne neked kelljen mosogatni.Amúgy jó esetben 3-4 napot vagy ott, szóval szerintem 3-4 db. elég, ha kell, akkor otthon kimossák a koszosat és másnap viszik, amennyiben megoldható.

Az eldobható bugyi jó ötlet. Én betétet sem nagyon használtam ott, mert adtak a kórházban, amint fogyott, adtak még, nem volt hiány. Amúgy 6 hétig én Always éjszakait használtam.
Ugyanígy adtak Pampers pelust a babának is, napi 5-tel volt azt hiszem számolva. Úgyhogy csak biztonsági tartalék kell, de ez attól függ, mit biztosít a kórház. A szülészetek biztosan tud ebben segíteni.
A védőnő semmit nem mondott :( Azt mondta, ha megint bajom van, szóljak az orvosomnak. Ennyi.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, igaz, végülis tényleg jobb, ha elküld dokihoz, mintha látatlanban mond valamit, amivel megrémít/vagy megnyugtat, de nem ért hozzá igazán.
Tényleg nézesd meg, szerintem is.

Hát, azt hiszem, nálunk semmit nem adnak a kórházban.

:) aranyos ez a pizsamában hazamenős történet. Bárcsak már ott tartanánk!!!

Zsuzsi, kitartást, és remélem, nem kell ott éjszakáznod az irodában a győri ügyfél miatt...
Nagyon szép kiságy.
monke

Vick, igen, valóban jobb a kórházit használni, ha van rá lehetőség,mint a szép sajátot, amiből talán ki se jönnek a foltok.
Mikor tudsz menni a dokidhoz?

Móni, nekem tavaly a Tena bevállt, azért írtam, de biztosan van jobb is nála, bár lehet csak reklámfogás.

Zsuzsi, de pofátlan ez az ügyfél, remélem megdorgálod kicsit, hogy így megváratott.Na akkor szép, egyforma lesz minden bútor a hálóban.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata

Ha nem lesz gond, ma már nem volt, akkor csütörtökön kell mennem, ha gond lesz az éjjel, akkor holnap délután magánrendel.

Holnap mennek először a lányok óvodába.Remélem fog nekik tetszeni! :)

Zsuzsi
Nagyon tetszenek a bútorok!A minta a kiságyon különösen. Átalakítható ifjúsági ággyá?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Köszi mindenkinek Anna ma sem panaszkodott hogy csípne így gondolom nem felfázás, mert az csak úgy nem múlik el.

autós melegító nekünk is dettó mint Vick-nek baromi nehezen melegti fel az üveget:((

Kata!

Nem értem a védőnőt.... :?: miért baj az ha 23 hetesen medencevégűbe volt??? azóta simán megfordulhatott!!! Nekem 24 hetesen volt utoljára uh-m és nekem is úgy volt. Legközelebb jövő szerdán megyek uh-ra ha akkor is úgy lesz akkor lehet hogy kicsit fogok aggódni, de még akkor is megfordulhat!!
Kórházi csomi: szerintem a baba cuccait elég otthon össze készíteni és majd apa viszi utánnatok!
Bár gondolom mindenütt más a szokás. Annánál így volt ott nem kellett semmit bevinni mindent kaptunk. A hazahozós cuccot meg aznap hozta apa. Na hogy itt mi a szokás.....??? Azt még nekem is meg kell tudakolnom:)

Móni!

Ne aggódj a méhszáj miatt pihenj kicsit többet, de a 3100 nem olyan vészes simán lehet belőle túlhordás is!! Nekem Annával 27 hetes koromtól 1100 volt és folyton keményedtem(persze itt szigorú fekvés volt már) és a végén majdnem túlhordás lett belőle!!

Ez az idő nekem is keményíti a hasam, meg persze mostanába többet is teszek veszek. De remélem jövőhéten a doki mindent rendben talál.

Eldobható bugyi nekem is volt.....húúú az borzasztó egy látvány:)) nekem bejött a tena betét igaz nekem nem volt túl gázos a vérzésem!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni, egy picit nyílt a méhszáj, ami annyira nem gond, de érdemes vigyázni.
Én már nem fürödnék kádban pl., a fertőzésveszély miatt. Dokid nem mondott semmit?

Ja igen, a pizsifelső, az volt a szerencse, hogy tél volt, így még kabát is került rá :) egyébként, mikor az első gyerekét viszi haza az ember, kit érdekel, hogy miben vagyunk?

Örülök, hogy Anna jól van :) Mi a szobatisztasággal most nagyot haladtunk. Ügyesen szól napközben, ha pisilni kell, viszont kakilás csak a pelusba megy. Szegény tegnap egész nap visszatartotta, így mondtam neki, hogy inkább szóljon, és adok rá pelut arra az időre.

Kórházi cucc: Itt a szülés műtőscuccban van, utána bármit fel lehet venni. Nemcsak hálóinget viszek, hanem nappalra pólót és vékony nacit. (melegítőben nagyon meleg lenne, mert már addigra szerintem fűtési szezon lesz) Anno adtak betétet és pelust Blaninak, de azért viszek mindent, nehogy meglepetés érjen. Nekem a Tena túl vastag volt, de ki tudja most kell-e...inkább kétféle vastagságút veszek. A hármas csomagolású bugyiból szerintem elég két csomag. Itthon már lehet mosni.

Vick, kíváncsi vagyok első napra az oviban, majd holnap írjál, hogy mi volt :)

Zsuzsi, én sem tartok még sehol, sem a vásárlással, sem a pakolással. Még azt sem tudom, hogy mit kell venni, előbb végre le kell hozni a cuccost a padlásról és átnézni. Ú, remélem, hogy ayóta már otthon pihizel. Nagyon fontosnak érezhette magát az ügyfél.

Az átalakítás szept 20-30 között lesz, addig nem is nagyon akarok készülődni, mert a nagy por miatt mindent át kell mosni utána.
Ma takarítás volt, és még holnap is, aztán már tényleg hanyagolom a festésig.

Jó éjt kívánok mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Még bentről írok, elment az ügyfél, várom a párom, hogy hazavigyen.
Az ügyféllel nem jutottunk dűlőre, szerdán újra jön, 5-re. Le kell mondanom a barátnőmet miatta :cry: Ez egy szívességi ügylet egy benti kollégának, jó bonyolult, szóval ez nem hiányzott nekem, egyáltalán nem. Ez van. A párom és a szüleim is megszidtak, hogy nekem már nem szabad ilyen dolgokat a nyakamba venni. Igazuk van.

Vick, remélem, tetszeni fog a lányoknak az óvoda. A kiságy nem átalakítható. De reményeink szerint erre nem is lesz szükség, Babu2 majd kihasználja :-) Remélem, csak csütörtökön mész orvoshoz :-) Egyetértek Mónival, inkább menj el, mint a védőnő találgasson.

Móni, majd kifaggatam a barátnőmet, hogy mit adnak a kórházban és mit nem. Szerintem is semmit. Hát, ilyen eldobható bugyikat, illetve betéteket még nekem is be kell szereznem. Egyszerű, olcsó hálóingeket fogok venni, nekem nincs szalonképes :oops:

Holnap délelőtt uh, aztán jelentkezem.

Kata, neked szorítok a vizsgálathoz, írj majd, ha hazaértél.

Enikő, örülök, hogy Anna rendben van.

Jó éjt!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Enikő, Reni, köszi a megnyugtatást méhszáj-nyílással kapcsolatban. Nem mondott semmi ijesztőt amúgy a doki, azon kívül, hogy pihenjek picit többet, és magnézium. De jó ezt "sorstársaktól" is hallani. Kád helyett már tényleg csak zuhanyozom. Mondjuk ezek a keményedések elég rémisztőek. Meg nem is mindig tudom, hogy keményedés, vagy fáradtság, vagy a baba rúgott meg rossz helyen és hosszasan.

Zsuzsi, Kata, majd meséljetek, mi volt ultrahangon!

Vick, én is remélem, hogy nem lesz csütörtökig semmi baj, és utána is megnyugtat a doki.
Drukkolok a kislányoknak az ovihoz:)

Enikő, örülök, hogy Annával minden ok, a felfázás elég kellemetlen tud lenni, főleg egy ilyen pici lánynak:(

Zsuzsi, szerintem már az is csoda, ha enni adnak a SOTE-n:) de tényleg az a legésszerűbb, ha majd megkérdezzük a szülésznőnket (ha lesz), hogy pontosan mit ajánl. Az én barátnőm azt mondta, hogy a saját hálóingében szült, és mindent vitt magával.

Tegnap este voltunk Leonard Cohen koncerten, hatalmas élmény volt - azt hiszem, ezzel most egy időre fel kell hagynom, úgy értem, néhány évig biztos nem fogok ilyen jellegű koncertekre járni. (Igaz, volt mögöttünk egy max. másfél éves, nagyon aranyos baba, szóval ezek szerint gyerekkel is lehet).

Szép napot nektek!!!

U.I. A vonalzóm annyit vacakolt, hogy egyelőre kiiktattam.

Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Megint jó éjszakám volt, marad a csütörtök. A lányok szívesen maradtak az oviban, miket elküldtek, majd fél 12 -re kell értük menni. Adtak puszit, választottak játékot majd intettek mosolyogva és eljöttünk. Olyan üres most minden, én nehezebben viselem. :cry:

Most láttam a Brendon lapján, hogy majdnem féláron van az eldobható bugyi 5 db. van egy csomagban. Tudjátok, ilyen kuponos akcióban.

Zsuzsi
Ezt az ügyfelet én jól nyakonvágnám, mégis mit képzel?!

Enikő
Örülök, hogy Anna rendben van, olyan kényes ilyen dolog az ő korukban, még elmondani sem tudják, pontosan hol és mi fáj vagy csíp. De ha elmúlt, akkor nagy szerencse, tényleg örülök.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Visszatértem az ultrahangról, minden rendben, szerencsére.
Nagyon aranyos a kislány, végig játszott a lábával és grimaszolt hozzá, az arcvonásai alapján tiszta Apja :-) Szóval a párom teljesen el van olvadva.
Méretei alapján picit kisebb, 27 hetes 6 naposnak felel meg, de azt mondta a doki, ez nem baj, ő egy aranyos pici lány lesz és még két hónapig maradjon benn :-)
1040 gramm, fejvégű fekvésű, méhlepény rendben, magzatvíz normális.

Kata, veletek mi újság?

Móni, vigyázz Magadra. De jó, hogy kicsit kikapcsolódtál este.
Szép kilátások a kórházi tartózkodásra. Holnap meglátogatom a barátnőmet, aki ott szült egy hónapja és kifaggatom, mi is a helyzet mostanság arrafelé.

Reni, kitartást a felújításhoz! Igazad van, addig felesleges pakolni, rendezgetni már.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HALI!!!

Olyan boldog vagyok!!!
Csüt helyett ma mentem el uh-ra,mert fájt egy picit a pocim.
Képzeljétek Sok sok haja van a pici kincsemnek.Még az uh-os nő is elcsodálkozott rajta.
Minden rendben,gyönyörü nagy baba BPD 84mm
AP 84mm x 93mm
Femur 60 mm
Fejvégü elejétől kezdve,szerintem már így is marad.

Zsuzsi egyforma a kiságyunk és a pelenkázónk :D még a méhecske is stimmel.Nekünk is ilyen színü a gyerekszobába a bútor.
Megkérdezhetem mennyibe került?Csak kiváncsi vagyok itt vagy ott olcsóbb.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Rengeteget írtatok! :D

Pakk még nincs összekészítve, de lehet, hogy kéne...
Én bentre még nem vettem semmit, de mindjárt összeírom mi kell...

Zsuzsi: nagyon tetszik a bútor! Örülök, hogy minden rendben volt az UH-on.

Babóca nálam is egyre aktívabb, időnként kérlelni szoktam, hogy hagyjon már egy kis nyugtot. Bezzeg, ha meg akarom valakinek mutatni, milyen kis akrobata, azonnal abbahagyja. Tegnap este szóltam a férjemnek, hogy lesz szíves mellém feküdni és amíg el nem alszom tegye a kezét a pocakomra, mert akkor lenyugszik. Vigyorogva közölte, hogy már most olyan mint Ő, nem fér a bőrébe. Mostanában érzem, hogy a hasam útban van.

Enikő, örömmel olvastam, hogy Anna jobban van, gondolom ilyenkor mindkettőtöknek nagyon nehéz.

Reni, nem irigyellek az átalakítás vesződségei miatt, próbálj meg addig is minél többet pihenni, mert biztos nem lesz könnyű az az időszak.

Vick, milyen volt az ovi?

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kriszti, Zsuzsi

Nagyon jó, hogy minden rendben,gondolom megnyugodtatok!

A lányok élvezték az ovit, nagy vigyorral fogadtak, azonnal mesélték az élményeiket. Szóval az első nap benyomásai jók voltak, így remélem, már sokkal könnyebben fog menni minden.Én is megnyugodtam. :D

Reni
Együttérzek veled, várom minden nap a munkásokat, hogy megcsinálják a munkákat, de persze nem jelentkeznek, pedig azt mondta a főnökük, hogy szept. 15-ig készen kell lenniük. Ahhoz képest még fel sem mérték a hibákat.Szóval addig én sem nagyon tudok tenni semmit.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

most értem haza, uh, nődoki, táppénzes papír házidokitól és leadni a munkahelyen, szóval húzós napom volt.
Babókával minden rendben, átlagos magzatvíz, hurrá, baba 29 hetes 1 naposnak felel meg, 1350 gramm és azt mondta az ultrahangos, hogy nagyon kedves pofija van, végig mosolygott a drágám.Zárt méhszáj.
Viszont, még mindig a fenekén csücsül és a nődoki is beparáztatott ma, hogy 2 hét múlva kontroll és ha addigra nem fordul be, akkor majd tervezett császár lesz.Bőgtem itthon egy sort, mert tök csalódott vagyok...
Holnap megpróbálom a befordítós trükköt, hátha megfordul a drágám.

Reni, kitartást a felújításhoz!

Zsuzsi, örülök, hogy Babucival minden rendben van!Gratula!

Krisztina, neked úgyszintén!De jó, hogy látták a haját is.Sokat ég a gyomrod amúgy, mert azt mondják, ha igen, szép nagy hajú babád lesz.
Az enyém egyfolytában ég...

Móni, örülök, hogy jó volt a koncert.Költözésről új hír?

Képzeljétek, kinéztem használtan egy nagyon jónak tűnő peg perego babakocsit, ma este megyünk megnézni és ha tetszik elhozzuk.Ilyen, csak használtan:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=30247, a színe pedig bézs-fekete

Terepjáró kerekű, nekünk pont az kell.

Majd írok, mi volt.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Krisztina, örülök, hogy minden rendben, remélem, megnyugodtál.
Tényleg szép nagy baba, az enyémhez jóval kisebb. De Te jóval magasabb vagy nálam, szóval nem is kell ezen csodálkozni.

Bútorok :-) A végén még az is lehet, hogy a babakocsink is egyforma lesz :-)

Kiságy: 25.990.-, Komód: 22.990.-
Legalábbis ezt írtam fel, remélem, ha megrendeljük is ennyi lesz. A héten intézzük. Nektek?

Nézegettem sokfelé, a nekünk elérhető helyek közül ez volt a legkedvezőbb.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata egyáltalán nem ég a gyomrom,szerencsére azt sem tudom milyen érzés.Én nem hiszek ezekben a babonákban,inkább a szememnek :D

Kép

Kép
krisztinaa

Na nem jön be a link, Peg pérego ** AT-4 Completo a típusa.

Ja, Vick, örülök, hogy kjól sikerült az ovis kezdés, szurkolok, hogy továbbra is tetszen a csajsziknak!

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Azt hiszem vonalzó csere kell :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!!

Mennyi jó hír, gratula mindenkinek a jó eredményekhez és a babákhoz!
azért ezek már nem is olyan pici babák, mind 1 kg fölött?
Kata, még simán befordulhat az a baba jópárszor, ne ijedj meg!!! nem
Költözésről semmi hír, szeptembert még tuti az albérletben töltjük
Zsuzsi, nagyon jópofa lehetett a dokid, ahogy mondta, hogy 'aranyos pici lány lesz':) végülis te is az pici vagy, úgyhogy akkor pont neked való baba!!!

Krisztina, tök szép lett az új vonalzód.
Nekem se ég a gyomrom... de remélem, lesz haja a babának, az aranyos. Igaz, haj nélkül is az.
Mindenkinek szép, nyugodt délutánt kívánok, aki dolgozik, ne maradjon késő estig, mint tegnap Zsuzsi.

M.
monke

Olyan jó hallani, hogy mindenkinek rendben ment a vizsgálat, jövő héten mehetek én is 32 hetes uh-ra, végre láthatom megint! :D

Nekem régóta ég a gyomrom, de ma aztán különösen! Már vagy 5 Rennie-t szopogattam, de ugyanúgy ég...hogy mekkora haja lesz, majd kiderül a születésnél :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy minden rendben Márk babával. A helyzete miatt ne aggódj, még van ideje, bőven megfordulhat.

Milyen a babakocsi élőben?

Na, nekem nem ég a gyomrom, igaz, nem is mondták, hogy lenne haja Babunak. :-) Bár nekem sem volt egy éves koromig, azóta meg olyan dús, ritkítani kell.

Néztem ma hálóinget a kórházi bentlétre, egyelőre még szokom a gondolatot. :roll:

Holnap este megint jön a tegnapi ügyfél, már előre félek. :?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a jó doki, és uh eredményekhez!!!!
Remélem jövőhéten én is jó hírekkel jövök!!

Móni!

Keményedésben én sajna otthon vagyok mert annával arról szólt a terhességem. ha megfigyeled akkor megtudod különböztetni a babától mert ő ha valahová kinyomja magát akkor csak ott kemény viszont ha összehúzódik akkor az egész tök kemény és kényelmetlen érzés pár másodpercig.

Vick!

Örülök, hogy jól vagy!! Biztos csak a frontok miatt volt!!

Kata!

Ne aggódj a befordulás miatt még tényleg megfordulhat!!! Beszélj hozzá és persze próbáld ki azt amit a védőnő mondott.
Nekem is az az érzésem, hogy még nincs jó helyen:( de majd kiderül.

Gyomrom nekem is ég eddig a mai volt a csúcs!!!! Mindegy mit eszek nagyon rossz......
Én is kiváncsi vagyok van e haja.... persze szerintem semmi köze a gyomorégéshez!!! Remélem legközelebbi uh-n kiderül ez is:)))

Szép estét mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kata, szerintem is beszélj Márkkal, hogy legyen jó kisfiú és forduljon meg szépen. Biztosan segíteni fog!
A barátnőm is beszélt hozzá és a 32. héten befordult. (Aztán mégis császár lett, mert túl nagy volt a baba.)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok,

na megvettük tegnap a babakocsit.Egyszerűen hihetetlen hogy így vigyáztak rá, gyönyörű állapotban van.
Tegnap este kicsit még bénáztunk vele, mit hogy kell átállítani rajta, de apa már egész jól belejött a dolgokba, én azért ha lehet, nem emelgetem.
Amink volt peg perego navetta mózesünk, az is kompatibilis hozzá, tök szuper.
Alkudtunk picit, így 42.500 volt mindössze.
Ezt nem lehetett kihagyni.

Holnap etse megyünk a szülésznővel elbeszélgetni, összeírom ma a kérdéseimet neki, aztán délután megpróbálom az átfordítós trükköt, hátha...

Enikő, te akkor jövő héten mész uh-ra?Anna már jobban van?

Vick, én nem merek semmit bevenni a gyomorégésre sem, tudom, hogy Renniet lehet, de inkább bekapok néhány kekszet pl, de szörnyű, ha vízszintbe rakod magad, bármikor ettél előtte, ég, nem?

Zsuzsi, megpróbálom szugerálni is a picúrt!Ti választottatok végül kocsit?

Móni, nem irigyellek a költözés miatt majd, de remélem lesz segítséged.

Reni, miket akarsz venni Bíborkának?Győzködd csak a férjedet, hogy kell néhány új cucc.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Este majd teszek fel képet a kocsiról....

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!
Remélem, jól telik a napod!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Fleur: Boldog szülinapot!

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez, remélem nekünk "második hullámosaknak" is jó híreink lesznek a jövő héten! :D

A hálóig gondolatához még én is csak szoktatom magam, mert nagyon nem szeretem. Bár ilyen rövid időt ki lehet bírni benn. Nem tudja valaki, ilyesmit hol lehet olcsón venni, mert nincs kedvem túl sokat költeni rá.?

Kata, várjuk a képet, én is kiváncsi vagyok rá.

Vick: örülök, hogy jól sikerült az ovi, ez tényleg megnyugtató lehet neked.

A babó szerintem is fordulhat még. Nekem a két héttel ezelőtti UH-n fejjel lefele volt, de érzésem szerint azóta is körbe-körbe jár. Mindig máshol dudorodik a hasam. :lol:

Szép napot mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Zsuzsi: nagyon szép a bababútor. Már mi is megrendeltük a kiságyat, azt ígérték, hogy kb 2 hét múlva szállítják.
Hál'Istennek nekem csak nagyon ritkán ég a gyomrom, néha este lefekvéskor. Viszont most annyira kijött az allergiám, hogy legszívesebben csak bezárkóznék egy szobába, hogy még a levegő se jöjjön be :( Eddig még egyik évben sem volt ennyire durva. Gyógyszert meg egyelőre nem akarok szedni. Hátha nemsokára megszűnik már a szezon...

Nekem legközelebb csak szept 14-én kell mennem uh-ra, 31. hetire. Akkor fogom látni, hogy mekkora a baba. Most irigykedem arra, aki már tudja :D

Jaj, a babakocsi téma :o Már kinéztem egyet, de most elbizonytalanodtam, még keresgélek egy kicsit. Már a hócipőm tele van vele. De ma felszerelkezem egy centivel és lemérem, hogy melyiknek mekkora a mózeskosara... :lol:

Szép napot.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Kata
Nekem akkor is ég a gyomrom, ha állok, vagy ülök, teljesen mindegy. :( Sajnos hiába eszem valami nyugtató dolgot (kekszet, kenyeret, hideg joghurtot), akkor is 10 perc múlva újra ég. A lányokkal pászkát ettem, az az egy segített, ma elmegyek és veszek, hátha.

Fleur
Nagyon boldog születésnapot kívánok!

Mindenkinek szép napot kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, hát ez a gyomorégés nagyon gyötrelmes, nálad akkor non-stop van...
Szülés után elmúlik majd egyből, nem tudod?
Még a puffasztott bioköles is jó egyébként.

Szilvi, tegnap és ma én is nagyon szenvedek, ömlik az orrom, alig látok.Ezek a homeopátiás vackok, semmit nem érnek.Napi 2-3 kalciumtól picit jobb talán, de csak miután beveszem, kb 1 óráig.

Dorka, hálóing pl kínaiból?Ha nem akarsz érte sokat kiadni...Én most rendelek egyet a christina moda honlapjáról, meg az elején mikor véreztem vettem 2őt, nem szándékozok rákölteni sokat, mert nem szeretek benne aludni.Télen viszont a pizsit imádom :D

Lányok, én is csináltam új vonalzót, megtetszett ez a Final countdown módszer...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur, én is szeretnék Boldog Szülinapot kívánni!

Jobbulást, Kata, csak vége már az allergia-szezonnak:(
Az új vonalzótok nagyon jól néz ki!!!
Elképesztő, hogy már csak ennyi van hátra...meg kell otthon néznem ezt az anyuci.hu oldalt:)
A kocsit nagyon jó áron kaptátok!- ügyesek vagytok. Remélem, hosszú távon is beválik.
Szilvi, én azt hiszem, megvárom a bababörzét a babakocsi-vásárlással, ott legalább ki is próbálhatom őket. Már ha még ki tudok vánszorogni, mert egyre csigább a tempóm.

Enikő, tegnap meg ma mintha elvágták volna, eltűntek a keményedések, egész fura... mondjuk nem hiányolom őket túlságosan, próbálom kifigyelni, hogy összehúzódás-e vagy fáradtság vagy mi, de nem mindig könnyű.
Most van ez a szúró fájdalom lent, petefészek-tájékon, amiről ti is beszéltetek. :(

Gyomorégés rémes lehet:( Rennie-t akkor most szabad szedni vagy sem?
Nekem eddig a kefír segített, hálistennek. De a kölesgolyó meg társai is jó.

Dorka, pont ajánlani akartam a kínai boltot, mint olcsó hálóing-lelőhelyet, csak megelőztek.
Barátnőm amúgy azt mondja, hogy ő most is hordja azt a hálóinget, amiben szült, egyetlen pici vérfolt lett rajta,azt kimosta, enniy. Pedig indították a szülését, és kb 10 órát vajúdott-nyűglödött az egésszel, szóval nem volt olyan egyszerű az egész.

Zsuzsi, drukkolok, hogy még ma megérkezzen az ügyfél... reggelre kellett volna hívni :lol:

Pussz
M
monke

Móni!

Még szerencse hogy nem érzed folyamatosan a keményedéseket:) 1x1x azért már ebben a terhességi korban természetes.

Kata!

Igen jövő szerdán uh csütörtökön doki!

Ma éjjeli 1-kor úgy kipattant a szemem mintha legalább reggel 8 lenne....tök kipihentnek éreztem magam. Aztán egész 4-ig gondolkodtam mindenféle dolgokon. Ez már a második ilyen szuper éjszakám az elmúlt napokban. Nappal meg ,majd lelesik a fejem.

Reggel is jól megijedtem mert a baloldalon v.mi iszonyatos nyillalást éreztem aztán mintha görcsölt volna lefeküdtem aztán elmúlt. valószínű a reggeli paradicsom nem díjazta az utánna következő barackot:) :(

Csajok kicsit ciki kérdés :oops: wc-el hogy álltok???? eddig nem volt vele gondom, mert ha nem is ment könnyen segítettem rajta egy kis joghurt gyümilé éhgyomorra, de most bármit csinálok nem jön össze. Van v.mi jól bevállt módszeretek??

Fleur!!!

Boldog Születés Napot kívánunk mi is!!!!

[size=18]
[b]

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Fleur, nagyon boldog születésnapot kívánok!

Kata, gratulálok a kocsihoz, nagyon jó vétel volt, várjuk a képeket! Ügyesek vagytok, legalább egy kicsit mellétek állt a szerencse a hétvége után.

Móni, itt az ügyfél diktál :-( Még Győrben van, előbb-utóbb ideér, remélem. De ha még tovább keverik nekem a sz*t, felállok. Elegem van ebből a kollégából.

Beszéltem a barátnőmmel, SOTE II-n pelenkát és törlőkendőt is vinni kell és még a szülőszobán is a saját hálóingedben vagy...

Hálóing: kínai nekem tökéletes lesz, tegnap csak rövidujjút láttam, lehet, hogy hosszú ujjú kellene? Gondolom, a téli kollekció még nem érkezett meg.

Gyomorégés: nekem nincs, így tanácsokat sem tudok adni, más kismamák a Renniet ajánlják.

Babakocsi: még nem döntöttünk :-( A Girodaninak tényleg kicsi a mózese, a barátnőm egy hónapos kisfia alig fér el benne... Igaz, ő nagy baba, de akkor is. Azt mondta, hogy szerinte nézzünk másik típust. Most fel van adva a lecke, a Cam Kombi Baby-t néztük még hétvégén, ill. ma láttam egy Chicco trio-t akciósan... Holnaptól újra nézelődök.

Szorítsatok, hogy este hamar végezzek!

Zsuzsi

Nekem is tetszik a visszaszámlálós vonalzótok! Lehet, hogy én is átváltok :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, nyomasd ezerrel a magnéziumot, tuti a méhszalagok nyúlnak.
Bababőrze vmikor október közepe-vége felé lesz, ugye?
Lehet, hogy én arra már nem megyek ki, annyi mindenünk van.
De állítólag 2-300 Ftos darabáron lehet rucikat venni.Mondjuk,hiszem, ha látom.
Valami bőrze szerű most szombaton is lesz itt Pesten.

Enikő, nekem ettől a vas-folsav koktéltól az eleje óta nehezen megy az a bizonyos dolog, most meg így a terhesség előrehaladtával...
Már a szilvalekvár se segít...
Szülés előtt tuti beöntést adnak.

Zsuzsi, elhisem, hogy teli a hócipőd, szívességből dolgozol és így megvárakoztatnak.Mit képzelnek?
Nem kell hosszújjú hálóing, a kórházban dögmeleg van
:oops:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, a kórházban tényleg dögmeleg van, meg szülés után elvileg az ember úgyis néhány napot azzal tölt, hogy kiizzadja a több hónapja felgyülemlett vizet...

Enikő, nekem is vannak/voltak ilyen gondjaim, nekem a legjobban az este lenmagőrlemény joghurtban, reggel gyümölcslé+kávé vált be.

Meg most hogy már 3x250 mg magnéziumot kell szednem, úgy tűnik, megoldódott... merthogy mintha hashajtó hatású lenne.
Ez a vas-dolog rendesen megijeszt, én tuti nem szedem be, ha ki is mutatja a vérteszt, hogy hiányom van:(

Zsuzsi, szorítunk....
Pussz
M
monke

Én Maltofel-folt szedek vaskészítményként, és érdekes, hogy azt hittem még rosszabb lesz a helyzet, mint előtte, pont az ellenkezője történt. Nekem rendszeresítette a dolgot, minden nap szépen megy,bár hallottam, hogy kinek így, kinek úgy hat.

Zsuzsi
Remélem már otthon pihensz és sikerült megegyezni is az ügyféllel.

Szerintem is elég a rövid ujjú hálóing, úgyis kell köntös is, ha fázol fel tudod venni, éjjel meg be tudsz takarózni.

Megvettem ma a cumisüveget ( Tommee-s) most kuponra sokkal olcsóbb volt,meg játszócumit is ( az is Tommee-s)ami nagyon praktikus, mert tokban van, és a tokban sterilizálható.
A héten megvesszük az ágyat is :D

Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Köszönöm az együttérzést és a drukkolást, indulok haza :-) Még be kell szaladnom kenyérért, mert a párom még értekezleten van.

Meggyőztetek, befektetek akkor a rövid ujjú kínai hálóingbe, most akciósan 900 Ft. Hányat vegyek? 4 elég lesz? Aztán meg ki tudja, mit kezdek vele... :roll:
Köntöst is vennem kell, mert a régi (még kollégista koromból való) összement a mosásban. :oops:

Ebben a "nagydologban" nem tudok segíteni, szerencsére nincs ilyen gondom. Egy tipp esetleg: ma a szőlőtől (nagyon édes volt) hasmenésem lett. :oops:

További szép estét Nektek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Fleur: én is boldog szülinapot kívánok!

Mi meg a 3. házassági évfordulónkat ünnepeltük ma :lol: már öreg házasok vagyunk :lol:

Hááát nagydolog témában nekem (sajnos) pont az ellenkezője szokott gondot okozni. Mivel a tejfölre, tejszínhabra amúgy is érzékeny vagyok, meg a gyümölcs-tej kombináció sem nyerő nálam, szóval én alaposan megnézem, hogy mit eszem.

Ma néztem egy Cam Cortina babakocsit, a mózes 70 cm hosszú, de elég keskenynek tűnt. Bár állítólag ez az extra széles változat. 3 kerekű, terepes változat, egész jónak tűnt. Fordulékony, elég stabil is, 3 funkciós, még gondolkodom. Próbálok találni a neten valami véleményt róla.

Én eddig két hálóinget vettem, meg állítólag kapok is még. Remélem az elég lesz.

Jó éjt.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Jó sokat írtatok :)
Gratula a jó eredményekhez! Mindenki Anyukák és Babák is jól tartják magukat :)

Kata, szupi vétel volt a kocsi. Meglepődtem amúgy, hogy már most programozni akarja a dokid a császárt, szerintem is bármikor befordulhat még Márk. Kérdezz rá, lehet, csak be akarja biztosítani magát valamiért. (le kell foglalni a műtőt v. nem akar szabira menni.v.ilyesmi)
Kitartás, nemsokára vége az allergiaszezonnak.
Még nem jutottam fel a padlásra, lehozom Blanki kis cuccait és átnézem, hogy mi kell még. Ami tönkrement azt nem raktam el, így szerintem néhány dolgot kell pótolni, ha nem is sokmindent.

Börze: én mondtam, hogy 300 Ft-ért is turkáltam szupi kis márkás pólókat, szoknyákat Blaninak. Angol turik is vannak kint, és a netes árnál olcsóbban. Igaz, főleg akkor érdemes, ha több dolgot veszel,mert van belépő + parkolási díj, amit 1-2 cuccon nem lehet behozni. Vannak még játékosok, pl. meg lehet már venni a kari ajándékot, a pelenka, popsitörlő is akciós...

Kriszta, de jó, hogy látszott Anna haja :)

Ha a gyomorégéstől függ a hajhosszúság, akkor Bíborkának bokáig érő lesz :) No de viccet félretéve Blanival is végig égett a gyomrom és kis pelyhesfejű (majdnem kopi) baba volt. Később meg is kopaszodott :) Nekem nem hat rá semmi, attól van, hogy a sok magnéziumtól kilazult a gyomorzáró izom és visszajön a sav. Nappal ok, mivel nem fekszem, az éjszaka rémes.
Igen, szülést követően nem jelentkezett többet. Mondjuk a saját elméletem szerint Bíborka felnyomja teljesen a gyomromat, ezt ugyan a doki nem erősítette meg.

Fleur, boldog szülinapot!

Szerintem mindent kórházat túlfűtenek. Én sem vagyok hálóingpárti.

Kiváltottam a Felicitas csomit...Főleg reklámértékű...Apának van benne egy desodor :) ez elég vicces...Nivea meg akarja nyerni az apukákat :)

Szilvi, gratula nektek is, sok boldogságot! (nekünk is a 3. volt júliusban) Hogy ünnepeltek?

Klasszak a vonalzók :) tetszik, hogy nem kell visszaszámolni. De halljátok, ahányszor dokihoz mentek, mindig egyre korábbi a várható időpont. Bíborka meg 4 nappal kisebb volt a múltkor, úgyhogy mi meg már nov. 30-nál tartunk.

Vick, nekem is tetszik a Tommee-s cumisüveg. Mennyiért vettétek?
Ma is olyan jól elvoltak a lányok az oviban? Ez azért megnyugtató lehet...

Tényleg Szilvi, te vettél végül cumisüvegtet?

Móni, nem akarlak ijesztgetni, így csak annyit, hogy amiben én szültem hálóing, azt biztosan nem lehetett kimosni, így nem érdemes a legszebbet vinni. Azt a babalátogatóknak lehet tartogatni a többi kórházi napra:)

Még tudnék írni...de...
Puszi mindenkinek és jó éjszakát.

Ja, a frontérzékenyeknek...jön a hidegfront, a magnéziumkészletet töltsétek fel. Én eléggé félek tőle... Van még valami más módszer is a görcsökre, keményedésre?

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Csak gyorsan, még elalvás előtt benéztem.
Reni: mi most elég csendben ünnepeltünk, elmentünk vacsizni egy mexikói étterembe, amit mindketten szeretünk, és ennyi volt.
Még nem vettem cumisüveget, de a szeptemberi Anyák lapjába a brendonba van egy kupon ilyen típusra. Szóval szerintem én azzal fogom megvenni.

Jó pihenést,
Szilvi
huszilvia

Reni

A cumisüveget 2 db. 260 ml-es volt 1990Ft 2690 helyett.Így kifejezetten megéri.
A lányok ma is jól elvoltak,azt mondták sokszor megsimogatja az óvónéni őket.
A gyomorégésre vettem pászkát, nagyon jó, azóta nem érzem( már vagy 3 órája ettem).
A hidegfronttól rettegek, péntekre mondják és egész hétvégére rossz időt. Persze most akartunk hazamenni a szülőkhöz, de ha rosszul leszek, nem megyünk sehová.

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi, a mexikói étterem jól hangzik :) Nem is tudok zajos ünneplést elképzelni egy házassági évfordulóra, max a huszonsokadikat....:)

Vick, mi az a pászka? Lehet, felhívom a dokimat, hogy mit mond a hidegfronti hatás megelőzésére...a múltkorinál tényleg időre ismétlődő keményedéseim voltak, és az elég aggasztó...még csak 27. hét...
Ritka a simizős óvónéni...legalábbis errefelé.

Így tényleg megéri a cumisüveg. Még körülnézek, hátha máshol is van, mert nekem nincs kuponom.

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Szilvi, gratulálok az évfordulóhoz, sok boldogságot kívánok Nektek.

Reni, ne aggódj, az én Babum meg egyre kisebb a korához képest. Ki tudja, lehet, hogy át kell mennem a decemberi fórumba? :wink:

Vick, hol volt ez az akció? Valami általános vagy csak egy üzletben?

Hidegfront: vigyázzatok, aki érzékeny rá! Remélem, én nem most leszek, megint esküvőre megyünk.

Pászka: nagyon finom :-) Nagy, lapos, ropogtatnivaló, ott árulják, ahol az ilyen egészséges dolgokat. Na, Reni, ha ezen leírás alapján megtalálod, minden elismerésem. :wink:

Szilvi, ez a kocsi téma nekem is egyre rosszabb. Most aztán már tényleg nem tudom, hogy mekkora legyen, milyen legyen, színe és ára is jó legyen, könnyű legyen....

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönöm a hálóing tippeket, ma benézek a kínaiba.
Nekem mindig egy héttel előrébb hozza a babó korát a gép, így azt mondta a doki, lehet, már nov. 5.-e környékén előbújik.

Hidegfront: én jobban bírom, mint a meleget, teljesen beindulok, jövök-megyek, pakolgatok. Azért ma bespájzolok magnéziumból, biztos ami biztos.

Nálunk a cumisüveg megvan, a barátnőmtől kaptam egy AVENT-es sterilizálót, úgyhogy megvettem a kezdő csomagukat.

wc: hét eleje óta megy a hasam, a házidoki szabin. Ha nem múlik, kedden megyek a nőgyogyóhoz, rákérdezek. Igaz, csikar is, úgyhogy szerintem nem a vas. :?

Allergiásoknak KITARTÁS, már nincs sok hátra a szezonból.

Kata, megnéztem a neten a christina moda-t, lehet, hogy beszerzek egy hálóinget és egy pizsit onnan is itthonra, nem árt csinosnak lenni utána sem. De előbb megnézem a kínait, milyenek vannak ott.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Szilvi, gratulálok a házassági évfordulóhoz:)

Zsuzsi, Reni,
Át ne menjetek a decemberi babákhoz:) az én dokim szerint a leginkább a 12. heti UH a mérvadó a baba korában, utána már a saját tempójában nő tovább.

Engem is meggyőztetek:
jöhet a 900 forintos kínai hálóing!!!
Reni, ijesztgess nyugodtan:) ahogy láttam Blankát, hogy milyen aranyos, hát szerintem, megérte...
és ha mond valamit a doki keményedés/front témában, írd meg, légyszi, az enyém múltkor csak annyit mondott, hogy ha nem elég a magnézium, utána egy órával vegyek be még 1-et, aztán hívjam...mármint ha görcsölök, nem a keményedések miatt.
Mindenesetre mindenkinek nagyon drukkolok, hogy ne legyen senkinél semmi gáz.
Vick, szerintem ha picit is rosszul érzed magad, ne indulj el hétvégén...
Illetve hát ma csütörtök van, megkérdezheted a dokidat.
A pászka elvileg kovásztalan kenyér, gyakorlatilag tényleg nagy, lapos, vastag nápolyi-lap szerű izé, van tönkölybúzából is (CBA-ban pl), én néha kenyér helyett eszem.

Kata, lemaradtam: a doki tényleg emlegette a császárt???? vagy csak azt mondta, hogy MOST farfekvéses a baba?

Na tessék: a vas székrekedést, magnézium meg gyomorsavat okoz??:( Ebben a gyomorszáj-ellazulásban lehet valami, én legalábbis nagyon nehezen tudom pl. visszatartani a böfögést, ami emberek között kicsit ciki :oops:

Ez a Nivea-dezodor férfiaknak elég vicces egy baba-csomagban, dehát istenem.

Pussz és szép napot nektek,
Móni
monke

HalI!!!

Tegnap voltunk a cora-ba,van akcióban baba body 250ft nagyon édesek,és elég jó anyag.

Én wc ügyileg már ott tartok,hogy minden nap,szőlő,joghurt,aszalt szilva,2-3 l víz,és így talán sikerül.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Úgy látom, a pászkát már kitárgyaltátok. :D

A cumisüveget az Anyák lapja kuponnal vettem a Brendonban.

Voltam dokinál, a vizeletem rendben,meghallgatta a Vince szívét, rendben volt,úgyhogy azt javasolta, szedjek több magnéziumot, lehetőleg egyenletesen elosztva egy napra. Közölte, hogy a 37. hétig bent kell maradnia Vincének.Mondtam neki, hogy csak október 1-ig bírja ki, mert meg kell írni a szakdogámat, azt mondta ne aggódjak, addig biztosan kibírja! :D
Jövő héten uh meg vérvétel, vizelet, vércsoport.
Ma megint fájdolgál a hasam,ezek szerint ennek bele kell férnie.

Kriszti
Megyek a Corába, megnézem a bodyt, meg mivel vásároltam tegnap Vincének, a lányok is kértek 1-1 pizsamát(nehogy kimaradjanak a jóból) Noddys meg Snoopys pizsi rendel!

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: