A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Babcika, lehet ez az oka, igen. Mozgásterápia, s sokat fog javulni ;)

vicger

Flora, jó éjt, szép álmokat!!! :)

vicger

Boboka
Köldökápolás: én csak alaposan áttöröltem alkoholos fertőtlenítővel, és egy steril gézlapot tekertem köré...
Vendég

én is balra el!!!

Kép
babcika

[quote="babcika"]K írta:babcikariszti!

Van egy unokahúgom aki pici korában bárhogy is erőlették nem tudott mászni és most diszlexia gyanús !!! Akkor valószínű ezért ha jól értem!!

Vannak nagyon jó fejlesztőpedagógusok :lol: :wink:

Lakóhely szerinti nevelési tanácsadóban szülő kezdeményezheti a gyerek vizsgálatát!
Vendég

Süti, nálam is ahogy Mabe tesójánál, a láb alatt, a szekrényben pakolva, mesekönyv a kezébe, amíg teszem a dolgomat. Cikisebb tevékenységnél pedig az asztalhoz az etetőszékben, szintén játékkal a kézben. Adja magát a helyzet egyébként...
Van olyan baba, akit egyáltalán nem lehet járókába tenni. Gergő sem volt, Ati sem vitte túlzásba.... Vica szerette :)

vicger

Csoki elfogyott....

Szép álmokat mindenkinek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Süti,én is úgy végeztem a dolgom,ahogy Mabe rokonai :wink: Illetve elég hosszú időt eljátszott a gyerek egyedül is.

Kép
v.andi

Én is megyek aludni lassan, ennyi ülés egy huzamban bőven sok volt a pocakomnak, derekamnak :)
Vendég

Én nem azt mondom,hogy zseni a kislány,és anyuka nem ül ott vele és szó szerint tanítja!!!!!!!!!!Hogy most mond ezt vagy mond azt,vagy addig mutogatott egy képet és mondta,hogy mi van rajta amíg a gyerek ki nem mondta,egyszerűen jött neki.Nem emiatt csinálták a gyógytornát,hanem mert nem tudták,mennyire lehetett oxigén hiányos és hogy ez a későbbiekben milyen terültet érintett,hála istennek semmilyet,teljesen egészséges.De például sógoromék Családjából voltak itt egy 2 éves fiúcskával,és vele is foglalkozik az anyja(nagyon jó anyja van)és még a bogár szót is csak bogá-nak ejti,ha meg inni kér akkor azt mondja "iszi",ezzel szemben a kislány kér inni!!!Még hozzá "finom őszilevet"!!!!
Na mindegy csak eszembe jutott!!!Nem akartam én erről írni oldalakat!!!

Babycompba nem akkor kell a gyereket beültetni amikor még nem tud járni,hanem akkor amikor már ebbe abba megkapaszkodva megy neki egyedül!!!!Uncsiöcsém mikor elfáradt felhúzta a lábát és csak úgy játszott!!!

sutimano76

És eszembe jutott még valami.AZ otthon elvégezendő feladatok és a gyerek úgyis összekovácsolódik,ahogy látja az ember,mi hogy működik.Értelemszerűen vannak dolgok,amit alvás időre időzít az ember,de simán meg lehet minden csinálni egy kúszó mászó gyerekkel is.

Kép
v.andi

[quote="babcika"]K írta:babcikariszti!

Van egy unokahúgom aki pici korában bárhogy is erőlették nem tudott mászni és most diszlexia gyanús !!! Akkor valószínű ezért ha jól értem!!

És ezen akkor egy gyógytornász valószínű tudott volna segíteni!!!!

sutimano76

[quote="mabe86"]B írta:mabe86oboka
Köldökápolás: én csak alaposan áttöröltem alkoholos fertőtlenítővel, és egy steril gézlapot tekertem köré...

Na az ilyenekbe majd akkor kérek leírást,ha már kint lesz Berni,mert annyi mindent kéne megjegyezni,hogy hogyan kell,úgyhogy már előre bocsi,ha ilyen témákra visszatérek majd később!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?

sutimano76

Na,mindegy mindenki úgy csinálja ahogy akarja.Én még magam is le tudom önteni a forró vizzel/olajjal,így tuti főzésnél a gyereket nem fogom a lábam alá engedni,magamban nem vagyok biztos!!!!Addig játszon csak a járókában ,aztán ha kész a kaja,akkor megyek és kiveszem!!!!

sutimano76

Jó éjszakát mindenkinek aki aludni tér,pisimenteset!!!!!

Én még maradok!!!!

sutimano76

Én viszont menek,mert reggel fél6-kor kelnem kell.Gyereket indítani a suliba,uzsit csomagolni neki stb.
Nyugodalmas jó éjszakát.

Kép
v.andi

Süti, én sem fogom a lábam alatt hagyni a gyereket mikor pl. rántott húst sütök vagy bármit, amikor fröcsög (hú de hülyén hangzik így leírva:)) az olaj :!:

Én is tudok nagyon kétbalkezes is lenni, ilyenkor Isten ments, hogy még Niki is kapjon a hüleségeimből :lol:

Na, tényleg pusssz mindenkinek, mentem alukálni

Andi, kár volt írni a kólát, azóta majd megveszek egy kortyért :oops:
Vendég

[quote="v.andi"] írta:v.andin viszont menek,mert reggel fél6-kor kelnem kell.Gyereket indítani a suliba,uzsit csomagolni neki stb.
Nyugodalmas jó éjszakát.

Az nagyon korán van!!!!! :( :(

sutimano76

Jelentkezem éjszakai műszakra! Asszittem má sose lesz vége... ennyit írni, végre mindjárt végzek... erre már a következő oldal is ott van! :lol: :lol:
bex13

Én is elteszem magamat ... magunkat... asszem...

khm... ne nézzetek hülyének, de simán érzem, ahogy zuborog a magzatvíz a pocakban... tök fura érzés :D

Ja, meg bal oldalt a pocakon/ban kb egy 20forintos nagyságban iszonyat mód fáj a bőröm, olyan, mintha Luca belülről ott húzná a köldökzsinórt... naggggggggggyon kellemetlen :? :?

még egy ja, így a végére, kiszáradt a pocakom :shock: :shock: :shock: mégilyet!

holnap ctg.. pedig én már nem akartam oda menni.... nahhhhhhhhhát....

vicger

Kriszti,még előtted az éjszaka,lehet Luca csak kapaszkodik,mint ha kötélen lenne,és lassan kiereszkedik rajta!!!!!

Visszatérve Ateszra,csináljatok a másik ruciba is képet!!!Légyszilégyszi!!!

sutimano76

Bex,elkéstél,elkezdődött a suli,és ezzel nem csak a gyerekeknek lővik korábban a pizsit,hanem a mamiknak is!!!!Már én se bírom sokáig,mert az egész napos rohangálás és információ áradat leszívta az agyam!!!Inkább pihenj te is és holnap jól teleírunk pár oldalt!!!!!!

sutimano76

Kriszta várom az smst! :lol: :lol:
Én is jól elfáradtam, nem panaszkodom. De aludni még nem tudok. Észrevettem én is, hogy korábban lövik a pizsit... De napközben sem volt túl nagy pörgés...
Holnap megyek nst-re.
Jó éjt mindenkinek!
bex13

Süti, elég nehéz lesz, mert gyakorlóban a laktanyában vannak, na meg bevetésen, haza nem abban jön, s nem abban megy...Néha van, hogy hazaugrik valamiért, s akkor szoktam elcsöppenni, hogy nekem micsoda egy tuti férjem van :oops: :oops: :oops: de ha legközelebb lesz ilyen, lefényképezem az fix :) :)

Na, most viszont megnéztem mennyi az idő, tényleg szpátty van!

Aki éjjel megy szülni, annak egy nagy kalappal, s mindent bele, és hajrá és előre!!! :)
Ja, és a babákat ha el akarják vinni szülés után egyszerre mosdatni és mérni, ne engedjétek!!!!!!!!!!! Mellre tenni és együtt lenni, csak úgy, egy kicsit szopizni, ismerkedni :)

vicger

Na egy kérdés erejéig csak visszajöttem 8)

Andi, egyszer írtad, hogy magán úton vetetted le a vért, nem kellett várakozni stb.

A dokim rendelőjében megszűnt a vérvétel, így az sztk-ba kellene mennem, ahol nagyon nem akaródzik órákat ácsorogni stb. + tök jó lenne, ha nem kellene heteket várnom az eredményre.

Megkérdezhetem, hogy hol vetetted le a vért és, hogy mennyi idő alatt lett meg az eredmény?

Köszi köszi

Jóccakát Istennők :lol:
Vendég

Jobb reggelt!

Hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy frankó fájásom van, fél négyig szépen 20percesek voltak, aztán negyed ötig 10 percesek, aztán meg elmúltak. Úgyhogy álmos vagyok és csalódott és illegalitásba fogok vonulni asszem.... Ráadásul 4kor Ati felébredt és mellém kérezkedett az ágyba, s kedvesen szétrúgta a vesémet.
Jelentem nekem tök jó napom lesz annak fényében, ahogyan kezdődik....

Na, ment valaki szülni éjszaka? ;)

vicger

Jó reggelt!

Sajnálom az éjszakádat! Próbálj meg napközben pihenni kicsit!
bex13

Jó reggelt!

VIKI (viktor)BABA HÍREK!

"Örömmel értesítjük,hogy kislányunk F.Dóra kibújt 2009.09.01-én megismerni a nagyvilágot 3700 gr 55 cm."

Isten hozott Dóra baba.SOk sok örömet,boldogságot egészséget kívánok Vikinek és Viktornak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.09.02 06:05-kor.

Kép
v.andi

Kriszti,sajnálom én is,hogy rossz éjszakád volt.Luca nagyon készülődik kifelé.TAlán ma?

Nekem sikerült az első tanítási napon reggel elaludnom,elfelejtettem beállítani az ébresztést a telefonomon. :twisted: :twisted: :twisted: Szegény Dani,nem örült,de a férjem még itt Csömörön a 6.40-es busz elé farolt,így a gyerek elérte a buszt Kép Kép Kép Miután kitette hívott,hogy találkozott sorstárs apukákkal,akiknek gyerekei szintén lekésték a buszt Kép

Boboka,én itt vetettem le a vérem:(mailben küldték nekem az eredményt,talán 1-2 nap,de meg kell kérdezni.
RISK ORVOSI SZOLGÁLAT KFT
Magyarország JÚLIA U. 5.
1026 BUDAPEST
Telefon: +36-1-2022558

Kép
v.andi

Viki, Gratula!!!!!!!!! Nagyon szép mérete lett Dóra babának!!

Vicger, sajnálom a múló fájdalmakat. Szerintem te még ma megszülsz! :wink:

Boboka, minek akarsz ilyenre a finishben költeni? Kicsit drága lesz mire minden vér meg lesz. Persze ez a ti dolgotok. És az sztk-ban is kész másnapra.

Most nekem is fájdogál az alhasam, de egyfolytában érzem.Közben gyerek mocorog.
Tényleg egy kérdés: Szülés közben is rúgdalnak a babók??

Kép
kata05

Kata,nekem épp tegnap kért a dokim egy utolsó nagy labort.Lehet Bobokának is az lesz.Egy sima vv anno 2-3ezer Ft körül volt,de tény,hogy az sztk-ban is leveszik.

Dani feje kint volt már,és a lábával még rúgott,de gondolom babája válogatja.

Kép
v.andi

Viki hatalmas nagy gratuláció Nektek Dóra babához !!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Erika, Veled mizu?

Andi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hűűű akkor nagyon filmesre vettétek a figurát :D :D :D

Kata, a próféta szóljon belőled! :)

Most egy kicsit beparáztam, Atival is így volt, hogy be be indult, aztán leállt, mert a köldök zsinór nem engedte, s indítás lett a vége a 41. héten. De én ezt most nem akarom és punktum!

Szülés közbeni mozgás: valóban babafüggő ;)

vicger

Lehet, h Pancsikáék is babáznak ma?

vicger

Most olvastam a nagy hírt!

Szezsoéknál is baba van:

Bendegúz szeptember elsején 22:22-kor megérkezett, mind a 3850 grammjával és 53 centijével!
Gratulálunk!!!

Kép
kata05

Viki! Szeretettel gratulálok Nektek Dóra babához! Sok boldogságot, jó egészséget és sok tejet kívánok!! :D :D Majd kérünk képet és beszámolót a szülésről!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Szezso! Szeretettel gratulálok Nektek Bendegúzhoz! Sok boldogságot, jó egészséget és sok tejet kívánok!! :lol: :lol: Képet és beszámolót kérünk majd!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

VIKINEK,VIKTORNAK ÉS DÓRABABÁNAK GRATULÁLOK!!!!!

Van egy lány ,az sztk-ba ismertük meg egymást ő is a dokim páciense,ezért is jóba lettünk,utánnam volt kiíírva,erre ma hajnalban ő is lebabázott. :( Ha ez így megy tovább,egyedül leszek a szülészeten!!!!!!!!!!!!!!!

Andi,a lényeg hogy elérték a buszt!!!!

Kriszti,nagyon sajnálom az éjszakád,de ha nem is nappal,akkor tuti holnap reggel a te üzidre kelek!!!!!!!!

sutimano76

Szezso,gratula Bendegúzhoz!!!!!!Egészséget,boldogságot és sok tejcit kívánok!!!!!!

sutimano76

Hűha de pörögnek az események!!!!!Ez nekem ma már a harmadik babahírem volt!!! :shock:
Még valaki?????És még meg se reggeliztem!!!!!

sutimano76

Andi,a költöi vénád hogy bírja?????Manónak is lenne dolga(megjegyzem igazoltan van távol!!),táblázat,meg az az új babás oldal a pic-en.

sutimano76

Tegnap a sok piszkálásnak köszönhetően nekem is kemény és érzékeny volt a pocim egész este,a sok rohangálás se tett jót.Hajnalban meg reggel Berni nagyon feszít erre kelek.Mostmár bizti,hogy pénteken nagytakarítok,és akkor remélhetőleg szombaton én is megszülök!!!!
Holnap mehetek ctg-re megint,remélem most jó lesz a gép!!!!Illetve nem rontom el!!

sutimano76

Hol vagytok,mindenki elment szülni és egyedül maradtam?????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

sutimano76

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,a költöi vénád hogy bírja?????Manónak is lenne dolga(megjegyzem igazoltan van távol!!),táblázat,meg az az új babás oldal a pic-en.

Jelentem én frissítettem a táblát,Vikiig minden baba benne van,most jön Szezso :wink: :lol: A képeket is frissítettem,már amelyik babáról kaptunk.Szóval az is friss :roll: :lol:

A versike is megvan máris küldöm

Kép
v.andi

Viki, Viktor sok szeretettel gratulálok! Isten hozott Dóra baba!

Szezso, Apa nektek is gratulálok! Isten hozott Bendi baba!
bex13

Szezso, Apa nektek is gratulálok! Isten hozott Bendi baba!

Csak azértis!
bex13

Ha ilyen gyors vagy Andi,akkor belőled dől az a vers,nekem tuti minimum fél napig kéne gondolokodni két rímelő soron!!!!!!!!!

sutimano76

Lányok, csak tegnap délután óta nem voltam és 5-6 oldalt termeltetek azóta. Szóval megint nem valószínű, hogy mindenre tudok reagálni, de először a legfontosabbak:

Viki és Viktor csatlakozom én is a gratulálók népes táborához. Mindenféle szépet és jót Nektek. Isten hozott Téged is Dóra baba. Remélem, hamarosan képet is láthatunk Rólad/Rólatok. :)

Szezso: Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok. Bendegúz üdv. a nagyvilágban. :)

Kriszti: Luca lehet, hogy babonás? Mert, ha jól látom, a 13. hely már nem kiadó. :) :wink:

No, megpróbálok visszaolvasni, de nem ígérek semmit. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Ez az elseje nagyon termékeny volt,4 baba is született!!!!!!!!!!

sutimano76

És ki tudja,lehet még miről nem tudunk!!!

sutimano76

madar nem kaptunk még képeket!!! :lol:
bex13

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: