A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!

Köszi az IKEA- székes véleményeket, és az MT-s elérhetőséget.

Az MT vel kapcs. CSibb, Erpé lenne egy kérdésem: neketek milyen van? Fixkapucnis, legombolható kapucnis?

hű ez a tükördolog, mi is naponta nézegetjük magunkat... :?
anna**

köszi a vonalzó dicsiket :)

csibb:a Tied is szupi ám :)

klub: mamami klub, minden hónapban van Budaörsön. Katka, szerintem Te is bekukkanthatnál ide, mert tuti lesznek bora cuccok :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Na megjártuk az évnyitót?Lara tündér volt,minden érdekelte,és csak úgy sikongatott :lol: Hiába mondtuk,hogy neki még nem most lesz :D

Mixer:Nekem is pont az a bajom,mint Nemlajosnak,hogy a kés el sem éri,próbáltunk nagyobb m,ennyiséget,de azzal sem jártunk sikerrel.Férjem is azt mondta,hogy a reszelt almát turmixoljuk :shock: hát de az meg mennyi idő már! :?
Azt mondjátok,hogy az üvegreszelő jobb?Nekünk műanyag van :?

Én tegnap megnéztem egy linket a miénkről(Dyras)és állítólag még 2fokhagymát is össze lehet zúzni vele :shock: Na ezt szívesen megnézném,hogy csinálják :evil:

Nemlajos!
Én sem tanulnék vezetni gyerekkel! :roll:

Tükör-para:Az elmúlt éjszakánk fantasztikus volt,8tól fél 3ig aludt,akkor szopi,és fél 7kor kelés :D :D :D Szóval vagy hülyeség,vagy csak az adott napra vonatkozik :lol:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok, jó reggelt!
Samu már az oviban, én itthon rágom a körmöm... nem ám :) Tök pozitív eddig minden, de aztán itt nem viszik túlzásba a beszoktatást. Ma 8-kor leadtam a gyereket, és 10 után kell visszamennem érte. Óvónéni ahogy meglátott minket, repült hozzánk, és nem nekem mutatkozott be először, hanem Samunak - nagy piros pont! Samu onnantól el sem engedte a kezét.
Persze kiváncsi vagyok, h mit mond majd Samu, igazából ez a fontos. Ja és az öltözőben egy szintén újonnan érkező kislány odament Samuhoz, és egy nagy puszit adott neki. Samu: köszönöm, és vigyorgott mint a tejbetök. Az én sármör fiam.

A reggeli ébredésekkel azért lesz gond: először 7 előtt próbáltam, aztán 7-kor, majd 7.10-kor, majd 7.20-kor - ez sikerült. Onnantól rohanás volt. Mostanában nem kellett időre kelni, nem is nagyon akart felkelni a kölök.

Nemlajos, jó a függöny, amit választottál.

Anna, enyim MT nem legombolhatós, hanem fixkapucnis. Különben tuti otthagynám valahol. Én az a típus vagyok, aki minden télen elhagyja 2-3x a sapkáját, kesztyűjét, stb. Ezzel is így lennék. nem kockáztattam.
Ma is tök jól jött a kapucni: Kata a hátamra volt kötve az MT-ben, és hazafele az oviból elaludt, kapucni fel, fej rögzít, ded alszik nyugiban.

Katka, és miben nem egyeztetek meg Petiapuval mei tai ügyben? Színben vagy magában a műfajban (mei tai vagy nem mei tai)?
És mi legyen az októberi kétnapos bakonybéli topikkirándulással? Mint ötletgazdát zargatlak. :) Lesz, legyen, szervezzük? Tudom, hogy most szinte minden jelentkező a suli-ovikezdés lázában ég... csak ne felejtsük el :)

Gyöngyi, látom nagyon belvetetted magadat a mamamiba :) De ugye nem fogsz minket hanyagolni? Képzeld, ma kapom meg a mosható pelenkáimat, holnaptól a kiscsaj fenekén már Coolababy fog virítani. Ja, és Samura is jó, éjszakára már ezt kap.

Gabka, merre jársz?
Na, megyek, lassan vissza kell mennünk Samuért.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Zazzy, tükörpara hülyeség. Kata minden nap megcsodálja magát, és ma pl. este 9-től reggel fél 7-ig aludt.

És én az almát és a barackot üveg almareszelőn reszelem, tök profi, csak ajánlani tudom. Egy-egy gyümölcshöz tökéletes. Pépes lesz és a gyerköc simán lenyeli.

erpé

Köszi erpé, már meg is rendeltem, egy hét múlva kész :-)

téli sapielvesztések dettó, jót nevettem, mert mintha magam láttam volna!
anna**

Sziasztok!

Nemlajos tényleg jól pörögsz :) báránykák nagyon jól néznek ki.
Vezetésnél szerintem se vidd magaddal Dömét. Én mint rutinos :D sofőr néha nagyon tud idegesíteni ha valamelyik sír, hisztizik.

LÁtom mindenki bölcsi-ovi-suli lázban ég. NÁlunk is elkezdődött. Panna már nagyon várta, reggel villámgyorsan felöltözött, és fél 8-kor már indultak is :shock: azt hiszem nem lesz ez mindig így, majd egy-két hét múlva már nem lesz ilyen nagy az öröm hog menni kell :lol:
Ja és állítólag nincs szekrényük ahova a cipőket betehetnék, a régit kidobták az újra meg gondolom nincs pénz. :? Még jó hogy a fogast meghagyták. Pedig szerintem már majdnem minden csoportnak van új szekrénye fogassal, csak a mienknek nincs. Kiváncsi vagyok Panna mit mesél majd az új ovónéniről.

Hétvégén mi is elkezdtük most már a ht-t. Tegnap már megevett Nimród egy egész almát. Úgy látszik most jött rá, hogy mit is kell az almával és a kanállal csinálni. :lol:

Katka sajnálom hogy rossz passzban vagy. Megértem amit érzel. Egy héttel ezelött én is hasonlóan rossz passzban voltam, én is rájöttem hogy nem elsősorban az a baj, hogy a gyerekek hisztiznek, veszekednek, vagy hogy a férjemme egy kicsit összekaptunk. Aztán valahogy túlléptem ezen, bár azt hiszem kellett hozzá az hogy a mélyponton sikerült megbeszélnem ezt a sógornőmmel.
Szóval remélem sikerül túllépned ezen a rossz időszakon.

Szerintem is lassan meg kellene szerveznünk az őszi bakonyi talit. Akkor az időpont okt. 3-4 legyen? Katka ha most nincs kedved ezzel foglalkozni én is szívesen keresgélek szállást, aztán majd szavazunk.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Almát én is üvegreszelőn reszelem. De ha már többfélet fogok adni, akkor csak beledobom a kis aprító készülékembe vagy botmixerrel összeaprítom és már kész is.

Azt hiszem nekem is új vonalzót kell csinálnom.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Vagyok én is, csak hétvégén és tegnap is még xar volt a nettünk és mikorra lett, addoigra annyira izgultam a gyerek ballagása miatt, minha legalább érettségizett volna :)
Nagyon jól sikerült a ballagás, de egy kislányt leszámítva, csak Levi énekelt és csinálta végig a programot, a többieket nagyon megzavarta a szülője.
Én megint jót bőgtem :) a gondózónénik nagyon örültek az ajándéknak és Leviék kaptak tőlük tarisznyát :) benne mindennel, ami kell (pogácsa, 1 ft, névsor, homok stb)

Erpé: részvétem. Én tavaly nem vittem el Levit a nagypapám temetésére, akkor még nagyon pici volt hozzá és nem hiszem, hogy a sok síró ember (többek között a dédi mama és én) látványa kellett volna a kicsi lelkének.
Ha most kellene, akkor szerintem szintén itthon hagynám és utána mennék ki vele, gyertyagyújtás, ahogy a többiek is írták.

Ovi: majd meséld el, hogy milyen volt, holnap meg találkozunk a szülőin. Te hozod majd Katát?

Nemlajos: nem semmi, mennyi energiád van. Én ma felporszívóztam felmostam és ki is vagyok dögölve. Igaz, hogy szeritnem jól megfáztam, mert alig bírok nyelni és taknyi is vagyok.

Ht: még mi sem tápolunk, én is kívárom még, amíg megkapom szülinapomra a botmixeres keverőgépemet :)
egyszer kapott egy kiskanálka barackot a kicsilányka, bejött neki, meg egy pici almát, az is tetszett neki, szóval szerintem nem lesz vele gondom.

Gyorsan dobok még egy ballagásos képet, aztán megyek, az úrnő hív :)

Kép

Kép

Kép
gabka77

anna**

Erpé: Petiapu nem érti, hogy minek a mei-tai, amikor van egy kendőnk, de ezt már növi ki a Peti.... És a színben nagyon nem egyeztünk.... A készek között nincs igazán fiús mei-tai.

Nálunk is megvolt az évnyitó, Ágica is oviban. Megígértem nekik, hogy ma ebéd után elhozom őket.....

Anna: Igen, ilyenkor Petit is cipelem magammal. Mi nem a faluban lakunk, hanem a falu mellett egy lakóparkban, szóval autózni kell....

Katka

katka22

Anna: Ez mind nagyon szépen hangzik a cikkben, csak mi nem egy indián törzs vagyunk.... Szerintem ennek nagy része a mai világban elég kivitelezhetetlen.... És mellesleg oké, hogy optimális a csecsemőnek, de mi van az anyával?
Vessetek meg, de én azt gondolom, hogy nem jó dolog az anyaságért feladni mindent.... Én ennél komplexebb személyiségnek érzem magam, akinek az egyik nagyon fontso szerepe, hogy édesanya, de én azért ennél több is vagyok. Remélem....

Katka

katka22

Anna: Igen, ilyenkor Petit is cipelem magammal. Mi nem a faluban lakunk, hanem a falu mellett egy lakóparkban, szóval autózni kell....

katka, sorry de úgy néz ki erősen felejtek, ezt mire írtad?

A cikkel kapcs, igen, pont ezért érdekes, vhol a középút kell.
anna**

anna**

Katka, a szín problámájára a megoldás: kétoldalas MT :) Csak a pánt színében kell megegyezni és lehet egy fiús-apás oldala és lehet egy anyás oldala. Nálunk apa a sötétbarna oldalával kifelé veszi fel. Ja és az egyszínű.

Gabka, jó hogy vagy ismét. Jó lehetett a bölcsis ballagás, ügyes nagyfiad van :) Mi is kaptunk búcsúajándékot, egy dossziét: Samu összes rajzát az elmúlt két évből, fényképeket, és az üzenőfüzetet egy búcsúbejegyzéssel a gondozónőjétől.
Ovi tetszett Samunak. Nagyon. Holnap is akar menni. És mindkét óvónő nagyon szimpi, én az egyiket csak most láttam. Samu egész hazaúton mesélt. Hogy összebarátkozott a nagyfiúkkal. Meg hogy robotpilótásat játszottak. Ilyesmik :) És igen, holnap viszem Katalányt is. Sőt, lehet, hogy apa is jön, addig a nagynéni vigyáz Samura - de ez még nem tuti.

Kontinuum elv. Szerintem is manapaság max törekedni lehet arra, hogy minél inkább figyelembe vegyed a picurod igényeit. De ezt ebben a formájában teljesen megvalósítani... :?: valóban csak úgy lehet, ha az anya és az apa kizárólag a szülői szerepüknek élnek. Szerintem ebben egyezik a véleményünk Katkával: bár a családom (gyerekeim) a legfontosabbak számomra, és ebben az életszakaszban más eléggé háttérbe is szorul, de az életemnek vannak ezen kívül is fontos dimenziói, nem csak anya vagyok...

erpé

asszem én vok ma a legzombibb....másfél órát aludtam kb. több részletben. szonja aludt, én megint nem. pörögtem, aztán persze ideges lettem, h mi lesz ma, h fogom bírni, ha nem alszok stb. aztán jó hogy nem tudtam aludni. annyira elegem van már ebből. soha nem lesz vége????????
lilla, nálad oké a dolog??????????????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

erpé: látod vagyok :) pedig már egy ideje mamamizom

hát nálunk a gyerek a középpont. Én együtt kelek, együtt fekszem a gyerekekkel, és ha tehetem mindig velük vagyok, hozom-viszem őket. AZ Eszti velem alszik, ha nyikkan, felveszem stb. Én úgy gondolok erre az időszakra, hogy nagyon gyorsan el fog múlni és minden percét ki kell használni,hiszen tényleg egy-kettőre elöttünk fog állni egy kamasz gyerek, akinek ciki lesz, ha anya megöleli, megpuszilja. Hát én most ezeket megcsinálom, később ne hiányozzon annyira :D

Kép

Kép
pgyöngyi

tehuti:szerintem ki kéne komolyabban vizsgáltatnod ezt az egészet, mert ez így se nem egészséges se nem normális. Nincs erre valami speciális orvos? Gyerekeknél tudom, hogy van ilyen alvásvizsgálat vagy mi

Kép

Kép
pgyöngyi

Tehuti!

Ha nem alszom, és is tök ugyanezekre szoktam gondolni!
Nekem mostanában alakul a dolog, max. az elalvással vagyok gondban, meg akkor, ha felébredek éjszaka, mert akkor nehezen tudok visszaaludni!
Viszont nálunk Anna minden éjszaka kel vagy 2 hete, úgyhogy muszáj valamennyit aludnom...
Amúgy rájöttem, hogy én "féltem a lányomtól" vagy nem is tudom, hogy fejezzem ki magam, és azért nem tudtam aludni.
Féltem, hogy felébred éjszaka, és nem alszik vissza, féltem, hogy nem tudok vele mit kezdeni, ha egyedül vagyok vele.
És sajnos ez az állandó félelem valamitől nagyon kihatott az éjszakai alvásomra.
Viszont pár hete rájöttem, hogy nem olyan félelmetes dolog az anyaság, meg hogy mindennél jobban imádom a kislányomat, és azóta valahogy lazább vagyok...
Próbálj meg mindenhez pozitivan állni, meg tényleg ne stresszeld magad, mert annál rosszabb!
Bár tudom, hogy könnyű mondani, mert azért nálam se mindig jön össze :roll:
Vendég

Gyöngyi, már én is gondolkodtam vmi alvásambulancián vagy min. Hála égnek nem minden nap vagyok ilyen ketyós. Már elég régen volt, h nem aludtam.

Lilla, ahogy megfogalmaztad... ja, van benne vmi. Bennem is van egy kis félsz. És a párom most kezdett dolgozni, és egyedül vagyok vele megint...és ezen is stresszeltem magam. Jaaaaaaj, pedig, aki ismer, mindig azt mondja, hogy milyen vagány, laza csaj vagyok. Most meg????????????? :shock: :roll: :twisted: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

erpé: de jó, akkor már te is moshatod a kakit :D Nekem egyébként nagyon bejött a papírbetét, tök jól felfogja a kakit. Papírbetétnek én a használt popsitörlőkendőt használom. Kimosom, megszárad és mehet bele a pelusba. Így olcsóbb a dolog :wink: Ha meg kakis lesz, zutty a kukába

Kép

Kép
pgyöngyi

tehuti: remélem gyorsan megoldódik. Gondolom kávét, colát nem iszol

Kép

Kép
pgyöngyi

sziasztok. tegnap este nálunk is volt egy kis gond :s Lívia vagy egy órán keresztül folyamatosan ordított. megismerem a sírását már és akkor szokott így amikor fáj valamije. egyszerűen már nem tudtam mit csinálja vele. adtam neki egy kis nurofent attól meg úgy elkezdett ordítani hogy majdnem megfulladt mert nem nyelte le hanem sírt.

tudtok valami homeós bogyót az ilyenekre? úgy sajnálom ilyenkor szegényt

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Moncsi kúpot próbálj neki inkább adni ilyenkor sztem. Szegényke!
Gyöngyi szépek a vonalzók! Pihis képek?
Gabka édes Levi! Tartotta a frontot. :lol:
Mi betegek vagyunk. Éjjel Kata 1 órán át nyöszizett (nem sírt :shock: ), tuti torokfájás neki is, kapott egy kis nurofent és aludt is utána. Boti sem eszik, ht-t fel is függesztettem. Orrszívás, nyüglődés megy egész nap.
Nincs is több erőm most írni, ledőlök. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsi!
Viburcol?

Kép
Kép
zazzy

rendeltem Anni, Peti, Gergő könyveket. Valaki írta, hogy jók. Ki volt az?

Nekünk a Viburcol nem nagyon jött be. Mivel ez homeos,nem biztos, hogy mindenkinek használ.Én most nagyon bízom az osanitban, már nagyon várom. Este nekem is nurofent kellett bevetnem, bár nem vagyok nagy híve

moncsi: nálunk az altatások keservesek pár napja. Tolja el a cicimet, fordul ki a kezemből, közben bőg. Elég nehéz elaltatni. Tegnap már jól fel is húzta az agyamat, erre a nagy is elkezdett bőgni. Néha azért nem egyszerű....

kukli: rakok fel képeket, csak még le se töltöttem, meg hát nem is nagyon kattintgattunk :oops:

nemlajos:látom még mindig semmi. Pedig már nagyon kiváncsi vagyok én is :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Tegnap ráálltam a mérlegre....bár ne tettem volna. Mióta szültem, tiszta bélpoklos vagyok. Folyamatos éhség van rajtam és nem tudom megállni, hogy egyek. Már azon gondolkozom, hogy elmegyek akkupunktúrára, hátha le tudják blokkolni az éhség központot az agyamban :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!
Én is folyamatosan ennék :? És édességeket is nagyon kívánom.Somlóit minden nap tudnék enni :lol:

Kép
Kép
zazzy

szülés után 6 héttel 3 kilóval kevesebb voltam, mint terhesség előtt. azóta híztam 5kilót. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: és én is édességet kívánok... :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat, hogy nyugodtan jöjjek és meséljek. :D

Ezért elújságolom, hogy a tegnapi kétórás anyukás ismerkedős délelőtt után Alexa ma már reggel közölte, hogy ő egyedül ott fog maradni az oviban. Ott is maradt. Én meg az utcán majdnem elsírtam magam. :cry: Ebéd után érte mentünk, és nem akart hazajönni, mert ő ott alszik. El voltam hűlve!!! :shock: :shock: :shock: Azért kíváncsi vagyok, hogy meddig tart ki a lelkesedése! Biztos eljön majd az idő, hogy nem akar menni.
Rájöttem, hogy ha már Vikó is beszokik a bölcsibe, nagyon üres lesz itthon a lakás! :( :( :(

Zsu
Kép
Kép
*juji*

én most próbálok fogyózni eddig egész jól megy mert 1 hónap alatt lement 5 kiló. tök örültem amikor ráálltam a mérlegre. mondjuk én mostanában nem igazán kívánom a kaját. ebédelni szinte nem is ebédelek. eszek reggel meg délután egy kicsit de nem viszem túlzásba igazából tényleg nem is kívánom csak a gyomrom fáj ha nem eszek

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

Nekem is olyan mixerem van, ami problémák nélkül pépesít, igaz lehet ez erősebb a mostaniaknál, mert az anyukám féle öreg német szerkezet..

Tükörbenézés stb., a hitünk teszi ezeket a dogokat megtörténtté és a tudatalattink, én személy szerint semmilyen babonában nem hiszek.

Katka, nem tudom mi a gondod magaddal, leírod? :oops:
Elmondom én milyennek látlak, egy nagyon pozitív, nagyon kedves, hihetetlen életszeretettel, és csodálatos kisugárzással rendelkező nőnek, aki mindent elér az életben, amit akar. De ne csodálkozz, ha néha te is elfáraradsz, mindennek megvan az ideje, végig tanulunk az életben és ennek is megvan a maga tanulsága, bocsi, ha okoskodó voltam...

még szerettem volna vmit, csak Maja most rázendített :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja megvan, tudom már az egyik eszembe jutott, vagy sokat írtunk vagy kezdek szenilis lenni :) , egy szoptatós anyukának nem lehet fogyózni! Tudom én bizonyos szempontból könnyen beszélek, de kívánósabb vagyok, mint terhesen.. :roll: amúgy az ellenkezője sem jó, a hirtelen fogyás és a túlzott soványság, nekem ebben is van tapasztalatom, nem egészséges!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Juji, gratula!
bár Maja is ilyen könnyen szokná jövőre a bölcsit :o , ha nem lenne fontos nem vinném 3 évig sehová :!:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Nagyon kedves vagy és amit írtál az nagyon meghatott, de ez mind nem én vagyok ám! :oops:
Elég komplex magammal a problémám, még a válásra nyúlik vissza, meg azon is túl.... Nem vagyok megbékélve magammal....
De egészen konkrétan most éppen az Ügyvezető és az Anya vív ádáz küzdelmet. Az Ügyvezetőt idáig elnyomta az Anya, de ugye a munkahelyemen nyüszítenek értem, napi szinten. És vissza kell mennem dolgozni, de az Anya meg fel van háborodva, hogy Petit lepasszolom. Amúgy nem vagyok skizó, csak megpróbáltam megfogalmazni, ami történik. Akkora a bűntudatom, hogy az az egekbe kiállt....

Gyöngyi: Maximálisan egyetértek veled. Jól teszed, amit teszel. Én azért nem alszom egy ágyban egyik gyerekemmel sem, mert akkor nem tudok aludni és pihenni. De én is felkelek minden nyikkra természetesen.... Ja és én soha nem voltam olyan szerencsés, hogy otthon üljek. 24 éves korom óta üldöznek a kisebb-nagyobb válságok és tragédiák és mindig én maradok, hogy megoldjam. Persze lehet, hogy nem kellene megoldanom, de akkor meg ki tartja el a gyerekeket?
Konkrétan:
10 hónapos volt a Zsófi, amikor a férjemet és engem ugyan azon a napon kirúgtak a munkahelyünkről. A férjem képtelen volt állást találni magának, ezért csináltam egy céget, amiben többek között neki is kerestem munkát.
Az Ági 3 hónapos volt, amikor a férjem megint munka nélkül maradt. A tartalékokból 3 hónapra futotta. utána kénytelen voltam felállni visszamenni ügyvezetőnek és munkát keresni a férjemnek, hogy legyen minől élni.
Petinél meg nagyon extrém az anyagi helyzetem. Petiapu tart el minket (a lányokat is, akik nem a gyerekei). Az exemnek magadtam a tartozásom, tele vagyok hitellel és nincs egy vasam sem. A cégem a csőd szélén, szóval kénytelen vagyok lépni.
Szóval szívesen venném én is, ha egyszer megtehetném, hogy csak otthon ülök, de így elveszthetem az otthonom..... :?
Irigyellek, hogy megteheted....

Moncsi: Én is 'fogyózok'. Persze nem igazán, de egyáltalán nem eszek édességet és csak vizet iszom. Eszek rendesen, de mindig van tányéromon saláta és a rágcsám pedig gyümölcs....
Én arra számítok, hogy így havi 2 kiló lemegy, ami édeskevés, de amíg szoptatok, addig csak ennyi fér bele. Az se baj, ha nem megy most még le (persze azért elkeserítő) és persze Peti súlyát szigorún ellenprzöm, hogy minden rendben van.

Katka

katka22

Sziasztok!

Bea, neked akartam még írni bölcsi témában. Mondtad, h a dada ismerős azt mondta, h másfél évesen könnyebb bölcsibe vinni/szoktatni a gyerköcöt, mint két évesen. Emögött valószínűleg az áll, hogy egy másfél éves még eléggé "baba", míg egy két éves már egy öntudatos, akaratos személyiség. Ez a nagy hisztik korszakának kezdete többnyire. Nagyon sokat változnak ebben a fél évben a gyerekek ebből a szempontból. Nálunk bevált a másfél év bölcsikezdésnek, de ez azért nem biztos, hogy mindenkinél így működik. Azért ilyenkor még elég kicsik...
A két éves kor pedig tényleg problémás lehet az idegenek megismerése és elfogadása szempontjából, sok gyerek ilyenkor válik nagyon anyássá, de ugye a gyed lejárta miatt sokan ekkor viszik bölcsibe a gyerekeket. Szóval nehéz kérdés, és nagyon függ a gyerkőc személyiségétől a bölcsi sikere. Ha Maja inkább zárkózott és félénk természetű lesz, akkor érdemes minél később közösségbe vinni. Ha nyitottabb gyerkőc, akkor lehet előbb is próbálkozni, de persze ez elsősorban rajtad áll. Fontos, h mennyire tudod/akarod elengedni, "idegenekre" bízni.
Folyt köv később.

erpé

OK, probléma elhárítva :) (Samunak nem tetszett a vacsi)

Bölcsi folyt. A márciusi születés nem kedvez egyébként a bölcsikezdésnek. A bölcsik nem szívesen vesznek be gyerekeket tavasszal, amikor a csöppjeink két évesek lesznek. Itt Csepelen legalábbis szinte lehetetlen bekerülni tavasszal. Inkább ősszel, télen indítanak és töltenek fel csoportokat.
Na, azt hiszem, h kimerítettem a témát... :)

Katka, elhiszem, h viaskodsz. Nem vagy egyszerű helyzetben...
Én sem tudok sajnos a gyerekeimmel aludni. Ha ott vannak mellettem, akkor nem alszom. Pedig mikor Samu kicsi volt, kemény volt ez az elhatározás, de nem ment.
É

erpé

erpé:jó lett a vonalzód :D

katka:így nehéz lehet, sajnálom a helyzeted. És tényleg nagy szerencsém van, hogy a férjem tudja biztosítani a család anyagi hátterét és nekem millió időm van a lányokra (meg a netre :) )
Viszont én is irigykedem a sok jövés-menésre,amiben nekem nem nagyon van részem

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Férjet választani tudni kell! ;) Nekem ez (sem) ment....

Katka

katka22

Katka
rossz lehet most neked... teljesen átérzem, hogy most nem lehetsz a toppon...

bölcsi
hát nekem így, hogy itthon tudtam maradni, elképzelhetetlen, hogy ilyen kicsinek Mátét be tudnám adni valahova. de persze megértem, ha valakinek muszáj, csak szörnyűnek tartom. azt meg fel sem tudom fogni ép ésszel, hogy nyugaton pár hónap után mennek vissza a nők dolgozni... és azokból a gyerekekből is gondolom normális felnőtt lesz. legalábbis nincs anarchia nyugaton... :lol:

Anna
az én MT-om is fix kapucnis. milyet választottál?

ma elmentünk a Vadasparkba a gyerkőkkel, az utolsó programok egyike Fannival... :?
Aztán még kapott egy cipőt az oviba. meg pótoltam a tegnapi hiányosságokat a tisztaságcsomaghoz.
holnap ide jön a kis barátnője, akit nem vettek fel az ovijába... az ő anyukája mindjárt szül.

csajok, van egy kis gondom...
Máté ugye a nemkakilósok bandáját erősíti... ami ugyebár normálisnak mondható, amíg csak anyatejes. nade most már eszik gyümit, és már megint csütörtökön kakilt utoljára. mit csináljak vele??? kiborít ez... Zazzy, ti hogy álltok a kakival?

Kukli
jobbulást nektek! még mi sem léptünk a javulás útjára, legalábbis én nem...

Nemlajos
még az jutott eszembe, hogy én nem érzem, hogy te a világ másik végén lennél... bkv-val lehet, hogy fél nap, de kocsival megszűnnek a távolságok! :wink: ráadásul csepel felé sűrűn járok, tesóm Szigetszentmiklóson lakik, egy barátnőm meg Halásztelki. szóval szólj csak bátran!

Erpé
gratula az első naphoz az oviban, ügyes ez a Samu fiú! :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka emiatt ne emészd magad, biztosan nehéz a helyzet, bocsi, ha kicsit most az én bölcsi dilemámmal hasonlítom, de nekem is lelkismereti problémát okoz, hogy már beirattam Maját, holott szívem szerint 3 éves koráig itthon lennék vele, sajnos nem mindenkinek adatik az meg, hogy így legyen, de ez így van rendjén, emiatt sem te, sem én nem vagyunk rosszabb anyák!
A kisugárzásod, meg az életenergiád komolyan gondoltam, hiszen hogyan tudnál, 3 olykor 4 gyermekről így gondoskodni, ilyen szuperül enélkül, szóval fel a fejjel, bárhogy is lesz, Peti ugyanúgy fog szeretni téged, és biztos vagyok benne, hogy annyi időt töltesz velük, amennyit megengedhetsz magadnak. Bizonyos személyiségű embereket nem elégít ki csak az anyaság, és ez így van rendjén mert a munkád az is te vagy(ahogy emlékszem te vagy a mozgatórugója a cégnek) és teljesen természetes, hogy mindamellett hogy anya vagy, szeretnél másban is sikeres lenni.
Egy napon majd a gyerekeid ezért(is) lesznek büszkék rád. Na már megint sok voltam :oops:

Erpé
köszi a bölcsis hsz-eket, sokat segítettél.
Jah még bölcsis hsz-hez, a dátum 2010 szept.15 :arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.09.01 20:52-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb, ma mondta egy barátnőm, hogy neki is ilyen gondjai voltak, amikor elkezdte a hozzátápit, pont a bölcsis néni unkokája, 3 napig hagyták, azután adtak neki glicerin kúpot, hogy ne szenvedjen tovább szegény gyerek, utána nyakig kakis volt, de megkönnyebbült, nekem is szenved Maja, van hogy fél napig csak nyög mostanában, mert eddig napi 2-3 volt(ez a norm egy ekkora gyereknél), most pedig jó ha egy fél adag egy nap, de 3 nap után, ha a hőmérőzés, és egyéb löttyök(cukros kamilla, gyümölcslé stb) nem segít, én lehet adnám azt a kúpot.

Bea, Maja

Kép
bea1978

no.
csibb: Döme is a ht óta ritkította a kakit, ma pedig kaptam végre a ht-s végtermékből... Hát jézusom!!! :shock: 8)
:lol:
De tényleg durva, hogy múlt csütörtök óta kétszer kakilt, holott eddigi 6 hónapja alatt két nap volt olyan, hogy egyszer sem volt kakis a pelus :shock:
Mondjuk, ha ez ilyen büdös, és még csak rosszabb lesz, nem is bánom, hogy ritkábban kell :wink:
Felajánlást köszönöm! :oops:

Gyöngyi:
hát igen, most már kezdek szomorú lenni, hogy nem láthatom az én picikémet, pedig olyan hipp-hopp rajzoltam Zsófinak rénszarvaskontúrt, hogy még! 8) :D

katka, sajnálom a problémákat :(
Mondjuk nekem ez pont azt bizonyítja, mennyire nagyszerű ember vagy. Én fele ennyitől is feszt csak nyafognék, annak ellenére, hogy tudom, így nem oldódik meg semmi...

igény szerinti hozzátáplálás: ööö... a kommentek között szereplő fulladásos rész nekem elég volt ahhoz, hogy még ne kezdjem el.
Egyébként meg tök igazatok van, hogy középút, mindkettőben, én bizony Dömét a szobájába viszem, ha elaludt, de reggel magam mellé veszem. És többnyire nem is hagyom sírni, de van olyan, amikor muszáj (nem veszem fel viszont minden nyekkre), és a többi, és a többi.
Szerintem így lesz a ht-vel is, amint úgy látom, lehet, én is hagyom, hogy saját maga fedezze fel az ételeket, de egyelőre a pépeké a főszerep (ülni sem tud, úgyhogy nem is értem...)

No, mára megint ennyi voltam :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
ez még semmi! majd csak figyelj, mikor már húst is eszik!!! az az igazi szag!!! :lol:

az a bajom a kúppal, hogy viszont nem szenved. ha szenvedne, kúpoznám...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!
Jövök majd bővebben,többmindenre akarok írni,csak most Lara a kezemben és folyton berúgja a billentyűzetet :lol:

Csibb!
Nekünk vasárnap volt utoljára,amíg almát kapott,volt,hogy napi 2 is,hétfő kedd barack volt már,azóta semmi :roll: (az almánál az utólsó már szilárd volt :D nem kemény,csak szilárd,úgy meglepődtem :lol:
Lara sem szenved,és annó,mikor nem szenvedett,de sokadik nap volt és kúpoltam,nem történt semmi,2 nap sem.Úgyhogy én akkor úgy döntöttem,hogy amíg nem szenved,vagy nem erőlködik egész nap,addig nem adok :roll:
Szerintem ők pont úgy nem egyformák,mint mi,nálam van hogy kimarad 1-1 nap,férjemnél meg ritkaság a napi 1 :lol: Remélem,a kettőnk átlagába Lara is belefér majd! :D

Kép
Kép
zazzy

Na,kukorékoló leányom alszik,itt vagyok.
Katka!
Sajnálom,hogy így megvisel ez a helyzet,amiket Bea írt rólad,én is írhattam volna,ugyanezt gondolom.Ami nagyon fontos:NEM a te hibád,hogy dolgoznod kell,az élet így hozta.Ha szimpla karriervágyból mennél,és bíznád Petit másra,az más lenne,de nem így van!(megjegyzem,az olyanoknak meg nem nagyon van lelkifurijuk :evil: )Ahogy leírtad,muszáj menned :( És abban talán senki nem tud neked segíteni,hogy feldolgozd ezt a helyzetet,neked kell sajnos,bár elhiszem,hogy nagyon nehéz.Ennyit tehetünk érted(és teszünk is :wink: )hogy megnyugtatunk,hogy igenis nagyon nagyon jó anya vagy,minden tőled telhetőt(sőt annál is többet!)megteszel,és ezt az okos nagylányaid biztosan érzik/látják,és Peti is fogja,hidd el!Amikor csak lehet,biztosan így is vele leszel!Tudni,érezni fogja,hogy szereted!
Hidd el,én annyi olyan gyereket látok az iskolában,akik mindent :!: megadnának azért,ha csak napi 20 percet törődne velük az édesanyjuk :cry: Én sokat tenni nem tudok értük,mégis azt mondják,olyan jó,hogy én szeretem őket.Hihetetlen milyen kevés is elég nekik,ahhoz,hogy érezzék a szeretetet!És szomorú,hogy sok szülőnek erre a kevésre sincs ideje(vagy akarata).DE te messze nem vagy ilyen!!!A te gyerekeid tudják,hogy szereted őket,és ez nekik már biztonságot nyújt!
Mindenesetre kívánok neked sok erőt,mert biztosan nehéz lesz!Mi ittvagyunk!

Bölcsi:
Ugye nekünk esélyünk sincs,mert nincsen,így nincs is min vívódni :wink: de így is hálát adok a sorsnak,hogy talán egyébként sem lenne muszáj.Hatalmas segítség,hogy a férjemnek olyan a munkája,hogy gyakorlatilag 4 naponként nincs itthon 1 napot(na meg amikor éjszakás,utána átalussza a fél napot,de üsse kő! :D )és viszonylag jól is keres(legalábbis nálam sokkal jobban.
Én Gyöngyihez hasonlóan mindent megteszek,amit csak tudok(és hozzá hasonlóan hiányzik a mozgalmasság,az ide-oda menés,de remélem,ez nagyon meg fog változni,ha Lara nagyobb lesz picit,és pl.nem szopizik már folyton :D )Kihasználom a babázás minden percét(főleg,hogy nagyon valószínű,hogy nem lesz kistesó :cry: ).Lara csak akkor alszik köztünk,ha hajnalban (3 után)kel enni.Akkor már nem teszem vissza általában,de amúgy kiságy(tőlem 30 centire :D )

Nagyon örülök,hogy tetszik a gyerkőcöknek az ovi(Alexa,Samu,Fanni),anyukáknak tényleg nehezebb.
Gabka!Nálatok mi a helyzet e téren?

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Hogy érted, hogy valszeg nem lesz kistesó? Ha jól emlékszem, te is Pco-s voltál. Amiatt? Vagy valami más?
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Köszönöm a vigasztaló sorokat.... Kedves tőletek, nagyon.

Petiapuval sikerült veszekednünk tegnap. Most hirtelen nagyon sűrűek lettek a veszekedések köztünk.... A rengeteg megoldatlan probléma megint porondon van.... A legnagyobb gond Dani. Mi lesz vele, hogyan lesz vele, persze Danianyu szivat minket, mint mindig. Valahogy belefáradtam.... És csak egyhelyben taposunk és nem oldunk meg semmit. A legnagyobb gond, hogy a gyermekelhelyezésben nincs döntés. Most ugye kétfele rángatják Danit, ami Daninak nem jó. Felmerült, hogy költözzünk el Danianyu közelébe, de nekem nem sok kedvem van az itt kialakított életemet feladni és a lányokat is nehezen lehet kimozdítani a baráti körből, oviból, iskolából a megszokott dologokból. Dani miatt még hajlandó is lennék minderre, de ha közben a bíróság úgy dönt, hogy csak 2 hetente hétvégén lehet nálunk a Dani (ami szerintem valószínű), akkor teljesen felesleges az egész költözködés, mert ez 60 kilóméter távolságból is megoldható.... És ezeket a köröket már egy éve csak futjuk és futjuk.... Szerintem a bíróság legkorábban (és ez tényleg optimista becslés) 1 év múlva fog dönteni, addig függ minden....
És például ezért nem költök erre házra sem, pedig egyre többmindenre kellene, de minek, ha elköltözünk, de aztán mégsem magyünk sehova és egyre 'rozogább' a ház, a kert.... A lányoknak sem tudok válaszolni, hogy akkor most költözünk vagy sem....

Na jó, befejezem a problémák taglalását, de akik váláson töprengenek ezerszer is gondolják meg, mert egy ilyen patchworkcsalád soha nem lesz olyan, mint egy igazi....

Katka

katka22

CSibb, sajna a legombolhatót választottam, de már nem akartam varizni.

Először olyan szerettem volna mint a tiéd! Mert az olyan szééép! De utána, mondtam, hogy nem "utánozlak" ;-) hátha egyszer végre én is eljutok egy talira, aztán ne menjük egymással szembe egyforma MT-vel ;-), és néztem egy szintén jó kis anyagot. Halványkék, barna, és krémszínű kisebb nagyobb pöttyökkel, sötétbarna kantárral.

Egyébként szerted, könnyű használni, és megkötni?
anna**

jaaj, még vmi:

Viktorom és Nicobébi ma fél évesek!!!
:-)

Isten éltesse őket!!!!

délben védőnő, Kukli, majd küldöm az adatokat.
anna**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: