Sziasztok!
Milyen sok hsz, milyen formás pocik
Lévén én még nem vagyok a babára beszűkülve (csak módjával) de bizonyos témákra meg igen,...szóval anélkül hogy bárkinek is megingatnám a bizalmát vagy a hitét....
A babák általában a 32. hét környékén fordulnak be abba a pozícióba ahogy a végégig lesznek. De ez nem 100%. saját tapasztalat pl, hogy a 36. hét után fordult meg a nagylányom, aki egy cseppet sem volt pici baba. És az sem volt egész a végéig kizárt, hogy nem fog visszafordulni szülésre. Így mikor bementem elfolyt magzatvízzel még megnézték tuti faros e. Az viszont tény, hogy olyankor ritkább a mocorgás és jobban meg is érzed,...mondhatni nem kellemes.
Az Istvánban pont a dokim meg a Siklós nagy előszeretettel fordítanak meg faros babát, pont a császár elkerülése végett. Én ebbe nem mentem bele,...a "valamiért csak faros lett" felfogásom miatt. És nem is bántam meg, de ez mindenkinek a saját döntése.
A csipő szélessége sajnos nem feltétlenül van egyenes arányban a medence belső részének,....illetve az un szülőcsatornának a tágságával. Életemben nagy fenekem volt értsd a csipőm nem keskeny,.....mégis azt mondták, hogy nem tág a szülőcsatornám annyira mint az pl a méreteimből esetleg adódna. De ezt tudtommal a végén nézik. Számít a baba fejátmérője és a tágulás is,....
Az sztem szépészeti meg pszichés kérdés, hogy a teltebb kismama majd meg kell, hogy küzdjön a kilókkal majd ha már aktuális lesz az életében ilyenekkel foglalkozni. Az más dolog hogy a kövérség cukorbetegséget, toxémiát is jelezhet. Én azonban ezt nem okként hanem tünetként tüntetném fel. egy doki elvileg megkérdezi, hogy mit eszel és nem mindegy, hogy mitől mennek rád a kilók, mert lehet nem a kaja a ludas. Teltebb anyukáknál gyakoribb a statisztika szerint a vállelekadás mint komplikáció,..... Az már más kérdés, hogy pl ismerőseim között ahol problémás szülés volt pont nem a teltkarcsúak voltak túlsúlyban mint ahogy egyik komplikációt sem a súlyra vezették vissza.
Szösszenetemnek vége
És ha már kaja,....tegnap lecsó volt vacsira,....ma még nem tudom mi lesz,...sztem hideget eszünk. És van egy adag tökfőzeléknek valóm,....szeretjük így majd valamikor arra is sor kerül
Vica, mi volt?
N.