A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Van még egy "kedvenc" szavam. A máma... Kép..akkor biztos van olyan szó is,h tegnapnáp:)
----------------------------------------------------

Régebben elgondolkodtam,mikor hallottam kisgyerekes anyukáktól,rámutatva egy blökire h ' Ott a vau-vau!" Ha az emberre mutat,akkor mit mond? Ott a b@zmeg-b@zmeg? (bocs)
Vendég

engem a márt-tal lehet felidegesíteni, mikor a már helyett mondják!!!!

kisgyerekeknél meg az zavar, mikor pöszén gügyögnek nekik

Kép
Kép]
hendegabi

conversano! :)

"Régebben elgondolkodtam,mikor hallottam kisgyerekes anyukáktól,rámutatva egy blökire h ' Ott a vau-vau!" Ha az emberre mutat,akkor mit mond"
És még most ez a véleményed? :lol: :lol: Egy kisgyerek könnyebben tudja kötni a hangot azzal, ahonnan származik, mint megérti, hogy mi is az a kutya. (Sose fogom megjegyezni, hogy melyik a hangfestő és melyik a hangutánzó szó :oops: :oops: :oops: :oops: :? )
Az, aki csak bazdmegezik egyfolytában nem fog a "vau-vau"-val veszkődni, megnyugtatlak. Ő leragad a büdösdögnél :x

Amiktől én mászok falra az a pósta és a katólikus. Vannak még hajhullaszók, de ezek viszik a pálmát. :evil:

Kép
Kép
200907?

bond

köszi, de mint előre írtam, angolul mi is megtaláltuk :roll:

magyarul kéne..

én conversano fogkrémestubus idegen fürdőkben való nyomogatására adok egy pontot :)

kérdés: szerintetek miért mondjuk azt valakinek szülinapján hogy
"füled érjen a bokádig" :?: :?:

ez minden csak nem jókívánság...
Vendég

sillia! :)

Ott van magyarul is!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Az orrunkkal együtt csak füleink nőnek folyamatosan, egész életünkön át. Így, ha valakinek bokáig a füle, akkor jó sok évet ért meg. (Az, hogy ronda, más kérdés :lol: :lol: :lol: )
(Az araboknál ugyanez úgy hangzik, hogy: "Allah növessze hosszúra a szakálladat!)

Nekem azt magyarázza meg valaki, hogy mi az a fitty, amit hányunk, ha nem figyelünk valamire. :?: :?: :?: :?:

Rigolya: csak és kizárólag a Fable könyveknek kell a megjelenésük szerint sorrendbe lenniük. :oops:

Jó napot kívánok!
Érdekődni szeretnék, hogy a dackorszaknak napra pontosan mikor van vége? Mert akkor beírom a naptáramba, így könyebb lesz kitartanom. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

rigolyák

apának vannak, ezekhez próbálok igazodni..
én eredendően trehány és rendetlen vagyok, ez van, beismerem, conversano szerintem sírva fakadna ha meglátná a ruhásszekrényem :roll:
mindez nem azt jelenti hogy megesz a kosz de a renddel mindig is hadilábon álltam.
így én nem indulhatok a rigolyaversenyben.

talán annyi, hogy én sokat beszélgettem ismerkedtem már a neten, apát is így találtam, és hajlamos vagyok a stílusuk és főleg a helyesírásuk alapján megítélni az embereket..

a postát én is írtam már ó-val :oops: pedig tudom hogy nem úgy kell
Vendég

bond

jó, jó, de nekem nem csak a szövege kell magyarul hanem a dal is.
vagy ott van csak én vagyok a vaksi :roll: :?:
Vendég

Nem, csak angolul éneklik.
Félreértettem, azt hittem, hogy csak a szövege kell. :oops: Kicsit csodálkoztam is, hogy miért nem találjátok, ha eddig eljutottatok, de nektek mindent megteszek. 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy próbálkoztam magyar előadással, de (egyelőre?) nem találtam. De akkor keresem még. :wink:

Sikerült már eldöntened, hogy mit adsz a dokidnak? :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote]S írta:ikerült már eldöntened, hogy mit adsz a dokidnak?

talán egy csokiszökőkutat
:lol:

Amúgy először megvárom hogy ő mit ad nekem...
Vendég

Kép
Kép
200907?

Bond

Ma már természetesen nem így gondolom :) vau-vau,nyau-nyau :):)

Sillia

Csak akkor gáz a kupi ha nem tudod uralni:) Amúgy a fene tudja,miért teszem így a pólókat..talán azért..ha sötétben kellene kivenni egy piros pólót(pl:hirtelen kialudna a nap,kipukkanna a villanykörte,globális áramszünet lenne stb..),akkor tudom,h mi merre hány méter...logikus ,nem..? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.30 21:12-kor.
Vendég

Sillia! Köszi a pontot:)Kép
Vendég

Rigolyák jelenlegi állása: conversano és agi125r 2:2 :lol: Csak tovább, tovább! :wink: :P :P :P :P

"apának vannak, ezekhez próbálok igazodni..
... nem azt jelenti hogy megesz a kosz de a renddel mindig is hadilábon álltam így én nem indulhatok a rigolyaversenyben. "

Ettől még nyugodtan indulhatsz, biztos akad azért valami :wink: (azért nem kell annyira igazodni :twisted: :twisted: )

Asszem az rád vonatkozik: A rumli,és a kosz nálam két nagyon különböző dolog! A zseni átlátja a káoszt! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sillia,
"hajlamos vagyok a stílusuk és főleg a helyesírásuk alapján megítélni az embereket.. "
Én is. :wink: De nálam ez szakmai ártalom. :lol:

Bond,
A dackorszaknak valahol 36-40 hónap körül van vége. Ha tovább tart, akkor tudhatod, hogy elszúrtál valamit. :lol: Persze ha szerencsés vagy, akkor nagyon enyhe. Az a legrosszabb szakasz, amikor még nem tudja magát jól kifejezni és a legtöbb hétköznapi dolog, mint pl egy zokni felhúzása gondot okoz. A második dackorszak az nagyobb szívás, ne aggódj. :D Erről kérdezheted Silliát.

Egy Manó méretű gyereknek nem kell elmagyarázni, hogy nem szabad rugdosni. Úgysem hallgat rád. Nálam egy rászólás van és ha nem fogad szót (kb 90%) akkor simán távol tartom, lefogom, leállítom. Én vagyok a nagyobb és az erősebb is. :twisted:

Üvegesből én is Hippet adok, van pár Kecskeméti, amit próbáltam és ok, de azt már csak nagyobbacskának adtam.

Ági,
"fél hét körül evett 90- et ciciből. Háromnegyed 10- kor ciciből 40- et, még hozzá lefejt tejből 80- at. Azért kapott üvegből, mert már háromnegyed órája ette azt a 40-egűt, tizenként elaludva. Most fél egykor úgy csinált, mint aki éhes, de 30 után abbahagyta"
Ugye nem mondod komolyan, hogy szegény gyerkőcöt 6 óra alatt egy tucatszor lemérted? :shock:

Conversano,
Következő :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyszer én is belefutottam egy ilyenbe. :oops: Majd 15 év után futottam össze alsós korom legjobb barátnőjével, a babakocsit tolta. Már kimondtam, hogy "a poci a következő vagy az előző?", mire rájöttem, hogy talán nem kellett volna megszólalni. :roll:

Rigolya:
Conv képéről jutott eszembe. :lol: Apa pólóit szoktam úgy összehajtani, hogy két póló egymás mellett pont olyan széles legyen, mint a polc. Négy kategória van: fehér, világos, sötét, nem vasalt. Általában az utolsó a legnépesebb. 8)
A ruhák nem szín, de fajta szerint szortírozva vannak. Nati felső polca pl: ujjatlan - rövid ujjú - hosszú ujjú - pizsama. Utálom, amikor Robi elpakol valamit és nem a megfelelő helyre rakja.

Katy,
Ahogy Bond írta, a mézet nem ajánlják egy éves korig. Tele van pollennel, ami allergén és még valami más bibi is van, de már nem tudom. :roll:
paplan sarkai :lol:

Nem baj, ha a fagyis őszi vizes egy picit. Úgyis szinte folyékony állagban kell adni. A befőtt nem az igazi. Többnyire tartósító szert és sok cukrot tartalmaz, ráadásul a hőkezelés miatt a vitaminok nagy része is lebomlott.

Nálam a gyerek születése után borult minden. NE (= Nati előtt) nagyon másként éltem, NU nem lehet ugyan az. :wink: Akkor ez nekem nagy pofára esés volt, de mostanra totál átrendeztem mindent.

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

"A dackorszaknak valahol 36-40 hónap körül van vége."
Én NAPRA pontosan szeretném tudni. :evil: :evil: :evil: :evil: Ne tudd meg, hogy hány színes folt van rajtam, mert Nyuszika harap. :x :x :x :x Hiába fogom le, ugyanúgy küzd (ráadásul ez olaj a tűzre attól tartok pláne, hogy múltkor elég keményen csinálták sebészeten :roll: ) ugyanúgy folytatja, ahogy elengedem. Ha pedig nem tudom használni egyszerre a két kezemet, akkor jön a harapás. Az még önmagában nem lenne gond, hogy mindent 1023 alkalommal kell elmondanom, megkérnem rá, stb. De ezekkel együtt estére már erősen fogytán a türelmem és - lehet kövezni, ha valaki úgy gondolja -, de elég erősen viszket a tenyerem. :x
Nem tudom, hogy harapás ellen mit mond a pszichológia. :?

A méz botulizmust okozhat a gyerekeknél.
Egy jó cikk a mézről ...

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0732/684605/20070809_mez_mezfogyasztas_mezminoseg_1.htm

... és katy76 kérdésére a vélasz erről az oldalról :D :

"Kérdés:
2 hónapos a kislányunk, csak anyatejet kap (szoptatom), és nagyon szépen fejlődik (3200 g-mal született, most 5400 g). A kérdésem a következő lenne: ehetek-e én mézet, mert azt tudom, hogy csecsemőknek nem ajánlott mézzel édesíteni semmit a botulizmus miatt - tehát az anyatejbe nem kerül-e át olyan anyag a mézből, ami káros lehet?
Válasz:
Csecsemőknek egy éves korig nem ajánljuk a méz adását. Benne ui. akár az állott halakban, vagy a romlott konzervekben létezhet, ill. szaporodhat a botulizmus kórokozója. Ez egy igen ellenálló baktérium, amely a szervezetben szaporodva súlyos idegrendszeri tüneteket, esetenként halált is okozhat. Egy éves kor után a kisgyermek gyomorsava ugyanúgy elpusztítja a mézben lévő, általában kisszámú kórokozót, ahogyan az a felnőtt gyomrában is történik. Más a helyzet a romlott konzervek esetében. Tehát a szoptatós anya nyugodtan fogyaszthat mézet, az sem őt, sem a csecsemőjét nem betegíti meg.
Dr. Gömöri Ágnes "

Nálad az időszámítás alapja Nati születése? :lol: :lol: :lol:

Ezt még olvasd el az előzőhöz kapcsolódóan :wink: :

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ici-pici_p%C3%B3k

Kép
Kép
200907?

A rota vírusról illetve az oltásról (amit majdnem minden gyerekdoki ajánlani fog):

http://www.babazo.hu/bebi/20090813-rotavirus.html

Kép
Kép
200907?

Megválaszoltam a saját kérdésemet, ami nélkül élni sem lehet:

"fittyet vetni a középső, vagy mutatóujjhoz szorított hüvelyujjal kell úgy, hogy az csattanó hangot adjon. A régi szótárak is „ujjal való pattantásnak” értelmezik a fittyet, amit füttynek is neveztek. Ennek azonban semmi köze nincsen ahhoz a füttyhöz, melyet összecsücsörített szájjal tudunk hallatni.
Fittyentettek akkor is, ha azt akarták kifejezni, hogy valami semmit sem ér, valakit, vagy valamit semmire sem becsülnek. Ma is szoktuk mondani „ennyit sem ér” s közben ujjmozdulattal „fittyet” mutatunk.
Kevésbé udvarias és nálunk őszintébb elődeink a szemébe is megmondták véleményüket annak, akit megvetettek, sőt nyomatékosításul ujjukkal még pattintottak is. Ezt úgy mondták: fittyet vet, fittyet hány valakinek az orra alá. Később a mozdulat már el is maradt, de így is azt jelentette, nem törődik vele, rá sem hederít.
Jelentése ma is arra irányul, hogy valaki nem törődik valakivel, vagy valamivel, semmibe sem veszi az illetőt, vagy a dolgot.

vagyis ujjpattintással"

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Hát tegnap fantasztikus egy napom volt. Dani a Lázár Lovas parkba vitt először Quadozni (kifigyelte, hogy mennyire szeretném kipróbálni, így egy egy órás erdei túrán vettünk részt), majd utána cigányzenés ebédre invitált. Egyben izgalmas és romantikus volt. Bende is nagyon jól vette az akadályt történetesen evett és aludt. :-)

2009, majd szólok, ha Marcinál abbamaradt a dackorszak. :wink: De sajna még tart. Valamint kialakult az énképe. :shock: Folyamatosan mutat magára és közli: Én is.

Conversano, Marcipán nagyon helyes kislegény! :D A szekrényed sem semmi. :D

Ági én neked adom a pontot! :lol:

kispiskóta

Kispiskóta: szupi jól sikerült az évforduló! :D

Bond: minket pontosan lebeszélt a doki a rota-oltásról! :!:

Ma megkaptam végre a családi pótlékot Vica után, meg a különbözetet.
És megérkeztek a határozatok is. Csak úgy simán, se tértivevény, se ajánlott :shock:

Na, megyek: segédmellet nyújtok gyermekemnek... :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a pontokat :D Bár bevallom, hogy nekem telejesen természetes, hogy szortírozom a dobozokat.... ezért rigolya? :oops: :lol:

lorca: többször is :D Kénytelen vagyok mérni, mert néha átver: azt hiszem, hogy eszik ügyesen, de csak nyammog, méréskor viszont lebukik :twisted: Viszont volt olyan is, hogy azt hittem, már megint alig evett, erre kiderült, hogy jól kajált. Úgy látom, hogy amíg mérleg nélkül nem tudom eldönteni, hogy rendesen evett- e, addig béreljük a mérleget- bár már alig fér el benne :lol:

Most voltunk védőnéninél: 59 cm, 4950g. Hat hetesen nem olyan rossz, pláne hogy 54cm- rel és 4040g- mal született. /kórházból 3800- zal hoztuk/. Úgyhogy meg lettünk dícsérve :lol: De holnap du megint mehetek, mert a D vitaminos üvegre nem csavartam rá a tetejét, persze felborult, és a dokinéni most nem votl, holnap kell mennem receptért :oops: /amúgy az olajos üveggel ugyanígy jártam.... :D /

Kép
agi125r

Sziasztok!

Boo: Sajnálom apával a dolgot :( !! Remélem már minden rendben van köztetek :wink: .
Katy: Az első időszakok nekünk is nagyon nehezek voltak, de ezt úgy is tudjátok. Még az elején én is nagyon kiborultam, apa állandóan dolgozott este ért haza, mindig egyedül voltam, na jó néha anyukám segített , és nálam is kiborult a bili, jól összevesztünk apával, mivel azt mertem mondani, hogy úgy érzem magam, mintha egyedülálló anya lennék :oops: :oops: , erre az volt a válasz , én azért vagyok gyeden, hogy a gyerekkel foglalkozzak, nekem ez a dolgom. Persze aztán megbeszéltük a dolgokat és azóta segít rendesen, már megértette, hogy miért mondtam ezt, ha valami gond van megbeszéljük, de megmondom őszintén , ez a mondat , mai napig bánt és borzasztóan rosszul esett :( . Pedig apa nagyon türelmes és higgadt ember :wink: . Én pont az ellentétje vagyok. Ja egyébként a kégli kivakarásában is hasonlítunk. Én is állandóan takarítok, ha nem is minden nap , akkor minden másnap porszívózok :oops: :oops: , apa porallergiája miatt, ugyanígy van a portörlés stb. Talán kétszer fordult elő, hogy lefeküdtem pihenni a gyerekkel, ha alszik általában mosok, főzők, takarítok, vasalok stb. Sokszor éreztem magam úgy, mint a mosott szar. Pedig hétvégén apa segít a házimunkában is.

Rigolyák: fogkrém dettó, csakis a végéről. Bezárom a kocsit ,utána rányitok, hogy bizti be-e van zárva, bejárati ajtó ugyanígy. Műanyagflakon , tejesdoboz, újságok, szelektíven.

Tápi: Olyan tápink van, amit elkészítés után lehet 24 órán keresztül hűtőben tárolni.

Bond: az egyszervolt.hu-t imádjuk , köszi a linket. Manó, hogy van?
marietta1982

Sziasztok!

Látom jó kis téma van megint feldobva. Rigolyák... NO, majd átgondolom, meg megkérdezem férjemet nekem milyen rigolyáim vannak. :lol:

Amúgy én Katy kifordított zoknijaira meg az ágynemű összetűzésére adok egy- egy pontot. :lol:

Ma elkezdtem úgy szoptatni, hogy minden alkalommal csak egy mellből. Aztán azt a mellem még szopi után le is fejem. Viszont félelmem az, hogy ettől megint kevesebb tejem lesz, hisz az egyik mellem így csak 6 óránként ürül...szerintetek korai még ezzel próbálkozni?

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Nagyon durva! Hirtelen nem is tudok mit mondani, úgy ledöbbentem... Nem lehet hazamenni saját felelősségre? De azért az előrehozott uh nem rossz, remélem, nincs semmi baja Mironnak! A heréket meg csak keressék, biztos megvan az valahol! :)

tabati: én pont tegnap óta próbálkozom az egy cicis módszerrel.... kaja után fejek, így remélem, hogy nem fog csökkenni- de ha másnak sem csökkent a mennyiség, nekünk sem fog :)

Kép
agi125r

Boo!! Kitartás,szorítunk értetek! Mi az,hogy nem találták a heréit?! :shock: Ilyen létezhet?!

Rigolyákon én is gondolkozom majd,egyelőre nem jut eszembe semmi extra.

Viszont: két napja Lili tök nehezen alszik vissza éjjel,nyivákol,sír,szerintem a pocija fáj szegénykémnek. Ringatom,simizem,de nagyon nehezen alszik el újból. Mi lehet szerintetek? Nektek volt már ilyen?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo: tarts ki! Reméljük, hogy nincs semmi baj, hamar mehettek haza!
Ez a szoptatási rend totál érthetetlen a számomra.
És mi az, hogy sürítik a tápszert?????
Üvegszoba :shock: :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

Boo: :( :( Jaj Istenem , szegénykéim. Nagyon szorítunk Nektek, hogy minden rendben legyen és mihamarabb kikerüljetek a kórházból. Elég durva amiket leírtál, nagyon sajnálom.
Sűrítik a tápszert :shock: :roll: :roll: ? Miért :roll: ? Ezt nem értem! Üvegszoba:Brrrrrrrrr :cry: :cry:
marietta1982

Ja, és hogyhogy nem találják a heréket? Ha nincs is leszállva, akkor is ióott kell lenni valahol!!!!
Jaj, az a sövény dolog szarul hangzik, de reméljük, hogy tévednek!

Nyuszi: Vica viszonylag jól alszik éjjel.
Este a kiságyban alszik, de éjjel fekve szoptatok, és ottmarad mellettem. Így viszonylag könnyen visszaalszik (meg én is).

Kép
Kép]
hendegabi

Boo!

ha csak a cici miatt volt véres a tej, akkor miért tartanak még bent? Nem tuti a dolog? Mert ha csak azért, hogy megtanítsanak "helyesen" szoptatni, akkor azonnal spuri haza saját felelősségre...szerintem....(bár én könnyen beszélek... :roll: )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok

Boo jaj nagyon sajnálom, remélem minden ok, és hamar jöhettek haza. Azt nem lehet hogy hazajöttök, és vizsgálatokra bejártok? Hisz végül is kiderült hogy csak a cicitől bukott véreset. Én megpróbálnám, mert ez így egyikőtöknek sem jó.

Bond melyik kicsire gondolsz? Nórára vagy Rékára? Nóra elég sokat van kézben mert egyenlőr ezt igényli. De szerencsére vagyunk rá elegen, de még így is azt mondom hogy nem jut elég idő Rékára. És bár neki nincs baja ettől, nekem viszont lelkifurdalásom van. Norbi viszont nehezebben viseli a kistesó érkezését hiába 8 éves. Hisztisebb, hamarabb megsértődik, kiabál, és gyorsan kiakad. Szóval vele többet kell foglalkozni. Igyekszem de nem mindig sikerül. Este a rosszabb, mert nálunk megvan szokva hogy lefekvéskor mindegyiknél leülünk egy kicsit, és most erre nehezebben van idő mert Nóra pont akkor eszik és fél 9-től fél 10-ig nyűglődik. De most hogy kezdődik a suli előbb van fekvés 8-kor így talán ezt is megtudjuk oldani. Tegnap végre én fürdettem Norbit meg Rékát én mostam meg a hajukat, kifejezetten j érzés volt. Addig Betti babázott.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Boo:Sajnállak benneteket!A vizsgálatokat várd ki,hogy megnyugodva mehess haza.Most az legfontosabb,hogy kiderüljön,nincs-e valami baj?Én szigorúan 20 percnél kiveszem a gyerek szájából a cicit,10-10 perc mindkettőn,vagy 20,ha csak az egyikből szopik.Megtanulta.

Ovi jól megy,rajzol,játszik már,csak akkor sírdolgál,mikor eljövök.Holnaptól ottalvás,ottevés.Majd meglátjuk,de szerintem nem lesz gond. :wink:
Vendég

Gabi1: nekem is néha lelkiismeretfurdalásom van Nócival kapcsolatban. :oops:
A képek szupijók, aranyos ez a katicás gatyó!
Azért nagyon meglátszik, hogy kb 2 héttel nagyobb, mint az én kicsim.
Miért emlékszem én úgy, hogy a te Nórádnak már volt fülbevalója? (Most nem látom a képen)

Lilisgabi: szerintem Lili hamarosan haza se akar jönni majd az oviból :wink:

És akkor friss fotó rólunk is:

Kép

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Gabi nem emlékszel rosszul, volt neki de nagyon begyulladt a füle, ki kellett venni, és utána meg benőtt a lyuk, majd kiakarom megint fúratni neki

Kép

gabi1

kispiskóta! :)

Ezek szerint olyat kaptál, amit szerettél volna. :D Klassz Apa! :wink:
Hányadik volt, hogy így kitett magáért?
Gondolom ez azért nem egyedi eset, hanem egyébként is ilyen, nem?

"2009, majd szólok, ha Marcinál abbamaradt a dackorszak. De sajna még tart. Valamint kialakult az énképe. Folyamatosan mutat magára és közli: Én is. "
Az énkép aaaaaaaaaaaaaz aztán kialakult nálunk is. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Lassan tanulgatja, hogy kinek mi a neve. Amikor tőle kérdezzük: "Téged, hogy hívnak?", akkor a válasz "Levente Manó" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

agi125r! :)

Teljesen természetes, hogy szelektíven gyűjtöd a cuccost, hiszen az a lényege az egésznek. Más is így csinálja. De miért kell előnyben részesíteni a tejesdobozt? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szépen fejlődtök! :D

marietta1982! :)

Köszi, remélem gyógyul Manó keze. Ugyanis innen nézvést nem úgy tűnik mintha nagyon vigyázna rá vagy akadályozná bármiben is (utóbbi mondjuk nem baj, de egy-két csínyt azért elhagyhatna...) Én, mint egy hülye egyfolytában rohangálok utána, mert mindig kiköszön a kendőből a karja, amivel fel van kötve. :oops: Csütörtökön lesz röntgen, akkor kiderül, hogy mi van.

Újabb jó hírek Domiról?

Örülök, hogy bejött a link. :D ( Már megérte felkelni. :lol: :lol: :lol: )

tabati! :)

Etess és fejjél csak bátran. Tök mindegy hányból teszed, nem lesz gond! :wink:

boo! :)

"Most kiakadhattok, én már megtettem, mert így kezelnek minket:
1. nem engednek szoptatni!!!
2. a lefejt tejet (ami gyakorlatilag nulla) ellenőrzik, és ha jó, akkor odaadhatom a kisfiamnak
3. tápszerrel tömik 3 óránként
4. sűrítőt tesznek a tápszerbe, és emiatt egy b..i nagy lyukat vágtak a cumira, hogy ki tudja szívni belőle
5. a tejemet összeöntötték a tápszerrel ami szerintem akkora ökörség mint az atom, mert ha először azt adom neki, és csak utána a tápit, akkor az AT-et tutira megeszi, de ha össze van keverve a nyamvadt tápszerrel, és nem eszi meg az adott mennyiséget, akkor az anyatejjel együtt megy a mosogatóba hol itt a logika!!
6. szerintük NINCS tejem!!! már hogy a p...ba ne lenne, amikor szoptatás után még 40et fejek???! és látom amikor beteszem a gyerek szájába, hogy ömlik a tej belőle, tegnap is végig folyt az egész arcán sőt szembelőttem magamat a tejjel
Ezek után közlik, hogy szerintük csak reggel van elég tejem, és azért nem szopik a gyerek rendesen, mert nincs a mellemben elég tej!"

Nem értek hozzá, de én arra gondolok, hogy részükről az alapfelállás az, hogy:
-nincs tejed
-van tejed, de nem elég
-van tejed és elég is, de meg kell vizsgálni, hogy mi van benne
-a tápszerből tuti magához tud annyit venni, amennyi elég neki.

Amit totál nem értek, hogy:
-minek sűrítő a tápszerbe :shock:
-a tej és a tápi összekeverése (pláne, ha már előtte lecsekkolták előtte a tejet). Tényleg nyugodtan mehetne a kettő külön-külön, egymás után. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
-nekik is ismerni kell a kereslet-kínálat elvét tehát, ha csak reggel lenne elég, akkor pár nap alatt Miron gondoskodna arról, hogy egész napa való legyen (persze te is fejnél nyilván)

"Ha majd újra engedik, hogy szoptassak, akkor MAX 10 percet szoptathatok, és nem többet
Már tegnap is 20 perc után jött a nővérke, és leszedte rólam a gyereket.
Nyilván a 3 órás szoptatás nem jó, de azért én egy órát hagytam enni.
Szerintük 20 perc elég a gyereknek, hogy ha enni akar, akkor annyi idő alatt kiszopja, és ha nem evett eleget, jön a tápszer "

Ezek szerintem leginkább a cicid védelme érdekében vannak, hogy ne legyen annyira meggyötörve, ne sebesedjen ki újra. :roll: De persze könnyen lehet, hogy tévedek. :roll: :roll: :roll:
(A 20 percre meg már nem is írok semmit... :evil: :evil: :evil: )

Nővér megmozdulása: nincs másik, aki tapintatosabb, segítőkészebb lenne? :?:

"Ma voltunk UH: nem találják a heréinket"
A múltkor azt írtad, hogy nincsenek leszállva a golyók. A kettő nem ugyanaz... :roll: :?: Amúgy ez kb. fél éves korig nem gáz.

Sövényzáródás: még nem tudjuk, hogy miről van szó, de gyakran találnak a kicsiknél kisebb-nagyobb "rendellenségeket". Ezek valójában semmilyen problémát nem okoznak. Észre sem veszik a jelenlétét és magától meggyógyul.

Üvegfal: ott helyben menne el az összes tejem....

Síró gyerekek: lehet, hogy ez készítene ki a legjobban, mert ezt a légkört az ember saját gyereke is átveszi (illetve az ember már önmagában is kikészül tőle)

gabi1! :)

Nórira gondoltam.
Múltkor azt beszéltük Apával, hogy Hugi sokkal kevesebbet és kevésbé sír, mint Manó. Erre Apa megszólal:
-Azért, mert már megszokta, hogy rá kevesebb figyelem jut.
-Egy két hónapos gyerek???? :shock: :shock: :shock: :shock:
Na, nehogy már spéttel induljon csak azért mert ilyen kis korkülönbséggel született később. :evil:

Tök jók a képek! :D :D :D

Rigolyák állása:
agi125r: 3 pont
conversano: 2 pont
katy76: 2 pont

Kép
Kép
200907?

Ez az Iwiw-ről van. Tud valaki valamit erről vagy ez is csak kamu? :?:

Sziasztok !
Ez egy továbbított üzenet. :

Fogjunk össze végre! Íme a továbbított üzenet: Leállt hazánkban a Pilóta-keksz gyártás. Ezek az utolsó Albert és Pilóta-kekszek továbbá vaníliás karikák,amelyek a győri üzem gyártóso rain készülnek. Szombaton a délutános műszak távozásával Győrben megszűnik a patinás, kontinens szerte jól ismert termékek előállítása. Közel száz dolgozó kénytelen új munkát keresni. Csak az a 40 ember marad, aki a Negro-gyártósoron dolgozik majd, de azt nem tudni, meddig. A csoportos leépítés miatt kitelepült a helyszínre a munkaügyi központ, amely a többségében 50 év körüli dolgozóknak próbál most segíteni az állásszerzésben. A Danone nevű multi a közeljövőben be akarja zárni a Győri Keksz gyárat, így egy sor jól menő magyar terméktől szabadítaná meg a piacot. Ez persze nem az első eset: a francia gyártó azért vette meg a Győrit, hogy mielőbb kivonja a forgalomból. Ezt 2001-ben a DANONE elnevezésű civil bojkott akadályozta meg, egyszerűen azzal, hogy nem vettünk danone terméket valamivel több, mint két hónapig. Nem állt mögötte semmilyen párt, semmilyen nagybefolyású szervezet, ezt mi csináltuk, közönséges emberek, akiknek volt egy csöpp eszük.
Akkor sikerrel jártunk. Nem szervezett minket senki, mi szerveztük egymást.

Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy NE VEGYEN DANONE TERMÉKET!

Ha valaki azt hinné, ez őt nem érinti, az egyszer végignézheti, hogyan teszik majd tönkre a Sopronit, a Szofit, a Bocicsokit, a Tokaji aszút, és még sorolhatná.

A Danone joghurtokból, ásványvízből meg tejtermékekből él, amit mi veszünk meg semmi másból. Ha nem tudja őket eladni, belepusztul.

Barátaim!

Sokan vagyunk, csak tőlünk függ, hogy engedjük-e, hogy ezt tegyék.

Müller Gyula
Sláger Rádió Zrt.
1011 Budapest,Fő u. 14-18. Tel.: 06-1-888-3030
Fax.: 06-1-888-3099

Kép
Kép
200907?

007!

Ez már egy nagyon régi sztori én már legalább 10 éve ezt hallom, és azóta nem szűnt meg...de lehet, hogy igaz, csak egy észrevétel volt... :roll:

Viszont egy másik iwiwes cucc, pont minket érint, hátha valakit érdekel. :wink:

Filmforgatáshoz csecsemő kerestetik:
Barna hajú , (nem szőke) 2-3 hónapos, csecsemőket keresünk! Forgatás ideje: szeptember 2. A csecsemőknek kb. 3-4 óra elfoglaltságot jelent Budapesten.Válogatás friss foto alapján! A feladat: ágyon fekvés, alvás. Fotokat küldeni szíveskedjenek: hanga@filmteam.hu Érdeklődni: 06 1 214 96 44

Azzal is sokat segítesz, ha felteszed az üzenőfaladra, vagy bármilyen más módon értesíted ismerősödet, akit érdekelhet a lehetőség.

Köszönettel:
Fliegauf Benedek
- író-rendező

Szerintem vicces, hogy így leírják mi a babu dolga! :lol:

Kép
Kép
tabati

bond

ez már több éves körüzi, én már sokszor sok helyről megkaptam...
Vendég

Ezt találtam:
http://www.mfor.hu/cikkek/A_Danone_elet ... kszet.html

2005-ös, mostani hírek nincsenek.
És valóban volt 2001-ben egy "bojkot", legalábbis rémlik.

Kép
Kép]
hendegabi

tabati! :)

Igen elsőre nekem is ez ugrott be, de benne van, hogy:
"Ez persze nem az első eset: a francia gyártó azért vette meg a Győrit, hogy mielőbb kivonja a forgalomból. Ezt 2001-ben a DANONE elnevezésű civil bojkott akadályozta meg, egyszerűen azzal, hogy nem vettünk danone terméket valamivel több, mint két hónapig. "
Ezért is kérdeztem, hogy ez most mi.

"2-3 hónapos, csecsemőket keresünk!. ... A csecsemőknek kb. 3-4 óra elfoglaltságot jelent ... A feladat: ágyon fekvés, alvás."
Akkor pisi, kaki, szopi nem ér? :roll: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Lányok!! Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a Gripe Water-el kapcsolatban,mert úgy tűnik sem az Infacol sem az Espumisam nem használ szegénynek. Most egy kis kamilla teát adtam neki cukorral. Látszik,hogy erőlködik,tök vörös szegény,de csak néha tud pukizni. Pedig 2 napja nem kellett pótlást sem adnom neki,én meg nem ettem semmi olyat,ami árthat tudtommal.
Hol lehet ezt egyébként kapni?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Most is csak gyorsban...!

Boo:Basszus sajnalom a tortenteket nagyon...gyorsan keruljetek am haza!
Egyszer irtam en is a veres bukast....megijedtem nagyon,de aztan eszbe kaptam,es rajottem hogy a bimbom a ludas!Csak eppen hajnalban tortent,sotetben szopiztattam,es par oraval kesobb mar alig volt lathato a seb a cicimen....Ja es gyorsan olvastam is rola,altalaban a cici a ludas a veres bukasban :roll:
A szoptatasi tanacsok szerintem eleg gazosak,es amit a tapszerezessel muvelnek...meg keverik...jajjjj de szornyu!
Golycik meglesznek nemsokara!!! :lol:
Sziv UH:megy a drukk,biztos semmi baj sincsen,csak beneztek!!!
Kitartas,aztan irany haza,es csinald ahogy erzed!Az celravezetobb lesz,mint amit ezek tanacsolnak!!!(szerintem)

Tabati:Mar akartam irni...szerintem a ferjed testvere az osztalytarsam volt gimiben :lol: :lol: :lol:
Az iwiwes uzirol jutott az eszembe megint.....

Nyuszi:igen nalunk szokott idonkent elofordulni ilyen ejszakai nyugi,de ritka.....idovaltozasra gyanakszom olyankor....

Kispiskota:Gratulalok az evfordulohoz!Jo elmeny lehetett...micsoda lovag a ferjed!!!

Szepek a gyerkocok!

Rigolyak vannak,csak nincs idom beszallni a versenybe!!! :?

Hangi jol van,imad ejjel 11-kor teli szajjal vigyorogni a zenelo forgonak :? :roll: :lol: ...beszaroken is a rohogestol...most megyunk setalni,remelem osszejon,kisasszony is ugy akarja!

Kép
Kép
ancsurti

Nyuszi:igen,mi 4 napja kiprobaltuk,es...kopp=kopp=kopp......de bejott!!!Csak nem mindegy mikor adom neki..ugy latom,este,furdes elott jo,kb.fel 8 fele.Akkor nem kinozza a 9kor kezdodo hasfajas!

Kép
Kép
ancsurti

Szerintem gyogyszertarban,de lehet DM-ben is azt hiszem kapni.(en sem ettem semmi olyat ami banthatna,megis kuzdunk mar egy joideje....es probald ki a probiotikumot is,segit lebontani a kajat neki,mert ettol van leginkabb,nekik meg hianyzikegy enzim ami szukseges hozza....

(en is szedtem az antibiotikum utan probiotikumot,de vettunk babaknak valot is...de csak kuraszeruen alkalmazd,mert hozzaszokik a szervezete!)

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Boo: Remélem mihamarabb hazamehettek! a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy 3 óra +/- fél óránként enni kell egy ekkora csöppségnek és keltsük fel ha bealudna, de csak nappal!!! Azt mondta éjszaka eszünkbe ne jusson felébreszteni!

Császár után mennyi ideig normális a vérzés? Hédi szerdán lesz 4 hetes és én még mindig vérzek. Igaz van olyan nap, hogy szinte semmi nincs és van olyan, hogy jóval erősebb...Jó lenne, ha már vége lenne, alig várom a kádban fürdést.

Egyébként olvaslak ám titeket, csak írni nem nagyon van időm, kis hercegnő most is reklamál már...
tike

Sziasztok!

Boo!

Jobbulást :wink: ! Bár ha jól értem, senkinek semmi baja, csak fontoskodnak... :? . A here-dolog inkább izgat, mert azt írtad, hogy még nem szálltak le, de ha az UH-n sem látják az már kezd aggasztó lenni... :roll: . Mit mondtak erre? Majd anyut is megkérdezem! Addig is gondolok rátok, és tejszaporító vudu-énekeket kántálok, hátha... :lol: .
Ne idegeskedj, az a legrosszabb, amit tehetsz!

A tápszert gondolom azért sürítik, mert a bukás miatt azt hiszik Miron az átlagosnál bukósabb (esetleg refluxos), és így akarják megelőzni. De van erre alapjuk, amúgy is sokat bukott?
Tényleg, mennyit gyarapodott eddig?

Bond!

Utólag is köszi a Manós képet, nagyon édes :wink: . Te, a fiad most megy elsőbe :shock: ? Olyan nagyfiús :D .

A rigolyaversenybe beszállok, csak még gyűjtöm a stikliket...

Tabati!

Lehet el kéne vinnem Botondot, mert neki elég látványos barna sérója van (nem szőke) :wink: :lol: . És ágyon aludni is tud, bár ezt nagyon sokáig gyakoroltuk, mire sikerült neki :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond: a tejesdobozok titka: azok ugye a papíros gyűjtőkonténerbe mennek. Namármost: létezik kupakos, keskeny doboz, létezik kupaktalan szélesebb doboz. Az otthoni gyűjtőben nálunk össze-vissza vannak, de ha viszem el őket, akkor ugye kilapítom mindet. Lapítás előtt szétválogatom, mert akkor az azonos méretűeket rakom egymás mellé a dobozba/zacsiba. Meg akkor a kupakosokat egy lendülettel "kupakolom le". Hát ezért tűnik nekem egyértelműnek a dobozok szelektálása :lol:
Győri lévén van némi rálátásom a dolgokra: a Danone valóban piacszerzés miatt vette meg a Győri Kekszet. Az idő folyamán sikerült is leépítenie, a jól menő termékek gyártását áthelyezte Szfvárra. Nálunk már valóban csak a Negro maradt, s a régi üzem épületét /ami több, mint száz éves/ eladta, s most fogják bontani, a Negro gyártósorát kihelyzeték az Ipari parkba. Szerintem /bár ne legyen igazam/ az a terv, hogy azt is elviszik innen /miért érné meg egy fajta terméket a raktárba annyit utaztatni, ha meg lehet csinálni helyben?/, a Negro gyártósora elfér Fehérváron, valószínűleg jó áron találtak vevőt a régi épületre, az Ipari parkban levőt meg bármikor el tudják adni. Úgyhogy van igazságalapja a levélnek, bár nem újkeletű. Mindemellett én már az első botrány /kb. 2000/ óta nem veszek semilyen Danone terméket :lol: De Győri Kekszet igen- bár semmi köze már Győrhöz :roll:

gabi1: nálatok a nagyobbik lányoknál is előfordult a fül begyulladása? Csak azért kérdem, mert nekünk is megvan már a fülbevaló, de ha gyakori a begyulladás még ebben a korban, akkor inkább várnék vele... egyébként az a fülbevaló lesz Katáé, ami az enyém volt babakoromban :D :D Tőlem az unokatesóm örökölte, és most visszakerült hozzám! Örültem neki nagyon, mert még ha csak egy picike fülbevaló is, akkor is valaha az enyém volt, ami a lányomé mostantól- 34 év után :D :D :D

tabati: külön kell ágyon feküdni és aludni? :lol: :lol: Mert nem mindegy! :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

nyuszi81! :)

Úgy rémlik, hogy ebben a korban a cukor nem szerencsés, a lebontásuk miatt. Asszem kicsidodi vagy lorca írt korábban erről. A szőlőcukor viszont játszhat.

ancsurti! :)

"Tabati:Mar akartam irni...szerintem a ferjed testvere az osztalytarsam volt gimiben "
Ezek szerint tabati sógora anitjának is osztálytársa volt. :o :D

"Rigolyak vannak,csak nincs idom beszallni a versenybe!!!"
Nem kell mindet megírni, a "kivonatos lista "is elég. :wink: :lol: :lol: :lol:

tike! :)

Teljesen okés, hogy még gyerekázol.

Szopival mi újság?

kicsidodi! :)

"De van erre alapjuk, amúgy is sokat bukott? "
Szerintem nem nagyon írt nekünk ilyet... :roll: :?

"Te, a fiad most megy elsőbe ? Olyan nagyfiús "
Ez érdekes dolog. Nekem is nagynak tűnik már. De amikor távolról, több méternyi távolságról nézem, akkor még OLYAN picike. :o :P :P :P :P

Rigolyákkal elő! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

[quote="agi125r"]B írta:agi125rond: a tejesdobozok titka: azok ugye a papíros gyűjtőkonténerbe mennek. Namármost: létezik kupakos, keskeny doboz, létezik kupaktalan szélesebb doboz. Az otthoni gyűjtőben nálunk össze-vissza vannak, de ha viszem el őket, akkor ugye kilapítom mindet. Lapítás előtt szétválogatom, mert akkor az azonos méretűeket rakom egymás mellé a dobozba/zacsiba. Meg akkor a kupakosokat egy lendülettel "kupakolom le". Hát ezért tűnik nekem egyértelműnek a dobozok szelektálása :lol:

Na jó, engem meggyőztél, neked is jár az 1 pont. :lol: :lol:

Dodi!

Hajrá!!! Botond legyen filmsztár!! :wink:

Ancsurti!

A sógorom? :shock: Gyuri? Kicsi a világ!! :D

Szóval te is stréber apáczais voltál? :lol:

007!

Csak aludni és feküdni ér, szopizni nem!! :twisted:

Amúgy nem vált be a váltott mellből szopiztatás, nemrég Noé nem fogadta el az épp soron következőt, hisztizett, beadtam a másikat, azt nyugisan szopizta. És még mielőtt meggyanúsítanátok, hogy rosszul emlékeztem és nem a soron következőt adtam neki, nem így volt. Azt kapta ami járt neki, csak juszt is ellentmondott. (ezt a szót, hogy juszt, szerintem még soha életemben nem írtam le, olyan furán néz ki. :lol: :lol:)

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: