A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

vica mikor lessz eredmény?

Kép
Kép
anitaaa03

Sztem Vica ha te jólérzed magad, akkor nincs ok aggodalomra!!
Vendég

Holnap megyek a leletekért. Vérkép, vizelet. Rettenetesen be agyok rezelve :(

Kép
Kép
vica28

de mi baj lehet? Ha már így rádijesztettek mondtak is vmit? Hogy milyen kockázat van?
Vendég

Szia Briell!
Nekem allergiám van, s mivel nem nagyon szedhetek gyogyót, az orromat is csak tengervízzel öblíthetem, ezért naponta vagy 50-szer tüsszentek. Sokszor 6-8-at egyszerre.
Én is mindig aggódok, hogy Manóm ezt hogy éli meg, de hát ez van.

Vica, remélem, nincs gond!
Nekem meg nem szabad híznom, lecseszett a doki.
:oops:

Szép napot!

Judit
Vendég

Judy,
engem is :oops:
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Milyen furi azért. Engem nem cseszett le soha a doki, mondjuk hála Istennek szép lassan hízogattam, de mindkét lánynál feljött kb. 12kg. Mondjuk most meg az aggaszt, hogy lassan hízok. Most kb +3,5kg-nál tartok...

Ti mennyit híztatok, hogy a dokitok így lecseszett???

Kata
labkat

én 7-8 kg-t. És hát ez nem felel meg a havi egynek:-)
Csak az a furcsa hogy a ruhák rámjönnek és mások is azt mondják hogy nem is látszik. Lehet vizes vagyok, nem tudom
Vendég

Hát lehetsz vizes

Egy bartánőm 16 kilót vagy többet hízott, és kb úgy jött ki, mint én a kórházból, annyi többlettel! Sok víz volt rajta!

persze azzal vigyázni kell!

Kata
labkat

Sziasztok lányok!
Hízás témaköréhez én is hozzászólnék. Engem eddig még nem cseszett le senki, viszont ma megyek a nőgyógyhoz és szerintem most már esélyes. :oops: Az elején még viccelődött is vele mikor sokat hánytam, hogy egyek bármit ami megmarad bennem, majd később diétára fog. :twisted: Soha nem voltam vékonyka, teherbeesés előtt 76-78 kg, hányások után lement 74 kg-ra, most 80 kiló vagyok. :oops: Nem tudom ő honnan számolja, a kiskönyvben az első bejegyzés súlyügyileg 74 kg, de akárhonnan nézem, jó lenne ha megállna a gyarapodás, nekem 7-10 kg-nál többnek nem szabad(na) feljönni. Ebből 6 teljesítve, :D a maradék 2-3 kg-t meghagynám a baba növekedésének, a lepénynek, vérnek stb. ami kötelezően feljön még.
Ja, és nem érzem, hogy zabálnék, ugyhogy ha vissza kell fogni magam az gáz lesz, már majdnem fogyókúra. :?
csillag25

Csillag én 74-ről indultam, most tartok 79-80 kg. körül. A dokim nem szól semmit, a védőnő már szigorúbb, de ennyiért még nem lettem megszólva. Sokáig tartottam magam, az utóbbi pár hétben kaptam magamra 2-3 kg-t.
Tartom magam ahhoz, hogy nem a kilók számítanak, hanem, hogy hogyan érezzük magunkat. Van aki nagyon vizesedik, van aki többet hízik, de könnyebben le is adja, van akinek sokáig megmarad :(
Mint már írtam máskor is, majd ráérünk még fogyókúrás tanácsokkal ellátni egymást, egyenlőre élvezzük a közelgő 3. trimesztert :) Én ma léptem ebbe a bűvös időszakba :lol:

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi
gratulálok!!! hogy repül az idő, dejó! :-)
sztem is élvezzük amit lehet pocakkal:-) Én a pocigömbölyödést nagyon élvezem, a súly meg majd lemegy utána:-)
Vendég

Gabi: Gratula a 3. trimeszterhez! :D

nekem 6 kiló plusz eddig. Doki mindig a cukorral, meg a kórházba kerüléssel riogat. Én csak azért figyelek a súlyomra, hogy nehogy ilyen gondjaim legyenek. Az ritkán jut eszembe, hogy hogyan fogom leadni.
Mondjuk most épp két adag ebédet nyomtam be, de nem bírtam, otthagyni :oops: :lol:

briell

Gabi, gratula Neked! :D Már én is azt számolgatom mikor lépek a 3. trim-be és ezzel "riogatom" a családot, hogy mindjárt december. :D Nagymamám meg csak néz rám, hogy 3. trimeszter? Hol a hasam? (Eleve volt úszógumi, így nem olyan feltűnő, hogy most kicsit nagyobb) :oops: Olyankor mondom neki, hogy befelé nő babóca. :lol:
Tényleg nem a kilók számítanak, de meglepődtem mert 1 hónapja még "csak" 76 voltam a védőnőnél és most hirtelen 80 kg! Úgy látszik ez egy ilyen időszak. A védőnéni (kb. 23 éves :lol: ) nem szólt semmit, inkább nyugtatott, hogy most jön fel a legtöbb, a 2/4 rész, utolsó harmadban 1/4 vagy legalábbis ez szokott a súlyeloszlás lenni. Meglepődtem, mert azt hittem a 3. harmadban a legtöbb a gyarapodás, már csak a baba jelentős növekedése miatt is. De mint ahogy mindenben, ebben is vannak egyedi eltérések. :wink:
csillag25

Nekem is szokott remegni a hasam, olyan, mintha fibrillálna a gyerek. Ezek szerint ez a csuklás! :lol: Engem nem ijesztett meg vele, csak csodálkoztam, hogy tudja ennyire gyorsan rezegtetni a hasam.

Hízás-ügyben én is belehúztam, egy hónap alatt híztam 5 kilót, úgy, hogy előtte egyet sem. Mindezt diéta mellett, úgy, hogy tök ugyanazt eszem, mint korábban. Nem értem, de valószínűleg a szervezetem megunta, hogy nem tud raktározni semmit, és mindent hasznosít, még a salátából is zsírt bír csinálni. :lol: Azért remélem most megáll, mert nem szeretnék még további 18-at a végéig.

Vica, ne hagyd, hogy rád hozzák a frászt! Három kiló fogyás az semmi! Lehet, hogy csak attól van, hogy ugyanannyit eszel, mint korábban, a baba növekedése meg pont meglódult közben. Vagy kijött a víz, amit a nagymelegben visszatartott a szervezeted. Mivel hetente járok orvoshoz, és ott mindig van mázsálás is, látom, hogy más kismamák is hol fogynak, hol híznak, 2-3 kiló ingadozás tök normális. Más orvos erre legfeljebb megvonja a vállát, lehet, hogy tiéd idegesebb típus.

/
lemonsong

Borzasztóan gyorsan telik az idő, vége a nyári szünetnek is, ma már évnyitó :( annyira hosszúnak tűnt a nyár még jún. elején, amikor még a 12. heti vizsgálatokra járogattunk, és Téged Csillag még azzal vígasztaltalak, hogy kitartás, mindjárt vége az émelygős/hányós időszaknak.
Mint már írtam, egyre jobban aggódom, főleg, ha belegondolok, hogy hamarabb is szülhetek, mint a kiírt időpont :shock: de egyenlőre még dolgozom, és lélekben készülök a következő orvoslátogatásra, ahol már sokmindent kérdezni akarok az utolsó hetekről.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi: de jó neked, hogy már harmadik trimeszterben jársz! Ha én járnék már ott, lassan megnyugodnék, mert akkor már tán révben vagyunk!

Egyébként úgy olvastam, hogy a 20. héttől heti fél kiló hízással kell számolni! Nekem úgy tűnik alakul :)

Lányok, ti nem vagytok mostanság nagyon feszültek? Úgy fel tudok pörögni pillanatok alatt :oops: :oops: :oops:

Kata
labkat

Kata feszültség nincs, kívánósság van :? Igaz, szerencsés vagyok, nyugodt, problémamentes a várandósságom, csak ez a fránya derékfájás nehezíti mindennapjaimat :cry:
Voltak hetek, amikor többen panaszkodtunk, hogy igazi házisárkánnyá változtunk a hormonjaink miatt, de szép fokozatosan elmúlt mindenkinél szerintem a 18-20 hét környékére. Gondolom, ez nálad tolódik, hiszen ikrekkel szerintem minden sokkal érzékenyebben érint minden.
Vendég

Igen, Gabi nemrég bíztattál, hogy mindjárt vége a fránya hányós korszaknak, most meg már hol tartunk. :) Egyébként az is eszembe jutott, hogy a hányós/émelygős időszak megnyúlása miatt szaporodnak most jobban a kilók, hogy már "végre ehetek" és jól is esik, meg bent is marad a kaja. :lol:

Bocsi, de vagy kimaradt az olvasásból vagy figyelmetlen voltam. Miért az aggódás, hogy hamarabb szülhetsz? :shock: Csak úgy általánosságban, vagy van valami orvosi dolog a háttérben?
csillag25

Csillag csak úgy átalánosságban írtam. UH-k szerint nov. 27-28 körül várható, bízom benne, hogy így is lesz, és remélem, hogy nálam hamarabb senki nem szül meg, hiszen papírforma szerint ketten vagyunk csak a hónap első napjára kiírva.
Vendég

Gabi
miért szülhetsz a kiírt előtt? Vagy ezt úgy általánosságban érted?

Én kicsit hamarabb a plafonra kerülök mostanság, de főleg a mhelyen. Valszleg ha otthon lehetnék már ez megszűnne. És egyfolytában számolgatok, hogy mikor lesz már október vége, és hogy addig is el kéne kúszni kicsit még táppénzre azért:-) - mert szabim nekem már sajna nincs
Vendég

(egyre gondoltunk Csillag, végülis ugyanezt kérdeztem én is:-) )
Vendég

Kata, feszültség nekem sincs, szinte csak a délutáni/esti deréktáji/keresztcsonti fájdalom van mint kellemetlen tünet, néha szúrás a bordám alatt. Most kell kihasználni ezt a "könnyebb" problémamentes időszakot, ahogy minden könyvben írják. Ezt itthoni keretek között meg is teszem, kifelé is többet megyek, főleg ha már nincs az a nagy meleg, csak néha délután már nehéz kiegyenesedni ha sokat szaladozok vagy hajlongok napközben. :oops:

Gabi, együttérzek veled derékfájásban. Téged egész nap gyötör vagy csak estére, esetleg teendőktől függ?
csillag25

Értem, akkor "csak" kismamapara. :wink: Azért próbálj pihenni is addig, november vége nemsokára itt van, aztán már nincs megállás. :D
Ha belegondolok, hogy mikor pl:én hivatalos dátumok alapján hazakerülök a kórházból, Neked már egy 3 hetes csöppséged lesz... :oops: Sokat megtapasztalsz majd addig és oszthatod nekünk a tanácsokat. :lol:

Gio'ia! Nem irigyellek. Melóban én is biztos ki lennék akadva, az nem a nyugodt várandósságról szólna. Ha csak tudod lopj magadnak egy kis időt, kell a feltöltődés. :)
csillag25

Nézzétek csak mit találtam? A cikk vagy mi címe, mennyit kéne hízni a kismamáknak terhesség alatt:

http://www.maternet.ro/Tanfolyam/2Av%C3 ... fault.aspx

Kata
labkat

Kata, nna ezzel én meg is nyugodtam:-) 23 a BMI-m - ez tök normál, úgyhogy hízhatok akár 16 kilót is a cikk szerint:-)
Engem ez tényleg megnyugtatott, ilyen egyszerű ember vagyok :lol:
Vendég

Ez jó. Akkor nekem 21-es BMI-vel még többet is kéne híznom, mint az átlagos 12 kiló :wink:

briell

Gabi én is így vagyok.. nekem is az Uh egyre inkább Nov.27-ét jósol.. de valahogy én is úgy érzem előbb jön a pici mint December eleje.. nem is bánnám már jó lenne babusgatni :)))

Tünetek: Háát én inkánn hangulatváltozós vagyok.. de érdekesmódon nem lehet felidegesíteni, valahogy jobban tudom rendezni magamban mostanában már ezeket a dolgokat :))
Vendég

Ti a vonalzót is átírjátok ha Uh-n előbb mutatják?
Vendég

Látjátok lányok, nektek nem kell parázni. :wink:
Én viszont a nyamvadt 159-160 cm-mel, túlsúlyosnak számítok és nem is 7-10 kg a megengedett, hanem 6-8 kg. :!: (Gondolom elírták és az lett volna ott, hogy semmiképp sem többet mint 6-8 kiló!)
csillag25

Örülök, hogy páran megnyugodtatok!

Szerintem is sok hangsúlyt fektetnek a hízásba, holott ez itt normális!

J'adore: én úgy tudom, hogy a 12. heti uh a meghatározó, és én az akkori állapotoknak megfelelően számítom a terhességem heteit. Egyébként mensi szerint csütörtökönként tölteném a heteket, így meg szerdánként töltöm! Nem nagy diff. főleg, hogy előbb meglesznek a babák :D

Kata
labkat

Nekem nem kell bajlódnom a BMI-vel, mert én ikres kismama vagyok, és 16-20,5kg-ot hízhatok :D :D :D

Amúgy BMI szerint 11,5-16kg között hízhatok, úh én próbálom belőni a 16kg-ot. Ahogy számoltam, eddig ugye híztam 3kg-ot, és a 20. héttől fél-fél kg mondjuk ugye hetente. Mivel max 38 hetesen kint lesznek a babók, akkor +9kg-ot hízok, és így lesz összesen 3kg+9kg=12kg :D :D :D Ez matematika! Jó lenne, ha így is lenne, így is elérem a 84-85kg-ot!

Kata
labkat

Labkat köszi:)
Vendég

Csináltam új vonalzókat!

Kata
labkat

de úgy látom nem sikerült :(

Kata
labkat

én most átírtam a vonalzóm nekem az uh-ák alapján egyre későbbi az időpont de nem bánnám ha 10.e körül kibújna :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Csak átfutottam, amit írtatok tegnap óta, mert én ma úgy elfáradtam, mint egy sörösló.
Gio'ia, nekem nagyon sokat fáj a pocakom, ehhez a hátam és a derekam. Mivel úgy vagyok tájékoztatva, hogy ez normális, nem panaszkodom miatta. (Nem úgy értem, hogy Te, vagy más panaszkodik, csak írom a tényeket.) Próbálok egyenes háttal ülni, ha már nagyon kényelmetlen bármelyik közülük, akkor sétálok egy kicsit (na, ez az, amire a mai hajtásban egyáltalán nem jutott időm... :? )
Beköltözés: szerettünk volna decemberre beköltözni, de ez nem jön össze, sajnos. Nem rajtunk múlt, és ez nagyon elszomorító, dühítő, kiábrándító. Apukám állítólag azt mondta, hogy amin lehet változtatni, azon nem kell bosszankodni, amin pedig nem lehet változtatni, azon felesleges. Ilyen esetekben, mint ez is, nem könnyű megfogadni ezt a tanácsot.

Babás topic ide, vagy oda, én vagy folyton offolok, vagy nincs olyan, hogy off. :twisted:
Súlykérdések: én ma ettem egy fél szelet tortát. Ó, édes bűn! :twisted:
A vonalzóm meghibásodott.
Mfha, én kimegyek a parkba sétálni, iszom egy dzsúszt és nem kapcsolom be ma már a számítógépet.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

moly jó kikapcsolódást

Kép
Kép
anitaaa03

én most számoltam ki hogy mikor kéne pocaklakónak megszületni mert tudom mikor fogant.és aszerint dec.9 akkor nem értem hogy uh alapján mért 17. :( legközelebb ha megyek dokihoz megmondom neki hogy nekem így jött ki mert eddig nem említettem neki hogy tudom mikor fogant bébike :oops: :D

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Mák, hogy terhesen laza vagyok és kiegyensúlyozott, mert ezek a hízással kapcsolatos dolgok,...főleg a szakik hozáállása
:twisted: OK, egyszer már ki is fejtettem. És az más ha valakinek valamiért nem lehet,....de amúgy annyira felesleges ezen lovagolni és ebben is van egy jókora alkati tényező.
Anno Szonjával több mint 25 kilónál se problémázott a dokim meg a védőnőm. Most az új dokimnak mikor mondtam, hogy majd ügyelek (nem mintha az előzőnél zabáltam volna) azt mondta, hogy hízzak csak nyugodtan,...ha olyan van majd ő szól. Eddig 6 kilót híztam (azóta lehet van több is). Én komolyan nem értem miért kell paráztatni az embert,...mert OK van aki meghallja és rábólint aztán max nem eszik meg egy egész tortát....de akad olyan kismama is akinek elveszi az étvágyát az, hogy a doki vagy a védőnő ilyeneket mond :evil:

Vica, ismeretségi körömben akadnak olyanok, akik fogytak, de ebből soha nem csináltak problémát. Sztem nálad is minden OK. az már más tészta, hogy miért nem lehet feléd a dolgokat normálisan kommunikálni?! Az egészségügy újabb erőssége,.....

Moly, nálunk is cycle meeting volt és én is előadtam és érdemes emberektől kaptam poz. kritikákat. Így símogatva volt a májam. szerencsére nálunk semmi fürdőruhás történés, mert én azt nem szeretem. De volt csapatépítő kültéri megmozdulás és ha kötélre nem is másztam sok mindent csináltam és nagyon jól esett. Csapattársaim persze féltettek és nagyon édesek voltak, de a végére csak megértették, hogy nem vagyok beteg + tudok vigyázni magamra.

Legkisebbem nálam is máshogy mocorog mint Szonja tette. mondjuk mí Szonja az elején volt fejvégű és nem piszkálta a húgyhólyagom addig Gumimaci faros jelenleg és akkorákat rúg a hólyagomba, hogy néha szólok neki, fejezze be :lol: Már eléggé kialakult napi ritmusa van, amin majd változtatni kell, mert különben gáz lesz :wink:

No, holnap ér végett főnököm szabija,...plusz audit lesz a héten és inspekció a hó végén. egyenlőre egész lazán veszem az akadályokat,.....és közben tanítom be az elődöm/utódom.

N.

Kép Kép
natasa1975

Tényleg kinek milyen fekvésű a babája?

Nekem fejjel teljesen alul van :) Doki mondta, hogy már nem is fog megfordulni aminek mondjuk csak örülök mert így biztos ami biztos alapon "könnyebben" kibújik és nem kell paráznom hogy nem fordul be - mármint a feje - :roll: :oops: :D
Vendég

Nekem legutóbb is farfekvésű volt (illetve medencefekvésűt írtak, de az ugyanaz, nem?) Épp most nézegettem, mikor "illik" befordulnia a babáknak. Még van időnk. Amióta két éve kiderült, hogy nem kell alapértelmezetten császárral szülnöm, azóta rettentő módon szeretném elkerülni, pedig korábban természetesnek vettem, hogy én úgy fogok szülni... Dokim első babánál mindenképpen császároz, ha faros.

Ha főleg lent érzek rugdosást, akkor lent van a lába ugye? Köldököm fölött csak egyszer-egyszer. Akkor talán bokszol? vagy ilyenkor még forgolódnak föl-le :?:

briell

Megjöttem a dokitól. Nem ez volt a fő téma, de búcsúzáskor megkérdezte, hol tartok a kilókkal. :?: :twisted: Azt mondta most még ok, ezután kell megfogni, ne szaladjon el a ló, mert a túlsúly nem jó semmire! Valahogy le is kell azt adni szülés után! :!:
Nah, most föl van adva a lecke, mit hogyan egyek, mert bár elméletben tudom miket kellene, de gyakorlatban nem mindig azt kívánja a kismama. :oops: Valahogy meg kellene találnom a középutat, hogy ne érezzem megvonásnak, de ne is szaporodjon tovább a felesleg.
csillag25

Anita! Én is tudom mikor fogant a picúr, de a dokikat pont nem érdekli, akkor is a menzi szerint vagyok kiírva. Nálam ez pont 7 nap különbséget jelent egyébként. A baba a 12 és azt hiszem még a 16. heti vizsgálatokon is engem igazolt, azóta a két kor között mozog. :wink: Nekem valahogy van egy olyan érzésem, hogy nem decemberi, hanem novemberi baba, lesz, de nem tudom miért. Ha a fogantatás szerint nézzük, akkor dec. 2-án kellene jönnie, így simán előfordulhat mondjuk. Nekem az uh-ok alapján egyébként sosem módosították még a kiírás dátumát, sőt csak a menzit vették alapul.

Moly! még mi is költözés előtt állukn. Sajna a jelenlegi lakást nem sikerül eladni, így nagyon úgy tűnik, hogy átmeneti megoldást kell majd keresnünk, mert a mostani lakásunk túl kicsi, nem férne be még egy pelenkázó sem, nemhogy kiságy, babakocsi. Átérzem a helyzeteteket így nagyon, bár nektek hamarosan szép nagy házatok lesz, gondolj erre.

A súlygyarapodással én sem törődök, és főleg nem az ezzel kapcsolatos riogatásokkal. bár nekem könnyű dolgom van: 50 kg-val kezdtem és most is csak 55 kg vagyok. Mindez farkaséhség mellett. Valamelyik este 5 szelet libazsíros kenyér csúszott le, szóval nem a diéta miatt nem gyarapodok jobban. :wink: De a riogatásokat nagyon nem bírom, sem akkor ha fogyásról, sem akkor ha hízásról van szó.

Én még meg sem kérdeztem a dokimtól, hogy farfekvés esetén mi a "rutinja". hát engem a fordítgatástól kiráz a hideg, akkor inkább császár. Főleg bennem valahogy az van, nem vletlen, hogy egy baba úgy fekszik ahogy. Egyébként legutóbb farfekvésű volt, de én úgy érzem, mintha forgolódna néha. És rúgások alul is és a köldök körül is vannak sűrűn.

Jadore, hogyhogy már nem fordul meg a baba? Ez mindig így van, ha fejfekvésű, úgy is marad végig?

Natasa, úgy irigyellek, hogy így élvezed még mindig a munkát. Én már nagyon várom a végét. Nap végére már nagyon fáj a hátam a sok üléstől szerintem. Úgyhogy mollyal ebben is sorstárs vagyok.
Vendég

Azt mondják a babák többsége a 30. hét után már nem forog. Tehát ha addig nem fordul be, akkor nem valószínű, de volt akinek az utolsó hetekben, napokban fordult meg a babája! Szóval ez hülyeség. Ne izguljatok. A szülés előtti hetekben megnéznek, és majd akkor elválik, hogy mi van... Nekem a lányok befordultak szépen.

Az ikrek elvileg 30. hét után tényleg nem változtatnak a helyzetükön. A 12. heti uh-on keresztbe voltak, aztán a 18. heti uh-on a köldökömnél volt a fejük. Én mindenhol érzek rugdosást, boxolást. Az uh-on meg is van örökítve, ahogy beboxolt a hasamba :D

Kata
labkat

Én azt hiszem azért várom már hogy ne dolgozzak, mert egyszerűen nem érdekel:-) Kicsit kezdek beszűkülni és a babadolgok foglalkoztatnak elsősorban. Órákig el tudok szörfözgetni egy bababolt oldalán 8) Ez max. nekem költséghatékony, a cégnek nem valószínű. Mondjuk nálunk eléggé baba - családpárti az egész közeg, tehát nem a multifeeling a jellemző, bár igyekszünk afelé is haladni (állami közeg:-) )
Én nem tudom hogy fekszik a csöpp, makd megkérdezem, mi csütörtökön megyünk most dokihoz, jövő héten meg sztem terheléses cukorka jön már.
A hízással kapcsolatosan még, addig jó hízni, amíg nem zavaró a kismami és a baba számára nyilván..Sztem a dokik sem azért "dádáznak", mert bunkók, hanem gondolom volt már halom esetük amikor esetleg túlzó súlygyarapodás miatt cukros, magas vérnyomásos ...stb. lett a kismama és nyilván nekik is macerásabb és veszélyesebb így egy szülést levezetni mégha ez is a dolguk.
Vendég

Úgy tudom, a szülés is nehezebb, ha több a súlyfelesleg anyukán. Hogy valóban így van-e... De koléganőmenk is azt mondta az orvosa, hogy szerinte könnyű szülése lesz, mert vékony, csak a csípője széles.

Gio, én is elbírok órákig nézelődni babacuccok között a neten. És én is örülnék, ha végre már csak a babával, kelengyével és tornával foglalkozhatnék. Így olyan gyorsan megy az idő, és igazi babázásra felkészülés nélkül telik el. És még így is vannak akik furcsán néznek rám, hogy szülés előtt két ónapig már otthon szeretnék lenni.
Vendég

A szülés tényleg nehezebb, ha sok a felesleg. Jobb azért a határon belül maradni. De mégis alkati kérdés ez leginkább!

Kata
labkat

És miért nehezebb a szülés szerinted? Ok, nem valaószínű, hogy érinteni fog, de érdekelne. Hiszen a teltebb alkat mindig az anyaságot szimbolizálta, és a köztudatban is inkább az van, hogy a vékony kismamának lehetnek problémái, nehezebben bújhat ki a baba. Lenne még egy kérdésem: a szüléseknél mindig nézik, hogy mekkora a baba, és a kismama mérete? Úgy tudom van valami térarány, aminél császár van. Ezeket mindig nézik, és esetleg előre is lehet sejteni, hogy tudomis én a baba várható súlya ennyi, anyuka ekkora, így nem nagyon fog tudni biztonságosan kibújni és csásázár lesz?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: