A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Scooper inditásával kapcs! Nagyon szorítok neki!!

Nekem ebből a tablettából tettek 2-őt is, oszt nesze semmi fogd meg jól, mivel bár kiírás napja volt, de csak a doki akart szülni, sem én ,sem Janó nem még. Nekem mellé adtak oxitocint, és annak hatására, meg a burokrepesztés után lett valami nagyon fájdalmas. És én sem babáztam estére, hajnal 2-re is csak azért, mert a tonna-donnák belém könyököltek. Az én előző szülésem körül voltak érdekességek....., és állítólag már a doki nem is szüleszt.... hát sejtem az okot!

Kép
babcika

Hát Babcika,nem semmi történet,remélem a mostani szülésed sokkal kellemesebb élményeket ad majd!!!!!!!

sutimano76

Süti! Biztos, mert már nem engedem kiszolgáltatni magam holmi olyan orvosoknak akiknek az számít,hogy az ügyeleti pénz mellett még jól meg is tömjék a zsebüket!!! És most megterveztem mindent, és úgy kell lennie, nem programozom másra magam, és most szoptatni is tudni fogok, nem parázok semmitől!!!!!

Kép
babcika

Én annyira nyűgi vagyok!!! Ez az idő... 2 napja fejgörcsöm van, éjjel megint felébredtem és soká tudtam visszaaludni, alig kapok levegőt... álmos is vagyok és nincs kedvem semmihez, pedig fel kéne mosni a szobát is meg a konyhát is. Fürdőről nem is beszélve, elcsesztem a tervrajzot.... :lol: :lol: :lol: nem gondoltam bele, hogy a fürdő állandóan mocskos lesz így.
bex13

Bex részvétem!

Miért mocskos a fürdő, átjártok rajta???

Kép
babcika

Én meg annyira vágyom megnézni gy musicalt,de mivel a színházat már nem vállalnám be így marad dvd-ről a Rómeó és Júlia!!!És talán közben vasalok is egy kicsit!!!

sutimano76

Bex..... :( Ha ilyen rosszul vagy akkor inkábbvakold be magad és pihizz,a takarítástól nem lesz jobb!!!!

sutimano76

Pocifájás: a masszírozás jó hatással tud lenni, ezt még magamon is szoktam... :D:D Kicsi babaolajjal, hogy azért csússzon a kéz.
1. köldökön kívül, de a bordaív alatt az óramutató járásával megegyező irányban (ne simogatás legyen, kell nyomni is, hogy hatásos legyen)
2. ILU (I Love U)
3. malomkerék: mindkét kéz élével, mint egy malomkerék, a bordaív alattól, lefelé a köldök alá.

Próbáltam 3 képet rajzolni, nem tudom, mennyire érthetőek:
Kép Kép Kép

Ha Scoopernek "csak" így indítanak, akkor a flow nem lehetett olyan rossz, magyarán még ennyit (12 óra) "ráért" a szülés, nem kellett azonnal. Különben császároznák.

Babci!

Nagyon sajnálom, hogy így kellett megélned az előző szülésed. Nem mindegy az orvos egyáltalán, és sajnos 1. gyereknél mi sem tudunk sokat arról, hogy mi szeretnénk. Velem ma már ez nem fordulhatna elő, simán nem engednéke gy csomó mindent, de első szülésnél bármit megtehettek volna, nem hiszem, hogy ellentmondtam volna. Szerencsém volt, hogy a burokrepeszésen kívül más nem volt olyan, amit ma esetleg nem engednék (pl. volt beöntés, de az helyzetfüggő, hogy ma kérnék-e, gátmetszésem meg mindegyik sima szülésemnél volt, azt simán rábíztam mindnél a szülésznőre és az orvosra).

Astrid

Kép
astrid

Aha. Mivel párom autószerelő, azt gondoltam tök jó lesz, ha a garázsból rögtön a mosdóba jön, kezet mos és jön jobbra a lakásba vagy megy balra a zuhanyzóba. Mosdó és fürdő között nincs még ajtó. Ha meglenne, se hiszem, hogy csukva tartanánk a fény miatt.... de mivel dolgoznak minden hétvégén apuval és a gépek is ott vannak.... nem részletezem. Elcsesztem, ez van. Már nem lehet átépíteni.... :( :( Akkor még arra nem gondoltam, hogy a garázs sarkában legyen egy mosdó! :lol:
Tök jó, hogy most ilyen pozitívan állsz mindenhez. Így nem is lehet semmi baj!!! :wink:
Bibi, most jutott eszembe, hogy nem is anyós az illető, csak jelölt, mert össze sincsennek házasodva! Tényleg beteges! Jelen esetben, mert hallottam már olyanról aki nagyon jóban van anyóssal és akkor miért ne, ha mindketten szeretnék.... de ez így akkor is gáz.
bex13

Süti, bocs, a kötekedésért, csak 5 percig agyaltam rajta, hogy ha Bex bevakolja magát az miért lesz jó fejfájásra, de rájöttem,hogy vackolja be magát ugye??? :D

Kép
babcika

Süti imádom a Rómeó és Júlia musicelt!!!
bex13

Bex!

Ha hiszed,ha nem, pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy a gardrobot, ami egyébként alig 2 nm ki kellene nyitni férjem garázsa felé,hogy ott tudjon bejönni és oda tegyünk mosdót is neki, mert ő meg karosszéria lakatos. Mocskos meló az is, de most azt hiszem lebeszéltél. :D

Kép
babcika

ASTRID: köszi a tippet, én is beszerzek eggyet, mert még Lilla is pelusos, nem szeretnék problémát ebből ... :shock: ... szerencsére ilyen szempontból én sem panaszkodhatom a családomra: mindenki tudja, hogy kezet kell mosni :)

KRISZTI: mire vár Atesz ??? .... ezt nem értettem ... :shock:

Infacol: én is próbáltam: Lilla nem "ette" meg ... :shock: :lol: ... maradtak a homeos bogyók, ami szerencsére segített: 2 hét volt nálunk a hasfájás :) ... az viszont tényleg idegörlő: délután 4kor (órát lehetett igazítani hozzá) rákezdett, és üvöltött kb 7-8ig, akármit csináltunk szegénnyel: pedig masszíroztam, hasát melegítettem, mindenféle pózban sétáltunk vele, néha még meg is hőmérőztem (akkor pukizott nagyokat), de nem mertem sűrűbben csinálni, pedig az segített ... igazából itt kezdődött nálunk a gyerek homeozása ... mert semmi nem használt (annyira tudnak szenvedni tőle, az ember szíve megszakad :( ...

elvittük a hoemos dokinénihez, aki megnézte, kikérdezett engem, és kaptunk egy szert, amit nekem is szedni kellett ... utána még 1 hét volt, amikor bajlódtunk és hirtelen köv hétre, mintha elvágták volna a hasfájást ... ekkor volt kb 1 hónapos ...

a fogzáskor már egyáltalán nem volt probléma, mert előre beszereztük, ami segített: egyetlen álmatlan éjszakánk sem volt emiatt ... de lehet igazuk van a kétkedőknek: csak azért használtak ezek a szerek Lillánál, mert én hittem benne :shock: :wink: :lol: :lol: :lol:

BEX: én is nyűgi vagyok .... semmit nem csinálok, pedig aktív napot tervzetem magamnak ... és már fél7kor fent voltam, pedig alhattam volna 8ig ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Astrid!

Már én sem hagyom magam, azóta fejlődtem már, akkor még fiatal és naív voltam. Most olyan dokit választottam aki nagyon szimpi és tesóm már kipróbálta 11 hete!!!

Kép
babcika

Babcika :lol: :lol: :lol:
Lehet később nem lesz ennyire kosz, mert a szerelés nem jár sok porral, de vágták a bútorlapokat, betonoztak, stb és ott nincs az ajtó alatt küszöb sem és ment a ki-be járkálás. Azért még bizakodom, hogy jobb lesz, ha csak szerelés lesz!
Bibi, nem mindegy miért használt?? Vagy azért mert hatásos vagy mert hiszel benne! A lényeg, hogy nem szenvedett tovább! :lol: :lol: Én is aludhattam volna, de nem ment...
bex13

Látom szó volt az ingázásról.

Kriszti, ha nagyanyós épp nem zavar, és nem szülsz, és gyerkők egy kicsit hagynak pihizni (bár az ilyennek, hogy mindez együtt legyen kis esélyét látom:):)) , megkérdeznéd azt az ingát rólam is?

Bocsi, hogy ilyenekkel traktállak, csak én nagyon parázok megcsinálni, viszont kíváncsinak kíváncsi vagyok :oops:
De tényleg, csak ha lesz időd rá.

Nagyanyós télleg mondjon le!!!!!!!!!

Andi, már megint egyszerre dolgozott az agyunk, mi is szombaton vettük meg a matracot
:lol:

Örülök, hogy Dani jól érezte magát a táborban :)

Dorka, örülök, hogy sikerült apával romantikáznotok, és télleg, olyan szépen leírtad :wink:

Andi, nagyon szép kis versikét költöttél :)

Flora, nagyon király lett Csokika szobája, látszik, hogy apáék szívüket lelkület beleadták :)

No ezt gyorsan elküldöm, mielőtt minden elszáll, még kb. négy oldalam van hátra visszaolvasni 8)

Csajok, baba mellet is menni fog ez a visszaolvasás? Mert úúúúgy de úgy nem szeretem, ha kihagyok pár oldalt, olyan mintha lemaradnék valamiről :D
Vendég

[quote="laki papné"]J írta:laki papnéaj, a legjobb sztorim az volt, hogy amikor megszületett a 4. gyerekünk nem öltöztettem fel (minek? úgyis melegítem a paplan alatt :wink: ). Nem szóltak egy szót sem, csak másnap anya hozott egy halom kisruhát, mert biztos azért nem volt felöltöztetve, mert nincs nálunk :roll: :evil: :lol: :lol: :lol:

Ez meg a múlt héten történt: időpontot kértem kedd fél kilencre. Azt mondja a hölgy, hogy már nincs, mert foglalt. Csak 8:30 van és 10 óra. Hát, mondtam neki, hogy akkor jó lesz a 8:30 :P :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én a bankban voltam múlt héten, megkérdezni valamit arról, hogy a jövedelmem helyett valszeg tgyás megy gyed érkezik majd a számlára, erre: "Miért, maga terhes?" :shock: Nem tudtam, h röhögjek v "üssek" :D
Nő volt.

floranan

Sziasztok!

Gyorsan megírom, mi volt ma, aztán visszaolvasok :-)

Bementem a dokimhoz a kórházba. Nekem tuti császár lesz. Téraránytalanság, hematológus javaslata (alacsony trombocitaszám) és a lombik miatt. (Ez utóbbi önmagában nem indok, de ha van más, akkor ezt is figyelembe veszik)
Szeptember 7-én legkésőbb meglesz Bendegúz. :-)
Babuci amúgy jól van, flowt is nézett a doki, az is rendben, méhlepény II-es érettségű.
Holnap még hivatalos vagyok egy vérvételre a hematológiára, ha tovább csökken a trombocitám, akkor gyógyszert kell szednem. Meg akkor a császár előtt vérlemezkét kell kapnom infúzióban, így ha kihúzom addig valószínűleg vasárnap be kell feküdnöm...
Jó lenne, ha kitartanék, mert a dokim csütörtöktől konferencián lesz, és legközelebb hétfőn ügyel :roll:

Csajok, viszont nekem már 80-as fájásom is volt a CTG szerint :shock: mennyire normális, hogy nem is éreztem?

Scoopert olvastam, drukkhegyek!!! :-) és Pancsikának is!!! :-)

Na, jövök mindjárt... 8)

SzezsoKép
KépKép
szezso

Húúú, Manó!! Magyon-nagyon gratulálok mindannyiotoknak, ügyesek voltatok Ákossal, milyen gyorsan és természetes úton, de jó!!!!
Várunk!!

Pancsika, Scooper, minden rendben lesz, tudom!!

Andi, gratula a 36-hoz!

floranan

Halihó!

Csak gyors beköszönök,mert megyünk tovább ügyintézni.

NST tökéletes,vérnyomim 110/70.Védőnőt lemondtam,mert nincs kedvem menni.

Viszont,ami feldobott,meglátogattam Ritáékat!
Hát csajok,elolvadtam a Mátétól.Olyan szép kisfiú,hogy órákig tudtam volna ott ácsorogni,és nézni,ahogy alszik.

Süti,Rita száma benne van a táblában.Mentsd el,és értekezzétek meg,hogy mentek e.Én sem zavartam sokáig,max 10 perc.Villámgyorsan összefoglalta mi hogy volt.Ami viszont jó,hogy az Uzsokival minden okés,és ez tényleg megnyugtat.

Délután jövök és visszaolvasok,most robogok tovább.

pusssz nektek

Kép
v.andi

ASTRID, KRISZTI, ANNA, ERIKA: tapasztalt szülő anyucik :) ... akartam már kérdezni, de lehet volt is már róla szó, csak nekem nem rémlik: előző szülésemből egy momentum maradt meg, amit nem tudtom, jól döntöttem-e ... és azt sem tudom, mi lett volna, ha másképp döntök, de azt gondolom, akkor is császár lett volna a vége ... viszont nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre: BUROKREPESZTÉS ....

annyit olvastam azóta arról, hogy mennyire durva beavatkozás ez a baba intim terébe, merthogy akkor jön el az idő, ha megreped a burok, ugyan is azt a baba idézi elő, különböző hormonok termelésének segítségével ...

a helyzet dióhéjban és a kérdés, TI MIT TETTEK VOLNA: repesszenek, vagy várjanak ????

nyákdugó a napja vérzés kiséretében eltávozott, előz éjjelt a kórházban töltöttem, megfigyeltke :) ... reggal vizsgálat után azzal engedett haza az orvosom, hogy pénteken jöjjek ctg-re (ez hétfőn déelőtt volt!) .... délután fél3tól fájások, amit jóslónak véltem, fél5től rendszereződtek, negyed órásak voltak, fél8 körül, hasmenés után 3 percesekkel érkeztünk a kórházba, 3 ujjnyira nyitva voltam ... fél10 körül megjött a szülésznőm, megvizsgált, és akkor mondta: az utóbbi másfél órában semmi előrehaladás nem történt, nekem kell dönteni: burokrepesztés, és akkor sokkal erőebb fájásaim lesznek, és egybefüggőek szinte, de éjfél - 2 óra körülre baba lesz, VAGY nem csinálnak semmi,t mert a ctg rendben, viszont akkor lehet, hogy holnap regel is ugyan itt tartunk (akkor már kapaszkodtam erősen, olyan fájásaim voltak) ....

én akkor azt mondtam, legyen burokrepesztés, de előtte kérek EDA-t ... EZ AZ ÉN NAGY DILEMMÁM: jól döntöttem, vagy hagyni kellet volna a maga természetes ritmusában előre haladni a szülést ??? ... nem befolyásolt a szülésznőm SEMMILYEN irányba, ezt nekem kellett eldönteni, mit szeretnék ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi: szuper hírek, és telve vagy energiával (..." ....robogok ügyintézni" ) ... egy kis enerdzsit nekem is küldhetnél :):):)

Szezso: nekem is 70 körül volt múlt héten, és semmit nem éreztem, megkérdeztem a szülésznőt, azt mondta nincs jelentősége a mértéknek, csak azt nézi, hogy az alatt hogy alakul a szívritmus :) ... a lényeg: hogy babucid jól van !!!, minden rendben lesz, ha császár, császár ;)

Flora: nőiesen hussants egyet :):):) ... én visszakérdeztem volna, miért maga meg vak vagy csak rossz a humorérzéke ???

Bex: én viszont most fogok aludni egyet Lillával :) ... ha sikerül bevarázsolnom a kisasszonyt a szobájába :)

Boboka: mikor mész a ctg-re ???

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi!

Szerintem, de cáfoljatok meg ha nem, a legtöbb szülés fájássokkal kezdődik, és a 10 perceseknél már megyünk kh-ba és ott az esetek 90%-ban már nem magától reped a burok,hanem repesztik.

Kriszti és többiek!

Találtam egy arany láncomat is ,amit már elfelejtette, és ingáztam és bár még sosem csináltam, tehát lehet nem is jól, de szerinte nem a héten, nem is a jövő héten szülök,hanem utána kedden, ami nem más mint 15.-e tehát kiírásom napja!

Mást is lehet kérdezni tőle, bármit????

Kép
babcika

Andi grat a jó hírekhez!!!!:D

Hozzám a héten jön először védőbanya, és kb. 60 éves és se férj ,se gyerek. Na vajon mit tud majd elmondani nekem????

Kép
babcika

na,csak visszaolvasok,mert férjecske telefonálgat,így még nem indulunk.

Anna,jók a sztorik :lol: :lol: :lol: Személy szerint én nagyon örülök,hogy végre látok rólad friss képet.Csinos és szépe vagy. Kép

Bex,nem semmi az ismerősöd anyósa.Én asszem eret vágnék,vagy titokban szülnék :lol: :lol:

Kriszti,Kép Kép ,én meg tegnap férjecskével ugrottam össze.Felvilágosítottam,hogy azért mert nem panaszkodom egész nap,hogy itt fáj,ott fáj,ez nem jó,az nem jó,még ha ablakot pucolok,takarítok,attól még igenis elegem van,szeretném már végre kint tudni Juniort,még ha ez nem is látszik rajtam.Már én is utálom a telefonokat,és hipermegaantiszoci vagyok.

Astrid,HP-s mérő :lol: :lol: :lol: Reggel ki is lehetne osztani mindenkinek: Kép

Brumi,a robogok enyhe túlzás,viszi a fenekem a férjem :lol: :lol: A szemem leragad,fáj a derekem,ma már nem vettem be én sem magnéziumot,de van egy dolog,amit nem tologathatunk,és muszáj pocakkal menni :wink:

Kép
v.andi

Floranan: jó sztori :-D és ütöttél végülis? :lol:

Andi: örülök a jó NST-nek :-) holnap én is ki akarom cselezni a védőnőt, remélem menni fog :roll: 36-hoz gratula! A vers utolsó két sora különösen jóra sikeredett :-D

Lili: neked meg a 37-hez gratula :-)

Lina: de szűkszavú voltál :-)

Babcika: de jó Neked, hogy csini a bokád :lol: nekem amúgy tök vékony, csontos, szóval egy kis víztől még jól is néz ki, de most már ott tart, hogy a családtagjaim szeme is elkerekedett :-)

Boboka: ha nem is pótolod be a lemaradásodat, CTG után jelentkezz! :-)

Astrid, nagyon egyetértek ezzel: "aki jön, az tudja, nem vendéglátást vállalunk" :-) ez nagyon lényeges :-)

Anna: "ha én nem veszem fel a telefont, mert már idegbajt kapok ettől a kérdéstől, akkor hívják Attilát." - az én Anyukám már kb 2 hete ezt csinálja :shock: néha kész vagyok...

Süti: Anyósod tényleg milyen jó fej volt!!! :-D

Kata: most úgyis fiús széria van :wink:

Bex: szerintem se takaríts, inkább pihenj!!! :-)

Bibi: aha, akkor értem ezt a fájás dolgot...jó szunyókálást :-D

Megyek, megnézem, kiolvadt-e már a hal :roll: ha igen, akkor megsütöm, ha nem, akkor én is bedobom a szunyát 8)

SzezsoKép
KépKép
szezso

[quote="babcika"]B írta:babcikaibi!

Szerintem, de cáfoljatok meg ha nem, a legtöbb szülés fájássokkal kezdődik, és a 10 perceseknél már megyünk kh-ba és ott az esetek 90%-ban már nem magától reped a burok,hanem repesztik.

Kriszti és többiek!

Találtam egy arany láncomat is ,amit már elfelejtette, és ingáztam és bár még sosem csináltam, tehát lehet nem is jól, de szerinte nem a héten, nem is a jövő héten szülök,hanem utána kedden, ami nem más mint 15.-e tehát kiírásom napja!

Babci: hááááát, pont ez a dilemmám ... nem volt automatikus, várhattunk volna a repesztéssel, NEKEM kellett döntenem ...

és 10 percessel még nem kellett kórházba indulnom, mert kb 20 percre voltam a kórháztól, én 5 percesekkel indultam (de azokkal még otthon hajat is mostam, és szárítottam) ... csak mire beértünk ,addigra már 3 perces lett :) ... lehet, a macskaköves utcák összeráztak, és attól, nem tudom :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="babcika"]B írta:babcikaibi!

Kriszti és többiek!

Babci: hááááát, pont ez a dilemmám ... nem volt automatikus, várhattunk volna a repesztéssel, NEKEM kellett döntenem ...

és 10 percessel még nem kellett kórházba indulnom, mert kb 20 percre voltam a kórháztól, én 5 percesekkel indultam (de azokkal még otthon hajat is mostam, és szárítottam) ... csak mire beértünk ,addigra már 3 perces lett :) ... lehet, a macskaköves utcák összeráztak, és attól, nem tudom :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi!

Engem 3-szor nem kérdeztek meg a burokrepesztésről (szerintem ez lett most rutin), be kell valljam, ezt főleg a 2. esetében nehezményeztem, azt gondoltam, jogom van hozzá, hogy tájékoztassanak. A 3-nál azért nem érdekelt, mert akkor arra koncentráltam, hogy császár után szüljünk simán...
Szerintem utólag ne emészd magad, úgysem tudhatjuk, mi lett volna, ha...
Azt nem tudom, mennyire beavatkozás a baba magánterébe a burokrepesztés, azt gondolom, egy megindult szülésnél, jól beilleszkedett fejnél én ma megengedném az orvosomnak, ha ő úgy gondolja. Ugyanezt ügyeletesnek azt hiszem, nem. Mondjuk egy dolgot nem szeretek, mert szerintem ez érzelmi zsarolás: 1. megcsináljuk, és akkor gyorsul a szülés 2. nem, de akkor lehet, hogy reggelre se lesz gyerek. Szerintem ilyen helyzetben, komoly fájásokkal nincs olyan kismama, aki a hosszabb utat választaná. Lehet, hogy ott akkor, abban a környezetben nem érezted így, de szerintem azért van még dolog, amit hozzá lehetne mondani. Pl. az én doktornőm most azt mondta (azért írom le, mert T-pk már megszült, és ő kérte, hogy burokrepesztéssel kapcsolatban ne ijesztegessük, ezért a korábbi ilyen hozzászólásomnál rá való tekintettel kihagytam ezt), hogy egy többedszer szülőnél már az előző baba csinált annyi helyet, hogy akár az utolsó pillanatban is legyen helye fel-le mozgásra. És ezért ő még burokrepesztéssel sem szívesen segít rá, mert hiába van abban a pillanatban jó helyen és irányban a fejecske, ha a baba a burokrepesztés hatására úgy mozdul, hogy rosszul illeszti be. Én ezt abszolút el tudom fogadni, és nem értettem az előző szülésnél, miért gondolkozik még 4 ujjnyinál, 3 perces fájásoknál is, hogy repesszen-e burkot. Most már tudom. (Az ő akkori dilemmáját megoldotta egy spontán burokrepedés... :D)
A burokrepesztés egyébként tényleg erősít a fájásokon (nekem legalábbis tette), de abban én már nem vagyok biztos, hogy gyorsítja is a szülést. A saját szüléseim alapján én saját magamnak azt szűrtem le (persze mindenki más, ez - hangsúlyozottan - rám igaz, másra nem biztos), hogy tudni kell, mi az a fájás, ami elég erős, nem elég a rendszeresség. Ha az a fájás megvan, ami már erős a táguláshoz, akkor az burokrepesztés nélkül is elég, és nem lesz lassabb a tágulás, mint burokrepesztéssel. Ha egy ilyen fájásokkal leáll a tágulás, annak oka van. Pl. a hely miatt stressz (nekem az utolsó szülésnél 5 órát teljesen leállt mindenféle fájás, kórházba kellett mennem CTG-re, és csak akkor kezdődött újra, amikor megint "biztonságban" itthon voltunk). Ilyenkor inkább ezt a stresszforrást kell megszűntetni, csökkenteni, és a szülés szépen folytatódni fog tovább. De ez csak azén véleményem...
Ha viszont nem volt elég a fájás a jó táguláshoz, akkor tényleg gyorsítja a szülést a burokrepesztés. Én az első szüléseimnél ebbe estem bele, még nem voltak elég erősek a fájások, de rendszeresek voltak, ezért bementünk. És az orvos meg nem hazaküldött, hogy várjak még erősebb fájásokat, és úgy jöjjünk vissza, hanem a "gyengébb" fájásaimat burokrepesztéssel erősítette. Szerintem sokan vannak így...
Te szerintem az első kategória voltál, a személyes véleményem, hogy burokrepesztés nélkül is elég lett volna a fájás, csak volt valami, ami akadályozott, ami miatt a tágulás megállt. De tényleg ne gondolkodj ezen most már, hisz mindjárt itt a következő, most ezt kell megélni.

Astrid

Kép
astrid

Móka, nagyon csini voltál az esküvőn (és jól írta Flora: is) :) Te télleg csak pocira szedtél fel, tök jóóó (irigy szmájli 8) )

Gratula a paravánhoz :wink:

Anyós sztori :( Nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni, hogy egy minden órás kismami már nem ilyenekre vágyik!!!

Én mostantól vagyok úgy, hogy tényleg csakis azt csinálom, amihez kedvem van (persze az itthoni munkákon kívül, meg a kötelezőkön kívül), meg persze amit még bírok, jól esik.

Madar, sajnálom, hogy Julcsi kicsit érzékenyebb most, pár hét és tutira helyreáll a rend, szorítok :!:

Babaképek nagyon jók :) Meg kell állapítani, hogy mindegyik babánk gyönyörű :lol:

Pancsika, nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!!!

Bibi
, inkább a lakás többi részét "csinosítgattuk", fürdőszobát festett apa, meg a csempét meg az egész fürdőszobát "lefertőtlenítettük - vagyis inkább én csak néztem :)", meg kb. három szemeteszsáknyi régi kenceficémet (testápolók, régi csatok stb. stb.,) dobáltam ki, és úúúúgy örülök, annyi hely felszabadult :lol: , pedig eleinte nagyon ellenkeztem, hogy én aztán nem dobok ki semmit :lol:
Babaszobában is már 99 %-os a készültség, még ma bekerül egy fotel, meg két szekrény hozzá lesz erősítve a falhoz, és utána már készen is vagyunk, majd akkor teszek fel képet mindenképp.

Pocót ma mértem: 120 cm :roll:
És egy hónap alatt megint feljött 3 kiló :shock: Most vagy Nikim nő ilyen szép ütemben, vagy a pajzsmirigy gyogyóm nem ér semmit, mert enni nem eszem abszolút sokat.

Scooper, szorítunk nektek!!!

Süti, örülök, hogy anyós pajtid jó fej volt :)

Móka, az egy dolog, hogy anyóséknak nincsen pénzük, de talán "adhatna melléd" valakit, aki segít majd cipekedni, nem? Én már most sem cipekedek, pedig én mögötted vagyok a hetekben, nincs az a pénz, családi esemény stb, ami többet ér mint a picikénk.
(itt arra értem, hogy még idegeskedsz is rajtuk, ami teljesen érthető, na de, hogy még te cipeld a cuccokat, az már szerintem nem elvárható)

Jó lenne aznap szülni, mert így Mór apuka kapna egy szép ajándékot :wink: te meg megúsznád a vendégeskedést (egy időre :) )

Kata, derékfájás :x

Bibi, négyre megyek, utána még gyors vizsgálat, utána mindenképpen jelentkezem.

Kriszti, most látom, hogy nem valami jól telik a napod, én meg itt zaklatlak az ingázással :roll:
hagyd a csudiba

Szezso, tuti császár: legalább lélekben fel tudsz rá készülni, és végül is az a lényeg, hogy veled is és a picikéddel is minden rendben lesz

Csajok, most értem a végére a visszaolvasásnak, öt percre lefekszem, "kipihenem" magam, mert az ülés nem tetszik Nikinek, utána gyors hajmosás stb.

Szorítsatok, hogy minden rendben legyen a ctg-n, pici Lyányom mozogjon eleget, zárva legyen az a méhszáj még, és doki bácsim a szeptember 17-ét javasolja mint legeslegjobb dátumot a születésre :lol: És persze ne kelljen előbb befeküdni seb. stb.

Több kívánságom egyelőre nincsen :lol: :lol: :lol:

Andi, gratula neked is a 36-hoz:) :) Szépen haladunk:)

Pusz mindenkinek
Vendég

Bibi: én totál kezdő vagyok, de szerintem azt választottam volna, amit Te. Szerintem ilyenkor saját magadat is nagyon figyelembe kell venni...én pl. tudom magamról, hogy a hosszan tartó, akár nem túl erős fájdalom is, fizikailag, lelkileg teljesen lemerít...főleg, ha még azt is mondja valaki, hogy nem biztos, hogy előreviszi a dolgot...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Ja, látogatás: pont tegnap gondolkoztam erről:

Majd jönnek fel szüleim is nagymaimmal, férjem szülei is, és pont tegnap jutott eszembe, hogy még én is hímestojásként fogok bánni Nikivel, és akkor olyan furi lesz mindenki kezébe adni.

Az előzményeinket tekintve (meg amúgy is) mindenki olyan nagy szeretettel várja a Picúrt, hogy azt nem tehetjük meg, hogy az első időben nem fogadunk látogatókat. Mondjuk én a kórházba nem tudom a friss csaszis sebemmel mennyire fogok tudni majd mászkálni (a klinikán csak egy plexi fal mögött hagyhatod a babát és max. én mehetek ki a látogatókhoz, tehát mindenképp fel kell kelni ha jön valaki. Tudom, ilyenkor külön jó a mászkálás, de ha egész nap rokonlátogatás van, azt nem tudom hogy bírnám. )

Na, majd apával kiokoskodunk valamit, ami mindenkinek jó lesz majd.

No tényleg léptem, már csak két percem van pihizni :roll: :lol:
Vendég

Andi,tök jó hogy minden rendben ment a vizsgálaton,védőbanya lerázás...üüüüügyes!!!

Máté.... :D ,Rita száma elmentve,bár ma jött egy újabb elintéznivaló,és mivel pénzt hoz a házhoz,ezért azt nem akarom halogatni,ebből lesz a garázsbetonozás,és remélem még kerítésfára is futja!!!!

Hát én szoktam jajogni,de nem vesznek komolyan :( !!!!!Mondtam apának,hogy szívesen megmutatom a fájdalom fokát....mondjuk egy tökön rúgással!!)

Zöldséges néni szerint pocak nincs elég lent,de arcom már alakul.Szerintem az is csak vizesedik és kezd bumburnyák fejem lenni.És első idegenként megsimogatta :( ,na látjátok ez van ha kiteszem a lábam.

No,de mostmár télleg megyek rómeózni Kép

sutimano76

Boboka: az a jó, hogy legalább már tudok biztosat, és így tényleg rá tudok készülni a császárra :-)
Biztos oké lesz minden a CTG-n, szombaton nekem azt mondta a doki, ha már 3-4 mozgás van a vizsgálat alatt, az már jó :-)
Annyira csak rá tudod venni Nikit :wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso

[quote="bibiesbrumi"]S írta:bibiesbrumiÜTI: néha az anyósok is tudnak jó fejek lenni ... az enyémnek az utóbbi 3 évben (amióta házasok vagyunk) még nem sikerült ... de talán majd egyszer...

Bibi! Sajnálom, h. ilyen az anyósod, ne haragudj, de olyan jót nevettem ezen a mondatodon!! Nem féltékeny véletlenül a fiára?? Csak mert MIÉRT PONT a házsasságotok óta ilyen???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.08.31 13:05-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Lányok!

Valaki mondja már meg mi az a téraránytalanság, hogyan állapítható meg, mitől függ stb???

Kép
babcika

Babcika: ezt találtam róla :arrow:
"Téraránytalanságról akkor beszélünk ha az anyai medence és a magzati koponya méretei közötti különbség jelentősen megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a koponya áthaladását a medencén. Ez lehet abszolút, amennyiben a különbség egyértelműen kizárja a hüvelyi szülés lehetőségét. Gyakoribb a relatív téraránytalanság, amikor csak a szülés alatt derül ki, hogy a medence kisfokú tágulása és a magzat koponyájának élettani megnyúlása sem elég ahhoz, hogy a fej sérülés nelkül megszülessen.
Hajlamosító tényezők az átlagosnál nagyobb magzat, a szűk (keskeny) medence, a medence deformitása, vagy a méh daganata, alacsony anya és magas apa, nem megfelelően kezelt terhességi cukorbetegség, stb.

Ha relatív téraránytalanság lehetősége felmerül és nincs egyéb komplikáció, akkor hüvelyi szülés megkísérelhető. Amennyiben a tágulási szakasz végén a magzati koponya nem mutat áthaladási tendenciát a medence bemenetén, akkor császármetszést választunk. Ha a téraránytalanság már előbb is nyilvánvalóvá válik, vagy ha egyéb szövődmény lép fel, akkor az anyát nem engedjük tovább vajúdni."

SzezsoKép
KépKép
szezso

Babcika,Bibi pontosan tudja!!!!!!!!Ugye????

sutimano76

Flora, bankosnő :shock: :evil: :lol: :lol: :lol:

Szezso, az szuper, hogy 80-as összehúzódást nem érzed! Nyílsz kifelé és nem fáj!!! Az nagyon-nagyon jó!

Kriszti, ne haragudj, többet nem nyaggatlak ezzel a hülyeséggel :oops:

Tünde, ami elmúlt, elmúlt. Ne rágódj ezen! Fordítsd az összes figyelmedet arra, hogy most mi lesz. Nem lehet tudni, hogy "mi lett volna ha...". Akkor úgy döntöttél, most már ez így van jól. Hogy most kerülsz-e hasonló helyzetbe azt nem lehet előre tudni, sem azt, hogy ott és akkor hogyan fogsz dönteni, de úgy lesz jó.

Süti, jó szórakozást!

És neked is szép napot, Astrid és Babcika és mindenki más!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szezso! Örülök annak, hogy jól van babád és a vizsgálat rendben volt! Legalább Te már tudsz valami konkrétumot a szüléssel kapcsolatban, azért az sem rossz... Majd durkolunk Neked is ezerrel!!

Kriszti! Remélem elmúlik a mai rossz hangulatod, de ez ilyenkor természetes, hogy az embernek már szinte mindenből elege van...

Peppino
Kép

Kép
peppino

Pancsika írt:

'Elfoglaltam a helyem a kórházban, fehérje tovább emelkedett, ctg nem volt jó, nem mocorgott a kiscsaj. Megint vettek vért, meg pisit. várjuk az eredményt. Puszilok mindenkit.'

Szegény Pancsi!! Biztos már nagyon ideges!! Remélem minden jól alakul majd!!!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Miért hagyják kétségek között szegény Pancsit, nem jobb lenne már szülni, én tuti kiharcolnám, nem a 30. hétben van.

Anna,hogy Te milyen csinos, szép kismama vagy!!! Irigykedem!!! :D

Kép
babcika

Anna,csodásan nézel ki!!!ha legközelebb rossz kedved támad csak néz bele a tükörbe!!!!!!!!!!!!!És a házacskarészlet is nagyon takaros!!!!!!!!!!!!!!!!Kérünk még több és több képet!!!!!!!!!!!

Sajna uncsiöcsém elvitte a dvd-t,és nincs kedvem át menni és megkeresni,így majd holnapután szórakozok,most csak hallgatom a musicalaket!!

Hogy mit művelnek Pancsikával is!!!!Mi lehet Scooperral????Remélem már babázik!!!!

sutimano76

Jaj, csajok, nem vagyok én cukorból :) Csak most kicsit összegyűlt, lehet a vesztem érzem :)

Boboka,
nem nyaggatás, jövő hét elejét, szerdáig bezárólag, ezt mondta az inga. Ismét mondom, nem tudom mennyire műkszik így látatlanban.

Babcika,
biztosan jól csináltad!

Anna,
megsasollak én is mindjárt! Dehogy haragszom, nincs miért, ne viccelj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bibi
, dolgot intézni mentünk a városba, gyalog :lol: :lol: :lol: hátha.... jó lenne ma.... holnap Atesz dolgozik...
Burokrepesztés: nálam mindegyiknél volt... szerintem már tényleg rutin... én annyira nem érzem nagy beavatkozásnak a természet rendjébe, vagy a szülés menetébe, persze vannak extrém esetek is... azt nem tudom, hogy gyorsabb e vele, mint nélküle...

Nem tudok most mindenkire reagálni, bocsi :oops:

Vannak megint jelek, derék leszakadás, 15percenként jóslók, aztán megint egy kis szünet, szóval nem tudom mit hoznak a napok. Az biztos, hogy teljesen nyitva vagyok, 3as a lepény, tehát tényleg bármikor bármi lehet.
A pocakom összement és látványosan lejjebb van, mutizom:

Kép
ez a 36 hét 1 napos poc

Kép
ez pedig a mai.

vicger

Anna, nagyon szép vagy!!! :) :) Jó újra látni! :) :)

vicger

Vicger!

Hasonló a pocink :lol:

Látogatók: jöhetnek, ha bírok, csak tudják, hol a határ. Szerintem 10 perc bőven elég egy adag látogatóra. A lényeget megtudják, meglátják annyi idő alatt is, a többi csak jópofizás.

Fotós fél óra múlva jön, kiváncsi vagyok nagyon....

Málnalevéltea monnyon le, mert éjjel majdnem megint összef*stam magam tőle!

Kép
arvaerika

Na, most megyek egyet csobbanni, hajat mosni, hátha :lol: :lol: :lol:

Még annyit, hogy nem értem Pancsikával mit szórakoznak.. na meg Scoop-pal... ha gond van, ott az oxi-infúzió, ha indítani kell. Ati mikor született, akkor 8ra mentünk a kórházba, kb fél10, 10 körül kötötték be az oxit, 12:05kor már a pocakomon volt ez a kis drága / aki ma még nem aludt, szóval buli lesz éjjel...

vicger

Kriszti azta!

Hát igen, bocs, de szerintem minden perces vagy, a hasad annyira látványosan megváltozott, hogy :shock: :shock: :shock:

Még jó,hogy nekem nincs itthon csak pofa tükör, mert ha az enyém is így lent látszana, sokkot kapnék!!!

Most már dagad a lábam, mert ma egész nap a gép előtt ülök, meló van, számlázok és borítékolok :(

Kép
babcika

Hát majd megpróbálom a képeket, de nagyon bonyolultnak tűnik ("otthon" volt egy jó kis cd-m, amit szuperül tudtam használni, de még nem került elő költözés óta - 2 éve, mindig az iroda marad el...)
Kösz a bókokat :D
Most épp megint el voltam kenődve, mert 8,8 volt az előbb a cukrom :cry:

Kriszti, tényleg nagyot változott a hasad :wink:

Babcika, tedd fel egy kicsit a lábad :wink:

Elmentek az évnyitóra. Én most kihagyom... :wink:

Erika, meg lehet szülni málnalevéltea nélkül is...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna!

Tudom, a hiba bennem volt, nem lefekvés előtt kellett volna meginni! :lol:

Bár ha jobban belegondolok, mi van, ha az utcán ér az inger? Amilyen tempóval rendelkezem mostanában, tuti látványosság lettem volna(és nem a hasam miatt)

Este még jelenésem lenne a munkahelyemen,nyugdíjba megy az igazgató. Ha elmegyek, kb.60 embernek mondhatom el, hogy mi a szitu. Lehet elrabolom a mikrofont az ünnepelt kezéből és úgy válaszolok, az legalább 1x van és megúszom a jópofizást.

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: