A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Végre itt van a szeptember,
Világra jön sok kis ember.
Ez lesz majd a mi hónapunk,
Ajándékba babát kapunk

Matyi,Málna,ikrekkel indult a babaesőnk,
Ki gondolta volna,de ők lettek az elsők.
Másodikként Molli mindenkinél előbb jött,
Minden bájával szívünkbe költözött.

Dorka baba érkezett meg harmadiknak,
Csodálattal nézzük őt nap,mint nap.
Napsugaras délelőtt a negyedik,
Veronikát nagyon vártuk,végre itt!

Ötödikként megérkezett Soma is,
Hó végére meg lesz a focicsapat is.
Hatodiknak ismét jött egy páros,
Flóra-Jázmin, nagyon szeretünk,már most.

Hetedik is szép szám,nem lett az másé,
Villámgyorsan megérkezett közénk Máté.
Krisztikém,ez a hely most sajnos elkelt,
Nyolcadikként Isten hozta Marcellt.

Kilencedik babánk nem más,mint Parány,
Topiknyitónk Tisz babája,neve még talány.
Szép kerek szám a tizedik,ráadásul páros,
Ma hajnalban érkezett meg Míra öccse Ákos.

Kép
v.andi

ERIKA: Boldog Névnapot Kívánunk !!!

KRISZTI: lehet lesz abban 6-ában valami :shock: :shock: ... ma reggel belenéztem a tükörbe ééééés, hatorozottan lejjebb van a hasam ... ez jó előjel :):):) ...

és annyi erőt ad Manó is !!!! : annyira örülök nekik, hogy sikerült császár után ilyen ügyesen szülnie (tudom, nagyon szerette volna megszülni, ahogy én is nagyon-nagyon szeretném Lotti így világra hozni ... :)

FLORA: néztem a képeiteket a pic-án, isteni lett a gyerekrészleg :):):) .... annyira élettel teli, és tisztára a párod egyénisége sugárzik belőle (aki szinte minden kép úúúúgy mosolyog, hogy az embernek jó kedve lesz, ha végignézi a képeiteket !!! :)

LILI: ma reggel Lotti is megforgatta bennem ... :roll: :shock: ... azért ez a része nem fog hiányozni a terhességnek :lol:

ANYÓS TÉMA: nekem van egy öcsém, érdekes látni ezt a témát más szemszögből ... én sem kívánom anyósomat sem szülés után, sem hazajövetelkor, sem utána rendszeresen látni , DE: csak abba gondoljatok bele, a SAJÁT anyukátok mit érezne, ha TI magatok lennétek elutasítóak vele szemben ... én anyukám megéli ezt a testvéreméknél, akiknek tavasszal született babájuk ... pedig a szüleim nem "kullancsok" ... nem akarnak minden nap bekopogni hozzájuk (attól én is frászt kapnék, a saját szüleimtől is !!!) ... tudom, mindenki más és más, és mindenkinek joga van eldönteni, kit és hogyan enged a pici babó közelébe ... csak emlékszem arra, hogy esett a szüleimnek, amikor megszületett az unokájuk, és meg lett mondva, hogyelső nap nem mehetnek be, másnap délután ekkor és ekkor láthatják ... utána nem hazavihették őket (apu fuvarozta haza őket), de látogatókat nem kívántak fogadni ... és másnap és harmadnap, amikor már otthon voltak, és anyu főzött rájuk, a tesóm elment a kajáért, de látogatókat nem kívántak fogadni ... közben a sógórnőm 14 éves lánytestvére folyamatosan ott volt velük, és készültek sorra a 4-5-6-7 napos fotók a babáról, a sógórnőm húgának a kezében ... ezt anyu véletlenül meglátta (iwiwre feltette a kislány ... ) ... na, szerintetek, hogy esett neki ??? ... szó szerint nem mehetett az unokája közelébe, pedig nem ült volna ott a nyakukon órákat ...

nya, mindegy: csak ez nekem kikívánkozott a témához ... engem nem zavar , ha a legközelebb család bejön a kórházba hozzánk akkor, amikor szeretnének (mert normálisan végig gondolják, hogy ne terheljenek túl minket !!!) ... de biztosan más lenne, ha olyan távolságban lennének, hogy tudnának jönni naponta, mert ugye nálunk más az adottság ... ami sokszor jó, sokszor meg rossz, mert így a segítség sem jön ... mindenesetre: ez egy nagyon kényes téma !!!!!!! ... még a saját szüleivel is az embernek, nemhogy az anyósával, apósával szemben ....

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hihihi, micsoda nap, na kezdem:

MANÓ, MÍRA, ROBI hatalmas gratuláció Ákos érkezéséhez. Isten hozott nagylegény, nagyon szép vagy. És hogy anyával milyen ügyesek voltatok? Míra vigyázz apára, amíg anyék a kórházban lesznek. :):wink:

Erika: nagyon bódogságos névnapot, itt egy virtuális virágcsokor. :D

Andi: 36. hét .... juhéééééjjjjjjjjjjjjjjjj!

Pancsika: ne félj, minden rendben lesz. Jó helyen leszel, gondolunk Rád és mennek a drukkok ++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
madar

Manó, Míra és Robi! Szeretettel gratulálok Ákos születéséhez!! Nagyon ügyesek voltatok Manó!! Milyen gyors szülés!! :D Sok boldogságot, egészséget és tejcit kívánok!! Szép baba Ákoska!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Erika! Boldog névnapot kívánok !!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Pancsika!! Gondolunk Rátok, reméljük ma végre megérkezik hozzátok is a kicsi és drukkolok, hogy minden rendben legyen!! Megy a pozitív energia!!

Andi!
Gratulálok a 36. héthez!! :D

Peppino
Kép

Kép
peppino

"Az éjszakai szoli nem volt valami hatékony, képzelhetitek mi lenne, ha Atiék is ilyen szolit adnának. Égne még a pofájuk is!!! Laughing Bocs!!!! Embarassedundefined"

Babcika: mééééég jóóóó, hogy tűzoltók :):):)

Pancsika: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ... nagyon drukkolunk nektek !!!

Madar: halihó :) ... Julcsika hogy van ???

Andi: éljen-éljen-éljen a 36 !!! :) ... az írói vénádtól elalélok menten ... nem semmi vagy te csajszi !!! :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lányok, aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám, köszönöm szépen mindenkinek!

Manóra sokat gondoltam az éjjel, ezek szerint nem hiába.....irigy vagyok rá a gyors szülésért és nagyon gratulálok az egész családnak!

Kép
arvaerika

Pancsika,minden rendben lesz.Drukkolunk nagyon. Te már csak babácskával jössz legközelebb Kép

Süti,holnap hányra mész NST-re?Kérdezzem meg Ritát,hogy fogadóképes lesz e?Én most 10.45-re megyek,utána tudom őket megnézni.

Kép
v.andi

Floranan! Nagyon szuppi lett a szoba!! Ügyesek a párodék és nagyon aranyosak vagytok mindannyian a képeken!! :wink:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Ja, és Pancsika ne izgulj, veled vagyunk!!!!!!!

Kép
arvaerika

Bibi!

Ebben viszont egyet értek veled! Mármint,hogy a saját közvetlen közeli családtagjainkat, ami terjed a saját és párunk szüleiig, és a testvérekig, jöhetnek. Én nagyon szana szét voltam esve egy "olyan" szülés után, és hajnal 2-kor lett meg Janó és kb. 10-kor már ott voltak a szüleim, férjem, tesóm és leendő sógorom, és a főnököm és családja és bár alig álltam a lábamon, de esküszöm jól esett, mert ez az ő törődésüket tükrözte, aztán még keresztanyám és családja is befutott, 2. nap meg már szinte mindenki, kivéve anyósékat, akik az 5 nap kórházból egyszer sem látogattak meg. Anyós állítólag nem bírja a kórházat, hát egy gyerekágyas osztály aztán félelmetes is nagyon, bezzeg rá fél évre, meg a transzplantációs intenzívre tudott menni látogatni, na mindegy, rájuk most sem számítok, de a többieket én szívesen látom, csak míg szülök, hagyjuk egymást békén !!!

Kép
babcika

[quote="babcika"]B írta:babcikaibi!

Ebben viszont egyet értek veled! Mármint,hogy a saját közvetlen közeli családtagjainkat, ami terjed a saját és párunk szüleiig, és a testvérekig, jöhetnek. Én nagyon szana szét voltam esve egy "olyan" szülés után, és hajnal 2-kor lett meg Janó és kb. 10-kor már ott voltak a szüleim, férjem, tesóm és leendő sógorom, és a főnököm és családja és bár alig álltam a lábamon, de esküszöm jól esett, mert ez az ő törődésüket tükrözte, aztán még keresztanyám és családja is befutott, 2. nap meg már szinte mindenki, kivéve anyósékat, akik az 5 nap kórházból egyszer sem látogattak meg. Anyós állítólag nem bírja a kórházat, hát egy gyerekágyas osztály aztán félelmetes is nagyon, bezzeg rá fél évre, meg a transzplantációs intenzívre tudott menni látogatni, na mindegy, rájuk most sem számítok, de a többieket én szívesen látom, csak míg szülök, hagyjuk egymást békén !!!

Babci: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...é nis csak szülőszobáról küldök majd egy sms-t ... annnnnyira gáz látni, amikor egy egész család ott toporog a szülőszoba előtt ... nekem sem hiányozna, sőt idegesítene a tudat, ha ott lennének ... én is elég "gázosan" szültem Lillát, fél5 kor, végül altatásban szedték ki a hasamból, de fél8 körül ébredeztem, és már megismerkedtünk a kicsivel egymással, és voltunk 3asban apikával, amikor fél10 körül megérkezte ka szüleim Bcsabáról, és anyósomék Mkövesdről kb szinte egyszerre ... és én annyira örültem mindenkinek ...

de tudom NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, és van, aki egyáltalán nem örülne nekik ebben a szituban ... szóval: csak azt akartam írni: hogy ilyenkor is bele kell gondolni abba, hogy hogyan szabjunk határokat ( óóóóó, az én jó öreg mérleg -aszcendensem megszólalt :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Látogatók:nekem alapból semmi bajom a rokonokkal,hiszen egyértelmű,hogy kíváncsiak.De.....
A kórházi 3-5 nap pont elég arra,hogy meglátogassák az új családtagot.Utána személy szerint nekem nyugalomra van szükségem,és nem arra,hogy kerülgessem a lakásban az embereket.Egy ilyen pici baba alszik,eszik,és sír.Olyan jó,amikor mindenki jobban tudja nálunk,hogy épp mi baja a kicsinek,arról nem beszélve,hogy ugyan én nem vagyok egy para anyu,de nálunk mindent a szemnek,semmit a kéznek van egy ideig.Szóval erre pedig ott vannak a fényképek.

Anno hazaérkezésünk másnapján megérkeztek a nagymamák,testvérek (ráadásul a névnapom is aznap volt).68 m2-en tobzódtunk 10-en kábé.Az egyik ciciből ment az etetés,a másikból nem.Valamiért nem tudtam a jobb ciciből még etetni.A gyerek üvöltött,mert éhes volt.Az egyik mellem akkora volt mint a fejem,tele volt,a másik meg üres.Itt jött el az a pont,amikor sajnos sikerült mindenkit megbántani,és elküldtem haza a kis családot.

Tehát nem a család anyák,anyósok ellen van kifogásom nekem sem,de szerintem ez egy olyan dolog,amit illik tiszteletben tartani,és az újdonsült szülők kérésének megfelelően betartani a "szabályokat".

Épp tegnap mondta a húgom,hogy ő nagyon sokat szeretne majd itt lenni.Neki ugyanúgy elmondtam,hogy senki....majd ha kialakult valami kis rend,és nyugalom van körülöttünk.Természetesen utána szeretettel várunk mindenkit.Tehát ez nem anyós-anyu ellet szól.

Kép
v.andi

Most beszéltem Scooperrel: ma indítanak neki, most ctg-na van, és utána ... valószínűleg csak estére lesz babó, de:

SZORÍTSUNK NEKI NAGYON !!!!!

SCOPPER: mennek a drukkok ++++++++++++++++++++

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Milyen jó hírekre jövök ma is :lol:

Tisz, Taranee, Manó, nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nektek :!:

Erika, boldog névnapot kívánok!

Visszaolvasni még mindig nem tudtam, tegnap egész nap ténykedkünk itthon, már nem sok hiányzik és végre baba fogadóképes lesz az otthonunk :lol:

Ma megyünk ctg-re, remélem minden oks lesz :)

Na megpróbálom pótolni az ezer oldalnyi lemaradásomat :oops:
Vendég

Scooper!! Szorítunk Neked nagyon!! Ügyesek lesztek babával együtt!!

Boboka! Drukkolok a CTG-hez!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Most csak egy gyors bejelentkezés:

Mira!

Nagyon ügyesek voltatok, gratulálok Ákoshoz, sok tejcit és várom a beszámolót nagyon a szülésről!

Mi még egyben, még mindig nem látom komoly jelét a szülésnek, ugyan erősödnek a jóslók, de még nem rendszeresek (mondjuk éjjel felébredtem két erősebb fájásra, két teljesen különböző időpontban, de lehet, hogy csak az volt a gond, hogy a hólyagom is fájt). Lehet, hogy szeptemberi babánk lesz? Már csak 1/2 nap van augusztusból... Mondjuk ennyi nekem elég egy szüléshez! :D

Látogatók: szerintem itt is az a baj, hogy vannak végletek. Engem nem zavarnak a kórházban a látogatók, ha
1. előre megkérdezik, mikor és tudják, hogy ez nem órákig beszélgetünk dolog, hanem 15-20 perc elég
2. nem jönnek egymás után tömegesen.
Nálunk ez eddig nem volt gond, de láttam olyan kismamákat a korábbi szüléseimnél, ahol a látogatók egymást érték, nem mentek el hamar, de közben a baba már szopni szeretett volna, vagy simán csak nyűgödködött, persze pihenni sem tudott. Szerintem ez sem jó.
Itthonra is igaz, hogy én nem zárom el a babát, jöhetnek, de aki jön, az tudja, hogy nem vendéglátás vállalunk, kisuvickolt lakásban, családi ebéddel, ahol mi körülugráljuk (persze valamivel megkínáljuk), hanem épphogy fordítva lenne illendő, azaz megkérdezni, mit hozzanak, miben segíthetnek, és szintén nem túl hosszúra nyúló látogatással.

Astrid

Kép
astrid

[quote="v.andi"]L írta:v.andiátogatók:nekem alapból semmi bajom a rokonokkal,hiszen egyértelmű,hogy kíváncsiak.De.....
A kórházi 3-5 nap pont elég arra,hogy meglátogassák az új családtagot.Utána személy szerint nekem nyugalomra van szükségem,és nem arra,hogy kerülgessem a lakásban az embereket.Egy ilyen pici baba alszik,eszik,és sír.Olyan jó,amikor mindenki jobban tudja nálunk,hogy épp mi baja a kicsinek,arról nem beszélve,hogy ugyan én nem vagyok egy para anyu,de nálunk mindent a szemnek,semmit a kéznek van egy ideig.Szóval erre pedig ott vannak a fényképek.

Anno hazaérkezésünk másnapján megérkeztek a nagymamák,testvérek (ráadásul a névnapom is aznap volt).68 m2-en tobzódtunk 10-en kábé.Az egyik ciciből ment az etetés,a másikból nem.Valamiért nem tudtam a jobb ciciből még etetni.A gyerek üvöltött,mert éhes volt.Az egyik mellem akkora volt mint a fejem,tele volt,a másik meg üres.Itt jött el az a pont,amikor sajnos sikerült mindenkit megbántani,és elküldtem haza a kis családot.

Tehát nem a család anyák,anyósok ellen van kifogásom nekem sem,de szerintem ez egy olyan dolog,amit illik tiszteletben tartani,és az újdonsült szülők kérésének megfelelően betartani a "szabályokat".

Épp tegnap mondta a húgom,hogy ő nagyon sokat szeretne majd itt lenni.Neki ugyanúgy elmondtam,hogy senki....majd ha kialakult valami kis rend,és nyugalom van körülöttünk.Természetesen utána szeretettel várunk mindenkit.Tehát ez nem anyós-anyu ellet szól.

Jajjjjj, Andi: ez nagyon rosszul hangzik ... :( ....

én csak annyit kértem: NE EGYSZERRE jöjjenek, és egy nap az első időkben csak 1 család .... ne legyen busójárás, és igen: ILLENE TISZTELETBEN TARTANI ... csak sokszor a legközelebbi családnak sem megy :( ...na, ilyenkor kell egy kis empátia, és valahogy kecske is jól lakik, káposzta is megmarad szitut teremteni ... azért is írtam le a tesómék történetét, mert az szerintem meg a másik véglet ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="boboka"]S írta:bobokaziasztok!

Milyen jó hírekre jövök ma is :lol:

Tisz, Taranee, Manó, nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nektek :!:

Erika, boldog névnapot kívánok!

Visszaolvasni még mindig nem tudtam, tegnap egész nap ténykedkünk itthon, már nem sok hiányzik és végre baba fogadóképes lesz az otthonunk :lol:

Ma megyünk ctg-re, remélem minden oks lesz :)

Na megpróbálom pótolni az ezer oldalnyi lemaradásomat :oops:

Várjuk a képeket a babaszobáról !!! :) ... hogy bírod a pocakod? .... én már elég nehezen :( ... valahogy érezhetően nehezebb lett, ahogy "lecsúszott" ... minden csontom fáj :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Scooper: mennek a drukkok ezerrel ++++++++++++++++++++++ gondolunk Rátok és várjuk a híreket. :)

Bibi: este írok majd bővebben is :)

KépKép
KépKép
madar

vagy én vagyok dilinyós vagy a gép, így akartam kiemelni:

Scooper: mennek a drukkok ezerrel ++++++++++++++++++++++ gondolunk Rátok és várjuk a híreket. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Manó, sok örömet a kisfiúhoz! NAgyon jó, hogy sikerült simán megszülnöd! :D :D :D [b]

Scooper, Pancsika, gondolunk rátok!!!

Flora, nagyon jó a szoba!!! :wink: :D :D :D

TETTEM fel egy pocakképet a pic-re a saját albumomba 8) Elég nehezen sikerült...

Hozzánk mindig eljön szülés után rögtön apa, anya és a legidősebb öcsém a családjával, apósomék csak később szoktak. Ennél engem sokkal jobban zavar, hogy amikor betöltjük a bűvös napot, onnantól kezdve naponta többször felhívnak, hogy "na, mi van már?" És ha én nem veszem fel a telefont, mert már idegbajt kapok ettől a kérdéstől, akkor hívják Attilát. Az egésszel csak az az igazán gond, hogy ha valami tényleg fontos miatt hívnának, a végén már akkor sem veszem fel...

Egyébként nem tudom, mi a rosszabb, a hülye kérdések, vagy ha olyanok, akiket barátaidnak tartottál, kb. egy éve nem találkoztunk, nem is kérdeznek semmit :(

Süti, visszatérve a körmökre: ha összekötöd az esti fogmosással, vagy ha csak hetente egyszer bekened, az is használ, de szerintem olyan csodaszer nincs, amit nem kell használni, és mégis hat :wink:

Én is holnap megyek CTG-re és kezdődik az óvoda, meg a suli. Fura lesz a délelőtti üres ház.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Erika, boldog névnapot!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Astrid: nagyon jól megfogalmaztad: fel kellene érni ésszel, hogy ne maradjanak sokáig sem a kórházban, se otthon, és hogy nem vendégségbe jönnek, hanem segíthetnének, amiben tudnak: pl ha kaját hoznak, és egy étkezés meg van oldva, már az is segítség ... és noooooooooooooo tapi az első időkben (kézmosás után persze nagymamiék felvehetik, de más a szüleimen kívül nálam nem, és nem szívesen adom pár naposan-hetesen idegen kézben, mert ezt sok baba nagyon rosszul tűri !!! ... de ez lehet, hogy az én gyagyám (meg a férjemé :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Még egy apróság, aztán megyek dógozni.
Én nem szoktam megszülni a gyantázástól, de a borotválást nagyon utálom. Nem elég, hogy fáj mindenem, még szúr meg viszket is. Azt szokták mondani, apró kellemetlenség... (próbálja ki, aki ilyeneket mond! :evil: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Manó... gratulálok... sok örömet együtt... és sok tejcsit kívánok :!: :!: :!: :!:

Mi is indulunk a vizsgálatra... :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

Jaj, a legjobb sztorim az volt, hogy amikor megszületett a 4. gyerekünk nem öltöztettem fel (minek? úgyis melegítem a paplan alatt :wink: ). Nem szóltak egy szót sem, csak másnap anya hozott egy halom kisruhát, mert biztos azért nem volt felöltöztetve, mert nincs nálunk :roll: :evil: :lol: :lol: :lol:

Ez meg a múlt héten történt: időpontot kértem kedd fél kilencre. Azt mondja a hölgy, hogy már nincs, mert foglalt. Csak 8:30 van és 10 óra. Hát, mondtam neki, hogy akkor jó lesz a 8:30 :P :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Nyaaaaaaaaa,sziasztok!!!

Bocs anyóssal beszéltem egy órát telcsin,aztán meg reggeli,mert majd éhen haltam.

Andi,küldtem sms-t!!!De ezt már csak utána olvasod!!! :lol: Mindegy!

Scooper hírek megelőztek!!!Brumi!!! :lol: :lol: :lol:

No,anyós meglepően nagyon normális volt.Rosszat álmodott,azt hogy a vidéki rokonoktól tudta meg hogy megszületett az unoka,na mondtam neki ez nem fordulhat elő,mert fogjuk értesíteni,mikor indulunk,és majd arról is mikor megszültem,a látogatásról,meg majd én,mert ha éjjel szülök,aznap jó ideig úgysem hozzák oda a babát,én meg valszeg aludni fogok,tehát felesleges ott toporogniuk,majd telcsizek,ha nálam a pici és fogadóképesek vagyunk.........kórházba csak anyósékat és nővéreméket szeretném,mert olyan a folyosó,meg egyebek,hogy nem akaron,hogy mindenki odacsődüljön.Aztán hazajövünk és eltelt pár nap-hét,ezt majd meglátjuk,akkor lehet jönni,de akkor is csak napi egy család(max 4 fő!!!!).Hisz a babának se jó ha folyton ezren állják körül,és gügyögnek,meg hordják a bacikat!!!!!Ráadásul elsőbabásként még biztos lesznek bizonytalanságaim,nyűgjeim és nem akarok senkivel összeveszni.Én mindenkinek megmondom,hogy villámlátogatásra készüljön,nehogy fél napokat töltsön ott nekem,mert azt nem bírnám.Én a gyerekkel akarok foglalkozni nem a rokonokkal.
A dohányosokkal lesz még gondom rendesen,tegnap a nővérem is úgy jött át,hogy az bejárati ajtó előtt nyomta el a cigit,aztán a tüdejéből meg bent a lakásba ömlött a cigiszag,fél óráig szellőztettem utána.Hát elég gáz volt,így aztán tuti nem megy a gyerek közelébe,puszit meg aztán végképp nem adhat neki.Ebből is lesz még sértődés bőven!!!!!!
Bocsi kicsit hosszú vagyok,de ugorjatok nyugodtan.
Arról beszéltem anyóssal,hogy jöjjön-e ha hazajöttünk segíteni,hát én mondtam,hogy attól függ,mert a nővéremmel már beszéltem erről és ő ugye kijelentette hogy babázni jön,de nem fogja helyettem vezetni a háztartást,én meg mondtam,hogy a gyerekkel én leszek,ha segíteni akar,akkor a takarítás,főzésben tud,persze ez nem azt jelenti,hogy nem babázhat,de erről már beszéltünk,hogy mi a segítség.Na anyós ezzel teljesen tisztában van,és mondta hogy persze ,főz,mos,amit akarok.Szóval valószínű ideköltöztetem pár hétre(vagy csak napra,attól függ hogy viselkedik).
Tegnap párom kitalálta süssek neki csokikrémes piskóta roládot :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ,őőőőőőő,mondom ez most nem fog menni,inkább meghívtam a cukiba.Ma anyósomnak mondtam és kértem ha nem nagy fáradság süsse már meg neki,és megsüti,de jó!!!!!!!!!!
Na de elég belőlem,most fel vagyok dobva hogy anyós milyen jó fej volt!!!

sutimano76

Pancsika, mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!
Scooper, nektek is szorítok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!

az indított szülés általában gyors ;) az oxi csodákat tesz ;)

Anna, valóban, az egyben vagy még kérdések nagyon naggggggggyon tudják bosszantani az embert. Ovi, suli, kicsit pihensz legalább ;)

Astrid másfél nap bőven sok is ;) Egyébként /most jön a hülye kérdés/ türelmes vagy még? Vagy már nagyon mennél?

Andi, teljesen egyetértek. Nálunk csak azért van itt Anyu, meg lesz szülés után egy hétig, mert 1: Ati anyóssal nincs el, 2. 400km azért 400km, s így látja az unokáját 2 hónapos kora előtt.
De előre látom sorsomat, hiába minden kérés, megbeszélés, hogy az első pár napban hanyagoljanak, itt van ugye nagyanyósom, nem kell bemutatni.

Babcika, derékfájás megszűnt, szerencsére, mert nagyon kellemetlen volt. Éjjel én is felébredtem 3-4 erősebb jóslóra, de valahogy meg sem fordult a fejemben, hogy eksön lesz. Valahogy jobban szeretném a napközbeni, kora reggeli indulást Ati miatt...

Elsőkből utolsók: bevallom őszintén ezen felhúztam magam. nagyon. meg a hova siettek kérdéseken. Nem vagyok türelmetlen, nem akarom siettetni a szülést, nem is lehet, csak ... na mindegy. De tudjátok be a kismamapörölöhormonoknak. Nem is ragozom.

vicger

[quote="laki papné"]J írta:laki papnéaj, a legjobb sztorim az volt, hogy amikor megszületett a 4. gyerekünk nem öltöztettem fel (minek? úgyis melegítem a paplan alatt :wink: ). Nem szóltak egy szót sem, csak másnap anya hozott egy halom kisruhát, mert biztos azért nem volt felöltöztetve, mert nincs nálunk :roll: :evil: :lol: :lol: :lol:

Ez meg a múlt héten történt: időpontot kértem kedd fél kilencre. Azt mondja a hölgy, hogy már nincs, mert foglalt. Csak 8:30 van és 10 óra. Hát, mondtam neki, hogy akkor jó lesz a 8:30 :P :lol:

Anna! Biztos belezavarodott a hölgy az időpontokba!! :lol: :lol:

Viki!!
Drukkolok a vizsgálathoz!! Kiváncsi vagyok, mit mond a szülés időpontjára...
Én is ma megyek...

Peppino
Kép

Kép
peppino

Anna: sztorik Kép

Reggel 6kor keltem, aztán visszafeküdtem, s nyomtam a szunyát negyed 11ig. :oops: 8)

vicger

Anna,ha meg csak hetente egyszer csinálom,akkor meg főleg elfelejtem,most is csak a vasat kéne reggel-este szednem,de örülük ha egy nap legalább egyszer eszembe jut :oops: :oops: :oops: (most is jó hogy írtunk róla,most vettem be)

PANCSIKA,SCOOPER DRUKKOLOK++++++++++++++

sutimano76

Helló Csajok!!!

Erika Boldog Névnapot!

Manó, Robi, Míra gratulálok. Nagyon örülök, hogy sikerült természetes úton és ilyen "könnyen"! Ákos Isten hozott!

Scoopernek és Pancsikának mennek a drukkok!
bex13

KRISZTI,NEHARI,NEM AKARTALAK IDEGESÍTENI!!!!!Ezennel békébe vagy hagyva a szüléssel!!!!!!!

Anna,hát van akinek nem mindegy a fél kilenc vagy a 8.30.Bevallom ha nem figyelek eléggé,mert máson jár közbe az eszem,akkor engem is be lehet hülyíteni!!!!!

sutimano76

Anna, lehet, hogy az esti fél kilenc volt foglalt :D

Süti, semmi gond ;)

vicger

de jóóóóóóó de jóóóó:))))) babaeső és mindenki nagyon ügyin nyomja:)
és olyan édesek a csöppök...:)
bevallom már nem is tudom követni ki babás és ki nem pedig még csak augusztus van:)))) Mi nem a szeptemberi topik vagyunk?:)))))))

Nálunk a helyzet: enyém gyerek nyűgi naon...szegénykémnek fáj pocó meg amúgy is minden....olyan rossz nézni ahogy szenved de nemsoká jön a kontrollra dokinéni és talán mond valamit erre a most jött pocibugyborékokra
nemtom tennap mi volt velem olyan feszült voltam..szerintem a hormonok voodooot nyomtak az agyamban.....- és hát babó most ennek issza a levét.....

aztán meg feltűnt, hogy minden újság vagy oldal ami pöttömökkel foglalkozik tele van a pocakfájásról és az altatásról szóló cikkekkel....:))) de be kell vallanom semmi okosságot nem mond egyiksenem........ összegezve: a türelem rózsát (és nyugodt babót) terem

fogadok mire újra ideülök kibújik egy újabb kis emberpalánta valakinek a pocijából:)))))))))))

rokonok: én senkit 2 hétig.... utánna a nagyik, nagypapik..... a többieknek meg türelem.... Nekem kell az idő, hogy összeszokjunk......tegnap néztem a kórházi képeket..... jééézusom mennyi kis jelzését értettem félre vagy nem is vettem annak..... és valószínű 3-szor ennyi vagy mégtöbb van még amivel most vagyok így..... Különben meg engem ugyanúgy ahogy a pocaktaperolás a babataperolás is idegesít.....egyrészt mert tudom, hogy amikor kicsi voltam én is utáltam..... másrészt meg..... intimtér...komolyan....miért hisszük, hogy nekik nincsen? Nekem még a kutyámnak is van......
Húúúúú és akkor jó ellenszenves vagyok mindenkinek.....de mit szólna x ha köszönés helyett jól összetaperolnám megnézném milye mekkora aztán lelépnék......mint egy lóvásár.... pláne ha sorban jön az egész hóbelebanc.....

:))))))))))))))) na jó abbahagytam
csak kiakadtam én már azon is hogy a barátnő otthon lázasan vírusosan fekszik de úriember azzé fel akar jönni ezerrel és ezt a tényt csak úgy megemlíti.... - szóval óvatosan az emberekkel.... Mániákusan pocak és babataperolók...no gondolkodással......

hűű meglátszik rajtam az éjszakázás..:))))))))))

KépKép
dorkamartini

Helló Halló Mindenki, aki éppen nem szül és nem kórházban van...!:D

MANÓ, ÉLJEN ÉLJEN!!! GRATULÁLOK ÁKOS BABÁHOZ!!!!!

Scopper, megy a drukk és Neked is Pancsika!!!

Erika , Neked pedig Bódóttágosat:D:D:
volt poci fotózás??

Látogatás:
nekem nem azzal van bajom, h bejönnek Anyósék, hanem , h ne toporogjanak a folyosón, miközben én még vajúdok..
én télleg rosszul viselem a rezgéseit, DE az unokáját nem szeretném elszakítani tőle!!

SAjnos nagyon fura dolgokat tud mondani, s hihetetlenül meg tudja bántani az embert...

( az esküvőnk 11hónapja volt, neki akkor és ott pedig infarktusa, lábon kihordott szerencsére (mindezt utólag tudta meg
Ő is)..
s a videót és a kisfilmet , amit kaptunk nem adtuk még oda nekik, mert akárhányszor vetítés volt, mindig sápítozott, h neki aznap milyen rossz volt... ezért nem kapták meg, mert nekünk meg életünk legszebb napja volt, aminek sose tudunk velük örülni, mert ŐŐŐ akar még most is a középpontban lenni ... és a lényeg, h lehordott minket másnak, h milyenek vagyunk, és h Ő azt még sose látta..:(:( ilyenkor a nehezen felépített toleranciám is eltűnik:(:(
a másik nagy baj, h Apuka vagyis mi tartjuk el őket, s annyira idegesít, h azt mondják kedvenc gyermekük szülinapján, h nincs pénzük.. s elvárják , h én menjek el a borokat sütiket meg minden szart megvenni... megveszem, de még cipelnem is kell..áááá-- )))

no, ennyi volt a panasz, csodaszép nap van, én meg egy pozitív és kedves emberke, úgyh nem terhellek benneteket ilyen hüleségekkel, megoldódik majd..

most kicsi Mór a legfontosabb!!!!!S természetesen az összes kis Minimanó, aki mostanság jött vagy jön ki erre a világra:D:D

Elmegyek ikeázok egyet, mert megvan a babasarok kompozoció fejben... s a hétvégére bepakolok mindent, aztán jöhet Babó.. ahogy látom, nagytakarítás s fészek pakolgatás után bátrabban bújnak ki:D:D

este jövök!!!! szép napocskát Nektek!!

Kép

Kép
móka:)

Mi amikor indulunk anyuékat értesítjük. Páromnak meg mondtam, hogy a szüleit kérdezze meg, hogy akarják-e tudni mikor induluk vagy csak ha már megszületett. Mondtam, felőlem annyian lesznek a kórházban ahányan akarnak... :lol: :lol: Szülésnél csak a férjemet akarom látni és kész! Utána úgyis 2 óra megfigyelés, csak utána láthatják pár percig. A látogatás nem tudom, hogy lesz, mert a szobába senki nem jöhet be, babát meg nem lehet ki. Majd kiderül.
Itthon én is nyugalmat szeretnék 1-2 hétig, de ahogy írtátok közeli családtagok jöhetnek. Ami nagyon nehéz, mert időnként idegrohamot tudok kapni anyóséktól, sógoromtól meg főleg! De ha anyuék jöhetnek, nem tehetem meg, hogy anyósékat kitiltom. Egyik nagyon jó ismerősöm mesélte, aki szintén szeptemberi babás, hogy neki anyósa jelentette ki, hogy a fiával felválltva lesznek bent a szülőszobában! :shock: :shock: Csajszi köpni nyelni nem tudott, a párja meg egy mukkot se szólt. Ráadásul ő még azt sem döntötte el, hogy a párja bent legyen-e vele, mert nem tudja még, hogy fogja viselni. Csak érdekeségképpen írtam le. Én kiakadtam!
Süti örülök, hogy anyósod ennyire jó fej volt!!!
Viki várunk az eredményekkel.
Kriszti ne mérgelődj! :lol:
bex13

Most ugrottam össze anyámmal, minden szaron bőgök, még azon is, ha valaki azt mondja fapapucs, tököm tele a hormonjaimmal és magammal :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

most balra el.

vicger

Bibi!

Én vettem a kórházba is folyékony szappan-szerű fertőtlenítőt (gyógyszertárban), azt az első időben itthon is használjuk még mi is, ha kell (pl. ha az eggyel nagyobbat kakiból kell kiszedni (és az ugye nem anyatejes), jól jön egy ilyen fertőtlenítős kézmosás), és a látogatóknak, védőnőnek, orvosnak is ott van...
Nekem egyébként úgy tűnik, intelligens családom van, mert vagy nem akarják mindenképpen megfogni a kicsit, de pl. anyum utazik idáig (buszon), de ő meg szokott hozni tiszta váltófelsőt, hogy meg tudja majd fogni a babát, de ne az utcai rucijában.

Anna!

A túlhordásban a legrosszabb dolog, hogy mindenki időzített bombának néz. :D:D
Az még hagyján, hogy engem szórakoztatnának, de már a páromat is. Ma pl. elment dolgozni, és ott valaki mondta neki, hogy nem is tudja, hogy mehetett ma be, mert xy felesége 42 percre rá megszült, hogy szólt a párjának, és ha így van, haza se érne... Én meg hiába próbálom bizonygatni, hogy azért ez nem így megy, zárt méhszájból ki kell nyílni (bár azt nem tudom, am is olyan-ea helyzet), és higgye el, ha látnék valamifajta rendszerességet az összehúzódásokban, szólnék, szültem már 4-et, tudom milyen. De most dolgozzon, utána lesz elég dolga, ki tudja, a két itthonlévő kicsi, plusz a nagyok iskolakezdése mellett mennyit tud majd.

Kriszti!

Is-is vagyok. Kiváncsi vagyok, már elmúlt a szüléstől és a fájdalmaktól való félelmem (ilyen szempontbólból még jó is, hogy voltak, akik előttem szültek, mert az ember újra és újra megerősítést kap - amit persze tudok is-, hogy fájhat, nagyon is, de a baba mindent megér). Tanévnyitóra, iskolakezdésre már nem érek haza (max. még itthon lehetek), ezzel sincs gond. :D
Amíg orvosilag nem idegesítenek a túlhordással (és remélem nem fognak akkor sem, ha holnapig nem szülök meg), akkor nem leszek türelmetlen, elvagyok én itthon... :D:D
Nagyanyósért nem irigykedem...
Neked a szüléssel meg legyen úgy, ahogy nektek a legjobb. Én nem fogok csúnyán nézni akkor sem, ha beelőzöl. :):) (De igazad van, legalább mi ne menjünk egymás agyára az időpontokkal... :D:D)
Amúgy meg épp tegnap akartam kérdezni, hogy ha HP-ben mérjük a közeledő szülést, akkor hány HP-nél kell indulni a kórházba? :D Nekem a napokban volt, hogy több volt 1 HP-nél a viselkedésem, de ezek szerint még nem érte el a szüléshez szükségeset. Te ma hány HP-s vagy? :D:D:D

Astrid

Kép
astrid

Jaaaaaaaaa,Móka ,annyit carakodott a net hogy nem is tudom írtam-e,de akartam,hogy én a helyedbe aztán nem csinálnék semmit,akármekkora bulik is szoktak lenni,most mindenki értse meg hogy te párnaposan/órásan már mással kell foglalkozz,gondolom apa se annyira önző,hogy ezt nem érti meg.Ha anyós pajti bulit akar,akkor vásároljon be és tartsa meg ti meg mentek mint vendég.
Nálunk a szept.5 após,apika névnap,de apósom is közölte(egész nyáron a telken van és ott cimborázik)velük,hogy tervezhetnek szombatra egy Viktor köszöntő bulit,de ha neki jön a telefon,hogy menni kell,akkor ő indul,vagy épp lemondja a bulit,ez most benne van a pakliban.Én már egy kolléganő búcsúztatását se vállaltam(ausztráliába megy ),én nem tudok már bulizni menni,meg kedvem sincs,itthon még a tv is idegesít,ha kicsit hangosabban szól,én meg már nem vagyok olyan állapotba hogy pucba vágjam alakást és terüljterüljsztalkámat csináljak.Így lemondtam.Aztán felhívott a kolleganő,hogy akkor meglátogatna,mondtam neki is lett volna meglepi buli,de sajna nem megy,mondta nem baj,ő kijön ,meglátogat,talán utazás előtt utoljára,azt kész.Megértette,hogy ez most nem fog menni!!!!!

Kriszti Kép

sutimano76

Erika, nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Manó, Gratula!!!!!! Jól beelőztél!!

Scooper, pancsika, nagyon sokat gondolok rátok! Hajrá csajok!!

Nekem fáj a derekam, meg a térdem. :? Egész éjszaka fejgörcsöm volt és keményedtem! Szóval szerintem én is alakulok!

Kép
kata05

Astrid, az eddig mért legmagasabb értéken vagyok 8) szerintem 8as 8)
most tényleg el, Atesz itt ül tüntetőleg mellettem, h mennnyünk máááá

vicger

BEX: ilyen lelkes anyóst ... a szülőszobába kívánkozik kéretlenül ??? ... na, ez már nálam a "beteg" kategória ... saját anyám nem kérne ilyet ... persze, ha én kérném, jönne ..

DORKA: no tapi ... ez nálam is gyagya ;) :lol: :lol: :lol: :lol: ... front volt, ezt nagyon megérzik a babák !!!!!!!! ... az utóbbi napok nyűgösségében tutira benne van ez is ... :cry:

KRISZTI: én is ahhoz igazítom a szülés időpontjára való "kívánságomat", hogy Lillával hogy lenne könnyebb ... a 6a nagggggyon jó lenne, mert hét vége, tehát apika itthon van :)

SÜTI: néha az anyósok is tudnak jó fejek lenni ... az enyémnek az utóbbi 3 évben (amióta házasok vagyunk) még nem sikerült ... de talán majd egyszer ...

Scooper, valami olyasmit említett, hogy valamit feltesznek a méhébe (méhszájhoz?) ,aminek kell 6 óra, és ha nem elég, akkor abból kap újabb adagot, ami még szintén 6 óra ... ezért mondta, hogy kb estére fog babázni ... de mivel ő sem értette pontosan, mit kap, én sem értem ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Dorka,nem tuti módszer,nővéremnek ugyan bejött,de pocifájásra a baba könyökét ott kell finoman maszírozni,ahol mi felnőttek csillagokat látunk ha beütjük.Próba cseresznye!!!Barátnőmnél ez azért nem vált be,mert ott az volt a gond,hogy a baba csak full cukros előtejet szívta ki,atöbbi tápanyagban gazdag meg bent maradt,kicsit lusti volt a drága.2-3 hónap után a csajnak már egyessével húllott a haja mikor a kicsilány felsírt,ráadásul elég rossz hatással volt a 2 éves fiára! is!!

sutimano76

Lehet zselét kap??????Nem tudom mijaz,de pár topikban olvastam hogy meleg előszerettel adják,pedig nem csodaszer!!!

sutimano76

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumiScooper, valami olyasmit említett, hogy valamit feltesznek a méhébe (méhszájhoz?) ,aminek kell 6 óra, és ha nem elég, akkor abból kap újabb adagot, ami még szintén 6 óra ... ezért mondta, hogy kb estére fog babázni ... de mivel ő sem értette pontosan, mit kap, én sem értem ...

Akkor méhszájérlelőt fog kapni gondolom (prosztagladin). De akkor nem biztos, hogy este babázni fog - bár kívánom neki a legjobbakat :):) - mert nem biztos, hogy hat, ha még egyébként nem lenne it az ideje. Ilyenkor meg szokták próbálni még másképp is...

Astrid

Kép
astrid

Scoopernak azért fontos az indítást,mert rossz volt a flow-ja és a doki azt mondta,hogyha rosszabbodik,akkor indítják.Nem tudom rosszabbodó flow-nál mennyire játszik szerepet az idő,de 6 ó,és talán még 6 óra.sztem ez kicsit sok,nem???Amúgy szept.5-re volt kiírva!!

sutimano76

Húha Süti ez elég érdekes módszer hasfájás ellen, majd kipróbálom, bár szkeptikus vagyok, bocs :oops: , de azért veszek majd Infacol nevű gyógyszernek nem minősülő puki összeterelő nyavaját, az Jancsikánál is bejött, csak kicsit drága, de teljesen jó volt.

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: