A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Katka!

A Hippnek van 6 hónaptól adható babakeksze és az gluténmentes :wink:
Vendég

no, gluténparások, megkeverem a dolgot, a legújabb kutatások szerint PONT ÚGY lehet elkerülni az allergiát, hogy ha 7 hós kor körül bevezetjük az étrendbe a glutént :roll:
Erre varrjatok gombot! :D
Úgyhogy én fogok neki adni babakekszet, mert az neki jó az ínyére, sőt, kenyérhéjat is!!!

(és most mindenki hullámozzon, mi lett a Kiflit Ne elhatározásomból :lol: :lol: :lol: )

Van viszont Mulupa és Hipp tejpépem, ezekről még mindig nem tudom, mire jó, lehet ezzel is pl. gyümölcsöt tuningolni?
Kell ez nekem/neki?
Vagy csak a tápszeres babáknak?
És az nem baj, hogy jóéjt-kaja?
Lehet adni délelőtt is...?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea, én is nagyon csodállak, én már akkor kivagyok, ha Apa egy-egy éjszaka nincs itthon céges dolgok miatt. Eddig ilyenkor mindig elhívtam anyukámat, hogy segítsen fürdetni. Most jutottam el odáig, hogy legközelebb talán már egyedül is megbírkózom vele :oops:

Mi ma a szentendrei skanzenban kirándultunk, jól esett. Teljesen felújították tavaly óta a bejárati részt, olyan mint egy vasútállomás és vonat is van, jópofának tűnt, de arra babakocsival nem neveztünk be.

Felavattuk a babakocsi sportrészét, először Julcsi gyanakodva nézett:
Kép

Egy idő után azért megjött a jókedve:
Kép

A vaddisznópörire nagyon megvetően nézett, úgyhogy megegyeztünk, hogy nem ezzel kezdjük a ht-t :lol:
Kép

És a tegnapi átaludt nap után ma nem aludt szinte semmit napközben, este 5-től már nagyon-nagyon nyügi volt, fél 8-kor aludt el végül. Remélem most annyira kiütötte magát, hogy reggelig nem kel fel :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Nemlajos: Én nem vagyok egy tejpép hívő...., nem szoktam adni. De elvileg egy töményebb kaja és azt mondják, hogy add este és akkor majd alszik a gyerek.... És igen, tehetsz bele gyümölcsöt....

Zita: Jó lehetett a skanzen. A képek nagyon aranyosak. :)

Lilla: Köszi a tippet, utána nézek....

Nekem az iskolakezdéssel/óvodakezdéssel telnek a napjaim.... Ma jöttem rá, hogy Zsófi kinőtte a tornacipőjét (is) és azt még nem vettem..... Egyébként már minden megvan. Ma mindent bekötöttünk, felcimkéztünk. Holnapra a tolltartó átnézése, rajzcucc összerakás és tornacipő beszerzés maradt.....

Hol van Marq, Pulcsi, Banloka? ??? Valahogy egyre csak fogyunk....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Pulcsi szokott jönni, Marquezat már én is rég olvastam..
Marq, Banokla gyertek mesélni :wink:

Hogy ez a Julcsi baba mekkora, nagyon husi :)
Tetszik a kocsija, jó ez a háromkerekű fazon, ha lenne még 3. kocsim biztos ilyen lenne :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

katka, hát köszi az infót :)
De mondjuk pont este nem eszik még, ugye délelőtt van kóstoltatás, vagy du, de este szopi van...
Ehh, majd elajándékozom, vagy nemtom...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nálunk újabb nehéz éjszaka. Ötletem sincs, hogy hova lett az én jól alvó gyerekem, aki picinek volt.... Nagyon lemerült vagyok.... :(

Asszem még nem meséltem, hogy beszéltem jósnővel, életemben először. Úgy 70%-ban eltalálta a dolgokat a jelennel kapcsolatban. A jövőről nem sok jót tudtam meg... :?
Elkeserítő, hogy egy jósnőnél keresem a válaszokat az életemre, nem?
Asszem nem dfepizek itt tovább. Kelnek a nagyok! ;)

Katka

katka22

Sziasztok,

Tényleg nagyon sokan a korábbi aktív tagok közül nem jártak erre mostanában. Marq nagyon-nagyon rég nem jelentkezett, Banokla sem mostanában, Pulcsi is alig-alig. Hahó csajok!

Glutén: én is olvastam már erről mindenfélét, aztán legyél okos. Olyan gyorsan változnak a különböző (és akár hivatalalos) vélemények, ajánlások a ht-ról, hogy ha valaki komolyabban belemerül a témába, akkor a teljes elbizonytalanodás a vége.

Katka, 70%-os jósnővel ne beszélgess :) Eszembe jutott Trelawney professzor a Harry Potter és az azkabani fogoly-ból (tegnap nézte vki?), aki egy kamu jósnő. :) Pontosabban szökőévente egyszer van egy erős látomása önkívület állapotban, oszt csók, a többi hókuszpókusz.
Komolyra fordítva, sajnálom, hogy mostanában ennyire nem érzed jól magadat a bőrödben. Drukk, hogy Peti mielőbb ismét jóalvó legyen, és hogy kisimuljanak körülötted a dolgok. Szerintem nagyon okos és irigylésreméltó módon kezeled az körülötted történő nem épp mindennapi és nehéz eseményeket... És ha szeretnél valami külső nézőpontot, akkor inkább menj pszichomókushoz, v. kineziológushoz, v. családállításra (ez gyors), szerintem. uff :)

Sajnos a mi éjszakánk sem volt zökkenőmentes. Kata 3-szor kelt, ebből egyszer Samu ébresztette. Szegénykém tuti allergiás valamire(mármint samu), mostanában megint ébred éjszaka egyszer-egyszer eldugult orral, tüsszögve. Ma kérek időpontot allergia vizsgálatra...

És nemrég meghalt a nagymamám, most a héten lesz a temetése. Nagy dilemmában vagyok, hogy Samut vigyem-e magammal... Tudok érveket és ellenérveket is, de egyelőre még a túl kicsi hozzá az erősebb, meg valahogy védeném ettől az egésztől. De nem tudom, hogy jól gondolom-e.
Lépek, megyünk ma a bölcsibe búcsúzni.

erpé

sziasztok

úgy látszik megsajnált a fiam :D
éjszaka csak 3x kelt enni aztán rögtön visszaaludt. 6 körül kelt, de elvolt a kiságyában majdnem 7-ig, aludni igaz így már nem tudtam ( ha ébren van végig őt hallgatom) de legalább csukott szemmel még tudtam pihizni...

KépKép
KépKép
adryn

Katka: jósnő? :? na de miért vagy ennyire magad alatt? ok, elhiszem hogy 4 gyerekkel eszméletlen nehéz főleg hogy Peti sem alszik jól, nekem csak Nico van, de a nappalok így is kemények. el tudom képzelni Neked még plusz 3-mal :? és mi rosszat mondott az a jósnő? egyébként ha már ilyenekhez mész tényleg csak olyanhoz akiről több embertől csupa pozitív dolgot hallasz. azért veszélyesek ezek a jósnős dolgok, mert mi elhisszük amit ő mond és a mi tudatalattink fogja alakítani úgy a jövőt ahogy ő elmondta.

Erpé: jó bölcsis búcsút :) én temetésre nem vinném. sztem kicsi még ahhoz, lehet nagyon felkavarná. én inkább este egy gyertyánál búcsúztatnám el a nagyijától. de Te ismered a fiad de belegondolva hogy még minket felnőtteket is hogy meg tud rázni egy temetés.... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok

glutén allergia: én meg úgy tudom, hogy nem kor függő. Akinek a szervezete hajlamos rá,tök mindegy mikortól kezdi el enni, ígyis-úgyis allergiás lesz rá.

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé: neked miért nincs vonalzód?

KépKép
KépKép
adryn

katka: honnan szerezted a jósnőt?

na leadtam a rendelést az osanitra (szomszédom mégse arra ment),remélem gyorsan ideér, mert Esztinek jó kis dühkitörései vannak

Kép

Kép
pgyöngyi

adryn: mert betojt a babafalvás valami miatt

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: akkor csináljatok nembabafalvásat :P én már adok kenyérfalatkákat Nico-nak. én is úgy tudom hogy aki hajlamos gluténallergiára annak 2 évesen is ki fog jönni. (van ilyen ismerősöm) Te is rég jártál már erre :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Jó reggelt!

Mostanában én is kevesebbet írok. Ennek az is az oka, hogy csak figyelek mit írtok, mert még nem tudok hozzászólni (nagyrészt a ht-ról van szó, és mi még ugye csak szopizunk).

Nemalvás nálunk is van továbbra is éjszaka. Szerintem a foga miatt. Csak az a baj, hogy ugyanúgy, mint Adryn írta, csak a szopi nyugtatja meg.

Nekem is ma lenne csomó dolgom, erre itt ülök, és várom a vízvezetékszerelőt. :evil:

Kép

Kép
rszg

Adryn, falatkákat? Csak óvatosan!

Gyöngyi: a barátnőmnek is rendeltetek? Elküldöd a számlaszámot, hogy utalhasson?

Katka, sajnálom a depit :( Segíthetünk valamiben?

erpé: nagyidat sajnálom :(
Én sem vinnék gyereket.
Az én nagymamám tavaly halt meg. Már meséltem, búcsú nélkül, a születése napján, egy heti látogatási tilalmat követően (kórház, influenza). Igazán nem voltunk közel egymáshoz, a mi családunk nem egy ölelgetős, szeretős típus, talán a nővérem olvasztott meg valamit a légkörből.
Neki nem is kis lányai vannak, 18, 13 évesek.
És hát eljöttek ugye a temetésre, teljesen jó kedéllyel (semmi különösebb megtörtség) betértek a kápolnába, hiába próbáltam utánuk szólni...
Hát szegény kiskeresztlányom kétségbeesetten sírva jött ki.
Nem volt ugyanis még lezárva a koporsó... :(

De én is kb. 13 lehettem, amikor meghalt a nagybátyám, és a mai napig ható megrázó élmény volt, ahogy ott sírt egy megtört öregasszony, hogy "nem ölelsz már, nem csókolsz meg engem".
Lehet, hogy ettől (is) lettem ennyire empatikus, amit egyáltalán nem bánok, de nem válik a hasznomra, és bizony nem tenném ki ennek a gyereket.
Én.
De csak elmeséltem...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Kellett nekem tegnap "dicsekedni" a 8tól 6ig alvással,a lányom tegnap úgy gondolta,nesze nektek.8kor alvás,aztán 10kor,éjfélkor,2kor,3kor :shock: kelés.Ilyen még SOSEM volt :roll: És nem volt éhes,3 korty volt a maximum minden alkalommal :roll: 3kor már köztünk maradt,és fél 7ig húzta.Kinyitotta a szemét,és rám mosolygott,esküszöm elszállt minden mérgem :oops: ami éjszaka volt.Persze ettől még hulla vagyok.
Még jó,hogy ma sem kell főznöm,olyan jó meglepi volt este.Tegnapelőtt panaszkodtam anyunak,hogy milyen szörnyen állunk anyagilag,és erre még ez a vacak etetőszék is,ha nem dönthető,bőven ráért volna még :evil: (ja és nem is tudom,írtam-e,hogy az öve sem 5pontos,ahogy írták,csak 3 :x :x :x )semmivel nincs szerencsénk.Hűtőnk üres,tiszta gáz.Na erre beállítottak este egy komplett "élelmiszersegéllyel" :lol: Azt mondták,megnézték mi nélkülözhető otthon,és azt elhozták :D Aaaaaaaaaaaaaaaaannyira jól esett.Sőt némi apanázst is kaptam,mert szülinapomkor ők is rosszul álltak,most hozták,úgyhogy lesz botmixer is! :D Szóval ahhoz képest hogy milyen éjszaka volt,elégé fel vagyok dobódva :D

És bocs hogy először írtam magunkról :oops:

Csibb!
Köszi a megnyugtatást.Taurus-micsoda név! :lol: Én egy 7000-es bosch-t néztem ki,van hozzá egy tál meg 400 W-os,meg különféle fejek,jónak tűnik,de lehet ma tovább kutakodom és lejjebb adom :wink:

Nemlajos!
Ezt én is hallottam már,hogy pont meg kell ismertetni a szervezetükkel "minél hamarabb",hogy ne legyenek rá allergiások,és abban is van valami,amit Gyöngyi mond,tuti,hogy hajlam kérdése is és csinálhatsz akármit,előjön :roll: Tényleg legyen okos az ember :roll: :?

Katka!
Én is kacérkodtam már többször jósnővel,de valahogy mindig lebeszéltem róla magam,vagy megoldódott a dolog :) Én is azt javaslom,amit Erpé.

Vettem egy könyvet(szeretem a pszichológia témájú könyveket)még régebben,de most kezdtem el olvasni(Moncsi történetéről jutott eszembe,mikor írta,hogy a párja nem akar segíteni)nagyon jó!
Gary Chapman:Egymásra hangolva-Öt szeretetnyelv a házasságban
Hihetetlen,hogy olyan magától értetődőnek tűnő dolgokra világít rá,és mennyivel egyszerűbb lenne az életünk,ha odafigyelnénk ilyesmire.Arról szól,hogy szerinte 5 féle "szeretetnyelv" létezik,hogy ki hogyan fejezi ki a szeretét,és miből érzi,hogy a másik szereti-e.És sajnos a legtöbb kapcsolattal az a baj,hogy mindenki úgy fejezi ki a szeretét,amit ő is elvárna,illetve jól esne neki,de a másiknak nem biztos,hogy ez kell,mert lehet,hogy neki más a szeretetnyelve.Pl.van aki a szívességekből,van aki minőségi együtt töltött időből,van aki testi érintésből stb. érzi a másik szeretetét.Tök jól leírja,hogyan ismerjük fel a saját,és a másik szeretetnyelvét,még én is meglepődtem,sőt megdöbbentem,hogy egy könyv világít rá,hogy mi is okoz nekem igazi boldogságot.Már csak az van hátra,hogy legalább a fontos részeket elolvastassam vele,vagy hajlandó legyen megbeszélni,mert bevallom őszintén,nem tudom,hogy neki mi okoz igazán örömöt(lehet,hogy jól csinálom,de lehet hogy nem,hisz még a sajátomra is most jöttem rá csak)
És van ilyen könyv gyerekekre,kamaszokra,és családi harmóniára,ja meg egyedülállóknak is!Nagyon elismert dokiról van szó.A családügyi minisztérium támogatta ezeknek a könyveknek a megjelenését!
Ha esetleg valakit érdekelne.

Bocs az offért!

Kép
Kép
zazzy

Hogy lehet Lara MA 5 hónapos,ha 31-én született,és közben volt 2 30 napos hónap?Ez csak kötekedés :lol: de azt hittem, a vonalzó "szabályosan" számol. :roll:

Kép
Kép
zazzy

zazzy: a vonalzó tud érdekesen számolni néha :D

nemlajos: most a barátnőd is meg te is kértetek, vagy csak a barátnőd? Még nem tudom, hogy mennyi lesz, mert e-mailt írtam nekik.

Kép

Kép
pgyöngyi

na állítólag csütörtökre itt van a cucc. 1500 körűl lesz, plusz 900 a pk.

Kép

Kép
pgyöngyi

adryn: Apa itthon volt két hetet, meg nyaralni is voltunk.

és végre Eszti is megfordult múlt héten hasról hátra, de azóta se.
Legújabb szava: bbbbbbbbbbbááá, és ez megállás nélkűl gyakorolja :D

Kép

Kép
pgyöngyi

többieknek: már megdumáltuk :wink:

zazzy, bakker, nagyon pihent vagy :)
A szülinapod is mindig ugyanazon a napon van, nem? Pedig volt közben egy-két szökőév... :wink:
etetőszékért én futnék egy kört, ez így már nagyon durva (a 3pontossal semmire sem mész, a gyerek kidől belőle :? )

Ez a szeretetnyelves könyv érdekes lehet, kár, hogy a pasimmal semmi ilyesmit nem tudok elolvastatni, én meg tudom, hogy mire vágynék. Mondjuk arra tényleg nem, hogy ő mire.
Hja, de. Nyugalomra, békére, csendre.
Egy agglegényhez mentem hozzá... :shock:
Tegnap pl. teljesen kiborultam, hogy Dömét altattam babakocsiban, főztem a paprikáskrumplit, a kutya toporgott az ajtóban, én 7-től néztem volna a Naplót, tehát addigra vissza szerettem volna érni kutyasétáltatásból, a Zuram meg számítógép előtt...
Aztán elzártam a tűzhelyet, fogtam a kutyát, és otthagytam őket... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nálatok is nyügös nap van? Nálunk nagyon. :evil: Most itt van az ölemben Nimród és nem tudom mi a baja, már bekentem a fogát Dentinox-al, bukott egy óriásit, amúgy nem tudom miért de akkorákat bukik még mindig :?
Még szerencse hogy Panna és Bulcsú elmentek hajókázni a balcsira, mert ők is nagyon hisztisek voltak reggel, én is elmehettem volna, de valahogy olyan sehogyan sem érzem magamat, na meg egyszerűen nem bírtam elkészülni a 3 gyerek mellett.
Na majd vissza is olvasok ha lesz időm :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát én nem szólok semmi rosszat a férjemre. Míg nyaraltunk, én Esztiztem, Ő meg a Lilit vitte fürdeni, játszóházazni, meg koncertre. És valamelyik reggel mikor Eszti kukorékolt, kivette mellőlem az ágyból is és lement vele, hogy én tudjak aludni tovább :)

Kép

Kép
pgyöngyi

rebi: (ha olvasol), megyek 12-én klubba, no? :)

Kép

Kép
pgyöngyi

vica: az Eszti is szokott még bukni. Valamelyik nap akkorát toccsant, azt hittem, hogy megint rotás :?

Kép

Kép
pgyöngyi

aah, lányok eltűnk a jó hosszú hsz-em. :-(((((
anna**

ne haradudjatok, akkor most csak nagyon röviden összefoglalom:

Zombi-társasághoz csatlakozom, Viktor 3 hete szörnyűen alszik, többször ébred éjjel, és úgy, hogy kiabál torka szakadtából, és hullanak a könnyei. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele, alig lehet felébreszteni. Lehet álmodik, vmi szörnyűsűgeket :-( Van vkinek ötlete erre? Mit tehetek? (lillaoh, te írtál vmi hasonlót)

Viktor szerdán lesz fél éves (mint Nico-béb, Adry szépek vagytok a képeken), HT-t tegnap du kezdtük, egy-két kanál almalével. Annyira nem volt oda.

Nemlajos örülök az aktvitásnak!! Én is nagyon szeretnék már vmi kis változatosságot, de egyelőre csak a háztratás, bébi ellátása, + a kertet most rendezzük, meg bútorokat keresünk a házba, megrendeltük őket, 4 hét múlva végre szép kis nappalink lesz! :-)

Katka, Petiapu tényleg szentiváni?! Akkor egy kicsit letisztulnak a dolgok nálunk, + nektek is okés, kirándulunk egyet együtt.?

Csibb, Máténak a legjobb eredményeket! Kérlek, küld el a MT lány elérhetőségét, szeretnék rendelni egyet.

Egy kérdés: mi a véleményetek az IKEA_s etetőszékről? Egy ismerős házaspár esküszik rá, tudom, hogy katka egyszer összefoglalta a jó etetőszék tulajdonságait, egy IKEA-s kb megfelel annak?

Köszi, és sorry, hogy most ilyen telegrafikus voltam...
anna**

Anna!

Én jókat hallottam az Ikeás etetőszékről.
Igen, én irtam hasonlókat. Annánál tök ugyanez van. Félálomban van, viszont ordit, mint a sakál, alig lehet megnyugtatni.
Én a fogra gondolok :roll:
Vagyis más ötletem nincs.
Vendég

Sziasztok!
Erpé részvétem. Sztem te tudod mi Samunak a legjobb, de ha érti talán felkavarja, ha nem érti akkor meg mienk? :roll:
Nálunk családi takonykór van. :cry: Katát éjjel 2x szívtam, mindkettő után fent volt fél órát + 5 perc szopija. Boti fújja éjjel. Gyerkők egész nap nyügik, Kata síkit ha bekapcsolom a porszívót, és utána legalább 10 percig előadja a hattyú halálát. :? Amikor apja felkelt újra elkezdte és jól elmondhatott engem mindennek ahogy kivettem….. :roll:
Gyöngyi köszi! :P Örülök, hogy apa ilyen rendes volt. Remélem kipihented magad rendesen.
Anna ikeás sztem nem jó. 3 pontos, még Botit is féltem benne. Én javaslom vegyetek olyat, amiben biztosan jól érzi magát a gyereke, az evés is fontos dolog, sztem egy kényelmetlen billegő székben rossz élményei lesznek. Használtan is lehet venni jókat, illetve Sziasztok!
Erpé részvétem. Sztem te tudod mi Samunak a legjobb, de ha érti talán felkavarja, ha nem érti akkor meg mienk?
Nálunk családi takonykór van. Katát éjjel 2x szívtam, mindkettő után fent volt fél órát + 5 perc szopija. Boti fújja éjjel. Gyerkők egész nap nyügik, Kata síkit ha bekapcsolom a porszívót, és utána legalább 10 percig előadja a hattyú halálát. Amikor apja felkelt újra elkezdte és jól elmondhatott engem mindennek ahogy kivettem…..
Gyöngyi köszi! Örülök, hogy apa ilyen rendes volt. Remélem kipihented magad rendesen.
Anna ikeás sztem nem jó. 3 pontos, még Botit is féltem benne. Én javaslom vegyetek olyat, amiben biztosan jól érzi magát a gyereke, az evés is fontos dolog, sztem egy kényelmetlen billegő székben rossz élményei lesznek. Használtan is lehet venni jókat, illetve olcsóbban újat is megbízhatóakat.
Botmixer nekem is noname és nagyon jól műkszik. Mondjuk nekem van hozzá magas tál, meg aprító is.
Zombikat sajnálom. Mi 2x kelünk még így is, betegen.
Hipp keksszel vigyázni! Nagyon finom! Még a végén eleszitek előlük. :lol: Én így jártam. :oops: Váltottunk kölesgolyóra. Azt korán lehet kezdeni, egészséges és finom. Mai napig imádja Boti! Sztem jobb a cukros cuccoknál. :!:
Bea tökéletesen egyetértek Csibb-el, nem zsarolni, próbálkozni kéne Majaapunak. Tudom, hogy nehéz helyzetben vagy és én könnyen beszélek, de én már elküldtem volna a fenébe (olyan véglegesen) ha vki ilyeneket mond. Irtó pipa vagyok ha vki anyaságot kérdőjelez meg, főleg, ha ritkán látja a gyereket. :evil:
Katka remélem a sulikezdéssel kicsit eltűnnek a felhők. Nem egyszerű ennyi gyerekről gondoskodni, pláne nem annyira a maximumon ahogy te teszed. Petinek talán kibújik lassan az első kettő tictac-ja, és visszatérnek a nyugis éccakák.
Ilda, ahogy elolvastam a kenyérhéjat, már előre hullámoztam. :lol: Szerencséd hogy utána írtad, lecsaptam volna rá! Örülök, hogy jól elment a szombat. Legkorábban mikorra lesz jogsid?
Én anno adtam Botinak du. gyümit péppel, sztem Katának is fogok, mikor már csak reggel este lesz szopi. Nálunk úgy volt, reggel tejci, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi pép-gyümivel, este tejci. Átaludni csak akkor aludta át, mikor már nem szoptattam. Pedig először este kapott tápszert, mégis csak mikor már reggel sem volt cici.
Nem is meséltem, fürödtek már együtt a skacok múlt héten. Kata nagy élvezettel bambulta Botit, akit csak a játékai érdekeltek. :lol: Viszont sokkal gyorsabb volt a dolog, az egy víz engedés, stb… miatt.
Na elaludt mindenki amíg írtam. 8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Rakok el céklát Katának. Holnap meg is kóstolja sztem. Répa nem jön be. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Most hívott bnőm a szeptemberi topicból. Hajnalban megszült. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok!

Hát én is csak itt kapkodom a fejem, mi csak tejcsizünk :D rszg-n kívül már mindenki ht-zik? :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

kukli: GRATULA neki!!!!!!

az én sógornőm péntekre volt kiírva, de még semmi :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

erpé: részvétem :cry: és én biza elvinném a gyerkőcöket, ez az élet teljesen természetes rendje.... és gondolom urnás lesz. a sógornőm elvitte a 3 és 5 éves gyerekeit a bodiesra, na azé azt túlzásnak tartottam, de nem sérültek tőle, csak már ismerik a felépítésünket...
Amúgy szerintem fel sem fogja igazán....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,
bölcsis búcsú megvolt, bár Samut alig tudtam rábeszélni, h lemenjünk. Hosszasan fejtegette, hogy ő már nem megy bölcsibe, hanem oviba, mert ő ovis nagyfiú. Csak azzal tudtam rábeszélni, h ott lesz Marci is, és tudnak egyet játszani. Ez tetszett neki.
Egyébként itt nem volt vers, meg ilyesmi, hanem a gondozónők rendeztek egy kis pikniket. Volt zene, enni, inni, szóval jó volt.

Zazzy, Chapman könyvéről és a szeretetnyelvekről én többektől csupa jót hallottam, bár én még nem olvastam. Egyszer csak eljutok odáig. És anyukád nagyon jó fej! :) Elhiszem, h fel vagy dobódva.
Ja, és nekem is egy noname botmixerem van, kiválóan működik.

Gyöngyi, üdv újra itt. Majd mesélj, és mutizz fotókat a nyaralásról.
Nekem is rendeltél osanitot? Írd meg pü-ben, hova utaljak.

Vica, nyüszi napot sajnálom. Altasd el Nimródot és pihizz egy nagyot. Tudom, könnyű mondani.

Anna, a szörnyű éjszakák nagy valószínűséggel a fogzás miatt vannak, ez megviseli ám a babókat rendesen...
Mennem kell, Samu éhes.

erpé

Csibb, Máténak drukk!!! De biztos vagyok benne, hogy egészséges, mint a makk. :wink:

Erpé, sajnálom nagyidat. Én nem vinném Samut. Sztem kicsi még hozzá. :oops:

Katka, jósnő???? huuuu az izgi. Én nem mernék elmenni, mert ha rosszat mondana, attól paráznék. Amúgy meg nem vagyok ilyen beállítódságú. :oops: :)

Nemlajos, műszakíiból engem elsőre megvágtak. Mint Adryn, én is az izzócserét húztam. Hát nem ment. :lol: :lol: :lol: De minek egy nőnek ilyeneket tudni????? Úgysem állok neki szerelni. :lol:

Bea, pasi meg ne zsarolgasson, hanem próbálkozzon romantikusabb dolgokkal. Télleg, visszamennél hozzá????

Osanit nekeünk megjött bécsi ismerős által. 5 doboz volt 32.5 juro.
Mikor kell elkezdeni adni? Ha már látom, h jön a fog, vagy ha már nyűgös?????????? De akkor honnan tudom, h a fog miatt az e????

Én eddig Szonjának csak almalevet és baracklevet adtam. Péppel várok 6 hónapig. Aztán azt a 2. szopi előtt fogom adni és utána megkínálom cicivel.

Ja, most olyat csinál a kisasszony, h kezét hátradobja a levegőben, lábai szintén levegőben, feját hátrafeszíti. És kalimpál. Olyan, mintha repülne. :lol: :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti, max. nem a fogtól nyűgös, a szer akkor is hat, mert fájdalomcsillapító... :wink:

Műszaki hál' istennek már nincs, csak annyi, hogy a kresztesztben az utolsó 5 az műszaki jellegű, a rutinom meg ugye a napi rutint kell bemutatni, mielőtt elindulunk.

Kukli, legkorábban? :) Nem tudom. A hétvégén vége a kresznek (csöppet intenzív...), aztán bejelentkezem vizsgázni, és hát nekem ugye (elvileg) nincs eü, mert van kismotoros papírom, úgyhogy egyből jön a gyakorlati rész, 30 óra (nagyon legalább).
Ha Dömére tudnak szomszédok vigyázni, és van pénz rá, akkor gyorsan letudhatnám, mert ugye én nem dolgozok, jó a délelőtt, meg az összes lehetetlen időpont.
Szóval elvileg még idén is lehetne, de nem lesz.
Dömét sem tudom, kire hagyom, pénzem is úgy lesz, hogy havi 10 órát tudunk fizetni, szóval elnyúlik ez. No meg ugye a pótórák...
Bár tegnap már a napi rutint megcsináltuk a Zurammal, kétszer is 8) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ilda kresz vizsgád ha itt lesz a Petzvál-ba (tőlünk nem messze) míg itt lakunk szívesen vigyázok a Gézengúzra addig ha gondolod.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást, nagyon jól esett ám! :oops:
Én egy kicsit el vagyok havazva. Befőzések, építkezés... Múlt hétvégén a viharban kiment a monitorunk, reméljük a biztosító fizet...
Krisztiánnak múlt héten voltak nyűgös napjai, egyszerűen nem akart aludni napközben, és sírt sokat. Tegnap vettem észre alul az éles fogacskát. :D Éjszakákra nem panaszkodom általában 1x-2x eszik, de azt is lezavarjuk kb.5 perc alatt, és alszik tovább. Csak azt nem tudom, én miért nem tudok aludni, éjszaka is 1/2 2-ig az órát néztem, reggel persze alig akarnak kinyílni a csípáim, de hát kelni kell :?
Ma este megyek ovis szülőire.Olyan fura. Gergő most kezdi az ovit, nagyon számolgatja a napokat, hogy mikor mehet ma este mondják meg. A jelét sem tudjuk még. Hozzánk nem jönnek ki előre az óvónők család látogatásra, jelet és egyebeket megbeszélni. Én olyan izgatott vagyok, hogy milyen lesz, nem látom mit csinál, hogyan viselkedik, hogy old meg helyzeteket. Na bocsi hogy ilyeneket írok, de ez van bennem. :oops: :oops:
Mi csak szopizunk még. A fordulás hasról hátra szépen működik, de hátról hasra elvétve.

banokla

papillon:még mi is cicizünk, én ilyen téren kötöm az ebet a karóhoz :) (még vizet se ivott) Múltkor nagyon sasolta a kaját, oda toltam elé viccesen, erre nem az ennivalóra, hanem a tányérra csapott le :D

erpé: igen, neked is rendeltem :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Zazzy: nekünk is meg van az Egymásra hangolva című könyv. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ja és Nemlajos én is egyedül olvastam el (apa nélkül) :wink:

Nemlajos: nagyon ügyi és kreatív vagy!! És micsoda energia bomba :shock: :shock: :shock: :shock:

Erpé: részvétem. :cry:

banokla

kukli, ott lesz, és szerintem örömmel igénybe is veszem majd az ajánlatodat! :D

banokla, azért gyere gyakrabban!

Jé, tényleg, mondtam már, hogy 6 hós adat: 7460g, 66cm (összement)? :)

pgyöngyi: és meddig kötöd az ebet? :wink: Most, hogy nincs vonalzód, nem tudom, hogy mennyi idősek vagytok.
Én is hat hós előtt egy nappal kezdtem (igaz, azelőtt már kóstolt vizet, meggylét meg baracklét, meg plüsst, meg füvet, meg szerintem egyszer egy hangyát... :roll: ), most meg csak kapkodom a fejem, hogy a pépektől hogy jussak el egy hónapon belül a kenyérhéjig (vagy valamilyen gluténig) :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi: De jó, hogy becuppantál! :) Csodálkoztam már, hogy hova lettél!

Banloka: Nem csodálom, hogy építkezés és befőzés mellett nincs időd jönni.... Azért jó, hogy benéztél. Ovi meg biztos menni fog.... Nekem is nehéz volt ez Zsófival. Ágival már simán vettem az akadályt.

Erpé: Részvétem. A lányok nagypapája tavaly ősszel halt meg. Én a temetésre nem engedtem el őket. Nagymamájuk nagyon ki volt borulva, féltem, hogy olyasmit látnak, amit nem tudnak értelmezni..... Én azt csináltam, hogy a temetés délutánján kimentem velük külön. Amikor olyan szép a sír, tele virággal. Külön vittünk kiskoszorúkat, gyújtottunk gyertyát és elbúcsuztunk papitól. Szükségük volt az elbúcsúzásra. de a ceremónia nem nekik való lett volna szerintem.... És rengeteg kérdésre kellett válaszolnom, amire egy temetésen nem lett volna normálisan lehetőségem.... Szerintem így jobb volt....

Erpé: Jósnő ott volt zavaros, ahol amúgy is nagy zavar van az életemben.... Hogy akkor most nekem mennyi gyerekem is van? 3? 4? És a párommal mennyit nevelünk együtt.... Én se tudom, akkor ő honnan tudná? Szóval nem volt rossz, mert sok mindent megmondott, volt érzéke hozzá.....
Inkább magamon akadtam ki, hogy egy jósnőtől várom, hogy megoldást adjon az életemre. nyilván nem fog....

Nemlajos: Aranyos vagy, de nem tudsz most segíteni....

Egész délelőtt a boltokat jártam ünneplő szoknyáért. Zsófi nyáron kihízta és persze nem kaptam. :twisted: Egyetlen jó dolog történt. Belefutottam Csibbékbe! :D

Katka

katka22

mentél, mentél, egyszer csak szembejöttek csibbék? :shock:
Hát mekkora ez a város? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Részvéteket nagyon köszönöm, sajnos most történt néhány szomorú dolog a családban, de nem érzem idevalóknak őket.
Samu és a temetés témában is köszönöm a véleményeket és ötleteket, segítettetek kicsit rendezni a gondolataimat erről. És én Papillon véleményén vagyok alapvetően, hogy a halál-temetés egy nagyon fontos része az életnek, nem akarom ezt én a gyerkőcök előtt tabuként kezelni.
Ugyanakkor az is igaz, amit Nemlajos és Katka írt, hogy biztos látna a megemlékezésen számára ijesztőnek tűnő megnyilvánulásokat, meg tele lenne kérdésekkel. És Samu nagyon-nagyon nehezen viseli, ha sírni lát... Nagyon magára veszi. Szóval jó ötleteket is kaptam: esti gyertyagyújtás és beszélgetés is tetszik, és a temetés után kimenni együtt a temetőbe, virágot vinni - az is tetszik. Majd még kitalálom...
Persze a temetés vidéken lesz, az egész család ott lesz, így most szervezem azt is, h ki is vigyáz addig a csimótákra, amíg mi bent leszünk a megemlékezésen. Eddig após a befutó, de még bizonytalan...

Gabka, nálatok milyen volt a bölcsis búcsú? ma volt ott is, ugye? Végül elmondták a verseket, mondókákat?

Banokla, jó, hogy bekukkantottál. Én is izgulok Samu és az ovi miatt.

Papillon, vagytok még néhányan, akik nem ht-ztok :) Én sem viszem egyelőre túlzásba, eddig csak barackot és almát kapott. És így is marad még két hétig.

És majd megszerelem a vonalzóimat :)

erpé

nemlajos: 21-ig :) Asszem ez a vonalzó már sosem fog megjavulni, most alkothatok másikat :evil:

katka: jósnő még mindig érdekelne :D

Hűű Eszti olyanokat pukizik itt mellettem (hangrobbanás) :shock: no be is sz@rt, mehetek mosni

erpé: szerintem ez a temetés tök gyerek függő. Pl. Lilit semmi képpen nem vinném el, mert ő már attól tiszta lelkis, sírós ha mondjuk kilyukad a zoknija, szóval egy temetéssel biztos nem terhelném a kis lelkivilágát, álmodozzon, amíg lehet és minnél később tapasztalja meg a rossz, keserves dolgokat....hiszen gyerek (no meg halak)

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: