A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Amikor először éreztem csuklani, először azt hittem, hogy rugdos, ugyanolyan érzés volt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem rugdosás, mert vagy 15-20 percen keresztül teljesen ütemesen ismétlődtek azok az apró kis mozgások. Valószínűleg ez volt az első csuklása, mert olyan rugdalózásba és sétába kezdett, hogy csak néztem, hogyan hullámzik a hasam - valószínűleg őt is meglephette a csuklás. Kép
Ma reggel kétszer is csuklott, aztán este megint egyszer, de most olyan aprókat, hogy belülről igazán nem is lehetett érezni, hanem ahogy odatettem a kezem a hasamra, akkor volt megint konkrétan érezhető - kívülről - az az ütemes, ismétlődő kis mozgás. Szóval olyasmi, mint amikor rúg, csak tart vagy 10 percig, és folyamatosan, kb. 1-2 másodpercenként ismétlődik. Legalábbis az én babám így csuklik. Kép

Kép

Kép
liv

Liv!
Pontos leírás a csuklásrólKépAz án babóm is elég gyakran műveli eztKép
Noémi
fantikbaba

Szia Marica!
Kipróbáltam tegnap a csokis módszert de semmi nem történt.Kép
Vagyis valami olyat éreztem,mint amikor buborékok
kipukkannak.De ez biztos nem az volt.
Vagy igen?Nagyon gyenge volt.Vagy lehet,hogy
kevés csokit ettem? 2db Mocart tallért.
Puszi,DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Kezdetben ilyen buborékos érzésem volt nekem isKép
Szóval ott mocorog az a babóca, csak nem érzed még intenzíven.Kép
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Szerintem éreztem már a csuklást. Pont úgy éreztem ahogy Liv írta, csak nekem nem tartott 20 percig. Olyan lüktető érzés volt, még néztem is, hogy ilyen ütemesen rugdos, de akkor ezek szerint csuklott.
Képzeljétek ez a gyomorégés nem annyira szimpla nálam. Tegnap éjjel még hánytam is tőle. Ráadásul olyan váratlanul ért, hogy az ágyba kezdtem és a wc-be folytattal. Úgyhogy takaríthattam éjszaka az ágyat! Remélem ez nem lesz így minden éjjel! Anykám megnyugtatott, hogy velem Ő is megszenvedett a gyomorégés miatt! Még 15-16 hét! Csak kibírom valahogy!

Ma voltam fodrásznál és próbáltam egy kicsit megszépülni! Megdicsért a fodrász lány, meg a műkörmös, hogy milyen szép kismama vagyok! Gondolhatjátok milyen jól esett!

Ma strandra akartam menni a barátnőmmel meg a gyerkőceivel, de nem lesz belőle semmi!

Puszi mindenkinek
Györesz 23+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok! Kép
Valaki elmondaná, vagy küldene egy képet a kismama relax fotelről?
Hogy néz ki, mennyibe kerül, hol lehet venni, mekkora helyet foglal...ilyen infókat is szívesen meghallgatnék...
Előre is köszi:
babóca
babóca

Sziasztok Kismamák!

Nem győztelek olvasni titeket. Most csak futtában név nélkül fogok válaszolgatni, mert amíg a törpe alszik addig főznöm kéne.

Mindenki maga dönti el, hogy fog-e fürdeni egy tóban-folyóban, hiszen ő tudja mennyire beteges. Nekem soha életemben nem volt gombám, szájfertőzésem, herpeszem és simán bementem a vízbe. Gabi fiammal voltum bányatavaknál, velencei tónál, szelidi tónál és a balatonnál. 1 db gombát szedtem össze amit 3 nap alatt kikúráltak. Mostani balatoni akciónk után nem lett semmi bajom. Ellenben a fiam meg elkapott valami vírust, dokinő megnyugtatott, ezt általában csak gyerekek szedik össze. Na köszi. De tavaly amikor még járni sem tudott akkor is vittük ide-oda. Tavakhoz. Semmi baja nem volt. Nem tudod kiszámítani. Igaz, aki nem kozkáztat az nem is veszít... na de mit is lehet veszíteni??? Egy jó kis pancsolást, azt lehet veszíteni.

Előtej!!!
Akár van, akár nincs semmi köze a későbbi tejtermeléshez. Akinek terhessége folyamán nem csöpög az nem azt jelenti, hogy nincs előteje, és nem lesz teje, hanem, hogy rendesen zárnak a bimbón lévő tejcsatorna végződések. Saját példa megint. 32. hét után valamikor reggel úgy ébredtem, hogy a cicimre egy jó hosszú és vastag valami volt rászáradva a cicimre a bimbóból kiindulva. Fáziskéséssel jöttem rá, hogy mi is lehet azKép De se előtte se utána semmi nem jött, ennek ellenére a fiamat 16 hónapig szoptattam. A lényeg szerintem: A szoptatás sikere a kezdeteken múlik. Se cumi, se cumisüveg, se tápszer, se tea, csak igény szeirnti szoptatás. Ami nem 3 óránkéntit jelent, hanem akár óránként egy órát. Ehhez persze olyan kórház is kell ahol ezt lehetővé teszik (room-in) és segítenek is.

most rohannom kell főzni.

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Babóca!

Mi a KIKA-ban vettük akciósan 39.900,-ért. Akkora mint egy normál fotel csak van hozzá lábtartó is. Volt kékben és natúr színben. Ugyanúgy néz ki, mint amit 80.000,- körül lehet kapni a kismama áruházakban. Na ezzel sokat segítettem! Kép
Barbara
babar

Köszi Györesz az infót!
Nem is tudod milyen örömet okoztál.KépKépKép

Sasha!
Mit is lehet vesziteni????????
Pl:A gyereket.De ha nem is vetél el az ember,
akkor a megszületés után jönnek a gondok.
Ismerek olyan csajt akinek a gyereke azért eset át 6 hónapos koráig 5 műtéten,mert az anyuka
terhesen Balatonozott.Persze ez nem azt jelenti,
hogy tuti igy lesz,de miért kockáztasson az ember
ha nem muszáj!?Különben nekem se volt soha gombám
vagy ilyesmi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Hahó lányok!
Tegnap dél óta senki nem írt!

Dia!
Nem tudtam rájönni, hogy mivel okoztam neked örömet! Szerintem valakivel kevertél, de azért örülök, hogy örültél! Biztos a babuci mocorgását érezted ezt én is megerősítem! Előszőr én is olyat éreztem, mint egy bugyborék (a 16. héten), de akkor még nem mondtam senkinek, aztán rá egy hétre megint éreztem, csak határozottabban és akkor már tudtam, hogy csak is a kicsi lehet! Ja és én egy-két hétig csak ülve éreztem, mert biztos úgy kevesebb helye volt!

Puszi
Györesz 23+5

Kép
Kép
györesz

Mi van lányok? Mindenki ennyire dolgozik? Lassan kihal a topik!

Tegnap voltunk Boban Markovics koncerten Szentendrén a Skanzenban. Nagyon szuper volt!

Jövő hét csütörtökön megyünk genetikai UH-ra és addigra lesz eredménye az AFP-nek is. Szerencsére elég lett a vérem hozzá! Kép

A Balatonról csak annyit, hogy én 17 éves koromig minden nyáron a Balatonban pacsáltam. Azon a nyáron volt valami balhé - talán döglöttek az angolnák - és azóta egyik gombát a másik után szedem össze. Most tuti nem kockáztatom meg a dolgot. Szerencse, hogy Horvátországba megyünk nyaralni, a tenger még fertőtlenít is.
Olyan jól találtunk szállást, hogy 2 hétre fejenként 38.000,- forintért tudunk egy egész házat bérelni 10-en, közvetlenül a tengerparton, saját stranddal.
Szerintem ennyit a Balcsin is elköltenénk szállásra.
Kaját viszünk, bár most azt mondják, hogy nagyon ellenőrzik a turistákat kaja szempontjából és elveszik ha sokat viszel. Majd ráülök! Kép
babar

Sziasztok csajok!

Ez a fürdési téma elég zavaros. Nekem azt mondta a dokim, hogy a hüvelybe nem tud feljutni fertőzés???????!!!! 20 és 36 fok közötti vízben lehet úszni és jót tesz. Nekünk itthon van medencénk amit csak mi használunk, folyamatosan takarítva van, de szerintem még abba sem fogok belemenni. Szerintem sem jó kockáztatni. Mert mi van ha mégis?? Ha ezért történne valami baj, azt nem bocsájtanám meg magamnak.

Mi is a Kikában vettük meg a relax fotelet. Azt hiszem, hogy 45 e volt, mert az akcióról lemaradtunk. De épp néztem, hogy a Megatoysban 90 e Ft!!!!!!!!! A Kikás fotel talán csak annyiban más, hogy rövidebb a háttámlája. De ez sem biztos. Viszont így nem olyan ormótlan. És tényleg baromi kényelmes. Mi krémszínűt vettem. A törökbálinti Kikába már ne keressétek, mert ott megszüntetik a baba részleget és már nem raktározzák. (két hete már csak a piszkos mintadarab volt) De a budaörsibe mindig van raktáron.

DiaKép
Az a buborék bizony a picikéd volt!KépKépKépKép Ne lepődj meg ha nem érzed napokig. És én sokáig állva nem is éreztem. Tessék örülni!Kép

Puszi, Gigi 23+5
(ha nem tudnám, hogy időben hol járok, akkor csak rá kell pillantanom Györeszre!Kép )

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Ugy látom, hogy a tegnapi hozzászólásomat "elfújta a szél". Pedig elküldtem. Kép Na mindegy, most újra leirom!

Dia: szerintem biztos, hogy a BABA MOCOROG Kép! Ez a buborékozás jellemzö az elsö megérzésekre! Most már csak figyelni kell, egyre többet fogod érezni. Szerintem elég lesz a 2 Mozart tallér Kép, nehogy nagyon rákapj a csokira!

Györesz! Gyomorégés Kép FUJJJJJJ! Jól kitolt Veled a gyomrod! Magasabban van a fejed éjszaka? Egy kicsit póckold fel! Meg azt hiszem a bal (vagy jobb?) oldalon kell feküdni, mert a gyomorszáj az ellenkezö irányba "kanyarodik". De ezt most ki kell kisérletezned, mert nem tudom melyik a megfelelö oldal. Bocs!
Olyan jó volt tegnap (is), mert rengeteget mocorgott a babánk, ebéd után kezdte, és vagy 3ig aktív volt Kép. Erre én eldöltem a széken Kép és babáztam! Mint akinek semmi dolga. (nem is volt ennél fontosabb!)
Tegnap voltam tanácsadáson, megmértek és tényleg nem hiztam Kép, max fél kilót. (a kezdetektöl!) De azt megjegyezte a védönö, hogy igyak több folyadékot! Azt én is láttam, hogy egy kicsit sötétebb a pisim (bocs), mint szokott, de nem tudtam mitöl van. Na mindegy majd iszogatok. Erre jön a saját védönöm (mig vártam a dokira) és közli, hogy óvatosan bánjak a dinnyével, mert sok benne a víz! Kép Na most légy okos, Domokos!!! Persze ö a vizes bokám miatt mondhatta ezt, de én ugy döntöttem, hogy nem hagyom ki a dinnyét! Ráadásul jó vizelethajtó és vesetisztitó! Szóval éljen a dinnye!!! Alig várom, hogy olcsóbb legyen és jól belakhassak belöle! Most cseresznyét csemegézek! Napok óta alig ettem gyümit, igy a hétvégén is megszenvedtem a nagydologgal Kép! Azóta meg semmi. Már elöre félek, hogy ez lesz a következö "keresztem".

Sasha: sajnos igaza van Diának, mert egy felszálló fertözés nagy züröket okozhat. Persze nem minden kismama szed össze ilyet (hál Istennek!), csak vannak rá fogékonyabbak. Neked szerencséd volt, meg az is lehet, hogy tiszta volt a viz. Ugy gondolom, majd ott a helyszinen eldöntöm, de valószínübb, hogy csak tusolok, mert árnyékban napozgatok Kép!

Marica
marica69

Lányok!
Én azt mondom, hogy ezt a nyarat kibírjuk valahogy! Szerintem az a legkevesebb, hogy idén nem tudunk fürdeni! Ti belegondoltatok már, hogy jövő nyáron milyen szupi lesz!? Már alig várom! Mi biztos, hogy menni fogunk a picurival ide-oda! Strandra tuti!
Már csak 2 hónap és vége a nyárnak, aztán szép sorra megszülünk! Olyan hihetetlen!
Remélem azért baba mellett is tudunk egy kis időt szakítani egymásra, mert hát tuti, hogy akkor is lesz ezer meg ezer kérdésünk egymáshoz!

Szia Gigi!
Már csak 16 hét! Te belegondoltál már ebbe?
Te merre laksz? Ti vásároltatok már valamit? Én már úgy szeretnék, de még nem merek, bár rengeteg dolgot kapunk, szinte semmit nem kell vennünk, de mégis megőrülök amikor elmegyek egy bababolt mellett!

Puszi Györesz

Kép
Kép
györesz

Marica, csatlakozom: éljen a dinnye! Kép

Györesz, én is remélem, hogy miután megszületnek a babák, azért - ha nyilván nem is ilyen intenzíven - folytatódik itt a babaneten a társalgás. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Mi a hétvégére már vettünk dinnyét. Igazi görög görögdinnyét. Nagyon finom volt, csak egy kicsit drága. De hát mit tegyen az ember lánya ha kívánós?!Kép
Este jól belakmároztam sárga és görögdinnyéből, majd egész éjszaka pisilni jártam!
Csajok este óvatosan a dinnyével!!!
Györesz!
Én még csak a 16. héten tartok, de már vásárlási mánia kezd eluralkodni rajtam! Mi lesz később? Most még csak magamnak vásárolok és próbálom úgy, hogy minden hétre jusson valami apróság. Így nem fogy el már első héten a fizetésem. A gyerkőcnek még próbálok nem vásárolni, addig a szobáját tervezgetem. Függönyt varrok, szőnyeget választok, tapétacsík, kijavítom a festési hibákat! Igaz még csak 3 doboz és a kismama fotel van a szobában már 3x átrendeztem. Ez legálább nem kerül semmibe! Kép
Barbara
babar

Györesz: álljunk pozitivan a dolgokhoz! Inkább már csak 1 hónap nyár (mondjuk aug. 1 hetéig), utána legyen egy kicsit lájtossabb idö! Kép Nekem ez a variáció jobban tetszene!

A vásárlással még mi sem vagyunk elörehaladott állapotban, csak 1-2 használt babaruhánk van! Már kimostam öket, tök szépek lettek igy kipucolva, "felújitva"! Kép Ja, meg Dorina babakádja még megvan anyuéknál a padláson! Majd meg kell nézni milyen állapotban van, nehogy akkor érjen csalódás, mikor használni kellene! Vettünk egy kiságyat is (persze azt is használtan), majd Robi felújitja! Remélem október végére elkészül vele Kép! Nagyon sok dolgot használtan veszünk Kép, de nem sajnos most nem birunk újakat beruházni. Bár, szerintem ez nem nagy baj, a lányom is felnött a használt kiságyban, ruhában stb. Söt, még meg is dicsérték, hogy szépen járatom! Kép Persze nem adtam rá minden vackot, csak ami jó állapotban volt. A gyerekruhák többsége "többgenerációs". Ami személyes dolog (cumi, cumisüveg, vagy ilyesmik) azt úgyis újan vesszük! Már alig várom, hogy vásárolhassak! Kép Kép

Jut eszembe: tegnap kaptam meg a Quelle 2004 öszi-téli katalógusát, amiben találtam kismama (szoptatós) melltartót (153. old. 15. kép) 2 db 5000 Ft lenne (az én méretemben). Tiszta pamut, nyitható kosarakkal. Szerintem megéri, Ti hogy látjátok?? Vagy inkább nézzem meg az OTTO-t is, hátha ott kedvezöbb??

Marica
22+2
marica69

Györesz!

Nekem gyomorégésre tudod mi vált be? MegfenyegettemKépKép a gyomromat, azaz megkérdeztem a dokit, hogy mit szabad beszedni. Megvettük amit ajánlott, de azóta se vettem be egy szemet se. (Mondjuk az éjszakai gyomorégés elkerüléséhez arra kell figyelnem 8ez csak saját tapasztalat), hogy este ne egyek sok édességet.)

Strand: nem akarlak elkeseríteni, de jövőre is 3-szor meg fogod gondolni, hogy a picivel elmenj-e. Egyrészt azért, mert elég tiszta-e a víz, hogy ő ne kapjon fertőzést (ill. nincs-e túlvegyszerezve, ha mesterséges víz). A második meg az, hogy egyáltalán nem könnyű (mit vigyünk enni, hol alszik, ki vigyáz mindenre amíg fürcsizünk vele (babakocsi)). Nem mondom, hogy lehetetlen, de azért anyapróbáló kihívás.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Én sokat jártam a barátnőmmel strandra amikor az Ő kislánya még 1 éves sem volt és nagyon élvezte, és nem is lett semmi baja! Biztos aggódós leszek, de túlzásba sem szeretném vinni! Például babaúszásra mindenféleképp vinni fogjuk, ezt már megbeszéltük a párommal és Ő is nagyon egyet ért ebbe! Persze ezt az egészet én is úgy gondoltam, hogy nem kettecskén a picivel, hanem más babás anyukákkal, és szerencsére az lesz körülöttem,nem is egy! Nem szeretnék otthon ülő és csak körbe-körbe sétáló anyuka lenni! De hát majd minden kiderül, hiszen még sosem tündököltem anyaszerepben!
Én is vettem gyomorégésre Rennie-t (a védőnő ajánlotta), de az is csak ideig, óráig hatásos! Édességet szinte nem is eszek, mert észre vettem én is, hogy attól még jobban ég! És olyan mintha az egész cselőcsövem be lenne gyulladva, hullámokba mintha késsel hasítanák végig! Mi lesz, ha még feljebb nyomja a babuci a gyomromat? Na mindegy nem nyafogok, hiszen erre az állapotra vágytam már olyan rég!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Görögdinnye: hetek óta eszem, nagyon finomakat vettünk eddig, de mindig este jön rám a dinnyeevési láz, ami, ugye, megpróbáltatásokat okoz éjszakára... Utálok ötször kijárni pisilni, de a dinnyének akkor se bírok ellenállni. Kép

Györesz, a júliusi Baba Magazin 20. oldalán többek között arról is szó van, hogy mit lehet tenni gyomorégés esetén, olvasd el!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Látom jó sokat írtatok!Kép

Marica,azt hiszem Neked volt gerincbecsípődés-szerű érzésed.Na,ma én is így jártam,most már jobb,de még nem az igaziKép
Nálunk is majdnem minden használt lesz,de nem bánkódok rajta,hiszen olyan gyorsan fog kinőni mindent.
Hogy állsz babakocsi-ügyileg?
Én most hordozót hajtok.

Dia,nálatok hol tartanak a munkálatok?
Nálunk most szárad az alap,szóval még eltart jó darabig.
Azok a buborékokat szerintem is a baba mozgása okozta!Kép

Györesz,örülök,hogy Te is újra írsz!!!

Többedik gyermeket váró Anyukák!
Nálatok is beindult már a csemeték részéről az intenzív anyásság+újabb hiszti-korszak,vagy ez csak nálunk van így?

Üdv mindenkinek!

Kata

20+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

GyöreszKép

Mi Dunaharasztin lakunk( közvetlen Soroksár után van)
Törpikének még nem vettünk semmit. Nekem van már egy relax fotelom, de még az is csak dobozban. Már kinéztük a bútort meg a babakocsit, de még várunk. Bár már idehúrcolnám a fél Megatoyst. A szobája már amúgy kész van, de azt azért van meg,mert a felső szintet is most csináltattuk. Úgyhogy már szép brumis tapétája van meg szép padlószönyege.
Olyan sok az a 16 hét!!! Inkább nem nyavajgok itt, mert még meghallja aztán elöbb ki akar majd bújni.

Dinnyés csajok!

Én minden nap eszem dinnyét. Teljesen rá vagyok állva. Az is jó benne, hogy sok vizet tartalmaz, mert én amúgy nem iszom túl sokat. Este tényleg nem túl praktikus!!Kép

Tegnap lett meg a terheléses vércukor eredményem. Én glülkozt ittam, két óra után mentem vissza. 6,8 lett. A papíron az állt,hogy a normál érték 6,0. Szerintetek ez nagy gáz???

Üdv, Gigi 23+5

KépKép
gigi28

Gigi!
Tökéletes eredmény, a papíron a "normál" értékek szerepelnek, és nem a kismamákéKép
7,8-ig teljesen normális.Szóval nyugiKép
Én nem vagyok ennyire szerencsés, diétáznom kell, és kéthetente vér kontroll.
Noémi
31+4
fantikbaba

Sziasztok Csajok!
Györesz!
Bocs most vettem észre,hogy összekevertelek
Noémivel.Kép
Szóval Noémi neked köszönöm.
Kata!
A szobák kész vannak,de a csempeverés és csempézés még hátra van.Kép Jövő hét.
De már most idegbeteg vagyok.Még nincs minden
vissza pakolva.Persze,anyóssom akarja berendezni
a mi szobáinkat.KépKi vagyok akadva!

Dinnye evés!
Imádom.Már ettem az idén vagy háromszor.
De már azt várom,hogy megtudjak venni egy 10kilósat,és megegyem egy nap alatt.KépKépKép

Én gyomor égésre RENEGEL szoktam enni.
Jó mert olyan mint a rágó.

Még én se vettem a kicsinek semmit,de már kaptunk
5 szatyor ruhát,zenélő játékot a kiságy fölé,
szoba hintát,mell szivót,kis kádat stb.Kép

Gigi puszi!Egyedül vagy még?
Dia 17+1

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Én már megint panszkodni fogok! Azt hiszem nem lesz gondom a hízással, mert ettől a gyomorégéstől alig van étvágyam és ráadásul pont a gyümölcsöktől ég a legjobban! Most is megettem egy banánt és ki is jött belőlem! Szegény babócám hogy jut így fincsi vitaminokhoz? Én is úgy kívánom a dinnyét, szerintetek az is csinál savat?
Szopogatom ezt a Rennie-t, de ez is csak kb. 1/2 óráig hatásos!
A párocskám meg mit mond mind erre: "Hát pedig az október még nagyon messze van!"
Annyira utálok nyüglődni!
Ne haragudjatok, hogy állandóan siránkozok, de annyira szeretnék olyan igazi fitti kismama lenni, akinek meg sem kottyan a terhesség, legalább is mindig így képzeltem el! Hát ez most nem jött be!

Puszi mindenkinek!
Györesz 23+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Nem állt szándékomban vihart kavarni a strandolós írásommal, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy mindenki a saját döntése alapján cselekszik, hiába az ellen v. rábeszélés. Negatív példák meg mindig akadnak, rettegve nem lehet élni, és ez a véleményem az élet bármely területéről.

Naaa!

Látom a gyomorégés a téma. Engem sem került el pedig még csak a 14. hetet taposom. Szerencsére már Gabimnál is bevált a TEJKép Kalciumban gazdag, nem gyógyszer és kb ugyanannyi ideig hat, mint a RennieKép

Liv!
Használd is ki a dinnyeszezont, hiszen már alig másfél hónap az az idő amíg fincsi dinnyét lehet kapni. Nyár végén már majdnem mind kásás a nagy melegtől.

Kata!
Nem is tudom. Fiam egy ördögfióka. Most sem jobb gyerek mint máskorKép Ma pl. anyósom féltett ülőgarnitúráját színezte UV narancssárgára... Mit fogunk mi ezért kapni délután... hajaj. Meg elég hisztis lett, meg verekszikKép Főleg a játszón. Visszaadja amit kap, amit valahol megértek, de mégsem tudok tolerálni.

Györesz!
Gyomorégés ismerős. Gabival én is októberre voltam kiirva és nagyon nyűg volt a végén minden, igaz nem a 24. héten kezdődött, hanem a 34.-en, de reméljük a legjobbakat. Szorítok! A dinnye elvileg nem savas gyümölcs. Próbáld meg pár falattal, hogy hogy viseli a gyomrod.
Gyomorégés ellen én csak a tejre esküszöm, de ne várj tőle csodát azért, de érdemes kipróbálni.
Leszel te még fitti kismami. Hiszen még miután megszületik a babád is kismami leszel még jódarabig. Majd akkor megmutathatodKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Kata!
Még nincs babakocsi, de van még idönk rengeteg!
Becsipödés Kép. Nekem majd 1 hétig tartott, azóta alábbhagyott, de próbálom kimélni magam Kép, nehogy elöjöjjön! Elmentem dokihoz is, rendesek volt, mert beutaló nélkül is fogadott! Nem is kellett, csak kb fél órát várakoznom! Jobbra-balra kitekergetett, aztán megkérdezte (2x is), hogy birok-e hasra feküdni ??? Kép Nem tudom, talán nem nézett rám vizsgálat közben! Kép Felírt egy krémet, aztán mégse, mert kismamák nem használhatják! Aztán kaptam egy fájdalomcsillapitót (Novopirin), meg egy izomlazitót. Meg ajánlotta, hogy massziroztassam magam!! Kép

Késöbb folytatom!
Marica
marica69

Végig olvastam az izomlazitó papirját, aztán ugy döntöttem, hogy nem kockáztatok (igaz, csak az elsö 3 hónapban, meg szoptatáskor ellenjavalt), elég lesz a maszirozás Kép. Szerencsémre azóta nem fájt, de ha ujból elöjön, akkor van rá gyógyszerem. (a neve most nem jut eszembe Kép )
Anyásság: az én lányom (12 éves) nem túl anyás mostanában Kép, de lehet hogy kezd féltékeny lenni Kép?? Mikor meglátta mamáéknál a (használt) babaágyat, nagy megkönnyebbülve mondta, hogy: szerencséje anyuéknak, hogy nem újat vettek! Jóindulatu kiscsaj, mi? (tudja, hogy neki is használt volt a kiságya) Meg egy kicsit huzza a száját, hogy miért ott lesz a kistesó az ö szobájában? Azért mert az a gyerekszoba!! Nem igaz?

Gigi: amit Noémi irt az mind helyénvaló, ugyhogy tök jó a vércukrod, ne aggódj! Kép

Györesz: A Rennie-t a védönö ajánlotta?? Rákérdeztem a gyógyszertárban, de azt mondták, hogy ez a gyógyszer kismamákon nincs tesztelve, igy a hatásáról sem tudnak Kép. Inkább nem vettem. De biztos irtam már Neked is az almát, mint gyomorégésre való csodaszert! Próbáltad már? Ha nem, akkor feltétlen próbáld ki, én ezzel oltom a tüzet. Sasha irta a tejet, én is próbáltam. Egy ideig biztosan jó, hosszabb távon nem tudom. Szerintem az alma hatásosabb. Meg amit irtam, az oldalfekvésröl!

Marica
marica69

Sasha, Marica!
Köszi a tanácsokat! A tej sajnos azért nem használ, mert úgy ahogy be megy, úgy ki is jön, szaladok tőle egyből a wc-re. A Rennie-t a védőnő ajánlotta és a papírján rajta van, hogy terhesség és szoptatás alatt is lehet használni, sőt még az is benne van, hogy enyhíti a terhesség okozta emésztési zavarokat! Szóval tutira szedheti kismama. Különben én sem rajongok érte, hogy már megint egy újabb gyógyszer, de csak akkor használom, ha már nagyon szenvedek! 2-nél többet még nem kaptam be egy nap alatt és max. 16 db-ot lehet 24 óra alatt bevenni! Tutira nem káros, mert répacukrot, magnéziumot, kálciumot, kukoricakeményítőt, burgonyakeményítőt és hasonló természetes anyagokat tartalmaz! Csak azért írtam le ilyen bőven, hogy ha valaki szedni akarja, akkor szerintem ez az amit nyugodtan lehet!
Almát azóta nem ettem, de majd kipróbálom! Viszont úgy megkívántam az aszalt ananászt és ettem egy kicsit. Le mertem volna fogadni, hogy savat csinál és úgy járok, mint a banánnal, de láss csodát még enyhült is a gyomorégésem! Úgy hogy most ezzel fogok próbálkozni!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györesz!

Nem hiszem,hogy vigasztal,de jelenleg én is nagyon messze vagyok a fitt kismamaságtól:úgy járkálok,mint aki be...(bocsi)Kép
GyomorégésKép
Azért elég erős,ha még hánysz is a savtól.Remélem használni fog valami,sajnos tanácsot nem tudok adni,nekem is az alma válik be.

Marica!

Masszíroz a párom,meg jégbalzsammal kenegetem,egyenlőre hatás nem túl sok mutatkozik.
Ha meglesz a gyógyszer neve majd írd le légyszives.Köszönöm!
Egyébként tényleg meglepő,ha nem tudsz hasra feküdni.Jó fej lehetett a doki!Kép
Úgy látom nem csak a fiam korosztályát fenyegeti a féltékenység.

Sasha!

Anyósod mit szólt az önjelölt festőművész produktumához?

Megmértem a hasam:99cm!!!(Reggel,evés előtt.)
Hogy fogok kinézni a végére?Na,sebaj!

Üdv mindenkinek!
Kata
20+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

NoémiKép
Időközben beszéltem az anyósommal (orvos) és ő is azt mondta, hogy ez teljesen jó eredmény, főleg egy ilyen cukros lötty után. Azért köszönöm!Kép

DiaKép
Ha a férjecskémre gondolosz, akkor még mindig egyedül vagyok. Szombaton délben érkezik a gépe. Már úgy hiányzik.(miket nem tesznek ezek a hormonok???KépKépKép)

GyöreszKép
Ha megnyugtat, én sem vagyok egy Rubint Réka féle kismama.Kép Igaz nem ég a gyomrom és most pár napja nincs is semmi panaszom, de ha látnád, hogy megyek??!!! Mint egy csámpás bálnaKépKépKép És még hol a vége??? Én leszek Moby DickKépKép

Épp most hallottam a híradóban, hogy holnap megdőlhet az évszázados meleg rekord!! 37-40 fokokat mondanak. Kép Én ki sem mozdúlok akkor a házból. Őszinte részvétemet küldöm a dolgozó kismamáknak!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Hol van a párod?Mivel foglalkozik?
Nekem most nagyon szúr a szivem.Olyan rossz.Kép
Lehet,hogy a melegfrontot érzi?
A vérnyomásom normális 120/70 a pulzusom 67.
Puszi,Dia 17+1Kép

Kép
Kép
lldicsi

sziasztok!

Gigi: Köszi a részvétet, de sajnos igy is el kell viselni ezt a kánikulát. De majd a jövö héten!!! Láttad a tv-ben, hogy 21-2 fok körüli idöt mutogattak?? Alig várom, hogy végre fázhassak Kép egy kicsit! Nekem már reggel is alig jött fel a papucs a lábamra, mi lesz délutánra?

Dia: nekem (még) nem szúr a szivem, csak egyszerüen nehezire esik neki dolgozni. Gondolom a meleg miatt is, meg csak több lett a keringö vér mennyisége! Meg néha alig kapok levegöt! Szóval jól érzem magam Kép. De ezt leginkább a meleg számlájára irom. De sajnos a székrekedés (bocs) miatt nem vádolhatom a meleget, igy csak szenvedek. Nem jöttem még rá, hogy mit csináltam máshogy az elmúlt héten, de piszkosul szenvedek Kép, ha WC-re kell mennem. Talán nem ettem elég gyümit. Bocs, hogy ilyeneket irok, de sajnos soxor ez is hozzátartozik a kismamasághoz. Azt hittem megúszom, eddig nem volt ilyen bajom.
A vérnyomásod is + a pulzusod is jó! De szerintem most már hidegfront közeledik. Inkább "csak" a melegtöl Kép vagy rosszul, nem a fronttól. Kép

Györesz! Sajnállak, hogy igy megkinoz ez a hülye gyomorégés Kép! Remélem valami azért mégis beválik ellene!

Kata! Biztos, hogy jó helyen masziroz a férjed Kép Kép? (Bocs, nem akartam indiszkrét lenni) Elöbb-utóbb meglesz a gyümölcse a munkájának Kép, tudsz majd "szépen" járni! Tegnap este a nagy hajolgatásba (virágot locsoltam) megint meghúztam egy picit a derekam, de ugy látszik kifeküdtem!

Marica
22+4
marica69

Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek csodák csodájára tegnap el tudtam aludni anélkül, hogy kellett volna bevennem Rennie-t. Égett a gyomrom, de közel nem volt olyan vészes, mint előtte. Fogalmam sincs, hogy mit csináltam másképp!

Marica!
Míg Te székrekedéssel küzdesz, addig nekem megy a hasam! Szerintem a sok magnézium az oka, de naponta 2x biztos, hogy szaladnom kell! Legalább ilyen problémám nincsen! A tejtermékek meg szabályszrűen átmennek rajtam. Fél pohár tej és sipirc a wc-re. Azt mondta a védőnő, hogy lehet, hogy tejérzékeny lesz a babuci és már most így reagál a szervezetem. Ez azt jelenti, hogy nem fog tudni inni tehéntejet!

Én is láttam az időjárás jelentést és tényleg nagyon enyhe idő lesz jövőhéten, de én sem bánom így legalább nem emésztem magamat azon, hogy míg én fekszem addig más úszkál, napozik, stb. Most egy kicsit önző vagyok!

Nekem is szokott fájni a derekam, vagyis hogy olyan mintha a vesém görcsölne be, de csak egy izom ugrik össze, ezt azért tudom, mert mondtam a dokinak, de a vizelet eredményem teljesen jó lett. Állitólag ilyenkor a picurka nyom valamit!

Hogy nekünk mennyi kínunk van! Milyen szép is a terhes állapot!

Puszi
Györesz 24+0

Kép
Kép
györesz

Szia Marica!
Nem zavar ha a wc-zésről irsz!
Itt nincs tabu.Kép
Tegnap este a szivem mellett még savam is volt.Kép
Ettem egy pár falat szűz kenyeret,aztán elmúlt.Kép
Annyira félek,hogy valami baja van a kicsimnek!Kép
Olyan soká lesz még szerda.
Akkor megyünk a 18.heti UH-ra.Kép
Puszi,Dia.Bocs ha sokat nyávogtam.

Kép
Kép
lldicsi

Lányok!

Szerintem ez a meleg mindenkit megvisel, akár terhes akár nem. Én is nehezen alszom el, napközben is nehezen mennek a dolgok, de ez van. Este lefekvés előtt veszek egy langyos zuhanyt és az nagyon jó tud tenni.
Van egy mondás: "Nem beszél a sza...ról, kinek rendben van az emésztése!" Hát nekünk nincs, így beszélhetünk róla. Nálam hullámzó a dolog! Van, hogy pár napig semmi, majd 2 nap szaladga. Mióta reggelente tejeskávézom, azóta egy kicsit jobban megy a dolog. Ha a kávé mellé bedobok egy pár szem cseresznyét, akkor garantált a napi többszöri látogatás! Kép
Mi csütörtökön megyünk 18.heti UH-ra és akkor lesz AFP eredmény is. Messze van még nagyon!

Barbara
babar

Dia! Biztos nincs semmi baja a babátoknak!! Kép Ez a te szived, nem az övé! Biztos csak a megnövekedett munka miatt rendetlenkedik! Sokkal több a vér a szervezetedben (ill. felhigult!), ezért többet kell dolgozni a szivednek is! Nyugi!
A szerda meg rögtön itt lesz, és akkor megnyugtatnak, hogy minden rendben Kép !!!
Györesz! Kép Ez tök jó! Lehet, hogy valamelyik gyümi tett csodát! Talán az ananász Kép. Próbáld meg ma vagy holnap is, hátha beválik savlekötöként!!
Vitamint én is szedek (Materna), gondolom abban is van magn., csak nem olyan mennyiségben, mint amennyit Te szedsz! Kajákat miket eszel?? Már nem bánnám azt sem, ha hasmenésem lenne Kép, csak ne kelljen erölködni ! Már attól tartok, hogy a nagy eröltetéstöl megpattan a burok, vagy leválik a lepény. Lehet, hogy ez hülyeség, de akkor is aggaszt!

Ja, ha idegeskedünk, attól is megnö a sav Kép mennyisége!
Ugyhogy tényleg nem éri meg, hogy rosszul érezzük magunkat valami hülye kolléga, szomszéd, jóakaró stb. miatt! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Úgy látom ez a reggel kicsit jobb mindenkinek.Kép
A járásom sokat javult,na a szambázást azért ma még hanyagolom.Kép

Marica!
Én is gondoltam már,hogy szólok a páromnak: kicsit feljebb és hátrébb kellene
masszírozni...Hehe.
Engem sem zavar a WC-téma.Laevolac-ot próbáltad már?Nagyon dicsérik.Én nem próbáltam,eddig nem volt rá szükség,de tudom milyen kínlódással jár a dolog-rendesen ki lehet merülni tőle.
A papucsba nekem is úgy kellett bepréselni a lábaimat.Kép

Dia!
Engem is elkap időnként az aggodalom,hogy vajon minden rendben van-e odabent,aztán azért átmegy rajtam.Meglátod az UH után Te is megnyugszol,szerdáig hamar elrepül az idő,addig itt majd boldogítunkKép

Györesz!
Már 24+0?Tényleg repül az idő.
Örülök,hogy Te is jobban vagy!
Tejcsid szivárog még?
Tehéntejtől a fiamnak eleinte kiütései és hasmenése volt,pedig 1 éves kora után fokozatosan próbáltam bevezetni-aztán úgy látszik kinőtte.

Barbara!
Csütörtökig sincs már egy egész hét!Kép
Nekem egy csomót kell várnom még az UH-ra,megpróbálok addig is keveset aggódni-nem könnyű betartani.

Üdv mindenkinek!

Kata
20+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Dia!
Ilyenre még gondolnod sem szabad, hogy baja van a babátoknak! Nyugi! Minden rendben lesz! Az én szíven meg ezerrel szokott kalinpálni, de ez normális. A védőnő azt mondta, hogy lesz olyan, hogy 130 lesz a pulzusom teljesen nyugalomba, mert a szívnek most jobban kell pumpálnia a vért.

Marica!
Az tényleg nem tesz jót, ha erőlködsz. Mindenféleképp el kell érned, hogy ne kelljen megküzdened érte! Próbáld meg kitapasztalni, hogy mi az ami hatásos! Próbáld ki azt amit a Barbara csinál, az elég hatásosnak hangzik! Én azért nem tudok tanácsot adni, mert nekem tutira a magnézium, mivel volt, hogy totál szárazakat ettem egész nap, mert én is tudni akartam, hogy mitől megy a hasam és akkor is ment. Szóval nekem mindegy, hogy mit eszek vagy hogy mit nem eszek! Azért persze oda kell figyelnem, hogy ne legyen kóros a hasmenés, mert az sem jó! Pl. a belek fokozott mozgása is okozhat méhösszehúzódást. Hát nem egyszerű ez az egész!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Kata!
Bizony repül az idő, bár én így is telhetetlen vagyok, mert állandóan sürgetném, de csak azért, hogy a babócámnak egyre nagyobb esélye legyen, ha véletlen előbb ki akarna bújni! Mindig számolok neki vissza, hogy még mennyit kell kibírnia odabent.
Mi is csütörtökön megyünk 3D-s UH-ra, már én is nagyon várom, de azt még jobban várom, hogy elteljen 3 hét és megint megnyugtasson a doki, hogy a méhszájam változatlan. Tegnap este megint sokat keményedtem és ilyenkor mindig elkezdek aggódni! Nem használ nekem már semmiféle gyógyszer! Bármilyen fájdalmat kibírnék, ha tudnám, hogy az nem okozhat gondot!
Lehet, hogy nem fogok várni 3 hétig, mert a dokim azt mondta, hogy ha nem javulna a helyzet akkor be kell feküdnöm egy pár napra a kórházba infúzió kúrára és az biztos segít! Én már azt sem bánnám, csak tuti legyen hogy nem nyílok idő előtt!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Lehet,hogy én sem bírnám ki még három hétig.
A kórház nem hangzik túl jól,de tényleg így van:meg kell tennünk,ki kell bírnunk most mindent a kis tökmagokért!
Jó,hogy most már nem tudsz előlünk nyomtalanul eltűnni,a múltkor is aggódtunk ám rendesen!
Reméljük,hogy minden rendben lesz és a babód jó sokáig benntmarad!

Na,ma nyugisabb vagyok,erre a párom olyan nyűgös,hogy még ránézni is rossz.Lehet,hogy azért,nert el kell lapátolnia pár köbméter homokot és éjszakás volt?
Jajj,ezek a pasik minden apróságon tudnak nyavalyogni...Kép

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Ari vagy! Különben ha bármi történne, pl. kórház, azt remélhetőleg előre tudni fogom, de ha nem akkor megvan Liv telefonszáma és akkor vele üzenek majd! Nem tűnök el többet!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Marica!
Nem kezdtél mostanában vasat szedni? Mert attól is lehet székrekedés. Másfajtát kell kérni a dokitól, ha igen. Ha nem akkor sajnos passz, hogy mitől lehet. Az erőlködéssel tényleg vigyázni kell. Na nem a babára káros, hanem az aranyér fájdalmas és nehezen múlik, ha már kijöttKép nekem szülésnél jött elő, de azóta is bírkózom vele (2 éve hehe), és előre írtozom a gondolattol, hogy a szülés milyen lesz így, illetve, hogy milyen lesz utána....brr.Kép BocsiKép

Györesz!
Sajnálom, hogy ennyire érzékeny a gyomrod, de örülök,hogy a Rennie ilyen természetes.

Kata!
Halványítani sikreült a folton száraz folttisztítóval, de majd nekiesek a Vanish oxival, csak pont el van fogyvaKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia DiaKép

A babáddal minden rendben, semmi baj sem lesz!!
A férjem kereskedő, és Hong Kongban van. De végre holnap már jön haza!!
Majd még írok, csak épp itt a keresztfiam.

Puszi, Gigi 24+0

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Sasha: vasat külön nem szedek, csak Maternát, de abban is van valamennyi. Most megpróbálom néhány napra kihagyni. Csak az a baj, hogy egy kicsit vérszegény is vagyok Kép, igy kellene a vas.

Györesz, Barbara: lehet, hogy tényleg hatásos lenne a kávé + cseri, de ezzel meg az a bajom, hogy már kávét sem merek inni. Egyrészt: gyomorsavnak nem tesz jót, másrészt: mivel vérszegény vagyok, igy "vasaznom" kellene, a kávé, tea viszont gátolja a vas felszivódását. Ördögi kör. Kép
De azért hétvégén kipróbálom. A cseresznyét különben nyomatom rendesen, illetve kb. 1 hétig nem ettem (lehet, hogy ez volt a baj?). Most ismét vettem 2 napja, de nálunk már alig lehet kapni. Barackot is eszegetek egy keveset, de még nem hatott Kép. Majd talán veszek szilvát a piacon! Abban van még reményem! Kép
Györesz: ha sokat pihensz, meg szeded a magnéziumot, akkor biztos kihúzod végig! Kép Addig legalább fekhetsz, utána már ugysem lesz idöd ilyesmire! Kép

Kata: Hogy Neked milyen kényes-kényelmes párocskád van Kép. Nem tetszik Neki éjszakázás után a lapátolás??? Még ilyet! Mond meg neki, hogy csak kinlódna ö annyit, mint Te a terhességgel! Akkor mi lenne vele? Kép

Marica
marica69

Györesz Kép Nem jelentkeztem be a jövő hétre szülésfelkészítőre; úgy gondoltam, várok még egy hónapot, hátha akkor te is tudsz jönni. Ha akkor sem, hát akkor augusztusban majd elmegyek!
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Csajok!
Tegnap megettem egy 5 kilós dinnyét.KépKépKép
Egész éjszaka a wc-re jártam.KépKépKép
Ezért most fáj a fejem,mert nem aludtam ki magam.
Gigi!
Akkor most biztos el vagy foglalva a férjecskéddel.KépDe ha majd rá érsz irj!
Mivel kereskedik?Sok mindent hozott neked?
Puszi,Dia 17+4

Kép
Kép
lldicsi

Szia Marica!
Most találtam a keres-kinál topicban.
Stella Szoptatós melltartó 1680ft.
Baby Fun Babaápolási Mintabolt
Bp 1.ker.Csalogány.u.42/a.
Pusz,Dia.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Marica!

Az övterelő egyáltalán nem kényelmetlen. A lényeg, hogy nem a hasadon ránt egyet az öv, ha például hirtelen fékezel, vagy egyéb gond van, ilyenkor ugyanis a bébi sérülhet.

Én az első terhességem során is használtam, akkor is jóleső érzés volt, hogy nem birizgálja a hasamat az öv.

Most a második terhességemnél meg már szükség volt is rá: egy részeg barom (bocs) belénk jött hátulról...

Én azt mondom, ne sajnáljátok rá a pénzt! 7.000-10.000 Ft, de az ötletek topikban olvastam, hogy kölcsönözni is lehet.

Üdv.
Mackósajt
mackósajt

Szia DiaKép

Tegnap tényleg megjött a férjem.Kép Van egy cégünk és hajdíszeket, dekorkozmetikát és hajkeféket forgalmazunk. Régen én csináltam az adminisztrációt meg a könyvelést, de mióta terhes vagyok, megbízhatatlan munkatárs lettemKép Úgyhogy felvettünk egy csajt helyettem, a könyvelést meg a barátnőm csinálja.
Én is imádom a dinnyét. A másik topicon most megy a "harc", hogy lehet egy dinnyét enni vagy sem. Állítólag nagyon cukros. Én akkor is eszem! Inkább dinnyét egyek, mintsem valami cukros üditőt igyak.
Kaptam a férjemtől egy digitális fényképezőt. Most azon gondolkozom, hogy felrakjam e a képem, mert olyan borzadály nagy a fejem, hogy fúúúúj. Kép Meg azt sem tudom, hogy kell. Na mindegy.
Merre laktok?

Mackósajt!

Teljesen egyetértek veled!!!!! Én 7 ezerért vettem az övterelőt, de nem bántam meg.(mennyit ér egy gyerek élet????) Nekem biztonságot ad. Elötte állandóan húztam lefelé az övet (persze, ha nem én vezettem) Pestre már be sem mennék nélküle. Jó ötlet, hogy kölcsönözni is lehet.Kép Így legalább már ez sem pénz kérdése. (mint általában minden ami a babákkal kapcsolatos)

Puszi, Gigi 24+2

KépKép
gigi28

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: