A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok lányok!

A bölcsiben sajnos tényleg munkáltatói igazoláshoz kötött, hogy felveszik-e a gyereket, de az oviban már nem, úgyhogy azzal nincs gond. Én rá is kérdeztem, mert a tájékoztatón már nagy pocakkal voltam, de azt mondták, nem számít nekik.

A háton fekvést azt hiszem Szilvi nagyon szépen leírta, teljesen így van. Mondjuk nekem egyik oldalt sem szereti Vince, így a szoptatós párna van a hátam alatt és félfordulatban alszom.

Az allergia szezon sajnos eltarthat szeptember közepe, végéig is, attól függ, meddig van virágzás. Nekem külön gond, hogy nem csak parlagra, de feketeürömre is allergiás vagyok, ami a parlag után kezdi, így aztán még tovább húzódik. ma reggel is csak tüsszögök meg fújom az orrom. :S

Szép napot mindenkienk!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Krisztina, teljesen igazad van, a mózes részét a Giordaninak én sem találtam túl nagynak. 70 cm :-(
A Cam comby babyt (azt hiszem) néztem ma neten, az 5e-rel több (szóval még belefér), és ugyanazokat tudja, azt élőben is szeretném megnézni. Ti is ezt vettétek? Mert van a Camnek több típusa, 150e-ért is, na, annyit nem szívesen adok ki.
Emlékszem, hogy Te is ezen dilemmáztál...
Örülök, hogy javulsz.

Reni,
Nem, még nem rendeltük meg, az ágy+pelenkázó szinte biztos, majd próbálok feltenni képeket délután, a babakocsin -mint látjátok- még dilemmázok.

Ja, Reni, én is "félek" attól, hogy mi van, ha mégis kisfiú! Bár a 6 db Tesco-s bodyn kívül másunk nemigazán van.

Nekem Babu a legjobban akkor kaparászik, ha jobb oldalt fekszem. Érdekes, régebben meg voltam győződve, hogy azon az oldalon van a feje, de szerintem már megfordult, a gyomrom-köldököm körül érzem mostanság. Kedden uh., majd kiderül.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata
tök arik a cuccok! :wink:
jó babázást,és gyakorlást!!!
És valóban ne hallgass arra a vén tyúkra! a csajoknak igazuk van az alvással kapcsolatban!!!

Szilvi
én is szívesen bejelölnélek az iwiwen! :lol:

Zsuzsi
mi Cam kocsink akciósan volt 150 ezer.... :shock:

Krisztina
örülök,hogy jobban vagy!

Enikő
????????????

Vick
te fent vagy az iwiwen?

Tegnap nálunk is itt volt az asztalos,megrendeltük a szekrényt,meg a pelenkázós komódot. azt mondta,hogy legkésőbb szeptember végére készen lez. Hát nagyon remélem!mert addig nem igazán szeretnék vásárolgatni,amíg kész nincs a szekrény...

ma délután megyek dokihoz,remélem,hogy nem leszek ágyhoz kötött,és minden rendben van a méhszájjal.

Alvás: a háton fekvés nekem sem nagyon megy,a jobb oldalt fekvés sem túl kényelmes,így az éjjel nagy részét a bal oldalt töltöm. de most jövök rá,hogy ez így pont jó... :lol: én a szopi párnával támasztom a hasamat ki,mert már másképp nem is tudnék aludni... :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Zsuzsi,mi is a camot vettük,az akciós színe 90 /egyébként 115 /volt.Nekem nagyon tetszik és tényleg nagyon kicsi a váza összecsukva.Mi társasházban lakunk és örülök hogy nem kell majd a közös tárolóban tartanom,hanem simán elfér kis helyen a lakásban.

Most örvendezek mert megjött az Anita szoptatós melltartó amit rendeltem,nagyon kényelmes.Már látom imádni fogom.

Kép

Kép
krisztinaa

Dy jó ez az anyucis vonalzó,megyek megnézem az oldalt. :D

Kép

Kép
krisztinaa

Érdekelne, ki vett már cumisüveget és milyet? Szoptatásra készülök, de 2 cumisüveget vennék, a biztonság kedvéért.
Köszi

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Krisztina, akciósan most is 90 ez a típus.
Edina, Ti más Cam-et vettetek, a tieteknek 3 kereke van. Szóval ne aggódj, biztosan jó vásárt csináltatok.
Vasárnap megyünk élőben összehasonlítani a két típust (Cam-Giordani), aztán meglátjuk.

Vick, fogalmam sincs, milyen cumisüveg kellene...

Nekem is Anita szoptatós melltartóm van, egy fekete és egy fehér, már hordom őket és nagyon kényelmesek.

Edina, majd írj, mi volt az orvosnál. Szorítok!

Most jövök kintről, 41 fokot mutatott az utcai hőmérő, napon. Borzasztó meleg van.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Rossz hír: nem tudok holnap jönni, azt hittem megúszom a melót, de nem.... :(
Marad az októberi bababörze.

Cumisüveg: a barátnőm azt tanácsolta, vegyek két kisebbet, ha tudok szoptatni az egyenlőre elég. Ha nem, akkor még mindig ráérek nagyobbat venni. Én Philips Aventet veszek.
Cumiból is 1-2 darabot ajánlott, de mondta, hogy ne átlátszót, hanem színeset, azt könnyebb megtalálni! :D

Holnapra jó szórakozást, beszámolót kérünk!

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Lányok!

Ti a www.neobaby.hu -n nézelődtök? mert az árak odapasszolnak. Kíváncsiságból megnéztem a babakocsikat és ezt dobta ki. Sok más is van akciós áron. Szétnézek.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Dorka, nagyon sajnálom. :cry:

Mi az, hogy kisebb cumisüveg? 125 ml-s?

Mellszívót érdemes venni? Milyet? Persze, jól nézek ki, ha bevásárolok előre (nem olcsó), aztán meg nem lesz mit fejni.

Vick, azt is néztem, de máshol is annyi akciósan ez a típus. Szét kell nézni, mert azért néha van 5-10 e Ft eltérés is az árak között. Az is számít, minden számít. Neked sok mindent kell venned?
A Viktória nagyon szép név szerintem, két barátnőmet is úgy hívják :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Nem sok mindent kell vennem, a lányokról szerencsére sok dolog megmaradt, csak az ő cumisüvegjüket nem szeretem ( ők igen), sokszor a cumi mellett is folyik a tej és macerás, mire eltalálom, hogy nem fog folyni.Szóval mindenképp váltok.
Mellszívót én kipróbáltam kb. 3 félét, mire megtaláltam a szerintem legjobbat.
Kezdtem az Aventes pumpással, 5 szívás után nem szívott( csak én szívtam... a fogam). Akkor ugrasztottam a kórházból a férjemet, hogy vegyen másikat,ami Chiccos volt,szintúgy jártam vele, kb. 1 hétig bírta. Hozzáteszem 10 ezer Ft-okat dobáltunk ki.
Aztán megvettem a Pesztonkát, ami elég régi típus, már vagy 10 éve biztos forgalomban van,de az annyira jó, azóta is szuperül szív és gyakorlatilag teljesen puhára lefejt. Úgyhogy én ezt tudom ajánlani. Ez kis motorral megy, van hozzá orrszívó cső is a babának és most láttam, hogy lehet hozzá külön is venni alkatrészeket, ha bármivel gond lenne vagy véletlenül eltörne.
De úgyis nézelődtök majd holnap. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Ja!
2 dl Laktoherb tea után ömlött a tejem. Ajánlom!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok lányok,

nagyon jó napom volt ma, egész nap babáztam, este jött értem a férjem.
Most nics erőm/időm írni csajok, de holnap akkor ott leszek.
És majd élőben reagálok a mai felvetésekre.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

sziasztok!

megvolt a doki látogatás,és minden ok! Gréta kb 30 hetesnek felel meg. A méhszáj zárt,és jól tart,szóval nem kell feküdnöm!!!!! :lol:
Ja,és a biztonság kedvért megfordult a drága,már nem keresztben fekszik,hanem lábbal lefelé... :shock: Szóval még mindig nem találta meg a helyes irányt. :D

Vick
cumisüvegből nekem is az Aventet ajánlják,mert úgy tűnik az a legjobb....
nem tudlak bejelölni az iwiwen,mert valamiért nem talállak,de elküldöm priviben a nevem,jelölj be te! :wink:

Jó szórakozást kívánok nektek lányok holnapra!!!!!!!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Ma nem tudtam jelentkezni, de holnap én is ott leszek 10-kor az Árkádban.
Csak a cumisüvegre reagálva: szomszédasszonyom (újdonsült anyuka) ajánlotta a Tommee Tipee cumisüveget, állítólag annak az alakja felel meg legjobban a mellformának. Hogy ne alakuljon ki a babának valamilyen cumizási zavar, vagy minek hívják.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Jó nézelődést meg trécselést nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

látom kihalt ma a topic rendesen.... :lol: :lol:

Jó vásárlást csajok! és vigyázzatok az ebéddel!!! :wink:

El is felejtettem dicsekedni azzal,hogy tegnap apival bementünk a brendonba,és megvettük a pelenkázó feltétet,meg api választott egy kombidreszt Grétának. Na mit szóltok hozzá? :lol: igaz,hogy csak 1 darab,de api vette!!!!!!!! 8)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Mi haza is értünk. Nagyon jó, hogy taliztunk, így azért már egész más lesz írni, hogy arcokat is tudok hozzá társítani. Jó, hogy képeket láttunk, de ez azért mégis más :) Nagyon csini és fitt volt mindenki :)
Remélem, hogy találtatok klassz kis darabokat miután eljöttünk :)

Edina, kár, hogy nem tudtál jönni. Olyan izgi így a baba méretei alapján kalkulálgatni, hogy mikor is fognak születni. Kíváncsi lennék, hogy milyen kombidreszt választott a férjed ;)
Kata postázza majd neked a lemezeket. Akkor most pár hétre ismét megnyugtatott a doki:)

A cumizavarral kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, (sok anyukával beszéltünk anno erről) hogy a babák ösztönösen tudják, mi nekik a jó, eszük ágában sincs cumisüvegből enni, amíg szopizhatnak is. Értem ezalatt, hogy persze, ha kevés a tej, vagy nincs, megeszik a pótlást, de ettől nem szoknak le a szopizásról és bármikor visszatérnek rá.

Az Avent eléggé felkapott, nem rossz, mi is használtuk, de aztán kipróbáltunk még több márkát. Így kinézetre tetszik ez is, amit Szilvi javasolt. (ma megnéztük) Amit egyáltalán nem javasolnék az a Baby-love, mert folyik mindenhol.

Vick, a Laktoherb tényleg jó.

Dorka, kár,hogy nem tudtál jönni :(

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

A szpotatáshoz szólnék hozzá. A lányok nem születtek nagyon kicsi súllyal( 2310 és 2490 gramm) és próbálgattam is a szoptatást, de nem tudták, hogy kell,és annyira leesett a súlya 2 nap alatt Eszternek ( 1990gramm), hogy muszáj volt bármi módon, de ételt juttatni bele.Így adtam neki pohárból,de folyt mindenhová, csak a szájába nem nagyon. Végül a cumi mellett döntöttem, mert nem bírtam nézni, hogy éhezik. Hazamentünk, mondták, hogy próbálgassam otthon is,mert még visszaállhatnak a szopásra, ha erősödnek kicsit. Ahogy szívott 2-t a mellemből rájött,hogy ez nem olyan gyors,és csak ordított, többet még csak rá sem harapott. Ezt eljátszottuk még vagy 5-ször, aztán feladtam. Nyilván 1 gyerekkel türelmesebben próbálkozik az ember,ha nem sír egy másik a háta mögött, hogy ő is éhes.
Ezt csak arra írtam, hogy ember tervez, gyerek dönt. Az enyémek így döntöttek. :D
Mindenre fel kell készülni.
Köszönöm az ajánlásokat, nekem a Tommee-s tetszik!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Bocs lányok, hogy sokáig ne voltam :oops: olvasgattam ám rendesen csak írni nem volt már erőm.
A napi teendők kicsit lehúznak és Anna folyton pörög(ne)
Szegénykém lehet megint beteg lesz:(( M aegész nnap sírt mikor pisilt azt mondja csíp és kiabál, hogy kejem be:((( szerintetek???? csak kicsípte a pisi/kaki vagy felfázhatott??? Kicsit piros is neki. Úgy sajnálom már nem is mer pisilni.

cumi: Anna cumizott de csak alváshoz kérte kb 8 hós koráig aztán egyik napról a másikra elvettem és többet nem kérte.
Most úgy tervezem hogy nem fogok cumit adni Bátornak, mert nem biztso hogy vele is ilyen szerencsésen meg tudom oldani a leszokást.

cumisüveg: nekünk csak avent van Anna mai napig abból issza a tejet. igaz ez a nagy cmi(3-4-es) ha feldöl akkor folyik mint őrült. És pl a csöpögésmentese is nagyon folyik!!

mellszívó: neke is volt több!! végül én a medelára esküszöm az elektromossal pillanatok alatt annyit fejtem!!

laktoherb!! én is ittam nagyon sokáig és meg is volt az eredménye!!!

cimizavar: hát nálunk sjna galibát csinált mert a kórházba még nme volt tejem és Anna kapott pótlást utánna viszont nem tanult meg szopni jobbára csak cumikázott órákig úgyhogy én fejetm neki első perctől kezdve. Igaz nálunk biztos az is nehezítette a dolgot, hogy befeléforduló a mellbimbóm ill amikr meg volt duzzadva a sok tejtől akkor olyan volt mikor nem szoptattam akkor már nem:((( Most hogy a terhesség alatt nőtt megint olyan:((

bocs lányok, hogy sak így reagálok, de ennyi lemaradást nem nagyon tudok behozni:(((

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

A játszó cumit mi is így tettük le egyik napról a másikra 10 hónaposan. Egyáltalán nem volt nagy törés nekik. Most is így szeretném, ha menne. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok lányok,

reagálok majad a mai talira, meg Edinának, Enikőnek és Vicknek, de a mai jó napba üröm is vegyült.
Apa eljött ugye elém, elmentünk vásárolgatni pár holmit, aztán be a Lurdyba egy mozira és feltörték a csomitartót.
miért is ne apa most először hagyta benn a céges laptopot a kocsiban(az én javaslatomra ráadásul,nem a parkolás előtt rakta oda és nem volt látható!) és mire kiértünk, felnyomták a kocsit.
Eléggé kiborultam, most vehetünk új laptopot neki, mert ugye munkaeszköz.
Babavárás előtt már csak ez a kiadás hiányzott...

Holnap jövök, ha magamhoz tértem....

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ú, Kata, nagyon sajnálom, hogy ez történt :( Gondolom, hogy nem hiányzott! Holnap gyere majd, próbáld kipihenni a történteket.

Enikő, fogalmam sincs, mi lehet ez Annánál, a barátnőm kislánya is erre panaszkodott, nála felfázás volt. Remélem, hogy hamar rendbejön a kis drága.

Vick, köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, ezek szerint tényleg nem nagyon lehet előre kalkulálni. Egy babával is nagyon nehéz az első időszak, nem is tudom elképzelni, hogy csináltam volna kettővel...

Ja igen, a játszócumit elfelejtettem. Azzal viszont "szenvedünk". Blani amíg szopizott, addig nem kellett neki, de 9 hónapos korától cumifüggő lett, és még mindig ragaszkodik hozzá. Pontosan ezért Bíborkának nem szeretnék adni, ha meg tudom oldani.

Mellszívóból nekem sajna egyik kipróbált (Avent és valamilyen márkátlan) sem vált be, és nem volt kedvem tovább próbálkozni. Azért kellett pár hét, mire beállt a tej, bízom benne, hogy most jobban fog menni.

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Nagyon örülök neki, hogy sikerült összehozni tegnap a találkozót, nagyon jól éreztem magam. :P
Köszönöm szépen a sok hasznos tanácsot, amit adtatok a helyszínen és adtok folyamatosan. :P

Délután még elmentünk a párommal is vásárolni, véletlenül megláttunk egy bababoltot nyitva a Visegrádi utcában, és bementünk. Alig tudtunk szabadulni. A párom annyira lelkes, rögtön vettünk egy bodyt "Az én apukám a legerősebb" felirattal, teljesen elvarázsolták a kisruhák, csak hordta a kis fodros szoknyákat stb. Vettünk még vastag hálózsákot, összezipzározható vastag plédet, zoknikat, apróságokat. Majd a Tescoban 3 ujjatlan bodyt is vettünk.
Ma folytatjuk... Kérdés, tudunk-e levenni pénzt, mert valami van a bankkártyánkkal :-( Bútort és kocsit is megyünk nézni, ill. nekük is kell még egy akasztós szekrény...

Kata, nagyon sajnálom, ami történt, remélem, kicsit tudtál pihenni. Borzasztó!

Enikő, remélem, csak egy kis felfázás Annánál, majd írj, jobban van-e.

Edina, látod, a férfiak is hogy belelkesednek!

Szilvi, még mindig el vagyok csodálkozva, hogy milyen kicsi a világ!

Jaj, csak tudnám, miért keltem fel ilyen korán, mikor aludhatnék. :evil:

Szép napot mindenkinek, majd beszámolok, hogy mit találtunk még.

ZSuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata!
Annyira sajnálom,ami történt, de nehogy magadat okold!Sajnos ilyen világban élünk.

Enikő!
Valószínűleg felfázott, akkor viszont gyógyszerre lesz szükség. Mindenképp nézesd meg szerintem orvossal, meg vigyél egy kis pisit is, hogy vizsgálják meg! Jobbulást kívánok neki! Majd írj, hogy van Anna!

Nem tudom, milyen volt az éjszakátok, nekem borzasztó.Fájt a hasam, a derekam, hajnali 4-kor járkáltam a szobában, mert feküdni sem tudtam.Megijedtem. Mostanra elmúlt nagyjából.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Lányok, hány cumisüveg kell egy újszülöttnek?

Kata, a linket az overállról átküldöd majd nekem?

Köszönöm szépen előre is!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

elég szörnyű éjszakám volt nekem is.
Ráadásul itthon jöttünk rá, hogy apa lakáskulcsa(fontos papírok és az útlevele mellett!) is a táskában volt, beriasztottunk, de alig aludtam egy szemhunyást...
Reggeli, aztán irány zárat venni...
Majd jövök...

Zsuzsi:http://www.teszvesz.hu/item725245505_george_gyonyoru_kislany_halozsak_65cm.html

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Nagyon örültem én is a tegnapi találkozónak. Tök jó, hogy már személyesen is ismerjük egymást.

Kata: nagyon sajnálom a kocsi-esetet. Egy ismerősünknek az Arénában törték fel az autóját. Ford valami volt, és ő mesélte, hogy ezeket az autókat valahogy könnyebb feltörni, állítólag csak egy mozdulat kinyitni a csomagtartót... :cry: Ja, és neki ráadásul a profi fotócucca volt benne, kb 2 millió ft értékben. :cry:

Mellszívóból nekem a Medelát ajánlották, állítólag jobb mint az Avent, aztán fene tudja.

Cumit én sem akarok adni a babának, mert mi lesz ha teljesen rászokik. Bár állítólag az sem jobb, ha az ujját találja meg, mert azt meg még el sem lehet venni tőle :lol: :?

Zsuzsi: tényleg kicsi a világ :lol: Elképzelem a párodat, amint válogattok a babaruhák között, ahogy írtad :lol: :lol:
Nálunk a párom sajnos eléggé utál vásárolni, de azért eljön velem ha kérem, vagy ha nehezet akarok venni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mostanában elég sokat dolgozik, itthon is. :?

Remélem szép idő lesz ma.

Jó pihenést.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Kata
nagyon sajnálom a történteket!!!!!!!!!! :( :( :( :( :(

Zsuzsi
valóban belelkesednek a férfiak! amint látom a párod is belejött rendesen... :lol:

Reni
majd dobok képek a cuciról amit api vet!!! :wink:

enikő
sajnálom,a betegségeket! de reméljük,hogy eszer ennek is vége lesz!

Mellszívó:
nekem az aventet ajánlották,abból is a kézi változatot,mert állítólag nagyon jó,de a barátnőm pl használta már a madelát is és az is bevált neki...

mi még mindig hajnalban kelünk,de valszeg ez volt az utolsó szeder nap,max jövő hét végén lesz még szedés,úgyhogy mostmár lassan pihenhetek! :D

Jaj, csajok! képzeljétek el,hogy iszonyúan fáj a bőröm! :shock: de csak a bal oldalamon,a gerincemtől kezdve egészen a köldökömig.... és olyan bőr fájdalmat érzek,mint amikor influenzás vagyok,és lázas is vagyok. tudjátok az a furi bőrfájdalom. Ti nem éreztek ilyet? a nőgyogyim azt mondta,hogy menjek a házidokihoz,mert ez nem azért fáj,mert nyúlik a bőröm..... :roll: szerintetek?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Mellszívóval kapcsolatban,nekem az Avent kézi nagyon bevált,igaz elég gyorsan megy tönkrefelé,már tavaly a második gumirészt használtuk el.Szerintem érdemes venni,én tuti már a kórházba is viszem,mert segít meginditani a tejcsit.
Sokat fejtem kézzel is,az a legpraktikusabb,nem kell hozzá szívó,sterilizáló,steril doboz stb.

Mi már vettünk egy Tommee-s cumisüveget 125ml,még szeretnék egy 250ml-et.

Kiváltottam a várandós mamacsomagot,sok kis kacat van benne,de tök jó.Ja és éppen rózsaszín cumika volt benne.
Hajkefét kapott Anna a hétvégén,nagyon édes,apa választotta :)
A ruhatárunk már megvan,jöv héten jön a kiságy.
Még a pipere cuccaiból hiányzik sokminden.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Úgy tűnik Anna jobban van. Igaz tegnap szinte egész nap nem mert pisilni, én viszont nyomtam bele a folyadékot gondoltam egyszer úgyis csak fog. És este sikerült is igaz bugyiba de azt mondta nem csípi, és azóta se panaszkodik, egyedül a bilibe nem mer pisilni azt hiszi azért csipte.

Kata!

Ez iszonyat!!!! Tényleg nem hiányzott ez most sem akiadás sem a stressz!!!

Vicky!

Hogy vagy?

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kata
Tényleg cukik a babacuccok

Reni
No akkor ezt a bölcsi/ovi kérdést kibeszéltük :). Időnk nem nagyon volt. Azt hiszem nem tudunk mit csinálni, mert több helyen is azt olvastam, h GYED mellett nem lehet igénybe venni állami bölcsödei szolgáltatást. Csak GYES+ min 4 óra munkával.
Amúgy mi most CSANA-t vagy magánovit nézegetünk 2 nap/hétre. Csak ezzel annyi probléma van, h horror az ára és Miklóson kívülre nem szeretném vinni, mert akkor nem tudnék érte menni.

Borotválkozás én már nem tudom, amúgy nem is szeretem. Inkább elmgyek kozmetikushoz és csinálja meg. Csak sajna kedvenc kozmetikusom is most szült, úgyhogy nem tudom hogyan oldom meg a dolgot addig, mire újra kezd dolgozni.

Tali: jó hogy tudtunk találkozni :) de legközelebb ha lehet nem viszem Lillát, mert így a beszélgetések feléről lemaradtam, Renivel együtt :wink: de legalább a csajok a végére össze haverkodtak.
A CDk-et nagyon szépen köszönöm annyira kedves volt tőletek.
A Brendonban csak vásároltunk végül :) rájöttünk kell WC szűkítő meg zacskó a szagtalanító pelus kukába.
A szűkítő este már fel is lett avatva.

Kriszta
Hamar gyógyulj meg most már.

Ervick
Sajna itt Miklóson állítólag az ovinál is számít, tehát lehet Lilit oviba sem veszik majd fel jövőre :( persze elvileg 2010-től kötelező lenne nekik, de nincs hely.
Én az Aventre esküszöm :) bár kicsi korában ritkán fordult elő, h kellett.

Jó, h jött ez a lehűlés. Kellemes őszi idő lett.

Ja tea szoptatásra nekem a Naturlandos szopis tea jött be. És mellszívás Avent kézi mellszívó. De ezt sztem előre ne vegyétek meg. Férjnek megmutatni, ha kell veszi és viszi a kórházba.

Áfonyácska
Hát felfázás is lehet. Nézesd meg dokival :( vagy esetleg azt nézd meg nem e repedt be neki valahol a bőr. Lillának 1x volt ilyen.

Kata
:( kocsi feltörés. Akkor a vásárolt cuccokat is elvitték? Vagy csak nézelődtetek?
A cég nem vesz újat? Vagy ez az egyedüli eset amikor nem igaz?

Zsuzsi
Első körben szerintem 1 elég aztán, ha nem tud szopizni elég utána venni neki többet.

Játszócumi
Én sajnos nem vettem el időben Lillától és eléggé kell neki, ha nyűge van már kéri. Viszont aki az ujját szopja az sem jobb,mert arról nagyon nehéz leszokni. Ő 3 évesen már nem hiszem, h fog cumizni.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok csajok,

köszi az együttérzést.
Egész nap nyomi hangulatom van és csak bőgök.A cég vesz újat, de azt nekünk kell kifizetni, mert a mi hibánkból tűnt el, hiába van felfeszítve a zár, stb.És mindjárt jövő héten ki kell fizetni, ha igaz, mert a férjemnek ez a munkaeszköze.
Softverekkel sacc 200ezer HUF!Hiper-szuper babakocsink már tuti nem lesz...Még jó, hogy a kelengye nagy része már megvan, de azok csak apróságok.

Fleur, tegnap vettünk még konyhai csapot, függönyanyagot a gyerekszobába, meg amiket a csajokkal shoppingoltunk, a nem kellett nekik! :evil:
Remélem, találtok vmi jó kis megoldást Lillusnak és sajnálom, hogy a bölcsi nem jött össze.

Zsuzsi, Móni, Reni, Szilvi, jó volt élőben is talizni, olyan érzés volt beszélgetni, mintha ezer éve ismernénk már egymást,nem?

CD-ket én is köszönöm, Reni és Móni, jövő héten meghallgatom/-juk őket és már becsomagoltam Edinának a kis csomit, holnap reggel fel is adom a postán
:)

Zsuzsi, na akkor elindult a vásárlási dömping, hurrá.
Képeket ígértél...Ja az hálózsák volt, linket átküldtem.

Enikő, örülök, hogy Anna jobban van és így te is megnyugodtál kicsit, gondolom.Te mikor mész legközelebb vizsgálatokra amúgy?

Edina, jó hogy megint tudsz ide jönni, mégha csak picit is!Örülök, hogy nálad is belelkesült api a bébicucc vásárlásba.Nekem csak a hasam körül húzódik a bőr, amikor újra és újra nyúlásnak indul, remélem neked is ettől lesz csak.Örülök, hogy a nődokinál minden ok volt!Csomag holnap megy, majd szólj, ha odaért.

Laktoherb tea, nekem is ezt mondta a barátnőm, tuti veszek majd.
Nekünk is aventes kézi mellszívónk van, majd még aventes lezárható poharakat kell venni, a tejci állítólag fél évig eláll a fagyóban, igaz ez?

Szilvi, igen, sok fordot törnek fel vagy visznek el, a férjem cégese is ford focus :?

Cumi dolog:Én tegnap vettem 2őt a brendonban, ami kuponnal volt akciós.Jó lenne, ha babóka nem szokna rá, viszont ha majd fáj pl valamilye, vagy ettől nyugszik csak meg, fene tudja...
De ez is egy plusz dolog lesz, amiről majd keservesen le kelll szoktatni.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Sajnálom a laptopos dolgot,igazán nem hiányzott most nektek ilyen, gondolom.

Szerintem ha időben elveszi az ember a játszó cumit, nem lesz nagy gond, nem okoz lelki törést.

Enikő
Tényleg lehet, hogy kirepedt? Egyszer Eszternek is volt ilyen, mikor elesett a lépcsőn, akkor kicsattant a kis klitorisa mellett. Ő sem mert pisilni, nem tudtam miért, és este fürdés után láttam meg, hogy hogy ki van nyílva. Irtóra fájhatott neki, nagyin sajnáltam!

Én nagyon rosszul voltam a hajnalban,csak járkáltam a szobában,nem tudtam feküdni,fájt a hasam lent meg a derekam, közben a jobb lában olyan, mintha lefagyna. Nagyon félek, hogy kibújik idő előtt manócska!Most nappal sokkal jobb, de rettegek az éjszakától. Azt hiszem összecsomagolom a kórházas cuccokat, ha rohanni kell esetleg, már ezzel ne kelljen foglalkozni.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kata, elhiszem, hogy ez a kiadás most tényleg nem hiányzott, baba, orvos, konyha stb....
Köszönöm a linket, megnéztem, tetszik, csak még regisztrálnom kell.

Ma is voltunk jó pár üzletben, nézegettük a babakocsikat, vsz. a Giordani marad, a színén vacillálunk, a kiságy és a pelenkázókomód az lesz, amit még csütörtökön kinéztem. Hiába, egyezik az ízlésünk :-) Alszunk még rá azért, de aztán beruházunk, főleg, ha megjavul a bankkártyánk...

Mellszívó: akkor megmutatom a húgomnak, hogy mit szeretnék és majd ha kell, megveszi nekem (a páromnak úgysem lesz erre ideje).

Cumi: nemigen szeretnék adni neki, de majd meglátjuk, azért biztosan veszek.

Cumisüveg: akkor vegyek egy 125 ml-eset, aztán ha kell, akkor majd utólag beszerezzük.

Autós cumisüveg-melegítőt vesz valaki? Mivel nekünk mindkét szülő 220-260 km-re lakik, lehet, hogy nem lenne hülyeség. VAn valakinek tapasztalata?

Persze, belejön a párom, de az apróságokat majd elintézem egyedül. A lényeg az volt, hogy lássa a kiságyat, pelenkázót, és a kocsit, azért ezek nagy tételek.

Edina, örülök, hogy visszatértél!

Ervick, reméljük, csak nő a baba, és nem lesz semmi baj.

Kata, igazad van, tényleg olyan volt, mintha ismernénk egymást :-)

Fleur, sajnálom a bölcsit :-( Remélem, találtok valami alternatívát.

Enikő, örülök, hogy Anna jobban van.

Üdv.,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
előre is köszönöm,és várom a postást! :lol:

Zsuszi
cumisüveg melegítőt mi tuti nem veszünk,pedig az én szüleim is messze laknak. De én úgy vagyok vele,hogy kötelező lesz nekik jönni a téli hónapokban,mert mi tuti,hogy mi nem indulunk el haza egy picurral. tudod a kocsi bármikor lerobbanhat,és nem könnyű egy pici babát melegen tartani.... :roll:

egyedül vagyok itthon,api csak éjfél körül érkezik... De mit fogok én addig csinálni? :roll: a tv-ben sem lesz semmi értelmes.... :twisted:

holnap reggel megyünk a szalagparkettát megvenni,és kiválasztjuk végre a bútorlapot is! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
A tali óta Blani azt játssza, hogy az összes barbie babának kitömte a hasát. Rakott a ruhájuk alá kis puha babát, figurákat. Az egyikre azt mondja, hogy Lili baba :)

Kata, a céges autókra szokott lenni biztosítás. Meg kellene nézni, milyen feltételekkel kötötték. Majd értekezzünk priviben. (utoljára én biztosítási részen dolgoztam)

Zsuzsi, de jó, látom, nagyon lelkesek vagytok a vásárlástól. Nálunk Apa szentül meg van győződve, hogy így, hogy kislányunk lesz, semmit sem kell vennünk. Azt hiszem, hogy ideje felhomályosítanom...
Szerintem nem hülyeség az autós melegítő. Nekünk nem volt, de Blani féléves kora után sokat utazgattunk és utólag visszagondolva jól jött volna. Blani pl. még mindig iszik langyos tejet, kakaót és ha megyünk valahová, akkor melegentartóba teszem. Ilyenkor nyáron elég nehéz megoldani, mert útközben hűteni kell. Szerencsére már nem létszükséglet, de kb. másfél éves korig szerintem nem rossz.

Vick, nálam is volt ilyen múltkor, pont a Balcsin, én is megilyedtem, mert még nagyon kicsi a baba. Én ilyenkor nagy dózisú magnéziumot feloldok forró vízben és attól megszűnik a görcsölés. Már felkészültem rá, mert van egy olyan hidegfronthatás, amire így reagálok. A mostaninál már előre szopogattam a magnéziumot, hogy megelőzzem. Most én is izgulok, hogy nyílt-e a méhszáj, de majd csak jövő héten lát doki. Vigyázz magatokra. A lányokat tudod valakire hagyni, ha hirtelen menni kell a kórházba? Apás szülést terveztek?

Cumi: háát én nagyon gyenge vagyok...ha könyörög érte, visszadaom neki, csak észérvekkel próbálom meggyőzni, de egyelőre kevés sikerrel. Amíg kisebb volt, sokszor azért adtam vissza, mert mindent benyalt, ami a keze ügyébe akadt, apró tárgyakat is stb. Nem is tudom melyik a jobb...

Fleur, Blani sokat emlegeti Lillát. Lilinek hívja. Én most már megvárom az ovit. Nem lesz egyszerű két kicsivel itthon, de valahogy megoldom.

Móni?

Blani hív....

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Reni

De édes Blani, olyan jót kacagtam! :D
Azt hiszem és is a hideg frontra vagyok érzékeny, illetve kimondottan az esőre. Tegnap éjjel kezdett esni itt, de már a lányokkal is fennállt ez a probléma, csak akkor nem a hasam fájt, hanem a térdem. Azt már megszoktam, hogy bejelez, de ez most olyan ijesztő volt. Hihetetlen, hogy ennyire más legyen 2 várandósság. A szüleim 80 km-re laknak és még dolgoznak, de ha ugrasztom őket, akkor másfél óra alatt itt vannak és nem érdekli őket semmi. :)
Most a férjem is itthon van szerdáig,ő műszakban dolgozik, úgyhogy nincs szabályos rend a munkában.Amúgy a főnöke azt mondta, ha szülés van, akkor mindenképp legyen velem, mert ő most bent volt az unokája születésénél és mekkora élmény! Ki ne hagyja! :D
Az autós melegítőre reagálnék, nekem volt, de nem használtam csak 1-szer. Meg kell nagyon nézni milyet vesztek, akik tervezik, mert a miénk pl. szivargyújtóról működött és fél óra kell, mire megmelegít valamit. :? Nem tudom, van-e gyrek, aki ezt kibírja. Max. akkor jó, ha nagyon pontasan tartjátok az időt és annyival előbb kell elkezdeni csinálni. De mondom, lehet, hogy másfajta másképp működik, csak erre érdemes odafigyelni, mielőtt megveszitek.
Na nyugodt éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Reni: Blani nagyon édes :lol: nagyon megragadt benne a nagy pocak :lol:

Vick: remélem nem lesz semmi baj, talán tényleg csak a hidegfront okozza.

Krisztina: mi ez a várandós kismama csomag, amit kiváltottál? én még nem is hallottam ilyenről.

Móni: mi van veled? remélem nincs semmi baj.

Kata, nekünk is kb 1 hónapja kellett laptopot venni, mert az enyém, amivel itthon dolgozom beadta a kulcsot. Szóval abszolút átérzem a helyzetet.. :cry:

Ma jól kifárasztottam magam, délután úgy bealudtam mint a mormota. Pedig nem is csináltam sok mindent... Tényleg hamarabb fáradok, mint eddig. Ti hogy vagytok ezzel?

Jó éjt,
Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Kicsit mintha én is hamarabb fáradnék, főleg egy ilyen mozgalmas, boltról-boltra járós hétvége után. :-)

Tegnap megrendeltünk még egy gardróbszekrény, szeptember közepén jön meg, aztán nézelődtünk egy csomó babaüzletben, vettünk egy szoptatóspárnát is. Hát, az alvás még egyelőre nem jött össze vele, valahogy nem találom a tökéletes pózt. Reggelre a földön végezte :-)
Este pedig szülinapi vacsorát főztem a húgomnak, meg még mára-holnapra ebédet is magunknak, szóval este sem pihentem. A sütés elmaradt, tortaszeleteket vettem, kipróbáltuk a pándi meggytortát, bagyon finom.

Azt hiszem, egyelőre akkor ezt az autós melegítőt kihagyom, az első két hónapban úgyis otthon maradunk, aztán meg majd meglátom...

Móni, Dorka?
Jól vagytok?

Blani, nagyon édes, ezek szerint nagy hatással voltunk rá.

Reni, nagyon ügyes lány vagy Te, simán elboldogulsz majd a két lánnyal!

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a találkozó, sajnálom, hogy nem voltam ott.

Szilvi, tegnap én is átszunyókáltam gyakorlatilag az egész délutánt, szerintem azért, mert végre nem volt kánikula.

Kata, sajnálom a laptopot, remélem meg tudjátok oldani valahogy.

Krisztina: én sem halottam még erről a csomagról, majd írd meg légyszi, pontosan mi is ez.

Vick, remélem elmúlt a fájdalom!

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok lányok,

Reni, nagyon ari Blani ezzel a pocakos-babás dologgal, ilyenkor picit irigylem a lányt várókat. :oops:

Dorka, mi is sajnáljuk, hogy nem lehettél ott, tényleg nagyon-nagyon jó volt.

Vick:Remélem tényleg csak a front,ne ijesztgess minket, hogy jön a picid...Pihenj és pihenj, ok?

Zsuzsi, lehet hogy az autós melegítő helyett a melegentartó táska is megteszi.Majd küldjél képet,milyen lesz a bútor.
Szopipárnás alvás:Mikor melegben délután lepihizek és nem takrózok be, olyan jó a párnával alukálni, de éjjel, mikor takaró/paplan is kell, hát, sehogy sem megy, mire elhelyezkedek,inkább én is ledobom a földre.

Lányok, az az ingyen csomag nem a Felicitas csomag, vagy mi?De azt elvileg csak szülés után lehet átvenni.Tavaly volt ilyen kuponom hozzá, el is dobtam, most nem kaptam a védőnőtől.

Ma voltam védőnőnél, elvileg ő is tart majd pár előkészítőt.
Mivel a 23. heti uh-n babóka medencevégű fekvésben volt, elvileg ki kéne ugrasztanom onnan, ma szigorúan derékalátámasztós pihenőpózt kell felvennem, azt mondta, vszínűleg nagyon kellemetlen lesz, de muszáj hogy átforduljon.Hű, eléggé félek.
Bár holnap meg amúgy is uh, majd kiderül.
De nem akarnék császárt emiatt...

Edina, 10től volt ma nyitva posta és 8.30kor voltam a védőnőnél, ne hari,de nem mentem most vissza, majd holnap d.e járok arra. :oops:

Móni, merre vagy?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Tegnap nagyon vacakolt a net, szombaton du meg vendéglátás volt nálunk (hagyományosan ilyenkor lecsót főzök, mert azt sok emberre érdemes csak).

Szombaton nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy megismertelek benneteket!!! Olyan jó volt, hoogy azonnal megtaláltuk a közös hangot.

Reni, Fleur, nagyon édesek a kislányok. Blanka hihetetlen cuki, hogy most elkezdett babázni:) Mi még kaptunk néhány babacuccot, és most akkor ünnepélyesen LEÁLLTAM a vásárlással.
Aventa kézi mellszívót és Aventa cumit ajánlottak nekem is (és kaptam is az előbbit, a barátnőmtől).
Aranyos lehet a párod, Zsuzsi, ahogy belelkesedett:)

Kata, nagyon sajnálom a laptopot, rohadt egy helyzet - de hogyhogy nektek kell kifizetni, hát ha fel van törve a csomagtartó, akkor nyilvánvaló, hogy ellopták, és nem a ti hibátok...
Vick, szerintem, ha fáj a hasad, többször is, ahogy írod... és van rá lehetőséged, menj és nézesd meg magad most... max hazaküldenek, hogy nincs semmi baj, de legalább nyugodtabb leszel tőle.

Hidegfront nekem is betett egy kicsit, szúrt itt-ott, de azért nem annyira. Viszont tök jól kialudtam magam, végre. A méhszáj nagyon aggaszt engem is, most 3100 - de nem tudom, az jó-e vagy rossz:( illetve hogy mennyire rossz (így a 7. hónapban).

Enikő, Anna jobban lett? kiderült, hogy mi baj?
Edina, az a bőrfájdalom elég rosszul hangzik - mi lett, nem múlik?

Pussz és bocs, ha valamire nem reagáltam,
Móni
monke

Sziasztok!

Kata, ne aggódj, a baba a 23. héten még simán elfér, és forog össze-vissza, abból a fekvésből még nem lehet következtetni. Holnap kiderül, hogy is fekszik valójában. Szorítok! A barátnőmnek a 32. héten fordult meg, ő érezte is.
Holnap nekem is uh., remélem, jó irányban van már Babu!

Legyen a férjed rámenős a munkahelyén, céges autó volt, és tényleg feltörték! Remélem, Reni tud segíteni.

Móni, erről az értékről fogalmam sincs...

Dorka, sajnáljuk, hogy nem jöttél, na majd legközelebb!

Nekem a védőnő adott egy kis füzetet és abban Felicitas csomagra van kupon, de még csak nézegettem. Mi van benne? Érdemes kiváltani?

Vick, talán tényleg érdemes lenne megnézetni Magad.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Igen a Felicitas csomagról beszéltem.Van belőlle mamacsomag amit a 3 trimeszterben lehet kiváltani és van baba csomag,amit szülés után,bár azt hiszem nálunk azt a klinikán alapból adják.
Van benne sok szórólap és termékminták.Ha már úgyis ott vagy a bababoltban és nálad van a kupon,miért ne váltanád ki?Legalábbis én így voltam vele.

A kórházi pakkot tényleg érdemes összekészíteni,mert ha apának kell az szerintem nagyon gáz,tuti nem azt rakja amit kell.
Nekem kész van attól aperctől hogy megtudtam babás vagyok,csak eddig kórházi volt,most szülési kell :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni sajnos ebben az esetben a mi felelősségünk volt, mert állandóan jönnek a bombázó mailek, hogy a lopások miatt vigyázzanak és ne hagyják a céges tulajdont a (céges) kocsiban és ezzel védik is egyben magukat :?
Na jó kis kelengyegyűjtő lett belőled is :D

Zsuzsi, én is úgy tudom, hogy a 30. hét körül be kell fordulnia elvileg magától.Majd a holnapi eredmények tükrében intézkedünk :lol:

Én az idén nem kaptam a védőnőtöl ilyen Felicitas brossúrát, Fleur, te kaptál?

Krisztina, igazad van, tényleg nagyon sok felesleges dolog van az ilyen csomikban és fele legalább prospektus, gondolom.De ha egyszer jár, akkor jár...

Kórházi pakkot nekem is mondta védőnő, de abba már belerakjátok a babának a kórházi holmiját is ilyenkor, lehet hülye kérdés...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kórházi pakk???
Hát, most jól rám hoztátok a frászt. Nekem még egy csomó mindent vennem kell, hálóingeket, új köntöst, bugyikat stb. stb.

Szerintem a babáét (majd ha lesz mit nekem egyáltalán bepakolni...) külön táskába pakoljuk (új táska is kell, most jut eszembe), és majd az apukák hozzák be. Bár ha vinni kell a babának is cuccot a kórházba, akkor ez mégsem jó megoldás...

Bizony, Móni, ahhoz képest, hogy alig akartál vásárolni költözés előtt, szépen feltankoltál!

Küldöm a képeket a kinézett dolgokról: Kép Kép

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nagyon jól aludtam az éjjel, szerencsére úgy néz ki ennyi volt, de mindjárt itt a védőnő és beszélek vele erről.

El is felejtettem ezt a kuponos dolgot, pedig nekem is van, köszi, hogy emlékeztettetek! :)

A baba még az utolsó héten is befordulhat, nem kell ezen izgulni, de pont tegnap olvastam, hogy a 30-32 héten a legaktívabb, ilyenkor legjellemzőbb a fordulás náluk.

Én összekészítettem a saját holmimat,mert a férjecském még a saját cuccait sem találja mindig, pláne nem az enyémeket.( Még mindig nem tudja, melyik az Eszter ruhás fiókja és melyik a Hangáé. :D Pedig már százszor öltöztette őket.)
A Vincéét összerakom, de nem viszem be, akkor már csak meg kell majd fognia és behozni, ha kell.

A héten megjön a fizetés, akkor végre megveszünk mindent Vincének. Mi is csináltatunk szekrényt, egy sarokszekrényt konkrétan, nagyon jól ki lehet használni! Már gyártás alatt van.

Mindenkinek további szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!
Zsuzsi, nagyon szépek a bútorok!

Nekem sincs még semmi sem összepakolva. Persze, külön táskát érdemes a baba cuccainak, amit Apa hoz be.

Elfelejtettem mondani, hogy javaslom (főleg a kórházi időszakra) az eldobható bugyit. Ott az Árkádban lehetett is kapni....
Ja, és érdemes azt a cuccot is összekészíteni, amiben ti jöttök haza, mert nekem Apa olyan pulcsit hozott be, ami nem jött fel rám, így kénytelen voltam pizsifelsőben hazajönni. :)

A Felicitas csomi tényleg szinte reklámanyag, és vigyázzatok a kupokonok kitöltésével, mert engem ezren hívtak fel erre hivatkozva, hogy különböző hülye biztosításokat ajánljanak. Azért érdemes kiváltani, megnézegetni.

R

Kép
Kép
34372

Kata, nagyon trükkösek a párod főnökei, hogy így bebiztosították magukat:( Sajnálom!

Zsuzsi, nagyon aranyos a pelenkázó és az ágyacska. Vagy ez bölcső? mindenesetre tündéri.

Igen, én elhatároztam, hogy nem vásárolok -de főleg nagy dolgokra gondoltam (azt tényleg nem vettem), ruha még csak-csak.

Hú, ti már pakoljátok a táskákat?:)
Krisztina, azért a babás pakk sokkalsokkal jobban hangzik, mint a kórházi...:)

Én voltam 30. hét körül ultrahangon, de szó se volt arról, hogy fekszik és hogy az jó-e...
Azt hittem, 36. hétig simán mocoroghat, és utána is bármikor megfordulhat, csak már ritkábban.

Pussz
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: