Sziasztok!
lorca!
"Ellenben a pendrive-ot elbuktad. A kérdés az volt, hogy hívják angolul, ugyanis angolhonban a memory stick kifejezést használják. "
Majdnem.

Ugyanis:
"A Flash memóriák olyan írható olvasható memóriák, amelyeknél nincsen szikség áramforrásra az adatok megőrzéséhez. Ilyen például a Pen Drive ami, egy hordozható háttértér IC (azaz integrált áramkör) alapú. Az USB-re csatolható eszköz manapság a floppyt váltja fel. Digitális fényképezőgépekben, videokamerákban kis IC alapú memóriakártyák használatosak (CF (Compact Flash), MS (Memory Stick), SD (Secure Digital))"
Politika a templomban és fordítva:
Egy ismerősömék 3/4 órát késtek az esküvőről, mert a menyasszonynak meg kellett etetni a kisebbik lányát, aki MOST nem volt hajlandó elfogadni a cumit.

A pap eleinte eléggé zokon vette a dolgot, amikor megérkeztek mondta, hogy most kéne egy betegnél lennie. (Rögtön mindenki elkezdett poénkodni: most már felesleges sietnie, nem beteg az már...

)
A szertartást azért szépen levezette. Aztán közölte, hogy na akkor itt most egy kicsit megszakítjuk a házasságkötést, mert akkor áttérünk a két gyerek keresztelőjére. Az egyik a tizenpár éves lány volt és persze eléggé ügyetlenkedett. Mire a pap: "Na, gyere majd én megkeresztellek!" felkiálltassal kivette a lány kezéből a kisbabát, rutinosan a vállára csapta és a saját kezéből keresztelte meg. Még valami jó dumát is mondott mellé. Utána befejzte az esküvői szertartást is.
Amilyen zord volt az elején, annyire jó fej volt végül.
Nem tudom, hogy nyugtatót lehet -e adni.

Viszont anyámon elgondolkodtam. Azt mondta, hogy lehet, hogy az ollótól, mint olyantól fél, nála se kultiválta legutóbb, hátha a fodrász miatt.
Itthon viszont semmi baja nincs vele, nem rohan el visítva, ha látja, hogy kibontok egy borítékot. Sőt még be is próbálkozik néha.
Fodrásznál eddig négyszer jártunk, ha jól emlékszem. Először 2 hónapos volt. Akkor csak körbe csodálta mindenki, semmi nem történt. Aztán totyogósan emlékszem rá, simán hagyta levágni a haját. Utána már le kellett kötni a figyelmét a csavarókkal, színes cuccokkal és úgy lehett levágni. Legutóbb is ez volt, de már kevésbé hagyta. Szóval ilyen értelemben egyre kevésbé komálja.

De akor ittjon miért nincs vele baj, anyámnál meg megint? (Mondjuk azt nem tudom, hogy legutóbb hogy viselkedett hajvágáskor, mert ő csinálta nemrég. Erre rákérdek.

A "hivataloshoz" kedden megyünk)
gabi1!
Ne is mondd az allergiát.

Úgy érzem, mint akinek csak fél keze van.

Nekem csak az orrom folyik, de az sem vészesen. Mindenesetre elég ahhoz, hogy hülyét kapjak tőle és hogy kidörzsölődjon valamennyire az orrom alatt. Nem szedek rá semmit. Van itthon egy rakat kalcium, de soha sem jut eszembe.
(Mondtam Apának, hogy örüljön neki, hogy nem az, mert ha a sok sz@r mellé még ez is befigyelne a munkahelyén, akkor tuti megőrülne, mert még ennyire sem tudna (nem) haladni.
ikoka7!
Nálunk anyámnak volt állandóan a mániája, hogy mikor kerszteljül meg MÁR Manót, amikor már 2, 3,4 stb. hónapos. Részemről marhára mindegy volt, Apának meg pláne. Bajunk nem volt vele, de külösebben nem is érdekelt. Csak annyira, hogy majd egyszer, valamikor. Sokan felnőtt fejjel kersztelkednek meg.
Aztán meguntam a cseszegetést. Nagy hehezen eldöntöttük, hogy kik legyen a keresztszülők és végül úgy alakult, hogy egybe kötöttük Nyuszi első szülinapjával.
Úgy döntöttem, hogy Huginál is így lesz. Nem vagyok hajlandó mégegyszer eljátszani ezt az egész cirkuszt. Akinek nem tetszik, annak jogában áll hallgatni.
Ha TiedApa villanyszerelő akkor nem sütöm el a drótos viccet, gondolom ismeritek.
"Mondjuk először reggeliznem kellene, mert tegnap alig ettem valamit és tök lelkiismeret furdalásom volt, úgyhogy ilyet nem csinálok többet. "
Megnyugtatlak: fogsz.

Kérdezd csak meg a többieket és meglátod, hogy inkább az megy mutatvány számba, ha valaki RENDESEN tud ilyenkor reggelizni!
Hálapénz.
Katy76-hoz hasonlóan engem is az undor fog el tőle. Kínos is, mindkét félnek. (Persze vannak, akik elvárják, de inkább az ahogygondolja a jellemző. És persze döntően gondja az ember

)
Én eddig egyes egyedül a nődokimnak adtam pénzt, soha senki másnak nem.
Most még az assisztensének is szeretném megköszönni, mert nagyon sokat segített nekem, rendes volt. Ezért is kérdeztem minap, hogy mennyire gáz egy atom nagy Merci csokival beállítani, mert drága ugyan, de mégiscsak töredéke a hálapénznek.

Nyuszi81 írta erre, hogy szerinte nem gáz, mert ő is ilyesmiket szokott adni. Csakhogy én idáig egyszer sem adtam neki és így azért picit más.
Anyám szerint adhatnék a gyerekdokinak is, hogy ne kelljen oltásra cipelni Manót, az a biztos, ha nem megyünk rendelőbe. Állítólag nálam is így volt. Engem taszít, inkább elviszem (illetve állítólag ezt nem is lehet otthon csinálni

)
katy76!
A lázmérő helyen nálunk is megmaradt.

Elmúlik.
Örülök, hogy tetszett a film!

Ha "bízol" bennem, akkor a többit is nézd meg, amit ajánlottam. (Pláne, hogy lorca is csatlakozott

)
sillia!
Latex cumiról jut eszembe.
Tegnap Hugit is vittük a kontrollra, mert én is szerettem volna menni és másképp nem tudtuk volna megoldani. Vittem frissen fejt tejet jó boci módra

, meg biztos, ami biztos alapon egy kis bébivizet.
A tejet bedörgölte, utána kidőlt. Már mentünk hazafelé, amikor elkezdett nyüszizni. Na, akkor előveszem a vizet. Egy vadiúj cumisüvegbe öntöttem, amit korábban még nem próbáltam. Bíztam benne, hogy bejön. Odaadom neki, jól cuppog rajta, láthatóan nyugis. De amikor megnéztem, hogy mennyit ivott, akkor semennyi fogyást nem látok.

Odaadom újra. Eredmény ugyanaz.

Elkezdem stírölni a cumit, hogy tényleg lyukas-e, kipórbálom jön-e belőle. Látszólag minden rendben, de víz egy csepp se. Mindenesetre visszaadom Huginak, mert elkezdett reklamálni. De csak nem hagyott a dolog.

Aztán belémhasított a felismerés: nem szedtem le a cumisüveg tetejérőla zárósapkát, ami a gyűrű alatt van. Kiszedtem és láss csodát, rögtön jött a víz.
Megint okos voltam.
Hug érdekesen csinálja a dolgokat. Ritka, hogy ezerrel sír, ha éhes. Inkább nyüszög egy keveset, majd abba hagyja és inkább a pelust kezdi el rágcsálni, ami a feje alatt van. Úgyhogy élből nem is lehet belőni, hogy éhes vagy megint elakadt a nagy jövés-menésben. Mondjuk az időből nagyjából következtetni lehet, hogy melyik de az a tuti, ha megnézzük.
A pelus egyébként állandóan a markában van.

(Amúgy előzménytől függetlenül olyan apatikus képet tud vágni,mint akinek a világ összes baja szakadt a vállára.

De persze azért vigyorogni is szokott. Előbb-utóbb sikerül is lefényképeznem)
Zöldgally: köszi.

Attól én sem tartok, hogy maga a törés bármiféle rossz emléket hagyna benne. (Mondjuk azért azon nem csodálkoznék, ha az orvos és a rendelő ezentúl valami rosszat jelentene számára.

Ez az olló dolog az, amit nem tudok hova rakni.

)
Még nem olvastam ki teljesen a Csernus könyvet, de a véleményem már megvan.
Nagyon tetszik, hogy nemcsak az ő véleménye, álláspontja van benne, hanem másokat is megszólaltat, akik nem mindig értenek vele egyet. Ha kell, akkor megkérdőjelezik azt, amit mond.
Az ajánló szerint droggal és alkohollal élő fialatalokkal foglalkozik, hogy miként juthattak idáig. De valójában a mindennapi, hétköznapi emberekről, gyarlóságukról és az elkövetett szülői hibákról szól. Ezért ajánlom mindenkinek. (Különösen azoknak, akiknek ez az első babájuk)
(Na jó, lorca és gabi1 kivételt képeznek.

: Lorcához - szerintem - Ranschburg konzervativizmusa inkább közelebb áll, mint Csernus vehemnciája, nyers megfogalmazásai. Biztos nem tökéletes szülő gabi1 sem. De nem tudom, hogy mit lehetne mondani 4 gyerek után, mi lehet a "gyenge pontja"

)