A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Kata, én is kérnék DVD-t. Köszönöm! :D

Tegnap elfelejtettem írni, pedig kérdeztétek: pénzügyes vagyok több kis cégnél, így legtöbbször itthon vagyok, max délelőttönként kell elmennem a hónap közepéig.

Ha nem felejtem el, lefotóztatom magam az urammal, ha ezt elfelejtem: Lila gatyó és lila apró virágos felső lesz rajtam... :lol:

Mi is megyünk szeptemberben valami felkészítőre, kiváncsi vagyok már nagyon.

Vigyázzatok magatokra, ma szerintem már nagyon meleg lesz!

Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Zsuzsi: a Szt Imrében (Tétényi) fogok szülni. Legalábbis így tervezem :lol: Szóval a felkészítőre eljárni (Zugló - Tétényi út), nem lesz egyszerű, főleg így hogy a Margit hidat lezárták.
Elküldtem neked a privit.

Kati: már én is visszajelöltelek.

Ja, és most már fixre megvan az ágy :D :
http://www.matrac.hu/matrac-456-termek.html

tegnap megnéztem "élőben" is, szóval már csak meg kell rendelni. Onnan kb 4-5 hét mire megvan, és házhoz is szállítják.

Szép napot.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Tegnapi BKV-s véleményemet szeretném módosítani:
20 éven FELÜL mindenki átadja a helyét a buszon, fiatalabbak nem. Egy egész csapat strandra induló tinilánnyal utaztam ma a 26.-os buszon. ők ültek. 33 évesen elértem arra a szintre, hogy a "mai fiatalságot" szidom.

:twisted:

Szilvi, bejelöltelek wiw-en:)

Kata, gratulálunk Márk babához!!!!
Valahogy nekünk bejött, hogy eldöntöttük a nevét, azóta lett igazán családtag a baba.

Zsuzsi, én nagyon szívesen mennék felkészítőre (bár az első pár előadás a terhességről stb szól, fent van a klinika honlapján a tematika)
A 6. előadás UTÁN a következő a fájdalomcsillapítás stb, úh azt már tényleg nem érem meg:) vagy hát ki tudja.

A Szent Imrébe autóval tényleg nem lesz egyszerű eljutni Zuglóból:( illetve hát Árpád híd.

Szép napot nektek,
Pussz
M
monke

Móni, hol találtad meg a szülésfelkészítőt,neten?Mert én néztem a sote 1 honlapját és nem találtam.
Pedig mi is mennénk apával.
A neten találtam letölthető online felkészítőt, de azért ezt nem itthon akarnám "elvégezni".
Felvettem ma a kapcsolatot a szülésznővel, aki tavaly olyan sokat segített.
Remélem elvállal.

Szilvi, szép a kiságy!Láttam,hogy visszjelöltél!

Dorka, ok, te is kapsz!
:)

katicat
Szigetszentmiklós

Szilvi, ez nagyon szép kiságy, látszik, hogy jó minőségű, és nem fog szétesni.

Kata, gratulálok Márk babához! :lol:

Biztosan van benne valami, hogy ha van neve a babának, közelebb kerülünk hozzá. Én már akkor így voltam, amikor megtudtuk, hogy kislány. Hát ha még neve is lenne...
Bár a párom már nyíltan mondja, hogy Zsófia vagy Eszter, illetve esetleg megkapja mindkettőt. Szóval szerintem ez lesz a befutó.

Szorítok, hogy elvállaljon a szülésznő.

Móni, megnézem a tematikát. Hátha eljutok, néha.

Hát, igen, Margit-híd. :cry:

Dorka, a lila színt megjegyezzük, hogy felismerjünk.

Cseréljünk előtte priviben telefonszámot arra az esetre, ha valaki elveszlene, késne stb.?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, ez SOTE II, az én dokim ott dolgozik.

http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972

Kedden kora délután van, úh nálunk még én se tudok elmenni, nemhogy a férjem...

Te a SOTE I-n fogsz szülni?

Azt hiszem, egyébként, hogy minden kórház rendez tanfolyamot (Szt. Imre, Margit és a kistarcsai kórház tuti), és gondolom, hogy bárki látogathatja.

Pussz
M
monke

Szilvi, szép a kiságy, nekem is tetszik.

Kata
Nagyon szép név a Márk, nekem is tetszik és a gyerek ismerőseim, akik Márkok, azok is nagyon helyes kisfiúk! :)

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Még valami... remélem, Edina, nem tartod indiszkréciónak,
de (ha lehet hinni a wiw-nek), akkor te ma nagy és fontos napot ünnepelsz, szóval:)

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép
monke

Hali!!!

Csináltam képet a szobákról,de csak telefonnal így nem adja vissza vmi jól,hétvégén csinálok rendes képet is.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

babaszoba

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

hálószoba

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

talán ez jobban visszaadja a fal színét

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Zsuzsi: bejelöltelek ismerősnek az iwiw-en.

Jaj, de nincs kedvem dolgozni! :shock: most legszívesebben csak nyafognék... :D

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Megjöttünk már mi is, csak nem tudtam még jelentkezni. Visszaolvastam mindent, de hulla fáradt vagyok az íráshoz. Most rajtam a sor nemalvásban, de már kb. másfél hete, 2-3 órákat alszom éjszaka és kezdek kimerülni.

Ráadásul a kimerültségtől egy hasmenős vírust is összeszedtem, remélem, hogy szombatig rendbejövök. Igen, szerintem is cseréljünk telószámot...később átküldöm én is.

A nyaralás egyébként nagyon jól sikerült, Blaninak nagyon tetszett, így nekünk is.

Láttam, hogy készülnek ezerrel a babaszobák, érkeznek a babakocsik és a kisruhák. Nagyon szépek!

Két hete még írtam, hogy jól érzem magam, de most már értem, hogy mire mondtátok a nyűgösséget...

Edina, boldog születésnapot!

A többire később reagálok, ha nem bánjátok.

Puszi, további szép napot!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Edina, boldog születésnapot!

Krisztina, szép lett a festés, remélem, már minden kész ezen a téren és tudsz pihenni. Megnyugodtál kicsit?

Reni, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, annak viszont nem, hogy lebetegedtél. Jobbulást és szombatig gyógyulj meg! Várjuk majd az élménybeszámolót. Merre jártatok a Balatonnál?

Szilvi, nekem sincs kedvem dolgozni, de muszáj. :-( Ráaadásul mindig felmerül valami újabb és újabb probléma. Biztosan ismeritik, amikor valami rossz, az még tovább romlik...
Este visszajelöllek!

Móni, köszönöm a tematikát. Hát, nem tudom, hogy októberben elbírok-e majd menni. Meglátjuk. Most nézem csak, hogy Te majd 3 héttel előrébb vagy mint én... Vagy most mikor is jön Dávid baba?

Ja, egyébként néha már én is érzem, hogy van pocakom, pl. ülésnél vagy hajolásnál, kádtakarításnál. Gondolom, ez csak fokozódni fog.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Üdv újra itthon, Reni, és jobbulást.

Krisztina, tényleg szép lett:)

Zsuzsi, kár, mert ahogy nézem, pont októberben lesznek érdekesebb témák. A kitűzött időpont eredetileg nov. 9, ezt most a doki nov. 2-re korrigálta, 12. UH adataira hivatkozva, úh harmincadik hét + valamennyi.

Hát, remélem, még tudok azért járkálni a 9. hónapban is, de ki tudja.
:)
monke

Reni, örölök, hogy visszajöttél és kúráld ki magadat ebből a betegségből.

Edinának én sms-s írtam már reggel, mert mostanában nem túl gyakran van itt, de remélem ma azért beugrik és meglátja a sok köszöntő szöveget :lol:

Krisztina, szépek lettek a szobák, látom már vissza is kerültek a dolgok a helyükre, akkor ezek szerint anyzukád már ott szorgoskodik.

Móni, tök jó, hogy a sote 2 feltesz ilyet, én végigbogarásztam a mienket, de nincs.Talán ez a szülésznő megírja majd.Néhány alkalom azért jó lenne.
Igen, én a sote 1-re járok, de ezt írtam már régebben sztem,mindegy.Ott van a dokim.
Gondolhatod, milyen volt novemberben szülnöm, azt se tudtam, mikor mi fog következni... :oops: Most már legalább tudom.

Ervick, köszi a reagálást a Márkra.Nálatok hogyan lett Vince?Lányok akarták talán?

Szilvi, megértelek, hogy nincs kedved.Ma amúgy én is nyűgibb vagyok a kelleténél és megint nagyon kínoz az allergia, egész nap csak lézengek meg fekszek,már lelkiismeretfurdallásom van.

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem a hajlás megy nagyon nehezen.Már rettegek a hidegtől,mikor zoknit és cipőt kell huzigálni.
Az intim borotválkozást már apa csinálja egy pár hete :D

A festés utáni teendők már majdnem kész ,csak a nappali takarítása maradt,de ott nem festettünk,csak por van.
Viszont most megfáztam és köhögök ez aggaszt egy kicsit,nem valami jó a méhemnek.Voltam dokinál is,de nem adott semmit.

Kép

Kép
krisztinaa

Bocs Kata, elfelejtettem, hogy SOTE I.
Rémes lehetett:(

Szerintem, ha van kedved meg energiád, gyere el a SOTE II előkészítőire.
én a Margit kórház-félén gondolkodtam, ők közel vannak hozzánk,
tényleg, Dorka, te tudsz valami konrkét infót róluk? Mármint hogy vannak-e előkészítőik, mikor, és ki mehet.

Krisztina, kb ezt akartam írni, csak aztán valahogy kimaradt, hogy már semmilyen pozícióból nem látom a bikinivonalamat, komoly problémáim vannak e téren:) múltkor nekiláttam az igazításnak, de nagyon féloldalasra sikerült.
A cipőhúzás még megy.
monke

Sziasztok!

Kata
volt kb. 5-6 fiúnevünk, a lány fix lett volna (Sára), és elsoroltuk a lányoknak, majd egyhangúlag rávágták, hogy Vince, ami egyébként nekem is a legjobban tetszett és a vezetéknevünkhöz passzol is (Kocsár).Azóta már az egész család így hívja.

Kriszti

A szoba nagyon-nagyon szép, jó meleg színe van.

Zsuzsi
Én már térdelek a kád mellett, csak úgy tudom megfürdetni a lányokat amikor nincs itthon kicsi férjem, mert ő átvállalta a fürdetést a 20. héttől. És az egyetlen bebújós cipőmet hordom, amihez nem nagyon kell lehajolni. :D

Írom a szakdogámat, amit október 1-ig kell leadni, de már csak kínszenvedés az egész. Decemberben védem, remélem békénhagynak majd, nem kekeckednek velem, majd viszem Vincét magammal, hogy hamar túl legyek rajta. :)

Ma különösen nehéz napunk van, úgy látom, nektek is ilyen érzésetek van, biztos az idővel van valami megint. Az én kisfiam tutira focista lesz.( Legalábbis ezt érzem)

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, tényleg jól hangzik majd a baba neve így!
Te is szenvedtél ma akkor?
Miből diplomázol?

Szerintem tuti az idő, egyszerűen alig élek.

Móni,köszi az invtitálást, majd meggondolom, szívesen járnék veletek, csak tudod mire innen bejutok Pestre, ezért lenne jó, ha a férjemmel tudnék menni, persze koradélután kizárva... :oops:

Krisztina, sajnálla a köhögés miatt.
Nekem ebben az allergiában a legkegyetlenebb az állandó tüsszögés-orrfújás, amitől folyamatosan rázkódik a picúr.

Hajolás,hm, nekem se megy, fürdőszoba takarítás egy rémálom, ráadásul becsípi a derekamat is. Lányok, ti fel bírtok ülni fekvő helyzetből az ágyban?Én már nem.
Lábköröm festés/pedikűr szintén egy probléma nálam.
Borotválkozás, tök vicces hogy nem is látom,mit csinálok.

Cipő, mivel nem megyek dolgozni, így csak papucsban vagyok itthon vagy ha vhova megyünk, de az ősztől félek...
Amúgy mindig becsatolós/belebújos maggassarkú cipőket hordtam ősszel, most ez nem fog összejönni asszem.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Én most a lányokkal lévő gyes alatt fejezem be a másoddiplomámat, ami ének-zene tanár egyházzene szak.Ezért voltak a lányok bölcsisek. Persze semmire nem jó, elhelyezkedni ugyanúgy nem tudok, mint az előzővel(szolfézs-zeneelmélet tanár, karvezető).Úgyhogy most felvételiztem(és felvettek :D ) csecsemő- és kisgyermekgondozó szakra,amit most halasztanom kellene, de jövőre elkezdeném, az csak 2 év és Vincével míg itthon vagyok el is végezném. Akkor lehetnék bölcsis gondozó, azzal talán a változások miatt is jobban el tudnék helyezkedni. Meglátjuk. Próbálkozik az ember. :)
Mindenkinek jobbulást és nyugodalmas éjszakát kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Ervick, jó ha így tudod magadat képezni.
Sajnos a pedagógus diplomákkal nem nagyon lehet boldogulni,én is bölcsész vagyok.
Gyes alatt én is akarok majd vmi másoddiplomát, de inkább már kereskedelmi v. gazdasági jellegűt.
Nagyon ügyes vagy amúgy és tuti nem lesz gond decemberben az államvizsgával.

katicat
Szigetszentmiklós

Töltök fel néhány képet a meglévő holmikról.... Kép mózes

Kép licitált holmik

Kép néhány kedvenc

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kép Brendonos vastak taki és körforgó

katicat
Szigetszentmiklós

vastag...na, nem tudok írni, pedig még csak reggel van.... :lol:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Na igen, a borotválkozás... és még csak 7 hónap körül vagyunk :D mi lesz velünk novemberben? Ráadásul pont szülés előtt kéne, nem? Aki tud gyantáztatni, az még szerencsés...

Végülis miben maradtunk a találkozó időpontját és helyét illetően? 10 óra, Árkád, de pontosan hol?

Szép napot

Szilvi
huszilvia

Jó reggelt,

Nem vagy semmi, Ervick (Vick-nek szólíthatunk?) a diplomákkal... Gratulálok! Akkor gondolom, neked nem kell azon törnöd a fejed, hogy mit énekelj a babának ... Szép hivatás, és a csecsemőgondozás is az.

Kata, én is valami gazdaságira gondoltam (konkrétan könyvelésre), mert az praktikus lenne... de eléggé bölcsész agyam van (vagy az sincs:) szóval nem tudom, hogy meg tudom-e csinálni.

Nagyon cukik a ruhák, a delfines különösen tetszik. A mózesről hadd kérdezzem meg: -ez ugye nem egy kocsi része, hanem különálló babahordozó? még mindig fogalomzavaraim vannak, hogy mi micsoda és mire jó.
Szülésfelkészítőre szerintem pedig érdemes lenne elcipelni férjeket is, legalább egy-két releváns előadásra.

(Már aki apás szülést tervez - én azt tervezek, de gondolom, majdnem mindenki).

Szilvi, szombaton 10, és szerintem legyen a metrószinten (tehát az aluljáróban), mert lehet, hogy ramaty esős idő lesz.
Jelezzetek vissza légyszi, hogyha ok.

Elküldöm később a mobilszámomat mindenkinek priviben.
Szóval: Fleur, Kata, Dorka, Reni, Szilvi, Zsuzsi? Remélem, nem hagytam ki valakit:( és elnézést, ha mégis.

közben törjétek a fejeteket, hogy hová menjünk az Árkádban, és hol ebédeljünk (volt róla szó, hogy ebédeljünk akkor együtt, de annyira nem ismerem ott a bolt- és kaja-kínálatot).

Szép napot,
Móni
monke

Móni, a mózes nem szett része volt, különálló és autóba beköthető, külön öv is van hozzá, belülre meg fejszűkítő, meg ilyenek.
Könyvelés nem rossz ötlet, itthonról is lehet akár csinálni...

Visszaírt a szülésznő, elvállal minket, hurrá. :lol:
Van az női 1-en is felkészítő, azt mondta majd elmondja milyen előadások vannak.

10 óra, aluljáró szint,szerintem tökéletes.
Kajáldák:http://www.oers-vezer-tere.hu/de/shops/ShopsInKategorien_1103.html

Boltok: c&a, h&m, Babaház,Brendon

Sztem is annyian leszünk, amit írtál...

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Tegnap nekem is borzasztó napom volt, 9-ra értem haza, addigra már nem vágytam másra, csak egy zuhanyra és arra, hogy lefeküdjek. (Szilvi, emiatt nem jelöltelek vissza, de majd ma.)
6-kor keltem reggel, mert 8-ra ügyfél jött.

Ma megint nincs víz, ezúttal 4-ig, de nekem, mint kismamának készítettek be egy vödör vizet a WC-be.

Átnézünk a Brendonba is a Sugárba?

Nekem jó a 10, aluljáró szint. :-) Mobilszámot én is küldök.

Képzeljétek, ma megyek a húgommal babakocsi nézőbe. Készítek fotókat, árlistákat a párom számára.

Na, a párom biztosan nem tud eljönni napközben ilyen szülésfelkészítőre. A szülésre jön, de attól fél, hogy rosszul lesz. :roll: Mondtam neki, hogy általában nem az apukák szoktak rosszul lenni, azt hiszem, nekem jobban fog fájni.

Annyira jól én sem látok már oda le, havonta egyszer szoktam menni gyantáztatni. Szülés előtt vajon az egészet kell? :oops:
A lábszőrtelenítés se kényelmes már a hajolás miatt Hát, ez van. A cipőkkel még nincs bajom, de jobbára bebújós papucsaim, cipőim vannak. Az ágyból is viszonylag könnyen felkelek. De tegnap este 9-kor már minden bajom volt, az üléstől.

Kata, nagyon szépek a szerzeményeid!

Ervick, a szakdolgozathoz kitartást! Nagyon szép végzettséged van!

A gazdasági szak szerintem a legjobb választás a mai világban. A párom mondta is már, hogy engem is beiskoláz valahova. Csak nekem ehhez egyáltalán nincs agyam... De azért fejlődőképes vagyok, szerinte.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, még valami.

Privit csak egy embernek lehet írni egyszerre?

A Tesco katalógusban láttam, hogy 28-tól van baba paplan-párna szett akciós, 2300 talán, de erre nem mernék mérget venni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, de jó!!! akkor most már tényleg egyenesben vagy, jó a szülésznő, és van előkészítő...

Könyvelés jó, csak nagyon száraz:( igaz, valami hasonlóval foglalkozom most is, úgyhogy már kezdem kapisgálni (egy ERP rendszert támogatunk).
de pont ez lenne a lényege, hogy otthonról/részmunkaidőben is csinálható.

Zsuzsi, elég gáz ez a vízhiány, a vödör kedves ötlet ugyan, na de emelgetni...
(nálunk ilyenkor földszinten van víz, oda kell lejárni:( kár, hogy a negyediken van az iroda, a lift meg vagy megy, vagy nem, és beragadásra is hajlamos...

Na, gyorsan küldök priviket (nem tudok rájönni, hogy lehet-e egyszerre több embernek:(
M
monke

Sziasztok,

Zsuzsi, Móni: írtátok ezt a könyvelés dolgot. Én ezzel foglalkozom, otthon is meg munkahelyen is. Egy gond van: gyerek mellett könyvelni (+ esetleg bérszámfejteni), hát nem lesz egyszerű, időben megoldani. Ráadásul pár éve megszigorították a feltételeket, nem elég elvégezni a tanfolyamot, kell utána 3 év szakmai gyakorlat ahhoz, hogy bejegyzett mérlegképes könyvelő legyél. Ha még lenne ezzel kapcsolatban kérdésetek, szívesen segítek.

Ja, és Brendon van az Árkádban is (biztos, hogy a Sugárban is van?). Mert az Árkádban már voltam, az tuti.

Ervick: sok sikert a szakdolgozathoz!

Reggeli felkelés: én oldalra fordulok, és onnan tolom fel magam ülő helyzetbe. Ezt ajánlják a jógán is. Sokkal kímélőbb, mint ha hasizommal húzod fel magad.

Elküldöm én is a számomat priviben.

Szilvi
huszilvia

Küldtem priviket a telefonszámommal. Ha valaki nem kapja meg, szóljon, mert eléggé akadozott a rendszer, amikor csináltam.

Kata, tényleg jó, hogy elvállalt a szülésznő és van felkészítő.

Az én párom könyvelő, adószakértő, van némi rálátásom a dolgokra. Szerintem ezt meghagyom az ő területének, bár munkámnál fogva én is kapcsolatba kerülök ezekkel a dolgokkal, csak nekem mindig lebutítva el kell magyarázni mindent...

Ja, nehéz a vödör. Ma rekordot döntök ezen a téren, reggel 8 óta még csak 1-szer mentem...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

csak bekukk,mert szedrezünk,és nincs túl sok időm... :(

Szóval köszönöm szépen mindenkinek a szülinapi köszöntéseket! Nagyon aranyosak,és figyelmesek vagytok! tegnap este meg is ünnepeltük,voltunk jó sokan,így kerti partit tartottunk,ma meg hajnalban kellet kelni,szóval hulla vagyok.... :twisted:

Ma este jön az asztalos,mert úgy döntöttünk,hogy Gréta bútorját inkább méretre csináltatjuk. A kiságyat viszont készen megvesszük. Na,megyek gyorsan megfőzök,aztán megcsinálom a papírmunkákat,és jövök visszaolvasni!!! :wink:

Addig is szép napot mindenkinek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni
Szólíthattok Vicknek, a rendes nevem Viktória, de a Vikit nem annyira szeretem.
Köszönöm a hozzászólásokat és a bíztatásokat, tényleg szép szakma...lenne, ha lenne rá kereslet, de nincs. Ilyen válságban ez a legkevésbé fontos terület.
A férjek miatt ne aggódjatok,minden menni fog, ahogy annak mennie kell. Az én férjem nem nagyon akart bent lenni a műtéten,amikor a lányokkal császároztak, csak mire eszébe jutott, hogy kimenjen, akkor már bezárták az ajtót és mondták, hogy mostmár maradnia kell. Mikor Hangi kikerült a pocakomból, megmutatták és egy mellettem lévő kis külön elüvegezett szobába vitték lemosogatni meg felöltöztetni. Ahogy követtem a szememmel, megláttam a férjemet,aki ott állt és a szája a füléig ért.Láttam rajta , hogy nagyon boldog. Amikor Eszter is kibújt, akkor már a kezében tartotta Hangit, míg Esztert is rendezték. Annyira jó volt látni,csak potyogtak a könnyeim. Azóta a férjemet kicserélték. Mindene a két lány. Most csak megkérdeztem tőle, hogy bejön-e a szülésre, mire visszakérdezett, hogy én szeretném? Mondtam, hogy igen, mire annyit mondott, hogy akkor ott lesz. Utólag bevallotta, nem nagyon akarta látni aszülést, de rettentően nagy élmény volt neki!
Kata
Gyönyörűek a cuccok!
Ja! Nálunk mindenkit leborotváltak teljesen szülés előtt,mindegy, hogy volt fazonírozva.( Még engem, a császárost is :? )

Zsuzsi
Babucinak találtatok már nevet, vagy ez titok még?

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
Én is örülök, h találkoztunk :)
És akkor szombaton újra

Bocs csak annyi minden van. Kaptam egy csomó számot és megnéztem mi a fennforgás :)

Most kicsit vacakul vagyok, felhúztam magam, 2 héttel kezdés előtt derült ki, h Lillát nem engedi a vezetőnő bölcsibe, mert babát várok.....amit valahol megértek....de mégis......

KépKép
KépKép
fleur

Szilvi, ja, hogy a Brendon az Árkádban van... akkor oké. Fogalmam sincs, hogy miért hittem, hogy a Sugárban.
Minden elismerésem a könyvelés miatt!
Jaj, nem, én nem módosítok pályát, csak írtam, hogy egy kis gazdasági véna jó lenne. A párom néha befog a családi cégekbe könyvelni, annyi elég :-)

Vick, Babunak még nincs neve :-( Eddig a Zsófia és az Eszter merült fel, ami mindkettőnknek tetszik.
A lányok hányadik hétre születtek? Tervezett volt a császármetszés?

Edina, örülök, hogy minden rendben. Kitartást! Majd csak véget ér a szederszezon...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Mindkét név szép!Tudod, nekem az Eszter a szívem csücske. :)
36. hétre születtek és csak azért döntött a dokim a császár mellett, mert én egy 40 kilós lány voltam, (szülésre 60 lettem),és félt attól, hogy a csípőm nem tágulna rendesen, és ha Hangi ki is jön szépen,esetleg Eszter nem tud és akkor szorítja a méh folyamatosan. Szóval nem akarták, hogy Eszter sérüljön, így lettek ők császárral, a kockázatok miatt.
Ennek ellenére most szülhetek természetes úton, de mihelyst valami nem úgy van,ahogy lennie kell, akkor azonnal császár, mert a vágott rész már nem bír ki mindent.
Szóval most én rendes szülésre készülök,ezért is érdeklődtem a málna levél tea után.

vick
Kép
Kép
ervick

Edina, örülünk,hogy jöttél és remélem hamarosan pihenni is tudsz már egy kicsit!

Vick, nem semmi lehetett az ikreket megszülni,még császárral sem.
Remélem sikerül Vincénél átélned ezt természetesen is!
Tényleg, Krisztina is debreceni,nem?Nem taliztok?

Fleur, pont kedden beszéltük, milyen jó, hogy mehet Lillus bölcsibe, nem hiszem el...
Valahogy esetleg hátulról nem lehet kikerülni ezt a macerát?
Gondolom megpróbáltok mindent!

Zsuzsi, neked nagyon jó szakmád van szerintem!!!Irigyellek is picit érte :oops:
Keresztlányunk második neve Zsófia, Eszter nevű barátnőm meg 2 is van, mind2 szép név,bármelyiket is választjátok!

Móni, a szülésznőnek nagyon örültem,tényleg.Rá fogok kérdezni az elején az anyagiakra is, meg hogy hogy zajlik ez, ha éjjel felhívom vmikor majd, bejön a kórházba?
Apás szülés lesz nálunk is.
Szerintem annyira összekovácsolja egy ilyen esemény a párokat.
Tavaly ősszel babu születésénél :oops: benn volt velem a férjem, alig akart elmozdulni mellőlem, maszírozta a hátam, hozott rám vizes zsepit, simogatott és mielőtt beindult a tényleges folyamat, mintha megérezte volna, mondta, hogy kimegy egy picit levegőzni így szerencsére se ő se én nem láttunk semmit a dolgokból, bár akkor úgyis kiküldték volna.
Annyira megerősítette a kapcsolatunkat ez a történés, ott határoztam el, hogy erősnek kell lennem és minél hamarabb életet adni egy egészséges kisbabának, amint lehet, mert nagyon megérdemelné, hogy így mellettem volt.

Lányok, lehet hülye téma lesz...Eddig fel se merült bennem.Hétvégén egy idős nő/mami megkérdezte, hogy alszok ekkora pocakkal.Mire én, hát csak oldalt.Erre ő, hogy csak háton szabad, mert összenyomom vagy eltöröm oldalt fekve vmilyét a gyereknek.
Azóta ezen parázok és kínszenvedés minden alvás, mert háton kínlódok.
Mi igaz ebből?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, csak érdeklődnék, hogy nem-e érdekel valakit egy új nania kerekes hordozó???
Ha valakit érdekel írjon privit!

Kép
Kép
sz.niki

Sziasztok,

Kata: NEHOGY HIGYJ A NÉNINEK!!! 30. hét után (meg előtte se ajánlják) már kifejezetten nem szabad háton feküdni! Csak oldalt! Vagy esetleg féloldalt, de akkor megtámasztva. Ugyanis a gerinc mellett fut egy ér, amit ha háton fekszel elnyomsz, és nem jut elég vér az agyba, és elszédülhetsz. Ezért mondják elsősorban a bal oldalt, de lehet a jobb oldal is. Ezt a terhesgondozáson is mondták, meg jógán is.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Gyorsan próbálok írni, előre is bocs, ha valami nem lesz egyértelmű.
Jó a 10 óra szombaton, de azt hiszem, hogy az aluljáró szintnél a bejárat dohányzásra kijelölt hely, és teljesen megáll a füst, legalábbis úgy mentem be a múltkor, hogy nem vettem levegőt. Ha 5 percet kell várakozni, már nem túl kellemes...Kár,hogy a többiek nem tudnak jönni.

Kata, szupik a kis cuccok :) Nekem még mindig eszembe jut, hogy mi van, ha mégis fiam születik és csak rózsaszín cucc van? Ha veszek valamit, muszáj, hogy semleges színű legyen.
Kata, nagyon erős csaj vagy! Nem semmi, amit átéltetek együtt. Erre nem is gondoltam, hogy az ilyesmi is hozzájárul az életreszóló kapcsolatokhoz.
Úgy aludj, ahogy kényelmes, Márk jelezni fog, ha valami nem tetszik neki. (én hason alszom, mert csak úgy tudok, igaz kipárnázom magam, hogy ne a teljes testsúlyommal feküdjek Bíborkán)

Hivatás: Vick, én is irigyellek a szakmáid miatt. Én gondolkodás nélkül mindig azt tanultam, amire kereslet volt. Gyors-gépíró, banktanácsadó, bróker, közgazdász, majd informatikus. Közben persze nyelvek, könyvelés és egyéb interaktív tanfolyamok tömkelege munka mellett. Gondolom el tudnék helyezkedni, de az eddigi munkatapasztalatom alapján eszem ágában sincs ilyen területen. 36 évesen ott tartok, hogy folgalmam sincs mivel foglalkozzak, az biztos, hogy a felsoroltak egyike sem nekem való.

Fleur, sajna ez a helyzet mindenhol, lehet, hogy Blanit még oviba sem veszik fel feburárban, csak a tesója miatt. Ezt majd a talin megbeszéljük.

Ó, fel is ébredt Blani, majd jövök még...a többieknek is szeretnék ám írni :)

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Reni, tényleg ott a dohányzó rész, akkor talizzunk ott lenn, de az ajtón belül, erste bank előtt kb, hm?
Köszi a dícséreteket!
Csajok, holnap nem leszek, reggel megyek a barátnőmhöz babázni, 10 hónapos tündéri kislánya van, estig ott leszek!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata, tényleg aranyosak a cuccok. Én ma hoztam el a barátnőmtől egy csomó mindent.

A 10 óra nekem is jó, ha eltévedek, majd telefonálok. Mindjárt megpróbálom elküldeni a számomat priviben.

Lenti helyzet: én magamnak, tükör beállításával csinálom, igaz teljesen, mondván akkor nem lehet csámpás.... :oops:

Nálunk is apás szülés lesz.
Margit kórház szülésfelkészítés: minden hónap első és harmadik hétfőjén van, 1-1 óra. Nem tudom, ez mire elég, majd meglátjuk.... :D

Na, megyek a zuhany alá, mert még mindig melegem van...
Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Itt vagyok...
Ma voltam fogkő leszedésen, jól megkínoztak...

Akkor Zsuzsival és Mónival telószámot cseréltünk, szerintem Katát és Felurt megismerjük, Dorkát a lila naciról...:) viszont én lehet, hogy viszem Blanit, most úgy néz ki, hogy senki sem tud rá vigyázni. Nem tudom, hogy így mennyire tudok majd veletek lenni, de azért megpróbálom, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok.

Kata, Kriszta jobban vagytok? Az allergiaszezon egyébként meddig tart?

Kata, jó babázást!

A fürdőszoba takarítása nekem is "kedvencem" :( a borotválkozásról nem is beszélve. Mondjuk nekem kb. egy hete tűnt fel, hogy már egyáltalán nem megy a hajolgatás.

Jó éjt mindenkinek...csaknem tudtam megint mindenre reagálni, amire akartam...
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Oké, akkor legyen bent a találkozó az ERSTE Bank előtt!

Reni, mi Blanira is kíváncsiak vagyunk!

Én is kb. egy hete érzem, hogy van hasam, ha lehajolok.

Alvás: A könyvekben azt olvastam, hogy bal oldalon a javasolt, pont azért, amit Szilvi is írt. Ezt igyekszem betartani és egy takaróval támasztom ki magam egyelőre.

Tegnap elmentünk babaágy és -kocsi nézőbe.
Babaágy: amit kinéztem, kombinált ágy, ide is feltettem korábban, sajnos nem lesz jó nekünk. :( Mivel alul két ágyneműtartós fiók van, kb. 10 cm-rel magasabb az egész mint kellene. Mivel én nagyon alacsony vagyok, a pelenkázórész nagyon magasan volt nekem. :( Találtam viszont külön kiságyat és pelenkázószekrényt (ami komódként szolgál, ha levesszük a pelenkázólapot) cseresznye színben, az be is fér, szóval vsz., azt rendeljük meg.

Babakocsi: mózeses mellett döntöttünk, egyelőre a Giordani a befutó, mert könnyű, jó az anyaga, megbízhatónak tűnik, árban is elfogadható (85e körül van). 100-nál többet nem szánunk rá.

Hétvégén még nézelődünk, de a jövő héten jó lenne ezt a részt lezárni.

A párom tegnap meglepődött, mikor mondták, hogy a bútor 3-4 hét, mire megjön... Szóval időben meg kell rendelni, mert azért október első felére jó lenne, ha minden meglenne.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, igen, a háton alvás talán tényleg nem jó. Mondjuk Bíborka nem is hagy úgy feküdni, mert addig rúgdos, míg meg nem fordulok, ezért gondoltam, ha jó neki valamelyik póz, akkor nyugodtan pihen. Ti tapasztaltatok hasonlót?
Kíváncsi vagyok a kocsira és a kiságy/pelenkázóra. Akkor meg is rendeltétek?

Persze, szeretném én is, ha látnátok Blanit, nagyon kis édi, de voltam már olyan barátnős/babás talin, hogy két szót sem tudtunk beszélni mi szülők, sőt nem is láttuk egymást mert egyik gyerek erre, másik arra húzott:) (ilyen is van)

Szilvi, ti Katával akkor megismeritek egymást?

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!
CSak nagyon gyorsan benéztem:

ERSTE Bank előtt tökéletes, ott leszek 10-re.
Blanira én is kiváncsi vagyok:)

Pussz
M
monke

Hali!!!

Kezd javulni a köhögésem.

Ami a fekvést illeti,picur engem csak éjjel hagy oldalt feküdni,nem nagyon szereti,addig kaparászik míg meg nem fordulok.Háton a legkényelmesebb,még nem érzem hogy nyomna.

Zsuzsi,én is a Giordaniba voltam beleszeretve,de mikor megnéztük jobban,kicsinek azaz keskenynek tünt a mózese.A Cam is ebben az árban van és hatalmas a mózes,bőven használható tavaszig mivel állítható a fejrész.

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: