A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Anitabori!
Kitartas! Tejci vissza fog allni, ne aggodj, csak szoptass, fejj gyakran, igyal, pihenj! Tejleado reflexem nekem sem volt a mellgyuszik alatt, de aztan minden aggodalmam ellenere lett eleg tej! Sot, meggyozodesem volt, hogy teljesen el is apadt, mert en semmit nem tudtam kipreselni belole!

Zsuzsi,
Olyan jo, hogy te is emlited A ba´ba valaszolt, kedvenc irodalmam a temaban! Mindenkinek csak ajanlani tudom!

A kepeket nezegetven en uuuugy irigykedem!

Zsuzsi
zsuzsi74

SziasztokKép

Es a varva vart kepekKép
Felteszek egy parat, hogy jol meg tudjatok szemlelni a pocikamatKép

Ezt nem hiszem el! Nem akarja engedniKép Na probalkozom!

avocado

Nem megy LanyokKép
Es ez most tenyleg nem rajtam mulikKép

Kicsit kesobb is megprobalom.

PusziKép

Orsi

avocado

Na, talan mostKép

Kép

Egyelore csak ezt az egyet engedte, biztos nem tetszem nekiKépKépKép
Meg probalkozomKép

Orsi

avocado

Kép
Kép
Kép
Kép

Na vegre! Szoval ez Gergo pocak 34 hetesenKép
Bocs, ha kicsit tul sok belolem, de Anyukamnak divatbemutatozni kellett, mert mindenfele ruhamban akar rolam kepet, gondoltam nezzetek megKép

Jo ejt mindenkinekKép

PusziKép

Orsi
34+1

avocado

Avocado!

Kép Kép Kép Kép Nagyon aranyos vagy! Kép
A pocakodat nézve az enyém nagyon lent van, de nekem végig az egész várandósság alatt így volt.
Szép nagy pocakod van, Gergő biztosan jól érzi ott bent magát! Szerintem még fog egy hatalmasat nőni a pocakod! Most mit mondanak mekkora a babóca?
Hogy ne árválkodj, én is felteszem a pocakos képemet, 38 hetesen Emmababával Kép
Kép

Bori: örülök, hogy jobban vagy, biztosan újra beindul a tejed, ne idegeskedj!

Bellana: sajnos fogalmam sincs, milyen streilizálók vannak, de én nem bízok a vegyi dolgokban, szerintem nem lehet veszélytelen, de van, aki persze mégis erre esküszik. Kíváncsian vároma többiek véleményét.

Zsuzsa: az állandóan idézett könyvben azt írja a bába, hogy a gyógyulás közben meg lehet kérni a dokit, hogy a varratok csomóit lazítsa fel, hogy az a feszítő érzés elmúljon... Mindenképpen beszélj a dokiddal, én 4 hónapig nem mertem, mert azt hittem ez a fájdalom normális, buta voltam, mert hamarabb megoldódott volna a problémám...

Zsuzsi74: üdv itt! Kép németül olvastad vagy magyarul a könyvet? Nem akartok egy negyedikkel próbálkozni? Kép

na megyek, mert felébredt a lányom... Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok Lányok!!!!!!

Üdv újra köztetek!

Most van egy kis időm, ami mostanában elég furcsa számomra, úgyhogy gondoltam bejelentkezek és beszámolok magunkról.

Mint tudjátok június 25.-én született meg Alina (2,55kg-50 cm) és Tomika (2,6kg -50cm). Császármetszést csináltak, mert farfekvésből végül egyikőjük sem fordult vissza. Szerencsére már mindannyian jól vagyunk, Tomikával mi pénteken jöhettünk haza, sajnos Alinát még szerdáig a Madarászban tartják, de utána már ő is velünk lehet. Neki sajnos 4. napos korában volt egy kisebb ajak plasztikája (hiába egy nő nem kezdheti elég korán). Először nagyon megijedtem amikor mondta a doktor közvetlenül szülés után fél órával, hogy el kell őt szállítani a Madarászba. Egyszerűen nem értettem mit magyaráz! Teljesen kétségbe estem. Mindenki csak nyugtatgatott, hogy nagyon kicsi a probléma, nem is fog látszani, de szabály, hogy el kell szállítani mentővel ilyenkor a babát, ezért búcsúzzak el tőle. Ezek tiszta hülyék! Hogy búcsúzzon el egy anya az újszülött gyermekétől?
Harmadik napos császárosan nem bírtam tovább, és kikönyörögtem a férjemtől, vigyen át engem a Madarászba. Igazából ekkor nyugodtam meg, amikor a saját szememmel is láttam miről van szó és tényleg egy kisebb plasztikát csinálnak majd a kislányomon.

Tomikával minden rendben van. Igazán jó baba eddig. 3-4 óránként eszik-alszik. Alig sír, sokat nézelődik és ha már nagyon éhes akkor nyöszörög egy kicsit jelezve, hogy itt az idő. Kíváncsi vagyok ilyen marad-e.

Mindenesetre szerdától már alkalmazkodniuk kell Alinának és Tomikának egymáshoz. Azt hiszem akkor lesz csak igazán nagy kaland az etetés, fürdetés!

Röviden ennyit magunkról.

Légyszi valaki írja már meg röviden összefoglalva kivel mi történt, mert nem igazán lesz időm vissza olvasni a dolgokat és jó volna ismét képbe kerülni.

Mindenkit puszilok. Akinek már megszületett a babája annak nagy-nagy GRATULA, a többieknek pedig jó pocakosodást!

Sziasztok!

Vali
cvali

SziasztokKép

En vagyok a bronzermes?KépKépKép

Zsuzsi
Koszi, aranyos vagy, a Te fotod is tok joKép
Nekem multkor nem nagyon becsulgette a doki ababot, nem szokasa mert nagyot lehet tevedni. A 30.heten a 3D-s UH-n 1700-1800g-ra becsulte az ottani doki, szoval nem lesz kicsi a szentemKép De nem is baj! En is 4kg-val szulettemKép
Azt mondod meg nagyot fog noni a pocim??? Akkor mekkora lesz?Kép Igy is mar jokoraKép

Vali
Ugy orulok, hogy vegre megint koztunk vagy, nem is tudod, milyen sokszor emlegettunkKépKépKép
Oriasi gratula Neked megegyszer a 2 babahoz, nagyon ugyi voltal, hogy ilyen szepen kihordtad oket! Gyonyoru sullyal szulettek! Annak is orulok, hogy jol vagytokKép
Sajnos en nem hiszem, hogy jo lennek az osszefoglalasra, mert aztan valamit, vagy valakit kifelejtekKép Es annyi minden tortent itt, mar van egy csomo kisbabankKépKépKép
Biztos lesz, aki ugyesebb nalam es megteszi NekedKép
Sok puszi nektekKép

Na, gyorsan elkuldom, hatha meg dobogos vagyokKép

PusziKép

Orsi
34+2

avocado

Sot, most vettem eszre, hogy ezusteremKép

Hurra!!!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Vali: szia, szia, szia!!! Kép KépMégegyszer gratula a dupla gyermekáldáshoz!
Miért kellett Alinának plasztikázni a száját?
Remélem hamar összerázódtok amint Ő is hazamehet. Kép Vigyázz magatokra! Puszi!

Zsuzsi: nem vegyszeres strilizálókra gondoltam én sem. Kép Hanem olyanra ami szintén vízzel megy, de betehető mikróba, vagy van olyan ami egy külön szerkentyű Kép
Örömmel látom, hogy nem csak nekem van lennt a pocim. Kép

Orsi: olyan alakod van mint nekem! Nahát fej nélkül majdenem egyformák lennénk. Kép
Igaz én vezetek pár kilóval, de akkor is. Kép

Puszi lányok, megyek etetni a fiókám és férjecském. Kép Linda
bellana

Szia LindaKép

Na latod, nem szamitanak a kilok! Az nalad biztosan a viz, en szerencsere nem vizesedek!
Ferjecsked?Kép Akkor rendben vannak a dolgok, dul ujra a loveKép Remelem!

PuszikaKép

Orsi

avocado

sziasztok!

Nagyon csinik ezek a pocakok! Kép

Zsuzsi: nekem a külső varratokat kivette a doki 3 nap után! A belsőket persze nem, de azt nem is szokták. Ott kiesnek a csomók elvileg magától, de ha nem, akkor a kontrollon kiveszik. Én így tudom!
Amúgy javulgat már az enyém is!

Zita: kiszámítható éjszakák Kép Így a miénk is az, bár nem minden nap ua. van, de előre tudom, kb. mikor.

Vali: üdv újra itt Kép Talán a rosszban az a jó, hogy egy gyerekkel szokjátok az otthoni rutint! Kép
Alina meg hamar rendbe jön majd Kép
Pihenj, amennyit csak tudsz, remélem van segítséged!

Én most el. Ma ünnepeljük a Zsófit (no meg a mafla öcsémet)... Kimozdulunk a csajokkal...

Zsuzsa
zerko

Hu, Lanyok!

Az elobb egy akkora hatast dobtam, hogy az csak na! Kicsit meg is ilyedtem! Mentem ki a teraszra, ahol a paromek rakjak le a terasz ala azt az anyagot, ami majd meggatolja, hogy kinojon a gaz es ahogy kileptem ez a hulye anyag megcsuszott en meg hanyatt landoltam! Meg szerencse, hogy ez az egesz tok puha, ugyhogy puhara estem, nem is faj semmim, remelem a picurinak sem lesz semmi baja ettol!
Rogton be is zavartak, hogy ne is menjek ki tobbet. Eloszor rohogogorcsom lett, de azert egy kicsit megilyedtem. Na, amitol Anyukamek vegig tartottak, hogy el fogok esni pocakosan (mert amugy eleg szeleburdi vagyok), az most bejottKép

Na, megyekKép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: remélem nem ütötted meg magad nagyon?
Én télen féltem, hogy elvágódok, a nyárra nem is gondoltam. Kép Most akkor már nyugiban maradsz ugye kis szeleburdi? Kép

Zsuzsa: kellemes ünneplést nektek! Kép Kép

Anikó????

Linda
bellana

Sziasztok!

Tomi baba ismét alszik.

Bellana: Alinának azért plaztikázták meg az ajkát, mert a bal fölső ajkán volt egy kb fél cm-es berepedés. Egyébként nagyon egészséges baba szerencsére. A műtét miatt teljesen kivizsgálták, minden mást rendben találtak a feje bubjától a talpáig. Nem tudták megmondani ez mitől van, egyenlőre ezen a területen sötétben tapogat az orvostudomány, de a jó az, hogy már a plasztikai sebészet itt tart és korrigálni tudják nyomtalanul ezeket a hibákat. Azt mondta a professzor nekünk, hogy az egészből semmi sem fog látszani, mivel annyira fiatal a szervezete, hogy teljesen regenerálódik a műtét után, és igazából Alina nem is orvosi eset, ez csak egy "sima" plasztika (Neki az, nekem nem csak egy sima plasztika, kész örékké valóság ez az idő).

Sterilizálóhoz:
Én is gondolkoztam a dolgon. Azonban a bőrgyógyász barátnőm teljesen lebeszélt róla. Szerinte nem szabad a sterilizálást túlzásba vinni, mivel akkor nem kapja meg az alapvédelmet a gyerek. Az a jó, ha minél hamarabb hozzászokik a környezetében lévő bacikhoz. Ha túlzásba viszik a sterilizálást a bacik felerősödnek és komoly fertőzéseket idézhetnek elő.
Én egyébként a gőzsterilizáló gépet vettem volna meg, a vegyszeres sterilizálást nem tartom jónak. Korán van még szerintem szennyezni a baba szervezetét ilyenekkel.

Megyek mert ébredezik Tomika.

Orsi: Csak óvatosan!

Mindenkinek kellemes napot!

Vali
cvali

Linda
Eddig is ovatoska voltam, ez egy hulye kiszamithatatlan helyzet volt, nem gondoltam, hogy csuszik az a nyavaja, ha tudom nem megyek raKép Mindegy, utana egy kicsit kiborultam, hogy a babocanak nem lesz-e ettol baja, agyrazkodas, vagy akarmi, de mindenki nyugtatgat es tenyleg az volt a szerencse, hogy egyaltalan nem utottem meg magam, gyakorlatilag meg sem ereztem az esest, csak azt vettem eszre, hogy a hatamon vagyok. De puhara estem, raadasul tobb reteg puhara! Viszont azota is azon filozunk a parommal, hogy hogyan birtam olyan iranyban esni, mert teljesen elfordultam a teraszajtotol, valoszinuleg osztonosen! Kulonben nagyon meguthettem volna magam, de igy megusztamKép Remelem picurkamnak nem volt nagyon rossz odabent! Utana csuklott szegenykemKép
meg is orulnek, ha valami baja lenne!!!

Na, megyek ebedelni, fincsi krumplis tesztat, aztan majd meg jovokKép

PusziKép

Orsi

avocado

Sterilizalo:
Nekem a baratnom szinten gozoloset ad kolcson, ami konektorba dughato, tehat nem mikros. En sem hasznalnek tablettat, vagy ilyesmit!
Allitolag a mikrosok is jok.

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ma reggel nem tudtam jonni es csak most ertunk haza az ebedrol, mar nagyon izgultam, hogy lemaradtam valamirol, de ezek szerint nem szult senki...Pedog IldikoKép mar lassan keszulodhet, nem?Kép

Eloszor en is ma akartam szulni, de a doki miatt jobb lenne a csutortok, bar ha tolem figgne maris indulnek.

Kepzeljetek, ma d.e verzett az orrom. Ilyen nem volt 8 hetes terhes korom ota.Nem nagyon, de par csepp volt.Mitol lehetett? FElment volna a vernyomasom?

OrsiKép
Csak sikerultek a kepek! Nagyon szep a pocid! HAJRA PORTUGALIA!!!Kép

ZsuzsiKép
A Te pocid is szepseges.Tenyleg lennt van a hasad.Az enyem fentebb van, az alapjan sem mehetek meg szulni...Kép

ZsuzsaKép
Isten eltesse Zsofit es jo szorakozast Neketek, rad fer egy kis kimozdulas!

ValiKép
Udv itthon es meg 1x gratula tolem is. Ha Alina is hazajon, kerunk kepeket roluk, jo? Sokszor emlegettuk, most Neked is leirom, hogy le a kalappal milyen szepen kihordtad oket es turelemmel viselted a korhazat.

szoszi (MA 38+0 !!! Kép )
szoszi

SzoszikemKép

Eloszor is gartula a 38.hethezKép Ne legyel kis turelmetlen a szulessel kapcsolatban, jo? Hidd el, akkor fog a picurid megszuletni, amikor neki a legjobb, nem jo siettetniKép
Orulok, hogy tetszettek a fotokKép PortugaliaKép
Kepzeld most nezem a Forma1-et es nagyon szurkolok, hogy ne Schumi nyerjen, remelem Alonso visszaveszi az elso helyet!Kép
Te is nezed???

Na, puszko mindenkinek (hova lettetek Lanyok?)

Orsi

avocado

Sziasztok

Vali
Orulok, hogy ujra itt vagy. Jo egeszseget Neked es a babaidnak. Szerdatol akkor teljes a csaladKép. Megegyszer gratulalok, szerintem is nagyon ugyes voltal, es szep nagy babocak lettek.

Bellana
Az ugy volt, hogy tegnap nagyon vizesedtem, Agi meg nagyon ki akarta probalni fog-e boldogulni nelkulemKép. O olvasott, en reagaltam amiket Szendi leirt, majd Agi bepotyogte mikozben en pizzat keszitettem. Persze az eleje vege az o szulemenyeKép.

Orsi
Remelem minden rendben!

Zsuzsa
Kellemes napot a lanyaiddal, remelem Te is ki tudsz picit kapcsolodniKép.

Most pedig itt van nehany kep! Ilyenek lettunk. Mar csak tenyleg aprosagok vannak hatra, mint diszlecek a szaunaba, ajtok kore stb. Nekunk nagyon tetszik, annal is inkabb, mert ez a szint 1953 ota nem volt felujitva. Feleves melo volt, es most folyamatosan veregetjuk a sajat vallunkat, meg neha egymasetKép.

Puszi
Ildiko

Puszi
salla

Ildiko
Koszi, minden ok, jol vagyunkKép
Kepek?

Puszi
Orsi

avocado

Lanyok!

Merre jar mindenki?Kép
Tiszta pangas van itt vasarnap delutan.
A parom most ment el a mai koncertre, jovo hettol mar itthon lesz es szerel szegenykem tovabb ezerrelKép

En meg mar mostam is, a gep mosogatott is helyettem (azert tudom elvezniKép) szoval most nem marad mas, csak hogy ne csinaljak semmitKép

Megyek tevezek egy kicsit, ugyis leszoktam rola, miota itt lakunkKép

PusssszKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Most jöttünk haza Velencéről, kicsit napozgattunk. Jó volt kiruccanni. Kép

Nem szült senki?

Chello
chello

De jo neked ChelloKép Es van kimama-furdorucid?En mar azt hiszem nem veszek, ugysem jutunk el iden a Balatonra, pedig szerettunk volna. De a haz...Kép

Orsi

avocado

Én sem vettem fürdőrucit, csak egy vékony, rövid pántos ruhában voltam. De így is jól esett.

Tegnap én is majdnem elvágódtam az erkélyről bejövet. Egy kicsit megrándult a derekam és még most is fáj. Kép

Mit nézel a tv-ben?

Vali, még 1x gratula a két kis manókához. Kép

Chello
chello

Sziasztok lányok!

Ma jöttünk haza a kórházból, és most alszik a csöppség, úgyhogy gyorsan írok! Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől akinek nem tudtam írni sms-t, meg hogy nem tudtam senkit hívni -Lindám itt rád gondolok elsősorban- de olyan ügyes voltam, hogy a kártyám lmerült, mire a nagy eseményről az sms-eket szétküldtem. Így aztán csak engem lehetett hívni, én meg nem tudtam senkit! De mindenkinek nagyon köszsönöm a gratulációkat, annyira jól esett!!!Kép Az én felkészületlenségemet, meg tudjátok be a hormonoknak.

Botond babával nagyon jól vagyunk, most már végre itthon. Majd megírom a szülésem történetét is, elöljáróban csak annyit, hogy ezt a nagy bébit sikerült pont egy óra alatt a világra hoznom természetes úton, ami hihetetlen volt még a dokim számára is! Így az az egy óra maga volt a pokol meg a mennyország is.Kép Na közben eltelt három óta, ugyanis szopiztunk, pelusoztunk, nagyapóztunk.Kép

Még nem tudtam visszaolvasni, de így látatlanban is gratulálok az újabb babákhoz, bár sms-t nem kaptam, így lehet, hogy megvártatok míg hazajövünk?Kép Nagyon hiányoztatok, puszi mindenkinek!!! Készülnek a képek is, jövök ahogy tudok!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

Orsi,
Nagyon szép Gergő így héjastól!!! Tényleg szép és vidám kismama vagy.

Zsuzsi74,
Köszönöm a biztatást, most nagyon rámfér, kezdek teljesen elkeseredni a dolog miatt.

Zsuzsi,
De rég láttam rólad képet! Te is nagyon kiegyensúlyozott anyukának tűnsz.

SZIA VALI!!!
De jó, hogy újra köztünk vagy ( és persze otthon is, végreKép) Csodálatos méretekkel szülted meg az ikreket, nagyon ügyes voltál. Várjuk a képeket, ha lesz ideje valamelyikőtöknek feltenni néhányat.
(az összefoglalót most másra bíznám)

Szöszi, Linda, Chello,
Puszi nektekKép.

Ildikó, vagy Chello,
Szültök egyet holnap? 5-e lesz!!!

Zsuzsa,
Megkaptam a mailt, nagyon elkeserítő volt, amit olvastam az orvosokról, a kórházi körülményekről.
Nekem szavam sem lehet a kórházunkra, pedig híresen-hírhedten szegény és lerobbant kórház. Ehhez képest a terhespathológián és a gyerekágyas osztályon is minden kórteremnek saját fürdőszobája-vécéje van, nem is akármilyen, alaposan szemügyre vettem. (én egy jó kis kétágyasban voltam)
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb. Lényeg, hogy otthon vagytok, jól vagytok.
A gátam teljesen jó, azért kértem pár napja a csodakencéd nevét, mert meg volt dagadva, de nem gyulladástól, csak gondolom, magától a beavatkozástól. De mostanra minden oké! És a hátsóbb tájék is, hála neked. Úgy értem, az általad ajánlott krémnekKép
( a mafla öcséd helyett mafia öccsöt olvastam)

Nálunk megvolt az első teljesen átvirrasztott éjszakaKép 23 óra után legközelebb reggel 7 felé aludt el a Kisbogár, addig csak olyan 5-10-15 perces szunyák voltak. Tegnap ugye elkezdtem a szoptatást újra, az első alkalommal nem is fájt szinte, de már másodszorra rosszabb volt, harmadszorra pedig...Talán össze bírom szedni magam holnap vagy utána, és bemegyünk az István Kórházba. Azt gondolom, esetleg nem kapja be az egész bimbóudvart (mert nagy), és szinte csak a bimbót szívja-préseli, de nem tudom biztosan. Danival ilyen gondom nem volt egyáltalán. A mai szopizások alkalmával 15-20-30 gr-t evettKép, és utána olyan boldogan alszik hosszú-hosszú órákat, hogy még üvegből sem lehet pótolni neki! De ez így nem jó. A tejem meg csak fogy, hiába fejem, de már erőm sincs fejni, annyira lemerültem. Pedig szinte semmi dolgom ezen kívül. Tegnap voltam a homeós patikában, keddre hozzák meg az Urtica-t, talán az segít. Nagyon el vagyok keseredve, bevallom.

Most lelépek.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Hello

Itt jonnek a kepek, csak kicsit elkalandoztamKép.
Eloszor megjott a szep ujfrizuras, kipihent Soraya-KrisztaKép. Kepzeljetek hozott nekem teljesen friss es ropogos mai ujsagokat, es friss pottyos Turu Rudolfokat! A felet mar meg is ettuk Lauraval, most mar biztos, hogy csorgedezik ereiben magyar ver, mert meg nem lattam olyan finn gyerkozot aki szerette volna a rudit. Kaptam malnalevel teat is, ugyhogy most iszom, hatha hamarabb szulok.

A masik kaland: Kivittuk Szandit 1/2 4-kor a repuloterre, eloszor felora, majd 1 ora kesobb pedig 6 oras kesest igertek. Felhivtam a repuloteret ahol kozoltek, hogy a gep egyaltalan nem indul ma, mert muszaki hibas es az otthonrol indulo esti jarat fogja 11-kor elvinni az utasokat. Ugyhogy kocsiba ultunk es kimentunk ismet a lanyert. 9-kor viszem ki ujra, remelem akkor mar minden rendben. Szegeny szulei, reggel 10-kor indultak Szentesrol, gondoltak kicsit vasarolgatnak, no most ejjel fel 1-ig van idejuk, es fel 3-ra mar haza is ernek.
No ilyenek tortentek nalunkKép.

Szoszi
milyen szulesrol tetszik itt beszelni az On 38 hetevel. Tessek csak varniKép.

Chello
De irigyellek am. En is kiulnek napozni, de sajna itt olyan fika ido van. Viszont tegnap beultem a szaunaba 3x5 percre. Azert csak ilyen roviden, mert feltem a vizesedestol, de nem tortent semmiKép.

Orsi
Ugye milyen jo. En is imaba foglalom a mosogatogep feltalaloja nevet,(a tamponeval egyutt). Tudod en ostoba nem is akartam, mondtam aaaa magyar lanyok kezzel gyorsan megoldjak a problematKép. A ferjem viszont ragaszkodott hozza:?. Na jo az o nevet is imaba foglalom.

Es akkor a kepek
puszi
IldikoKépKépKép
salla

Ismet en, lanyok bocsi, ez a kezzel elintezzuk dolog igy masodik olvasatra eleg bizarul hangzikKép.
Bocsi
Ildi
salla

SziasztokKép

Chello
Vegul is nem neztem semmit a Forma1-en kivulKép Malnat szedtem , most fogok majd malnas piskotat sutni, kivancsi vagyok milyen leszKép

Bori
Koszi, aranyos vagyKép
Annyira sajnalom, ami a bimbocskaddal tortenikKépKépKép Tenyleg menj be a korhazba, hatha tudnak segiteni es probald magad addig is tartani lelkileg, igaz el tudom kepzelni, milyen nehez! Kuldom neked a pozitiv hullamokat, jo? Sok puszikaKépKépKép

Ildiko
A mosogatogep nalunk is a parom otlete volt, en nem nagyon akartam, de belatom Neki volt igazaKép

Swen
Udv ujra itt! 1 ora alatt??? Azert ez tenyleg hihetetlen! Nagyon varom, hogy leird a torteneted, biztosan erdekes! Sok boldogsag Nektek es megegyszer gratulalok a kisfiadhozKép
PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Most csak gyorsan a képek. Az első kettő a szülőszobán készült, ott Botond kb. 15 perces volt, a következő kettő pedig ma készültek, hazajövetelkor. Majd jövök!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

ORSIKÁM,
KÖSZÖNÖM!!!

Swen,
édes ez a bébi...Várom a szupergyors szülés történetét én is. Most már biztos, hogy te hamarabb fogod közzétenni, mint énKép

Mindenkit ölelek
Anitabori

Ezt a képet most csinálta rólam Karcsi...Nem tudtam retusálni magamat rajtaKép Ez van most.
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

~SziasztokKép

BorikamKép
Olyan szepek vagytok mind a ketten! Remelem, hogy kicsit jobban vagy es holnap a korhazban vegleg megnyugtatnak majd, hidd el!
Sok-sok puszika nektekKép

Swen
Gratulalok Botondhoz, nagyon edes, hogy csucsoritKép

Linda, Aniko?
Es a tobbiek?

Gondolom lattatok, hogy a Portugalok mennyire elvesztettekKép Kar volt erteKép

En viszont fincsi malnas piskotat sutottem, ugyhogy egy percig sem szomorkodunkKép

Jo ejt mindenkinekKép

PusziKép

Orsi
34+2

avocado

Sziasztok!

Szöszi: mi szinte egy napra vagyunk kiírva! Kép Te már szülnél? Kép Én még örülök minden plusz napnak, de a férjem már kész idegbeteg. Szegény annyira izgul, nem tudom, mit csináljak vele, ti hogy vagytok???

Vali: ezt a plasztikai műtétet ilyen korán kellett megcsinálni? Kislányod hogy viselte, milyen hosszú volt a műtét és altatták? Jövő héten végre együtt lesztek! A Képekre én is nagyon kíváncsi vagyok!

Ildi: húúú, de irígylem a hatalmas szaunátokat! Kép Nagyon szép lett minden!

Swen: 1 óra alatt???? na halljuk, akkor azt a szülés történetet, ilyenek kellenek most nekem! Kép Botond hatalmas és gyönyörű!!!! Kép Gratulálok!!!!

AnitaBori: olyan édesek vagytok Kép Nagyon lányos már most a kislányod! Kép Nehéz lehetett a virasztás, de sajnos vannak ilyen napok, nem is tudom, hogy tudjuk túlélni ezeket, de a lényeg, hogy holnap mindig jobb lesz!!!! Kép
Én attól félek, hogy hogy fogom egyszerre lefektetni a nagylányomat, miközben a pici szopizik vagy sír, na és a férjem meg nincs itthon... Dani hogy viseli az új helyzetet? Segít sokat?

Orsi: nyamm málnás piskóta ! Kép Hogy vagy az esésed óta? Jobban vigyázz magadra! Portugálok miatt én is csalódott vagyok, pedig nem szoktam focit nézni... Kép

Jó éjt!
Zsuzsi (38)
zsu26

Jo reggelt!Kép

Jo vagyok az aranyra?Remelem legalabb annyi, mert az ejszakat ugy ahogy volt kihagytuk.KépEzt ugy kell erteni, hogy meccs alatt elszunditottam, de 1-kor megebredtem es tobbet nem is tudtam viszaaludni. Minden bajom volt, szoval nem is tudom igazan mi...

OrsiKép
Szurkoltam a portugaloknak, tessek, oket is jol elinteztem!Kép

ZsuzsiKép
Nalunk is izgul a ferjem, bar o nem akarja bevallani. O ugy erzi, hogy a napokban lesz valami. A dokim csak szerdatol van itthon, ezert neha azt szeretnem, ha addig nem indulna be, maskor, mint pl ma ejszaka meg azt, hogy menjunk mar.
Aztan barmit kivanok, utana felsorakoztatom az ellenerveket es lelkifurdim van. Kép KIcsit megzakkantam? Ez a helyzet.Lesz, ami lesz.

swenKép
Hogy irigyellek! Szep kisfiu, gyors szules! Ugyesek voltatok! Kivancsi vagyok az egeszre!

IldikoKép
Ide nekem a szaunat!Kép
Nem 5.-e van veletlenul? Nincs mara valami programod?Kép Te csak ne engemm ints turelemre...

Mindenkit puszilok:
szoszi 38+1
szoszi

Jó reggelt lányok!

Megjöttem Fehérvárról, Gárdonyból.
Látom senki nem szült a hétvégén.

Rita!
Köszi a bókot a gyerekeim nevében, majd teszek fel új képet, mert ez lassan már egy éves.
A szüléstörténetet is köszi, nagyon szépen írtad le!

Zsuzsa!
Nekem nem szoktak súlyt becsülni az UH-on, de a babának a méretei átlagosak és Peti meg Rita sem volt túl nagy, úgyhogy én úgy gondolom, hogy 4 kg alatt maradunk!
Megkaptam a leveled, köszi, majd mailben válaszolok, ha odáig jutok. Nekem is vannak hasonló tapasztalataim.Kép

Jerry!
Nekünk Whirpool mosógépünk van, lassan 10 éves lesz és soha semmi baj nem volt vele!

Bori!
Neked is köszi, hogy írtál volna sms-t, ha szül valaki!
Örülök, hogy a mellgyulladás elmúlt, de látom azóta ismét nem felhőtlen a szoptatás. Szerintem ne engedd, hogy túl sokáig szopizzon, hátha akkor jobban begyógyulna, ha nem ázna úgy fel. Én úgy emlékszem, nekem 2-3 nap alatt elmúlt a sebesedésem, de persze lehet, hogy csak az idő már szépíti az emlékeket!
Ja és Peti is aludt baba korában 5-6 órákat is (persze nappal, nem éjszaka) és én soha nem keltettem fel, bár nekem is azt mondta a védőnő, hogy legkésőbb négy óránként etetni kéne. Gondoltam, álmában csak nem hal éhen!
Szerintem jól nézel ki a képen, csak kicsit elgyötört képet vágsz!

Chello!
Tetszik az új hajad! A pocid nem is néz ki nagynak, bár lehet, hogy én az evés előttit néztem!

Linda!
Nem tudom mi bajod van a fejeddel, én semmi cikit nem látok rajta!
Sterilizáló: nekünk van egy Bebeconfort márkájú, mikros sterilizáló, ami kb. 3000 pénz volt a Corában 3 évvel ezelőtt. Az úgy működik, hogy az aljába teszel vizet, ráraksz egy lyukacsos lapot, arra jönnek a sterilizálandó cuccok és még van egy teteje is. Az egész bemegy a mikróba és így a cucc a gőzben sterilizálódik, nem lesz vízköves és nem kell hozzá vegyszer!

Orsi!
Rólad is jók a képek! Nekem van kismama fürdőrucim, mert Ritával egész eddig jártam úszni. Úgyhogy napoztam is a Velencei-tónál!

Vali!
Üdv. végre itthon! Kép Majd mindjárt rakok fel táblázatokat és akkor képben leszel, hogy ki hol tart!

Swen!
Neked is üdv. itthon, nagyon szép baba Botond!

Ildikó!
Nagyon szépek lettetek, mi sajna nem leszünk ilyen szépek, mert csak a legszükségesebbekre futja egyelőre. Te nem ma akarsz szülni? Akkor el kéne kezdeni!
Ági levele nagyon tetszett, bár néha kicsit zavaros volt!

Szöszi!
Valld be, hogy kinek szurkoltál igazából!
Én a görögöknek, de azért nagyon sajnáltam a végén a portugálokat.
Schumiról meg ne is beszéljünk!

Szép napot mindenkinek!
Panó
panó

Swen, gratulálok Botondhoz, nagyon édes. Kép És persze az 1 órás szüléshez!!!

Bori, nagyon szépek vagytok így együtt. Kép Remélem egy kicsit jobban vagy és a kórházban meg fognak nyugtatni.

Most el reggelizni.

Chello
chello

Kép

Kép
panó

Sziasztok Anyukák, Kismamik!

Újból jelentkezem, nem voltam már 1 hete felétek. Elutaztam anyukámhoz, kicsit strandolni.

Látom volt gyermekáldás bőven!
Gratuláció a babákhoz, mindenkinek sok boldogságot!
Remélem mindenki jól van és élvezi a babázást!

Puszi nektek!

Maci
maci2

Anikó!
Bellana!

Visszaolvastam nagyjából a múlt hetet, látom ám, hogy hiányoltatok! Puszi nektek !
A pocakos képek nagyon jók, sajna én egyszerűen nem tudok feltenni magamról, mert a gépünk túl nagy méretben készíti a képeket és fogalmam sincs, hogyan kell kicsinyíteni.

Ha nem vagyok túl indiszkrét, hol tartotok a kilókkal? Nekem olyan lelkiismeret furdalásom van, mert 10 nap alatt sikerült felszednek 1,5 kg-ot! Sajna a lecsónak és a dinnyének nem tudok ellenállni.

Anikó - én 14-én megyek laborba, Te mikor?

Maci
maci2

Maci, üdv. újra köztünk. Kép

Ha elküldöd a képet a címemre, szívesen lekicsinyítem és felteszem neked. Kíváncsi vagyok a Te pocidra is. Kép

Én 15 kilót szedtem fel a terhesség alatt, most már remélem nem jön rám sok a max. 1 hét alatt ami hátra van. A lecsó most nálam is nyerő és akkor még nem beszéltem a főtt kukoricáról. Kép Most még ehetem ezeket.

Chello
chello

sziasztok!

Az ünneplés megvolt, jól el is fáradtunk. A kicsi alig aludt, és estére nem bírtam vár vele. Állandóan evett, de sosem eleget. Végül némi cukros víz álomba szenderítette, és akkor aludt is egyben 5 órát. Utána viszont 3 óránként kelt nekem enni éjjel.
Ja, én is legalább ilyen fáradt voltam. Kép

Orsi: én anno Zsófival repültem egy nagyot a villamoson Kép De jobb ezeket elkerülni!
Nem ér ám kínozni a szoptató anyukákat holmi málnás sütik gondolatával sem!

Vali: megértelek az örökkévalóság miatt, de tényleg csak pár nap lesz az egész, és a kiscsaj így szép lesz! Kép
Tudsz szoptatni?
Amúgy én is azon az elven vagyok, hogy fertőtlenítés kell, de túlzásba sem kell vinni!

Swen Kép Még egyszer gratula Kép
1 óra alatt? Jaj, van akinek ilyen jó???
Jó húsban van a fiatok Kép Szőke lesz a legényke? És ha jól látom, nagyon szép rózsás a bőre is.

Szöszi: éjszaka Kép Pedig neked még sokat kellene aludni!

Bori: Maffia??? Kép
Örülök, hogy már jól vagy kencék nélkül is Kép
Csak keddre lesz? Nem szép tőlük! Ne add fel a szopit! Azt mondják, ki kell fejni egy keveset az elején, vagy a szívóval megszívni, mert akkor puhább lesz az udvar, és könnyebben bekapja. Meg nyomd neki össze egy kicsit kézzel, és úgy add a szájába! És szerintem is nézzetek el az Istvánba!!!
Éjszaka Kép ÉS sírt is Dorka? Nem lehet, hogy éhes volt?
Amúgy Panóval egyetértek, alvó gyereket ha nincs semmi baja, nem keltenék fel én sem, csak azért, hogy egyen!
Jobb, hogy nem retusáltad magad Kép

Ildikó: akkor nem szültél? Kép
Kalandok nektek is jutnak bőven...
A lakás nagyon szép (lett).

Maci: üdv újtra itt! Kép

Nanda még egyben lehet???

Nos, tőlem is egy pár kép!

Kép

Kép

Kép

szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Chello - aranyos vagy, majd megpróbálom elküldeni neked email-ben.
Én most a 8. kilómat taposom, de még van hátra bő 6 hetem. Szerettem volna beleférni a 10 kilóba, de szerintem nem fog menni.

Maci
maci2

Sziasztok,

ma reggel Bébibugi 70 gr-ot szopizott, igaz, két mellbőlKép Hajnalban 4-kor lefejtem 130 gr-ot, de azért biztos volt még benne neki a reggelihez elég. Most azóta boldogan szunyál. Én is boldog vagyok, csak nem szunyálok.
A kórházba holnap 13 órára megyünk be, időpontot adtak, hogy találkozhassak a doktornővel (ő vezeti az egész ambulanciát, róla írt Zita is)
Éhesen kell vigyem a kicsit...

Orsi,
itt zokogok...Pedig drukkoltam a csapatodnak, csak nem néztem őketKép

Zsuzsi,
az én párom is nagyon be volt izgulva az utolsó hónapban, talán "türelmetlenebb" volt, mint én. Éjszakánként nem aludt, nappal nem tudott a dolgával foglalkozni (vagyis nem volt képes festeni, "alkotni"), pedig látod, nem elsőgyerekes apukaKép
Dani és a segítség...Hát, kicsit nehéz dió. Amint írtam, eléggé nehéz tekintettel lennie a kicsire. Alapvetően izgága, hangos természetű kisfiú (hiperKép), és ebből nem tud visszavenni, ez nála genetikaKép
De segít, amikor kérek valamit: kiviszi a pelust a szemétbe, a szennyest a helyére, behozza a kissámlit a fejéshez, szopizáshoz, szóval ilyen apróságokat. Persze fürdetni is szeretneKép

Ildikó,
a lakásotok nagyon szép lett!!! Megérte a sok munka, ugye már te is úgy érzed?
Mész ma szülni?
Ágit csókolom, klassz nagylányod van. Pár év múlva nekem is ilyen leszKép

Panó,
üdv itthonKép
A szopizást próbálnám én lerövidíteni, mert tudom, hogy kb. 20-25 perc lehetne a max, majd holnap kiokosítanak, mit tegyek, ha ennyi idő kell neki mégis a jóllakáshoz.
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel az 5-6 órás alvással, én sem ébreszteném fel, olyan békés és elégedettKép
Panókám, tennél fel a gyerekek új fotójával együtt egy fürdőruhás képedet is?Kép
Köszönjük a mai táblázatot is. Annyira sajnálom, hogy Nandát nem tudjuk elérniKép

Hajni,
szia!!!
A fotógépeteken nem lehet még fotózás előtt állítani a képfelbontáson? A legtöbb gépen szerintem van erre lehetőségKép A kép méreténél ki kell választani valami kicsi felbontást, és akkor az egyből ráfér ide.
A kilókkal kapcsolatban ne aggódj túl sokat, hamar eltűnik az szülés után, én már 10 kiló mínusznál tartokKép

Zita,
nem is írtam, hogy nagyon jó ötletnek tartom a margitszigetes sétát, remélem, semmi nem akadályozhat meg benne, hogy ott legyünk!!! Olyan furcsa, hogy milyen sokat beszéltünk már teflonon(Kép), de még sosem találkoztunk...Többiek?

Na, most el, mert megpróbálom beelőzni Swent a szüléstörténetemmelKép
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Zsuzsa!

Gyönyörűek a lányok, és te is jól nézel kiKép Zsófi nagyon méltóságteljes a fotónKép
A szopit úgy csinálom, ahogy mondod, kimasszírozom a csomókat, kifejek egy keveset, stb.
Te miből adod a folyadákot, pohárból...? Én egyetlen egyszer adtam limót, de azt Avent-üvegből...
Az, hogy csak leforrázod a dolgokat, azt jelenti, hogy simán leöntöd forrásban lévő vízzel? Utána nem is hagyod benne, ugye?
Dorka és a múlt éjjel: akkor adtam neki üvegből enni, mégis sírdogát, pedig evett sokatKép
Nálatok van nyugtató cumi? Dani nem használta, Dorka néha megkapja, néha el is van vele...De csak éjszaka, nappal sosem!

Most elmegyek wordbe, regényt írni.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok, Lányok!

Ígértem, hogy jövök, de nem tudtam hamarabb, mert pár napig nem volt netünk, most meg a férjem dolgozik állandóan a gépen és nem tudok hozzáférni (a géphez Kép ).

Panka még épp alszik, úgyhogy talán most tudok írni pár sort magunkról.
Először is: mindenkinek ilyen jó kisbabát kívánok, mint a mi 11 napos csöppségünk! Semmi gond nincs vele, azon kívül, hogy egy picit hasfájós, de ezen meg nem is kell csodálkozni, mert a klinikán tömték belé aa tápszert, nem is csoda, hogy igazán csak akkor indult be a tejem, amikor hazajöttünk. Addig alig szopizott, egyes ápolónők szerint nem is tud, mert nincs kifejlődve a szopási reflexe, csak a cumizási! Ezt a baromságot! Azóta 70-90 grammokat eszik! Itthon! Érdekes! Na, mindegy! És mellette még napi 120-150 g-ot fejek. Bár ezt a részét utálom! Még jó, hogy megvettem az Aventet! Nagyon bevált!

Tegnap leesett a köldökcsonk! Hurrá! Már annyira vártam!

És akkor következzen a szülés sztorink:
Mint tudjátok, rengeteget görcsöltem azon, hogy ne indítsák be a szülést és ezért szinte bármit meg is tettem (volna)! Összebújás apával megvolt, ricinuskoktél megvolt, de semmi eredmény!
Chello! A fésűs fortélyra már nem volt idő! Kép
Szerdán a ctg után megbeszéltük a dokival, hogy csütörtökön 8-kor cuccostól jelentkezem nála. De mivel fogadott szülésznőm is volt, ezért úgy éreztem, még beszélnem kell vele a befekvés előtt, így pont kapóra jött, hogy szerda éjjel ő ügyelt (mint később kiderült, a dokim is)! Bementem hát szerda este 8 körül Julikához a klinikára, hogy pár infot összeszedjek tőle a rám váró dolgokról! Épp nagyban dumáltunk, mikor megjelent a dokim és kérdezte: Valami baj van?
Ááá, dehogy! Híre-hamva sincs még babának! -mondtam
Na, akkor nézzük meg, ha már úgyis itt van!
És megvizsgált. Méhszáj ugyanúgy zárva, mint 2 hónapja, annyi, hogy puha.
Gondoltam, hogy nem lesz ez egyszerű.
Szépen elköszöntem és elindultam haza (kocsival). Közben azon agyaltam, hogy mi van, ha ez a vizsgálat beindítja a szülést és nem is kell beavatkozni? Jó lenne! Hallottam már olyat, hogy a doki kézzel rásegített, de ilyen nálam tuti, hogy nem történt, mert nem fájt semmi!
Hazaértem, vacsi, fürdés, TV és épp azon tanakodtunk, hogy próbálkozzunk-e még egy összebújással, amikor 21.50-kor megéreztem az első görcsöt. Olyan volt, mint a jósló. Aztán pont 7 perc múlva a következő. És még 3x, aztán egyszercsak valami nedveset éreztem a bugyiban, felpattantam az ágyról, gyorsan ki a fürdőbe és akkor a magzatvíz csak úgy kiömlött belőlem! Majdnem pánikba estem, nem beszélve a férjemről, aki szegény úgy hívta fel a szülésznőt, hogy meg se mondta, hogy kinek folyt el a magzatvize, csak annyit, hogy megyünk! Gyorsan hívtuk a mentőt, de a mentősök akkora parasztok voltak, mint a ház! 10 percig kérdezősködtek, miközben én feküdtem az ágyon lábam között egy törölközővel és folyt belőlem a magzatvíz, mintha soha nem akarna elfogyni! A végén még majdnem úgy jött ki, mintha azt is kérdőre vonnák, hogy egyáltalán gyerek van bennem! Aztán nagy nehezen elindultunk, kegyeskedtek egy hordágyat is felhozni, hogy le tudjanak vinni! Csoda!
Fél 12 után 5 perccel értünk a klinikára, én már tiszta ideg voltam. Illetve nem is ideges, inkább nagyon feszült. Izgultam. Átöltöztem hálóingbe, jött a doki, megvizsgált és jót mosolyogtunk, hogy teljesült a kívánságom és nem kell beindítani a szülést! Mivel apás szülésre készültünk, ezért a férjemet is beöltöztették zöld ruhába. Engem elvittek az előkészítőbe és megkaptam a beöntést helyettesítő kúpot is. Akkor még 5 perces fájásaim voltak és 1 cm-re voltam nyitva. Közben megérkezett 2 nagyon jó barátunk, akik szurkoltak nekünk a folyosón egész reggelig. Akkor kidőltek és a lényeget már nem bírták kivárni! Kép
Miután megvolt a nagy dolog a kúp hatására, fel is kellett feküdnöm a szülőágyra. Bekötöttek egy Fiz. só infúziót és hoztak citromot, hogy azt nyalogassam közben, ha szomjas lennék! Ezután elkezdtek erősödni a fájások és a szülésznő behozta a "gázt", ami ideig-óráig segített csak. Nagyon lassan tágultam és egyre erősödtek a fájások, ezért olyan 4 óra körül kértem EDA-t, mert éreztem, ha ez így megy tovább, akkor nem lesz erőm megszülni a babát. Már nagyon gyenge voltam. 5-kor bekötötték az érzéstelenítőt és teljesen megkönnyebbültem. Annyival jobb lett a helyzet, hogy még aludni is tudtam egy fél órát! Éreztem a fájásokat, de az addigihoz képest sokkal gyengébben. Nagyon jó volt és rengeteg erőt tudtam gyűjteni. Közben a férjem hősiesen kitartott, virrasztott és izgult, helyettem is. Reggel 8- kor jöttek szülésznő hallgatók, akik a szülést is végignézték, úgyhogy nagyközönség előtt hozhattam világra Pankát!
Közben bekötötték az oxitocint is, hogy jobban táguljak. Az EDA 9-ig hatott, akkor kezdett igazán kemény lenni a dolog, ugyanis elkezdtem érezni a tolófájásokat! Soha nem gondoltam volna, hogy ez ennyire durva lesz! És vissza kellett tartani, mert még alig voltam 6 cm! Szörnyű volt!
Zsuzsa! Át tudom érezni, mit éltél át az alatt a 2 óra alatt! Én szerintem hasonlókat, csak picit rövidebb volt az idő!
Majdnem 10 óra volt, mikor a doki azt mondta, hogy próbáljunk meg nyomni! A próba nem sikerült, mert még mindig csak 8-9 cm-nél tartottam. Vártunk 10 percet és újra próba. Akkor már majdnem jó volt, de még 1 picit mindig várni kellett. Negyed 11 körül indult a menet igazán. Nem számoltam, de kb. 7-8 fájás alatt lett meg a baby és iszonyú nehezen bújt ki, de abban a pillanatban, hogy megszületett és a hasamra tették, elszállt az összes fájdalom és félelem, amit éreztem. Annyira csodálatos volt az a kis meleg, zsíros-maszatos kis pici test, aki ott szuszogott mostmár a karomban, hogy minden rossz érzés egy csapásra elmúlt. A párom is annyira meghatódott, hogy zavarában még a köldökzsinórt is elvágta, pedig azt nem akarta!
A vajúdás alatt 2x merült fel a császármetszés lehetősége. Először akkor, amikor a baba pulzusa 200 fölé szökött, másodszor akkor, amikor nem tágultam kellő ütemben. De hála Istennek mindkét probléma időben megoldódott, így sikerült megúszni a műtőt!
A szülés után sajnos nem kaphattam meg a babát, mert mindketten lázasak lettünk, ezért őt inkubátorba tették 1 napra. Így csak másnap délelőtt hozták ki. De addig is sokat nézegettem az üvegen keresztül, bár nagyon rossz volt, hogy nem ölelhetem magamhoz.
A varrás már semmi nem volt a szüléshez képest, de sajnos az aranyerem nekem is előjött! Kaptam rá kúpot és kenőcsöt, de mióta hazajöttünk, azóta nem használtam semmit, azt hittem, elmúlt. Tegnap este újra előjött! A "nagy dolgokkal" szülés óta nehezen boldogulok, nem tudom, mikor jövök rendbe?!
A szülés fáradalmait viszonylag gyorsan kipihentem és sikerült regenerálódni. A sebem már egyáltalán nem is fáj, gyorsan meggyógyult. Bár ezt biztosan az orvosomnak is köszönhetem, mert tökéletes munkát végzett. Semmi nem látszik a varrásból. A szülésznővel szintén nagyon meg vagyok elégedve, maximálisan velem volt egész végig és rengeteg erőt adott! Ezúton is köszönöm mindkettőjüknek, hátha olvassák!
A csecsemősökkel már kevésbé voltam megelégedve. Azt fentebb már írtam, hogy mit mondtak a szopási problémáinkra, de ez még hagyján! Kértem, hogy segítsenek, mutassák meg, hogyan kell fejni, szoptatni és egy ember nem volt, aki ezt megtette volna. Utolsó nap, amikor anyósom ismerőse lépett közbe és küldött valakit, akkor tudtam meg, hogy valójában hogy is kell használni hatékonyan a mellszívót és akkor tudott először rendesen szopni a baba, mert ez a védőnő megmutatta, hogy kell rendesen mellre tenni! Egész addig csak azt hallottam, hogy tápszeren kell felnőnie, cumisüvegből kell majd etetnem, mert nem fog tudni soha szopni a mellemből! Tény, hogy lapos mellbimbóim vannak és nem könnyű velük, de a mellszívó rengeteget segített, és a baba is megtanulta őket használni! Szóval erről ennyit! Az éjszakás nővérekről nem is beszélek! Azok olyanok, mint a sintérek! Úgy pakolják a babákat, mint egy darab élettelen húst! Volt egy nap, amikor ngyon kiborultam, egész nap bőgtem, ha szépet maondtak, azért, ha csúnyát, azért, de ez biztos a hormonok miatt is volt! Azóta szerencsére minden oké és annyira jó itthon! Tegnap volt az első sétánk, ma is megyünk délután!

Nagyjából ennyi a mi történetünk! Jobbra számítottam a szülés terén, de eszembe sem jutott, hogy nem akarok több babát! Sőt, nem is egyet! Megéri szenvedni, mert utána olyan csodálatos érzés lesz úrrá az emberen, amit soha senki és semmi nem tud pótolni, de elmesélni sem lehet! És úgy érzem, ez már soha nem fog elmúlni!

Most elköszönök, mert apa már dolgozna, de még 1-2 képet felteszek!

Puszi: Mariann & Panka
marcsababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: