A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kispiskóta:Bende gyönyörű hajasbaba,és a tesója is édes,ahogy puszilja.Ismerős... :D
Vendég

Boo:A rokonokat végül anyós és após vitte a reptérről Balatonra,és,ha már ott voltak,akkor még beültek egy étterembe is,nem volt gond,hogy a 94 éves nagymamát,aki sajnos már teljes ellátásra szorul,pelus,stb...a férjemre hagyták! :evil: És itt volt neki még a Lili is.Nem hogy hazasiettek volna,még beültek egy étterembe is.Reggel 10-kor hozták a dédit,és este 7-kor vitték el.Nem kapkodták el.Aznap a kórházba sem tudtak bejönni,tiszta ideg voltam!Ezért indult el a Lotti kifelé!Mindegy,elmúlt.
Vendég

Bond:Lotti mindig hason alszik,háton ordít.És a szokásos cserebogár pózban még mindig.Ha esetleg fent van,akkor néha bekötöm az autós hordozóba.Ma 5050 gr volt,holnap megyünk védőnőhöz 1/2 1-re.

Már tegnap is és ma is nagyon fáj a fejem.Majd szét szakad,de hát gyógyszert nem lehet szedni.Illetve nem akarok.

Lotti 10-kor szopizott,majd elaludt,én meg gondoltam netezek kicsit,amíg felébred.Még semmi,azóta alszik.Már tegnap előtt is 3/4 5-kor kelt,tegnap 3-kor,ma meg ki tudja?4 előtt már nem.A tej csöpög.............

Boo:Sajnálom a helyzetet,biztos nagyon szar lehet most nektek. :( Ügyes vagy,hogy nem sírsz,majd,amikor apa elment.Így legalább neki könnyebb lesz picivel.Hátha megint kicsit hamarabb visszajön.
Vendég

Lilisgabi!

Te mikor alszol? :shock: :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Köszönjük Bende dicseket. Pedig neki is hullott már nagyon sokat a haja. :D

Boo, nagyon sajnállak téged is meg Apát is. Miért csak egy nappal elébb szóltak? Szólj, ha kell sétáló társ a Ligetbe az M3-on 10 perc alatt ott vagyok! :wink:

Dodi, hát kipróbáltam a láncetetést. 5-kor evett pont, majd fél hétkor, és fürcsi után 8-kor. Éjfélig aludt onnantól két óránként szopi. :?
Korkülönbség, ugye mi csak hat hete gyakoroljuk a két gyermekes szülőséget, de nekünk nagyon bejött idáig a két év. Marci imádja (eddig) Bendét, pedig ő most a hiszti és a mindenrenemet mondok korszakát éli. A séta nem egyszerű az tény, eddig csak a közelben voltam vele, de azt hiszem a távolabbi piacra még nem megyünk hárman.

2009, így is, úgyis altatom.

Altatatás, nekem nagyon ritkán sikerül, hogy lerakom és elalszik. Általában cicin szunyál be, de ha nem akkor ringatni kell vagy visszarakni, mert ha lerakom akkor balhé van. Ki, hogy érte el, hogy lerakja és szunya van?

kispiskóta

Jó reggelt!!

Igazatok van lányok a szopival kapcsolatban,végülis rajtahagytam 20-20 percig őt és utána fejtem. Érdekes,mert tényleg kiszív mindent,mert 20-akat tudtam utána fejni. Tegnap délután még aludt,viszont nekem szétdurrant a mellem,így lefejtem és 120-at tudtam fejni :D :D
Ma reggel 130-at szopizott a két ciciből! Tökre örülök,remélem elég lesz neki legalább két óra hosszáig. Most a mi ágyunkban van,próbál visszaaludni,de nem akaródzik neki. :cry:

Boo!! Sajnálom,hogy apának el kell mennie dolgozni. Elhiszem,hogy neki rosszabb lesz!! Szegény!! :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok

Boo nagyon sajnálom hogy apának mennie kell:(

Bond: nekem Nóra éjjel csak hason alszik, napköznem hol hason, hol hanyatt, hol pedig a kezemben.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Boo!
Szomorúan olvastam, hogy Apának mennie kell... :cry: :cry: Még meg is könnyeztem.

Séta ügyben engem is hívhatsz, ha nincs kedved egyedül menni.

Lilisgabi!
Köszi a választ! :wink:

Nekem sikerült úgy összevesznem reggel Apával, hogy azt találtam mondani, hogy azt se bánnám, ha elköltözne itthonról, legalább nem idegesítene.
Hát ő szépen összeszedett egy-két cuccot. Aztán mielőtt elindult, mondtam neki, hogy nem akarom, hogy elmenjen a gyerek miatt. Persze ez is rosszul jött le, mert a gyerekre fogtam, és ő mondta, hogy csak a gyerek miatt nem fog maradni, ha nekem nem hiányzik.
Aztán mikor indult, megkérdeztem, hogy akkor most hazajön este? És hozzátettem, hogy csak azért kérdezem, hogy hány zsömlét vegyek. :roll:
Hát annyira ez se tetszett neki. Mondta, hogy ha hazajön, akkor hoz magával zsömlét.
Mindez azért történt, mert bejelentette, hogy péntek este lemenne a Balcsira, mert ott vannak a nem tudom kik, és hajnalban jönne haza. Ezen én vérig sértődtem, mert az rendben van, ha este elmegy valamelyik haverjához, de a Balaton már más. Persze lehet, hogy ua., csak irigy vagyok? :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

Most azon aggódom, hogy nehogy hatással legyen a tejemre. Megy hogy hazajön-e...

Kép
katy76

Kispiskóta

a lerakom és szunya van nálunk is nagyon ritka..
úgy sikerül (néha) elérni, hogy hasra teszem és ütemesen ütögetem a pelust vagy a hátát, mindeközben megkapja az evés közben partedliként használt csupatejes pelust amit az arcába gyömöszöl és így már megnyugszik.

boo

szegény teapa :(
neked is nehéz lesz de szerintem neki a rosszabb...

Katy

apa biztosan hazamegy. vegyél zsömlét nyugodtan, legfeljebb ő is vesz és csaptok egy békülő zsömlelakomát :)
Én is nagyon irigy voltam amikor apa elment a gyerekeivel fürödni Győrbe, még pityeregtem is annyira sajnáltam magam hogy ők szórakoznak én meg állandóan be vagyok zárva a négy fal közé.

Nekem az exem régen mindig azt mondta amikor panaszkodni mertem, hogy nehezem bírom évekig vidéken teljesen egyedül a két kisgyerekkel hogy "ezt vállaltad"

Mostmár azt gondolom, hogy attól hogy az ember ezt vállalta és maga választotta, attól még lehet nehéz és már nincs bűntudatom amiatt hogy néha egy picit elegem van belőle.

Bond

a négykézláb szoptatást igenis ki fogom próbálni és majd beszámolok róla.
előre szólok, fénykép nem fog készülni róla :evil:

A háton vagy hason kérdése: eddig Lőrinc csak oldalt volt hajlandó aludni. Néhány napja már sikerül hasra tenni és így sokkal nagyobbakat alszik.

Tegnap óta extra nyűgös, már a cici sem nyugtatja meg. Néha hatalmasakat és sokat pukkant egymás után, gondolom ez bántja. Gondolkodtam azon mit ehettem amit idáig nem, de semmi nem jut eszembe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.19 19:46-kor.
Vendég

Katy,
Hazamegy. :wink: Bár az is tény, hogy sikerült elérned, hogy minden egyes mondatoddal rontsál a helyzeten. Magadtól is tudod, de az ilyent nagyon meg kell beszélni. A babázás az elején nehéz, de ahogy múlnak a hónapok, úgy pakol több és több terhet a párkapcsolatokra.

Nyuszi,
A reggeli nyüglődés pont arra jó, hogy leugorj a boltba :) Igy legalább nekünk van itthon friss kenyér és a bébi is alszik.

:?: Körkérds1: Alvás:
Többnyire hason.

:?: Körkérdés2: Altatás:
Legtöbbször cicin, néha lerakom és elalszik, legritkább esetben picit sétálok, elalszik és lerakom.

Lilisgabi,
A babák akkor nem kelnek fel éjjel, ha vársz rá. Nekem éjfélkor kellett felébresztenem Danit, mert már a bokámon csorgott a tej. Máskor persze legkésőbb 11-kor követeli a kaját.

Hurrá, rokonok. :shock: :?

Dodi,
Sokat gondolkodtam én is az együtt/külön alváson. Volt rá időm a hosszú éjszakai szopik idején. :lol: Amiért én az együtt alvás mellett döntöttem, az volt, hogy egyszerűen fizikailag nem bírtam a mászkálást. Rengeteg dolgot próbáltam. Előástam a repülős nyakpárnámat. Sötétben, világosban, aludtam éjjel, nappal szundikáltam, éjjel ébren várakoztam, mivel nem aludni jobb volt, mint amikor felébresztett. Volt olyan, hogy a másik szobában aludtam és az éjszaka közepén, amikor át kellett menni, nem találtam az ajtót, nekimentem a falnak, pedig alapból a szemem kinyitásának pillanatában éber vagyok. Ehhez képest most arra sem emlékszem, hogy mikor ébredtem vagy hogy hány órakkor. Inkább kelek éjjel így két évig, minthogy néhány hónap pokol legyen és zombizzak. Azt már nem engedhetem meg magamnak három gyerek mellett.

A három gyerek elég kicsi korkülönbséggel született. Szerencsénk van, mert tulajdonképpen mindegyik elég könnyű gyerek. A másik, hogy nekem azért sietni kellett, Nati születése után két héttel töltöttem a 31-et. Nálad ilyen probléma nincs. :wink: Nem kell rohanni. Az, hogy apa otthon van, mégha nem is segít túl sokat, azért nagy pozitívum. Lehet bírni a melót, csak az a gáz, amikor nincs kihez szóljon az ember napközben. :roll: Éjjelre meg ki van ütve.

Sillia,
"ezt vállaltad"
Nem csodálom, hogy már csak ex...

Szerintem nem vagy irígy. Ebben a szituban nekem sem tetszett volna, ha csak úgy pénzt ad nekik. Ha viszont férjed helyzetébe képzelem bele magam, akkor már más... Mivel neki azok ugyan úgy a gyerekei, az is természetes, ha oda is ad pénzt. Nem egyszerű eset. :roll:

A négykézláb szopit poénból már próbáltam. Nem a legkényelmesebb, de hatásos.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca a gyerek hátra kötése szigorúan 1,5-2 évesen, mikor már megbízható, és így kevésbé terheli a gerincet. Akkorra már nincs az a kengurú amibe beleférne. Most a hasamra kötöttem, békésen szuszog.

Katy, menjetek vele Ti is a Balcsira!

Másik Kati, szép a kis Marcsi. Nem is értem miért nem érsz rá netezni?! Na ez vicc volt, nálad még a nagyok is kicsik.

Bezzeg az én férjemnek nem hiányoznak a gyerekek! De a család az első neki, és szerintem kikapcsolódás napi 9 órát távol tölteni tőlünk, utána viszont kiélvezheti őket :wink: És nem jár el szórakozni, csak a heti 1 tenisz van. Ezt viszont tiszteletben tartom, hiszen ez egy páros játék és a partnerénél 3 héttel idősebb baba van, mégis becsülettel eljárnak - vagy inkább megszöknek itthonról :?:

Tomi szigorúan hasonalvást követel. Éjjel is. Ma először Norbival fog 1 szobában aludni éjjel, nem a hálónkban. Hát kicsit félek tőle, nehogy kettő ébredjen. De előbb utóbb meg kell szokni egymást.

Éva

KépKépKép
agmano

Sillia!
Szerintem sem vagy irigy. Ahogy írtad, megint más lenne, ha valami kézzel fogható dolgot vesz a gyerekeknek.

Alvás:
kiságyban a saját szobájában. Néha a hajnali kaja után ott marad velünk, hogy apázhasson kicsit. (remélem, hogy holnap is fog...)

Altatás:
nem nagyon van, kaja, büfi, és kis játék után megy az ágyba. Nagyon ügyesen elalszik egyedül is. Ritka, amikor nem sikerül.

Petra most éppen úgy cuppog az ágyában, hogy a lakás legtávolabbi pontján lévő nappaliban hallom. Lehet, hogy meg kéne etetnem???? :?: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nővérem kislánya 17 hónapos, és most 28 hetes terhes a másodikkal. Teljes pánik van rajta (meg rajtunk is), hogy hogy fogja csinálni, a lánya ugyanis a hiszti periódus kellős közepén van. Én ha lesz második, inkább várok egy picit többet. (és egyáltalán nem tudja élvezni a terhességét, ha nem lenne hasa, szerintem el is felejtené, hogy terhes)

Kép
katy76

sziasztok

Vagyok én is, és olvasok is, de Roló mellet egyszerűen nem tudok írni. Nappal fenn, éjszaka alszik. Amúgy lehet hogy ez is a baj, a tej miatt. igaz hogy alszom, de a tejnek biztos nem tesz jót..
valamit valamiért :roll: két napja hajnalban fejtem ezért..

Irigy akinek az apa sokat segít, nekem sajna alig van itthonű(meló), és kezd elég nehéz lenni... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!
Akármilyen fárasztó, én éjszaka is fel szoktam néha kelni fejni. Petra éjszaka egyszer ébred, és akkor is csak egy ciciből szopik, azt se szívja ki teljesen.
Így miután visszadugtam az ágyába, le szoktam fejni mindkét cicit, hogy egyrészt ne feszüljön, másrészt nem csordogáljon, mert a pizsama, az ágynemű, minden olyan lesz, harmadrészt pedig, hogy ne csökkenjen a tejtermelés.
Nem mondom, hogy ez minden éjjel megvan, a mellfeszülés mértékétől függ, de hetente 4-5 alkalommal megcsinálom. Ezeket a tejeket szoktam lefagyasztani.

Nekem eddig sokat segített Apa, most jól elküldtem itthonról. :oops: :oops: :oops:

Olyan hülyeség, a játszószőnyeget nem lehet vízbe meríteni. Csak ronggyal lehet tisztogatni. Ki akartam mosni, hogy akkor mostantól használjuk, de csak áttörölgetni tudtam. (Büdi új szaga volt, de most már finom illata van.)

Kép
katy76

Sziasztok !

Ronmay :

Nekem is elég sokat dolgozik Párom, van úgy, hogy csak estére ér haza és minden reggel ( hétvégét kivéve ) reggel 6-kor elmegy itthonról. Amúgy van olyan is , hogy már 2-3-kor hazaér, de sokszor ügyeletes és akkor akár éjszaka vagy hétvégén is behívhatják. De ha itthon van akkor szeretgeti a pici fiát, viszont pelenkázni még egyszer sem pelenkázott, valahogy így alakult.
Pedig nem ellenkezett soha , de azt én mindig megcsinálom. A fürdetést is én intézem, de Ő ott van velünk, ez egy pár perces folyamat és nekem nem okoz gondot , sőőőt. Majd ha nagyobb lesz a bébi , akkor majd fürdenek együtt ( addig elköltözünk és lesz kádunk is ). Szerencsére engem nem terhel le csak ritkán Babácskám, akkor viszont rendesen kivagyok. :D :D :D

Kép
ikoka7

Katy :

Ne hülyéskedj már , hát persze, hogy hazamegy a Párocskád!!! Biztos rosszul esett neki a beszólásod, de mindkettőtöknek igaza van egy picit. Viszont én is azt javaslom, hogy menjetek mindannyian, ha ez megoldható. Ha nem , akkor sem történik semmi ha egy kicsit jól érzi magát nélküled. Igaz ? Addig mi itt szórakoztatunk Téged . Ettől Ő még nem hanyagol el Titeket, sőt nem is rossz Apa vagy férj ettől. ( amúgy csendben megjegyzem én is ilyen irigy, morgós, házsártos vagyok néha ) :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
ikoka7

Tervezi valaki, hogy megnézi a holnapi repülős versenyt illetve a tüzijátékot?

Kép
Kép
200907?

Lorca, fizetős uhura mentünk a Tűzoltó utcába.

2009, igen mi a repülős versenyt meg szeretnénk nézni. marci mindene az epülő. :lol: A tüzijátékot ki van csukva. Két gyerekkel tömegbe, brrrrrrr.

kispiskóta

kispiskóta! :)

A sok háznak köszönhetően nem látom ( :x :x ) a repcsiket, pedig itt gyakorolnak az orrom előtt. (Na jó, amikor visszafordulnak a Margit-hídnál és lefelé ereszkednek az megvan 8) ) Már hétfő óta hallgatom és wowwwwwwwwwwww......... 8) 8) 8)
Tavaly kint voltam Manóval, a kemény 1 évével. :shock: :D Jól bírta, csak akkor reszketett a szája széle, amikor a semmiből hirtelen felbukkant 4 vagy 5 vadászgép és (asszem :oops: )7 G-vel belenyomultak az arcunkba az alsórakparton. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A felsőn már nem volt olyan félelemetes. Úgyhogy tegnap előtt meg is nézte, hogy hogy gyakorolnak. :wink: (És azóta lelkesen mutogatja is :lol: :lol: :lol: )
De most nem megyünk ki, inkább a tvből nézzük és élőben meg hallgatjuk. Tüzijáték alighanem kilőve. :( (Már úgy értem, hogy lehet anya nem bír a seggén maradni és kimegy megnézni. :roll: :oops: :oops: :oops: Bakker, nehogy már, amikor mások fél napot és hosszú órákat utaznak Hátsópittyputtyról, hogy aztán a városban bolyongva végül láthassák, én meg lemaradok róla, amikor itt van a szám előtt. :x :( Ez nekem olyan, mint lónak az istállószag: ha megérzi, akkor nehéz visszafogni, annyira mehetnékje van. :roll: :oops: Gyerekkoromban a háztetőről néztük. Attól jobb most se lenne, ha közben nem építettek volna be minden üresen álló telket :evil:

Kép
Kép
200907?

Sillia:
És persze én voltam a gonosz és a rossz amikor szólni mertem

Miért olyan ismerős ez nekem?????? :evil:

Amúgy megállapítom, hogy a tegnap nem volt jó hatással a párkapcsolatokra. Nemcsak Silliáéknál és Katyéknál, de nálunk is volt egy kissebb összezörrenés.
Mondjuk nálunk egyértelműen én voltam a hunyó. Nem magyarázkodom, fogalmam sincs mitől volt. Egyszerűen hülye voltam. Nóci kiakasztott, és egész este mondtam a magamét, bőgtem.
Most meg úgy érzem, nincs annyi tejci, úgyhogy igyekszem szugerálni magamat (idegeskedni már nem merek ezen se).

Fülbevalótól nem lett problémánk, baba füle szép. Éjjel a szokásos 1-szeri keléssel megúsztuk (fél2-kor, utána csak fél6-kor ébredett)

Hoztam képeket is:

Esküvőre készülve:
Kép

A jógyerek (ritka pillanat napközben):
Kép

Dödölle jóllakott:
Kép

Alváskérdés:

Általában hason alszik
napközben leginkább rajtam, ha le tudom tenni, kiságyban hason, babakocsiban oldalt.
Háton csak nagyon ritkán.
Altatás: függöleges helyzetben erőteljes rázogatással, mászkálás közben (jól elb@ltáztuk ezt a kőket)

Kép
Kép]
hendegabi

(Ez komoly vadászgép vót, vazzeg! Nem olyan kis tücskők, mint amivel versenyezni fognak.:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hirtelen nem tudtam mi van)

Kérdés.
Ha van valamilyen játék, amihez nem ragaszkodik a gyerek, viszont nem szeretem, mert számomra idegesítő, zajos, idétlen stb. akkor köcsög dolog ha "véletlenül" elveszik vagy elgurul valahová...? :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

(Helyesbítés. :oops: Nem tudom mennyire vadász, de hogy repülő az biztos. 4-5-en vannak kék-sárgában nyomatják és formációt gyakorolnak.
Lorca! Ez milyen színű zaj? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
)

Bocs csajok tudom, hogy ez erősen off topik, de nem bírok magammal... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

(Nnna, ezek kivégezve. Van egy formáció, amit tuti 6-an csinálnak. És talán még ketten vannak rajtuk kívűl. A büdös életben sem fogok így elmosogatni... :oops: :oops: :oops: :oops: Velünk szemben van egy építkezés. Ha én lennék a daruban tuti össze-vissza pakolnék mindent. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) És kiváló tüzijáték leső hely lenne :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Boo:
neked akartam még írni: megkönnyeztem tied apa könnyeit. :cry:
gondolj arra, milyen jó lesz, ha hazajön (tudom, sovány vigasz)

Bond: én olyankor szoktam "eltüntetni" mikor aludt a gyerek, vagy nem volt otthon.
Általában a padlásra kerülnek az ilyenek.
De jó, ha először csak félrerakod, mielőtt végleg megszabadulsz tőle, mert ha mégis nagyon hiányolja, akkor a szuper anyuka "megtalálhatja"!

Mogyorót szabad enni szoptatás alatt?

Kép
Kép]
hendegabi

Hát ez nem százas!
Olvastátok a 12 gyereket váró nőt?

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Tényleg nem százas. Tizenkettes. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szopi alat ne egyél mogyorót. Inkább előtte vagy utána hogyha félrenyelsz, akkor ne kelljen abbahagyni a kicsi kajáztatását. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(Jaj, de kis vicceske vagyok ma... :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!
Megint ezer éve nem voltam, de esélyem sincs, pedig Bodzi egy áldott jó baba, de tényleg, kívánni sem lehetne jobbat. Nem is részletezem, nehogy "elromoljon".

Ezt az oldalt sikerült csak átszaladnom :oops:

Bond!
Mi a kertünkből láttuk az általad részletezett formációkat és Marcifiam naon élvezte, ő is odáigvan a repülőkért, helikopterekért, vonatokért, fogaskerekűért stb.
Nem terveztük kimenni a repülőnapra, de elültetted a bogárkét és lehet, hogy magamra kötöm Bodzit és a hónunk alá csapjuk a másik két gyerököt és megnézzük a gépeket.
Tüzijátékot itthonról nézzük a szomszédék teraszáról...márha beengednek.
Hallja, jóasszony? :lol:

Boo!
Sherlok módjára kikövetkeztettem, hogy tiedapának mennie kell tütüzni és hármacskán maradtatok otthon :cry:
Kitartás, bár tudom, hogy nem egyszerű.
Ronmay mondta, hogy pótolgatsz és, hogy ecseteljem, hogy én, hogy jártam anno Szonjival.
A sztorink röviden annyi, hogy a méricskélést túlzásba vittem (első gyerek szindróma) és hallgattam anyósra, aki jószándékból és a rá jellemző túlaggódásból azt tanácsolta, hogy szopi után adjam oda a lefejt tejet cumisüvegből. Odaadtam, aztán egy idő után Szonji már a cicit be sem volt hajlandó kapni, annyira rászokott, hogy az üvegből könnyen jön a kaja. Én fejtem mint egy robot, kezem már kikészült aztán megelégeltem: eljátszottuk a szemét szülőt és a játszócumit nem adtuk oda egyik este. Volt sírásrívás, de másnap reggel megint cicizett Szonji. Ezután már nem pótoltam többet, csak fagyasztottuk a feleslegben lefejt tejet.
Na ez nem is lett annyira rövid.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Na, ha már ilyen jó fej voltam, hogy bogarat ültettem a füledbe, akkor kéretik plusz 2 hely biztosítása a szomszédos partyra. Természetesen baba-mama szoba lehetőséggel, hogy tudjak hol szoptatni. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Egyedül alvás: Nálunk csak akkor nem jön össze, ha böfiznie kell még, vagy ha nem is fáradt, csak én erőlködöm :oops: :lol: . Ha tényleg fáradt, akkor csak leteszem, kis simi, puszi oszt csókolom :wink: . Ha mégis nyűgösködne, akkor bepróbálkozom a cumival, általában bejön!
Én ezt úgy értem el nála, hogy amikor már láttam, hogy mindjárt elalszik cicin, gyorsan letettem a kiságyba, hogy ott aludjon el. Aztán fokozatosan egyre korábban tettem be, így tudatosult benne, hogy az alvás helye a kiságy! Én pl. sosem teszem a kiságyba csak alváskor (ha ébren van, akkor a nappaliba rakom le nézelődni az utazóágyba, vagy pihiszék, vagy kézben van).

(...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Van örömhír a háznál. :) Mivel se terhesen, se újszülöttel nem volt kedvem szórakozni Szabi szobatisztaságra szoktatásával, így meg se próbáltuk. A napokban kijelentette, hogy neki bugyi kell. Már 2x aludt délután pelus nélkül és már többedik napja száraz a reggeli pelenka is. Ismét megúsztuk a szőnyeglepisilős szoktatást. :D (Na jó, lesz azért itt még buli)

Boo,
Ha van kedved szórakozni a tükrökkel, akkor kettővel már meg tudod oldani, hogy pont a baba feje látszódjon.
A biztosíték kiszedése nem jött be?

Ilyen pici babának HA tápi kell, azt csak receprte adják. A többivel nem kísérleteznék.

Hgabi,
A mogyoró a legallergénebb (már ha van ilyen szó :roll: ) élelmiszer és állítólag átmehet a tejbe. Én már ettem, mert a dunakavics a gyengém. :oops:

Szinte látom a szitut, ahogy leánykádat fényképezed. :lol: NE MOZDULJ!!!!!!

Bond,
"kék-sárgában nyomatják ... Ez milyen színű zaj? "
Egyértelműen zöld. 8)

Anyukám módszere az ilyen nem szeretem játékokra: Halálra idegesítette unokaöcsém egyik játéka, ami jóóóó hangosan egy bugyuta zenét játszott. Nekünk ajándékozta Szabi szülinapjára.

Ikoka,
Addig hagyd apát pelenkázni, amíg lelkes. :lol: Még naaaagyon sok peluscsere vár még rátok.

Katy,
"egyáltalán nem tudja élvezni a terhességét"
Azt lehet élvezni is? :shock: :lol:
Hááát, nem csodálom, hogy tesód pánikban van, jogos. De előre soha nem lehet tudni, mit oszt le a sors. :wink:

Agmano,
Attól tartok, 1,5-2 évesen én még háton sem bírnám el a gyereket. :roll: Kenguban is max 10 kilóig van rajtam szavatosság. :lol: Abból is csak a Björnben bírom el.

Tüzijáték:
Kb 10 éve volt egy hideg, szeles aug 20. Barátosnémmal fél órával a kezdet előtt adtuk fel, amikor még az eső is ömleni kezdett. Na azóta nem vagyok hajlandó megnézni. :lol: Jól megfáztunk mind a ketten.

Kép KépKép
lorca

kicsidodi! :)

Vigyorgok ám nagyon! :lol: Ez most klassz, de előbb-utóbb :shock: :shock: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :x :x :x :x lesz. Aztán persze megint normalizálódnak a dolgok. :wink:
(Manó 2-3 hetes korától átaludta az egész éjszakát a saját kiságyában, velünk egy szobában. Már kezdett nagyobb lenni, amikor fel-fel kelt és sírt éjszakánként - szerintem fel sem ébredt igazán. Ilyenkor áthoztuk a mi ágyunkba, majd pár perc múlva visszavittem a saját ágyába és ott is ébredt fel. Később már nekem nehéz volt mindig emelgetni, apának meg nem volt rá érkezésre. :roll: :? Már elmúlt egy éves, amikor leszereltük a kiságy egyik oldalát, hogy szokja a "szabadon" alvást. Azóta, ha felkel 4-5 óra magasságában és nyüszög, akkor átmegy Apa ágyába és ott alszik tovább. Majd leszokik róla)

lorca! :)

Ha volt allergia a családban, akkor egyértelműen kerülendő a mogyoró. De ha rákeresel a Neten, akkor minden második találat ellentmond egymásnak. :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Bond!

Miért, ez törvényszerű? :shock:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

A teljesség igénye nélkül...

Boo!

Sajnálom, hogy apának meló van... :(

Én meg örülök, hogy túlvagyok már a gyermekágyas időszakon. :D Betétet nem hordok (kiderült, hogy mégsem jött meg, csak pár csepp volt...ki tudja ez mi lehetett...), mivel tejem nincs sok, ezért a melltartóbetét sem ázik át, nem is feltűnő, nekem a dmes bevált, már sikerült szőrtelenítenem, szemöldököt festenem, szempillámat holnap fogom, meg pedikür is lesz. Ééééés!!!! Ma végre eljutottam a fodrászhoz is. :P :D (amúgy meg régen hetente mostam hajat, most meg 2 naponta úgy zsírosodik...de cserébe legalább nem hullik...)

Noé hason imád aludni, már a babakocsiban is így alszik.

MOst mennem kell, még talán sikerül írnom a hosszú hétvége előtt... Mi anyuékhoz megyünk péntek szombat.

Kép
Kép
tabati

Azt nem mondanám. De hány éves is vagy, királylány? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mert a gyermeked még csak 5 hetes. Sooooooooook-sooooooooook minden nem dőlt még el. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Jaaaj, tudom én!!! Pont ezért is írtam Lorcanak tegnap, hogy hallotam már én is sok-sok sztorit. Nem lóg bilibe a kezem :wink: :lol: . Ahogy azt sem hittem az első napokban, hogy "álombabám" van, tudtam, hogy beetetés :lol: :lol: :lol: . Rám igazán nem mondhatjátok, hogy ne lennék realista az effajta dolgokban. Csak hiszem, hogy vannak dolgok, amikre hatással lehetek, és azokban igyekszem következetes lenni :wink: . ezzel együtt nem gondolom, hogy én csinálom jól, csak reménykedem benne! :wink:
Én abszolút tiszteletben tartom mások módszereit (vagy kényszereit is), hiszen tudom hogy mindnek megvannak a maguk előnyei és hátrányai,és mindenki a saját életvitelének, és vérmérsékletének megfelelőt fogja alkalmazni (vagy amelyiket éppen sikerül) :D .

Katy!

Apa hazaért :roll: ?

Boo!

Köszönöm a megelőlegezett bizalmat :wink: :lol: :lol: :lol: .
Bár attól tartok én meg a másik véglet vagyok: vita közben csattogok én is, mint a karikás ostor, de baromi hamar elszáll a dühöm, még ha igazam is van! Így gyakran én kezdeményezek békülést akkor is, mikor nem kéne. ezzel kicsit elkapattam apát, de szerencsére van annyira intelligens, hogy tudja: ezzel nem az igazát ismerem el, hanem a szeretetemet bizonyítom :wink: . Bár ezt évekbe telt tudatosítani benne :roll: :lol: .

Lorca!

Apa nekem amúgy nagyon sokat segít :wink: . Min. annyit pelenkáz, mint én, ő fürdet, felváltva szórakóztatunk, szóval csak a szopi a kizárolagos feladatom, bár eteti is üvegből, mikor kettesben vannak, szóval szavam nem lehet 8) . Bár még így is lecsesztem, hogy nem segít a háztartásban :oops: . debuzi vagyok? :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Boo:Nálunk van a Tescoban HA-s 1-es tápszer,meg sima is.ÉS!Van egy homeopátiás gyógyszertár is a közelben,ma voltam ott,és kapni náluk vagy 20 féle tápszert,recept itt sem kell.Vannak HA-sok,HA Start,sima 1-es,minden márkából.Még 1-es banán ízű Humuna is.Na,ezzel most segítettem,vagy nem?Mert akkor,ha veszel,kevesebbet szoptatsz,és,akkor nem segítettem. :oops: Budafokon lakom.Már nem receptkötelesek a tápszerek,de receptre sokkal olcsóbbak.

Voltunk védőnőnél,Lotti 5100 gr,56 cm.Ő 54-et mért 3 hete,pedig 56-tal született.Most meg 56-ot mért,tehát nőtt 2 cm-t.Mellkasa 39 cm,4-et nőtt,feje 37 cm,2-t nőtt.

Szoktam aludni,de tegnap éjjel homeós dolgokat kerestem,írtam,jegyzeteltem,mert ma mentem megvenni.Jön az ősz,meg az ovikezdés hétfőn,mind a 2 gyerekkel,mert nincs segítség,apa vizsgáztat.Fasza lesz a beszoktatás.Mindegy. :D Éjféltő alszom ált. 6-ig,Lotti közben egyszer kelt,szopik 20 percet kb.És du-n is alszom 3-6-ig a lányokkal.Napi 6-8 óra 2 részletben.Néha kevesebb,néha több,nekem elég.Azért tudnék egyben szerintem 24-et is,ha lehetne... :lol: De most ez van,imádom a csajokat.

Tüzijátékra kimegyünk a Lágymányosi-hídra.A repcswiket tavaly megnéztük a Margit-hídról a Lilivel,tetszett neki.
Vendég

Lilisgabi,
Ovis beszoktatásnál ott kell lenni? Natinál csak be kellett küldeni a gyerkőcöt, simán ment.

Dodi,
A gyerek meló nagyrészt mindenképp a tiéd, így azzal, hogy "ő dolgozik is", nincs több dolga. Nekem természetes, hogy meg kell osztani a házimunkát. A terhesség vége felé Robi még vasalt is, ha nem szárító csíkos pólót akart felvenni. Nehéz volt megállni, hogy ne vegyem ki a kezéből a vasalót, annyira rosszul állt benne. De ellenálltam. 8)

Tabati,
Jó, hogy ilyen jól sikerült összeszervezni az életeteket mostanra Noéval. Amíg nálad pipere program, addig apa vigyáz bébire?
Szülés után nem sokkal nekiáll hullani a haj. Nem sok esély, hogy megúszod. :mrgreen:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! Igyekszem visszaolvasni, csak az elmúlt napok extra rövidek voltak bármire. Sajnos megint belázasodtam a tejcsi miatt, így be kellett mennem a helyi kórházba, hogy motoros mellszívóval rendbe tegyenek. Itt persze alapból azzal fogadtak, hogy kaposváron szült, bezzeg ha baja van tud ide jönni... :twisted: :twisted: :twisted:

Hédi 90-et szopott egy cickóból, ezután én otthon fejtem még 30-at ugyanebből és a kórházi masina is leszedett még 50-et :shock: :shock: Azt mondták, mivel ilyen sok a tej, minden szopi után üresre kell fejnem, következésképpen a napom abból áll, hogy szopi, büfi, fejés, mire befejezem kezdődik előlről, de így is marad néha benne csomó :oops:

Megvolt az első tanácsadásunk is. Hédi 3660-ról 4150-re hízott 1 hét alatt, van egy kezdődő köldöksérve, amit ragasztanunk kell, de szépen húzódik vissza. Kicsit kötött a csípője, ezt tornáztatjuk és 1 hósan ortopédia szűrés. Ti használtok terpeszpelenkát? Én arra gondoltam, hogy addig is ráadom, ártani biztos nem árt..

Egyébként tündér kislány, nagyokat tud vigyorogni, megpróbálok képet is rakni.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!
Apa hazajött tegnap este...
Elmondtam neki, hogy hogyan érzek, hogy az én életem teljesen megváltozott, az övé meg nem, és lehet, hogy ezt egy picit nehezen viselem.
Elmondtam, hogy elhagyott az önbizalmam, nem érzem magam jól a bőrömben, mert kezdenek megereszkedni a melleim (amikor nem durrannak ki a tejtől), csíkos a hasam, és még nem állt vissza az eredeti állapotba (már csak a tornától fog, amit lelkiismeretesen végzek is minden nap), nem jut időm magamra (pedikűr, stb.), szóval nem vagyok a topon.
És természetesen mindettől még lelkiismeret furdalásom is van, mert amúgy meg olyan boldog vagyok ettől a kis minden időmet elrabló manótól, hogy soha nem voltam boldogabb.

Szóval kiadtam magamból mindent. Szegény nem tudott mit mondani, csak annyit mondott, hogy túl leszünk ezen is...

Boo!
Én már egyszer felajánlottam, de most újra megteszem:
Nekem van itthon tápszerem, Milupa HA 1-es, nagyon szívesen adok Neked!
Séta ügyben dobja egy sms-t, amikor gondolod!!!

Tike!
Sajnálom a lázat! Nagyon szép kis Hédid van!!!!

Vérmérséklet: vita esetén teljesen előjön belőlem az oroszlán mivoltom, és nem tudok nagyon disztingválni és elég nyers is tudok lenni. És sokáig haragszom, nem illan el csak úgy. Felejteni, meg nem felejtek. (csupa jó tulajdonság.. :lol: )

Tabati!
Nekem is mostanában kezdett el hullani a hajam. És száraz a bőröm és néhány pattanás is kijött. :cry: :cry:

Kép
katy76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:52-kor.
Vendég

Tike!
Petrának is kellett masszírozni a lábacskáit, ráadásul ő faros volt.
Mi nem használtunk terpeszpelenkát, viszont minden peluscserek előtt jól átmozgattuk (még mindig szoktuk, mert imádja) a combjait. 2 hete voltunk csípőszűrésen, és mindent rendben találtak.
(és halkan jegyzem meg, hogy a hason fekvés kimondottan jót tesz a csípőnek, nem véletlen, hogy a mi időnkben az volt a bevált altatási mód)
Én mindig hason fekve altatom Petrát, már csak azért is, mert ha hanyatt fekve bealszik, akkor a hirtelen végtagmozgásaira felébred, és saját magát megijeszti.

Kép
katy76

Sziasztok!!

Boo!! A tápszert,amit mi adunk Lilinek(Beba H.A.),azt csak receptre lehet kapni. Nekünk bejött szerencsére,nincs tőle pocifájás. Tegnap jó napunk volt,mert nem volt szükség a tápira,bár azt hittem,este muszáj lesz adni,de nem. 7-kor szopizott 130-at,utána elvolt apával,aztán fél 10-kor 70-et szopott,de akkor meg elkezdett nyűgösködni,hogy kajás. Apa már ment is(volna) csinálni a tápot,amikor letettem az ágyába Lilit és abban a percben már aludt is :lol: Hajnali fél 4-ig húzta a lóbőrt!!
Én is mindig hason fekve altatom Lilit,háton nem is nagyon szeret lenni csak egy ideig.

Kocsikázás: én úgy félek az első autókázástól Lilivel,főleg amióta belém jöttek :cry: Pedig én nagyon jól vezetek(munkám miatt),de akkor is bennem van a félsz!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tike!

Anyu azt mondja, felejtsd el a terpeszpelenkát, mert teljesen felesleges kínzás a gyereknek!!! Ehelyett fektesd minél többször hasra ébren, ill. (mondjuk pelenkázás közben) a behajlított térdeit oldalra húzva lazítsd a csípőjét. Amúgy a sima pelus is ad akkora terpesztést, ami egy kötött csipőhöz szükséges :wink: .

Katy!

Örülök nektek :wink: ! Mi is összekaptunk pár napja, mert Ricsi számonkért, hogy miért retkes a konyhaszekrény :shock: :evil: :evil: :evil: . Na, egyből kiakadtam, hogy egy 4 hetes bébi melett ez a 48. dolog amivel foglalkoznék, ha lenne időm, pl. a lábam szőrösebb, mint az övé, és engem ez rohadtul zavar, szóval előbb lesz az makulátlan, mint a szekrény :twisted: :lol: .... Szerinte szarul osztom be az időmet :evil: ! Hát, mondom osszd már jobban azt, ami nincs :shock: !(...)
Hála Istennek mi is hamar kibékültünk, bár hozzátenném, hogy a konyha még aznap ragyogott, és a lábamat is legyantáztam, szóval lehet, hogy volt igazság abban, amit mondott :roll: :lol: . A lényeg, hogy szent a béke :wink: .

Csípő: Pont ezeket írtam :wink: .

Nyuszi!

Engem is televágtak hátulról terhesen, pedig előtte soha, szóval én azzal nyugtatom magam, hogy kicsi lenne megint a valósznűsége :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kép
Kép
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: