A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond:en hallottam mar errol....ezert is neztek meg nekem,sot,en hoztam szoba....de rendben van,nem vizes,jo kis suru f@sza tejcsim van....es azert szopi utan van nyugalom ideig -oraig....itt az anyazas is kozrejatszik,de sokat probalok olvasni a hasfajasrol,kolikarol....es egesz szepen produkalja a tuneteit Hangi.....amiknek ki kell jonniuk,azok ki is jonnek nala alul-felul...de iszonyuan faj neki.....Probalok most mar nem valtott mellbol szopiztatni,nehogy az elotej laktoztartalma legyen a ludas....es lam...eleg neki az 1 cici is most mar...max.estenkent kell a ketto,de olyankor jonnek igazan a nagy,hosszu fajdalmai.Ami napkozben tortenik arra meg nem tudok igazan magyarazatot,de lehet nem is kell...csak javulna mar kicsit.....ugy sajnalom....en mindent megprobalok megtenni,nem is hagyom egyedul,mert anya kell neki...de irto strapasak a napjaim.

Kép
Kép
ancsurti

Kicsit tolom a fürdetést, így tudok írni magunkról is.

Csütörtökön voltunk tanácsadáson.
Vica 5 hetes+1 naposan 4610 gr. 54 cm (születési adatok: 3630gr 50 cm)
Teljesen rendben van.
Pötyikéink nekünk is vannak: nyakán, fültőnél piros apró (szúrásnyom szerűek) erre mondta az orvos, hogy melegkiütés.
homlokán, halántékán, orrán, pofi felső részén, hajas fejbőrön helyenként pedig a kis pattiszerűek, amiket fehérje-kiütésnek tituláltak, úgyhogy napi fél liter tejcivel kell beérnem, melybe beletartozik még az utolsó sajt vagy túrórudi is.
Amúgy jó baba, de ma különösen szar napunk volt. Sokat nyüglődött, csak kézben volt hajlandó ellenni.
Már megyek is, mert sír.

Ancsurti: kitartást!!!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

Bond!

Nálam volt az Ikoka által említett dolog: nem arról van szó, hogy valaki teje táplálóbb másénál, hanem, mint nálam, hogy a nem megfelelő étkezés miatt sz@rabb lesz a tej minősége! Anyu is ezt mondogatta,mikor már jeleztem neki, hogyvmi nem oké, h "sz@r anyatej nincs", de tévedés,most már tudjuk.! Nem a mennyisége változott a tejemnek,hanem a minősége! továbbra is rengeteg volt, de az eleje majdnem átlátszó volt, és az elvileg zsírosabb belső tejem volt olyan, mint a "szomjoltó". Ennek következtében Botond hiába ette tele a pociját,hamar éhes lett, hiszen csak "ivott", viszont még majdnem tele volt a hasa, mikor már követelte a következő adagot, emiatt pedig túlette magát :( . Hamar rendbejött a dolog :wink: ! Viszont mondom, a szar tejen látszik, hogy nem kóser vmi....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Koszonom...mar eppen akartam irni Neked,hatha Anyud tud valamit....Gripe Watert meg nem adtam neki,mert azt csak 1 honapos kor utan lehet adni,es sok szerrol ugy tudom igazan nem is hatnak,max.a felfujodasra,de neki nem kemeny a pocija,kinyomja amit ki kell,csak szenved szegenykem....
A kolika okozta fajdalmak azert vannak,mert kicsi a pocak,sok a bel....es hianyzik az a bakterium,ami segitene megemeszteni a cuccost...ezert tegnap emeltem a probiotikum adagomon,mert uj kutatasok alapjan ezek segithetnek neki az emesztesben...anyud errol hallott valamit?Sok helyen errol irnak mar....Probaltam egy itteni szert,de nem segitett,es egy homeos bogyot is(Chamomilla)az csak rovis ideig segitett,de lehet a tapszer elhagyasa okozta a javulast....
Tudomasom szerint a kolikara csak az ido hoz javulast :roll: :cry: de jo lenne ha segithetnek szegenykemnek...

Most alszik mar 1 oraja......!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ismét lemaradtam...

Akkor anyós témát kiveséztük...

Összebújás, 2 hét után :oops: de megmondtam, ha csinál nekem még 1 fiút, kinyírom. :evil:

Babák gyönyörűek, főleg Sillia Lőrince a kedvencem - no persze, Tomi után.

Katy, 1,5 hónaposan, még jó, hogy csak 1-szer kel éjjel. Mi is kezdünk lassan erre ráállni :lol: végre pihenés...

De most nyüglődünk, várjuk a kakit, vasárnap és szerdán szokott kipakolni, de tegnap elmaradt.

Ortopédia rendben megvolt, csináltak csípő uh-ot is. Ez a magas AFP még mindig kísért, most már Tomi neve mellett szerpel a számítógépben, és emiatt vannak plusz vizsgálatok.

Majd még jövök, ha hagynak. Végre vettem keresztelőre -jövő hétvége- egy aranyos kis kalapkát.

Éva

KépKépKép
agmano

Dodi:Igen,ezt az anyatejes dolgot en is igy tudom...de fejtem egyik ejjel,mikor is nem tudtuk idoben elaltatni,es a sok siras utan csak picit szopizott,igy kifejtem az egyik mellemet teljesen(ebbol nem szopizott)es ennek az aljan csak fel centi az ami attetszobb,a tobbi suru...es a tetejen pedig van egy 4 milis reteg,ami a tejzsirom :) ....szoval azert ez eleg jo allitolag.....le is kell fagyasztanaom ma vegre,nehogy pocsekba menjen.....igy nezte meg a dula is a tejemet....rendben van.....!

Kép
Kép
ancsurti

Agmano

Most dagad a májam :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:oops: :oops: :oops: :oops: amúgy most , hogy így belegondolok, én sem étkezem sem rendszeresen, sem egészségesen :oops: :oops: :oops: :oops: , van úgy, hogy már dél van , amikor reggelihez jutok. Ha meg rendesen reggelizek, akkor a köv. étkezés csúszik késő délutánra. Most szégyenlem is magam rendesen. És még én okoskodok. Bocs csajok, Ancsurti.

Ma délutánra én gyerekem is behisztisedett megint, a kis majmom megint rajtam érzi jól magát. Lehet ragályos ??? :? :? :?

Kép
ikoka7

Mazsolám tentézik :wink: . Vicces, hogy este alig várom, hogy elaludjon( :oops: ), napközben meg pár óra után alig várom, hogy felkeljen :D . Estére lemerül az aksi :lol: . Apropó, ma volt az első nap, hogy nem a bébire ébredtünk: apa előbb kelt 8) (Ricsi: 8:05, Botond: 8:20, Dodi: 8:21 :lol: ).

Agmano!

vasárnap és szerdán szokott kipakolni
:shock: :shock: :shock:
Tudom, hogy ez (is) normális, de annyira furi nekem. Nálunk szinte minden pelusban van kaki, meglepi, ha nincs :lol: . És nem hetente 2* cserélünk pelust :lol: :lol: :lol: .

Ancsurti!

Anyunál ezek be szoktak válni, még ha nem is kifejezetten kólikára valók, könnyítenek rajtuk :wink: . Én nem vágom, de a hőmérőzés, szélcsövezés sem segít? Legalább az esti "nagy balhét" megkönnyítendő.
Szuper, hogy a tejed jó :wink: . Nem lehet, hogy az is terheli a pocakját, hogy ilyen zsíros? Mazsolának nehezebben ment a zsírosabb tej az elején.
Heti fél kiló :shock: ? Attól még az én hasam is fájna :lol: . Sztem az kicsit sok, nem? Bár tudom, ez egy ördögi kör: hasfájás :arrow: sírás :arrow: levegőnyelés :arrow: hasfájás :arrow: sírás :arrow: cici :arrow: evés :arrow: hasfájás :arrow: sírás :arrow: levegőnyelés...... :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Basszus, a jobb mellemet állandóan elfelejtem lefejni (vagy nincs rá időm), így a bal már kétszer úgy termel :? :lol: :lol:
:arrow: Fejés (közben netezés) :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ikoka:nyugi....akkor azert hasonloan eszunk...csak en max,2x naponta,es az mar jo arany!ebbe pedig nehez lenne belevinni tobb valtozatossagot...ja egyebkent en igy ettem a varandossagom elott is,vagyis ennyit,de sok zoldseget,gyumolcsot...most nem merek egyenlore dinnyen kivul mast is..az is ritka alkalmak egyike ha sikerul :wink:
(ezert is hiztam ennyit,mert megvaltozott az osszetetele,es a mennyisege is....)na ebbol nyomjuk most a tejet!!! :lol:

Dodi: :wink: nem hiszem hogy szukseg volna szelcsore...jon az a cucc kifele,csak elotte faj neki a hasa...de tavozik a szel is es a szeklet is.(kolika nem egyenlo a szorulassal es a felfujodassal)A fajdalomra igy ez nem hasznalna...neha megturi a meleg zseleparnat is,de azt is nehez alkalmaznom...meg a torna...
Na jo...8-9 nap alatt hizott fel kilot...mit tegyek ha van zsir a tejemben? :roll: :roll: na az mar tenyleg nehez ugy lenne...(es nem is kap tapszert mar 2 hete!!!)
Es a szopik is 2,2,5 orankent vannak mostanaban,neha csuszik csak be a 1/2,1 orankenti etetes,mikor mar nem jo semmi sem....
Nincsen merlegem,kivancsi leszek most mennyit hizott...szerdan doki latogatas van!

Meg mindig alszik.....na ez nagyon ritka...sot!Szinte csak ejszaka van ilyen :shock: :shock: :shock:
Mar hianyolom a kozelseget :oops: :oops: :oops: edes kis duhongomnek!!!
Most mar kajaido lesz hamarosan!!!

Kép
Kép
ancsurti

szeretem :D !

Kép
Anya, Botond, Naplemente :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

De jo kep!!!Szepek vagytok...jok a szinek!!!

Kép
Kép
ancsurti

Dodi!
Szuper kép! Nagyon aranyosak vagytok!

Ancsurti!
Esetleg ha Hanginak adnád a probiotikumot? Volt már erről szó, Breki is ad a babájának, meg Marietta is. Ha mentek a dokihoz, esetleg érdeklődd meg, hogy van-e olyan probiotikum, amit Hangi is kaphat? Hátha segít...

Enni pedig magad miatt is kell, mert attól lesz erőd!
Én az első időkben folyton leveseket főztem, mert a zöldségeket előre meg lehet pucolni (akár Apa is képes rá), és csak fel kellet tenni főni. Esetleg vajgaluskát tudsz beletenni, vagy valami husiból főzni, az még táplálóbb.
Gyorsan készen van, laktat, táplál, szomjoltó.

Kép
katy76

Köszi :wink: !

Annyival több tej van a bal cicimben, hogy több csöpögött le belőle a gyűjtőbe, mint amennyit a jobból ezidő alatt lefejtem :shock: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :lol:

Csak nagyon gyorsan, mert mindjárt kajaidő :lol:

marietta: ha van nálatok is, akkor én inkább azt javasolnám :D De persze jövő héten majd rádkérdezek :lol:

ancsurti: nagyon sajnállak benneteket! :cry: Picit utánanéztem ennek a kólikának, és valóban nem lehet tenni ellene :( Javasolni sem tudok mit, esetleg annyit, hogy néha vegyél ki "szabit", amikor vkire rábízhatod Hangit, te pedig kikapcsolódhatsz. Különben rá fogsz menni arra a 3 hónapra :( Lélekben veled vagyok, kitartás!

Köszi mindenkinek a válaszokat az alvásra meg apasegítésre :lol: Úgy döntöttem, hagyom aludni, úgyis szól, ha éhes :D Apát meg hagyom segíteni, hisz az ő lánya is :lol:

Rólunk: ma újra vezettem! Ha jól számolom, úgy 6 hetet hagytam ki. De /pedig azt hittem/ nem volt fura, olyan volt, mintha épp tegnap este raktam volna le az autót :lol: Úgyhogy Boo, ne izgulj, nekem is ott volt a babu, igaz, hogy százszor jobban figyeltem, hogy más ökörségét kivédjem, de nem paráztam. Viszont rosszul emlékeztem: nem lehet kikapcsolni az én autómban sem a jobb első lufit :cry: Úgyhogy szegény baby mögöttem ücsörgött, én meg nem láttam, hogy belesüt- e a nap a szemébe, vagy sem? :roll:
Azt hiszem /csak el ne kiabáljam!/, az én kislányom ha nem is a legjobb, de nem is olyan "vészes" baba :D Eszik- nézegelődik- alszik /na azt azért nem mindig/, trottyog, pisil. Vendégeket jól viseli, előttük sosem hisztizik. Ezt megtartja nekem meg az apjának :lol: Simán el lehet menni vele vásárolni, jól elvan. Úgyhogy nem panaszkodom, csak maradjon is ez így.
Már ébren van, lassan el kezd követelőzni :D

Kép
agi125r

Dodi,
Jól néztek ki. :D Nem hullik Boti haja? Daninak még az a kevéske is távozóban, ami legalább eddig volt. :lol:

Fekve szopinál tudom, hogy nem a legjobb, ha hanyatt fekszik és oldalra fordítja a fejét. Szétrághat - ez engem nem fenyeget, Daninak nagyon jó a technikája meg én is eléggé harcedzett vagyok. Szopi közben sokszor bealszok. Ha betámasztom és úgy alszom el, akkor szegényke nem tudja kiköpni a mellbimbót, mert akkor az egész az arcában marad. Ha hanyatt van, akkor egyszerűen elfordítja a fejét. Meg így kevésbé meleg, hogy nem tapad rám. :D Emellett nem bukós, ha büfiztetni kell, akkor külön szól, van egy tipikus büfiztess meg nyafija.

Ezt a szopispárna megoldást nem is értem. Hová tekergeted? :lol: Már elég nagy, simán lehet párna nélkül is szoptatni. Csak feküdjön az alkarodon, a szája pont ideális magasságban van. Ilyen kötözgetés, pakolgatás csak macera.

Kaját én is rendeltem még Natival. Ha takarítás vagy főzés, én is a másodikra szavaznék. Meg különben is, mit kell annyit takarítani?! :lol: Hárman vagytok, abból az egyik nem is csinál se rendetlenséget, se koszt. Ideje lejjebb adni az igényekből. :wink: Különben becsavarodsz a második gyerekkel. :lol:

Ancsurti,
A kólika pontos leírása: "mittom én, bömböl". Nem kórkép, csak adni szoktak egy indokot annak, hogyha nehéz megnyugtatni a gyereket. Mindent érdemes kipróbálni. Ahogy olvasod, ezer és egy hihető és kevésbé hihető okot találnak rá. A jó, hogy átlag 3 hónap után kinövik. Csak addig szerezz be egy jó füldugót. :?
Én mindig attól rettegtem, hogy a gyerek hasfájós lesz. :oops: Ha valami pozitívumot szeretnél hallani...hát, második gyereknél ritkább.

Agmano,
Mi van, ha nem egy fiút, hanem kettőt csinál? Volt ilyen ismerősi körben. :lol: Véletlen becsúszott kettes és hármas ikerek is. 8)

A pelus nálunk is kb 2-3 óránként menetes. Ma még éjjel is kénytelen voltam cserélni. :evil: Elkezdte zavarni. Vehetne fel jobb szokásokat is. :lol:

Hendegabi,
Ha szopi közben nincs mensi, akkor én Szabival nem estem teherbe. 8)

Boo,
Anyóst azért teljesen nem kéne elmarni. :roll: Attól, hogy nem kedveled, még ő az egyik nagymamája. Iszony nehéz egy kisgyerekkel egyedül télen. Még az ő segítsége, kajája is jól fog jönni.

Ezeket a gyarapodós dolgokat csak nagyvonalakban szabad nézni. Ha az első két hétben csak a születési súlyát szedte volna vissza, az is elég lenne.
Nati fél évesen 9 kg volt (=kifejezetten dagi), barátosnéja 7(=kifejezetten vékony). Most magasabb is és nehezebb is Natinál. Az első hetekre, hónapokra nem lehet adni. Az első, ami már ad pici támpontot, a kétéves magasság, az már mutatja kb a felnőttkorit.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca!

De, hullik az ő haja is, mert látom itt-ott, csak hát van miből :wink: . Meg állítólag, akik ennyi hajjal születnek, azoknak nem hullik ki mind 8) .

Boo!

Bizony ám, szerelem ez is:wink: ! De apával is, sőőőt, hiszen tőle kaptam ezt a kis csodát :D ! De más ám a kettő: ha apára haragszom, komolyan gondolom, hogy menj anyádba, Botondnál nem! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

boo! :)

Szeptember közepén topikos találkozó a Normafánál: részemről okés. :wink: Javasolnék egy "esőnapot" is biztos, ami biztos.

Őszintén szólva, lövésem sincs mennyi tejem van. :oops: :oops: :oops: :oops: Azt látom csak, hogy Hugi 3 óránként eszik és nem látom rajta, hogy nem elégítené ki az igényeit. (Ezen a ponton most legalább akkora kopogást hallotok, mint amikor egy házat bontanak :roll: )

lorca! :)

"Szopi közben sokszor bealszok. Ha betámasztom és úgy alszom el, akkor szegényke nem tudja kiköpni a mellbimbót, mert akkor az egész az arcában marad."
Én is sokszor elalszom. De ilyenkor az egész testem elernyed, így a kezem is, amivel magam felé fordítva átölelem. Ő így egy picit hátrébb dől - hiszen nincsen, ami megtartsa - , de oldalt fekszik anélkül, hogy a szájában lenne a cici. :wink:

ikoka7! :)

Ne szégyelld magad a (nem) kajálás miatt. Ez általános jelenség ilyenkor. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Látom,zajlik mindenhol az élet. :D

Boo:Anyós: :twisted: Megértelek,igazad van,és irígyellek,én nem merek szólni semmiért,csak nyelek,mint a birka,hogy meglegyen az állítólagos béke.Neked is sokan ezt tanácsolják.Te döntesz.

Mei-tai:Nekem is van egy ismerősöm,aki használja,már 1 éves a kislánya,és még mindig mindketten imádják.Biztos jó lehet.

Szisz:Pont ma gondoltam rád.Sajnálom a cici bajt.Meg mindenkit,akinek a szoptatással van baja.Nekem nincs szerencsére.Nem gondoltam,hogy ennyire egyszerű lesz egy második babával.Már nem parázol semmitől.De tényleg.

Lotti 5040 gr,úgyhogy mi is itt vagyunk az 5 kilósok klubjában! :wink: Csak szopik.Van melegkiütése,sebaj.Jön a tél,majd elmúlik.Lili cuki vele...Édesek együtt.Mólt hét szerdán elmentem a Lilivel moziba.Madagaszkár 2-t néztük meg,most volt először,és végigülte.Csodálkoztam.Nagyon készült rá,előző nap elmentünk jegyet venni,egész nap arról beszéltünk,majd másnap édesen készült.Csini ruhát vett,retikült vitt,benne babát,ceruzát,füzetet,copfot készítettünk,amit hamar kiszedett. :D Rajtunk kívül még 5-en voltak a moziban. :lol: Jegy 500 Ft volt,hihetetlen.Campona mozi.Vettünk üdítőt,csipszet,tök boldog volt.Hazaértünk,apa kérdezi milyen volt a mozi Lili:Hangos.Ennyi.Ez volt a legfeltűnőbb neki.De mesélt részleteket,járkált a sorok között,hangosan nevetett,úgyhogy megbeszéltük,hogy karácsony felé ismét elmegyünk.

Most ennyi,Marietta,Hendegabi aranyosak vagytok,mindig írtok nekem. :wink: :D Olyan rossz,hogy írogatok,és nekem nem jön névszerint semmi.Már gondolkodtam,hogy nem írok többet.Vagy csak heti/havi egyszer beugrom. :roll: :oops: Lassan kelt a picike,2-3 felé szokott ébredni,majd 6-7 felé,akkor már lemegyek vele a földszintre.Mondjuk tegnap csak 3/4 5-kor keltett. :shock: Ja,kaptam egy másik kocsit,Multiplát(használtan).Kicsinyítek egy képet,mindjárt feldobom.
Sziasztok.
Vendég

Kép Lotti,de 3 hete
Vendég

Holnap feltöltöm a fényképezőről a friss képeket,azt hittem már megtettem,de még nem... :roll:
Normafa oké,én mennék.De. vagy du.?Ha du.,akkor a Lilivel,mert ebéd után hozom haza az oviból.
Vendég

Lilisgabi:Most csak Neked :wink: mert mar regen aludnom kene....csak nyitvamaradt a babanet...

Nehogy lemereszelj lepni!!!Jo olvasni am Teged is,csak olyan rutinosnak tunsz...bar en most aztan tenyleg feluletesen tudok csak olvasni....es tenyleg nem is irok szinte senkinek,mert bajlodom a gondjainkal :oops:

Ugyesek vagytok,nagy elmeny lehet mikor eloszor mentek egyutt ilyen programokra...mar ugy varom en is!Azert kicsit tobb mint 3 evesen ez szep dolog hogy kibirta...edes kiscsaj!Es hogy keszult :shock: :lol: :lol: :lol:

Lotti milyen nagylanyos igy a fulbevalokkal....szep suly :shock: ...mi meg csak most lehetunk 4 kilo felett picivel....Ma eloszor vettunk fel 1-es Pamperst :lol:
Lottival apaja volt addig?Hogy szeretnek mobilabb lenni nemsokara...
Gratula az uj kocsihoz! :wink:

De jo lenne talizni veletek......na talan 1x sikerul majd....

Hozd a kepeket,igyekszek bekukucskalni holnap.....es irni is probalok majd.....

Kép
Kép
ancsurti

Képzeljétek!
Vendég

Elképzeltétek?
Vendég

Apa vitt egy kört egy Moto Guzzi Californián!!!

:lol: :lol: :lol:

Huh! ez már-már szexuális élmény... :oops:
Vendég

Amióta Lőrinc baba itthon van már szúnyogháló van a hálónk ablakán, denevérmentesítés céljából.

Így most egy ablakkal arrébb, Dalmához kezdtek bejárni :shock:
Vendég

Ancsurti

Úgy látom a soraidból nagyon zaklatott vagy amit meg is értek. Engem az is kiborít ha 10percet üvölt a fiam.
Nagyon sajnálom hogy így alakult a dolog és nagyon nehéz lehet neked ott egyedül.
Remélem hamarosan könnyebb lesz a helyzet és nem rontja el a kialakuló kapcsolatodat Hangival.

Gondolok rád és kívánom hogy mihamarabb könnyebb legyen nektek :)
Vendég

Sziasztok !!!

Lilisgabi :

Nem ám megsértődni !!! Mozi :lol: :lol: :lol: , nagyon aranyos lehetett. Képzeld Párom hétvégén elment vásárolni ( csak a közeli Lidl-be ) és vitte magával a pici fiát. Annyira édes volt, nagyon meghatódtam, aztán meg itthon ücsörögtem fél órát egyedül és olyan üres volt a lakás nélkülük. Imádom őket.
Biztos jó lehet , amikor már nagyobb a törpe és lehet ilyen közös programokat szervezni.

Boo :

Gyógyszertáros jelenet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zsombi is olyan hangosakat tud rotyizni, hogy le sem tagadhatná, hogy pasi. Lányos Anyukák : A lányok is ilyenek, vagy ők szolidabban töltik a pelust és a levegőt gázokkal ????????

Dodi :

Ez a kép egyszerűen fantasztikus és gyönyörűűűűűűek vagytok rajta.
"menj anyádba " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ez jóóó

Kép
ikoka7

Sillia :

Jó reggelt ! Bement egy denevér Dalmához ??? Jaj szegénykém :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: , szereljetek gyorsan oda is hálót. A büdös kis dögök...fúúúúúj de utálom őket, bár még ilyen közelségbe nem kerültünk szerencsére.

Ma már fogok egy kicsit dolgozni, már úúúgy izgulok. Fél 9kor indulunk. :D :D :D

Kép
ikoka7

ikoka

pont eszembe jutottál. ugyanis viszketek...mindenhol és látszólag minden ok nélkül :shock:
Vendég

Sillia :

jaaaj , hát nem irigyellek, de kenegesd magad ezerrel. Anno azt olvasta, hogy okozhatja vashiány is, na de nekem a szülés napján elmúlt , úgyhogy szerintem lelki eredetű vagy hormonális. Mivel már szültél ostanság , ezt , mint megoldást nem tudom javasolni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
ikoka7

én azt gyanítom hogy egyszeűen full száraz a bőröm, mert a hőség miatt folyton pacsálok mint a kiskacsa, testápoló meg rendre elmarad.
Ugyis csak leizzadnám a bőrömről :?
Vendég

Hello lányok.
Tegnap este még akartam írni, de Virág már annyira nyügi volt, nem értem ide. Utóbb meg Nóci tartott igényt rám.
Most próbálok ígyekezni, mert mindjárt szopi, 11-re meg megyünk fülbevalót betetetni. Akinél már megtörtént: hogy viselték a csajok?
Utána nem nyüglődtek napokig?

Még amit írni akartam tegnap:
írtatok kendőről, MT-ről, hordozóról. Mi nemrég kaptunk egy babybjörn kengurut, igen szuper, szerintem gyerek is jól érzi magát benne. Igaz, eddig csak 2x használtuk, abból egyik 10 perc próbaút volt.
A szombatot akartam leírni. Mozgalmas napunk volt. Reggel a szomszéd faluba mentünk falunapra. A hagyományőrzőkkel voltunk. Ősi magyar ételt, üstönyt főztünk (tegye fel a kezét, aki evett már, mert én most hallottam róla először) bográcsban.
Legetett íjjazni nálunk. Amúgy egész napos program volt színpaddal (délelőtt cigányzenék, délután bulizósok), ingyenes ugrálóvárral, vicces feladatokkal, focimeccsel.
Nócit úgy kellett lekönyörögni az ugrálóvárról, Virág meg mind a jógyerekek: aludt a babakocsiban. Szopi az autóban, majd kenguruba belevágtam, úgy sétálgattunk.
Mi ebéd után hazajöttünk, apa maradt 3-ig, rendrakásban segített.
6-ra meg esküvőre mentünk itt helyben. A lányos háztól gyalog volt a menet a templomdombra. A templom lépcsője meg tök magas, fel akartuk vinni a babakocsit, de apa olyan hirtelen emelte meg az elejét, hogy a baba majdnem kiborult. :oops:
Vacsira nem mentünk. Anyám ment, és közölte, hogy nálunk alszik :x
11-kor feküdtünk le, megágyaztam neki, kinti lámpákat égve hagytuk, minden ajtó nyitva. Nócit vagy 6-szor dugtam vissza az ágyba, mert mindig hallani vélte, hogy jön a mama.
4.10-kor keltett a Vica. Anyám sehol. Apa kiment, lekapcsolgatta a villanyokat, mondván: biztos meggondolta magát mutter, és elment haza, mikor öreganyámékat hazavitték. Nekiállok szoptatni: megáll egy autó, hozzák anyám.
(persze Nóri nem hagyta aludni, 1/2 9-kor keltette :twisted: )
Esküvő után benéztek tesómék: felkértük őket keresztszülőnek. Vszínű szept 20-án lesz.

Orthopédiára jövő keddre kaptunk időpontot.

Sillia: Szupi, hogy Dalma kezd jobban állni a dolgokhoz.
Tiedapa eddig is szakállas volt? Mert nekem csak most tünt fel.
Denevérek :evil: igen ragaszkodnak hozzátok.

Agmano: nálunk minden pellusban van kaka. Van, hogy 2x cserélek szopik között, úgy betojik.

Dodi: bal cici - jobb cici: dettó. A bal mindig elég neki, a jobb nem, de kiszívnia is nehezebb abból. Ilyenkor hónamalá vágom a gyereket, úgy jobban megy. De akkor se mindig elég.

Agi125r: Enyém baba is jól viseli a vendégeket. Külünösen védőnéninek játsza a jókislányt.

Kép
Kép]
hendegabi

Ja, és még anyámról akartam írni, hogy vasárnap persze egész nap nálunk volt.
Reggel a Virág eggyet rikkantott, és abban a pillanatban a szájába nyomta a cumit, mondván, sír a gyerek.
Én meg tényleg csak akkor adom neki, ha nagyon sír, mert inkább próbálom babusgatni.
Nóci rengeteget cumizott, mindig volt vagy 6 db cumink, és éjjel, ha kiesett a szájából, üvöltött.Volt, hogy éjfélben keresgéltük négykézláb ketten a cumit, hogy elhallgattassuk.
Mikor szóltam anyámnak, hogy nem kéne, vérigsértődött, bevonult hüppögni a szobába.
Olyan ideges lettem, legszívesebben elzavartam volna. Azért már csak had döntsem el én (meg a férjem), mi legyen a gyerekkel

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi!

Fülbevaló: Nálunk Jázmin csak a belövéskor sírt, de megnyugtattam és utánna már nem is emlékezett rá. Nem zavarta meg a mindennapjainkat. Csak utánna kenegessétek, nehogy begyulladjon!
Vendég

hendegabi

enyémapa eddig is szakállas volt :)
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan írok,amíg csönd van :lol: Képzeljétek,hajnali 5-kor kelt legutóbb,akkor magunk közé tettem,hogy fektetve szopiztassam meg és lám, 10 perc múlva be is aludt és azóta alszik :shock: :shock: Reggel kivert minket az ágyból fél 8-kor,tök olyan volt,mintha ébredezne,én gyorsan elmentem lezuhanyozni,amíg apa itthon van, és basszus csak átvert minket. Úgy látszik,nem fért el rendesen a 180*200-as ágyban :lol: :lol:
Talán most kezd el ébredezni...

Jövök vissza majd!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Most csak fel-fel bukkanok néha. :oops:

Olvastam valahol (és tény, hogy logikus is), hogy akkor lehet a legegyenletesebben kiüríteni a ciciket, ha valaki négykézláb(!)szoptat. Most is lehet jelentkezni, ha valaki már hallotta valakitől, hogy így csinálta. :shock:

Kép
Kép
200907?

Ortopédia:
Akinek ingyen megcsinálták a koponya uh-t, hová ment?

Ancsuti,
Ha tehéntejet iszol, az gondot okozhat. Irod, hogy laktózmenteset, de azzal nincs babó kisegítve. Az anyatej is tartalmaz laktózt. Ami gondot szokott okozni, az a kazein, a tehéntej fő összetevője, egy fehérje.
Ha az egy mellből szoptatás és a tápi elhagyása pozitívum volt, akkor a két valószínű ok még a túletetés és a tej.
A hasfájásra biztos van indok. Csak az nem valószínű, hogy megoldható, mert csak az emésztőredszer és az idegrendszer fejlődése fog segíteni.

Dodi,
"Vicces, hogy este alig várom, hogy elaludjon..."
Nem meglepő, szerintem az emberek 99%-a az édesdeden alvó gyereket szereti a legjobban. :lol:

Natinak is sok haja volt, állandóan tele volt a lepedője. Szerintem mind kihullott, csak látni nem lehetett rendesen, mert folyamatosan váltotta.

Boo,
Két hetes kismama...hallottam már olyant, hogy a 6 hetes kontroll előtt valaki abortuszra ment. :? Meg szerinted hogy hoznak össze egyesek két gyereket 9 hónap különbséggel? Lehetséges, bár tényleg nagyon valószínűtlen, ahhoz extra pech kell.

Bond,
Fekvésben általában lusti vagyok fogni, így nálunk csak a kitámasztás maradna. :wink:

Lilisgabi,
Natival kb ennyi idősen mentünk bábszínházba, azt is nagyon élvezte. Moziban mi még nem voltunk.

Ikoka,
A lányok is elég hangosan tudnak pelenkát tölteni. :lol: Dani ellenben nagyon kis udvarias, többnyire nem szoktam hallani.

Hgabi,
Üstöny? Én csak az üstöt ismerem. :wink:

Kép KépKép
lorca

Remélem senkit nem bántottam meg, a többi baba is tündér, a hajas Botiról nem is beszélve.

Nehogy úgy gondoljátok, hogy nálunk tiszták a pelusok, minden szopi után jelzés értékűen belerondít, éjjel már nem, így ezt a murit most már kihagyhatjuk -mindig jól felébredt éjjel peluscserére.
De ma reggel telerakta úgy, hogy pozíció váltás nélkül emeltem át a pelenkázóra és a pelus nem tudta beszívni, lötyögött benen a barna fosi.
Ez nekem is új, a másik kettő rendesen kakilt, de ma vettem glicerines kúpot, ne szenvedjünk, ha tudom mi a baj.

Lorca, van itt is egy család 2 fiú után megpróbálták a kislányt és jött 2 iker fiú, na ez elég gáz.

Én sima hordozókendőt használok, én 3 féleképpen meg tudom kötni, újszülöttet még hátra nem veszek, de így is 2 variáció van.

Boo, én telejsen megértelek! Szúrte le már anyós nem egy karácsonyunkat a 10 év alatt, születésnapokat az elcseszett tortáival és most Tomi születése körüli idillt. És most betellt a pohár, már nem tudok megbocsájtani. Ők is érzik, nem is jönnek....

Éva

KépKépKép
agmano

agmano! :)

Én éjjel nem szoktam pelust cserélni. Max, akkor tenném, ha úgy teleküldené. Amúgy szerencsés kaja után összerázni a pocikujat. :roll: (Jó még az a pelus, nem lehet, hogy kinőtte? :?: )

Glicerines kúpot akkor szoktak adni - többek között - , ha nem jön a kaki és már kéne, nem? :roll: :roll: :roll:

2 fiú után szinten fiú ikrek: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Én is azt, hittem, hogy Petra kinőtte a 2-es pelust, mert a múlt héten 3x volt nagyon durva kifolyásos bekakilása. Gyorsan vettem 3-ast, az esti nagy kakilásra azt szoktam ráadni, meg éjszakára is, de csodák csodájára tegnap este Apa kezén folyt végig. :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy azt kell gondolnom, hogy azt a rengeteg folyékony kaksit nem tudják beszívni a pelusok. :roll: :roll: :roll:
(még a márka sem ua., az egyik Pampers, a másik Libero)

A múltkor kérdezted, hogy mit fogok csinálni a bio pelenkákkal. El szeretném ajándékozni valakinek, akinek még szüksége lehet rá, mert Petra már ki is nőtte.
Ha itt van valaki, aki elhasználná, szóljon nyugodtan, van még kb. 70 db.
Még az jutott eszembe, hogy jövő héten megkérdezem a védőnőt, hogy nincs-e olyan családja, aki szívesen elhasználná. :roll: :roll:

Várom már a találkozót!! :D :D :D

Védekezésen Ti gondolkodtatok már?
Én azt hiszem, hogy ki fogom próbálni a Pg53 tesztet + megszakítás. Csak nem fogok teherbe esni... :roll: :roll: :roll:

Lilisgabi!
Én konkrétan tőled kérdeztem a múltkor, de biztos ellapoztad. :roll:
A maybe baby-ről kérdeztem, hogy mennyire megbízható? Amúgy mi a különbség a maybe baby és a pg53 között az árán kívül?

Hajhullás: az enyém inkább hullik, mint Petráé. Az ővé is ritkult, de így is nagyon sok haja van még! Imádom belefúrni az arcom a kis hajába! Olyan jó selymes, puha!
:wink: :wink: :wink:

Kép
katy76

Hendegabi!
Üstönyről még én sem hallottam. Azért elárulod majd nekünk, hogy mi is az valójában?

Cumi: nálunk Apa szerette volna azzal nyugtatni Petrát az első egy-két hétben, de én annyira nem akartam rászoktatni, hogy elraktam, és azóta nincs gond.
Majd ha nagyon kell neki valami, akkor rászokik az ujjszopásra, ami nem jobb a cuminál, de legalább mindig kéznél van, és hagy minket aludni.

Nálunk ma hűtőszekrény csere lesz, és picit parázok, hogy mindent időben meg tudjak majd csinálni, ne pont akkor legyen etetés, mikor hozzák a hűtőt, stb.

Tegnap végre elmentem előhívatni a fényképeket, amiket Petráról készítettünk. Amióta digitális világ van, olyan nehezemre esik előhívatni a fényképeket, pedig nem több idő, mint régen a normál film előhívása.

Kép
katy76

katy76! :)

Amíg el nem felejtem: ti visszaküldtétek már Petra vércsoportját a Krionak? :?:

Nem lehet, hogy pont azért folyt ki mindkét pelusból, mert eltérések vannak(?) a méretezések között. :roll:

"A múltkor kérdezted, hogy mit fogok csinálni a bio pelenkákkal. El szeretném ajándékozni valakinek"
Most jót szeretnél tenni valakivel vagy szivatod? :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Védekezés.
-Ne. Ne most. ... Na jó... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem fel se tűnt, múltkor jutatta eszembe valaki és akkor csodálkoztam rá, hogy jééé, nem hullik a hajam. :shock: Manónál ilyenkor már konkrétan vedlettem. :?

Kép
Kép
200907?

Nem olyan szörnyű az a pelenka! Más, mint a többi, mert eleve nem fehér, de volt egy néhány hét, amikor sokat használtam, mert Petra belenőtt, és teljesen jól működött.

Nem tudom, hogy méretbeli eltérés-e, tegnap vettem Pampersből is 3-ast, majd kipróbálom. Csak már nem akarok annyi pelenkát kibontani.

Én nem tudom Petra vércsoportját. Jövő hét szerdán megyünk oltásokra, majd akkor megkérdezem a doktornőjét, hogy hogyan tudhatom meg a legfájdalommentesebben a vércsoportját.
Hátha valahol csinálnak esetleg ujjbegyből analízist. :roll: :roll: :roll: Vénás vérvételt nem szeretnék csak ezért.
Még azt nem tudom, hogy szülés után 4 hónapon belül bármikor lehet menni vérvételre, vagy 4 hónap elteltével kell menni?

Kép
katy76

Sziasztok!

Egy gyors életjelet adok magunkról!
Nem tudom hogy ti hogy tudtok ennyit írni,nekem alig van időm!
Mindennap olvasok de mire írni szeretnék,arra vagy felébred a bébi,vagy épp lejár a mosógép,vagy késő este van és bealszom!
Talán szeptembertől több időm lesz egy kicsit!
De azért nagyjából képben vagyok mindenkivel!

Minden bébikénk egytöl egyig nagyon édes!

Dodi!
A tegnap feltett kép nagyon szupi!

Ancsurti!
Nagyon sajnálom hogy Hanga ilyen sírós,pedig gyönyörű!
Kitarást neked!

Norka!
A múltkor feltett képek Jázminról szépségesek!
Ha jöttök Zegre egy tali belefér?
Jó lenne!

Katy!
Jól néz ki ez a hordozó!
Mennyivel jobb mint egy kenguru?
Mert én most egy kengurura szeretnék beruházni?
Egyedül is fel tudod kötni?

Rólunk!
Hasfájás múlóban csak ritkán fordul elő!
Benedek rengeteget mosolyog és igényli főleg reggel hogy dumáljunk neki és vigyoroghasson!
Két napja megpróbál rikogatni,meg is lepődik és tetszik is neki!
Babakocsizni szeret,és a pihiszékben is elvan!
Éjjel 1x ébred,szopizik és alszik tovább!

Tényleg van valakinek quinny kocsija? Hogy álltok a mózessel? Mi nemsokára alig férünk bele!

Hoztam pár képet:
20140328174041

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: