A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok,
sajnos a lázam továbbra is 38 felett van, védőnő azt mondta, masszírozni, megpróbálni kifejni...Zita tanácsára felhívtam az István kórház Szoptatási Ambulanciáját, holnap de. bemegyünk babástól, meg szeretnék nézni, jól van-e mellen a kicsi, és segytenek kimasszírozni, kifejni. Nagyon segítőkészek voltak, azt tanácsolták egyelőre, hogy forró vizes pelussal borogassam (vasalni kell folyamatosan a vizes pelust, hogy nedves forró dunsztba csavarjam a mellem), ez talán megnyitja az elzáródott tejcsatornát, és akkor ki tudom masszírozni, majd fejni. Majd' egy órát forráztam a mellem, de nem hiszem, hogy kinyíltKép Csak 20 gr jött le belőle most, igaz, 6 után kifejtem belőle 40 gr-t (Kép).
Nagyon félek a holnaptól, először is a mellre tételtől (még mindig iszonyatosan érzékeny a bimbóm, ha csak a türcsi hozzáér törölközésnél a plafonig tudnék ugrani), aztán ha bevetik a fejőgépetKépKépKép
Majd elmesélem, mi volt.

Délelőtt nem is írtam Dóráról...
Egézs nap boldogan szunyál, szerintem összesen nem volt fent egy órát, békésen mosolyog álmában. Na, majd éjszaka: felébred enni kb.2-kor, onnantól kezdve óránkánt-másfél óránkánt eszeget, kisebb adagokat ( kb.50 gr), egészen 4-ig, 5-ig. Aztán álomba szenderül, reggel akár 9-ig alszik.

Megnéztem az archívban azt a napot, amikor bementem szülni, onnantól kezdve, hogy írtam nektek, megyünk az orvoshozKép
Annyira meghatódtam a soraitoktól, hogy az csoda. Ezt nem is tudom tovább taglalni, nagyon jól esett a sok drukk és utána a gratulációkKépKépKép
Most megyek ágyamba, Dorka bealudt a fürdés utáni etetéséből, most szerintem 11-12-ig alszik. Addig talán én is.
Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anitabori, sajnálom, hogy így belázasodtál és bedurrant a melled. Kép Nagyon rossz lehet, én pont ettől rettegek, hogy majd nálam is ez lesz mert már most be van gyulladva a hónaljam.

Holnapra nagyon drukkolok, tudom, hogy nem lesz egy leányálom de reméljük, hogy utána hamar meggyógyulsz. Kép

Nagyon megható a kép! Kép

Bellana, nekem is egyre többször fáj a hasam. Kép

Rita, nagyon édes a pólyás kishölgy! Kép
Hogy sikerült ilyen hamar beszerezni az iratokat? Személyi igazolvány???

Zita, tessék visszafogni a tempóból! Kép Réka megvacsizott?

Puszi,
Chello
chello

Bori: Nagyon drukkolok Neked holnap! Kép
Egyébként az ilyenkor lefejt tejet is oda lehet adni a babának? (Lázasan)
Annyira aranyos Dani a képen Kép
A gyerekek egyébként nem lázadoznak,megértik a helyzetet,de nekem lelkiismeret furdalásom van,hogy Így telik a nyaruk.Kép
Tényleg nem baj,ha őket is viszem?
Vigyázz nagyon Magadra,és várom a holnapi jó híreket!

Panó:CTG,UH Kép
Szeretek vasalni,de azért nagyon ritkán üres teljesen a kosár! Kép
Én már bediliztem volna a nálatok lévő állapotoktól.Mi csak egy szobát újítottunk,de azt is nehezen viseltem.Kép

Egcsi:reggeli Kép Dühítő,amikor az ember rákészül valamire,aztán valami mást talál.
Jobban vagy valamivel?
Csodaszer hogy hatott? Nekem, mióta szedem a Maternat,nincsenek ilyen gondjaim.Kép
Timiék Kép Lillának jobbulást!

Orsi:tudod,hogy én nem tudok vezetni,így nem ugorhatok át csak úgy dinnyézni!Kép

Zsuzsa,drága:amikor nappal nyugalom van,akkor Neked is pihenned kéne ám!Hagyd a fenébe a házimunkát!
Tudom,hogy még korai lenne lebabázni,én a 26-ra készülök,akkor már a 38.héten leszek,és úgy tudom,hogy akkor is a helyettes van még.Kép
Zsófinak sok boldogságot kívánok én is!Kép

Chello:Örülök,hogy ma hamar végeztél! Kép

Zita:nekem elég sűrűn van egyébként is az a bizonyos,de minden kenegetés nélkül el is szokott múlni.A szüléseknél viszont elég brutális.Jobban fájt,mint a gátseb.Kép

Süncsi:BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! Kép

Rita:képek Kép

Linda:a Te dokid is szabin lesz?Kép Jó,hogy legalább szülésznőt találtál!Kép
Hasfájás: ajajj,ez nem hangzik túl jól! Kép
Bár ahogy olvasgatlak,Te nem sokat tudsz pihenni!Ez a mindennapos játszótér elég kimerítő lehet.
Neked annyiból is nehezebb,mint nekem,hogy Dani még azért kicsi.Nagyon vigyázz Magadra!!!
A pocakos taliról én még nem mondtam le,talán valamelyik hétvégén még lejutunk Kismarosra.Kép
Sok-sok puszi Neked!

Üdv:Anikó
vakili

Hajnimaciról tud valaki valamit?

Anikó
vakili

Szia lányok!

Chello, szerinted mi a szösz lehet ez a fájdalom?
Elég ijesztő tud lenni. Kép A hónaljad mitől van bedurranva?

Anitabori: remélem sikerrel jársz az Istvánban, nagyon jókat hallottam a szoptatási ambulanciájukról. Nagyon szorítok, hogy tudjanak segíteni neked!! Gyógypuszik indulnak!!

Este csináltunk pocis képet, fel is teszem :

Kép

Amúgy ma is cirka 6-7 idegen, (szomszéd, közértes) előadta, hogy hú, de lennt van, meg hú ez a baba már 1-2 héten belül meglesz...Mit ne mondjak eléggé unom már őket. Hihetetlen mennyi "szakértő" kóvályog a nagyvilágban.

Puszi:
Linda
bellana

Rakok fel pocis képet én is!

AnikóKép
vakili

Anikóm: már nagyon terhesek vagyunk. Kép
Én annyira örülnék a talinak!
Komolyan annyira bosszant, hogy nem tudok vezetni!! Igaz, hogy félek tőle, de le fogom tenni, mert ez így nem állapot.
Igyekszem vigyázni magamra, de Dani a maga 2 évével (már ilyen nagy fiú Kép)igazi Atomanti és nem tudom megtenni vele, hogy itthon punnyadok. Inkább mindennap viszem a játszóra. Na és a mindennapi pletykálásom nélkül elvonási tüneteim lennének. Kép
Nagyon sok puszi!
Hajnimacit már én is kerestem, de senki nem válaszolt. Kép

Linda
bellana

Anikó, nagyon szép vagy. Kép
Én a fejemet már fel se merem rakni. Kép
bellana

Linda,drága!
Megnyugodtam,nem is olyan nagy az én hasam,pedig mindenki azzal piszkál már legalább 1 hónapja!!!,hogy ugye bármelyik pillanatban megszülhetek.
Felteszek egy kicsit lengébb képet,remélem nem botránkoztatok meg senkit! Kép Kép
vakili

Anikó! Nem udvarolok tovább. Kép
Ha én tennék fel ilyen képet, mindenki szívbajt kapna, ahogy én már kinézek. Kép
Viszont te tényleg csini kismami vagy.
Na, jó én is csini tehén-bálna vagyok. Kép
Puszi. Kép
Linda
bellana

Linda!
nem hiszek Neked,Te is csini vagy! Kép
Tegyél fel az arcodról is,légyszíííí!

Anikó
vakili

Anikó!

Köszönöm a bizalmat. Kép
Majd holnap megkérem Ádit, hogy csináljon egy egész alakosat, na jó nem hagyjuk le a bucimat sem Kép
Egyenlőre eléggé megdagadtam,(több kiló vagyok mint Ádi) pedig azt hittem nem szedek fel annyit mint Dínóval. Hát ez van. Kép

Linduci
bellana

Sziasztok LanyokKép

Jol eltuntem ma, de itt voltak a gepeszek es atjott a Hugicam, aki egesz nap itt volt, du.5-ig, ugyhogy nem untam halalra magam, sot tok jot dumcsiztunk, dinnyeztunkKép

Kepzeljetek sikerult felhivnom a Domus-t es volt nekik komodjuk, ugyhogy miutan a parom hazajott a probarol felkerekedtunk es megvettuk + megvettunk hozza egy kisszekreny, mert mindegyikbol 15% kedvezmeny volt, igy 38.000 penzbol mar tok jo kis bababutorunk van!Kép A KIKA-ban meg csak a komod volt 40e!
Annyira orulok neki, legalabb mar ez megvan!Kép

Chello: Nagyon koszi az infotKépKépKép

Most muszaj mennem, mert lefordulok a szekrol, az uzeneteiteket majd holnap bepotyogom, mert holnap mar tenyleg egesz nap egyedul leszekKép

Aniko, Linda
Tok jok a kepekKép Ha sikerul ravennem a parom ket szereles es 2 proba kozott, hogy csinaljon rolam egy fotot, akkor en is teszek felKép Vajon kie a nagyobb?KépKépKép

Jo ejt mindenkinek!

Orsi
33+6

avocado

Szia Orsi!

Úgy látszik nem csak a férfiaknak van méretmániájuk, hanem a kismamáknak is. Kép
Puszi:
Linda
bellana

Linda
KépKépKép

PusszKép

Orsi

avocado

Szep jo reggelt mindenkinek!

Megint csak jo ejszakaval dicsekedhetek. Tegnap este 8-kor furdetes utan szopizas. Egeszen jol lakmaraozott Lili. Most mar 100 gr-okat eszik. Utana alvas. Es hajnali kettokor ujbol cicicumi, majd rogton alvas egeszen fel hatig. Kép Meg a ferjem is megjegezte, hogy most kialudta magat. Kép Nagyon remelem megtartja ezt a jo szokasat es az idopontokat.

Aranyer. Tegnap mar elnezest, vegeztem a nagyobbik dolgomat es nagyot nyomtam. Utana este furdeskor ereztem egy pici pupot ott. Szerintem nekem is kicsit kijott az aranyerem, bar fajni nem faj. Szerintitek kezeljem valamivel? Elkerulendo esetleg kesobbi fajdalmakat. Bori te mivel kezeled?

Zsuzsa: Tegnap kuldtem uzenetet a kerdesedre a polyaval kapcsolatban, ugy nez ki elveszett. Szoval Lili igen, polyaban alszik egyenlore. Rendkivul jol alszik benne, nagyon szereti. Hihetetlenul meg tudja nyugtatni.

Most ebredezik az en kicsim. Majd kesobb folytatom. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Jó reggelt!
Na, a hideg front nem indított be senkit?

Zsuzsa!
Zsófinak nagyon boldog szülinapot!
Köszi a linket! Úgy tűnik teljesen átlagos méretű, hosszú combú fiam lesz.

Zita!
Kösz az infot a szélcsőről. Te használtál ilyet?

Chello!
Örülök, hogy gyorsan végeztél tegnap és minden rendben volt.

Süncsi!
Utólag boldog szülinapot tegnapra!

Bori!
Sajnálom a mellgyulladást, át tudom érezni a helyzeted, mert nekem is volt Petivel. Nekem azt mondta a védőnő, hogy különböző pózokból próbáljam szoptatni Petit, hogy minden irányból szívjon és sikerült is. De persze nekem akkor nem volt sebes a mellem. Ez a kettő együtt jól összejött neked! De remélem ma segítenek rajtad, várjuk a beszámolót!

Bellana!
Mi történt a fejeddel ami miatt nem láthatjuk?
Nem tudom mitől lennél tehén, én sehol nem látok rajtad hájat!
Szerintem csak azért kellett már most CTG-re mennem, mert jövő héten már megy el a dokim szabira. Amúgy nekem is csak a 36. héttől szokott lenni. Jövő szerdán még találkozom a dokimmal, aztán aug 9-ig szabin lesz. De állítólag júl 20 után elérhető és szülni jön. Azért majd rákérdezek, hogy addig is kit hívjak fel, ha problémám lenne.

Anikó!
Lassan már én is kezdek beledilizni az itteni állapotokba. Most például két pulóverbe vagyok beöltözve, mert mindent ki kell nyitni, hogy tudjon száradni az előszoba, hogy holnap tudjanak járólapozni, mert hétfőtől szabin lesz a mester. Szóval csak azért kell itthon lennem, hogy nyitva lehessen ajtó ablak, a gyerekek viszont nem lehetnek itt, mert még mindig deszkákon kell közlekedni.
A te pocid is nagyon szép!

Szöszi!
Hogy tetszett a meccs?

Délután megyek Fehérvárra és csak vasárnap este jövök vissza. Valaki küld nekem egy sms-t, ha valaki megszül közben?

Szép napot mindenkinek!
Panó
panó

Jo reggelt!

Ma mar voltam egyszer, szoval akar aranyermes is lehetnek Kép, de aztan elmentem reggelit csinalni es Rita beelozott.

RitaKép
De jo olvasni, hogy micsoda kisbabak is vannak, akik a szuloket igy hagyjak pihenni. Remelem Lili megtartja a jo szokasat.
Meg nem is kertem elnezest, hogy mikor sms-eztel a vajudobol izgalmamban ossze-vissza kuldtem neked uzeneteket.Kép BOcsi!

OrsiKép
A focirol mar nem is mondok semmit...Kép Meg a csehek is. Hihetetlen, mi? En rontast hozok mindenkire. De PanoKép is benne lehet a dologban, mert ugyanannak szoktunk szurkolni...Kép

PanoKép, Te mit szolsz? Vasarnap drukkoljunk egyszer Schuminak, lassuk mi tortenik akkor...Kép

LindaKép, AnikoKép
Nagyon szepek a pocik. A koldokotok nem erzekeny? Az enyem nagyon. Es nekem is fajdogal neha a pocim, foleg ebredes utan...Vajon huzza a suly es azert?

SuncsiKép
Isten eltessen utolag is!

chelloKép
De jo, hogy hamarabb ment a doktor bacsizas. Mucskaval mizujs?Hogy vannak?

BoriKép
Remelem jobb lesz ma a melled. Te, ez a kep, ahol Dani puszilgatja Dorkat...No comment! En az ilyeneken tudok pityeregni.

Az aranyerrol inkabb ne is beszeljunk. Kép

Most megyek visszabujok olvasgatni.

szoszi
szoszi

Na, tessek:bronz lett belole.
szoszi

Sziasztok!

Úgy látom már esélyem sincs még a bronzra sem. De korán keltetek ma! Kép

Anikó, Bellana, szépek a pocis képek! Kép

Bellana, nekem azt mondta tegnap a dokim, hogy a hasfájdalom normális már ilyenkor és ha ezek rendszeressé válnak akkor megyünk szülni. Kép

A hónaljam már szinte a terhesség elejétől be van kicsit gyulladva, onnan indulnak a tejcsatornák, a dokim szerint húzós lesz a szoptatás kezdete mert ugye ezeket a csomókat majd jól ki kell maszírozni. Kép

Orsi, örülök, hogy megvettétek a bútort, mi is kedvezménnyel vettük és nagyon örültünk, hogy ilyen olcsó pelenkázót találtunk. Majd tegyél fel képet, kíváncsi vagyok mit vettetek. Kép

Panó, jó utat! Küldök neked sms-t ha akció van. Kép

Szöszi, Mucskáék jól vannak. Anna nagyon sokat eszik és alszik, jó kislány. Kép

Most el reggelizni.

Chello
chello

Szöszi!
Már nekem is megfordult a fejemben, hogy én is hibás lehetek. Akkor most hajrá Schumi! (Állítólag most vetik be az új Mercedeseket!)

Chello!
Előre is köszi, ha küldesz sms-t!

Panó
panó

Na, mar vissza is aludt Lili a szopizas utan. Megint 100 gr-ot evett.
Tapasztalt anyukak! Nekem ez elso baba, es nem tudom kb. mi az idealis fogyasztas egy cicicumizasnal. Vagy ezzel ne foglalkozzak? Az a lenyeg, hogy fejlodik, no, es jol eszik-alszik?
Lili mar az elso itthon toltott napon meghaladta a szuletesi sulyat.

Bori: mellgyulladas Kép En is nagyon felek tole, de egyenlore meg nincs ilyen. Mindent megteszek, hogy ne kovetkezzek be. En ugy szoktam, hogy szopizas utan lefejem a mellem, persze nem ugy, hogy teljesen, hanem hogy felpuhuljon rendesen. Es a masikbol is egy kicsit kiszivok, mert az is nagyon bekemenyedik 2 ora alatt. Felvaltva szoptatok. Egyik etkezesnel egyik mellembol, masiknal masikbol. Egyenlore mukodik a modszer. majd meglatjuk. Drukkolok neked! irj mi volt a korhazban. Ja azt nem is mondtam, hogy en szinte allandoan masszirozom a melleimet meg szoptatas alatt is. Talan ez is segit.

Linda: A tortenetet igerem. Mar el is kezdtem. Kép Nemsokara keszen van.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Rita!
Nekünk nincs is mérlegünk, úgyhogy én soha nem mértem, hogy mennyit esznek. Ha nem lenne elég neki, azt úgyis észrevennéd, szerintem ne foglalkozz a méricskéléssel, ha a baba jól érzi magát és hízik rendesen!
Várjuk a történeted!

Panó
panó

Na, mar vissza is aludt Lili a szopizas utan. Megint 100 gr-ot evett.
Tapasztalt anyukak! Nekem ez elso baba, es nem tudom kb. mi az idealis fogyasztas egy cicicumizasnal. Vagy ezzel ne foglalkozzak? Az a lenyeg, hogy fejlodik, no, es jol eszik-alszik?
Lili mar az elso itthon toltott napon meghaladta a szuletesi sulyat.

Bori: mellgyulladas Kép En is nagyon felek tole, de egyenlore meg nincs ilyen. Mindent megteszek, hogy ne kovetkezzek be. En ugy szoktam, hogy szopizas utan lefejem a mellem, persze nem ugy, hogy teljesen, hanem hogy felpuhuljon rendesen. Es a masikbol is egy kicsit kiszivok, mert az is nagyon bekemenyedik 2 ora alatt. Felvaltva szoptatok. Egyik etkezesnel egyik mellembol, masiknal masikbol. Egyenlore mukodik a modszer. majd meglatjuk. Drukkolok neked! irj mi volt a korhazban. Ja azt nem is mondtam, hogy en szinte allandoan masszirozom a melleimet meg szoptatas alatt is. Talan ez is segit.

Linda: A tortenetet igerem. Mar el is kezdtem. Kép Nemsokara keszen van. Ja! gyonyoru a pocid! Es te is nagyon jol nezel ki, meg fejetlenul is. Kép

Chello: Megmondom oszinten nem tudom a papir beszerzes hogy tortent ilyen gyorsan. Ferjem kedden bement mindenhova (onkormanyzat stb..) es delutanra mar meglettek a papirok, kartyak.
De ha erdekel, szivesen megkerdezem a ferjemet, hogy miket kell intezni.

Aniko: Hihetetlenul irigyellek. Akar kismama furdoruha es fehernemu modellnek is beallhattal volna. Kép

Szoszi: Nincs miert elnezest kerni. Pont a szules utan voltam meg a szuloszobaban es jol esett mosolyogni az uzeneteiden. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Bocsanat ketszer kuldtem. De azert jo hir! Ime a tortenetem!! Kép
Sziasztok Rita

Szombat hajnalban 3 eddigieknél kissé erősebb fájásaim voltak, de nem olyan vészesek és nem rendszeresek. Így visszaaludtam. Majd reggel fél hatkor felkeltem, mentem elvégezni dolgaimat, mikor észrevettem a bugyimban egy nyálkás, folyós kissé véres valamit. Rögtön gondoltam, hogy ez a nyákdugó. De mivel fájások még nem voltak, nem foglalkoztam vele. Visszaaludni nem tudtam, így lefeküdtem tévézni. Férjem 8 körül ébredt és mondta, hogy elmegy a Brico-ba. Közöltem vele, hogy nem túl jó ötlet, mert érzéseim szerint aznap fogok szülni. Így ő is mellémfeküdt és néztük a rajzfilmeket. Fél 11-kor megint volt egy enyhébb fájásom és hallottam egy pukkanást. No, mondom eleresztettem magam akaratlanul. De azért felkeltem, hogy elmenjek vécére. És abban a pillanatban, hogy felkeltem, éreztem a magzatvíz folyását. Férjemnek szóltam, hogy elkezdődött, irány a kórház. Férjem 2 másodperc alatt felugrott és felöltözött. Annyira megijedt.  Bár fájásaim még nem voltak. Fél tizenkettő és tizenkettő között értünk be. Férjem ki volt akadva, hogy pont szombat reggel, amikor megyünk szülni, az egész városban nagy a dugó. Egész útón csak káromkodott és remélte, hogy nem a kocsiban szülök meg.  Nagyon izgult, ami érthető is.
A kórházban rögtön a szülőszobára vittek megvizsgálni. Egy doki megnézett és már 2 ujjnyira tág voltam. Így mondták, hogy pár óra múlva szülni fogok. A vizsgálóaszatlon még leeresztette az ujjaival a bent maradt magzatvizet, ami egyáltalán nem fájt. Ezzel elkezdődtek az erősebb fájások, de egyáltalán nem volt olyan fájdalmas, hogy ne tudtam volna közben beszélgetni, mászkálni és gumilabdán hintázni. E utóbbihoz hozzátenném, hogy akinek van lehetősége ezen vajúdjon minél tovább. Nagyon sokat segített és nagyon jól el lehet lazulni rajta. Férjem eközben végig a hátamat masszírozta és megtartotta. Fél háromkor újból megvizsgáltak és akkor még csak 2 és fél ujjnyira voltam tág. Na, akkor jött az oxitocin. Ahogy az első csepp bekerült a vérkeringésbe, máris 100-as nagyon erős fájásaim voltak. Azt hittem lekaparom a plafont. Nem voltam erre felkészülve. De akkor bevettem a légzéstechnikát és mindent elkövettem, hogy legalább túléljem őket. Nagyon jó tanács! A fájások közötti időben pihenni kell! El kell teljesen lazulni, így elviselhetőbb lesz a következő. Szóval innentől kezdve elkezdtem folyamatosan tágulni. Nagyon jól reagált a szervezetem az oxitocinra. De azért két fájás között amennyire tudtam, kiültem a labdára. Az jobb volt. Egyszer csak, éreztem, hogy nagyon székelési ingerem van. Tolnom kellett. Mondta a szülésznőm, hogy ne toljak még, azt tartsam vissza. Hát elég nehéz volt. Rendkívül kifárasztott. Akkor jött meg a doki. Mivel az én dokim szabin volt ezért az ügyeletesénél szültem. Két fájás között mutatkozott be. Hát mit ne mondjak elég nehéz volt. 
Szóval mondta a doki, hogy feküdjek vissza az asztalra, megvizsgál. Mondta, hogy minden rendben a méhszáj eltűnt. De a baba feje még nincs nagyon lent, hogy kinyomhassam. Így irány vissza a labdára labdázni.  Hát nem volt könnyű, de sikerült lemásznom az asztalról rá a labdára. Majd jött a fájás iszonyatos erővel és tolási ingerrel együtt, de még nem volt annyira erős a tolási inger, hogy ne tudtam volna visszatartani. Mondta a doki, hogy három ilyen fájást a labdán végigcsinálunk és utána irány az ágyra szülni.  Nagyon humoros és jó fej volt. Szóval visszafeküdtem és akkor jött egy eddigieknél is jóval erősebb fájás, tolófájással együtt. Doki szólt, hogy ne nyomjak egyszerre, hanem egy fájás alatt három kisebbet. Alig bírtam betartani, de sikerült. Mikor vége lett, mondta a dokim, hogy a következőnél már megszülhetem, és nyomjam ahogy tudom.  Már alig vártam. Éreztem, hogy jön a fájás, egyre erősödik és akkor éreztem, hogy nyomnom kell. Férjem tartotta a fejem én meg teljes erőmből nyomtam, és éreztem, hogy valami csúszik ki. De akkor szóltak, hogy most hagyjam abba, mert a vállait kell kiemelni a babának, hihetetlen de sikerült megállnom, de abban a pillanatban a szülésznő megint szólt, hogy nyomhatom tovább és én nyomtam, majd egyszercsak azt éreztem, hogy valami kicsúszik teljesen, üres leszek és megkönnyebbült. Ez volt délután 17 órakkor. Az oxitocin beadását követően két és fél órával. Lenéztem a lábaim közé és megláttam Lilit. Hát elbőgtem magam. Rátették a mellkasomra és én csak azt néztem, hogy megvan-e mindene.  Persze megvolt. Szegény férjemet annyira kimerítette a szülés, hogy nem merte elvágni a köldökzsínórt. A lepény pillanatok alatt kicsúszott. Gátat sajnos nem sikerült teljesen megvédeni, mert nagyon gyorsan nyomtam, pedig a szülésznő mindent elkövetett, de így is csak egy kis 2 cm-es heg keletkezett. Dokibácsi mondta, hogy egy gyors plasztikai szép kézmunka következik. 10 perc alatt meg is volt. Nem volt fájdalmas, hiszen kaptam fájdalomcsillapítót. Miután minden megvolt követeltem vissza a babát, mert a férjem éppen bemutató körútját tartotta vele a szülőknek.
Férjem nagyon bátran helytállt mellettem. Rendkívül sokat segített, masszírozott, támogatott, nedves ruhával törölgette a testemet és mellettem volt minden fájásnál, melyről a karján látható erős karmolások nyoma tanúskodik. 
Végül is bevittek a helyemre a babával együtt és az első éjszakától kezdve velem volt. Csodálatos érzés. Éjjel-nappal csak őt lestem, hogy miket fintorog, mit szeretne és vajon, hogy én jó anyuka vagyok-e.

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Chello: nem is gondoltam volna, hogy a tejcsatornák már ilyenkor is rosszalkodhatnak. Kép
Hasfájdalom: hú, azért remélem még egy pár hétig húzom. Kép

Panó: jó utat neked és kitartást a rumlihoz!!
Doki: azt hiszem ez enyém nem lesz elérhető...
Fejem: egész csini tokát növesztettem, meg olyan puffadt valahogy. Kép Le a vízzel!

Rita: nagyon rendes lányod van. Kép Szerintem se méricskéld a lányt, ha nem lenne elégedett szerintem hallanád és látnád is rajta. Kép

Szöszi: nekem gyakorlatilag nincs köldököm. Kép
Persze amikor bevágtam az ajtókeretbe mindjárt kiderült, hogy van. Kép
Szöszi, megkérdezhetem hogy állsz a kilókkal?

Puszi:
Linda
bellana

Zsuzsa: boldog szülinapot Zsófinak! Kép
Linda
bellana

Rita: köszi a történetet. Kép Belebizseregtem. Kép
És te milyen ügyesen betartottál minden kérést! Szép kis önuralmad lehet! Kép
Puszi:
Linda
bellana

Panó:
Nem is mondtam még, hogy milyen gyönyörűek a gyerekeid. A kislány mint egy igaz angyal. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Rita, ez nagyon megható volt, köszönjük, hogy leírtad! Kép

Nagyjából tudom miket kell intézni csak azon csodálkoztam, hogy ilyen hamar megkaptátok a papírokat.

Szerintem se foglalkozz vele ha Lili jól érzi magát, akkor biztos eleget eszik. Kép

Bellana, én már pár hete érzem ezeket a fájásokat és látod még itt vagyok úgyhogy ne ízgulj. Kép

Chello
chello

Linda: Igen, a doki is megjegyezte, hogy nagyon erős vagyok, ügyesen végigcsináltam és jó a fádalomtűrő képességem.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Chello: A kórház 3 munkanapon belül köteles leadni az önkormányzatnak a gyerek születéséről szóló papírt, így attól kezdve bármikor elintézhető ha bemegy a férjed. És kézbe kapsz mindent. Nem postáznak.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

sziasztok!

Foci Kép Hát nem lesz álomdöntő!!! Jön újra a VB első meccse. De vajon most ki nyer???

A gátam még mindig vacak, de ma kapok rá valami csodakencét Kép
De a tejem lassan visszaáll a régi kerékvágásba. Most nem kell tápszer megint...

Zsófi köszöni mindenkinek a gratulációkat! Kép

Bellana: én nem kifőzöm, csak kiforrázom! Így nem is vízkövesek!
Ez a pocak nem semmi, de annyira nincs lent! Ennyire az enyém is lent volt! Tudod, nehéz!!!

Bori: nagyon nem hangzik jól ez a dolog. Szurkolok, hogy rendben legyen minden, és tudjanak segíteni nektek!
Dori: aranyos lehet, bát így az éjszakád nagyon vacak. Kép Edina is kel egyszer 2 napja 2 szopi között 4-5 kortyra. Szerintem csak szomjas! Amúgy egyszer eszik éjjel. De akkor ő 100 felett!

Chello: nem félj te semmitől. Időben gyűjtsd be a telefonszámokat, ahova fordulhatsz ilyenkor! ÉS a kórházban se hagyd élni a csecsemősöket, mutassanak csak meg mindent!

Anikó: hát, ez sem egy mindennapi pocak Kép

Rita: Edina is hasonlóan aludt. Este 9, hajnali 2, és reggel 1/2 7.
Pólya: nálunk a védőnő esküszik rá. Kép Én csak betekerem a lánykát egy takaróba. Kép
A 100 szerintem normális. A gyerek is nagyobbacska! ÉS az anyatejes baba nem hízhat el! Kép
szülésed: nagyon megható, és jó, hogy ilyen szép emlék lesz neked... Dokid Kép

Aranyér: lehet, hogy visszamegy magától, egy napot kivárhatsz! A Reparon, és az Aurobin kenőcs jó rá. Borival mi Aurobint használunk. Az enyém nagyon csúnya volt a szülés után, de jelentem, teljesen visszament 3 hét alatt!!! Kép

Panó: szívesen Kép Hosszú lábú lesz a fiatok? Kép Akkor ezek szerint most az átlag 3400g szerint halad.

most el, majd teszek ma fel képeket!

Zsuzsa
zerko

RitaKép
Koszi a tortenetet.Ezzel a 2 es fel oraval en is kiegyeznek!Kép Barmikor. Anyukad mar ott van es segit? Aldonak bemutattatok a kiscsajt?

LindaKép
Muszaj?Kép Itt mindenki olyan ugyes,csinos en meg hallgattam mint az a bizonyos a fuben, erre nyilt kerdest kapok...Kép Hat tessek: 17 kg. Ezek szerint latszik, jol kiszurtal.Kép

szoszi
szoszi

Szoszi!

Ne aggodj. Kép En 19 kilo plusz voltam. Kép Es mar most 11 a minusz. Persze van meg 8 de biztosan le fog menni. Erzem. Utana meg fogyozni is szeretnek.
A kutyaknak meg nem mutattam be Lilit. Azt majd kesobb. De ok mar megerzik, es a teraszajton mindig hegyezo fulekkel bamulnak be, amikor Lili sir. Nagyon edesek. Erzik, hogy valami tortent. Anyukam itt van es meg jovo heten is lesz. Nagyon sokat segit. Rendkivul jo, hogy itt van. Igy tudok pihizni is.

zsuzsa: Koszi az aranyer tanacsot. Kiprobalom azt a kremet en is. Hidd el nem bankodtam, hogy nem az en dokim volt ott. A helyettes is csupa jo fej, fiatal es nagyon ugyes volt. Minden elismeresem az ove. Ugy kezelt mintha regi jo ismerosok lennenk.
Hat igen, polyarol mindenkinek mas a velemenye. En csak azt latom, hogy mennyire jol alszik benne a Lili. Szinte imadja.
Kb. mennyi idos korban ternek at arra az idoszakra a babak, amikor ejjel mar nem kell szopizniuk? Edina hogy csinalta?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Szöszi: Kép Ne haragúdj. Kép Csak emlékeztem régebbről, hogy te az én emberem vagy. Csak azért kérdeztem, hogy tudjam nem én vagyok egyedül aki nem illik bele a táblázatba. Kép
Köszönöm a választ. Danival 18 kiló voltam és most is leszek annyi. Kép
Remélem nem bántottalak meg?????

Zsuzsa: forrázod? Erről még nem hallottam.
Na, ugye,hogy nincs is lennt a pocim? Kép Kép Végre valaki aki szintén így látja!! Már kezdtem elbizonytalanodni. Kép
Gát: Kép Jaj a mumusom. Kép
Tej: hajrá Zsuzsa!!! Kép

Chello: köszönöm a biztatást! Kép

Rita: a fájdalomtűrő képességed majd kölcsönadnád? Kép

Bori: mit sikerült tanulni az Istvánban?

Puszi:
Linda
bellana

SziasztokKép

Ma vagyunk 34 hetesek!!!KépKépKép

Aniko Draga, Legkedvesebb PocaktarsamKép
Gratulalok a mai naphoz, ez egy szep szamKép

Na, rendesen belehuztatok itt reggel!Kép Biztos ez a hulye ido, nekem eleg hulye ejszakam, vagyis inkabb hajnalom voltKép Valahogy sehogy nem talaltam a helyem, sehogy nem volt kenyelmes, de meg igy is kihuztam fel 9-ig.

Most bepotyogom, amit tegnap es ma reggel jegyzetelgettem:

Zsuzsa, Bori
PortugaliaKépKépKép Koszi, hogy gondoltok ram es ha nekik szurkoltok, akkor nagyon fogtok Ti is orulni, mikor megnyerik a dontotKép

Zsuzsa
Boldog szulinapot a nagylanyodnak!Kép

Bori
MelledKép Remelem jobban leszel! Akkor most megint nem megyunk latogatoba?Kép Gyogyulj meg hamar, gyogypuszik mentek, nyisd ki az ablakot!Kép

Rita
Lili tunderi, gratulalok megegyszer!Kép
Orulok, hogy ilyen jol vagytokKép A torteneted pedig tok jol leirtad, egesz beleeltem magam!

Suncsi
Utolag is boldog szulinapot!Kép

Szoszi
FociKép Most en is a cseheknek szurkoltam, ugyhogy mar nem tudom ki a ludas, hogy veszitettekKép De azert biztos, ami biztos, a dontoben ne a portugaloknak szurkolj, jo?KépKépKép

Chello
Sajnos a kepre meg varnod kell, egyelore meg nem tudjuk osszeszerelni a bababutorokat, mert meg mi alszunk a gyerekszobabanKépDe amint berendeztuk igerem teszek fel kepet! Kulonben mi az egyajtos, 3 fiokos valtozatot vettuk meg, az kicsit dragabb volt, mint a sima 2 ajtos, de nagyon megtetszett, plusz megvettuk hozza a kis felul 2 polcos, alul 1 ajtos szekrenyket is, ezert lett ennyi a vege.

Na, most gyorsan elhuzok bevenni a MagneB6-ot, mert reggeli utan elfelejtettemKép

Meg jovokKép

PusziKép

Orsi
34 (!!!)

avocado

Rita: 19? Na, akkor végképpen nem kell izgulnunk, hallod Szöszi? Kép
Szopi: Dani 2 hónapos korátl átalussza az éjszakát. Kép
Linda
bellana

Zsuzsa
Ez a forrazas engem is erdekelne, mert utalok akarmit is kifozni a vizkovesedes miatt, raadasul itt eleg nitratos a viz, nem is tudom, hogy ebbe jo-e kifozni a babacuccokat. De vajon a forrazas jo ilyen vizzel? Vagy vegyek mikros sterilizalot es abba babavizet rakjak majd? Fogalmam sincs, esetleg aki tud valami okosat irja mar meg nekem!

Orsi

avocado

Hu, de pezseg itt az elet, foleg a tegnap delelotthoz kepest!Kép

Linduskam, mi lesz a talinkkal? Mikor lenne jo Neked?

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Anikó!

Láz és szoptatás. Régen azt mondták, hogy 38 fokos láz felett nem szabad szoptatni. Nekem Csilla baba 8 hónapos korában sikerült egy jó kis hányós, hasmenéses magaslázas vírust beszednem. Szoptattam, mert a csöppségem akkor még nem volt hajlandó semmit enni az anyatejen kívül. Ez azt jelentette, hogy a párom a kezembe adta ha enni kért, mert nekem semmi energiám nem volt, még a fotelból felállni sem. Utólag beszéltem Sarlai doktornővel, ő az István kórház szoptatási ambulanciájának a vezetője, egyébként neonatológus, és az első nálunk, akinek nemzetközi szoptatási szaktanácsadói képzettsége van. Ő azt mondta, hogy lázasan is szabad szoptatni, amíg az anyuka fizikailag bírja és akarja, és a betegsége ezt nem zárja ki. Mellgyulladásnál is lehet, sőt kifejezetten hasznos, mert a baba jobban kiszívja, főleg ha különböző pozíciókban szoptatjuk, mintha fejnénk. Persze itt is vannak kivételek súlyosabb esetben. Röviden és tömören, az anyuka láza nem feltétlenül jelenti ellenjavallata a szoptatásnak.

Rita!

Aranyér. Kép A patikában többféle csodaszert is kaphatsz, van amelyik elvileg receptköteles, de legtöbbször ha meglátják, hogy kismamáról van szó. akkor kiadják anélkül is. Szóval ilyenek a Sperti, Doxiproct, Aurobin, Haemorid, Reparon kúp és kenőcs. És még biztos van más is.

Nincs olyan, hogy ideális fogyasztás. Mert sok mindentől függ, hogy éppen mennyit eszik a babád. Reggel általában ritkábban többet esznek a babák, míg délután sűrűbben és kevesebbet. De a délutáni tejnek az öszetétele is más, laktatóbb, így a kevesebb sem jelent kevesebbet igazán. Tehát az egyes szopizásokra nincs igazán ideális érték. Inkább napi, sőt inkább heti gyarapodást szoktak nézni, ez sokkal többet mond. Közben persze figyelni kell a babát (pisi-kakis pelusok száma, a vizelete nem sárga, hanem színtelen, a baba bőre sima, szemei csillognak, ha ébren van, érdeklődő, stb.) Vanna esetek mikor szüség lehet minden szopás mérésére, de ez nem valószínű hogy ti lennétek, hisz mint írtad már meghaladtátok a születési súlyt.

Panó!

Szélcsövet szerencsére nem használtunk, de anno segítettem egy ikres családnál, ahol az egyik babának voltak ilyen "gázos" problémái, és nála (orvosi előírásra) kellett ilyet használni.

Chello!

A közös kórházunkban van anyatejgyűjtő, ahová le lehet menni, és segítenek kimaszírozni a csomókat és fejni. Sőt, ha szükség van rá, akkor később (hazaengedés után) is fogadnak,ha megbeszéled velük előre telefonon.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Linda: szolj idoben es kolcsonadom. Kép es igen 19. Kép Nem foglalkoztam vele egyaltalan amikor terhes voltam. Nagyon jol tudtam elore, hogy le fogom adni es ahogy a babaval minden okes volt, es nem vizesedtem, ugy nem is foglalkoztam vele.

Ezt a kepet muszaj felraknom. Most igy alszik Lili. A lenti kepen (nem sikerult jol) meg lathatjatok a tevet ahonnan figyelem Lilit.
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Zita!

Nagyon koszi a tanacsot az etkezessel es sullyal kapcsolatban.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni Swennek és Botondnak, mivel idáig szégyen és gyalázat elmulasztottam. Tehát Isten éltesse mindkettőjüket!

AnitaBori:
láz, remélem tudnak rajta és a ciciden segíteni. Írd meg, hogy mit csináltak az Istvánban!
bár kakimosás ügyben nem vagyok szakértő, viszont én is évek óta Arielt használok, és próbálkoztam én is a folyékonnyal, de kénytelen voltam visszatérni a porra, mert sokkal hatékonyabb. (Én általában 40 és 60 fokon mosok, nagyon ritkán főzőmosok így nem tudom, hogy itt is érvényesül-e a különbség)
A baba holmijaihoz meg nekem a védőnő a Tomi-Gélt ajánlotta, mert, hogy az éppen elég gyenge ahhoz, hogy teljesen kimosódjon a ruhácskákból és ne irritálja a baba bőrét

Erről jut eszembe lányok egy rövid fórum: Jövő héten készülünk mosógépet venni, nincs kinézve pontosan, de nem akarok sokat cicózni vele. Pillanatnyilag a Whirpool/ Candy/ Elektrolux (?)/Indesit típusok játszanak, elöltöltőset gondoltam legalább 1000-es centrifugával A energiaoszt. A mosóhatékonyság és minél alacsonyabb vízfelhasználással.
Kell még valamire figyelnem, vagy ez elég? És kérlek írjátok le, ha valamelyik típussal kapcsolatban van jó vagy rossz tapasztalatotok.

Mariann: üdv otthon, megnéztem az albumotokat, nagyon szépek vagytok!

Ildikó: köszönöm szépen a leírást, bár ez a mostani valóban nem volt túl lélekemelő. De úgy látszik minden társadalomnak megvan a problémája, a jóléti társadalmakban túl nagy szerepet kaphat az emberi gyengeség.

Orsi: Még a receptekre visszatérve, nagyon örülünk neki, én szeretek főzni csak ritkán van rá szükség. Portugál recepted nincs véletlenül?
Nagyon szívesen megcsodálnánk az új komódot is, ha lefényképezitek. De elsősorban azért rólad szeretnénk képet!

Szöszi: a portugál zászlós cseled nem jött be, de te valóban nagyon hatékony ANTIdrukker vagy, mert az is veszít általában akinek én drukkolok, de tegnap mégis a görögök nyertek.

Rita: Lili nagyon helyes, és mennyi haja van!
Köszönjük a szüléstörténetet, bár azon mosolyogtam magamban, hogy milyen hosszú gondolkodás után hitted csak el, hogy szülni fogsz. De amikor elfolyt a magzatvíz, akkor már nem volt többé kétség

Bellana: nagyon helyes a pocakod, sehol nem látszik rajtad se zsír, se víz (se a kilók).
Lehet, hogy egyszerűen Gergő bővítette az úszómedencéjét?
Tudom, hogy nem vigasztal, de én is egyre jobban vizesedem, Tegnap mondjuk megittam kb. 3,5 liter folyadékot, valamint délután/este sikerült 3 órát álldogálnom, gyalogolnom, ennek köszönhetően most még reggel is rémületesen nézett ki a lábam. Ma viszont megpróbálom a normális 2 literre redukálni az ivást, de gyanús a dolog, mert állandóan szomjas vagyok. Felpolcoltam a lábamat, és kortyonként iszom, jövő kedden megyek a dokihoz, addig csak nem pusztulok meg?

Anikó: tényleg nagyon szép vagy a képeken.

Panó: kitartás a felújításhoz. Csak azzal tudlak biztatni, hogy milyen nagyszerű érzés lesz, amikor elkészül

Chello: a masszírozást nem lehet korábban elkezdeni? Majd figyelem én is a hétvégét, hátha lesz valami akció. Bemehetek téged is meglátogatni (én ott lakom a kórházadtól pár percre)?

Nandáról, DzsCsigáról és Kingáról semmi hír??

Most dolgozom egy kicsit, aztán majd még jövök

Jerry
jerry

OrsiKép
Bocsika, de otthon hagytam a receptet.Kép Holnap. Kismama becsszó!Kép Gratula a 34. héthez!Kép

PanóKép
Nem lehet semmi kupiban élni, én pocak nélkül próbáltam és elég volt.Kép
Nem tudom mi a helyzet Timiék netjével, egyenlőre úgy látszik nincs.Kép

ZsuzsaKép
Sajnálom, hogy nem jók az éjszakáid.Kép A problémámra Glicerin kúpot kaptam, de még használat előtt megoldódott.Kép
Boldog szülinapot Zsófinak!Kép

AnitaboriKép
MelleidKép Remélem már nincs lázad. Engedd át a munkát másnak és pihenj! Bár én is magam szeretem intézni a dolgokat, mert úgy a legjobb!Kép
Édes a testvérpáros!Kép

SüncsiKép
Boldog szülinapot!

RitaKép
Nagyon szép a kiscsaj! A párod pedig nagyon kedves! Kíváncsi vagyok az enyémnek eszébe jut-e vagy sem.Kép
A szüléstörténeted is szép, remélem az én szülésem is ilyen "könnyű" lesz.Kép

AnikóKép
Jobban vagyok, szerencsére hamar túlteszem magam a dolgokon.KépNem kellett bevetnem a Glicerin kúpot, de már bespájzoltam, ha legközelebb szükség lenne rá.Kép
Nagyon csinos vagy!KépTe is csak a pocidra híztál, sehol semmi fölösleg.Kép

BellanaKép
Milyen hegyes a pocid!Kép A szakértőkkel ne foglalkozz!Kép

ChelloKép
Mucskáéknak pusszancs!Kép Szerintem jövő héten már én is járhatok CTG-re. Remélem nem kell pizsamát és három napi hideg élelmet csomagolnom!Kép

Lányok!
Ivott valaki málnalevél teát? Állítólag a 36. héttől lehet és segít a szülésnél, gyorsabb a tágulás.
Most megyek a piacra cseresznye és barack ügyben, talán elkerülöm a zuhét, bár nagyon lóg az eső lába.Kép
Mindenkinek üdv:
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Rita, remélem nálunk is ilyen hamar fog menni a papírmunka. Kép

Zsuzsa, Zita, tudom, hogy a kórházban segíteni fognak csak egy kicsit félek. Kép

Zsuzsa, remélem a csodakence jó lesz a sebedre. Kép

Szöszi, én 15 kilónál tartok de majd leadjuk utána. Kép

Bellana! Kép

Orsi, mi is egyajtós, 3 fiókos szekrényt vettünk , az került 20 ezerbe. Megpróbálok képet feltenni, hátha ráismersz!

Chello
chello

A képek:

A ma 3 éves:
Kép

Kép

és a 22 napos:
Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

Chello
Nekunk 27.900 volt es a ketajtos lett volna 20e, ezek mar a kedvezmenyes arak!
De az is lehet, hogy az a par honap szamit, hiszen Te nem mostanaban vetted!
Mindenesetre en orulok neki igy is, mert ilyen olcson komodot meg sehol nem lattam, az olcsobbak is 30e-nel kezdodtek!

Lanyok
Az elobb itt unalmamban elkezdtem visszanezegetni az archivumot, kivancsi voltam, hogy miota is jarok ideKép Es olyan erdekes volt meg januari dolgokat olvasgatni!
Ami furcsa, hogy egy csomoan eltuntek innen, pl. Evici, Malice es akik nemreg pl. Kinga, Nanda, szoval veluk mi lehet? Olyan kivancsi lennek!

Na, most el kell rohannom, mert elfelejtettem (kismamaagyKép), hogy a fasirtba jo lenne aztatott zsemle is, ugyhogy az sajnos nincs itthon, es mar nagyon neki kene allnom az ebednek!

PuszKép

Orsi

avocado

Jerry, nyugodtan meglátogathatsz a kórházban, örülnék neki. Kép Majd küldök sms-t hogy megtaláljál minket.

Megyek ebédelni utána meg szunyálok egyet. Tegnap kozmetikusnál voltam, ma fodrászhoz megyek úgyhogy jöhet a leányzó. Kép

Chello
chello

Trita!
Gratulálok, teljesen meghatódtam, itt pityeregtem a gép előtt. Én szept. 17-re várom Rozit, egyelőre olyan hihetetlen Kép

Minden jót nektek!

zsófi
papzso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: