A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép pillanatnyi helyzetkép :)
Vendég

sillia! :)

:o :D :D :D

ronmay! :)

Csak rád gondolok:

http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/7514-a-toronykerdes-budapesten

:wink: :lol: :lol:

Olyan béna vagyok. Szegény Hugit úgy teszem be néha a kiságyába, mint akinek nincs már még egy gyereke... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

(Nagyon gáz, hogy majdnem mindig csinálok valamit szopi közben? :roll: Mennyire rögződik vajon belé, hogy nem kap tőlem 100%-os figyelmet? :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

007,
Én aludni szoktam szopi közben. Annál jobb, ha inkább csinálsz valamit. Nat és Szabi is megtanulták kiszolgálni magukat, mégsem lelki sérültek.

Minden szemetesbe lehet szelektíven gyűjteni, csak tőbb kell belőlük. 8)

Kismamabérlet csak azoknak jár, akik Gyesen vannak. Papír kell a határozatról és csak azzal adják ki a bérletet.

Levelet nem kaptam. A Sotén gondolom, te is megadtad az elérhetőségedet, amikor átvetted a csomagot. Onnan csak egy lépés, hogy bki megszerezze.

Tabati,
Inkább örülj, ne hitetlenkedj. :)

A bukás az babafüggő. Dani keveset bukik, csak néha kinyitja a száját és akkor kicsorog. Ha ömlik belőle, akkor tuti túletettem. Nati nagyon mohó volt, kalimpált össze-vissza, így ő felkavarta a pociját és szerintem a lakás minden egyes pontját megjárta már a tejem neki köszönhetően.

Koszmó:
Pont most néztem, hogy kezd gyülekezni. :evil:

Boo, Sillia,
Az, hogy egy percig szopizik, azután nem, hanem megvárja, hogy cumisüvegből kapja a tejet, nem azt jelenti, hogy lusta, hanem hogy nem hülye megdolgozni érte, amikor ti is megteszitek. :lol: Az első percben ömlik a tej, neki csak nyelni kell. Utána már meg kell dolgozni érte, Daniról a víz csorog olyankor. Én pont ezért nem engedtem, hogy akár egy grammnyi teát is belediktáljanak a kórházban. :wink:

A kalimpáló kezére én egyszerűen ráfekszem szopi közben, a másikat meg fogom.

Szoptatási tanácsadó:
Tanfolyam, vizsga, az utóbbi időkig kizárólag angolul, iszonyatosan sok leigazolt gyakorlat. :roll: Nem tudom, de nekem nem jutna eszembe, hogy szívjóságból.

Dodi,
Olyan ruhát, amit vissza akarsz kapni, ne adj kölcsön. :lol: Ha esetleg valamit visszakapsz, annak meg örülj úgy, mintha ajándékb adták volna. 8)

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Nem írtam (talán, már én is szenilis vagyok :oops: ), de érthető végül is, hogy pénzt kért, csak valahogy én azt hittem, hogy ez valami karitatív dolog vagy mifene. Meg hogy is van ez, hogy van akitől kérnek, van akitől nem.... :roll: Szerintem azért kért, mert ki kellett jönnie, telefonban próbált segíteni, de rájött, hogy ez annál komplikáltabb eset. Utána meg én jöttem rá, hogy nem is volt olyan komplikált... :roll: :lol:

007!

No, rájöttem milyen levélről van szó. :lol: Nekem is lassan esnek le a dolgok. :lol: Én vidéki vagyok nem kapok ilyesmiket. :P

Noé nem sírni szokott, hanem kiabálni. :lol: De komolyan!!! Olyan, mint amikor egy sírás kezdődik, de csak egy hangosat kiabál, majd abbahagyja. Persze kis szünet után megint kiált egyet, és ez így megy addig, míg a kiabálások között egyre kevesebb a szünet. Na, az már sírás. :lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

lorca! :)

Az alvás passzív dolog, az nem zavaró számomra. Csak más aktív tevékenység, hogy azt hogyan reagálja le.. :roll: :o

Pont azt szeretnénk elkerülni, hogy szemetesek álljanak sorban. :?

Rühellek bármilyen adatot megadni magunkról. :? Így a cetlin is csak nevet meg a születési dátumot adtam meg.

Kép
Kép
200907?

tabati! :)

Rájöttem, hogy miért volt nekem fura, hogy fizetni kellett. Mert ez bennem mint tanácsadó szolgálat élt, amit a szoptatás érdekében végez egy szervezet, amely nem gazdasági tevékenységet folytat.

"Én vidéki vagyok nem kapok ilyesmiket." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Beléptünk az 5 kilósok klubbjába - Dani sperma korához képest mindkettőnkön ennyi a plussz.

Tabati,
Nálunk is ilyen kiáltások vannak. :D Dani mond egy hangos Á-t majd várja a hatást. Ha semmi, akkor még párszor. A hagyományos OÁÁÁ az elég ritka. (Szerencsére 8) )

Nézd a szopis tanácsadó jó oldalát. Rájöttél, hogy nincs is gond. :D Ez már megérte a zsozsót.

Boo,
Jár le a két heted, lassan vége a beetető korszaknak. :lol: Innentől egyre kevesebb alvás és egyre húzósabb napok jönnek. :D

Bond,
Nincs olyan emlősállat, amelyik a szoptatás közben az utódját bambulná. Biológiailag így tuti, hogy semmi szükség a fejlődéséhez arra, hogy te csak passzívan éld át azokat az órákat, nagyokat sóhajtozva és merengve, (összeadva talán hónapokat) amit szoptatással töltesz. Ha nem alszok, akkor szopi közben olvasok, beszélgetek, neten irogatok. A kórházban még a szomszéd gyerkőcével is társalogtam és tömködtem a szájába a cumit, hogy kibírja nem túl hangos ordítással, amíg jóanyja visszajön. Egyáltalán nem hat meg jó 2,5 év után, hogy milyen cuki, amikor szopik, max pár másodpercig, utána keresek magamnak valamilyen elfoglaltságot.
Azokban a kultúrákban, ahol megszokott, hogy a csecsemő anyukájára van kötve, ott a nők simán dolgoznak amellett, hogy a baba időnként rájuk csatlakozik. (Nem bemondónőként a tv-ben persze)

Kép KépKép
lorca

[quote="lorca"]
írta:
lorca
Bond,
Nincs olyan emlősállat, amelyik a szoptatás közben az utódját bambulná. Biológiailag így tuti, hogy semmi szükség a fejlődéséhez arra, hogy te csak passzívan éld át azokat az órákat, nagyokat sóhajtozva és merengve, (összeadva talán hónapokat) amit szoptatással töltesz. Ha nem alszok, akkor szopi közben olvasok, beszélgetek, neten irogatok. A kórházban még a szomszéd gyerkőcével is társalogtam és tömködtem a szájába a cumit, hogy kibírja nem túl hangos ordítással, amíg jóanyja visszajön. Egyáltalán nem hat meg jó 2,5 év után, hogy milyen cuki, amikor szopik, max pár másodpercig, utána keresek magamnak valamilyen elfoglaltságot.
Azokban a kultúrákban, ahol megszokott, hogy a csecsemő anyukájára van kötve, ott a nők simán dolgoznak amellett, hogy a baba időnként rájuk csatlakozik. (Nem bemondónőként a tv-ben persze)

Ez így van, de azért ne az emlősállatokat tekintsük kiindulópontnak. Hiszen egy sem egyenesedett fel, nem hoz utódot világra ilyen lehetelen testszerkezettel és nem ilyen kis "életképtelen" az utódja, mit az embernek. :roll:
Ott ahol a gyerek egyfolytában az anyján lóg, állandóan vele van. Ha szemkontaktust nem is (sűrűn) tudnak létesíteni, azért csak érzi a gyerek, hogy az anyja az akivel van.

Kép
Kép
200907?

Bond,
Az evolúció kiszúrt velünk, de azért áldott meg aggyal, hogy használjuk. Elég szemkontaktust létesítek én még az elkövetkezendő pár évben. :lol: Most akkor van ilyen, amikor tornázunk, fürdik vagy pelust cserélek. Nem elég az? Elégedjen meg és kész. :twisted:

Nekem ez a szopi közbeni egymást nézés soha nem ment egyébként sem. :roll: Nem csak azért, mert én nem sasoltam, hanem ők sem néztek engem. Mindig el voltak foglalva a cummogással. Amikor meg rám vagy másra néztek, akkor meg a szopit hagyták abba. Pár rám rebbenő pillantáson kívül én nemigen mélyedtem el a szemükben.

Kép KépKép
lorca

Bocsi, csak rólunk... :oops:

Eddigi legsz@rabb napunkon vagyunk túl (?) :( ! Tegnap éjfélre sikerült Botondot ágyba imádkozni, 4-ig aludt, aztán még másfél órát 6-ig és azóta ébren volt, és többnyire sírt :( . Fájt a pocakja, de ez már nem lehet a tea, mert nem iszom, és nekem is hasmenésem volt ma, sztem összeettem valamit :evil: . Kapott Espumisant, meg később kúpot is, de semmi nem hatott, viszont kétszer meg tudtam kakiltatni, akkor jött csórikámnak ezerrel. Csak akkor volt nyugis, ha cici volt a szájában, szóval 11-től 3-ig végig szopizott (úgyis kellett a szaporítás :wink: ), délután még pótolnom is kellett annyira kiürítette őket. Most 8 óta alszik, és én is gyorsan lefekszem, ki tudja milyen lesz az éjszakánk, bár remélem lassan elmúlik ez a hullám :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

Bond!
jelentem én megkaptam ma azt a levelet és fel is hívtam,mert
fogalmam sem volt mi ez...kiderült,hogy a kórházban lemaradt egy
tájékoztató és érdeklődött,hogy érdekel-e...valami életbiztosításos...

Kiara baba már alszik végre vagy 20perce...de egész nap részletekben
aludt kb másfél órát fél11től mostanáig...

már fel is ébredt ismét...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Annyira szép a vonalzód szövege!!!!

Bond!
Az Ikeában lehet kapni szelektív szemetest, csak szerintem kicsi. De nézd meg az oldalukon, biztos fent van. (mi egy nagy zacsiban gyűjtjük a szelektív szemetet egyben, és a kukáknál minden megy a maga helyére, így csak egy nagy szemetes van pluszban. Persze alapfeltétel, hogy minden össze legyen nyomkodva, hogy minél kisebb helyet foglaljon.)

Én nem kaptam levelet.
Viszont megjött a Petra adókártyája. Az Apeh annyira nem normális, hogy az adókártyát valami ragasztóval ráragasztották a levélre, amit csak úgy simán nem lehet lefejteni. Így aztán most az adókártya hátoldalán van a levél fele. Talán acetonnal lejönne, de a kártya szövegével akkor mi történnek??? :?: :?: :?: :?: )

Rendeltem ma mei tai nevű hordozót, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!

Ma az anyósomnál voltam a gyerekkel, és mivel nagy családi kerti parti volt, éjjel fejtem le tejet, és vittem magammal, hogy ne kelljen elvonulni. Odaértünk, persze a Petra sírt, nekem el kellett mennem, és mondtam az anyósomnak, hogy bár evett a gyerek, de ha tisztába tette, megpróbálta az alvást is, mindent, és a gyerek még mindig sír, akkor adja oda neki a kaját.
Nem telt el 20 perc, állítólag a Petra nyöszörgött (csak azért szerintem mert már nem volt jó neki karban, és a kiságyba akart menni), így anyósom megmelegítette a tejet. Szerintetek mennyit evett belőle? 5, azaz öt ml-t! :twisted: :twisted:
Ezek után mehetett a csapba, mert természetesen anyósom visszahűtötte.
Úgyhogy maradt az elvonulásos szoptatás.

Én sokat figyelek a Petrára szopi közben, imádom nézni, ahogy eszik. Olyan békés, nyugodt olyankor!

És képzeljétek, ma megint átfordult a hasáról a hátára, de ma láttam is a műveletet! Olyan édes volt!
És egyre többet mosolyog ránk!

Kép
katy76

lorca! :)

Voltaképpen nem erre akartam kihegyezni a dolgot -sőt semerre sem :roll: -, inkább általánosságban gondoltam a "miért foglalkozol mással, is nem csak velem?"-re. Tudom, hogy az én csak később alakul ki bennük. Mi járhat a kis buksijukban az adjálennitegyéltisztábanemjónekemen túl. Mint a "Nicsak, ki beszél?"-ben. :roll: :lol:

kicsidodi! :)

Akkor alighanem attól nem jó az ő pocija, amiért neked is ment a hasad. :roll: :( Az mindenesetre jó, hogy sikerült rajta könnyíteni. Veled ugyan kiszúrt a rajtad lógással, de ők már csak ilyenek. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

Nem tudom, hogy milyen életbiztosítást emlegettek. De 2 dolgot igen.
1. Nem egy kórházban szültünk
2. Az ajándékcsomagok átvételéhez ki kellett tölteni adatlapokat. Én ezt minimalizáltam.
De volt ott egy harmadik cetli is, ami OTP-s volt. Mindenki töltögette, mint a kisbirka anélkül, hogy elolvasták volna. Arról szólt, hogy érdekli őket a bank által kínált életbiztosítási ajánlat és majd ezügyben megkeresik őket, ha kitöltik az űrlapot, de ez nem szükséges ajándékok átvételéhez. Senki nem olvasta el, mivel a nővérek a többi papírral együtt a kezükbe nyomták, hogy ezt kell kitölteni...

Kép
Kép
200907?

Bond!
ahhoz az adatlaphoz tartozhatott szerintem

Kép
Kép
csibe83

az adókártyát mi is megkaptuk ma...

Kép
Kép
csibe83

katy76! :)

Most egy 20 literes szemetesünk van. A szelektívet különböző zacsikba gyűjtjük fajtánként, tisztítva, összenyomva, de hamar megtelnek. :?
Ha jól látom, akkor az IKEA-s nem más mint egy szimpla szögletes műanyag vödör. :roll:

Adókártya.
Részemről is gratulálok annak, aki szerint jól vannak elkészítve ezek a levelek. :evil: :evil: :evil: :evil:
Én is leakartam szedni, de nagyot néztem, amikor rájöttem, hogy nemcsak a közepén van odaragasztva a szokásos nemtudommilyen anyaggal, hanem végig, az egész kártya ragasztott. Nem baj. Elkezdem óvatosan leszedni. Nem megy, jön vele a papír is, egész szépen. Ez nem lesz jó. Irány a másik sarka. Eredmény: ugyanaz, így hamarabb hagyom abba. Harmadik sarok: eszembe jut, hogy azzal végződik a levél, hogy fontos dolgok vannak a kártya hátoldalán. Na, mondom, ez az, amit sosem fogok megtudni. Izzadó homlokkal kezdek neki at utolsó, negyedik saroknak. És egyszercsak ott van a kezemben. Fejem: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Lövésem sincs, hogy hogy jött le. Ugyanúgy fogtam meg a papírt, nem jobban vagy kevésbé, nem kapirgáltam a körmömmel.
Kívánom az illetőnek, hogy zárják egy gumifalu szobába, amit plafonig pakolnak meg ilyen levelekkel és csak akkor jöhet ki, ha mindegyikről leszedte a kártyát ÉPSÉGBEN! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Aceton, benzin, alkohol... Nem tudom melyik jönne be. :roll: Szerintem fogj egy fültisztító pálcikát és azzal próbáld ki hogyan reagál rá. Ha annyira gázos, akkor beszéld meg Petrával, variáld át a napi programodat, menj el az ügyfélszolgálatukhoz és mondd meg nekik, hogy dugják fel maguknak! :x :x :x :x

Anyós: :evil: :evil: :evil:

Manónál emlékszem a szopira. Döntően egy kispárnára fektetve etettem, fáradt és ingerült voltam (nem miatta!) és ahogy lefeküdt én is visszaájultam aludni. Amikor meg már cumizott, akkor már vigyorogtunk, figyeltük egymást. :P

"ma megint átfordult a hasáról a hátára, de ma láttam is a műveletet! Olyan édes volt!
És egyre többet mosolyog ránk!"

:D :D :D :D

csibe83! :)

Nem hiszem, hogy ahhoz tartozott volna, mert már Manónál is megkaptam ugyanezt, 2 éve. Akkor csak egy csomag volt, így egy átvételi lapot kellett csak kitölteni. Akkor még híre-hamva nem volt ennek az OTP-s akciónak.

Kíváncsiságból megnéztem, hogy mi történt stikével, rabbe1-gyel, krikalappal és a topik indító *witch*-csel. Stikének az volt az utolsó bejegyzése, amiben elbúcsúzott tőlünk. *witch* eltűnt, krikalap februárban írt utoljára, rabbe1-nek még nincs babája.
Az első, aki csatlakozott ehhez a topikhoz és végig itt is maradt az gabi1. Ezúton gratulálok neki! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Persze, tuti hogy neki is attól fájt a pocakja :? !
Az éjszakánk szuper volt :D ! 8-tól aludt 1-ig, aztán meg fél 2től 6-ig :wink: . Mondjuk 6 óta megint megy a picsogás: szépen bekajált, de utána megint hatalmasakat bukott :( :arrow: ruhacsere, tátogás, megint cici, elpilledés, lecsatlakozás, tátogás, sírás, visítás.... Úgy sír, mint akinek épp lefele vágják akarját, pedig nem a hasa fáj (az nem múlik el puszilgatástól :lol: ), és tuti nem is éhes, csak cicizne, meg anyázna (na, azt időnként én is, csak más értelemben :lol: ), de azt lehet :wink: . Sztem az is lehet, hogy fejlődési ugráshoz érkeztünk, mert Botond nem volt ilyen cicifüggő, csak az első napokban. Ma egy hónapos ( 8) ), szóval lehet, nem?
Meg ugye jön a melegfront is... :roll:
A fene tudja.... :? . Apa szerint hiszti (is) és szerintem is, mert kézben tényleg elmúlik :roll: :lol: . De ha tényleg most van ugrás, és erre van szüksége, én nem fogom megvonni tőle a közelségünket! Pár nap alatt nem lehet elrontani egy babát, ugye? :roll: (Vagy pár óra alatt is el lehet? :roll: :lol: :lol: :lol: )

Most kint vagyunk a kertben, ő a babakocsiban. Nagyon jó a levegő :wink: . Elaludt cumi nélkül, de aztán megint bukott :x , amitől felsírt :arrow: tátogás :arrow: sírás...de most kapott egy cumit és egy perc múlva aludt :wink: . Lehet, hogy én is visszadőlők egy kicsit, amíg a kis piócám is erőt gyűjt :lol: .

Ja, bukás: én már ott tartok, hogy sztem kicsit refluxos a gyerek, mert álmában is bukik néha :( . Mondjuk csak akkor, ha nagyon sokat eszik, de akkor sem kéne... Szóval megemeltük a kiságy fejvégét, meg gyakrabban büfiztetem (kaja közben is, cicicserénél).

Mi is megkaptuk az adókártyát tegnap :wink: . A többi papírjáért még mindig nem mentünk be Pestre :oops: .

A kisfiam kiköpte a cumit és szopizni kezdett a szájával :shock: , megzabálom :D ! Légszopi :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jó reggelt!

Hidegfront :evil: :evil: :evil: :evil:
Nem elég, hogy az én fejem akar darabokra esni, még agyerekem is szuper-mega nyűgös :cry:
2 napig alig tudtam letenni :cry: :cry: :cry:

Babaképek nagyon jók! Olyan szép gyerekek vannak itt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kismama-bérlet
Debrecenben akkor lehet olyant venni, ha GYES-en van az illető...TGYÁS, GYED ideje alatt nem :evil:
(debreceni tömegközlekedés :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Sillia
Egy ismerősömnek a kisfia volt ilyen lusti szopizó...anyuka mindig lefejte a tejet, üvegből kapta meg a kiskrapek...és majd egy éves koráig anyatejet kapott így!
Csináld úgy, ahogy NEKED és a BABÁDNAK a legjobb!
Kiütések: próbáld meg anyatejjel bekenni...

Tabati
Bukás: ezeknek a pirinyóknak nem zár tökéletesen a gyomorszájuknál levő izom... Amíg a gyerek fejlődését nem zavarja, nem igazán kell vele foglalkozni... azt meg lehet próbálni, hogy evés után kicsit függőlegesben tartod, az ágyának a fejvégét megemeled...

Iringó szopi közben vagy a cicimet bámulja, vagy szunyál :wink:
Akkor most lelkisérült lesz???
Vendég

El kellene menni a piacra...
Vendég

Botond megint cicin :shock: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Iringó!

Látod, detto :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

:lol: Az összes júliusi baba tegnap kapta meg az adókártyáját??? :lol:

Képzeljétek én fiam tegnap 200-at szopizott és utána békésen szundított vagy 4 órát! :lol: Nem is gondoltam volna, hogy ilyen létezik!
Amúgy 2 napra minket is utolért a pocakfájás, mert buta anyja megivott vagy fél liter tejet. Na ettől nem elég, hogy kipöttyösödött, de a pocakja is fájt. Másnap megismétlődött, mert akkora esett le a tantusz, hogy Szerintem a tejtől lehet. Na tegnapra semmi baja nem volt.

Iringo, Pesten is ilyen bugyuta a kismama bérlet-bevallom fel is voltam háborodva!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Tgyás és Gyed alatt persze, hogy nem jár, mert az azt jelenti, hogy adófizető állampolgár voltál, minek az neked. Az, hogy Gyes alatt lehet dolgozni az nem számít!

kispiskóta

Kispiskóta!

200ml :shock: ! A kis Hulk :wink: :lol: :lol: :lol: !

Enyémfiam 8:30-kor bealudt, és azóta szundizik 8) . Úgy tűnik a meleggel együtt megjött az alvókája is, lehet hogy van vmi összefüggés :roll: :D ?! Így 3 részletben ugyan, de 9 órát aludtam 8) :D :D :D . Anyarabszolga szolgálatra kész :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Adókártya, igen. Tegnap megjött. A Taj, bár sztem már mindenki túl van rajt, 11 naposan jött meg, azért tudom, mert pont a kórházban voltunk Martinnal és anyám vett át.

Nálatok is úgy van, hogy egy sz@r éjszakát egy jó követ? Ma az előbbiben volt részem. Már néha úgy érzem leejtem a gyereket.

És képzeljétek szegény fél 4-kor nyivákolt, de néztem az órát, még csak 13 óra 35 van, akkor másfél órája, éjfélkor szopizott, elaltattam cumival az ágyamban. Gyanús volt, mert iszonyúan szívta a cumit, gondoltram éhes, de 1,5 óránként nem adhatok neki!
Később újra megnéztem az órát 4 óra volt, akkor esett le, hogy éjaszka van és nem 13 hanem 3 óra volt. Na a következő nyafira megszoptattam.

Most meg kiraktam az udvarra, árnyékba. Negyed óra múlva nézem, hogy süti a nap a fejét. Még jó, hogy nem főztem meg szegényt, elfeejtettem, hogy merre megy a nap.

Komolyan már kocsiba ülni is félek, tiszta erőmből koncentrálok, nehogy hülyeséget csináljak, kezdenek lemerülni az akkumlátoraim......
Jó pihenést mindenkinek a hétvégére!

Éva

KépKépKép
agmano

Boo neked leglább anyósod kaját hoz, nekünk megeszi, ami van, és kiborula saját gyengeségén, hogy nem képes főzni nekünk, ahogy eltervezte. De hozott kovászoni való uborka csomagot és elkészíten való tököt és karalábét. A kukában landolt, persze már rohadt állapotban. Most épp nincs időm befőzni, Ti értitek ezt?

Éva

KépKépKép
agmano

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre szopi témában. Hédi hála istennek jól szopizik és tejci is van, több is mint kéne...tegnap úgy bedurrant az egyik mellem, hogy azt hittem megőrülök, fejtem, szoptatttam semmi javulás. Az este volt egy kis hőemelkedésem is ( 37,8), vettem be rá algopirint, ma eddig hál istennek láztalan vagyok ( kopp..kopp..kopp)

Mit lehet tenni, hogy elmúljon ez a feszülés, nem szeretnék beleesni egy úlyosabb mellgyulladásba. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Bond!
Nekem úgy rémlik, hogy fakkok vannak a szemetesben, és külön ki lehet mindegyiket szedni. Legalábbis így rémlik... :roll: :roll: :roll: :roll:
De Te úgyis sokat jársz az Ikeába, majd nézd meg legközelebb!

Adókártya: ugyanígy próbáltam, de nekem mind a 4 sarka jól oda volt ragasztva.

Boo!
Igazad volt, legalább hívjon előtte fel telefonon, hogy zavarna-e ha eljönne.
Hozzánk szerencsére senki nem állított be hívatlanul.

Ma délutánra tervezek egy Margitszigeti sétát, remélem nem lesz addigra extra meleg.

Én nem akarom elkiabálni, de nálunk az éjszakák teljesen egyformán működnek, egyszer ébred, akkor is csak nyöszörög, eszik 5 percet, büfi, 10 perc séta, és megy az ágyába. Ott van, hogy dünnyög még egy darabig, de aztán elalszik.
A köv. kaja meg már fél 6 és 7 között szokott lenni, olyankor már picit többet van fent, de az az ébrenlét Apáé, én megszoptatom, Apa kezébe adom, megfordulok, és alszom tovább.

Kép
katy76

Boo,
Ne aggódj, anyósod még nem is gáz:

Anyukámnak remek érzéke van az időzítésre. :twisted: A héten belelendültünk a felújításba. A gyerekek napközben anyósnál, míg mi itthon melózunk. (Na jó, főleg Robi) A kandallót - 2 m3 sitt - kidobtuk. Lyuktömködés, glettelés, festés... Pénteken reggel 8-ra Natit vitte Robi orrtükrözésre, ezért jó korán ki kellett rázni őket az ágyból. Ilyenkor jó nagy a nyügi, de legalább Nat is alszik délután. Csütörtök este a lakás még romokban, mindenhol por, mocsok. Egyedüli tiszta helyiség a nagyszoba, de ott meg bútorok mindenhol, egymás hegyén-hátán, ott vagyok én Danival. F8-kor felhív Robi (pont szunyáltam), hogy baj van, nem maradhatnak a gyerekek anyukájánál, mert Szabi olyan durván lefejelte előző nap, teljesen be van dagadva az arca és nagyon rosszul érzi magát. Én éjjel takarítottam, de gyorsan belehúztam, mert valahova csak le kell tenni a gyerekeket aludni.
Amikor már jól elfáradtam, ismét megpróbáltam szunyálni, 10 körül. Vagy 10 percet sikerült aludni, amikor anyukám telefonál, hogy jönnek 10 éves unokaöcsémmel. :? Hurrá. 11-kor jönnek - mint kiderült, akkor csak a vonat indult.
Robi ilyen vészhelyzetekben úgy szokta hazahozni a gyerekeket, hogy teljesen ki vannak ütve. Nem is szoktak ebédelni, csak be az ágyba és szunya. Addig meg gondoltam, takarítunk.
Egy óra körül elaludtam, vagy 10 perc múlva csörög a telefon, megérkeztek anyukámék. Még pár perc, a gyerkőcök is befutottak. Addigra már az előszoba és a konyha normális állapotban, hurrá.
Danit persze felüvöltötték, mert a két álmosságtól szédelgő gyerek túlpörgött, ahogy meglátta unokaöcsit. Fel kellett venni, aminek az volt a következménye, hogy mindenki beözönlött a nagyszobába. A gyerekek roppantul örültek, mivel a játékok, olyanok is, amit már rég elraktam, ott álltak dobozokban. Persze az egészet szétpakolták és egyenletesen betakarták vele a parketta még szabadon maradt részeit.
Anyukám meg egy kicsit aggódni kezdett, amikor látta a kissé zöldülő, álmosságtól nyomi fejemet. Olyan jó, amikor ilyenkor az embertől ingerülten megkérdezik, hogy "Mi van?! Beteg vagy?!" :lol:

Tike,
Csak a feszüléstől nem lesz mellgyulladás. Fejd le annyira, hogy ne feszüljön, de ennél többet ne. Szoptasd egyik mellről, ha elég neki. Szopi után nézd meg, hogy nem maradt-e csomó vagy fájó rész, keményedés. Ha igen, akkor addig ügyködj, amíg az eltűnik onnan.

Kép KépKép
lorca

Boo, anyósod :shock: , bár az enyém se kutya. :( Azért azt bírom benned, hogy így meg mered mondani, hogy menjen haza. Nekem az a bajom, hogy anyósommal szemben nem tudok kiállni magamért, inkább nyelem a békát.

Dodi, igen ő egy kis zabagép. Így sikerült egy hónap alatt 1400 grammot híznia. :lol:

Lorca, azért te anyud sem semmi. :roll:

kispiskóta

Boo!

ÉN ELTILTOTTAM A FIÁTÓL MEG AZ UNOKÁJÁTÓL
Én ezt azért kaptam meg, mert megkértem, hogy mielőtt a gyerekhez nyúl, mosson kezet :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: .
De azóta nálunk hivatalosan is bebizonyosodott, hogy anyósom nem 100-as, elképesztő dolgokat művelt (magával is :roll: ), és rendesen össze is vesztünk vele, szóval mi két hete nem beszélünk! Azóta nyugodt a lelkem :twisted: 8) 8) 8) . (És apának is :wink: )

A te anyósod legalább hozott kaját... :roll: :lol: :lol: :lol: .

Na, ne hergeld magad (bár gyanítom nekem is azért apadt el első körben a tejem, mert anyós színházasdit játszott... :evil: ), ennyit nem ér senki a világon, hogy emiatt ne legyen bébikaja :wink: .

Agmano!

Anyós :evil: :lol: :lol: :lol: . Röhej, komolyan! Ugye mi nem leszünk ilyen f@szfejek?! Anyámnak fia is van, és mégis mindig jó fej a sógornőkkel is :wink: . Most már biztos: anyám a példaképem :lol: :lol: !

Lorca!
:evil: :evil: :evil:

Kispiskóta!

Eddig én is így voltam vele: legtöbbször nyeltem, hiszen mégiscsak a férjem édesanyja, meg eleve egy idősebb nő, tisztelettel kell viseltetnem iránta...blabla, mert engem így neveltek! Na de már terhességem alatt mondott olyanokat, hogy a hajam égnek állt, akkor szolidan "korrigáltam", viszont Botond születése óta teljesen megzakkant (nem viseli el, hogy nem ő a középpont :shock: :evil: :evil: :evil: ), és amiket mostanában művelt (főleg a fiam, és a férjem sérelmésre), na azt már nem tűrtem szó nélkül :twisted: :twisted: :twisted: ! Percekig osztottam, de csak azért nem órákig (szívem szerint...), mert Ricsi elvont onnan, hogy erre ne is pazaroljak energiát, idiótákkal felesleges vitatkozni :twisted: !
Eddig minden családi vitát próbáltam enyhíteni, pedig Ricsi szeret az anyjával rosszban lenni (nem szereti ő sem :( ), de ezek után én csak szítani fogom a tüzet, r*hadjon meg :twisted: :twisted: :twisted: !
Amúgy jobb a békesség, de vannak határok, azokat meg te érzed :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi, igazából nekem is beszélnem kell vele, mert az sem 100-as amiket ő csinál. Jó nekem annyiból könnyebb, hogy 220 km választ el egymástól. Persze jobb a békesség, de nem mindenáron.

kispiskóta

Még egy kérdés: mindenki megvárta a bűvös 6 hetet az apával való összebújással?

kispiskóta

Neeeem :oops: :wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nálunk 7 hét lett a 6-ból Apa lumbágója miatt... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vagyis, jaaaaj szegények :? :? :? :wink: :wink:

Gyerek ismét csöcsön, tulajdonképpen másfél órája, bár közben volt egy ruhacsere (lehányta :? ) és le is csurgatott, de nem a pelenkázóról :shock: ! Nagyon sírt, én meg felvettem, hogy megnyugtassam: bejött, mert meglehetősen ellazult :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!!

Lilisgabi: Gratuálok a diplomádhoz :D !!!!
Ági: Utánajártam és itt is van babamasszázs hurráááá :D , utánajárok, hogyan működik és mikor van, ha jó akkor inkább ide helybe mennék, ha valamiben nem felel meg akkor megyek hozzátok!!!
Sillia. Örülök, hogy már így reagál Dalma :D . Mondtam én, egy kis babának ki tudna ellenállni :roll: :roll: :lol: .
Gabi: Édesek a gyerekek :D !!!
Boo: a mosolygós és a fütyülős képeken megzabálom :D !!!!
Anyósok: :evil: :evil: :evil: :evil:
Enyém anyós sajna már nincs közöttünk :cry: :cry: , de rá soha egy rossz szót nem lehetett mondani egy tündér volt :wink: .
Dodi: Remélem mire ezt olvasod, már visszatérnek a dolgok a régi kerékvágásba. Na közben olvasom, hogy visszatértek :lol: :lol: . Én fiam is sokszor csak úgy marad el, ha a kezemben van, vagy ha mellé bújok.

Képzeljétek az én gyerekemet tegnap éjjel kicserélték, 6 és fél órát aludt egy huzamban :shock: :shock: :shock: . Negyed 1-kor , mint az örültek, ugrottam ki az ágyból :oops: :oops: , , megnézni mi van vele, hogy még fel se kelt, hihetetlen de édesdeden aludt :lol: :lol: :lol: . Eddig mindig 3 óránként felkelt :roll: :roll: .
marietta1982

Sziasztok

Hát nem tudom az én lányommal mi volt már éjjel is 2 óránként kelt. Aztán nappal is sírt, nyűgös volt. Csak kézben volt el. Két óránként kért cicit de még is csak 30-40-eket evett. Most kakilt egy nagyot, szundikál. Remélem a ma éjszaka jobb lesz.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

Boo!
anyósod nagyon brutál...én is beolvastam volna neki a helyedben...
nálunk is meg lett mondva mindenkinek,hogy nem fogok senki előtt szoptatni...

folyt.köv.

Kép
Kép
csibe83

007!

Azt elfelejtettem írni, hogy valami másra emlékezhetsz hálózsák ügyileg, ugyanis ha alul összevarrom, akkor sehogyan sem tudom ráadni. :lol: Úgy néz ki, mint egy szimpla hálóing, csak hosszabb és alul gumis. :wink:

Adókártyával detto úgy jártam, mint ti, csak én nem izgattam magam, meg sem próbáltam szépen lehámozni, letéptem oszt annyi, ha valakinek valami nem tetszik akkor elmagyarázhatja, hogyan kellett volna leszednem... :evil:

köldökcsonkot én eltettem emlékbe... :oops: :oops: :lol: :lol:

Látom mindenki kínlódik bébbel, nekem is újabb probléma adódott, hátha tud valaki segíteni, így látatlanban..

Úgy néz ki tényleg megjött a mensim, egyre több van. Talán összefüggésbe hozható azzal, hogy a legutóbbi két etetés úgy nézett ki, hogy Noé egyet-kettőt szopizott, utána nem volt hajlandó, hanem visított, úgy, mint amikor a hasa fáj... :roll: Valamennyit evett, de adtam neki még tápit. A következő etetés ugyanez, csak akkor még annyit sem cicizett, úgyhogy lefejt tejet adtam neki plusz tápit.
Na most, ha a mensi miatt más az íze a tejemnek, akkor a lefejt tejet miért fogadta el? (van benne tegnap lefejt is, szóval összeöntöttem a kettőt, úgyhogy keveredik, talán így nem olyan furi neki az íze...) vagy annyira elfáradt a mai napon (pedig sokat aludt...), hogy nem hajlandó megdolgozni a kajáért, vagy egyszerűen megint csökkent a tejem, és nem is tudja nagyon kiszopizni. (mert azt is olvastam, hogy ilyenkor csökkenhet a tej mennyisége. csak azt nem tudom, hogy az enyém már hova csökken... :evil: :lol: )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok !!!

Látom sokunk gyereke nyűglődik. Enyém mára " romlott el " . Reggel fél hatos etetés után nem akart visszaaludni, ha visszaraktam az ágyába sírt. Magam mellett hagytam, de így én nem aludtam. Nem alszom vele, mindig visszarakom az ágyába , mert félek, hogy leesik, összenyomom, stb. .Egész nap hisztis volt, csak rajtam lógva érezte jól magát , néha letudta kötni a figyelmét az apja is. Ahogy letettük nyafogott, aztán ordított. Próbáltam hagyni hadd ordítson és akkor talán elfárad, de nem hagyta abba, a szívem viszont megszakadt, olyan keservesen tud sírni. Szóval lakás szalad , én hulla vagyok , Apa elment meccsre ééééés gyerek alszik. Este 9 körül egyszercsak elaludt éééés azóta alszik, pedig betettem az ágyába.

Pedig már annyira kész voltam, már majdnem én is sírtam, ordítottam, mert nem tudtam , hogy mit csinálhatnék még, hogy a kicsikém jól érezze magát. Már arra gondoltam, hogy biztos nem elég neki a tejcsi ( pedig szerencsére eddig volt bőven ) és elővettem egy pohárral a fagyóból, de mire felolvasztottam , addig elaludt. Persze közben cicizett, mint ahogyan ma egész nap.

Kérdés mit csináljak a tejjel? A hűtőbe berakhatom , hogy holnap felhasználjam ? Mert úgy tudom visszafagyasztani nem lehet ( Kati is ezért gyilkolta meg majdnem az anyóst ) , de hűteni és újramelegíteni holnap ???

Most meg nem vagyok álmos, pedig kib....tt fárasztó volt így ez a mai nap, pedig végülis nem is csináltam semmit, csak etettem a kisfiamat.

Kép
ikoka7

Csakhogy ne gondoljátok, hogy mindenki rosszul alszik. :D Családilag kimúltunk tegnap este 10-kor. Azt, hogy éjjel hányszor keltem, nem tudom, mert kb fél percekig voltam fent és egy nagy akció volt, amikor átmásztam az ágy másik oldalára, hogy a másik ciciből is kapjon tejet. A legjobb, hogy nem kell büfiztetni, mert megoldja magának fekve is. Hamarosan önkiszolgáló üzemmódra válthatunk.

Napközben is jól viselte magát, csak én bénáztam. 2x elfelejtettem, melyik ciciből etettem előtte, amikor repetát kért, így 2x cserélhettem ruhatárat.

A gyerekszoba felújításával is jól állunk, már szinte lakható. :) Csak a helyére kéne pakolni a dolgokat és felrakni függönyt, polcot. Már várom, hogy a nagyszoba ne egy raktárhoz hasonlítson.

Tabati,
Az igazság az, hogy válaszoltál is a saját kérdésedre. :lol: A mensi alatt csökkenhet a tej, megváltozhat az íze, ez pár babát zavar, úgyhogy csak vár ki, amíg elmúlik, azután majd minden visszatért a szokásos rendbe.

Boo,
Dani majd 4 hetes volt, amire megszabadultunk a köldökcsonktól.

Ikoka,
Ha csak amolyan hűtőmelegig engedted ki, akkor még talán ok. Ha rendes fogyaszthatóra, akkor én nem adnám neki oda. Ha van friss tej, akkor tulajdonképpen, miért akarod odaadni? :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Azért jó olvasni, hogy a harmadik babámnál már minden ilyen egyszerű lesz. :evil: :lol:

Na jó,hogy megválaszoltam a kérdésem, de akkor most mi a teendő? :shock: Szopizzunk így, üvöltve, néha-néha egyet beleszippantva? Már épp örültem, hogy kevesebbet kell pótolni, erre meg adhatok neki megint több tápszert? :shock: Aki csak anyatejet ad, mert elég a teje, de közbejön egy ilyen mensi, az mit csinál?? Csak nem kezd el neki tápszert adni??? :shock:

Kép
Kép
tabati

ikoka!

Passz...talán hűtőben még jó, de én nem mondok már semmit, mert nekem minden csepp anyatej drága. :wink:

Én sem tudok sosem aludni nappal, amikor Noé is alszik, bármilyen fáradt is vagyok... :roll:

Kép
Kép
tabati

Lorca :

Amikor még ki akartam olvasztani és elkezdtem meleg vízben melegíteni , akkor még azt hittem , hogy biztos nem elég neki , amit a ciciből kinyer. Pedig mindig tejes volt a szája evés után, de basszus egész nap ordított. Aztán kiolvadt, átmelegedett és addig elaludt vééégre. Ok , hogy van tejcsi a cickóban , de gondoltam nem pazarolnék el 150 ml tejet, inkább odaadnám neki és inkább lefejem ami termelődött. De mivel már éjszaka nem akartam fejni, gondoltam elrakom és holnap adom oda neki. De ha nem lehet , mert felmelegedett , akkor mindegy. Köszönöm a választ.

Kép
ikoka7

Tabati,
Eddigi tapasztalatom alapján idén nem fogok menstruálni, de ha igen és bezavar, akkor sem fogok tápit adni. Lesz egy kis nyüglődés, küzdelem, majd visszaáll minden.
Ha már amúgy is van hozzátápi, akkor az más, valamennyivel több tápit adnék, de azért küzdjön is meg a tejért. Ilyenkor össze-vissza jöhet a mensi, akár két hetente is, hozzá kell szoknia, hogy ilyenkor kicsit más a helyzet.
(Persze tudom, hogy könnyen beszélek, amikor Dani egy haláli nyugis bébi, aki pillanatok alatt megnyugtatható)

Kép KépKép
lorca

újra itt...
végre ismét elaludt...
viszonylag jó napunk volt.10től 4ig részletekben aludt,aztán 4től
majd fél7ig aludt,utána fürcsi és 7től 9ig alvás...

mától már a 2es pamperst hordjuk mi is...

Kiaránál a kakilás úgy működik,hogy szopi közben egyszer csak megmerevedik
és elkezd rotyogtatni,de mostanság egyre többször fordul elő,hogy nem szopi közbe kakil,hanem álmába puki közbe jön más is
vagy ébredés után...

mi még nem voltunk együtt apával sajnos,de én még vérezgetek is kicsit.

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Én meg már megint vérezgetek!! :evil: :lol:

Lorca!

Köszi a tanácsot, ezért legalább nem kellett 5 rugót kiperkálnom. :lol: Ugyanerre jutottam én is, hogy rárakom azért, szenvedünk picit, de aztán megy a tápi ha nem cicizik rendesen. Azért megnyugtattad a lelkem, hogy nem gondolok hülyeséget. :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: