A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!
Mi jól vagyunk,ma voltunk Sopronban,átvettem a diplomámat.Mind a 4-en voltunk,kirándultunk az erdőben,játszótereztünk kétszer,sétáltunk a városban,ebédeltünk.Lotti szopizott egész nap itt-ott,ahol ébredt.Evett-aludt,kocsiba ki-be rakodtuk,észre sem vette.Midjárt viszem a csajokat fürdeni.

Csak egy témához,a császár utáni szüléshez:
Az én orvosom 1 év pihenőt mondott,utána lehet próbálkozni.És mi a 3. babánkat tervezzük,3. császár lesz.ÉS!!!A 4.-et is lehet vállalni nyugodtan.Természetesen még mondkettőt megpróbáljuk,de csakis ezzel az orvossal! :D Benne megbízom vakon...
Vendég

Lotti ma 1 hónapos,4900 gr,4010-zel született,3660-nal hoztuk haza.Csak szopik.
Vendég

lilisgabi! :)

Gratula a diplomához és ugyanilyen örülés annak, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás. :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

marietta: saját gyereken kell gyakorolni, ő babán mutatja. Mindennel együtt 1 óra, a masszázs maga 20 perc. Úgy néz ki, du- onként lesz. :D :D

Bond: ok, hagyom segíteni :lol: Az alvásról vhol azt írták, hogy szüksége van a gyakori ébredésre /illetve a REM alvásra/ a babának az agy fejlődése miatt.

Kép
agi125r

agi125r! :)

Apa ma együtt fürdik Hugival. Ajánlom nektek is: feltapad a mellkasára, te meg lecsutalokod. Utána Apa ejtőzhet (és örülhet) a kádban te meg etetsz (és szintén örülsz :wink: ) :lol: :lol: :lol: :lol: .

Nem értek hozzá, de szerintem az agy az őt ért ingerektől fejlődik. Ez értelemszerűen inkább nappal lehetséges.
Ezért lehet az, hogy ha túl sok inger éri, akkor nyűgös lesz a baba és inkább pihenne.

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Tabati!

Tejcsi: :D :D :D :wink: :wink: :wink:
És ha már rákérdeztél: Tudom, hogy ez manapság "divat", de én a magam részéről nem terveznék még 3 gyereket 30 felett. Nálam tudatos volt a korai gyerekvállalás (persze adottak voltak a körülmények is hála Istennek), de ez csak az én zizim :roll: . És nálam szempont az is, hogy anyagilag megalapozott legyen egy ilyen döntés :wink: . Annyiban igaza van a dokinak, hogy az ilyesminél nagyon sokat nyom a latba a biológiai életkor, ami nagyban eltérhet a valóstól, de azt meg te érzed, és nem a séró a mérvadó :lol: . A stílusért viszont kijárna neki egy saller :evil: :lol: .

(...sikongat a fiam :shock: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond,
[quote]K írta:aty,
Bond!
Remélem, hogy lesz teje a tesómnak, de ha mégsem, akkor legalább megpróbálhatja az enyémet odaadni a gyereknek. Nem ezért teszek félre, de ha kell, tudok nekik adni.

[quote]B írta:ond,
katy76!

Egészségügyi okokból mondtam a tej(nem)odaadást. Ne kérdezd, hogy mi lehet a probléma, de lehet, hogy előbb nem ártana megnézetni. Nem tudom, hogy egy ilyen "magánakció" mennyire necces.

[quote] írta:n
Bond,
"nem biztos, hogy jó, ha a te tejedet kapja meg a másik baba."
Egy tehén teje az szerinted jobb? Wink Tesótej tökéletes.

Erre jött a tehéntej. Arra írtam, hogy Katy oda akarja adni tesónak a tejet, ha nem lesz neki. Ha nincs tej, akkor tápi van. A tápi meg tehéntejből készül. Szerintem a tehéntejnél sokkal jobb a tesótej. Negyed órával előtte volt a hsz-ed. Kicsit fáradt vagy? :lol:

Ági,
Az agy az ingerektől fejlődik, amelyek ébren érik az agyat. A REM szakaszra a pihenéshez van szükség, persze anélkül sincs fejlődés. Ha túl sok inger éri, tényleg nagyon nyűgös minden baba. Ez majd jól fog látszani, amikor új mozgást tanulnak, a felülés, mászás mind nagy agyi munka, jól felborít majd mindent.

Ruha:
Body-ból 68-as jó, de csak a rövid ujjú. Rugiból 62-es, de a lábánál és a kezénél kezd rövid lenni, amellett, hogy széltében még messze nem tölti ki. :roll: Az 56-ost a 3. héten nőtte ki.

Szopi:
Kivételesen mértem egyet. 70-et szopizott, teljesen meg volt elégedve. Igaz, elég gyakran szoptatok napközben, de éjjel jól alszunk - Dani nappal is. Ennyike adagokkal hízta meg az első hónapban az 1280g-t, uh nem kéne parázni a grammokon. :wink:

Dodi,
30 alatt már nem tervezhet 3 gyereket. 8)

Kép KépKép
lorca

Tévedtem...Valaki másé sikongat :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tabati!

Ja, amúgy pont tegnap mondtam apának, hogy sztem viszonylag hamar jöhet a következő, hogy túllegyünk a nehezén ( :oops: ), meg hogy "jó pajtik" legyenek, és én is csaszis voltam szóval most úgy tervezem két év múlva szülök :wink: . Aztán a továbbiak törkrében lehet, hogy ez SOHA-ra módosul :roll: :lol: :lol: (neeem, tesó mindenképp lesz :wink: ).

Kakilás: gondolkodtam, hogy felidézzem, és rájöttem: az én fiam sosem kakil kaja közben (úriember :lol: ), hanem mindig keléskor kakil. Sokszor előbb hallom, hogy pukizik (najó brutálakat fingik :lol: ), mint hogy nyikkanna. Szóval nálunk kelés után egyből peluscsere, és általában következő kelésig nem is kell :D .

Sillia!

Csssssss... elaludt...
Erről jutott eszembe: mikor a kisfiam ma végre el tudott aludni, jött a nyílászárós, és izomból kalapált, majd apa boxolt (a ritmuslabda bazihangos), majd átjött a keresztlányom és fennhangon örvendezett Botond kegyeréinek láttán. Mindeközben ment a tv, 8* lejárt a mikro, csörögtek a telók néha... :? És enyémfiam össze sem rezzent :shock: . Elvileg ilyen pici korban csak az riasztja fel őket, ha a síri csendben hirtelen jön egy zaj. Igaz, ami igaz Mazsola melett ágyú duroghatna! Remélem ez így is marad :wink: .

Marietta!

Botond éjszaka 3 órán át műsorozott, pedig valójában semmi baja nem volt, csak többször lebüfizte magát (ruhacsere), befosott (peluscsere), aztán mindig felébredt a műveletek közben és enni akart (csöcscsere?! :lol: ), végül még 20-at beküldött cumiból is és kidőlt. Viszont napközben nem aludt semmit, mert 2 napja fáj a pocija (pedig ő sose volt hasfájós :shock: ). Tegnap is segítettem neki hőmérővel, bár nem sírt csak nagyon erőlködött, és láttam, hogy nem megy neki, de ahogy kicsit megbuzeráltam a krémes lázmérővel ömlött belőle a fos :shock: . Aztán ma megint :( . Végül szerencsére rájöttem, hogy a kocsog szopistea miatt van az egész, amit literszámra ittam (hülye túlbuzgó anyamajom :evil: ), úgyhogy most leálltam vele! Kicsi Mazsolám meg szundizik végre :wink: !

agi125r!

Botond általában nem alszik délelőtt, csak délután egy nagyot, 4-5 órát, illetve 2*4-5-6 órát éjszaka (nem is újszülött :shock: :lol: ), és meglehetősen jól gyarapszik :roll: :lol: . Szóval sztem ne izgulj emiatt, ha Kata rendesen hízik semmi gáz :wink: .

Bond!

Rucik: Háát, mi nagyon mellényúltunk :oops: :lol: . Ráadásul első gyerek lévén nagy volt a lelkesedés...Szóval lesz mit adni a januárban születendő keresztbébinek :wink: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!
A tesóm első kislánya egy ismerőstől kapott anyatejet, és egyáltalán nem volt hasfájós, semmi baja nem volt.
Remélem, hogy ezúttal fog tudni szoptatni, de ha mégsem, akkor szerintem is jobb az én tejem, mint bármelyik tápszer.
Nagyon figyelek a sterilitásra, ezért sem használnék pl. jégkockatartót, mert azt csak úgy szabadon nem érzem túl sterilnek.
Vagy gyűjtőzacsiban teszem el, vagy aventes pohárban.
De ne legyen rá szüksége!!!!!

Ma itt volt ő is a barátnőnkkel és láttam, ahogy mozog a baba a pocijában, és olyan nagyon el kezdett hiányozni a terhesség! Illetve a magzatmozgások! Én nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá!

Apa dereka meggyógyult! :D

Rucik: én nem sokat vettem, mert a nővéremtől kaptunk nagyon sokat, meg az egyik barátnőm rajtam élte ki a vágyait, és annyi ruhát vásárolt a Petrának, hogy csak na! (neki még nincs gyereke).
Mostanáig jók voltak az 56-ok, tehát 7 hétig használtam őket. Most váltottam át a 62-re, ami azért még bőven jó rá.

Pelus: Petrának a héten a Pampers 2-ből folyt ki kétszer a kaki (generál ágyhúzás, minden volt), így most éjszakára (akkor kakil sokat) Libero 3-at adok rá. Felér ugyan a cicijéig, de legalább jól zár oldalt is.
Nappalra meg elhasználom még az utolsó csomag Pampers 2-t.
(és még van vagy 70 db 2-es bio pelenka, amit utálok, csak olyan hülye voltam, hogy vettem belőle 100-at) :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Sziasztok! :lol:

Köszi a válaszokat alvással kapcsolatban :D Ami azt illeti, még mindig hezitálok, hogy ébresszem- e, vagy sem :roll:
Amire gondoltam:
"6. Az éjjeli ébredésnek jótékony hatása van a fejlődésre.
Alváskutatók úgy gondolják, hogy a kisbabák „okosabban" alszanak, mint a felnőttek. Úgy vélik, hogy a könnyű alvás segíti az agy fejlődését, mert az agy a REM-fázisban nem pihen. Az agyi véráramlás valójában majdnem megkétszereződik a REM alvás alatt. (Ez a megnövekedett véráramlás különösen nyilvánvaló az agynak azon a területén, mely automatikusan ellenőrzi a légzést.) A REM-alvás alatt a testben megnövekedik bizonyos idegi fehérjék termelődése, melyek az agy építőelemei. Azt gondolják, hogy az aktív alvás periódusában tanulás is folyik. Az agy arra használja ezt az időt, hogy az éberen gyűjtött információkat feldolgozza, elraktározva azt, ami az egyén hasznára válik és eldobva, amire nincs szüksége. Néhány alváskutató úgy véli, hogy a REM-alvás alatt a fejlődő agy stimulálja magát, miközben hasznos képzeteket alkot, melyek az értelmi fejlődést mozdítják elő. A könnyű alvás szakaszában az agy magasabb központjai folyamatosan dolgoznak, míg a mély álom periódusában ezek a magasabb agyi központok kikapcsolnak, és a csecsemő alacsonyabb agyi központjai működnek. Lehetséges, hogy az agynak ebben az óriási ütemű növekedési szakaszában (az első két életévben a babák agya felnőttkori méretének majdnem hetven százalékára nő) az agynak alvás közben is tovább kell működnie ahhoz, hogy fejlődhessen. Érdekes megjegyezni, hogy a koraszülött kisbabák alvásidejüknek még nagyobb részét (körülbelül kilencven százalékát) töltik REM-alvásban, talán azért, hogy gyorsítsák az agyuk növekedését. Mint látható, az életnek az a szakasza, amikor az ember a legtöbb időt tölti alvással, és amikor az agy a legnagyobb ütemben fejlődik, ugyanaz az időszak, amikor a legtöbb időt tölti aktív álomban."

A link, ahonnan szedtem: http://www.lll.hu/node/187

Kép
agi125r

lorca! :)

Lehet,hogy egy kicsit fáradt vagyok, de most sem igazán értem, hogy mi a probléma. :roll: :roll: :roll: Így vagy úgy, de szóba került a tehéntej. Én csak annyit mondtam, hogy az, amit a boltban kapsz (lehet, hogy ez nem volt világos, hogy erre utalok? :?: ) mérsékelten van köszönő viszonyban az IGAZI tehéntejjel.

kicsidodi! :)

"Tévedtem...Valaki másé sikongat "
:shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Manó mellett (nem unalmas, hogy mindig ezzel jövök? :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ) is meg lehetett vívni egy komplett háborút. De Hugi úgy tűnik, hogy könyebben felkel. (Viszont kaja terén jobban állunk koppkoppkoppkoppkopp. Hiába no, nem lehet egyszerre mindent. :roll: :? :lol: :lol: )
Ezért is gondoltam arra, hogy napközben ne a kiságyában legyen Manót lehalkítva a másik szobában, hanem amikor megoldható, akkor itt legyen kint velem a nagyszobában és csak kaja után tenném az ágyikójába. :roll: Ha meg túl soknak tűnik ennyi inger, akkor rossz ötlet volt... :roll: :roll: :roll: (Lövésem sincs, hogy Manónál hogy volt!? :oops: :oops: :oops: :oops: :( :( :( :( )

"csöcscsere?!"::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ruhákat miért nem teszitek el ketteskének vahg hármaskának? :o

sillia! :)

Konkrétan mi sem vettünk túl sok mindent. Pontosabban semmit sem. :oops: :oops: Manó cuccait hordja. 2 pici cipőcskét, 2 ruhácskát és 6 bodyt kapott - másoktól.
Jók vagytok ti is. :wink:

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

Bond!
a leghamarabb 2óránkénti cicit úgy értem,hogy volt olyan hogy óránként
is adtam neki,ami nem volt jó ötlet a fájós pocijának,hisz megeszi simán
a 100akat és így totál megterheli a pociját.

és nem akarom elkiabálni,de úgy néz ki,hoyg beválik,mert ma sokat
aludt napközben magához képest és már nincs az az őrült fájdalmas
üvöltése...bár most megint nehezen akar elaludni 7óta szórakozunk...
de remélem,hogy most sikerrel jártam...

náluk nagyon sokat segít az apja.még éjszaka is kell és dajkálja...
egyedüli ami 100%osan az én dolgom az a pelus csere...

pelusos kukánk nekünk is van és nagyon jó...mi még a hozzá kapott
kukászsákot használjuk,de volt júliusban a brendonban akció és
akkor beszerváltunk egy hármas csomagot...
lassan már cserélni kell,mert eléggé a végét járja...

valamikor kérdezte valaki(bocsi,de már nem emlékszem ki),hogy
mit szóltak a kutyásoknál a kutyák a babához....
hát én teljeseen el voltam ájulva,hogy semmi féltékenykedés,
hanem imádás és féltés...
bárki jött látogatóba és a kezébe volt a gyerek totál kiakadt és le
sem vette róluk a szemét...őrizte a babát nehogy elvigyék...
szóval kellemesen csalódtam a kutyuban...

ruha:
hál istennek nem lőttünk mellé,mert igyekeztem nem kicsiket venni...
amit jól tettem...még mindegyik jó rá...

pelus:
nekünk a pampers vált be...az összes többiből kifolyt vagy a pisi vagy
a kaki...

Kép
Kép
csibe83

rucik: még 56- ost használunk, de már van pár, ami pici /nem egyformák a más- más márkájú 56- osok!/ Nem vásároltunk belőle túl sokat, inkább a nagyobb méretű rucikkal van tele a szekrénye /nagyi túlbuzgó volt :lol: /
pelus: eddig Pampers New Baby, de sztem lassan nagyobb kell /tegnap meztelen seggel 4420 g- ot mértünk Katánál/ :lol:

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!

Mire ketteske jön, addigra visszakapjuk (remélem :roll: :lol: :lol: ).

Katy!

A magzatmozgás nekem is nagyon jó élmény volt,imádtam :D . Na denem is nagyon tudok már pozitívumot :roll: , hacsak azt nem, hogy kevébészőrörödött a lábam :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

007!

Akkor jó, azért nem értettem a viccet, mert tényleg volt már olyan, hogy valaki a babáját kendőben a hátára kötötte úgy táncoltak a párjával. :wink: Pasin volt a babu, mert a lány forog össze vissza, így volt praktikusabb. :lol:

Dodi!

Ha huszonéves korom elején együtt vagyunk már a férjemmel, akkor biztos én is így gondolnám ahogy te. De nekünk ezt dobta a gép... Amúgy ha akkor ismerkedünk meg, lehet, hogy ma nem is vagyunk együtt, mert akkor még mindketten "élni "akartunk. :lol:

Ruhák!

Mi 56osakat használunk még, de már a rugikat kezdi kinőni. 2 bodyt már el is raktam azok kisebbek voltak. Viszont az alul gumis hálózsákok (talán emlékszik még valaki, sokan kérdeztétek, hogy azok meg micsodák) nem jöttek be. Egészen egyszerűen azért nem, mert kirúgja belőle a lábát és lefagy neki. A zoknit meg utálom, mert lecsúszik. Szóval az ott áll a fiókban még nem tudom mi lesz vele...

Kép
Kép
tabati

katy76! :)

Látom, nem csak én vagyok úgy, hogy valamilyen szinten hiányérzetem van a terhességgel kapcsolatban. :roll: :lol: :lol:

Apa dereka: :D :D :D :D :D :D De mostmár tényleg vigyázzatok!

"az egyik barátnőm rajtam élte ki a vágyait, és annyi ruhát vásárolt a Petrának, hogy csak na! (neki még nincs gyereke). "
Áldassék az ő neve! :P :P :P :P :P

Mit fogsz csinálni a bio pelusokkal? :?:

agi125r! :)

Lehet, hogy rosszul értelmezem, de számomra a lényeg itt van :roll: :

"6. Azt gondolják, hogy az aktív alvás periódusában tanulás is folyik. Az agy arra használja ezt az időt, hogy az éberen gyűjtött információkat feldolgozza, elraktározva azt, ami az egyén hasznára válik és eldobva, amire nincs szüksége. Néhány alváskutató úgy véli, hogy a REM-alvás alatt a fejlődő agy stimulálja magát, miközben hasznos képzeteket alkot, melyek az értelmi fejlődést mozdítják elő.
Magyarán: ahhoz, hogy legyen mit feldolgozni ahhoz ingerek kellenek.
(Az LLL-t nem szeretem. Nekem kicsit rugalmatlanok, túlságosan elkötelezettek :? :? :? )

"inkább a nagyobb méretű rucikkal van tele a szekrénye /nagyi túlbuzgó volt / "
És nem mellékesen: ügyesen csinálta. Ki tudja, hogy mekkorának születik a gyerek, de tutira megnő. :wink: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

Így már értem! :D

tabati! :)

Úgy látszik én tényleg naív vagyok: azt hittem, hogy a szoptatási tanácsadás ingyen van. :oops: :oops: :oops: :oops:

Kár lenne tagadni, hogy időnként én sem vagyok vicces, csak ez nekem nem tűnik fel. :oops: :oops: :oops: :oops:
Viszont ismerve az embereket én már sok mindenen nem csodálkozom...
(Én nem nézek le senkit, de az az igazság, hogy az emberek alapból roppant egyszerűek. Ha valaki nem tesz ellene semmit, akkor az is marad. Példák:
1. Nem reprezentatív közvélemény kutatás. Riporter kérdezi a kb. 70 éves nénit az amerikai elnökválasztás kapcsán, hogy ki a jelenlegi elnök. Válasz: Carter. :shock: :shock: :shock: ' Nénike csak 30 évvel volt lemaradva, mert ő 77-'81-ig volt. Erre mit lehet mondani...?
2. Vagy még régebben, 20 évvel ezelőtt: 60 éves Józsi bácsit kérdik tökmindegymelyik faluban, hogy ismeri-e Petőfi Sándort. "Hááát, itt biztos nem lakik".
3. Szintén '80-as(!) évek: -Tudja ki volt Lenin? -Hááát...Marxengelslenin...
4. De a mai fiatalok is egyszerűek: "Hogy terjed az AIDS?" "Úgy hallottam, hogy sátánisták között".
5. Egyetemisták nem tudnak kitölteni egy egyszerű űrlapot(!) :shock: :shock: Mondjuk nem csoda, ha idén bizonyos helyekre akár egy 2-es érettségivel is be lehett jutni... :shock: :shock: :x :x :x
Ennyit az emberekről... Bocs a kitérőért. :oops: )

Kár azokért a hálózsákokért, szerintem tök jók. :( Hülye ötlet lenne, ha összevarrnád őket alul? :roll: :roll: :roll: :?: Akkor nem lenne hideg a lába és azoknival sem kéne küzdeni)
Hugi a takaróval áll hadilábon, akárcsak Manó. Variációk:
-lerúgja magáról
-kimászik alóla
-inkább a fejét dugja alá és feneke, lába van kint. (Ettől mindig frászt kapok, nehogy megfulladjon nekem)

boo! :)

"te onnan tudod, hogy félkézzel írok, hogy nincs benne 856 elütés?"
Pont fordítva: 856 elütés van benne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A gyerek annyit eszik, amennyit jónak érez. (Van, hogy mellé lő, akkor visszajön a cucc. De egyre fejlődik, nő az ő kis gyomra is és persze ügyesedik. :wink: )

Az, hogy 2 órája lóg a melleden az annyit jelent, hogy jól érzi magát ott és nem a kajára hajt. Max. iszik kicsit, de nem az a lényeg. Hanem a közelséged. :wink:
(Ah, de szép voltam. Megyek is a 100-as zsepiért... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

20 perc ebből a ciciből, 20 a másikból: ettől falnak megyek. :evil: :evil: :evil: Nem stopperóra van az ember kezében, hanem gyerek. Van aki, 5 perc alatt bedörgöl egy 100-ast, másiknak meg másfél óra kell egy 70-eshez. A lényeg, hogy mindegyik baba annyit egyen, amennyire szüksége van. Ennyi. :x

Szopival (illetve a velük való problémával) kapcsolatban nézd meg a linkeket, amiket nemrég feltettem.Szerintem nagyon jó! (Már amennyi problémám nekem volt. :roll: :roll: 8) 8) :lol: :lol: ) A gyerek úgyis rajtad lóg órákig, úgyhogy ráérsz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Már írtad, hogy milyen fönyó gépetek van, de csak annyit jegyeztem meg, hogy távirányítós (és talán "S"-sel kezdődik a neve és meglepődtem, hogy ők is gyártanak ilyet) :oops: :oops: :oops:
Nekünk egy kis Samsung van, középkategóriás. Azzal is lehet soroztatot csinálni, de nem ennyit és pláne nem ilyet. És mivel én szeretek fényképezni, most irigy vagyok, mint állat! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: Úgyhogy, a képekre nem is mondok inkább semmit... :wink:

Szerintetek mennyi idő kell ahhoz, hogy amikor kibontom Hugit a pelusból, akkor ne rémüljek meg, hogy:" Te jó ég, hová lett a fütyije?!" :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bonjuorgutenmorgenboungiornodobrojeutro! :D

Egy kérdés éhgyomorra.
Van valakinek BKV-s kismama bérlete? :?: Ez elvet tudom, hogy mit meg hogyan szerettek volna, de azt nem, hogy végülis sikerült-e megvalósítani a gyakorlatban. Ha igen, akkor hogy müxik. :roll: :?:

Most egy kis "morgás", immár nem teljesen éhgyomorra.
Pestiek (és esetleg környékbeliek) közületek is kapott valaki ilyen "levelet"? (Nem szó szerint idézem, mert már kidobtam, de a lényeg benne van)
"Kedves kismama! Nem kapott meg egy fontos tájékoztatót /szabadság miatt/ ezért kérem, hogy hívjon fel! 06-70/........ Mittudménmilyen talán Ágnes"
Ez, így. A borítékon szinte macskakaparás jelleggel a címzés, feladó sehol(!), a bélyegző -ha jól emlékszem- pilisvörösvári. És csoportos feladásról árulkodó, ami azt jelenti, hogy ezt nyomatja nagyüzemben. :x :x :x :x
A "levél" kinézete: fénymásolt. (Alighanem A4-es papírra többször nyomtatott és szétvagdosott cetli, egy kicsit ferdén)
És ami a legnagyobb poén: SZÓRÓL SZÓRA UGYANEZT megkaptam Manó születésekor is! :!: :!: :x :x :x :x (Természetesen már akkor sem hívtam fel)
Összegzés: egyrészt honnan a búsból szedi az adataimat ( :? :? :? ), másrészt pedig menjen a francba!!! :x :x :x :x

(Mostanában olyan hülyeségeket álmodok, hogy hihetetlen. Nem rosszak, de inkább csak lefárasztanak. És néha azt sem tudom valamiről, hogy az most tényleg megtörtént-e vagy az is csak álom volt. :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Íme a kérdésemre a válasz:

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=26794

Azt reméltem, hogy szeptembertől (Manó révén) már igénybe vehetem, de nem. :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt

borzalmas éjszakánk volt. már tegnap éjjel is nyűgölődött, mint írtam napközben is, most először fájnak a mellbimbóim mert tegnap széjjeltépkedte őket, de a mai éjszaka :evil:

Max 3 órát aludtam, de azt is részletekben :(

És a vicc az, hogy egyre több tejem van, amit a fiatalúr éjjel nem hajlandó kiszopizni. Iszik annyit hogy épp éhen ne haljon, majd rongybabaszerűen beájul. Majd kb. 1 óra múlva ismét ugyanez.
A mellem megy feszül a tej folydogál, kénytelen vagyok az éjszaka közepén fejni

:evil:

Igazából azzal borultak fel a dolgok hogy több tejem lett, mert sosem eszik annyit hogy rendesen jóllakjon. Tápit meg nem szívesen keverek amikor ott a ciciben a tej. Persze naponta 3-4 -szer így is kell a tápi, azután mindig alszik is egy nagyobbat.

Sajnos akkor sem szopizik jobban ha teljesen ki van éhezve. Ügyesen elkapja a bimbót és a tej is jön rendesen, ütemesen és erősen szív és nyel. Max. 1 percig. Aztán már csak néha néha aztán nagy vigyor és a cici kifordul a szájából.
Ha ébresztgetem és vissza akarom adni a szájába akkor lebiggyeszti az alsó ajkát.

De ha lefejem a maradékot azt simán benyomja üvegből.
Szóval csak lusta a fiatalember :)
Vendég

Az nagyon hülye ötlet, hogy akkor ne üvegből kapja a tápit, hanem igenis dolgozzon meg a kajáért és szopizzon? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Cici bírná? :?: Napi 3-4 tápszer mellett nem sok babának lenne kedve melózni, szerintem. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond

a cicim bírná. próbáltam is eleinte hogy igenis csak szopizzon, de nem ment. Lehet hogy most újra megpróbálom.
Épp az imént pl. egészen ügyesen kiszopizta mindkét cicit :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo

nálunk szerencsére nincs látogatóroham. Mindegyikőnk családjában sokadik baba már, így nem akkora szenzáció.
Azért persze voltak-lesznek de nem túl fárasztó mértékben.

A fényképezőgépedre apa is kíváncsi volt, de mi már kifigyeltük a típusát a fénykép alapján :wink:

annak próbálgatok épp utánaolvasgatni, mit tehetnék a csúnyácska kiütésekkel az arcán. Drnéni szerint nem vészes, néha nagyon kivirul neki néha teljesen eltűnik. A szemöldöke mintha koszmos lenne picit, ott ahol folyton ráncolja. Pici olajjal fellazítottam és lejött egy réteg valami. De olyan érdes a bőre az arcocskáján néha :(
Vendég

több helyen azt olvastam, kenjük be anyatejjel.
szerintetek?
az ártani nem árthat..
Vendég

Sziasztok!

Először kérdezek, míg el nem felejtem mit akartam. Ha szopi után bukik a babu, az mindenképpen azt jelenti, hogy a felesleg jön ki, amit mohóságában még pluszban bekajcsizott? vagy akkor is bukhat, ha még éhes és nem volt elég neki a kajcsi? Lehet, hogy butaság, de nem vagyok ezzel tisztában... :oops:

Sillia!

Szerintem nyugodtan kend be anyatejjel. Én is van hogy véletlen lespriccelem Noét szopikor amikor ellenőrzöm, hogy van e még a ciciben. :lol:

007!

Egyáltalán nem vagy naív, vagy én is nagyon az vagyok...apa szerint, aki mondta, hogy ő gondolta, csupa szívjóságból senki nem pazarolja rám az idejét, plusz benzinköltség stb... :roll: Persze ő jogászember, én meg művész...szépen kiegészítjük egymást... :lol: Egy ismerősöm ajánlotta a tanácsadót, akit felhívtam és már a telefonban mondta, hogy ez ennyi szokott lenni. Pedig ismerősömtől direkt megkérdeztem, hogy ez hogy megy, valamit kell adni, vagy mi ahelyzet. Ő azt mondta, hogy semmit nem kért tőle, nem is adott neki semmit, egyszer kint volt, azóta telefonon értekeznek ha van valami. Gondolom megunta, hogy ingyé ad tanácsot... Mindegy, több is veszett már Mohácsnál...

Kép
Kép
tabati

tabati

ezen a bukás dolgon már én is sokat gondolkodtam.
Lóci folyton mindenét összebukja (minket is), de olyankor is amikor alapjában véve éhes. Amikor dühöng vagy feszeng, olyankor is visszajön a cuccos, és ráadásul az már nem is tej hanem összetúrósodott nagyon büdi trutyi.
Olyan is van hogy a cicin elaludva egyszerűen kifolyik a szájából a tej miközben még messze nem lakott jól.

Tehát a bukás nálunk nem feltétlenül azt jelzi hogy tele a raktár :)

Agi

Nekem apa nagyon sokat segít, pelenkáz büfiztet éjjel is felkelne de erre nem nagyon van szükség mert Lóci egyemberes baba szerencsére és nekem így is úgy is fel kell kelnem.

Ami a legnagyobb segítség hogy apa viszi a háztartást, bevásárol főz mosogat takarít.

Viszont idáig szabin volt, a jövő héttől már csak ketten leszünk Lócival.

Nem is meséltem. Valamelyik nap amikor ketten voltunk itthon Dalmával és pont akkor kellett volna behabarni a főzeléket amikor Lóci felébredt, Megkértem Dalmát és szó nélkül elkezdte megetetni cumisüvegből. Felmászott az ágyunkra egy párnán az ölébe tettem a gyereket és etette.
Igaz, csak addig amíg behabartam a főzeléket, utána visszanyomta a kezembe de azért ez is valami.
Gyakran látom hogy oda-oda pislog azért Lócira de nagyon vigyáz a látszatra, nehogy ezt valaki észrevegye.

A héten lovastáborban volt de a jövő héten már hárman leszünk itthon, Dalma Lóci és én.
Talán akkor megint egy lépéssel közeledünk egymáshoz :wink:
Vendég

Tabati!
Szerintem nem csak akkor buknak, ha tele vannak. Az ő gyomorszájuk még nem zár jól, ezért folyik néha vissza a kaja. Én legalábbis ezt gondolom... :roll: :roll: :roll:

Sillia!
már annyiszor akartam Dalmáról kérdezni! Azért ez már haladás! :wink: :wink:

Boo!
én már terhesen előre leszögeztem, hogy sem a kórházban, sem otthon az első hetekben nem akarok látni senkit Anyun, a tesómon és az anyósomon kívül. És ehhez tartottam is magam.

Kép
katy76

Na jó, pedig reménykedtem... :lol:

007!

Úgy néz ki nekem megjött...még nem tuti, de mi lehet más... :roll:

Kép
Kép
tabati

[quote="sillia"]B írta:silliaond

a cicim bírná. próbáltam is eleinte hogy igenis csak szopizzon, de nem ment. Lehet hogy most újra megpróbálom.
Épp az imént pl. egészen ügyesen kiszopizta mindkét cicit :)

Na, akkor: aggyánekinekíméld! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt nem mondta a doki néni, hogy mitől lehetnek a kiütések? Többfélék lehetnek, Hugi a tejkiütést nyerte meg. Érintésre olyan volt, mint a smirgli, picike száraz pötyökkel. Végül kamillás lemosással helyrejött (koppkoppkoppkopp) tartok tőle, hogy ez esetben pont nem kéne anyatajjel kenegetni, ami egyébként tényleg ezer dologra jó amúgy. :roll: Amikor már egész jó volt, akkor befigyelt már a Sudocrem is.
Máshol nem koszmós (füle, hóna, stb.)?

"Gyakran látom hogy oda-oda pislog azért Lócira de nagyon vigyáz a látszatra, nehogy ezt valaki észrevegye. "
:P :P :P :P :P :P :P Hajrá jövő hét! :wink:

boo! :)

Látogatók? Ha a több, mint 200 km-re lakó anyósomat nem számítjuk, akkor a véncsoroszlyadoktornéni és a védőnő. :shock: :D
Manónál asszem hárman voltak, ők is messziről, tehát belefértek még a keretbe :lol: . Őszintén szólva erre sem emlékszem pontosan (egyre inkább az az érzésem, hogy szenilis vagyok :roll: :roll: :? :? :( :( :( ), mert akkor kicsit zakkant voltam.
Amúgy meg részemről: köszijólvagyunkaranyoshogyérdeklődszdehanemharagszol KICSIT KÉSŐBB gyerejó? Nem érdekel mit szól hozzá...:? 8)

"kicsit nyűgös vagyok, hogy minden nap azt kérdezgetik, hogy mikor jöhetünk? "
Tanulj belőle! :wink: Ez ugyanolyan, mint a tudjátokemárhogyfiúleszevagylányhogyfogjátokhívnimikorszülszmárnahátmekkoraahasad és társai. :roll: (És valljuk be, abban is lehet valami dafke, hogy csak Apa ágáról zavarnak :roll: :roll: :roll: )

Pihenőszéket lécci megörökíteni a SONY DSCH50-es (tudtam, hogy van benne "S" betű!!!! :lol: :lol: :lol: ) fényképezőgépeddel. Természetesen a bele tartozó gyermekkel együtt a dejónekem arckifejezéssel! :lol: :lol: :lol:

Szopis linkeket megnézted? :roll:

Hugi is előszeretettel követeli a kajáját, lehetőleg az összes kezével a szája előtt. Ilyenkor úgy kell trükköznöm. :lol: :lol:

Müzli: sirály! :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Én se művész, se jogász nem vagyok. Marad a naív státusz. :( :lol: :lol: :lol: :lol:
Egy fokkal jobb, ha már előre tudtad, hogy mennyit kér. Az viszont érdekes, hogy másnak meg ingyér. :roll:

[quote="tabati"]
írta:
tabati007!

Úgy néz ki nekem megjött...még nem tuti, de mi lehet más... :roll:

Először úgy voltam vele, hogy örülök, hogy megjött, de miért tüntetsz ki ezzel az infóval :shock: :shock: :shock: :shock: , de aztán nagy nehezen leesett, hogy a "levélről" beszélsz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Komolyan mondom: én sem leszek már hülyébb :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :? :? )

Kép
Kép
200907?

bond

[quote] írta:rintésre olyan volt, mint a smirgli, picike száraz pötyökkel.

Lóci bőre is ilyen :shock:
Pici felrakódást találtam még a füle mögött, már megtisztítottuk. Hóna, egyebe tiszta.
Nekem úgy tűnik minél többet szopizik annál pöttyösebb lesz :(
Már a fejbőre is kipöttyöződött picit de továbbra is csak az arcán és a fején vannak pöttyök. Amik hol vörösen világítanak hol meg szinte teljesen eltűnnek.

Engem leginkább a homloka, pontosabban a két szemöldök köze aggaszt, ott a legdurvább a bőr és miután folyton ráncolja ez még feltűnőbb.

Remélem ezt a folytonos "csúnyán nézek" dolgot később majd abbahagyja...
Vendég

007!

Na várj csak...most meg én nem értem... :lol: Milyen levél? Szerintem jól értetted először. :lol: Csak azért tüntettelek ki téged ezzel az infóval, mert a múltkor mintha te is éreztél volna hasonlót, de aztán mégsem...vagy nem jól mondom? :roll:

Szerintem a hiba a te készülékedben van amúgy :lol: :lol: , mert többen kérdeznek vissza értetlenül az írásaidra :lol: :lol: :P :lol: , múltkoriban is a tehéntejes Lorcás egy oldalas magyarázkodás... :lol: :lol: :lol:
De ha tévednék, akkor bocsi, én is tudok értetlenkedni, meg hülyeségeket irogatni... :lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Akkor úgy tűnik, hogy üdv a klubban! :( Nálunk még egy kis melegkiütéssel lett megspékelve. De most már se meleg, se egyéb más. :D
Huginak a homlokán voltak pöttyök, a hajas fejbőrén nem. Ott koszmós lett. Azt elvileg olajjalbekenősrajtahagyomblbablabla módon szokták kezelni, de mi vettünk egy kifejezetten gyerekeknek gyártott és koszmó elleni sampont. Ami nem vót occsó, ám de jó. :D Már csak egy kb. 10 forintosnyi helyen van a buksiján.
A szemöldökére azt mondta a védőnő, hogy alaposan, de kímélesen töröljük le mosás után és ennyi.

Jól van, elbeszélgetünk itt egymás mellett. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Igen én írtam, de aztán később azt is, hogy mégsem. :roll:

Levél: lásd fentebb, reggel. (Hogy olvasol te? :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A kommunikáció kétoldalú dolog. Ha több vevő értetlenkedik, akkor alighanem az adóval van baj. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

(Amúgy ez a variáció is eszembe jutott, de nem hittem, hogy még emlékszel rá. :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

sillia Nórának is tiszta kiütés volt az arca, még most is néha néha kijön. Nekem a dokink azt mondta hogy ez anyatej kiütés, adott rá kenőcsöt ami gyógynövény kivonatos, attól 3 nap alatt elmúlt. Most csak néha néha jön ki rajta. Neked akartam még írni, csak mindig elfelejtem, hogy az ujjaim már nem fájnak, kb szülés utáni 3 hétig fájt, a gyűrűim pedig mostanában jöttek fel az ujjaimra, de még nem mindegyikre.

Nekem lányok azt hiszem megfog jönni, barnás folyásom van, és a hasam is fájdogál. Nóra is jelzi, mert rángatja a cicit, és nem úgy eszik ahogy eddig evett.

Éjjel azért szerencsére alszik úgy ahogy szokott.

Fodrász: párom megunta hogy itt agonizálok, bejelentett János barátjához a Binder Gézához, ott voltunk tegnap. Vittem magammal a fotót. De mondta hogy sajnos utoljára nem úgy lett levágva így előbb utána kell igazítani a formát, és majd legközelebb már jó lesz. Azt hiszem nem lett olyan rossz. Attilának is tetszik.

Nekem már megjött a határozat a családiról, gyesről. És kaptam két havi családit. Anyaságit még nem.
megkaptam az adókártyát is és a babakötvényről a papírt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2009.08.14 14:04-kor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Mindenféle.

Rucik.
Nekünk még bőőőven jók az 56-osak. Nem tudom hány kiló, de azt igen, hogy mindig, mindenembe beleakad. :? :lol: Ebből arra következtetek, hogy ő is inkább hosszában lesz észrevehető, nem annyira széltében. (Bár nagyon egyikünk családjában sincs kifejezetten magas felmenő, az átlagos a jellemző)

Pelusos vödör.
A zacsin úgy lehet kicsikét spórolni, hogy amikor teszed bele a cuccot, akkor a másik kezeddel megfogod egy kicsit a fóliát, hogy ne vigyen annyit magával. (Amikor kidobja az ember, akkor látszik, hogy mennyi megy el feleslegesen :? )

Gyenge pontnak nálunk a fedélen lévő kis izé bizonyult. Letört. Ami nem csoda, mivel Nyuszika feldöntötte egy párszor. :? :? :? Egyik alkalommal pont úgy dölt föl a vödör, hogy ráesett arra a kis nyúlványra, mire az megadta magát. Így is tudjuk használni, de úgy valahogy könnyebb volt... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

gabi1! :)

Gyakori a tejkiütés vagy csak jól összejöttünk? :shock: :?: Jó, hogy már nektek is elmúlt. :D

Képet kérünk szépen és MOSOLYOGNI TESSÉK csakúgy, mint a szülés után készülteken. Olyan jól áll(na) neked! :wink:

Kép
Kép
200907?

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Gabi

Köszi a választ az izületekről. Remélem az enyémek is majd helyrejönnek. Az a kisebbik gond hogy nem jönnek fel a gyűrűk a kínosabb az hogy fájnak az ujjaim. És nem kicsit. Ha picit sikerül aludnom és addig ugye nem mozgatom semmimet, akkor lüktetősen fáj a bal kezem összes izülete és a jobb bokámra alig tudok ráállni :?

nekem azt mondták a pöttyökről, hogy ha több napig virítanak és egybefüggő területet alkotnak csak akkor írnak rá krémet.

Lenézek olykor a lábfejemre, és már már visszasírom a gömböc dagadt állapotot. Legalább egy pici maradhatott volna belőle.
Mert ez a csontos inas eres végtag nem a legszebb látvány:(

ja, + 6kg van még rajtam, örülnék ha ez maradna is. Persze a pocakból még mehetne le, bár az is elég lesz ha majd összhúzódik rendesen a bőr.

Nektek mennyire maradt meg a linea negra? Mert nekem, ahogy az addig feszes bőr összetöttyedt a világosbarna csíkból majdnem fekete lett.
Ettől úgy nézek ki, mintha hosszában kettévágtak volna :?

Bocs, hogy ennyit nyavajgok, csak néha olyan antinőnek érzem magam :oops:
Vendég

sillia nekem is olyan a hasam, de majd elfog múlni.
Már szerencsére nem fáj a kezem egyáltalán.
Pöttyökre a doki azt mondta hogy steroidos kenőcsöt nem írna fel, hanem próbáljam ki ezt a gyógynövényes kenőcsöt, ez most van már ott hogy forgalomba hozzák. De még patikába nem lehet kapni. Ő mondta hogy már 20 anyukának adott olyannak is akinek a babájának brutális vörös volt az arca, és 3 nap után ettől a gyógynövényestől elmúlt. És tényleg jó volt, mert nekünk is elmúlt.

Kép Kép

Kép

gabi1

gabi1! :)

Nem ér ilyen pacsis képeket rakni! :oops: :roll: :lol: :lol:
Jó séród lett! :D

Az hülyeség, hogy a 6 hetes kontrollon megemlíted a nőgyógyásznak az izűleti problémáidat? :roll:

A pöttyök kezeléséről nekem is ezt mondták, meg azt, hogy: "elmúlik magától". Szeretem ez ilyen válaszokat ( :? ), ezért utána néztünk egy picikét és elkezdtünk kamillázni.

+ pár kilókról akartam már íni boonak is ( :oops: :? ): azok már bizony nincsenek ott, az a mellek súlyából adódik. Gondolom, mindenki érzi a saját magán, hogy milyen iszonyat nehezek tudnak lenni...

Enyim vonalka csak nagyon halvány barna volt, alig látszódott. Most viszont elég mókás, mert fentről a köldököm bal oldalán ér véget, hogy aztán lentre meg ár középről folytatódjon. Tök csalé az egész. :? :lol: :lol: :lol: :lol:

A közönség segítségét kérem!
Hol lehet olyan szemetest kapni otthonra, amiben szelektíven lehett gyűjteni a szemetet? :?:

Kép
Kép
200907?

bond

akkor az én hasam a tükörképe a tiédnek. Mert az enyém fentről nézve középen ér véget a köldöknél, aztán egy cseles kanyarral balról folytatódik lefelé.

Ezt már akartam írni még pocakosan is neked amikor leírtad hogy milyen csálé vonalad van,csak akkor elfelejtettem :oops:

Az izületi gondot meg fogom említeni a kontrollon, bár gyanítom hogy ezzel ugyis a háziorvoshoz küldenek ami egy végeláthatatlan kálvária ezért bele sem kezdenék..
(tudom, mert jártam már a rheumatológián ortopédián stb. a nyakcsigolya gondommal)

szelektívszemét

Jobb ötletem nincs, mit hogy a kültéri konténerek mintájára állíts fel a konyhában több szemetest és írd rá mibe mi kerüljön.
Bár lehet hogy már feltalálták az intelligens szemétfelismerő és szelektáló kukát...

Nálunk ezt sajnos a hajléktalanok végzik odalennt. A házsor végében van egy nagy közös konténer, oda kell elsétálni a szemetünkkel. Mostanában teljesen odaszokott két kukabúvár (egy férfi és egy nő), általában félreállnak amíg bedobom a szemetet.
Legutóbb azonban egy "idegen" tag ásott derékig merülve a konténerbe. Ott toporogtam a zacskóimmal és elég kínosan éreztem magam.

A "legyen szíves egy pillanatra" felszólítás adott esetben hülyén hangzott volna...
aztán egyszer csak rés támadt a bal könyöke mellett és ott gyorsan beejtettem a cuccost.

Nem vártam meg míg kibontja, és megpróbáltam NEM elképzelni amint beletúr a használt betétek és full szaros pelenkák közé...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.14 15:08-kor.
Vendég

Kép
Kép
tabati

Amúgy leguccsó etetésnél 140et evett Noé a mérleg szerint... nem is adtam neki tápit. De azért nehéz elhinnem, hogy hirtelen így megszaladt a tejem... :shock:

Kép
Kép
tabati

nem akarok zavarni meg pofatlankodni, de hatha tudtok valakit aki keres kislany dolgokat, en meg eladok ezt azt, barkinek tovabb adhatjatok ezt az oldalt ami folyamatosan fog bovulni ma kezdtem meg csak feltolteni a dolgokat, koszonom !

http://eladokeztazt.blogspot.com/
tavasziszel

Itt mindenki hasonlít valakire valamiben. Mi ez? Mátrix? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Most zacsikba gyűjtjük, de fogalmazzunk úgy, hogy nem a "legelegánsabb" megoldás. :roll: Valami kulturáltabb kéne. Eszünkbe is jutott egy-két dolog, de gondoltam utána nézek itt a Neten is. Innen általában mindenről meg lehet találni azt, amire az embernek szüksége van.

""legyen szíves egy pillanatra" "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :( :( :(

Köszi szépen! :wink: :D :D :D :D

(Általában kulturáltan elnézést kérnek, de én mégis falnak megyek a hirdetésektől. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.14 15:21-kor.

Kép
Kép
200907?

bond

mi történt a vonalzóddal :?:
Vendég

babaholmi hirdetés még csak-csak, de külföldi utazásokat kínálgatni nemrég szült mamiknak...
nem hinném hogy frissen készült piackutatás előzte meg a legutóbbi ilyen hirdetést itt..vagy legalább némi józan ész :?
Vendég

Fogadjunk, hogy nem gondoltad volna pár hettel ezelőtt! :wink: Csak így tovább.

A vonalzóm köszöni jól van. A weboldal a ludas, ahol készült. Időnként újra kell csinálni, hacsak nem regisztálsz. De nekem nincs kedvem sem regisztrálni, se vonalazni. :roll:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: