Uxi!
Igazából ez azoknak számít, akik átesnek a vele a sávon. Tehát Ha a férjed jövedelme kevesebb volt min 1,9 M, akkor csak 18%-ot adózott.
Ha most a CSP miatt, ami Két gyereknél évi + 159600.-, három gyereknél pedig 288000.- átesik az 1,9 felé akkor bizony 36%ot fog adózni, az 1,9M feletti részre. Szóval ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy teljesen minden hogy évi 1,9M-t keres vagy 2,5M-t mert nagyjából ugyanannyit kap kézhez...
A férjem "sajnos" már enélkül is átesett a magasabb adósávba. Ráadásul, hogy ln elmehessek betegállományba, nálunk is ő fog gyesre menni. Érdekes, hogy Gyes mellett dolgozni lehet 8 órát, de betegszabi nem illet meg.... Nah erre se mondjak semmit...
Úgyhogy három gyerekkel ajánlom svédországot, nem egy adó paradicsom amúgy, de a gyerekeseket segítik. Ott pl a gyes igénylésének a feltétele, hogy legalább az egyik szülő ott dolgozzon, ott adózzon. Ennyi. Az ottani Gyes 1,2M havonta!!!!!! Nem jár csak 1,5 évig nah de akkor is.... hol jön ez a 25 ezer forinthoz!

Jah és ami érdekes, hogy 1,5 évig jár a mamának, de az apa is maradhat 1,5 évet. Tehát végülis a gyerek 3 éves koráig otthon van általában ott is. Csak rengeteg kispapát látni a játszótéren babakocsival

Eleinte nem tudtam miért, majd megvilágosodtam. Jah és az ügyintézésről meg annyit. Hogy az anya meg az apa, akár havonta válthatja egymást... Így a munkahelyük is jobban megmarad. Nem zengek dákat... Még valami, a gyermekbarátságról, óvoda 12 éves korig fogadja a gyermekeket iskola után játszani, szórakozni, hogy ne a napköziben kelljen ülniük. Itthon ilyet sem láttam még. De ott nincs is hiperaktív, meg depressziós meg mittoménmilyen gyerek.
Nah elég elég a szófosásból, csak úgy szeretem Svédországot, és már annyira várom, hogy kiköltözzünk. A terhesség elején azért nem csatlakoztam hozzátok, mert már úgy volt, hogy Június környékén megyünk , de a férjem elbaltázta a záróvizsgáját, így januárig kushadunk..