Sziasztok!
Mi is megjöttünk a családlátogatásból. Minden nagyon klassz volt, Levente megint el lett kényeztetve Papó és Mami által

De hát úgy élvezik a nagyszülők!
Apósom megnézte a leleteimet (ő a háziorvosom) mindent rendben talált szépen be is pecsételt a kiskönyvembe. Tegnap voltam nőgyógyásznál, ő is megnézett mindent mindent rendben talált.
Érdekes módon megint megvizsgált, hogy minek sztem maga sem tudja... De mindegy.
Nah de lányok a lényeg! A 4D Uh a következőképpen zajlott. Megkérdezte a nő, hogy miért jöttünk, miért aggódunk, mit nézzen stb. Mondtuk neki, hogy természetesen az egészsége a legfontosabb, de nagyon boldog lenne a család, ha találna egy nunit!

Ennek megfelelően a gyermekem keresztbe tett lábbal himbálózott 50 peren keresztül, a köldökzsinórral pedig a lába között játszott. Így tehát 20 perc után azt mondta a néni talán fiú (mintha én is láttam volna valami kukac félét), majd 50 perc után azt mondta inkább lány, mert lehet csak a csikló volt duzzadt kicsit a hormonoktól. Szal most ezt adjátok össze!

Ennyit az Uh előtt is tudni véltünk, hogy vagy fiú vagy lány.
A férjemmel úgy döntöttünk, mivel a bababoltunkban kellő mennyiségű fiú és lány ruha is van és mivel most magán "apartmanba" költözök a szülés után, így nem megyek haza 24 órán belül, lesz ideje kimosni a göncöket és megszárítani is.
Tehát nem kérdezzük meg a gyermek nemét a továbbiakban. A többi gyermekem mind megmutatta magát már ilyenkor, pedig velük nem is érdekelt a nem igazából. Tehát ennek valami oka van.
Tehát a taktika az lesz, hogy viszem magammal szülni a laptopot és mikor meglett a gyermek én meg magamnál vagyok, az interneten jól bevásárolok a saját boltunkból. A rendelést majd látja otthon a férjem, kiválogatja, kimossa, kivasalja, összehajtani sajnos nem tudja... de abban majd anyu segít neki.

Így mire hazajövünk a kelengye is kész lesz.
Leventével annyira korán kezdtünk vásárolni, hogy rengeteg unisex gönce van, de csak azért nem tartottam meg sok mindent hogy majd a következő gyermekkel is kielégíthessem a vásárlási lázamat. Így kb egy heti ruhája akkor is lesz a babának, ha Zsoltinak mégsem sikerül remekelnie!
A méhszáj értékeknél:
Amit it úgy írtok, hogy 100b meg 2000 meg stb, itt egy kis magyarázat hozzá!
Pontrendszer, mellyel a méhnyak (cervix) érettségét lehet meghatározni. A méhszáj tágasságát (cm), a nyakcsatorna kifejtettségét, helyzetét, konzisztenciáját és a koponya medencebemenethez viszonyított helyzetét veszik figyelembe.
Értéke a szülésindításnál a szülés várható kimenetele miatt lényeges. A méhszáj érettnek tekinthető 9 pont feletti (jó szülési kilátások), kedvezőtlen 5 pont alatti Bishop-értéknél.
Méhnyak 0 pont 1 pont 2 pont 3 pont
Helyzet hátsó középső elülső
Konzisztencia feszes közepes lágy
Kifejtettség (%) 0-30 40-50 60-70 >80
Tágulás (cm) zárt 1-2 3-4 >5
Baba helyzete -3 -2 -1 +1,+2
Módosítja:
1. Az értékhez 1 pontot hozzá kell adni:
1. [[preeklampszia]] esetén
2. minden korábbi hüvelyi szülésért
2. Ki kell vonni 1 pontot:
1. [[terminus túllépés]]
2. első terhesség
3. idő előtti vagy elhúzódó burokrepedés esetén ([[burokrepedés - idő előtti]]).