A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

így csináltam eddig is, most is de továbbra is azt írja hogy nagy a kép mérete.
kriszti1976

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

francesca: gratulálok a kisfiúhoz!

noczi: Üdv köztünk!

Brigi: Szupi lett a táblázat! Hogy vagy? Jobban van már valamivel??

Szcsm: Boldog házassági évfordulót kívánok! :)

Nóra: Gratulálok a jó eredményeidhez!!

Alma: Örülök, hogy jobban vagy, vigyázz magatokra, pihenj sokat!

twist: szuper a pocakfotód!

étkezési jegy: Én állami cégnél dolgozom, de nálunk táppénz alatt nem adnak étkezési utalványt. Én most augusztus elején már nem is kaptam étkezési utalványt, mert tudják, hogy tartósan táppénzen leszek.

Pisilni én is felkelek minden éjjel. Nekem most az a gondom, hogy tegnap este óta szédülök és nem tudom miért lehet. De nem csak kicsit, hanem elég durván. Este mikor elmentem pisilni, majdnem leszédültem a wc-ről. :) Aztán lefeküdtem, hátha jobb lesz, akkor meg forgott velem a szoba. Elaludtam, hátha jobban leszek, de sajnos nem. Éjjel felkeltem pisilni és még mindig ugyanannyira szédültem. És ez így volt reggel is. Most valamivel jobban vagyok, most már nem egyfolytában szédülök.

Na és most felteszem a 18. hetes uh képeket. Nem valami élesek, de aért lehet látni. :D

Először egy közelebbi:

Kép

És egy távolabbi:

Kép

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kép

ihi

Adri jók a képek!:)
kriszti1976

Na erről ennyit.....
kriszti1976

Adri, de szép nagy babócád van már:) Édi, ahogy mutatja, hogy pssszzzzzt!!!:)))))) Esetleg rosszat ettél, vagy mi lehet a baj? Nekem is volt szédülés, rosszullét, amikor valami front jött. Vagy egy napig tartott, mire jobban lettem. Te már jobban vagy? Vérnyomásmérőd van? Hátha az a gond...

Krisz, az ott a babód fejecskéje? Arca? Nagyon édi:)))
Vendég

twist: látod erre nem is gondoltam, hogy azt mutatja, hogy psszt! :D :D Azt hittem, hogy cuclizza az ujját, vagy ilyesmi. De lehet neked van igazad, mert megint nagyon nem szerette az ultrahangot. :)

Nem hiszem, hogy rosszat ettem, nem tudom mi lehetett a baj. Elképzelhető, hogy a front, párom ma nézte, hogy állítólag tegnap este front érkezett, lehet, hogy azt éreztem meg ennyire. Sajnos vérnyomásmérőm nincs, én is gondoltam rá, hogy lehet leesett a vérnyomásom, ami amúgy is alacsony, de nem tudtam megmérni. Köszönöm kérdésedet most már jobban vagyok, már nem szédülök olyan erőteljesen és nem is olyan sokszor. :)

Kriszti, twist: köszönöm az uh-s képes dícséretet. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kriszti: jó az uh-s képed! Nagyon lekicsinyítetted, nem? De azért lehet látni a babócádat. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kriszti, csak sikerült valami kép :lol: Nagyon aranyos. Ha meg a pocifotó átméretezése még probléma, akkor csináld úgy, hogy amikor a Paint megjelenik, akkor a Kép-Attribútumok menübe menj be, és ott 2 számot adj meg: 600 és 450. Ha fekvő kép, ilyen sorrendben, ha álló, akkor meg fordítva. Ekkorát tuti fel tud tölteni, mert én is ekkorát szoktam.

Adrienn, nagyon jók a képek!!!! A szédülés szerintem is vérnyomás lehet, próbálj pihengetni, amennyit csak tudsz.

Én nem vagyok túlságosan jól. Görcsök elmúltak, sokáig ülni kényelmetlen, hasmenés van, de szerencsére nem kell gyakran mennem, csak ha megyek, akkor aztán kijön minden, mint a vízfolyás :oops: Holnap megyek a dokihoz úgyis, rákérdezek, és lehet, hogy továbbmegyek belgyógyászatra. Muszáj kideríteni, mi lehet, mert szerdán mennénk egy barátnőmhöz, aki 10 hetes terhes, és hát nagyon veszélyes lenne őt megfertőzni, ha ez valami vírus...

Reunion, baba-kocsi ügyben van előrelépés? Én most az e-bay-t nézegetem, és tele van iker babakocsival, fantasztikus árakon. Ami nálunk normál babakocsi, és 160.000 körül kapható, 78.000 kint, ez postaköltséggel is kevesebb, mint itthon lenne...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi: köszi a dícséretet! :) Próbálok pihengetni, muszáj is, mert holnaptól elkezdjük a rakodást, szobafestést..stb. :( Semmi kedvem hozzá.
Nem akarlak ijesztegetni, de ha ennyire hasmenésed van az nem jó. Mindenképpen kérdezz rá holnap, sőt én a helyedben elmennék körzeti dokihoz is emiatt. Sőt ha nagyon nem múlik a hasmenés és kijön mint a vízfolyás, én mindenképpen kérnék a körzeti orvostól székletvizsgálatot! Nem lehet, hogy valami nem túl friss dolgot ehettél, ami most meghajt? Ha valami vírus vagy baci miatt van hasmenésed semmiképpen ne vegyél be székletfogó gyógyszert, mert akkor az a jó, ha ürül a baci a szervezetedből.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

sziasztok Csajok!

Csak felületesen olvastam vissza, mert leragadnak a szemeim.

Jobbulást kívánok a gyengélkedőknek!

Adrienne: jók a képek!

Hékás: nem volt klimatizált a terem túlságosan, de volt aki hosszú gatyóban nyomta, nem lesz gáz, ha abban jösz.

Egyébként én is beszereztem újabb terhes gatyákat, mert a rendes nadrágok már nem jönnek rám. Vettem egy gumis derékpántot is, de az nem a legjobb megoldás, mert a csipőgatyók hátul kicsúsznak belőle. Azért még kísérletezek vele...

Twist: szép kerek a pocid! Én is olvastam pár helyen, hogy most kezd el nőni, szerintem hülyeség. Az viszont igaz, hogy most nagy iramban indul növésnek. Legalábbis nálam 8)

Köszi a jókívánságokat az évfordulóra. Klasszul sikerült. Még pénteken elentünk vacsizni Indiaiba, aztán szombat reggel bundáskenyér party a szomszédban, majd bementünk a West end-be picit shoppingolni, délután meg ejtőztünk (közben néztünk babakocsit is, nagyjából lepaktáltunk a Chippolino futura mellett). Végül a férjemnek a kedvenc parfümjét vettem meg ajándékba (mellesleg az enyém is :lol: ), nagyon örült neki. Én kaptam 2 karkötőt, amiket együtt vettünk meg.

Aztán szombat éjjel rám tört az allergia, és azóta marha szarul vagyok. Vagy folyik az orrom, vagy be van dugulva, alig bírok talpon maradni. Úgyhogy megyek is.

Holnap reggel megyek AFP-re, utána jelentkezem.

Jó éjt!

szcsm

Kép
szerencsemák

Hello

Én is megérkeztem nagyon álmos vagyok nálunk hétvégén lakodalom volt a szomszéd lány ment férjhez, ugyhogy mozgalmas volt
Mi ugyan nem voltunk meghívva a lagziba csak a szüleim, (sofőr voltam) de azonkívül mindenhol ott voltam
Szerencsére nem voltunk a lagziban mert valami gáz volt valamivel, a mennyasszonynak meg anyukámnak meg még pár embernek hasmenése volt egész éjjel pedig nagyon jó étteremben voltak nagyon finom ételekkel
Na én azóta már biztos paráznék, hogyha nekem is hasmenésem lenne
Szegény menyasszony abroncsos ruhában nagyon durva lehetett ......nem irigylem

Ugyhogy esküvő előtt állok :!: ez egy rossz példa, otthon enni vagy kekszet rágni az esti menü helyett lehet hogy jobb?

Móni
KépKép
reunion

Hi,

Csak lejelentkezem, megjöttem a Balatonról, jó volt, rövid volt, fáradt vagyok, leégtem (pedig végig árnyékban feküdtem, egy platánfa alatt a strandon).

A borokat nem kóstoltam meg, még belenyalás szinten sem. Még másfél hét, és jön a szabadság :) :) :)

kriszti1976: én máshogy szoktam kicsinyíteni, hátha az bejön neked is: a képet ACDSee-vel nyitom meg. Ott kiválasztom a Tools/beállítások fület fent, abban van egy resize/átméretez menüpont, abba kell bemenni. Ott a másodikat kell bejelölni, hogy "size in pixels" (magyarul azt hiszem, hogy pixel méretei lehet, nekem angol nyelvű). Mindkét méretet 600-ra kell állítani, így:
Kép

Hihi, pont magamat takartam le, de most ez nem lényeg :) A Babanet max 600X600-as méretet engedélyez.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!
Túl vagyok az AFP-n, kisebb kálvária árán, de végül elfogadták a beutalót. Nem volt ui lepecsételve, és mondták, hogy enélkül nem érvényes. Azért lecsapoltak, de elküldtek, hogy vadásszak le egy dokit és kérjek pecsétet (enyém szabin van). A nőgyógyászati rendelőben nem volt orvos, végül az onkológián kaptam pecsétet, de ott meg néztek, hogy minek az, hiszen a beutaló benne van a gépben. 5 perces vérvétel után a pecsét megszerzése 3/4 órába telt :roll:
Viszont rákérdeztem a terheléses vércukorra, és baromira feldobódtam, mert azt mondták, hogy attól függ, mit kell magunkba nyomni, hogy a doki mit ír a papírra. Cukros vízbe nem engednek citromot tenni, viszont tej helyett lehet vinni natúr joghurtot, így már nem kell aggódnom, hogy visszajön-e minden.

Képkicsinyítésre én a MS Office Picture Viewer-t használom, edit pictures-->resize-->web small méret, és kész

Reunion: kellemetlen lehetett a násznépnek ha a kajától még aznap éjjel rosszul lettek. Azért ebből az esetből még nem általánosítanék :wink:

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Jo reggelt!

Nagyon koszonjuk a gratulaciokat es hasonloan csak gratulalni tudok a szuper eredmenyekhez, fotokhoz! :lol: Ha tudok majd toltok fel, de most csak dvd-t kaptunk.
Apa ket napig unnepelt …apammal..hehe Viszont a nevvalasztasi tortura most kezdodik majd. :oops:

Otthon nagyon jo volt, de a melegtol es a repulestol ugy bedagadt a labam, hogy ugy neztett ki tegnap ejjel, mint ket mamuttappancs. :roll: Nagyon bizom benne, hogy ez nem vizesedes, csak az utazastol van, mert meg eleg korai lenne.

Brigi, olvastam, hogy nem voltal jol...sajnalom. Pihenes segitett?

Istenhegyiben nagyon rendesek voltak. Gasztonyi doki sem egy szoszatyar, de ha valami erdekel megmondja. Teljesen korrektek voltak, kb 20 percig tartott a vizsgalat. Kepet nemkaptunk csak DVD-t. ezen a szivnukodestol kezdve az agyi kamrakig mindnet mertek. 4es teszt eredmenye avalmikor a hetvegen lesz.
Vendég

Kisse kekul a tablazat :lol:
Vendég

Baj van. Ma közöltem, hogy szept 14-gyel távozom. Kiakadtak a melóhelyen, hogy ők azt számolták, hogy majd csak októberben. (De akkor hogy készülök fel arra az őrült szakvizsgára?) Szóval most éppen mindenki a lelkiismeretem piszkálja, hogy maradjak még egy kicsit. Nem akarok. Egész nyáron itt benn dolgoztam, arról nem tehetek, hogy ők nem voltak képesek felkészülni és így nem voltunk helyszínen. Mert hogy még 4 körjegyzőségre ki kell menni helyszínre. Egy hét a felkészülés egy hét hogy kinn vagy, az akkor is csak 2 hónap. TEhát még belefér az idénbe. Szerintem. Most miért én vagyok a hibás, hogy ők elszórakozták a nyarat. Én bezzeg az összes önkormányzatommal végeztem, csak a gépbe nem tudtam rögzíteni (mert még nincs központilag frissítve) meg arra várok, hogy elkezdődjön az iskola. Szóval most már a közhangulat is szar. Uh, haza akarok menni!

zarja

Kriszti Már nem a méretezéssel van a baj, hanem azzal, hogy amikor az UH kép be lett scannelve, akkor egy egész A4-es lap méretet scanneltél, nem volt kijelölve csak a kép.Így az egész lapméretet veszi a kép méretének. Vagy újra kell scannelni csak a képet kijelölve. Vagy a még nem lekicsínyített képből kell kivágni csak a képet, a következőképpen: Behívod a Paint programba az eredeti nagy képet, már a lányok leírták hogy. Ha bejött a program a képpel, akkor a bal oldalon rákattintassz a négyzetes kijelölőre és azzal kijelölöd a képet, utánna rákattintassz a szerkesztés menüben a kivágás menüpontra. (ekkor a gép memóriájába kerül a kép) Utánna rákattintassz a fájl menüben az új menüpontra, ekkor megkérdezi, hogy mentse-e az eddigi képet, nem-re kattintasz. Ekkor felhoz neked egy új üres ablakot, ahová neked be kell illesztened a már korábban a gép memóriájába elmentett képet. Tehét megint bemész a szerkesztés menübe és ott kiválasztod a beillesztés pontot. ez uán már csak más néven kell elmentened. Reméljük ez már jó méretű kép, de ha még mindig nagy , akkor most már csak a képet fogod kicsinyíteni, ahogy a lányok leírták nem pedig az egész lapot.
Remélem nem voltam túl bonyolult!

Nóra

Kép
fikuszka

Adrienn Nagyon aranyos a babócád, az ujjszopós képed különösen tetszik. A szédülésed szerintem is a vérnyomásod miatt volt. Én is szédelegni szoktam éjjel és nekem is alacsony a vérnyomásom. Sőt néha még a fülem is bedugul annyira alacsony.
Twist Sajos én nem a Péterffy-be járok, pedig szívesen találkoznék veled Tesóka! A pocid továbbra is szépen gömbölyödik.
Reunion Hát igen, mondják, hogy a leggyakrabban lagzikon lehet összeszedni valamilyen gyomorrontást, főleg, ha hideg ételek is vannak felszolgálva. Mert ebben a melegben , ha svédasztalosan teszik ki, akkor több órát is állnak hűtés nélkül. Álltalában ez szokta a problémát okozni!
Francesca Bizony nagyon kell vigyázzni a repülésekkor. Fel kell állni és sétálni kell, hogy meginduljon a vérkeringés! Hosszabb utaknál ezt javasolják, akkor is, ha valaki nem terhes. De nálunk minden fokozottabban jelentkezik, ezért dagadt be a lábad. Nem akarlak megijeszteni, de még vérrög is kialakulhat! Ezért mindenképpen azt javaslom, ha legközelebb repültök, hogy Te gyakran állj fel a székből és sétálgass 10-15 percet, ezzel megakadályozható a komolyabb baj, na meg persze a lábduzzadás.

Nóra

Kép
fikuszka

Nora: Koszonom! Sejtettem, hogy kellene setalni, de a gep tomott volt es szerintem elobb megkoveztek volna...nem baj, legkozelebb ovatosabb leszek. Mar csak egyszer repulunk... megegyszer koszonom a figyelmeztetest!!!
Vendég

sziasztok!

most végre eljutottam odáig, h írjak. Mert mindig olyan aktívak vagytok és olyan sok az új hsz, h arra is alig jut időm, h végigolvassam. Valaki kérdezte még jó régen, h mikorra vagyunk kiírva: Január 10re. Én a Flór Ferencben fogok valószínűleg és táblázat alapján látom, hogy más nem tervezi oda.
Ma mondta meg a doki az AFP eredményét, azt mondta, h teljesen normális, konrkét értéket nem tudok írrni, mert csak telefonon beszéltünk. Majd pénteken kapom meg a leletet, amikor is megyünk a genetikai UH ra is:) már nagyon várom, hátha kiderül, h kisfiú v kislány. És nekem még alig van pocim, bár most, h hosszú nadrágot akartam felvenni a hüvösebb idő miatt, most azért gondban voltam.és mocorgást sem érzek:( Irigyelek mindenkit, aki már érzi.
A kajajegy témára én is kiváncsi lennék, én is köztisztviselő vagyok. A TGYÁS kiszámításánál naptári éveket vesznek figyelembe? én azt hittem az utolsó 1 évet. Nekem az a gondom, h 2008 márciusig máshol dolgoztam, ahol a bejelentett fizum nagyon kevés volt és nem akarom, h az is beleszámítson. Én úgy gondoltam, h a novembert még végigdolgozom. Az megoldás, ha decemberben nem szülésire, hanem simán táppénzre megyek el?

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Csak kajajegyhez tudok hozzászólni kedves Mérnökasszony. A Máknál (és szerintem más köztiszt helyen) ha egy napot dolgozol adott hónapban jár a teljes kajajegy. Dolgozó napnak számít, ha szabin vagy. Tehát úgy érdemes kalkulálni, hogy legalább egy egy napot minden hónapban légy szabin.

zarja

Szép napot mindenkinek, hamar eltelt a hétvége.
Kriszti: a félelemre fel lehet készülni testile-lelkileg. El kell foglalni magad, minél többet olvasni, (DE nem parázni a rossz élményektől), terhestornára járni: az nyugtat meg leginkább, és úgy érzed majd, hogy minden tőled telhetőt megtettél a felkészülésre. Szóval mindenképpen agyban kell rákészülni. Egyébként az utolsó hónapok nehézségei után egy megkönnyebbülés lesz megszabadulni a minden szervünket nyomó babától. Szerencsére még jó sok időd van megérni a gondolattal, hogy akár természetesen szülj. Ebben ezután segíteni fognak a mozgások, rúgások is:)
Klári, az éjszakai első vizelés nekem is majdhogynem fájdalmas volt eddig, olyan, mintha túl későn ébredtem volna. Az utóbbi napokban viszont már csak 1x kellett kimenjek.
Nicsak, kézzel érezted a mozgást?
Adrienne, jó kép, végre én is látom amit kell :) A szédülésre pedig egy megoldás: nagyon lassan kiszállni az ágyból, lassan mozogni. Esetleg enni egy kis keserű-csokit, h a vércukor és a vérnyomás emelésére. Nekem ez beválik.
Császárolás: milyen vérzés miatt (uxi elmítette) kell betétet használni császár után?? Én erről nem is hallottam. Rendes szülésnél hogy van ez?
Fáradtság, nálam is rendszertelenül van, és nem attól függ, hogy mennyit aludtam. Lehet, hogy egyes álmok kifárasztanak, mert eléggé mozgalmas éjszakáim vannak ilyen szempontból.
Mozgás, Babóca egyre aktívabb, naponta többször bökdös, éjjelente mozog jobbra-balra-fel-le, na és végre 2 nap rákészülés után, pénteken a Hites is megérezte, mondván :) "milyen ereje van!!" Ugyanis jól megrúgta a tenyerét :)
Nagyon gratulálok mindenkinek, aki tudja már a nemét, és üdvözlöm az újakat:)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Kicsit el vagyok maradva, csütörtökön írtam utoljára, azóta jó sok minden szóba került. Mi hétvégén ottalvós vidéki lagziban voltunk, szerencsére nincsenek gyomorpanaszaink, remélem mi nem szedtünk össze valamit. Nekem is mindenki el volt ájulva, hogy ahhoz képest, hogy kicsit több mint négy hónapos vagyok, milyen nagy a hasam. De én nem bánom, mostmár élvezem, mert nem az a jóllakott, meghízott állapot ez már, hanem az igazi gömbölyödés :)
Én is nagyon sokat érzem mozogni a babámat, mondjuk ez Marcival is így volt, a 16. héttől kezdve rendszeresen éreztem. Néha már akkorákat rúg, hogy csak lesek. És már Levinek is meg tudtam mutatni végre, tök jó érzés volt.

A munkás, kajajegyes témához nem tudok hozzászólni, viszont a császárhoz igen.

Lányok! Az én véleményem az, hogy a szülésre csakúgy mint a várandóságra úgy kell gondolni, hogy mind mind annak a folyamatnak a része, hogy egy csodálatos, új élethez járultok hozzá, amivel együtt jár a terhesség összes nyüge - baja és a szüléssel járó összes kellemetlenség is. Megismételhetetlen és szinte egyszeri folyamat, ami sajnos nem is adatik meg mindenkinek. Én nem szülhettem, nem is vajúdtam egy percet sem, azt sem tudom milyen az, de amikor mondták, hogy akkor most kiveszik a babámat igazából nekem mindegy volt, csakhogy megszülessen végre és egészséges legyen. Engem előtte riogattak a császárral, meg az azzal járó összes történéssel, de sztem egyáltalán nem volt olyan vészes. A katéterezés és a gerincérzéstelenítés alatt is mind arra gondoltam, hogy mindjárt kint lesz, de jó. A feketeleves ott kezdődik, ahol a természetes szülés véget ér, a szülés után néhány órával, amikor a fájdalomcsillapító kezd kimenni. Nem mondom, hogy kellemes, mert nem az, nagy gáz esetén kell kérni fájdalomcsillapítót és tényleg asszem a Kima írta, ha nem hagyod el magad és a gyerekre meg a szoptatásra koncentrálsz, akkor pikk pakk jobban leszel. Nekem 1 hétig fájt eléggé a sebem, és csak 1 hétig véreztem, de azt is éppen hogy csak és szülés után egy héttel ablakot pucoltam (húsvét jött).
A tejem hamarabb belövelt mint másnak, emiatt meg a széklet miatt a kórházból is hamarabb engedtek haza, mint ahogy császárosokat szokás és a gyerekemmel sem érzem, hogy ettől szegényebb lenne a kapcsolatom.
Ettől függetlenül nagyon nagyon szeretnék másodszorra én is vajúdni és szülni. :) Mert azért a csalódottság, hogy nem élhettem át ezt a fantasztikus élményt, azért bennem volt és van a mai napig is. De azt is tudom, hogy az a legfontosabb, hogy problémamentesen szülessen és ha ennek újból császár az ára, hát legyen. Van azért annak is előnye (férjurak sokat tudnának erről mesélni :wink: )

Bocs, hogy kisregényt írtam, de ez valahogy kikívánkozott belőlem. :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

nilszi: miről nem hallottál? a szülés utáni vérzésről? Pedig van, ajajj, embere válogatja mennyi, van akinek jóval több jön, mint síma menstruációnál van akinek kevesebb. Olyan a betét is, amit ilyenkor ajánlanak, mint egy pelenka, valójában idős nénik ágybavizeléséhez találták ki :) Természetes s császáros szülésnél sincs ebben kivétel. Nem tudom pontosan mi az oka, gondolom ürül, tisztul a szervezeted, mégiscsak nagy dolgok játszódnak le odabent is.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

A vérzésről és a női-pelenkákról tényleg nem hallottam még :) Pedig logikus, mert minden ki kell tisztuljon onnan belülről... hiszen "leszakad" valami...
Épp tegnap mondtam a barátaimnak, h egyfolytában tudok meg újdonságokat a szüléssel kapcsolatban. (pl. azt sem tudtam 2 héttel ezelőtt, h teljesen leszőrtelenítik a nemi szervünket)
Lányok, bátrak kell legyünk, nem úgy, mint a férfiak, akik ezt nem is tudnák túlélni:) Mi különlegesek vagyunk ;) Szilvánusz, köszi, amit leírtál a szüléshez való hozzáállásról.

Kép
nilszi

Szilvánusz!

Engem mindenki riogat, hogy milyen iszonyatosan fájdalmas lesz a vajúdás, meg a szülés. Mégis, úgy gondolom, hogy mi, civilizált emberek túlkomplikáljuk a dolgokat. Ez egy tök természetes dolog az életben, az állatok egyedül szülnek, a nők meg kórházba vonulnak, mintha nagybetegek lennének (és úgy is kezeli őket mindenki!). Holott azért a természet sok mindent elrendezett. Nem véletlen a szülési fájdalom, irányít vezet, és tanít. Ha belegondolsz a fájdalom a legjobb tanítómester. Persze hogy az életed egy ilyen fontos dolgát, a természet nem fogja olyan dologgal megoldani, amely nem egyértelmű válaszreakciókat szül részedről. Nem tom, hogy mennyire fájdalmas, mennyire hosszú, de az tuti, hogy a nő arra van teremtve, hogy alkalmas legyen akár egyedül is világra hozni az utódait. Ez a színtiszta tény, a többi csak a körítés. Ha nem arra lenne teremtve, akkor a természet ezt a módszert már likvidálta volna. Egyedül is alkalmas vagy szülni, nemhogy kórházi rásegítéssel. Szerintem a kórházban sok minden csak a kórházi személyzet kényelméért van (borotválás, beöntés, gátmetszés stb).

Szal én is kíváncsian várom, és a legcsekélyebb mértékben sem fordul meg a fejecskémben, hogy a fájdalmat nem fogom bírni, hogy emiatt császárt kérnék.

zarja

Nilszi!
A Tenna nem női pelenka :D Az olyan, mint az Always. Egy betét, csak annyi a különbség, hogy az Always annyira keveset bír, hogy óránként - félóránként szaladhatsz cserélni szülés után. A tenna nagyon szupi. Az is vékony, de sokat bír és ugye szülés urán vérzik az ember rendesen ahogy tisztul, így jobb a jó nedvszívó betét. Amit még tudok javasolni, nekem nagyon bevált a hálós bugyi. Ugye a kórházból vagy állandóan küldöd haza apával a használt fehérneműt, vagy veszel eldobható bugyit. A sima eldobható nem tart semmit. Laza kis vacak, ami mellett a betét is elcsúszkál. a Hálós bugyi szuper. Jól megtartja a betétet és nem egy laza vacak. Ja és eldobható. ( bár a gyógyszertárban mondták, hogy mosható is).

Megyek, megetetem Marcit utána visszaolvasok ( ha hagy a fiatalúr)

Kima
Kép
Kép
kima75

Nem feltétlenül a betétre gondoltam, hanem arra, hogy magunkkal is kell foglalkozni, majdnem pelenkázni; pl. a hálós bugyit akár pelenkának is nevezhetjük.

Kép
nilszi

Nilszi!
Értem :)

Próbálok írni, hátha engedi a Nyuszikám.

Kriszti!
Az éjszakai pisilés lesz még „jobb” is. Amikor a babád majd nyomja a hólyagod és óránként szaladgálsz vécére, na az lesz a buli

Twist!
Szép a pocid!
Nekem is már jó nagy van….

Adrienne!
Édik a babád képei

Brigi!
Voltál dokinál? Mit mondott?

Zarja!
Nem értek teljesen egyet azzal amit írtál. Tény, hogyha rá van szorulva az ember valszeg meg tudná szülni egyedül a babát, de szerintem azért ez elég kockázatos lenne mind a babának, mind a mamának. Amit az állatokról írtál: 12 éve tenyésztek és legalább évi egy olyan fialásunk van, amikor császár kell, mert sem a mamakutya, sem a kölykök nem élnék túl. Pedig náluk aztán tényleg működik az ösztön, de nem egy kutyám állt le szülés közben fájásgyengeség miatt, vagy túl nagy volt a kölyök, megakadt a szülőcsatornában és ha nem viszem császárra, akkor a mama és a babakutyák is meghaltak volna.
A fájdalomról: biztosan természetes, de én olyan gyáva kukac vagyok, hogyha nem muszáj, akkor nem szeretnék szenvedni……..
Ennek kapcsán ami még eszembe jutott: egyik barátnőm lánya nemrég szült. A kiscsaj 16 órán át vajúdott. Azt mondta nagyon fájt, pedig a kéjgázt is szívta rendesen. Végül nem tágult ahogy kellett volna és császár lett a vége. Nos, én ezt nem értem: ha valakin látják, hogy nem megy a dolog, akkor miért kell hogy tizenórákat szenvedjen , mire rámozdulnak, hogy segítsenek neki…….

Kima
Kép
Kép
kima75

Mérnökasszony, én is Kistarcsán fogok szülni, január 7 a kiírás napja.
Ki az orvosod?

KépKépKépKépKép
uxi

Nilszi, nekem 6 hétig tartott mindkét gyereknél a vérzés szülés után. Vagyis nem is végig vérzés, hanem gyerekágyi folyás a hivatalos neve, hisz egy idő után már csak sárgás-barnás folyás van.
Az első héten gyakorlatilag "pelenkázni" kellett magam,olyan erős volt, utána már jobb, de elég sokáig eltart. Van, akinek jóval rövidebb.
A pelenkázást persze idézőjelben értem, de a lehető legnagyobb Tena betétet használtam, hálós bugyival,s tényleg pelenkaméretű.:?

KépKépKépKépKép
uxi

Ebbe a szülési fájásos dologba nem mennék bele. Egyéne válogatja, kinek milyen. Nekem baromira fájt mindkettő, főleg a második, amikor ugye ráturbóztak oxitocinnal.

Mégis: nem az maradt meg az emlékeimben, hisz utána elfelejti az egészet az ember, elfeledteti vele a baba. :D

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: de jó, akkor lehet, h találkozunk :) Nekem nincs választott orvosom, nem is akarok. + most egyenlőre a Rókus kórházba járok orvoshoz, de oda is csak azért, mert itt dolgozok a Blahán és a főnököm ide elenged munkaidőben. Te jársz szülés-felkészítésre? Mi szeptembertől szeretnénk járni a férjemmel együtt, mert ha akkor elkezdjük még mindegyik foglalkozás belefér. Igaz kicsit necces, mert keddenként van du. 3tól. De azért remélem munkahelyen ezt is el tudom valahogy intézni.
Ja és most elkezdtem kismamjógára is járni, múlt héten voltam először. Nagyon jó volt, nem volt megerőltető, nagyon tetszettek a gyakorlatok (én előtte sosem jógáztam) és a meditációs része is. + volt gát torna is, remélem hasznát látom majd, és voltak olyan légzőgyakorlatok, amik a szüléskor is hasznosíthatóak elvileg. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a fájások közben még erre is tud figyelni :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

[quote="zarja"] írta:zarjaSzerintem a kórházban sok minden csak a kórházi személyzet kényelméért van (borotválás, beöntés, gátmetszés stb).

Olvastam valahol, hogy a hanyatt fekve szülést 14. Lajos "találta" ki, aki elrendelte a szeretőjének, hogy ebben a helyzetben szüljön, hogy ő a kulcslyukon át láthasson mindent. :? Aztán később rákaptak a dokik is, nekik valóban ez a legkényelmesebb.

KépKépKépKépKép
uxi

Érdekes, hogy a szülési fájdalom eltörpül az a boldogság mellett, hogy a babád megszületik. Eddig minden (volt) kismama azt mondta. Beleértve anyumat, anyóst... Ez azért jelent valamit, nem? Amúgy azzal én sem értek egyet, h ahol nem megy egyből a szülés, ott miért nem császárolnak hamarabb...

Kép
nilszi

Mérnökasszony, mikortól van szülésfelkészítő? Hány alkalmas, nem tudod? Lehet úgy is menni, hogy csak két-három alkalomra?

Még nem tudok semmit a kórházról, csak egyszer voltam ott, mikor levették az AFP-t, egyébként a dokim magánrendelőjébe járok. Mikor ott voltam, nézelődtem, hogy látok-e erről valami kiírást, de nem volt sehol semmi tájékoztatás.

Egy szülésfelkészítő jó lenne, legalább megismerném az ottani viszonyokat. Csak épp hova tegyem addig a másik két gyerekemet? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: minden hónap első és harmadik hetében keddenként van a felkészítő, a kórház honlapján fent van, h melyik alkalommal konkrétan miről lesz szó. És ingyenes azoknak, akik ott terveznek szülni. Remélem ebbe én is beleszámítok választott orvos nélkül is. Végülis területileg oda tartozok. + hétfőnként van kismamtorna meg más tanfolyam, pl babamaszzázs meg ilyenek. Amúgy nagyon jónak tűnik a kórház, nem tudom láttál-e képeket.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

ja bocs és azt elfelejtettem írni, h összesen 7 alkalom

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok!

Voltam dokinál, minden rendben. Mondtam a hétvégi rosszullétemet, azt mondta, a Magne B6 tökéletes volt, még diétázzak 2-3 napig, és minden rendben lesz. Azt mondta, hogy az őszibarack okozza. Nem tudja miért, de az utóbbi 2-3 hétben több kismamájánál is ilyet idézett elő a barack. A babára szerencsére nem káros.

Kérdeztem a H1N1 oltást is, még nincs ÁNTSZ állásfoglalás. A saját véleményét elmondta, fel van háborodva, hogy nagy mellénnyel hirdetik, hogy a kismamák is megkaphatják az oltást, holott kismamákon egyáltalán nem tesztelték. Úgyhogy egyenlőre várunk az ÁNTSZ hivatalos állásfoglalására.

Tornázni is mehetek, úgyhogy ha jól érzem magam, holnap megyek. 18.30, ugye? Meg fogtok ismerni a hosszú fekete melegítőmről :lol: Ki jön még?

Gyermekágyi folyás. Hát igen, kellemetlen, főleg az első napokban, amikor a varrat is húzódik. Kb 3 óránként kellett zuhanyozni langyos vízzel, és 3 hét alatt teljesen elmúlt nekem. Én is mosható, eldobható bugyit vettem, ha jól emlékszem 3 db-ot. Én mostam. Amíg a kórházban voltam, a legnagyobb betétet vettem, aztán otthon már közepeset, sőt áttértem a normál egészségügyi betétre.

Én sem értem a dokikat, akik hagyják szenvedni a kismamát. Egyik barátnőméknél nagyon rövid volt a köldökzsinór, és amennyit nyomni tudott, annyit vissza is rántott a szervezet a pihenő-időszakban. Teljesen tönkrevágták szegényt. De szerencsére ritka az ilyen az ismeretségi körömben :wink:

Nilszi, beöntés és borotválás nincs mindenhol. Az Istvánban pl egyik sincs. És abban mélyen egyetértek Veled, amit Krisztinek javasoltál. Terhestorna, szülésfelkészítő, hogy az ember tisztában legyen vele, mi is történik vele. És akkor már nem is lesz annyira félelmetes és misztikus.

Zarja, én a helyedben magasról tennék rá, hogy mire számítanak a melóhelyen. Ha úgy érzed, akkor igenis állj fel szeptember közepén. Addig még van egy hónapod, hogy eldöntsd.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mindjárt megnézem a honlapot.

Jól hangzik ez a torna, csak nekem messze van, oda-vissza 45 km. Na meg itt helyben is az a nagy bánatom, hogy nem tudok kismamatornára járni, nincs hová tenni a nagyobbakat, be meg nem engedik őket. Úgyhogy sima tornára járok, ahová eddig. Nem ugrálósra, hanem strechingre.

KépKépKépKépKép
uxi

ja és azt is elfelejtettem, h egész évben folyamatosan van, de ez tul.képpen azt jelenti, 3* ismétlődik a tanfolyam. Az utolsó szept. 1től kezdődik
A program:
1. 2009. február 03., május 19., szeptember 01.
Szekeresné Skribek Gabriella: osztályos főnővér:A kismamaklub bemutatása.
Ács Rozália: védőnő: Segítő szakemberek.
Balázs Erika: szülőszoba vezető szü-lésznő: Anyák gondozása, segítése, különleges igények az osztályon. Látogatás az osztályon és a szülőszobában /lehetőség szerint/.

2. 2009. február 17., június 02., szeptember 15.
szi Krisztina: gyógytornász: Mozgás fontossága.
Babar Melinda: védőnő: Teendők a várandóság alatt, megelőzés (diabétesz, toxémia stb.)
Szabó Béláné: szülésznő: Vizsgálati módszerekről, változások, fejlődések a várandóság alatt.

3. 2009. október 06.
Dr. Erdélyi Zsolt: szülész-nőgyógyász szakorvos: Alternatíváink a szülőszobában. Élettani szülés, vizsgálatok a szülés alatt.
Szulovszky Szilvia: szülésznő: Szülésznői teendők a szülőszobában.
Központi Dietetikai Szolgálat dietetikusai: A kisma-mák egészséges étele, itala (azzá leszel amit eszel.)

4. 2009. október 20.
Dr. Bokor András: osztáyos orvos: Műtétes szü-lések, beavatkozások a szülőszobában.
Dr. Szántó Imre: főorvos. A baba alkalmazkodása szülés után és annak zavara (légzésfigyelő-elsősegély).
Mariánné Sárközi Anikó: szülésznő: A szülés-felkészítés módszerei.
Kiss Istvánné: csecsemős nővér: Felkészülés a babagondozásra, kórházban.

5. 2009. november 03.
Dr. Rónaszéki Ágoston: gyermekorvos-neonatológus főorvos: A magzat és az újszülött élettani sajátosságai, ellátása és otthoni követése.
Ács Rozália és Babar Melinda: védőnők: Az új család kórházban és otthon. Testi és lelki gyakorlatok, relaxálás, babamasszázs, korai szülő-gyermek kapcsolat, kötődés.
Szabolcsi Erzsébet: szülésznő: Folyamatok az anya gondozásában.

6. 2009. november 17.
Dr. Bauer Viktor gyermekgyógyász szakorvos: Az egészséges csecsemő fejlődése.
Dr. Vereszki Xénia gyermekgyógyász orvos: A csecsemő gondozása betegségben, orvoshoz fordulás indokai.
Tóthné I. Irén: csecsemős nővér: Szoptatásra való felkészülés. Természetesen anyatejjel.

7. 2009. december 01.
Dr. Szabó Andrea: osztályos orvos: Szoptatás alatti fogamzásgátlás. Szülés után is nőnek maradni.
Somogyi Dániel: pszichológus: Szülővé érés folyamata, változások, /személyiségfejlődés/.
Pintérné Hajdú Zsuzsanna: szülésznő: Tudnivalók a gyermekágyas időszakról. Látogatás az osztályon és a szülőszobában /lehetőség szerint/.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Brigi, két éve az Istvánban tuti jó kis betéteket adtak. Nem tudom még van-e, vagy már a válság miatt az sincs, de amíg bent voltam, elő sem vettem a tenát, mert az ottani jobban szívott.

Én kértem volna beöntést az Istvánban, oszt elzavartak, nem adtak, merthogy azt mondták, az előző szülésemnél biztos azért indultak be utána jobban a fájások, mert oxitocint szoktak bele tenni.
Na, aztán mennyivel jobb volt utána intravénásan az oxitocin. :x
De legalább borotválni nem borotváltak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.08.10 14:30-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Mérnökasszony, te milyen honlapon nézted?

Nekem nem tudja megjeleníteni sem a képeket, sem a szülésfelkészítő programját. Sem Mozilla, sem Explorer alatt.

KépKépKépKépKép
uxi

Most látom, hogy közben írtál... :oops: Köszi!
Ha sikerül megoldanom a gyerekfelügyeletet, az elsőre legalább mindenképp elmennék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.08.10 14:35-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

nekem bejön a honlap, képekkel is meg mindennel
http://www.florkorhaz.hu

a felkészítő programját kül ott találod, hogy gyógyító osztályaink/szülészet-nőgyógyászat és ott találsz képeket is, meg egy linket a programhoz

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Bejött! Valószínű az volt a gond, hogy én a google-n keresztül mentem rá, s egyből a szülészetre. De a főoldalról megközelítve tényleg látható.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.08.11 13:49-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: A másik két gyerkőcöt hol szülted? És hol laksz? (csak hogy írtad, h neked 45 km) Én is úgy fogok kül szerinem járni, h fél nap munka, aztán irány a felkészítő és onnan haza veresegyházra, persze mindezt tömegközlekedéssel:)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Dunakeszin lakuk. Múltkor lemértem, 22.9 km a kórház. De a távolság csalóka, mert időben 20 perc, mivel az M0-son gyorsan ott lehet lenni. Csak azért a benzinköltség nem mindegy...:oops:

Az elsőt a Nyírőben szültem, azt bezárták, vagyis magánkórházzá változott, így a másodikat az Istvánban. Oda meg nem mennék vissza semmiképp, na meg azóta kiköltöztünk ide, úgyhogy messze is lenne.

KépKépKépKépKép
uxi

Kima: az jogos, hogy minden emberéletet meg kell menteni, és ezért van, hogy kórházban szülsz, mert bármi előfordulhat, csak az nem hogy elvesztenek egy kismamát, vagy babát. Ez lenne a kórház dolga, a komplikált eseteket megoldani. Nem a sima eseteket komplikálni.

Bár jó kérdés, hogy hogyan döntöd el, hogy az adott helyzet nem megy természetes úton :? így lehet, hogy valaki 10-20 órákat vajúdik és végül császározzák, és a fordítottja. Ez már dokifüggő. :?

zarja

Kistarcsáról Veresegyházra van közvetlen tömegközlekedés?
Vagy csak Bp-n keresztül? Mert ide nincs semmi, 4 átszállással lenne 3 órás utazás...

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: