A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Edit! Gyönyörű szemei vannak Bálintnak! Nagyon édes!

Kriszti: Ágnes nagyon ügyes! És milyen boldog, hogy sikerült felálni! :lol:

Mágnes! Milán elég sokat elvan magában!
Ugrálóvár! Meddig lesz még akciós? Esetleg ha jártok arra nem tudnál venni nekem is egyet?

Benci! Örülök, hogy Boró jobban van.

Erika! Sajnálom a rossz nyaralást! Ez olyan boszantó!

Magdolnasz! Úgy tűnik Nórának bejön a Mei Tai
Bocsi,bocsi! Ne haragudj a kavarodásért! :oops: :oops: :oops:

Eszter nagyon édes!

Kriszti! Nagyon édes Ádám! És jó a járgány is! Látom már elrágja a családi ezüstöt is! :lol:

Kata! Kérünk képet Mártinról és az új járgányról!

Krisz, Edit:
http://vega-impex.addel.hu/products.php ... gory=21901

Batkata! Megríkattál! Hatalmas ölelés neked! Kép
Le a kalappal előtted!
Én hiszek benne, hogy találkozunk még a szeretteinkkel. Ajánlok neked egy könyvet: WEISS,BRIAN: LÉLEKTÁRSAK
Nagy gratula Borcsádnak a felálláshoz!
Gyere nyugodtan és önts ki a szivedet máskor is! Ha már másképp nem tudunk, legalább ezzel segítünk, hogy meghallgatunk

Tetyek! Gratulálok az evéshez, üléshez

Benci! Most olvsaom, hogy újra lázas Borkád! Azóta már lement neki? Remélem jól vagytok már!

Zéténynek boldog hetediket!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára isarenikõ 2009.08.09 09:05-kor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: Nórám van :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
magdolnasz

ÉN is megsirattam Cseh Tamást.........bár én mostanában bármit és bárkit képes vagyok megsiratni, még a szomszédnál agyoncsapott szúnyogot is, de tényleg sajnálom, hogy elment....
Néhány hete voltam Dés koncerten...hát az igen, fantasztikus volt, nagyon nagy élmény...ritka manapság az ilyen zene és zenész...
Lemaradtam a híradoról tegnap mi van a Bújtorral???

KépKép
peni

Peni: hiradót én sem láttam, a rádióban beszélt Frenreisz (fogalmam sincs, hogy kell leírni a nevét), azt mondta, javul Bujtor. Néztem most az origo-t, de semmit sem írtak.
magdolnasz

Cseh Tamásról lemaradtam én is.. Nagyon sajnálom... Mi történt vele? Beteg volt?

Borónak és Zéténynek boldog hetediket kívánunk!!!!

Enikő:
Kizárt, hogy legyen még a várból, tegnap mentek a szomszédék venni, és már csak 5 db volt.... :cry:

Fiam ma fél 6-kor kezdte a napot... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Magdolna! Javítottam! :oops: :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: :D :D :D

Mági: azt írták, három évig küzdött daganattal :(
magdolnasz

Enikő: dehogy haragszom!!!!!! Gondolom már Máginak írt dolgok jártak a fejedben! különben is, amilyen pocsék az én névmemóriám, tökéletesen megértem! :)
magdolnasz

Jó reggelt!

Köszönöm mindenkinek, jobban van Borka, éjjel nem volt már lázas, és fél 6kor már kergetett ki a világból a kurjongatásokkal :twisted:

Zillének gratula a mászáshoz :) Cseh Tamást én is nagyon szerettem, volt olyan korszakom, amikor csak őt hallgattam...tüdőrákja volt.. :(
Autót sajnálom, nyaraláshoz jó időt, jó kedvet! :)

Batkata, Borcsának is gratulla a felálláshoz, pörgős csaj lesz, mint a mamája! :lol: Nem is gondoltam, hogy ennyi mindent csinálsz a 3 gyerkőc mellett :roll: ...picsogni meg gyere nyugodtan, személy szerint én nagyon szívesen olvaslak, mert jókat írsz, nyugodt vagy, és humoros :wink: Megkérdezhetem, hogy merre laktok, és mióta élsz itt?

Zéténynek boldog 7.-ket! :)

Enikő, Mági, láttam a képeket a decemberieknél, irigy-irigy :lol: Azért mi volt az első, ami eszembejutott? :oops: ...más is dagadt, nemcsak én :lol: ...ez persze pont Rátok nem vonatkozik, mindketten nagyon csinik vagytok a képeken :) Enikő, Téged Milánon keresztül azonosítottalak be :)
Ugrálóvár biztos nincs már, mi tegnap dél körül voltunk a dunakesziben, akkor már híre-hamva nem volt :evil:

Magdi, azt hiszem, sokunk gondolatait megfogalmaztad most, én nem reagáltam tegnap, egyrészt mert tudtam, már úgysem olvassa Eszter, másrészt, valahol úgy gondolom, hogy felesleges, amolyan "falra hányt borsó"...nem akarom bántani őt, én sem hiszem, hogy szándékosan bántana bárkit is, szerintem ő egyszerűen ilyen...minősíteni sem akarom, ahogy nem tettem akkor, amikor hónapokkal ezelőtt arról írt, mennyire nem foglalkozik azzal, ki mit mond a babák hozzátápijával kapcsolatban, vagy a mozgásfejlődés fokozatosságával kapcsolatban, vagy legutóbb a biztonságos autózással kapcsolatban...pedig már akkor biztosan tudtam, hogy hamarosan eljön ez az idő, amikor valakinél betelik a pohár...nem ismerem sem őt, sem a családját, sem a körülményeit, bár némi képem már kialakult ezekről itt a beírások kapcsán...Valahogy mindig az az érzésem olvasva őt, mintha egy 15 éves szeretné magára felhívni a figyelmet ezzel a "leszarok mindent és mindenkit" harsány stílussal...de ítélkezni nem akarok, mert hiszem, hogy nem tesz jót a topiknak sem, és azt is, hogy nem mi fogjuk befolyásolni a tetteiben...Tapasztalatból írom, hogy ilyenkor dől el egy-egy topik sorsa, hogy elég-e a kollektív iq ahhoz, hogy tolerálni tudja, ha valaki picit nem illik bele...
És már rosszul is érzem magam, hogy úgy írok most róla, hogy nincs itt, nem tud reagálni...
Eszter, ha olvasol: én azért jó nyaralást kívánok Neked! :)

benci

Benci: örülök, hogy jobban van Boróka!
Esztert én sem akarom bántani, csak tényleg nem szeretném, hogy az odafigyelés, a másik segítése, a barátságok romoljanak egy-egy rosszul fogalmazott hsz miatt! Csak ahogy írtad, nálam most telt be a pohár! És természetesen jó nyaralást, szép időt és sok élményt kívánok nekik!
magdolnasz

Benci!
Öeülök, hogy már jól vagytok!
Rajtam is van egy 10-es pluszban!
Jól azonosítottál be? Milánt nem mindig én fogtam! :lol: :lol: :lol:

Magdolna, Benci! Egyetértek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Benci:
én is minimum egy 10-es plusszal vagyok....

2 hete vérzem folyamatosan. Érzem, hogyszédelgek már a sok vérveszteségtől.. Szerintetek, ha a tavalyról maradt Ferro Folgammát szedném, azzal nem ártanék ugye? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: az mi? Orvossal beszéltél? Még mindig azt a gátlót szeded???? Te szegény, ezt nagyon kikaptad!
magdolnasz

Magdi
: A Ferro Folgamma vas és folsav. A terhesség alatt azt szedtem,mint vitamin..
Már volt gyógyszerváltás, az Azaliát, amitől akkor véreztem, leváltottuk, most Regulont szedek, és ettől elvileg nem szabadna véreznem.. Ennek ellenére július hónapban összesen 21 napot menstruáltam, és augusztusban eddig végig...

Kép
Kép
Kép
mágnes

A dokival beszéltem, külföldön van, azt mondta, szedjem ezt a ciklust be, és a következő ciklust is szedjem, nézzük meg, hogy jövő hónapban is vérzek -e.. Simán fogadnék rá, hogy igen....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, vas szerintem mehet, max. szorulásod lesz...
Hát Neked tényleg kijut mikuból, én abbahagynám az összes gyógyit-bár nyilván, dokidra hallgass-, mondjuk én soha nem is szedtem semmit, és már biztos, hogy ezután se fogok...

benci

Enikő: köszi a linket. Azért ezek közt barátibb árú kisautók is vannak. :wink:

Mágnes: nem hinném, hogy a vas ártana, sőt!

Kriszti: Ági?????

Benci: örülök, hogy jól van a lánykád!!! :lol:

Lucus: anyum autója sincs még kész. Tudod, egy nap különbséggel törték össze őket. Már ő is tök ideg emiatt.
Jó pihenést nektek!

Meghalt Cseh Tamás? :cry: Ó, szegény!

Depresszióról még egy szót: egyik barátnőm rettentően szégyellte. (olyan közegből jött) Inkább nem beszélt róla, csak egyre inkább begubózott. Nem fogadta el a segítséget. És mindig visszazuhan. Ezért szerintem mindenképpen jobb beszélni, írni róla. Már attól felszabadul az ember, ha megoszthatja mással a problémáit. Legalább is így gondolom.

krisz78

Csak futólag olvasgattam, de látom sok fontos dolog történt.

Két gyors reagálás az olvasás előtt:

MÁgi, továbbra is javaslom hogy próbálj meg minden nap napi 500 mg C vitamint szedni a gyógyszer mellé, segíti a fogamzásgátló felszívódását! Nekem sem oldotta meg teljesen ugyanezt a gondomat, de legalább a vérmennyiség csökkent jelentősen tőle.

Rólunk:
Nagyon köszönöm az aggódásokat, azóta nem volt újabb véres kaki, és hálisten minden más tekintetben is jól vagyunk. A lehetséges okok:
- K vitamin hiány (elhagytuk a hozzátápi kezdetén, de ugye Ágnes alig hajlandó bármiből is 1-2 kanállal enni.. lehet ez kevés volt)
- valamilyen fertőzés
- allergia
Most elhagyunk mindent amit az elmúlt napokban evett Ágnes (viszonylag) újdonságot, és hétfőn megyünk saját dokihoz.
kisbogacs

Kriszti:
éppen ma kezdtem el újra szedni a C vitamint, eszembe jutott, amit anno írtál :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Benci, hogy van Borka?

Krisz, b..szus, hogy te milyen csinos és szép vagy.. :shock: Komolyan irigykedem :oops:

Húsevőmanó Vió :lol: :lol:

Kata
, muti képet a terep-kocsiról!

[quote]T írta:ényleg! Ágnes az első lépegető topik-babánk?

Nem, nem, Vickybabe álomszép Levi babája azt hiszem több mint egy héttel beelőzött minket :D No és már alig várom a híreket Alexről, tuti ezer csodára képes már a "topik elsőszülöttje" :D

Tetyk, gratula az üléshez és a jó étvágyhoz :)

Batkata, Borcsa nagyon ügyes, gratulálok! Tapadókorongok
:lol: Ágnes is imádja rágni az ágyrácsot :)

Judica :cry: :cry: :cry: :cry: én is olvastam :cry: :cry: :cry: :cry:

Hajrá, kicsi Zille, ne is állj meg! Be kell mászni az egész lakást :wink:

Cseh Tamás: nem tudtam... Sajnáom szegényt :cry:

Eszter, konfrontáció, "ál-depi", tapintat, tolerancia:
Nem is tudom mi a jó szó a témára, ezért próbálkoztam ennyivel :oops: :oops: :oops:
Sajnálattal írom le, de nálam is kissé betelt a pohár.
Először még régen, a hozzátápinál (de akkor azt is tudtam, hogy én viszont a másik véglet vagyok, és az én nézeteimet is tolerálta a többség).
Másodjára az "autózás" témánál (de akkor ugye mindannyiunkból ki is jött egy-két felháborodott mondat...)
Harmadjára a napokban...Csak felületesen tudtam olvasgatni az elmúlt néhány napban, így az "ál-depis" konfliktust először nem is láttam. Láttam viszont azt a tapintatlan viccelődésnek szánt tanácsot, hogy MÁgi tegyen a főzelékhez anyatejet. De aztán láttam MÁgi hihetetlenül intelligens és türelmes reakcióját is, és akkor még mindig úgy döntöttem, nem ártom bele magam a dologba... Most viszont már nem nagyon tudom megállni. Tökéletesen egyetértek Bencivel abban, hogy a csapat kollektív iq-ján és toleranciáján múlik ilyen esetekben a topik további sorsa, s hogy ez alapján hallgatnom kéne. Azonban azt sem tartom helyénvalónak, hogy a fél társaság szabadkozni kényszerüljön és magyarázza a bizonyítványát egyetlen meggondolatlan csapattárs miatt.
Összegezve a fenti zagyvaságaim: Eszter, sejtem hogy nem sokat fog érni a szavam, de azért mégis megpróbálom, és szépen kérlek: Figyelj oda egy kicsit jobban, hogy mikor kinek mit írsz és milyen stílusban. Ne rontsd el a csapat jókedélyét és összetartását. Gondolom, ez neked sem érdeked.
kisbogacs

Még egy utolsó mondat: mivel Eszter épp nyaral, és nem biztos hogy olvassa majd ezen hsz-eket, én úgy tartom tisztességesnek, hogy mikor visszatér, felhívom rá a figyelmét külön. Nem szeretnék a "háta mögött kibeszélés" hibájába esni.
kisbogacs

Hello Lányok!

Köszönjük a hóköszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok :) . Olyan fura, hogy már 7 hónapos a kis rosszcsont, hiszen most született.....
Képzeljétek állandóan feláll, mindenhol, mászik odaér a fotelhoz feláll, a szekrénynél, az ágynál mindenhol viszont visszahelyezkedni a földre nem tud. Áll, remeg keze lába és sikít........olyankor rohanunk "megmenteni" a seggreeséstől....írtó édesen csinálja :lol: :lol: .

Kriszti: Örülök, hogy Ágibaba jól van.....gondolom, hogy megijedtél...én is megijedtem volna. Remélem ez csak valami "múló" kis gond volt nálatok....

Eszter beszólás, "kitalált probléma": Hát én idáig csak annyit reagáltam rá, hogy Batkatának egyáltalán nem kell "magyaráznia a bizonyítvány". Így is gondolom. Ha tudunk egymáson segíteni az a legnagyobb dolog amit tehetünk, ha nem tudunk de meghallgatjuk egymást az is nagyon sokat jelent, de beszólni és megbántani azt akit amúgy is bánt most az élet nem lehet. Semmilyen körülmények között sem lehet. Nehéz élethelyzet, nehéz periódus....minden érző, érzékeny ember életében van sajnos, Katának is, nekem is, nektek is.....az élet ilyen :wink: . Ha Eszternek nincs ilyen akkor ő szerencsés...de egyetértek, meggondolatlan és sértő........annak ellenére, hogy feltételezem nem szándékosan csinálja.
ÉN is találva éreztem magam a "beszólása" miatt, életem legnehezebb részén vagyok túl (legalábbis eddigi legnehezebb részén), én nem vagy csak nagyon ritkán beszélek róla pontosan azért mert már nagyon sok ilyen jellegű beszólással találkoztam....és már automatikusan védem magam ezektől. Ha nem adom ki magam nem vagyok támadható alapon.....sajnos az ember rákényszerül.....Az emberek jó része tapintatlan és "túl egyszerű" ahhoz, hogy "belehelyezkedjen" más ember életébe legalább egy fél perc erejéig és mutasson némi empátiát......
Nem hiszem, hogy érdemes az ilyen jellegű beszólásokkal foglalkozni, azt hiszem, hogy itt azért már nagyjából "ismerjük" egymást, így tudjuk helyén kezelni a dolgokat :wink: . Tudjuk kitől mire lehet számítani...

Képzeljétek tegnap este óta a nyakamon van egy sáv ahol iszonyú érzékeny a bőröm, ahogy odanyúlok olyan mintha késsel szúrkálnák és a fájdalom egészen belenyilal a fülembe meg a vállamba....állati fura!!! És a fülem mögött mintha lenne egy megnagyobbodott nyirokcsomó....el nem tudom képzelni mi ez!!! Ha így marad megmutatom orvosnak mert szörnyű rossz érzés, szerintetek milyen dokihoz kell ezzel menni? Fül-orr-gége? Neurológia?

KépKép
peni

Peni, lehet hogy igazad van, sőt. Már sajnálom, hogy nem fogtam be a csipogómat :oops:

Boldog hófordulót Zéténynek!

Elsőként legalább körzetivel beszélni? Egyetlen nyirokcsomó van megduzzadva?
kisbogacs

Sziasztok!

Enikő!
Nem volt szándékomban megríkatni Benneteket!!!! :( Az ölelést köszönöm!
A könyvet megnézem, melyik könyvtárban mennyiér adják..., kiveszem. elolvasom (ha lesz egy kis szabadidőm... ;) )

Benci!
Örülök, hogy Borka jobban van!
Hát igen, a kollégáim csak energiagombócnak hívtak, amíg megkeserítettem az életüket mindenféle rendezvénnyel... ;)
Magyarországon 1987 óta vagyunk, Budapesten 1995 óta élek (Jesszusom...!), most a Ferencvárosban (rálátunk a MŰPA fényeire esténként: piros este, sárga este, lila este, nemzetiszín este, színváltós este... ;) )

Cseh Tamás: tüdőrákja volt :cry: Szegénykém! Nyugodjon békében!

Topik: tényleg kár lenne, ha ez a jó kis összetartó, tényleg barátkozós csapat szétesne. Kell a belső kontroll, na, akárhogy is fáj az embernek, tényleg tisztázni kell a dolgokat. Szerintem ez még mindig jobb, mint egymás háta mögött, a gép, az egér és a klaviatúra mögé bújva sunnyogni... Ahogy anyukám mondaná: jobb, ha az ember szemébe mondják: Egyen meg a medve! ;)
Nagyon szeretem Bennetek azt, hogy tudom, érzem, ŐSZINTÉK vagytok, s ez így van jól! Egy csapat vagyunk együtt vártuk a babókat, együtt szurkoltunk, együtt bátorítottuk egymást, meghallgattuk egymást, stb. stb.
S remélem, az a későbbiekbne is így lesz.
(Jajjj, ez most nagyon csöpögött, de ténlyeg így érzem. 8) :oops: 8) :lol:

tetyk! Te gyimesi vagy? Ha nem akarod nagydobra verni, hol lehet Téged zargatni, küldd el privát üziben!

Na, enyim harmadik gyerek kismacska lett! Nekem meg zúg a fejem. hol Julcsa, hol meg Borcsa vinnyog valamiért... (Még jó, hogy nincs egy Marcsám ráadásként...;) )
Főznöm kéne a pasiknak, a fiam lencselevest rendelt, meg milánóit. Lassan itthon lesznek, neki kellene állnom összedobni a cuccot.
Az apjuknak meg csinálok valami zőccséges keveréket a tésztához, oszt jól van... :D
Julcsám a boltban kért magának májat, jó sok szívvel, sőt, a bácsi külön szedett ki szíveket neki, mert azt jobban szereti, mint a májat. Na azt kapta ebédre... Meg is ette mind az utolsó "húscafatig"... :)

Amíg itt verem a billentyűzetet, Borcsa "művelt" nőszemély lesz: ma megnézte az Egri csillagokat, a Lúdas Matyíit, de ha jól emlékszem, a Gyűrűk urából is lehetnek emlékképei, sőt, a Büszkeség és balítélet, valamint az Értelem és érzelem BBC-s feldolgozásait is meg kellett nézze. Szegény gyerek! No nem baj, jön haza az apja, együtt majd megnézik a Critical Mass és a fotózz.hu oldalait, a bátyussal Star Wars játékot fog játszani, a Julcsival meg öltöztetőset az egyszevolt.hu-n...

Na, tényleg elmegyek főzni, nem lesz kaja a "medvéimnek"

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

peni!

Szerintem is a háziorvost hívd fel, úgyis őneki kell "beutálót" adni, vagy nem?
Nem kaptál huzatot?

Na megyek, tényleg nem lesz kaja. Átadom a gépet Julcsinak...

Este még jövök, addig jók legyetek! ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kriszti: egy másodpercig ne bánd, hogy elmondtad a véleményed!!! Ha úgy érezted mondani kellett akkor úgy is volt:-). Jól tetted, legalább nem marad tisztázatlan kérdés :wink: .

Egy nyirokcsomót érzek igen...de csak gondolom, hogy nyirokcsomó, egy csomó...de idáig nem volt ott....
Tavaly nyáron volt egyszer nyirokcsomó gyulladásom....hát nem volt egy nagy élmény...az is hasonló érzés volt...legalábbis úgy emlékszem. Tavaly kaptam rá valami homeos bogyót...de nem emlékszem már, hogy mit...3 nap alatt elmúlt minden bajom.
Holnap megkérdezem a háziorvost, igazad van.

KépKép
peni

HÁt Kata pont ezen gondolkodtam egyébként hogy nem voltam -e olyan helyen ahol erős volt a klíma vagy ventillátor vagy huzat.....a fura, hogy csak a bal oldalamon érzem. Olyan féloldalas...ez utalhatna arra, hogy valóban "huzatot" kaptam........

AZóta újabb sérülésem van...nem vettem észre Zéténykém játékát egy ilyen kemény műanyag rágóka....és tök merőlegesen ráléptem...hát ne tudjátok meg. AZóta úgy fáj a talpam, eszméletlenül fáj....
Na jól van nem picsogok itt tovább...annyira sajnálom magam , hogy estig még tuti rámjön 4-5 féle tünet, betegség :lol: :lol: .

KépKép
peni

Mági: a vassal rontani biztos nem ronthatsz a dolgokon.

Peni: szerintem is háziorvos. Lehet, hülyeséget kérdezek, de nem csípett meg valami?

Kriszti: de jó, hogy Ágnes jól van! A csipogódat pedig ne fogd be! Értelmes, szellemes emberek véleményét jó olvasni!!!!!!

Batkata: mostmár maradnak a fiúk otthon?

Móni, Hanna, Vcrane, merre vagytok???
magdolnasz

Peni: ilyenkor kell gyorsan lefeküdni :D
magdolnasz

Én éppen ezért mondtam a napokban, hogy jó kis csapat vagyunk, mert higyjétek el, nem egy topicon ment volna a vérremenő csata egy egy ilyen vita során. Az egyik vita kirobbantja a másikat, egymást sértegetik, és a vége őskáosz...
Ezért szeretek ide járni,mert itt kultúráltan meg tudjuk mondani egymásnak az ellenkező véleményünket.Na de ehhez is " jó anyag" kell. Remélem ez így is marad :) (most mindjárt a fiamak fogok kultúrálatlanul véleményt mondani, állandóan nyavajog.... :evil: )

peni:
nem voltál mostanában megfázva Olyankor is szokott duzzadt lenni a nyirokcsomó... Azért egy dokit én minden képpen megejtenék...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: nem lesz itt semmi konfliktus!!!!!! Szeretjük egymást, ez a ritkaság a mai világban!
magdolnasz

Peni: nekem is egy oldalon szokott lenni ilyen duzzanat, csak közben a fülem is szokott fájni. Nekem a huzattól.

Édes lehet Z., ahogy áll reszkető lábakkal. :lol: Képzeld egy baráti házaspár kisfiát is így fogják hívni. Úgy veszem észre, egyre népszerűbb ez a név. Pedig a te Zétényed előtt nem ismertem ilyen nevű kisfiút.

Akartam tőled kérdezni, mert te már előrébb vagy a hozzátápival, hogy csirkemájat te már adtál Zéténynek? Ádám csirkemellet és pulykát már kapott, úgy tudom most a máj következhetne. Vagy még ne?

Mágnes: írtad, hogy B. csak gyümiket akar enni. Én ma Csöre tippjét hasznosítva, rizzsel dúsítottam Á.-nak a barack-körtét uzsira. Totál eltelt vele, nem lett olyan hamar éhes. Egy marékkal turmixoltam össze.

krisz78

Magdi: a férjem is pont ezt kérdzete. Nem tudom...nem éreztem, hogy megcsípett volna bármi, nyoma sincsen de a fülem mögött akkor már ez a csomó mint egy mogyoró...

Krisz: nekem is fáj a fülem...az volt az első tünet, arra ébredtem hajnalban, hogy fáj a fülem.... Huzat? Magától múlik?

Tényleg Zétény lesz a barátotok kisfia? EJJ DE JÓ ÍZLÉSÜK VAN :lol: :lol: . Én sem ismertem ZÉtényt soha, most a SOmának van új ovistársa aki Zétény.:-). Mondjuk nagyon sokáig SOma nevű kisfiút sem ismertem a sajátomon kívül aztán egyszer elmentünk egy ismerősünkhöz ahol számunkra addig ismeretlen párok voltak. AZ enyémen kívül 4 kisfiú volt még, a 4-ből 3 SOMA volt. Az én Somám volt a negyedik. Döbbenten néztük egymásra a szülőkkel...mindenki azt hitte ritka nevet adott a fiának....HÁT
:lol: :lol: :lol: .

Hozzákaja: HÁt Krisz, megmondom őszintén, hogy én nem vagyok nagyon jóban a májjal....így Zétény még nem evett, eszembe sem jutott még. Soma is volt szerintem legalább 1 éves mire evett...talán az anyámnál.
Zétény idáig csirkét, pulykát evett és tegnap evett ebédre egy üveges Hipp kaját amiben borjúhús volt vegyes zöldségekkel (a cimkéje szerint ezt 5 hónapos lehet adni). Szóval ennyire jutottunk idáig, májról nem tudok referálni.
Ha adsz Ádinak meséld el mit szólt hozzá. Ha bejött neki adok én is Zéténynek. HOgyan fogod adni? Megfőzöd a májat úgy mint a húst? Vagy párolod? Vagy üveges kajára gondoltál?

KépKép
peni

Peni: először üvegessel próbálkoznék. Láttam van olyan 5 hós, hogy csirkemáj-alma. Aztán, ha bejön, jöhet a házi kaja. Van Tefal párolóm, én abban szoktam a husit is, a rizst is, meg a zöldségeket is párolni. Néha főzöm is. Mikor milyen kedvem van.

Fülfájás: 2-3 nap alatt szokott elmúlni, de addig rá sem tudok feküdni. Sajnos ez nekem kamaszkorom óta gyakran előjön.

krisz78

Peni: fülfájásra melegített sót tegyél pamut zokniba és rá a füledre!

Krisz: de jó, hogy mondtad, hogy van üvegben is máj! Melyik gyártóé? (Én annyira nem szeretem a májat, hogy a szagát sem bírom)
magdolnasz

Magdi: ha jól emlékszem, a kecskemétiben. Nem vettem még én sem, de láttam. Én meg nagyon szeretem a csirkemájat. :wink: Rántva, ubisalival, petrezselymes krumplival.

Peni: most láttam az ismerősök friss képei közt az iwiwen a képeiteket. Nagyon szépek vagytok! Hova akarsz fogyni???? :shock: Tök csinos vagy. A gyerekek szerintem nagyon hasonlítanak rád.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.08.09 18:07-kor.

krisz78

Krisz: köszi!!!! Majd megnézem. Nagyon rendes az én dedem, a legolcsóbb, Univeres kaja jön be neki :)

Mági: ma Nórának körte-őszibarack-pulykát adtam. Bencének ilyet próbáltál? Nagyon csúszott neki, meg a kukoricás-krumplis csirke is.
magdolnasz

Jó estét!

Borka már félórája alszik...az est fénypontja számomra :) Igaz, még hátravan az elsőszülött ágybadugása, de az már semmiség ahhoz képest, amit a lányom művelt ma...nem is nagyon emlékszem ilynre, reggel 6-tól este 7-ig folyamatosan nyávogott, kb.2x 20 perc alvással megszakítva...millió dolgot akartam ma csinálni, semmi se lett belőle :evil:
Kriszti, köszönöm a kérdésed-és persze többieknek is-jól van már a lány, ez a mai hiszti gondolom már csak a foga, ja, nem is mondtam, kint van az első fogunk :lol: Most kínlódik a másodikkal :(
Örülök, hogy Ági jól van, és csak vaklárma volt a csúnya kaki :)

Batkata, egész CV-t írtál nekem :lol: '87-ben? Hú, az nem lehetett semmi bátorság akkor :roll: Én csak 8 éve folyamatosan, de előtte már éltem-laktam-tanultam itt sokat, sok helyen...
Májat-szívet én is szeretem! :) Meg a zúzát is :lol:

Tegnap bevásároltam én is husis bébikajákat-észrevettétek, hogy az Univer az ára mellett abban is szimpibb, hogy csak 6 hótól ajánlja a húsos főziket-holnap kezdjük mi is...

benci

rizst nem próbáltam még, de mostanában amennyit bevág a fiam gyümiből, ki kell bírja vele a 3 órát.. :) Ma uzsink: 1 körte,1 őszivel és sárgadinnyével. Ikeás kistál csurig tele, Bence 5 perc alatt betermelte... :)
Holnap cukkini próba lesz :lol:
Van egy gyanúm a zöldség nem evésre.. Mi van, ha a fiam a krumolit nem szereti?? Rájöttem, hogy minden zöldséget krumplival sűrítettem, és egyet sem próbáltam nélküle.. Úgyhogy holnap krumpli nélkülpróbálkozunk, háta...

Májas kaja Univeres van, sütőtök sertásmájjal.

Kép
Kép
Kép
mágnes

krumoli: természetesen nem új fajta zöldség, hanem krumpli :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja, Batkata, "Egyen meg a medve!" :lol: Ez nagyon jó, használni fogom! :lol:
Mági, egy próbát megér, bár a krumplinak elég semleges íze van :roll: Nem lehet, hogy inkább túl sűrűre csinálod neki? Elvileg a sárgarépát meg kéne egye legalább, az tiszta édes :roll:

benci

sárgarépa kérdésben az Anyjára ütött... :oops: :wink: én sem vagyok hajlandó megenni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni: most néztem a képeidet a wiw-en. Tündériek a fiúk!!!! De ha azt mondod, hogy az a fotómodell szőke lány Te vagy velük, soha többé ne panaszkodj a súlyodra!
magdolnasz

Sziasztok!

Már megint lemaradtam, de már becsatlakozom, ma megvolt a keresztelő, fiam hozta a formáját... sikongatott, aztán el akarta venni a paptól a könyvét, majd elkezdett nyavajogni. Az egész nem volt 20 perc... :D

Mivel most jutottam ide, a depi témához, meg a kitalált bajhoz még hozzászólnék. Sajnos nekem is volt (van) ilyen jellegű problémám, elég érzékenyen érintett ez a dolog. Személy szerint nekem eszem ágában nem volna ilyen bajt kitalálni magamnak. Igazából ezt tényleg csak az tudja, hogy milyen, aki átélte már. Én azt szoktam mondani, hogy adnék az életemből 5 évet, ha soha többé nem jönne vissza.
És egyetértek a témában még előttem szólókkal!

Enyém gyerek mindent megeszik, eddig nem igazán volt olyan kaja, ami nem ment. Ehhez képest most 7 kiló. :roll:

Mági: nekem egyik ismerősömnek volt ilyen gondja, számtalan fogigátlót kipróbált, és mindegyiktől vérzett. A vége az lett, hogy a doki azt mondta, hogy valószínűleg nem bírja a szervezete, védekezzen másképp. Én is szedtem régebben Regulont, nekem sem vált be egyébként.

Krisz: a rizst simán megfőzöd, és úgy turmixolod a gyümihez? És milyen rizst? Bio, vagy a sima is jó? (pl. előfőzött tasakos)

Bocsi ha sok lettem... :oops:

Szilvi
Kép
xania9

Magdi - Döbröntére megyünk www.hasik.hu Csak 5 napra de jó lesz kicsit kiszakadni a mindennapokból.

Lányok ne haragudjatok, szerettem volna elkészülni a táblával, mielőtt elmegyek nyaralni, hogy ne maradjon restanciám, de nem lett kész azért felteszem, hogy lássátok hogy alakul.
Továbbra is várom a hiányzó babák adatait és ha bárki bármit akar változtatni azt is. (Mozgás és Értelmi fejlődés még nincs benne bár már elküldtétek/ már aki) Mondjuk azzal amúgy is van egy ki probléma, néha nagyon sok amit be kéne illesztenem, és így vagy kisebb betű kell, de akkor nehezen olvasható, vagy olyan nagy lesz az az oszlop/sor, hogy a tábla lesz kezelhetetlen/áttekinthetetlen, már így is kezd az lenni...

Fotót eddig csak Edit küldött... (bár egyelőre a google doc nem veszi át az xls-ből, de dolgozom rajta)

a link:

http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... utput=html

remélem működik mindenkinél

máj - hát lehet nálunk is csak üveges lesz, max kenyérre kenhető formában eszem meg de azt is évente 2x

Szombaton jövök legyetek jók, pusszi minden babának és mamának!!

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Lucus! Jó pihenést nektek!
Nagyon szuper a táblázat, a mozgás jelöléssel kapcsolatban egy ötlet, ha jónak tartjátok: oszlopokba lehetne írni, hogy kúszik, mászik, felül, stb és amelyik baba csinálja, oda x-et tenni. Szerintetek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Xania: teszel majd képet a keresztelőről? Ne aggódj a 7 kiló miatt, az teljesen jó!!!

Lucus: nagyon jó utat, szép időt és jó pihenést!! A tábla tényleg klassz lett! Szerintem az se nagy baj, ha a mozgás- és értelmi fejlődés nincs benne. Végülis itt leírtuk.
magdolnasz

Sziasztok Lányok!

Annyira hiányoztatok, hogy innen a Zalából is beköszönök! Kaptam Apától 15 percet :)

Nagyjából átfutottam, mi volt az elmúlt napokban, sajnos nincs időm mindenre irni, sőt, leginkább szinte semmire. De egy dolog nagyon szöget ütött a fejembe, amit nem tudok nem megirni, és ez Eszter dolga.

Eszter! Én magam is elég szókimondó vagyok és sokszor nem gondolkodtam, mielőtt kimondtam, ami épp jött. Ezen jó ideje igyekszek változtatni. Természetesen itt a fórumon is vannak olyan dolgok, amivel nem értek egyet, vagy teljesen mást gondolok, pl. korai ételbevezetések, én nem bizok az üveges babaételekben, de ez mind az én dolgom, és ha ki is fejtem a véleményem erről, nem mások számára bántóan teszem. Ahogy a többiek is tolerálják az én dilijeimet, mint együtt alvás Lillával, hogy nagyon óvatosan kóstoltatok, hogy a mai napig kézben vagy cicin alszik el...soha egyetlen beszólást sem kaptam érte a lányoktól.
De Te folyamatosan kivered a biztositékot. Autó-ügy, Máginak tejcsit ajánlgatsz, Batkata...ne haragudj, de önmagában a stilusod bicskanyitogató időnként. Kérlek vedd figyelembe, hogy itt rajtad kivül elég sokan vagyunk és próbálj egy icipicit visszafogottabb lenni, gondolkodj, mielőtt leirsz valamit.
Miért bántasz meg másokat folyamatosan? Nem mindenkinek áll a háta mögött nagy család, anyagi jólét, barátok és satöbbi! Igenis lehetnek problémái a fórumozóknak anélkül, hogy kitalálnának maguknak! Honnan tudod, a közelmúltban kivel épp mi történt? Nagyon kérlek, hogy gondolkodj el!!!!

Más!
Nyaralás: jól érezzük magunkat nagyon! Lilla rájött a medencéjében való pancsolás rejtelmeire, azóta ki sem akar jönni! Még mindig csak alma-barackot eszik, de legalább 1 alma-2 barack simán lecsúszik és még szopizik is utána. A haspók! :)
Szerencsére nincs 35 fok sem, sőt, itt a Zalában sokat felhős. Leginkább fűben fetrengünk, amig Lilla partizánkodik, de olyan jó, hogy nem kell főznöm (csak babahamit reszelnem :), takaritani, bevásárolni...

A nyaralóknak sok-sok pihenést kivánok és persze jó időt!

Erika: sanálom, hogy nem sikerült a nyaralás :? Jártunk igy mi is, bosszantó dolog :? :?

Csöre: irtam sms-t, szólok, ha hazaértünk!

Puszi mindenkinek!!!!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Jo reggelt!

A 7 honapos babaknak boldog hofordulot anyukaiknak turelem,kitartas es energia! :wink:

Kis fiam neveben koszonom a gratulaciokat!

Benci orvendek,hogy jol van Borka akkor most kipihenhetned magad... :wink:

Batkata gratulalok Borcsa talpra allasahoz.Nagyon erdekelne ez a baba-mama klubos dolog ha lennel olyan kedves es felvilagositanal :idea:.Milyen programok vannak,milyen gyakran talkoztok ugy alltalaban hogy folyik le?Szerveztunk volt annak idejen mikor Balazs kics volt de ahogy vissza mentunk dolgozni a frissebb anyukak nem folytatak es most ujra kellene inditani.Hat ha merithetnek uj otleteket a ti foglalkozasaitokbol.Megy privi.

Magnes sajnalak a verzes miatt tudom milyen kellemetlen ilyen sok idon keresztul(harom honapig en is annak idejen mig sikerult megallitani)valami vitamint feltetlenul szedjel hazi modszer de itt ezt ajanlanak a nagymamaid igyal fekete ribizli szorpot ,,jo ver potlo"

Peni javult a nyirok csomod tegnaptol,azert jo megnezetni orvossal.

Magunkrol az en fiam nem szereti a pityokat...(krumpli)ugy szembe burrogta velem,hogy na...mind magyarazom fiam itt ebbol van a legtobb ez az etkeink alapja nem ert a szep szobol :roll: Az ejjel ismet sikerult vagy 3x felkeltenie de legalabb csendesebben sirt mind a tegnap ejjel. Mikor is gondolom hosszabb nyavajgas utan megunva,hogy senki sem bubusgatja(hallottam fel alomba de nem akarodzot megebredni)akkorat kialtot,hogy en ugy kiszokkentem agyikombol, hogy finom habtestem azon modulag ,a foldre eset, magam pedig hatsofelem fajlalvan ,olelem keblemre kisebbik poronytyom

MIVEL ILYEN HOSSZU VALEK MA MAR TOBBET NEM IROK.Varnak a piszkos ablakok szam szerint 12 ...sajnaljatok hatha erot ad :?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Jó regelt mindenkinek!

Elolvastam az utóbbi két nap termését, és már nem is nagyon lehet a hsz témákhoz többet hozzáfűzni.
Örülök annak, hogy itt kialakult egy összetartó és baráti csapat. Nem szeretném, ha ez szétmenne.
Ami a problémákat illeti, szinte mindenkinek van. Hol több, hol kevesebb. (nekem is) A szerencsésebb hamarabb kilábal belőle, de nem mindenki van így ezzel, főleg ha csőstül jön a baj. Ebben a topikban eddig az volt a nagyon szép, hogy az ember szinte gondolkodás nélkül írhatta le a problémáját. Volt, hogy már ez segített egy kicsit. 1-2 megértő hsz is sokat tud már segíteni az emberen.
Eszter ne haragudj, de én is ideírtom, gondolkozz, mielőtt olyat írsz, ami mást megbánthatna. Én is tudok hírtelen mondani dolgokat gondolkodás nélkül, amit azonnal megbánok. Ez itt azért más. Mielőtt elkülöd, el tudod olvasni amit írtál, és a félreértelmezhető dolgokat át tudod fogalmazni, kitörölni stb.
Na én is abbahagyom szegény Eszter szapulását, mert tényleg nincs itt, és nem olvassa. Jó ötlet, hogy szóljunk neki, amikor visszajött, hogy ne a háta mögött történjen minden. Én ezennel saját részről befejeztem a témát.

Lucus: táblához vannak újabb adataim:
kaja: már csak reggel, délben este, éjjel van anyatej (és egyébként amikor kéri ha éppen nyűgös) tízórai: tejpép vagy gyümölcs, uzsonna gyümölcs. (ki fogom próbálni, hogy rízts teszek az uzsis gyümibe, mert nekem sem bírja utána sokáig)
fogunk még nincs
kúszni még mindíg körbe- körbe, de már szédületes sebességgel
Új mozgásunk: ezt Balaton óta csinálja, négykézlábazunk csajok!!!!! :lol: Bár még csak úgy, hogy felkaron támaszkodva, de a lábát már nagyon simán maga alá húzza. És hintázik.
Ezzel kapcsolatban kicsit azért szomorú vagyok, másnak már rég mászik a babája. Bár azért örülök is, kaptam haladékot, és nem kell folyamatosan utána rohangálni.
Ülés: még magától nem ült fel. Megtámasztva, kapaszkodva elég sokáig ül. Egyedül csak pár másodpercig, még keresi az egyensúlyát.
(mikortól kell tudnia egyébként önnállóan ülni??)

Mági, 2 hete vérzel? Én a helyedben beszaladnék a rendelésre akkor is, ha a dokim szabin van. Mire hazaér teljesen kivérzel, és sokkal nehezebben hoznak rendbe. (vérkép ügyileg)
Még mindig olyan gyogyit szedsz amit szoptatás mellé írnak fel? Mert úgy tudom, már nem szoptatod Bencét, és akkor sima gyógyszert is kaphatnál. (általában akkor van ilyen vérzés, ha nem elég a hormon)
Hol van ilyenkor állandó nőgyógyászunkVicky? :lol: Én csak egy mezei szülésznő vagyok. :wink: (tényleg mi újság Velük? Éppen merre kalandozhatnak most?)

Húha, tényleg a hóköszöntések!! Szóval isten éltessen minden 7 hónaposat!!!!
Tehát: Leventét, Esztert, Ágit, Sacit, Zilét, Milánt, Bálintot, Bencét, Violát, Zétényt, Julcsit. És a ma ünneplő Joelt!
Remélem senki sem maradt ki. Ha mégis, akkor sok-sok elnézést kérek!

Tényleg olyan hihetetlen, hogy most már mi vagyunk a nagy tapasztalt anyukák! :lol: (7 hónap tapasztalattal :lol: )
A Balaton tele volt terhes kismamával. Olyan hihetetlen volt, hogy előző évben még én is csak vártam Zsófit.
Volt egy kismama hatalmas pocakkal, megkérdezték tőle, hogy mennyi ideje van még hátra. Mondja, még két hónap. Akkora hasa volt, amekkorával én mentem szülni. :lol:

Judica: sajnálom nagyon, hogy elment. :cry: Bíztam benne, hogy lehet rajta segíteni. :cry:

Nyaralásunk: valaki kérdezte hol voltunk. Zamárdi, Bocskai üdülő. Interneten rá lehet keresni. Szépek a képek az üdülőről. Kár, hogy nem mentünk oda személyesen is előtte. :cry: Mindegy, jövőre sokkal jobb lesz, már lefoglaltam, és előtte meg is náztük. Így nem ér minket meglepetés.

Mi pedig szombaton voltunk megint Balcsin, tegnap meg állatkertben.
A tegnapi állatkert nem indult túl simán. Amikor odaértünk Zsófi már tök álmos volt, és persze nem volt hajlandó simán elaludni. Olyan sírást levert, hogy 10x leizzadtam mire elaludt. A végén már saját magát hergelte. Aztán meg aludt egy órát, vagyis azért többet szerintem, csak nem néztem, hogy mennyi volt.
De olyan édes volt, néha egy picit felébredt, amikor zajosabb volt az élet. Az egyik ilyennél felhúzta a fenekét, és így aludt tovább. Le is fényképeztem. Majd rakok fel képeket. Egyébként is akarok majd a nyaralésról betenni. Jó képek lettek.

Na megyek, mert már sok vagyok nagyon.

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: