Cucka, nagyon jókat írtál, szóról szóra ugyanígy gondolom, érzem.
Egy kicsit irigykedem a babakelengyét beszerzőkre, olyan jó érzés lehet ezt a készülődést átélni. Nekünk sajnos (vagy szerencsére) minden megvan, a hordozótól az utolsó textilpelenkáig. Most is csak két kisruhát vettem, pedig iszonyat sok van itthon, de a filing kedvéért nem hagytam ott.
Kárba mondjuk nem megy, mert ha a lányunk is olyan korán kezdi mint mi, akkor már 8-9 év múlva újra babázhatunk, csak az unokával. Időközben majd eladom, elajándékozom azokat a rucikat, ami esetleg már nem lesz divatos. A napokban a férjem már azon ábrándozott, hogy a kis unokáját hogy fogja majd hintáztatni a mellkasán.
Anita, én is a gyorsaság miatt aggódom, szintén észrevétlenül tágultam ki, mire beértünk a kórházba, már 4 ujjnyira nyitva voltam és fél óra múlva már a kezünkben is volt a 4300 g-mos fiunk. Csak azért indultunk el a kórházba, mert elkezdtem vérezni és nehogy baj legyen. Nem gondoltuk volna, hogy már szülünk, még vitáztam is a szülésznővel mikor megvizsgált és mondta, hogy itt max.3/4 óra múlva baba lesz.

Igazából ezért nem ott szülök ahova tartozom(SOTE), hanem a legközelebbi kórházban (Szt. Imre). A fiam is ott született és milyen jó, be sem értünk volna a SOTE-ra.
Labkat, azért itt szó sincs lopva, rejtett zugokban történő együttlétre!

Nálunk a hitvesi ágy az "A" családi ágy. Persze hogy tud külön aludni egy 2 és egy 4 éves is. De ha senki nem akarja, hogy külön aludjon mert az senkinek nem jó?

Mindegy, nekem már van egy 11 éves lányom, így képben vagyok, ismerem az ok-okozati összefüggéseket és ha nála bevált, mert neki úgy volt jó, akkor a többinél is beválik, ha nekik úgy lesz jó. Lehet születik most egy lányom, aki utál majd velünk aludni, mert zavarja az éjjeli mocorgásunk. Ki tudja...Talán ilyen lesz és akkor külön szobát kap, talán nem lesz ilyen és akkor velünk alszik. Lehet ha velünk alszik már 1 évesen igényli majd a külön szobát, lehet csak 4 évesen érik meg rá. Akkor sincs semmi. De ahogy cucka is írta: nem fogja az ágyunkba hozni a nőjét/pasiját.
Van aki meg azt nem helyesli, ha átmennek éjjel/hajnalban a gyerekek és a szülői ágyban ébrednek fel. Ez iszonyat változó és ebben nincs olyan válasz, hogy ez a jó. Mert mindegyik jó, ha mindenkinek jó.
De ez ahogy cucka is írta, meddő téma.
Gabi! Ó, az iskolakezdést ne is mondd! Na, az kész vagyon! Nekünk most új iskolatáskát is kell vennünk, olyan szépet láttam, egy benettont, de mivel nincs itthon a leányzó, nem tudom megmutatni, ugye nekik látatlanban bármit is venni, elég kényes dolog már!
Nálunk most lesz újszülöttes ajándékozás, apróságra gondoltunk, amit a kórházban kapnak meg mikor bejönnek hozzánk. Ez is a kisfiunk miatt van, mikor ő született, a lányom nem kapott. Ő szerintem már elég nagy ehhez.