A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Dorka
én is holnap megyek cukor terhelésre! És képzeld el,api most találta ki,hogy süssünk szalonnát.... :shock: Már el is indult tüzet rakni! :lol:
a citromról ne feledkezz el! :wink:

Kata
akkor használd ki api szabadságát rendesen! :lol:

Hogy ti milyen jól álltok babarucik terén.... mi még mindig nem vettünk semmit... :oops:

Na,megyek készítem előa dolgokat,mert minnyá éhen halok! :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, jó szalonansütést, hm, fincsi,fincsi :lol:
Holnap meg jó cukorterhelést nektek Dorkával.

Délután elmentünk ide a helyi aquaparkba, csak apa csúszott,nekem csak fürdőjegyet vettünk, de azért élveztem, olyan fura volt a vízben lebegni nagy pocival, röhögtünk is egy csomót.
Én voltam a nagy ámbráscet a strandon.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Edina: már mindent kikészítettem! :D
Én a tegnapi bográcsolás maradékából ettem, az sem egy diétás kaja...

Kata, azt azért nem hinném, hogy hasonlítasz egy ámbráscethez.... :lol:

Látom, ma nem volt a csapat valami aktív, remélem mindenki nyaral, pihen.

Azért szép álmokat mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Edina, Dorka, kitartást holnap a cukorterheléshez, minden rendben lesz.

Kata, én sem hinném, hogy ámráscet lennél.

Látnátok csak engem, nagyon elszaladt velem a ló. Olyan vagyok mint egy kismalac. Képek teszek fel, ha visszajöttünk Prágából.

Krisztinaa, remélem, kigyönyörködted Magad a kisruhákban. Nagyon aranyos Anyukád van. Edina, nyugi, még nekünk sincs szó szerint semmink. De tényleg semmi az ég világon, amit Babunak vettünk volna. Tegnap voltunk a Tescoban, de a párom elrángatott a kisruhák mellől, hogy még nincs itt az ideje. Szept. -től szabad vásárolnom.
Anyukám délután felhívott és neveket olvasott fel az Utónévkönyvből. Elfelejtette elküldeni a Húgommal a könyvet nekem, így akart kárpótolni, aranyos volt, de nevünk még nincs.

Mindenkinek szép hetet kívánok!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
No én aktív lettem volna tegnap, ha nem száll el ismét a kisregényem...(tudom, menteni kellene, de ki gondolná)

Zsuzsi, jó utat nektek ismét. Én már nagyon rég jártam Prágában, de imádtam. Egy hetet voltam anno és mindent megnéztünk, amit terveztünk, igaz Prága környékére már nem maradt idő. Annyira jó a hangulata az egész városnak.

Kata, ne szomorkodj, én Las Vegast mondtam le júniusban, ráadásul úgy, hogy Apa el is ment egyedül, hogy ne menjen veszendőbe az utazás.
Kérdezted, hogy megy a házimunka kisgyerek mellett. Nos, volna mit mesélnem...én mondjuk szerintem tök bénán oldottam meg az egészet. Blani másfél éves koráig semmit sem tudtam csinálni ha ébren volt, pedig nem nagy alvó. Rengeteg anyukát kikérdeztem ebben a témakörben, és arra jutottam, hogy hellyel-közzel ez a normális. Van persze, aki első látásra nagyon ügyesen megold mindent, de ha közelebbről megnézi az ember, a gyerek rovására. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, (mert a gyerek balhézik, hogy vele foglalkozz) ugyanakkor azért neki is érdeke, a tiszta lakás, kaja, tiszta ruha stb. Majd meglátjátok nagy szerepe van ilyenkor Apucinak.
Nekem sokan modják, hogy Blanin nagyon látszik, hogy sokat foglalkozom vele, és az,hogy boldog, kiegyensúlyozott kárpótol a poros polcokért és a rendetelenségért a szekrényben. Elég fusztráló volt ez nekem különben, mert korábban olyan rendmániás voltam,hogy még a törölközők is méretre hajtogatva, szín szerint sorakoztak, mint a legjobb butikokban.

Jó lehetett a csobbanás a hűs vízben :) Miért érezzük magunkat bálnának? (amúgy én is)

Edina, Dorka szorítok a cukorterheléshez, nem lesz vészes....:) már megnyugodtam, hogy nem késtem le, csak hirtelen gondolat volt...
A sültszalonnát én is imádom :)

Jut eszembe, Zsuzsi, én is belehúztam. Hatalmas a pocakom és újra híztam is...már +6 kg. A vásárlással szerintem is ráértek szeptemberben...

Kata, köszi a linket, a múltkor kinéztem Blaninak egy poncsót, de egy darab miatt nem volt kedvem rendelni. Erről jutott eszembe, hogy a börzén is kintvan egy csomó angol turis, és nagyon jó árakon. Van olyan, ahol minden 300 forint és márkás, nem kopott dolgok. (nekem mondjuk az ilyen turizáshoz nincs érzékem, nekem ki kell rakniuk vaslva, hogy lássam, de tényleg nagy a választék)
Van kedvetek októberben egy közös börzéhez? Pocaktalálkozó?

Jóga: szerintem szupi, bár eleinte hülyeségnek tartottam, olyan lagymatag izének tűnt, sokáig tartott, míg rájöttem a lényegére. Tényleg nagy változásokat hoz, ha rendszeresen űzi az ember. (Apa szerint továbbra sem sport)

Kriszta, annyira jó nézegetni a kis ruhákat, én is imádom. Most már (tudjuk kislány) elő lehet venni Blani kis ruháit, és beújítani néhány új darabot.

Bugyi: én múltkor vettem párat, de nem vált be, továbbra is tangát hordok, mert azt szoktam meg. (nem szeretem, ha naciban látszik a körvonala) Amúgy nem hiszek a hasleszorításban. Akkor az izmok nem dolgoznak. Én az intimtornát preferálom, bár egyelőre elméleti szinten...azért kinéztem egyet itt a környéken.

Zsuzsi, mi nem költözünk, csak átalakítás lesz. A lakás elég nagy, de egy szoba és 1 fürdő kivételével minden egy tér, és most már szükségünk van külön hálóra és gyerekszobára.
Anyukád nagyon aranyos, biztos nagyon kíváncsi már az unokája nevére.:)

Edina, Dorka jelentkezzetek, hogy mi volt...

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Edina, Zsuzsi, jó, hogy nem érezhetem magam "egyedül" a feledékenyek körében... engem viszont nagyon zavar, bár igyekszem elviccelni. Remélem, hogy nem végleges állapot :)

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Túléltem! :lol:
Egyébként ne volt semmi, simán lecsúszott, vittem egy jó kis krimit és olvasgattam.

Reni, én is kiváncsi vagyok, hogy fogom megoldani a mindennapokat a baba mellett. Azt hiszem, kicsit könnyebbnek látom a dolgot, mint amilyen a valóságban lesz... :shock:
A lakásotok biztos szép lesz!

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Megvolt nekem is!
a citromra nem volt szükség,mert szőlőcukros vizet adtak,sztem simán iható volt,csak a torkomat,meg légycsövemet marta szét a tömény édesség. Meg van az eredmény is. éhgyomri 5,0 terhelt 7,3.
a védőnőm szerint ez tök jó,csak édességgel kell vigyázni,nem kell mindennap zabálni.... :lol:

a szalonna sütés jól sikerült,de én csak a zsiros kenyeret szeretem,de sütöttem mellé virslit is,meg jól behagymáztam... :shock: és szinte éhesen álltam fel a tűz mellől,mert nem mertem jól lakni,nehogy megint begörcsöljek. Ennek ellenére a kaja nagyon fini volt,és jól is esett!

Zsuzsi
mi is csak szeptembertől vásárolunk.... :wink:

Kata
mi meg lemondtuk a nyárról horvátországot,szeptemberről Kanadát,és lemondtuk még a téli másik tengerentúli utunkat is... enm baj,majd jövőre bepótolunk mindent! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Örülök hogy mindenki túlélte a cukorvizsgálatot :)

Ami a takarítást illeti én már kezdek beleszokni,nagyon tisztaság mániás voltam,de mióta feküdnöm kell,csak a legszükségesebbet csinálom.Nagyon nehéz volt megszokni,de legalább már a babás időszak nem fog zokon esni.Egyébként meg a lakás van értünk,nem mi a lakásért.

Mi szép lassan mindent beszerzünk,nem akarom az utolsó 2 hónapra hagyni.Azt akarom hogy érezze hogy itt már minden rá vár.Olyan büntudatom van amiért tavaly semmit nem vettünk Petrának.

Irigylem a Pestieket,mert állítólag a baba outlet nagyon jó árban.

Kép

Kép
krisztinaa

Dorka, Edina, örülök, hogy túl vagytok a terhelésen.
Tegnap sokfele jártunk, este meg a szomszédaink voltak nálunk grillezésen, elég hulla vagyok és teljesen beállt a derekam.
Asszem ma pihenőre fogom..

Kicsit megijedtem, egy ismerős lány tegnap megszült és szeptember végére volt kiírva, a pici 43 cm és másfél kg.

Majd jövök, ha tudok,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt, lányok!!!
Először is üdv a visszatérteknek:) vagyis Beanicnek és Szilvinek, na meg Krisztinek! Írjatok, ha van időtök. Bár akinek második baba, azt megértem, hogy nincs sok ideje-kedve írni.

Zsuzsinak meg nagyon jó utat Prágába (bár már elindultatok, gondolom, és hátha ezúttal nem vittetek laptopot...) Meseszép város. Remélem, ott is lehűlt egy picit az idő.

Megjöttünk tegnap Balatonfüredről, gyönyörű volt minden, csak bámultam, hogy milyen szép hely.
Valaki felvetette, hogy bálna vagy ámbráscet, és miért... hát:) én is annak érzem magam, tudom, hogy normális, sőt, nem is tartom csúnyának, de azért mindig meghökkenek, ha meglátom magam egy tükörben. Nagyon jól esett viszont lebegni a vízben. (mintha a babának is jól esett volna).

Pár témához: Szilvi, én is voltam néhányszor abban a zuglói jógastúdióban (ha a Padmára gondolsz), kismamajógán, szombaton, és szerintem nagyon jó. Tényleg ,szerintem se sport, de mégiscsak jól megmozgat. Nekem sajnos nem mindig megy a ráhangolódás (lelkileg, stb.), pedig azt hiszem, az legalább olyan fontos eleme lenne, mint maguk gyakorlatok. De nem adom fel.

És egy elegáns témaváltással: bugyi.
:P
Azt hiszem, Kata írta, és egyetértek vele, hogy ilyen melegben nagy bugyi... az minimum három réteg a hason (kismamanadrág+bugyi+felső (amiből én gyakran két réteget hordok), hát... talán majd ősszel. Addig a régieket használom, bár néha le-lecsúszik. Kicsit furcsállom ezt a hasleszorítás-dolgot (amit a plasztikai sebész mondott)... akkor ha mondjuk nagyon szűk nadrágot hordok, van esélye, hogy a combom is karcsúsítható? (na jó, ez csak vicc)

Drukkoljatok nekem mára... a főnököm kitalálta, hogy rám sóz valami értelmetlen (de marhára stresszes, frusztráló stb.) új feladatot arra a néhány hétre, amíg még ott vagyok. Hosszú magyarázni, hogy miről van szó, lényeg, hogy az egésznek semmi értelme, a cég számára se (mert amit eddig csináltam, abban többéves tapasztalatom volt, és van is munka dögivel, amit meg most akar velem csináltatni, ahhoz nem értek, és már meg se tudom tanulni...
Ma kell vele megbeszélnem a dolgot. Ahhoz képest, hogy az ő felesége (3. hónapos várandós), már most kijelentette, hogy ő max. az ötödik hónapig dolgozik (szintén irodai munka), rám abszolút nincs tekintettel (mármint a főnök), úgy tűnik (csak azért, mert aránylag jól viselem a várandósságot). Na mindegy, végülis a főnököm, nem a férjem... Hálistennek :oops:

Bocs, hogy regényt írtam.
Szép napot mindenkinek!

Pusz
Móni
monke

Reni, Kistarcsa tényleg közel van/lesz hozzánk:) majdnem szomszédok leszünk. Figyeltem, hogy a kórház csak pár HÉV-megálló tőlünk. Már nem váltok, de belegondoltam, hogy mennyivel jobb lenne odamenni, mint majd naponta bevánszorogni a SOTE-ra CTG-re...

Remélem viszont, hogy valamilyen szinten majd tartjuk a kapcsolatot november után is, esetleg akkor már élőben. (játszótér?

:P )

M.
monke

Sziasztok,

Edina, Dorka, jó nektek :) Örülök, hogy minden rendben volt. Nem is emlékszem már a normál tartományra, hogy mi között kell lennie az értékeknek.

Kriszta, igazad van ezzel, hogy a lakás van értünk, de a gyakorlati megvalósítás azért kemény tanulási folyamat volt...

Kata, vigyázz magatokra, ezek a fájdalmak mindig figyelmeztetések tényleg. Mi is itthon grillhusit sütöttünk tegnap :)

Edina, nagyon elhatározott vagy...én sosem bírnám ki, hogy éhesen keljek fel az asztal mellől.

Legyen szép napotok, és írjatok!

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Móni, már pont hiányoltalak, de jó, hogy jöttél:)

Most rohannom kell inget vasalni Apának, de majd jövök még.
Kitartás neked a munkához. Ezek a főnökök! (én is tudnék mesélni)

Pusza,
R

Kép
Kép
34372

Reni
nagyon muszáj volt! ha nem akartam megint túlélni azt az iszonyatos méh összehúzódásokat,amik 2 percenként jöttek, akkor nem szabad telezabálnom magam... Főleg meg kint sütött jó kis füstös dög nehéz kajákkal. Ja,és a dokim mondta,hogy ilyenek lesznek a fájások is. Mármint ezek azok voltak. na,ezután beszartam rendesen...már előre félek a szüléstől,hogy megtapasztaltam a fájdalmat! :oops:

A cukor terhelésnél meg 7,8-ig jó az érték.

Kata
jó pihenést!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na itt vagyok!

Móni, örülök, hogy jót pihentetek és visszatértél.Nahát, nagyon kedves főnököd. :?
Csak annyit csinálj, amennyit bírsz!
És egy picit sajnáltasd magad, tarts pihenőt, ha lehet!Akkor talán észbe kapnak!

Edina, igen, ezek a nehéz kaják, szörnyen megterhelik terhesen az embert,én is észrevettem.
Meg a gyomrunk is összsment, egy kajálásra kb fele annyit bírok enni, mint régen, és most már a kívánósság se jön rám.
Fájások, hm, kegyetlen, az igaz,nekem ugye volt már benne részem sajnos és ráadásul oxitocinnal beindítva...
De az egyébként igaz, amint megszületik a baba, minth elvágnák a fájdalmakat, abban a percben és ez nem csak a boldoságtól van.Nekem nem volt kinek örülni sajnos, de megszűnt minden görcs és fájás rögtön.
És a fájdalmaknak egyszer vége.
Szóval ne aggódj emiatt.

Takarítás, hát, az az igazság, nálunk az új házban sok teendő van még babuci megérkezéséig és mivel márciustól itthon vagyok, kötelességemnek érzem, hogy én tartsak rendet és tisztaságot(ha már a a kaját úgy rendelem :-( ), ne szegény férjem napi 9-10 óra munka után.
Sajnos én is tudom, hogy nem mi vagyunk a lakásért, de arra is rájöttem, ha felgyülemlenek a dolgok, csak magunkkal szúrunk ki.

Reni, nem hiszem, hogy olyan nagy rendetelenség lenne nálad, mint ahogy leírtad, meg neked anyukád is ott van a közelben,gondolom segít.
Tényleg, Blanit viszed majd bölcsibe vagy oviba?
Taliról/közös shoppingról már volt szó,szerintem mindenki benne van, aki a közelben lakik :lol:

Kriszta, egyetértek a babaholmik időben való beszerzésésvel, én sem akarom az utolsó időpontra hagyni.
Jövő héten elkezdek kiságyat és pelenkázót nézegetni.

Tényleg, ki milyen kiságyat és pelenkázót akar?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Mi olyan kiságyat veszünk amihez hozzá van építve a pelenkázó.
Kicsi a szoba,túl sok lehetőségünk nincs.Meg így olcsóbb is.30.000ért láttam ilyet.Külön a pel komód viszont nagyon drága.

Kép

Kép
krisztinaa

Kedves Kismamik!
Bocsánat, hogy idepofátlankodok, de szeretném eladni babakocsinkat! Talán Nektek megtetszik!
Köszönöm a türelmet!

Ez egy Casualplay S4 babakocsi:

Kép Kép Kép Kép Kép

A háromkerekű S4 Casualplay babakocsi, egy igazi terepjáró A dupla 360° bolygósítható központi kerékkel, felülmúlhatatlan a manőverezése. Állítható, masszív kartámasz,5 pontos biztonsági öv, Kivehető betét,Levehető karfa,Nagyméretű alsókosár, esővédő huzat, napernyő UV szűrős, extra bundaszák, vízszintesig dönthető, lapra csukható, termós cumisüvegrató! Bovden fékrendszer!
Apró sérülése, hogy a tolókarba gyermekem beleharapott...de nem szembetűnő,javítható! Mindössze egy évet használtuk!
A modell új ára volt a tartozékokkal együtt 170.000 Ft.
Én alku nélkül kérek érte 60.000Ft-ot!

Kép
h.bogesz

Sziasztok,

Monke: igen, a Padmára gondoltam. Még nem döntöttem, hogy mikor fogok járni (mármint hétközben vagy hétvégén), de nálunk általában a szombat zűrösebb.
Tegnap voltam a Brendonba. Sikerült egy újságból kuponokat szerezni, így pár dolgot olcsóbban meg tudtam venni. Szóval az első holmik megvannak :D
Már én is túl vagyok a cukorterhelésen, hál'Istennek 4,5 lett, ami nagyon jó. Viszont egyfolytában kivánom az édességet. Ez viszont gáz, mert már folyamatosan hízom. A heti 1,-1,5 kg plusz azért sok egy kicsit.
Ja, és az augusztusi Kismama újságban írják, hogy lesz október 17-én babaexpo, a Hungexpo A pavilonban. Találkozó?

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Ma lovardában voltunk pacikat nézni (délelőtt még nem esett).

Kata, igyekszem rendet tartani, amennyire tudok. Ígérem, hogy nem panaszkodom többet emiatt :) Anyukám igaz itt van, de van dolga bőven, alig van itthon. Ő ápolja a 95 éves nagypapámat a testvéreivel, Anyu heti 3-4 napot is bevállalt. Ezenkívül még Tesóméknál is van két gyerkőc, ők is igénylik a nagymamát. Ha halaszthatatlan intéznivalóm van, akkor vigyáz Blanira, de egy szimpla házimunka miatt nem szeretem a segítségét kérni. Azt már kihasználásnak érezném. Amíg nagypapi nem esett ágynak, addig több ideje volt neki is, és én úgy látszik nagyon hozzászoktam a jóhoz.

Bölcsis biztos, hogy nem lesz Blani, elvben február végétől mehetne oviba, de még gondokodom rajta, hogy várunk...Ja, a másik meg, hogy azt mondták az oviban, hogy akinek otthon van az anyukája, azt nem veszik fel oviba...Jó nem?

Nekünk sima fenyő kiságy van. Majd összeszereljük. Matracot szeretnék bele. Megnézem az Ikeásat. Ja, a kókuszmatracról olvastam a neten, hogy valahogy vonzza az elektromosságot, és nem javasolják, mert sokkal magasabb töltést mértek a kókuszmatrac közelében. (gondoltam, ez is egy vélemény)

A pelenkázót még nem tudom. Blaninak a fürdőszobában volt egy fésülködőasztal, azon volt egy pelenkázóbetét, de az asztalt már elajándékoztuk. Lehet, hogy egy pelenkázólapot veszek a kiságyra, mert pár hónap után, már úgyis az ágyon pelenkázom. Oda leülhetek én is, és odafér a regiment játék, amivel közben elvan. Tényleg Fleur, Enikő, nálatok hogy volt ez?
Amúgy én is vevő vagyok valami jó ötletre a pelenkázót illetően.

A kiságyon egyébként tetszik nagyon a baldachin :) az olyan babás :)

Edina, a fájdalmakat a szülésnél nem érdemes kikerülni, de ne is félj tőle. (Bagoly mondja....)

R

Kép
Kép
34372

Reni, nem panaszkodsz, bocs ha úgy értetted,nem úgy szántam. :oops:
Csak a közelség miatt gondoltam a segítséget, nekem anyukám 50 éves, még kb 15 évig kell dolgoznia,amúgy ő is bankos, mint te voltál, anyós nyugdíjas, de rákos,rá számítani nem lehet, elvileg most tünetmentes és a 2 dolgot még megfejeli, hogy kb 2 órára tőlünk laknak.
De nem akarok panaszkodni,mert mi választottuk,igaz a munka miatt,hogy felköltözünk.
Sajnálom a nagypapádat,anyukádnak sem lehet könnyű.
Ovi dolog, hm,eddig csak olyanról hallottam,hogy bölcsibe nem mehet,ha az anyuka otthon van egy másik picúrralMarha jó,mit ne mondjak!
A gyerektársaság és szocializáció miatt pedig szüksége lenne rá Blaninak.

Matrac,Reni, én sem hiszem,hogy kókuszmatracot veszünk, ikeás sultan matrac is jó lehet szerintem.Baldachin nálunk is lesz,olyan kis édes tényleg.

Én is gondolkodom,hogy most kombi kiságyat vegyünk vagy külön kiságyat és pelenkázót,ami később komódként funkcionálna.

Szilvi, na és miket vettetek?
Milyen akciók vannak?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

sziasztok!

kiságy
én mindenképpen külön kiságyat szeretnék,és egy pelenkázós komódot. a matracot illetően és csak jókat hallottam eddig a kókuszmatracról. Valszeg,sőt biztos,hogy mi is azt veszünk. Baldachin nekünk is lesz... :D

Szilvi
grat a jó cukor eredményhez! de nem túl alacsony ez egy picit a terhelés után? igazából nem értek hozzá,csak nekem egy kissé kevésnek tűnik.

Kata
egy házban mindig van mit csinálni/takarítani függetlenül attól,hogy új vagy régi! :lol:
egyébként én is úgy vagyok vele,hogy kötelességemnek érzem,hogy a lakás mindig makulátlanul tiszta legyen. Ne,de ezt ne úgy értsd,hogy tisztaságmániás lennék,mert attól még én túlságosan távol állok!

holnap reggel megyek védőnőhöz. Csak azt nem értem minek kell ilyen gyakran járni....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Kata: az aug-i baba magazinban vannak brendon kuponok. Azokból használtam el párat. Főleg ami bejött, hogy 18 eft helyett 12 eft-ért lehet venni játszószőnyeget. Azt a fajtát, amikor ráfekteted a babát, és fölötte van egy félkör, amiről mindenféle színes izé lóg le. Amennyire utána tudtam nézni, ez ennyi pénzért elég normális. Meg volt még babaolló, meg ágynemű, meg csörgő. Meg még néhány dolog, de azt nem vettem.

*Dy*: nekem alapból 3 körül van a vércukrom, szóval a 4,5 az én esetemben nem túl alacsony :roll:

A kiságyon már én is gondolkodom, de nálunk elég kicsi a szoba, szóval eléggé behatárolja, hogy mi fog beférni. A mi hálószobai komódunk fog átkerülni, szerintem az lesz a pelenkázó is. Csak egy olyan pelenkázó fekvő valamit (nem tudom mi a pontos neve :lol: ) kell rá vennünk.

Szilvi
huszilvia

Edina, elég hasonlóak vagyunk :lol:
A gyerekszobában elég nagy hely lesz, így első körben én is a külön ágy és pelenkázóra voksolnék, de még azt sem döntöttem el, használt vagy új legyen.
Mert ha csak pár ezer Ft akülönbség, akkor inkább új legyen a picinek.
Na jó, azért nem akarok átesni se a ló túlsó oldalára...

Szilvi, tök jó az ilyen szőnyeg!Képzeld, én meg mikor babamagazint veszek, akkor az anyák lapjában vannnak jobb kuponok, máskor meg fordítva. :?
Pelenkázóalátét a neve, ikeában is egész jó van, igaz hófehér.
Cukorral szerencséd van.

Lányok,érzitek mikor nő a poci?mert nekem kb 1 hónapja volt ilyen, majd széthasad, úgy érzem és a köldököm is nagyon feszül.Pedig 2x kenem naponta.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Győzelem!!! sikerült rávennem a főnökömet (másfél óra győzködéssel), hogy hagyjon meg a régi munkámnál, ne nálam erőltesse az újat... hát, nagyon nagy kő esett le a szívemről:)

Lemaradtam közben néhány cukor-eredményről, utólag is gratula, hogy mindenki átvészelte zökkenőmentesen. Ez a 3-as 4-es alacsony érték tényleg furcsa:) Enikő írt nemrég egy hasonlóan kis értéket. Kiderült már, hogy ez normális-e vagy elírás esetleg?

Ja, Edina, nehéz kaja nagyon felejtős nálam is:( vagy azonnali rosszullétet, vagy később gyomorégést okoz... Hálistennek ilyen drasztikus tüneteket, mint méhösszehúzódások stb...
Mindenesetre rettegek, és már rendesen diétázok (hús-saláta, levesek, joghurtok, ilyenek...) - az egyúttal az emésztésemet is megindítja valamelyest.

Takarításra-rendtartásra visszatérve: minden elismerésem azoknak, akik lelkiismeretesen és rendszeresen művelik, tény, hogy egy nagyobb házban van is munka elég:( Na de én olyan kisgyerekes házat még nem láttam, ahol ne lett volna rendetlenség.

Ez az óvoda-dolog szemétség... úgy gondolom, hogy a bölcsi (mondjuk 1 évesnek) még inkább szükségmegoldás, de az ovi, az szerintem minden gyereknek (és szülőnek) érdeke, nehogy már ne vegyék fel...

Kismama-újságokról jutott eszembe: barátnőmtől kaptam egy Kismama magazin különszámot (tavalyi), a kezdő kismama 214 kérdése vagy vmi ilyesmi, elég normálisak a kérdések és a válaszok is. Láttam egy újságosnál, hogy idén is kiadták (ugyanezt vagy hasonlót). szerintem aki kezdő kismama, annak érdemes megvenni.
Én nem olvasom őket általában, túl sok bennük a reklám (és túl szépek a kismamák)
:oops:

Szilvi, ha mégis szombaton mennél jógázni, akkor esélyes, hogy találkozunk. Van valamilyen babahordozó-tanfolyamuk is, azt hiszem, elnézek egyre (már olyanoktól is hallottam, hogy inkább hordozni érdemes a babát, főleg télen, akikről nem is gondoltam volna, hogy "vevők az ilyen alternatív megoldásokra".

Találkozásokra visszatérve: én benne vagyok az októberi bababörzében, egyébként meg arról is volt szó (és valóban sokan akartak csatlakozni), hogy összejövünk augusztusban és elmegyünk együtt babaruhát nézni (Pesten).
Amondó vagyok, várjuk meg Zsuzsit, és vessük fel újra a témát. Ja és arról nem volt szó, hogy hová menjünk.

Krisztina, neked boldog névnapot!!! (kicsit megkésve).

Még egy amatőr kérdés: kiságy és pelenkázó kombinációjáról van valakinek képe? szerintem én még nem láttam olyat... És: mivel jobb, mint ha külön lenne? (az árán kívül, persze)..Ja és egy kiságyat hány évesen nőnek ki?

Üdv mindenkinek,
Móni
monke

Móni, ha Zsuzsi visszatér,mindenképp beszéljünk a taliról.
Örülök,hogy a főnököt sikerült lebeszélned a tervéről.
Kombi kiságy,nekem ilyen tetszik:
https://ssl.teszvesz.hu/item659694274_6 ... ml#gallery

Ha van elég hely a szobában, lehet külön is a pelenkázó ami később komódként funkcionál.
Van, aki másfél évesen már nem kiságyban altatja a gyereket és van akinél 3 évesen is abban alszik,változó.

Na megyek tanítani, aztán fordítanom kell, ebédet főzök és megint tanítok, ma tényleg nem sokat leszek. :oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Szilvi, pont már nem láttam tegnap az írásodat, én is erre a börzére gondoltam... akkor majd visszatérünk a témára

Kata, pont nem tudtam letölteni a képet a kiságyról, később majd próbálom még.

Móni, nem te írtad múltkor a bölcsőt? Mi a helyzet vele, én ezen gondolkozom még (igaz ez csak pár hónapra megoldás, mert nekem csak a kicsik tetszenek)
A kiságy használatának ideje tényleg sok mindentől függ. Pl. olyantól is, hogy gyerek súlya, mert elég nehéz egy 1,5 éves gyerkőcöt ki-be rakni, ha pl. elaludt. Vagy esetleg igényli,hogy mellé bújjál, a kiságyban nehéz megoldani. Biztonsági szempontok is bejátszanak, pl. önálló-e annyira, hogy egyedül felkeljen, ha esetleg a szülők még alszanak stb. stb...de ez majd jön magától. Vannak amúgy olyan ágyak is, amit később át lehet alakítani (leszedni a rácsot stb.) Mi kaptunk egy kiságyat, így nem sokat gondokodtunk, kb. 1,5 évesen kapott Blani gyerekágyat.

Köszi-köszi, amit a takarításról írtál. Jó tudni, hogy mindenhol ez a helyzet, és tökéletesen egyetértek. Főleg, ha még kis játszótárs is jön, percek alatt taccsravágják a rendet. Az is nagy eredmény, ha kosz nincs :)

Az ovikérdésben teljesen igazatok van, és ha úgy látom, hogy szüksége van társaságra, mindenképp elintézzük, hogy felvegyék, (akár hazugság árán is). Azt viszont nem szeretném,hogy ezredikként kerüljön be egy 20 férőhelyes csoportba, ott nyomorogjanak, verekedjenek összezárva, aztán meg hazahordja a sok vírust kistesónak. (ennél jobb dolga van otthon) Sokat agyalok rajta, de igaziból a gyakorlatból derülne ki, hogyan érzi magát. Mindenképp csak délelőttre vinném. Idén egyébként elkezdik az ovik kibővítését, jövőre elvileg jobb lesz a helyzet. (ezt csak mellékesen jegyzem meg, mert már úgyis regényt írtam, hogy ide Kistarcsára több tízezren költöztek ki a városból az utóbbi években, de az ovikat, játszótereket elfelejtették hozzáfejleszteni)

Móni, a hordozó szerintem annak válik be, aki hajlandó kipróbálni. Nekem sem tetszett ránézésre, pedig szupi. Én mindig egyet tanulok meg aktuálisan a kötési módszerekből, aztán pár hónapig azt használom. A neten is vannak képekkel ilusztrált módszerek...

Szép napot!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Én megint eltűntem kicsit!
Kipróbáltam a gyöngyösi kórház vendég szeretetét :cry: hát szó se róla nagyon ragaszkodnak az emberhez!
Megint volt kis barnázásom bementünk a sürgőre de az ügyis doki nem engedett haza. Pedig mindent rendben találtak uh-n méhszájjal vérkép vizelet stb. Nem tudni mitől van néha ez a barnázás.......... Én másnap haza könyörögtem magam a dokimtól, de ez az egy éjszaka is nagyon hosszú volt nem is laudtam egy szemet se folyton itthon járt az agyam hogy apa hogy boldogul Annával. Úgyhogy most jobbára fekszek egész nap. Nem szeretnék még egyszer kórházba menni.

Vigyázzatok magatokra, ahogy tudok jövök olvasgatni!! és megpróbálok majd írni is mindenkinek!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!!

Enikő,sajnálom hogy kórházban voltál,még jó hogy csak egy éjszakát,és szerencse hogy minden rendben.
Feküdj sokat!!!!Nekem is előfordul barnázás,de én tudom hogy a polip csinálja mikor rájön.

Köszönöm a névnapi köszöntöt.

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő, vigyázz nagyon magatokra!Pihenj sokat!

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő, jó pihenést, és remélem, többször nem ijeszt rád ez a barnázás:( még jó, hogy nincs komolyabb oka. Tényleg tüneményes viszont Anna (most láttam, hogy raktál fel róla képet wiw-en:)

Reni, nem tudom, hogy írtam-e bölcsőt, mint konkrét opciót biztos nem (nincs még semmink, lakásunk is csak októbertől), takán annyit, hogy egy ismerősömnek van, és imádja a kislánya,úgyhogy talán majd megörököljük.

A hordozóval az egyetlen gondom, hogy rettegek, hogy nem tudom rendesen bekötni:( és hogy egy újszülött baba még annyira törékeny.... egyébként nagyonnagyon szívesen hordoznám/hordoznánk majd.

Kata, a kiságy-kombináció nagyon aranyos:) még soha nem láttam ilyet.
Azt hiszem, én mégis inkább különállót veszek majd, mert a pelenkázó később simán jó fiókos szekrénynek. Valahogy csak elfér:)

Pusssz
M
monke

Sziasztok!

Enikő, nagyon sajnálom, hogy megijedtél, a fekvéshez kitartást, remélem jól birod.

Kiságyat, pelenkázót kapunk a sógornőméktől, úgyhogy nem gondolkodunk rajta.

Móni, gratulálok, hogy sikerült meggyőznöd a főnöködet! :D

A bababörzében benne vagyok!!!! :D

Lányok, a héten annyit alszom, hogy az már borzasztó! Reggel kilenc előtt nem bírok felkelni és délután is alszom 1,5-2 órát. Ez normális?

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást.
Én hülye írtam egy szakértőnek itt a neten hátha mond valami okosat.......hát így kezdte: ez vetélésnek lehet az előjele..........most aztán már totál beparáztam!!!!!
Írtam neki hogy szokott nyilalgatni a méhszájkörül, meg a combomnál egész fent. Most erre gondolt vagy a vérzésre???

Úh bocs hogy panaszkodok itt nektek! De nagyon idegesít, hogy ezt írta.!!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Nyugi... a doki, aki megnézett a gyöngyösi kórházban, biztos jobban látta volna.

Minden lehet a vetélésnek a jele, de nem tudom, miért ez az első, hogy ijesztgetik az embert. Főleg látatlanban. :(

Lehet, hogy a védőnőknek az ilyen netes szakértők ellen kellene buzdítaniuk, nem a fórumok ellen. Nem csoda, hogy idegesít, hogy ezt írta.

Szerintem a legjobbat tetted, amit tehettél, bementél a kórházba, megnéztek, rendben találtak, biztonságból bent tartottak, ennyi.

Dorka, hát az augusztusi shoppingolásban benne vagy?:)
monke

Enikő, egyetértek Mónival!
A kórházból nem engedtek volna haza, ha nem gondolnák úgy,hogy minden rendben!
Mindenre ezt írják egyébként tényleg, hogy fenyegető vetélés.
Pihenj és nyugi!
És ne nézegesd fórumon kívül a netet, én is majdnem begolyóztam tőle a múltkor :evil:
Fogadj szót nekünk,ok?:lol:
Anna nagyon kis cuki,puszilnivaló az iwiwen.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Köszi csajok!
Igazatok van!
Tényleg nem kéne ennyit olvasgatnom. Pedig az elején meg is fogadtam, hogy nem fogok.

Puszi nektek!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Enikő, szerintem sem engedtek volna haza, ha csak egy apró jelét is látják vetélésnek. Jól teszed, hogy szigorúan veszed a fekvést. Most minden más ráér, biztosan Anna is meg fogja érteni. Megnéztem én is a képeket, nagyon kis helyes :) Mekkora haja van!:)

Móni, lehet, hogy azt írtad csak,hogy szeretnétek, vagy tetszik a bölcső. Még én sem vetettem bele magam a témába. Előbb meg kell terveznem az átalakítást...
A játszóterezésben persze benne vagyunk...már tudok 1-2 jó helyet :)

Kata, megnéztem a kis Márkot is a fotón. Nagyon kis édes :) Ti ki tudtatok venni, valamilyen jellegzetességet a vonásaiban, hogy kire hasonlít? Milyenek voltak a méretei? Ha jól emlékszem, ugyanakkor voltunk.

Milyen vásárlásra gondoltatok? Hol? Van valami konkrét hely?

Dorka, a szervezeted jelzi, ha pihenésre van szükséged. Nincs ezzel semmi gond. Pihenj csak, amennyi jólesik.
Nálam amúgy ez változó, van,hogy pár napig mormota vagyok és Blanival együtt kelek, fekszek, de van, hogy napokig szinte semmit sem alszom. Mondjuk nekem alapban kicsi az alvásigényem.

Kriszta, hogy telik egy napod? Miket szoktál csinálni?
Polipra nem emlékeztem nálad...mitől lehet és milyen gondot okozhat?

Edina?

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Reni, anno még beszéltünk egy közös shoppingról/kismama taliról, akik itt a közelben laknak, augusztusban.Időpont és hely nem lett még egyeztetve.

A babában magamat/magunkat egyáltalán nem ismertem fel, és szerintem a 4D ilyen korán még eléggé elhúzza a képet,nehezen, 1-1 másodpercre kivehetőek a vonások.
Amúgy épp aludt is, de a bal kezét ugyanúgy a feje fölé emelve aludt, mint az apja. :lol:
Talán egy pár héttel később kellett volna mennünk, amikor már jobban látszik.
De megynyugatásnak nekem nagyon jó volt, hogy megint végignézték alaposan, tudod.

puszi,

jó éjt

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Az UH képen én egyáltalán nem tudtam kivenni a baba vonásait... de nekem is az volt a lényeg, mint Katának, hogy lássuk alaposan, és meggyőződjünk róla, hogy minden rendben van.
A vonások később még annyit alakulnak úgyis...

Dorka, mostanában hálistennek én is tudok aludni...szerintem talán az időjárás is az oka, hogy kicsit hűvösebbek az éjszakák.

Reni, a bölcsővel az a gáz, hogy vagy szereti a baba, vagy nem, érdemes lenne egy kölcsön példánnyal kipróbálni szerintem.... az ismerősömnek a babája mindig abban alszik el. De pl. nálunk a kiságy mellé már tuti nem férne be (max a helyére)... így is úgy tervezzük, hogy az új lakás egyik szobájába költözünk be, babástul, ágyastul, stb.

Enikő, Kata,
Nálunk már alapból túlparáztatják a kismamákat... 12. ultrahangon automatikusan ráírták a leletre mindenkinek, hogy 'veszélyeztetett terhes', kórházi zárójelentésen 'fenyegető vetélés'... nem kell e mellé még netes szakértő is:(

Büszkén jelentem, megvan/meglesz az első babával kapcsolatos cucc!!!
Rendeltem egy kékcsíkos hordozókendőt (nagyobb méretben, hogy az apukája is tudja majd hordozni a babát).

Hálózsák-kötésbe is belekezdtem, de annyira meleg volt az utóbbi időben, hogy nem volt energiám foglalkozni azzal a vastag gyapjúfonállal:)

Szép napot mindenkinek,
Móni
monke

Móni, örülök, hogy elkezdted a gyűjtögetést :lol: .
Honnan rendelted a kendőt, majd írd meg lécci!
Én most egy kengurura licitálok, szerintetek érdemes kengurut venni?

Apropó licitálás, lehet hogy jól ráfaragtam, hétfőn elutaltuk a pénzt amiket megynyertem aukción és a cucc még sehol!
Nagyon mérges vagyok!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, én végül innen rendeltem.
http://baba.fuggoagy.hu/hordozokendo.php (ez itt a reklám helye:) a lagúna kéket). remélem, küldik is.
Ha nem, én is nagyon mérges leszek..

Én először ilyen Mei-Tai (?) féle kengurura gondoltam (mert azt jóval egyszerűbb használni), de ha jól tudom, a kendő az egyetlen,amit újszülöttnél is javasolnak. Csak megtanulom valahogy megkötni. JA, meg azt is olvastam, hogy téli babáknál különösen jó a hordozás, mert egyúttal melegítjük is a babát:)
monke

Hali!!!

Reni a polip nem okoz gondot,csak néha barnázgat,majd szülésnél leveszik.Konkrétan semmit nem csinálok itthon.A lakás nem nagy,így takarítani nem kell állandóan,főzni nem szoktam csak néha.De eltelnek a napok.Film,net,hímezek.Inkább itthon fekszem mint a kórházba.

Sajnos én nem tudom elképzelni a hkendőt,hogy szeretném.Inkább a babakocsi.Főleg télen,kabát alá,fölé???Ha alá,hatalmas kabát kell,ha fölé,akkor már inkább ő melegít engem.Biztos jó mert van ismerősöm aki szereti,de nem látom hogy kényelmesebb mint a babakocsi.Nálunk max apa hordozná.
Szerencsére tömegközlekedéssel nem járok,vagy gyalog vagy kocsival.

A 3dvel kapcsolatban,van akinek van szeme hozzá van akinek nincs.Mi pl gyönyörűen láttuk mindenét,anyósom viszont semmit nem tudott kivenni belőle.

Hogy álltok pocaknövesztésbe????
Kétségbe vagyok esve,mert körülöttem minden egyidős kismamának nagyobb a pocakja,várom már a nagypocakot :)

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, nagyon szép a kendő,megnéztem, meg ha még beleképzelünk egy édes babát... :lol:
Én még nem döntöttem el, hogy veszek-e, vacilálok vele,éppen úgy mint a pólyával.

Szerintem attól is függ, mit látunk a 3D-n, mekkora a baba, mert Krisztina nálad már 1 kg körüli volt, mondtad is, hogy már párnásodik a drága, mi meg azért Mónival korábban voltunk, az én kicsim 650 gr körül volt és mondta is a szonográfus, hogy még nincs rajta zsírszövet, ezután épül be.

Nekem mindenki azzal jön, hogy milyen nagy a pocim, node máshová eddig egy deka se ment, nem tehetek róla, a hasam meg napról-napra egyre nagyobb.:oops:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, nekem is mondta épp az egyik kolleganőm, (x-edjére), hogy tuti hármasikreim lesznek...
amire elküldtem neki ezt a linket, hogy tanulmányozza, és ennek függvényében szóljon be:) plusz vegye filgyelembe, hogy még két hónapig leszek a munkahelyen, ne mondogassa már napi szinten...

http://velvet.hu/poronty/2009/05/05/nag ... otaskaert/

:)

Azon gondolkoztam pont, hogy mivel tudnám majd próbálgatni a kendő kötését, még mielőtt itt lenne a baba...
monke

Móni, megnéztem, húha, ez vár ránk. :lol:

Játékbabával kipróbálhatnád a kendőt szerintem, hm?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Megint most ébredtem, 2 óra alvás után....

Móni, nem semmik ezek a pocakok! :D
Benne vagyok az augusztusi találkozásban is!

A netes orvosok biztos, hogy alapból a legrosszabb lehetőséget írják mindenre, biztos ami ziher... :? Nem szabad ilyeneket olvasgatni, csak feleslegesen idegeskedik az ember.
Én rajtunk kívül nem olvasok semmit a neten. Mondjuk könyvet sem, pedig azt lehet, hogy lassan kéne.....

Megnéztem a kendőt, nagyon szép színekben van. Majd gondolkodom rajta, beszerzünk-e egyet.

Elmentem a cukoreredményemért, 6,3, tehát jók vagyunk! :lol:

Mindenkinek jó pihenést a hétvégére!

Dorka

Kép
traudorka

Nem riogatásnak szántam a linket:) csak annyira felbosszantott a kolleganőm reakciója, mármint 'hogy hát én biztos hármasikreket várok':(
Dorka, jók vagytok cukorban! :) és jó pihenést.
Szerintem is tök szépek a kendők, kiváncsi vagyok, tényleg küldik-e a rendelést, meg hogy milyen élőben.

Mindenkinek jó hétvégét, elutazom, úh nem leszek hétfőig (egy barátnőmhöz megyek, Mátészalka mellett lakik... 'alig' öt óra az út vonattal).

Pussz
Móni
monke

Sziasztok,
Móni :) jól tetted, hogy átküldted a linket :) Hááát igen, a szülés előtt már ekkorka volt nekem is...a végére már mindenkinek belendül. Amúgy biztos csak jó fej akar lenni a kolléganőd.

A kendők nagyon szépek, nekem majdnem mind tetszik.
Jó utat neked és vigyázz magadra. Jó hosszú vonattal. Nekem Nagypapám lakott arra. (még Mátészalkától a határ felé)

Kata, az én babám is csak 450 g volt az uh idején. Persze, még nagyon kicsik, de én pl. Blaninál így utólag láttam, hogy voltak már az uh-n kivehető jellegzetes vonások. (akkor nem vettem észre)
Milyen kengurura gondoltál? Én mindenképp olyat javasolnék, ha vesztek, amiben elölről és hátulról is lehet hordozni. Kevés olyan van, amit újszülött kortól lehet használni.

Kriszta, azért kérdeztem, hogy miket csinálsz, mert nem mozdulhatsz ki, és nem nagyon szoktál részleteket írni, mivel telik a napod. Kíváncsi vagyok mennyire jön be majd a babakocsi a gyakorlatban :) visszatérünk majd rá jó? Ne aggódj, a 30. hét körül megugrik a pocak :)
Nekem mindenki azt mondja, aki meglát: Naa, most már látszik! Még jó!

Dorka, örülök, hogy jó lett a cukoreredmény, emiatt már nem kell izgulni:)

Nálunk ma vendégség volt. Olaszból voltak itt barátaink + Tesómék. Blanival együtt 6 kisgyerek 1-4 év közöttiek. Volt ricsaj és "rendrakás", de nagyon arik voltak.

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Móni neked jó utat és kitartást.
Ezek a pocis képek, hát, elképesztőek...

Dorka, örülök, hogy jó a cukrod!

Reni, eleged lehett akkor tegnap!Amúgy izgágább volt a kiscsaj, hogy ott volt a gyereksereg?
Hű, nem is néztem, hogy elöl-hátul hordozós kenguru legyen, na majd jövő héten nekifutok még1x...
Köszi az infót.
Igen, babakocsi mindenképp kell az ok, de lányok én annyira félek, hogy nem bírom majd emelgetni, ha pl boltba, gyógyszertárba megyek...Erre lenne ugyebár a kendő vagy kenguru jó.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én az utóbbi napokban nagyon nyűgös vagyok, igaz a házimunkában alaposan túlvállatam magamat, de egyre nehezebbnek tűnik minden,megint nőtt a poci, húzódik, nem bírok feküdni, alig alszom éjjel és még az allergia is gyötör.

Hétvégén nem nagyon leszek, ma megyünk haza a szülőkhöz.

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
megvagyok én is,csak már "megint" nagy munkában vagyunk... :D de ma már készen leszünk elvileg. most az ajtó+keret festésekbe fogtunk bele,csak úgy..... Csak az a baj,hogy a folyosón 7 ajtó van... :? de ma már készen leszünk!!!!
holnap keresztelőre megyünk,úgyhogy tiszta jó dolgunk lesz! :lol:

Enikő
sajnálom a barnázást,de sztem ne higgy a hülyéknek(mármint,hogy vetélés kezdete!) ha gond lenne akkor a doki valóban nem enged haza a kórházból. ja,és a fájdalmaid meg teljesen normális dolgok! nekem is szokott úgy fájni. A dokim erre azt mondta,hogy amikor a hüvely felé,illetve a comb felé érkezik lefelé a hosszanti nyilalás,akkor a hosszanti szalagok nyúlnak,ha kereszt irányú a fájdalom,akkor a kereszt szalagok nyúlnak! Úgyhogy csak nyugi!!!! :wink:

Na,csajok már nem emlékszem,hogy mit olvastam.... :oops:

Akkor a lényeg,hogy gratula mindenkinek a jó cukor eredményekhez!

és remélem,hogy mindenki jól van!

holnap reggel dobok majd egy pocak fotót,mert én is nagyon beindultam nőni! :lol: várom a képeket tőletek is!

jó hétvégét mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: