A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi
Akkor pusztán örülj a tündéri jó és szép kisfiadnak és becsüld meg (bár biztos vagyok benne,hogy ezt nélkülem is megteszed) nagyon anyucidat,hogy segít :wink: Nekem egy pillanatig nem volt segítségem :( :(
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:49-kor.
Vendég

Czigka

Kép
Vendég

Olyan jó nézni a sok-sok képet a gyerekekről :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Legszívesebben mindegyiket megdajkálgatnám... :wink:
Vendég

Kicsidodi
Mi is próbálkozunk napirend kialakítással. Tegnap olyan 3 óránként evett Iringó. Nappal 3 nagyobb alvása volt... Lehet, hogy az időjárás is befolyásolja?
(egyébként én a különféle okos könyvekből vegyítek :wink: )
Vendég

Kép
Vendég

Kicsidodi:Én véleményem a kül. módszerekről:Elolvasod a könyveket egymás után,becsukod,és átgondolod,melyik áll hozzátok közelebb,melyik kevésbé megterhelő,és vagy azt követed,vagy egy kicsit ebből-egy kicsit abból.Mint Sotske.Nem vagyunk egyformák,egy módszer nem lehet jó mindenkinek.(nekem a Suttogó különösen kegyetlennek tűnik... )

Bende apukája:Gratulálok a babához,és sok boldogságot kívánok vele!

Hendegabi:Én szopis melltartót hordok,amit itt ajánlott valaki a fórumon.Bon Prixtől rendeltem,2 db-os csomag,nem is drága.Nem látszik át a melltartó betét sem,jól tart,nagyon erős.Semmi hátfájás!Simát néha hordok,ha ez a 2 piszkos,és nem mostam ki... :roll: Időhiány miatt.Éjjel nem hordok melltartót!Semmit.Pucér vagyok. :D
A Lilivel majd beszakadt a hátam,pedig aludtam,amikor ő is.Most nappal egyet alszom,amikor a Lili is,meg a Lotti is.Akkor össze-vissza melltartóim voltak.Erre nem is gondoltam,lehet,hogy ez volt a baj?

Boo-t várom haza a sztorival,biztos vicces lesz.Este még benézek.

Akkor minden baba kibújt?

Most kezdhetünk jelentkezni a következő babák tervével.Én 2011-ben szeretnék szülni.
Vendég

Sziasztok

Hát nekem nem jött be ez a berakom az ágyba és hagyom ordítani, 5 percenként odamegyek........ Én ezt nem bírtam elviselni. És csak még jobban ordít. Én úgy vagyok vele hogy 9 hónapig ott lapult a pocakunkban, hallotta a hangunkat, szívdobogásunkat, mindenféle zajokat, és most ez megszűnt, érthető ha idekint sír és a közelségünkre vágyik. Én ha sír felveszem, magamhoz ölelem, puszilgatom. Cicin nem hagyom hogy aludjon, ha már nem szopik akkor elveszem tőle, büfizik, és leteszem. Vagy ha igényli akkor fogom, most is aludt gy kicsit a kocsiban, majd felébredt és most a kezemben. Éjszaka alszik a mózesben, csak enni kel fel de rögtön alszik is tovább.

Rékánál csak az vált be hogy velünk aludt. Betti is, Norbi meg csak az ágyában volt hajlandó aludni

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! :)

Na, akkor most kihasználom a következő szopiig való időt és egyrészt reagálok, meg másrész kicsit rólunk írok.
Kezdem az utóbbival. :oops: :oops: :oops: :twisted:
Nem bántam meg a déli szunyókálást. Takarítani ugyan nem tudtam -az a mai napi naív elképzelés tárgyát képezi :roll: ) és tegnapi nap lett volna rá a legalkalmasabb, de nem bánom. Legalább akkor volt egy kis időm pihenni. Hugi ugyanis tegnapelőtt kitalálta, hogy délután végig cicin lenne. Ez biztos jó móka neki, mert tegnap megismételte ugyanezt. Egy órán át folyamatosan rám volt csatlakoztatva és ha nagy nehezen sikerült letenni, akkor negyed óra múlva sírás és kezdődött előről. :evil: (Még ha az apja altatta el, akkor is. Pedig nála szépen elalszik, nem úgy, mint nálam. Ez már Manónál is így volt. Úgy látszik én erre képtelen vagyok. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )
Attól tartottam, hogy az éjszakánk is ilyen lehetetlen lesz, de láss csodát, nem! :shock: :shock: :shock: :P :P :P Szépen elaludt élből,megint csak 2x kelt fel kajálni és most még nagyon nem is kellett eljátszani a szokásos procedúrát, büfiztetni meg hasonlók. :shock: :) :) :) :)
(A fürdést viszont egyelőre(?) konkrétan végig üvolti. Abban bízom, hogy ha jobban meghízik és már ki tud "könyökölni" a kiskádjából vagy pedig együtt fürdik valamelyikünkkel, akkor az majd megnyugtatja és élvezni fogja. (Nem emlékszem már rá, hogy Manónál hogy volt :oops: :oops: :oops: :oops: Azt tudom, hogy pár hetes korától ment már a velem való együtt fürdés)

orsi777!

Gyerekdoki: :D

Mi nem adat(t)unk semmilyen plusz oltást egyik gyereknek sem. (De ezt már írtam többször is, úgyhogy nem ismételném meg újra... :roll: )

nyuszi81!

Azt onnan tudod, hogy a pocija fáj, hogy állandóan húzkodja, kapkodja felfelé a lábait. Nem ismerem az Infacolt sem, de először -szerintem- próbáld meg te is a hagyományos módszereket. :wink:

ikoka7!

A csípőszűrés 6 hetes korban kötelező (ha később kerül rá sor, akkor sincsen nagy vész)

Ezt neked (is :wink: ) mixeltem össze az oltásokról és egyéb okosságokról a 2 gyerek kiskönyvéből (Tök jó, hogy minden évben máshogy néz ki és más a tartalma is :? ) (Bocs, hogy ilyen csálé lett de korán reggel éhgyomorra nem volt érkezésem MÉGEGYSZER egyenesen betenni. Apa is csomót morog emiatt, hogy miért ilyen hülyén csinálja. Mindegy, nem ide tartozik :evil: :evil: :evil: )

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezeket mind a doki néninek kell tudnia (de a védőnőnek sem árt) és ő is adja, az egyik egészséges tanácsadás alkalmával. Előre szól majd nektek, hogy legközelebb ha mentek, akkor már ne érjen váratlanul (legalábbis így kulturált :roll: )
(Ez olyan mint az esküvő: fogalma sincs az embernek, hogy mikor, mit csináljon, de a szertartás előtt elmondják illetve mutogatja is közben az anyakönyvvezető :wink: :lol: :lol: )

lorca!

"Attól, hogy hosszúnak nézett ki, még nem értem az összefüggést a Zsirivel."
Igazad van, nincs közvetlen összefüggés. Könnyű összetéveszteni mondjuk egy bolhával, egérrel vagy kardfogú tigrissel.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Ha hajlamod lenne keloidra, akkor már tudnál róla."
Nem is győztek meg róla... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Csaszis seb:
Ha nem tetszik, érdemes bőrgyógyászhoz menni vele"

Egyrészt bőrgyógyásza válogatja ( :? ), másrészt pedig úgy voltam vele, hogy megvárom a következő szülést és majd utána meglátjuk. És megláttuk. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Tudja valaki, mivel jár az orrtükrözés? "
Egy tükröt tartanak az orrod elé, nem? :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Bocs)

(Tök jó. Megint nem azért sír Hugi, mert valami baja van, hanem mert "elakadt" a kiságyban a nagy ide-oda kúszásban. :lol: :lol: :lol: :lol: )

hendegabi!

"bejelentkezés SMS-ben"
Hű, de modern világban élünk! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:

"Viszont nem merek, csak szopis melltartót hordani, mert azt olvastam valahol, hogy a hagyományos - merevítős cicitartók (aminek van tartása) merevítői megnyomhatnak olyan pontot a melleken, ami gyulladáshoz vezet, illetve a tej pangását, apadását is okozhatja. Részint marhaságnak tűnik, de mi van, ha mégse az???"
Ha JÓ a szopis melltartó, akkor az nem nyom sehol. (De ugyanez vonatkozik a hagyományosra is. :wink: ) Szerintem igenis érdemes beruházni rá. Lehet, hogy két occsó is kijön egy szopis árából (általában 5-6 rugóba kerülnek), de tönkre is vágják a melled, hátad (vagy, ha már tönkre van, akkor csak rontanak rajta :? :? :? )

gabi1!

"Nekem azt mondta a dokink hogy azt vette észre hogy ha a két hónapos kötelező oltással adja be az agyhártyagyulladás ellenit akkor brutál magas láza lesz a gyerekeknek. Így ő azt javasolta, hogy igaz hogy azon a héten 2x kell szúrni, de viszont nem lesz semmi tünete a gyereknek. így nálunk kétszeri szúrás lesz, inkább mint hogy magas lázzal szenvedjen szegénykém, meg ordítson. És a rota ellenit is akkor kapja meg. Arra pedig azt mondta hogy csak hűtve szabad tárolni, olyannyira hogy már a gyógyszertárból is hűtve kell haza vinni, és a dokihoz is."
Ez csak a doki felismerése vagy van valamilyen alapja is? :roll: :roll: :roll: :roll: :?:

Hallásvizsgálat: Manó zárójelentésén rajta volt, hogy nem került rá sor, ezért majd jelentkezni kell később. Amikor felhívtam őket az adott időben, akkor közölték, hogy bocs, de nem jó a kütyü. Nézessem meg máshol. Elmentünk a Tűzoltó utcába (erre sem emlékszem, hogy mikor volt, 6 hónaposan talán :roll: :roll: :roll: ). Csajszi megnézte, minden okés. Aztán hozzá tette, hogy ez ugyanolyan készülék, mint amit a csecsemőknél használnak, de ilyen "nagy" korban már annyira nem alkalmas az esetleges hallás problémák kiszűrűsére.
Hugi papírján egy szó nem esik megint róla. Eszembe jutott, de most már nem érdekel, nem kérdeztem rá. :? :? :? :? :?

6 hetes kontroll: Manónál 7 hetesen lettem megvizsgálva, most 8 hetesen leszek, mert a dokim most van szabim. (Abból a szempontból nem is bánom, hogy ha nem is nagyon, de még mindig gyermekágyazok. :oops: :oops: :oops: :oops: )

marietta1982!

Áááááááá, hogy mindig van valami újabb gubanc kilátásban! Végbéltükrözés egy kicsi babának...?
Hogy milyen erősnek "kellene" lenni a menstruációdnak, nem tudom. De egyrészt örülj neki, hogy visszatért, mert ez azt jelenti, hogy egészséges a szervezeted (nyugi, én sem fogok azért tapsikolni :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: ), másrészt kezdjetek el apára is nagyon vigyázni, mert az kéne csak, hogy még neki is valami baja legyen. :roll: :roll: :roll:

conversano!

Gyógyulj már meg!!!! :( :( :( :( :( :(

kicsidodi!

Nekem fingom nincs a különböző nevelési elvekről, módszerekről. :oops: De amíg ilyen kicsik, addig bizony inkább ők alakítják a te napirendedet, mint fordítva. :twisted: Én úgy vagyok vele, hogy szép lassacskán, fokozatosan, ahogy egyre több mindenre képeset, egyre több mindent értenek én veszem át az irányító szerepet és inkább az én dominanciám érvényesül - a gyerek igényeit figyelembe véve. :!:

"czigka"!

De jó, hogy hallunk felőletek is! Nagy-nagy gratula!!! :D :D :D :D :D

lilisgabi!

Nem mindegyik sztorija vicces boo-nak, de azért akad olyan is. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

07 azt mondtas hogy nem lehet tudni hogy mi, valószínű az agyhártyagyulladás elleninek van valami olyan összetevője ami a másik injekcióban lévővel összeakaszkodik és az okozza ezt a magas lázat és nyűgösséget.
Anyukák mondták vissza jelzésként neki, azóta külön adja és jóval kevesebb lázas gyerek van azóta. Persze kivételek mindig vannak

Kép

gabi1

Czigka

Nagyon nagy gratula

Kép
Kép
orsi777

Íme czigka "ajándéka" :wink:

[quote="czigka"]S írta:czigkaziasztok!
Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok. Már eddig is olvastalak titeket, de nem akartam addig írni, amíg még nagyon pici a baba.

007!
Nekem is van egy fogam, amibe már nincs is fog. Ugyanígy kezdődött, gyökérkezelt, töredezett, de mikor már szinte semmi nem volt, csak tömés, akkor a doki még belecsavart egy csavart és arra tudott építeni egy koronát. A mellette levő két fognak nyertem vele így még egy pár évet, amíg azokat nem kell lecsiszolni, hogy híd legyen közöttük. Egy próbát megér.

Jó pihenést mindenkinek!

Kép
Kép
200907?

Csípőszűrés!

hihetetlen amit írtatok, én nem is gondoltam, hogy ez ekkora hercehurca. :shock:

Nálunk ez úgy működött, hogy már a kórházban mondta a gyerekdoki, hogy Noénak picit le van tapadva a csípője (vagy mittomén valami ott) de semmi gáz, majd tornáztatni kell. De azért mondták, hogy menjünk 6 hetesen csípő uhra. Nem is tudtam, hogy akinek semmi problémája nincs, azoknak is kell menni. :shock: Én is rögtön kértem időpontot a kórházba, ott mondták, hogy szeptemberre van. :shock: Én meg mondtam nekik, hogy nekünk sürgös, mert baja van a csípőjének. (persze tudtam, hogy ez a letapadás nem gáz, de bepróbálkoztam) És hirtelen mégis lett időpont. Amin nem is csodálkozom így utólag, mert tegnap voltunk, és ahogy körbekérdezgettem a többi anyukát, szinte mindenki kettőre, vagy fél 3 ra kapott időpontot. :lol: És a rendelés is csak 2 óra szerdánként. Viszont nagyon gyorsan ment minden, úgyhogy nem is értem miért ez a nagy időponthiány. Csak fél órát kellett várni. Ja! És beutaló kellett amit a gyerekdoki ad, de a mienk szabin van, így egy helyettes adta, aki ráírta még a beutalóra a koponya illetve hasi uh-t is. Úgyhogy azt is megcsinálták. De tényleg hipp-hopp megvan.

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Ezen semmi érteni való nincsen. Ez van. :? :? :? :?

Akkor végül minden oké, ugye?

Kép
Kép
200907?

gabi1! :)

Ezek szerint a kismamákra támaszkodik.

Lányok!
Ez skrisz72 utolsó bejegyzése, tegnapi dátummal (nem tudom, hogy ki emlékszik rá, még a táblickuba is bekerült):

"Hahó, most megyek pihizni! Pár napig nem írok, addig mindenki igyekezzen babásodni!
Babim hozza majd a híreket. Meg persze Nyulasz, ha nem fektetik be, vagy Kata, ha találkozom vele pénteken két fájás közben. Puszi"

Bár nem tudjuk, hogy mi történt tikével, azon kívűl, hogy bevonult a kórházba szülésindításra, más nem szerepelt a táblázatban. Úgyhogy a babavárós táblázatot ezennel MEGSZŰNTNEK NYILVÁNÍTOM. :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Igyexem Bond..

Czigka! Gratulálok!!!
Vendég

Sziasztok!

Már jó ideje nem írtam,de azért olvastam mindennap,de mire végére értem az olvasásnak írni nem maradt idöm!
Eléggé rövidek a nappalok mindennel elvégezni,legalábbis nálunk!

Gratulálok az új bébikéknek,és anyuciknak! :lol: :lol: :lol:
Akkor már az összes babánk megszületett!

Lányok az összes babánk csudaszép!(bocsi hogy nem név szerint írom!)

Rólunk:
Benedek 1 hónaposan 4330gramm és 53cm volt!
Nagyon jó kisbaba éjjel 1X ébred általában 2-3 óra között,és utánna már csak reggel kel!
A hasfájásunk múlóban egyre ritkábban fáj és egyre kevesebbet! :lol:
Igaz jobbára esténként!
Tejci van bőven úgyhogy szopizunk ezerrel!
Napközben már többször van fennt és nézeget is,a pihiszéket most kezdjük használni amin a tükrös macika a kedvence!
Pár napja pedig rendszerint kapjuk a mosolyokat ha beszégetünk vele!
Benedek napközben és éjjel is szépen alszik a kiságyában csak délután rakom a babakocsiba hogy ne kelljen felvennem ha kimegyünk!
Már voltunk a városban is és egyszer a strandon nagyon szuperul bírta!
Sajnos a kiütései egyre erösebbek lettek az egész arca és a feje tele volt hólyagokkal,az orvosunk szerint túl érzékeny a fehérjére!
Tehát semmiféle tejterméket tojást és szójás dolgokat nem ehetek,nehogy késöbb egy olyan erös allergia alakuljon ki nála ami miatt speciális táplálkozásra lesz szüksége! Ha kicsit most odafigyelek akkor hamar rendbejön,ja és a lényeg hogy minnél késöbb kezdjük majd el a hozzátáplálást!
Úgyhogy úgy néz ki hogy nem sok minden van amit ehetek,de nézzük a dolog jó oldalát,lemegy a maradék pár kiló is rólam! :oops:
Hoztam képet is itt 1 hónapos!

Kép
20140328174041

Czigka! Gratulálok!

De jó, hogy írtad Moncsy a kiütéseket! Tegnap óta jelentősen elborította Tomi arcát is a miteszer szerű pöttyöcske. Valami rémlett, hogy fehérje lehet a dologban, de akkor most beszüntetem az esti tejezést, nehogy belobbanjon vagy tényleg allergia legyen. Benedek milyen kis fehér bőrű és jól látom vöröses hajú?

Én nagyon büszke vagyok Tomira, végre egy sötét szemű gyerek!!!! :lol: Mindig mondjuk is, hogy gombszemű! ÉÉÉSS ma rámmosolygott kétszer is.
Azt már le sem merem írni, hogy 3 napos kora óta simán oldalra fordul - igaz csak a kemény pelenkázón- és kedden a hasáról átfordult a hátára. Tegnap is próbálta a nagy hisztiben, de előbb odaértem. Biztos kényelmetlen volt neki hason és a fejével együtt a lábát is emelte és zsuppsz. Szóval még nem tudatos, de a mosoly az az volt!

Éva

KépKépKép
agmano

[quote="200907?"]
írta:
200907? Úgyhogy a babavárós táblázatot ezennel MEGSZŰNTNEK NYILVÁNÍTOM. :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babás viszont van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Vendég

moncsy.78! :)

Benedek nem kis baba! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes! :wink: 8) Remélhetőleg sikerül elkerülni, hogy később akármilyen kaja érzékenysége (vagy más) legyen, mert az adott esetben eléggé meg tudja nehezíteni a mindennapokat...

agmano! :)

Tomi is ügyes nagyon! :D

Áruilja már el nekem valaki, hogy ha Hugi könnyen felébred bármilyen neszre, akkor ezt hogy képes kivitelezni porszívózás közben :shock: :?: :

Kép

Manó mellett világháborút lehetett volna vívni. Nos, úgy látszik ez most nem fenyeget... :(

Kép
Kép
200907?

Sziasztok !

Gyerekem mára teljesen behisztisedett. Egész nap nyüglődik, alig aludt valamit és annyira keservesen sír. Cicin elvan, de az sem mindig megoldás. Most lefürdettem, aztán cici, kicsit ( kb. 10prcig ) jól érezte magát , most megint kezdi. Nem tudom már mit csináljak, eddig egyszer volt egy nap egy kicsit nyügibb időszaka. Lehet megint időváltozás van/lesz ?

15 perccel később...

Megint cicizett, most evett is belőle rendesen, nem csak nyammogta, ééééés alszik. Jaj el sem hiszem...olyan lettem ma , mint egy kifacsart citrom...legalábbis szerintem az így érezheti magát . :D :D :D

Kép
ikoka7

na hogy ez nem jutott eszembe...

Bond : nekem azt mondta a védőnő, hogy ha nagyon hisztis a gyerek, akkor kapcsoljam be a porszívót és hamarosan abbahagyja. Merthogy a pocakunkban jó nagy zaj volt ( szívdobogás, gyomorműködés, stb ), hogy ez megnyugtatja.

Basszus megint sír, hát én mindjárt elmegyek világgá...

Kép
ikoka7

ikoka7! :)

Ígyy legalább te fogsz meghülyülni...holtfáradtan :twisted: :twisted: :twisted:

Lányok!
Már akartam kérdezni: aki most tart a 6. hétnél illetve már túl van rajta, az kinél hogy zajlott? Miben változott a baba? :?:

Kép
Kép
200907?

007,
A porszívó az amolyan fehér zaj, az ilyen nem szokta zavarni őket, de a parkettanyikorgás az egy hirtelen hang, ijesztőbb.

Zsiri...ok, leesett. :lol:

"Megint nem azért sír Hugi, mert valami baja van, hanem mert "elakadt" a kiságyban a nagy ide-oda kúszásban."
Nálunk Szabi volt ilyen kis kukacka. A kiságy egyik végébe kellett letenni, hogy elég tere legyen a mászáshoz, különben nagyon hamar elkezdett vonyítani, amikor a feje a rácshoz ért. :twisted:

Tabati,
Megcsinálták a koponya uh-t is simán? Elvben az már költségtérítéses, itt puffogok emiatt nagyokat.

Módszerek:

Lilisgabi "Elolvasod a könyveket egymás után,becsukod,és átgondolod,melyik áll hozzátok közelebb,melyik kevésbé megterhelő,és vagy azt követed,vagy egy kicsit ebből-egy kicsit abból."
Gabi "Én úgy vagyok vele hogy 9 hónapig ott lapult a pocakunkban, hallotta a hangunkat, szívdobogásunkat, mindenféle zajokat, és most ez megszűnt, érthető ha idekint sír és a közelségünkre vágyik. Én ha sír felveszem, magamhoz ölelem, puszilgatom."

Azt hiszem, ehhez semmit nem kell hozzátennem. :wink: A suttogó érdekes, de annyira nekem sem jött be az elve.

Hendegabi,
Mostanra már csak szopis melltartóim maradtak. :lol: Mindegy, hogy szopis-e vagy sem, csak tartson és ne csak egy kis spagettipánttal.

A garatmandula kivételtől én nagyon félek...azt nem engedem.

Dodi,
Szabi pár hónaposan állt arra rá, hogy este letettem a kiságyba teljesen éberen, kijöttem és elaludt. Azután ez a szokása ahogy jött, úgy elmúlt hónapokkal később, most altatjuk. Natinak meg volt egy olyan, hogy letettem este majd egy fél órán belül iszonyat üvöltéssel felébredt, de szerencsére könnyen meg lehetett nyugtatni. Ez is elmúlt, ahogy jött. Nem te "rontottad el", egyszerűen változnak.
Nálunk az igény szerinti működik. Nevelni meg ráérek kb egy éves kor után.

Agmano,
Nem szimpi ez az orrtükrözés. :? Bár az megnyugtat, hogy ahogy írod, nem szabad, hogy fájjon.
Remélem, nem nőtt vissza az orrmandula és egy polip sem kéne. De hát ki szeretne ilyen nyalánkságokat? :x Nem irigylem Martint a rutinossága miatt, de titeket sem. :?

Marietta,
Ahhoz, hogy a tejtermelő prolaktin leálljon, legalább két hónap kell. Amíg az van, a menstruáció teljesen kiszámíthatatlan. A nagy semmi ugyan úgy belefér mint az, ha minden második héten megjön, vagy az addigi laza napok fájdalmasak lehetnek, szerencsésebb esetben meg fordítva.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megszületett Lilu kisbabája :D ! Dávidnak hívják, és császármetszéssel jött a világra (Nyuszi dokijának segítségével :wink: ).
Apropó Erős Antónia ikreinek is üdv a világban :wink: . (Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de szerintetek nem furi,két ennyire eltérő stílusú nevet válsztani, mint Szonja és Mátyás :roll: . Zsombor és Zsófi sztem telitalálat például :wink: )

Lilisgabi!

Különösen kegyetlen?!?! :shock: :shock: :shock: Én nem értem mit értesz ez alatt :roll: ? Következetesen elítéli a "sírni hagyást", teljesen a baba szükségleteihez igazodik (nem akaratához), és viszonylag rugalmas. Pont azért lett a csaj neve "Suttogó", mert nyugodt, csöndes, magabiztos, és tele van szeretettel. Én elolvatam a könyvet, és legkevésbé sem tartom kegyetlennek! Akkor a Ferber módszerre szavakat sem találsz, ugye? :wink:
Persze lehet vele nem egyet érteni, vagy elítélni,vagy bármi, és ezért is kérdeztem a véleményeteket, csak tényleg nem értem, miért tartod kegyetlennek...
Amúgy alapvetően egyetértek azzal, amit javasoltál! Bár lenne időm többet olvasni :roll: :lol: :lol: . Azért nagyon köszi :wink: .

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat :wink: !

Lányok asszem rájöttem mi a kisherceg baja: nem elég tápláló a tejem :( ! Ennek baromi egyszerű oka van: gyakorlatilag nem eszem :? ! De ez egyáltalán nem tudatos, én nem tudom, miért lehet, de a szülés óta hihetetlenül étvágytalan vagyok, sőt undorodom minden kajától :shock: . Amíg anyu itt volt,mindig szólt, hogy kaja van, vagy a számba adott vmit, de azóta mindig elfelejtek enni, mert éhes nem vagyok egyáltalán :shock: ! Ha eszembe jut, azonnal magamba tömök valamit a kisnyúl miatt, de úgy tűnik ennyi nem elég: tejem van elég, de tök gyenge a színe, és a baba hamar éhes lesz, ezért sírt és nyűglődött szegénykém :cry: :cry: :cry: . Annnnnyira haragszom magamra :evil: :evil: :evil: :( :( :( ! Soha nem csinálok ilyet többet! Ha kell beállítom az órámat, hogy jelezen, hogy egyek! Holnap megyünk anyuval és bevásárolunk,meg telepakoljuk a mélyhűtőt :wink: .

Most a Mazsolám elégedettem szundít, mert lefejtem mindkét ciciből az előtejet, és csak a zsírosabbat kapta kivételesen mindkettőből :D . Szóval sztem tutiez volt a baj! Meg az tűnt fel, hogy kb. két napja megint hígat kakilt, reggel meg hatkor kelt, pedig 4-kor elvileg bekajált....

Szóval tanuljatok a (szarvas)hibámból, és egyetek rendesen: gyakran keveset, minél változatosabban! :wink:
Én most ettem 5 sárgabarit, most meg nekiülök egy nagy adag fagyinak (hihetetlen, de egy porcikám se kívánja :? :shock: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Megettem két szendvicset is, és egész jól esett :D ! Ez is valami :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca!

Igazából azért görcsöltem rá a témára, mert az elmúlt napok nagyon megviseltek, és többször feszült és szomorú voltam, a kialvatlanság és a tehetetlenség miatt! Azt hittem itt kell keresni a megoldást... Most, hogy úgy tűnik rájöttem a káosz okára, mindenek előtt ezt fogom orvosolni, minden mást hagyok továbbra is a saját medrében folydogálni, aztán majd meglátjuk :wink: .
Hát, pusziból nincs hiány :wink: ! Tudom én, hogy minden baba ölelgetni, csókolgatni, simogatni való, na de az enyém az valahogy különösen :roll: :lol: :lol: :lol: . Ezért is gondoltam, hogy talán "elkapattuk..."

Gabi!

Én egyszer próbáltam meg, hogy sírni hagyom: 5 percig bírtam, aztán sírva kértem tőle bocsánatot :roll: ! Nincs az az ég, hogy én még egyszer ez megtegyem!!! Amúgy a Suttogó is azt javasolja, hogy amint sír, azonnal vegyük föl,és nyugtassuk meg, hogy érezze, számíthat ránk, de ha megnyugodott tegyük vissza, hogy ne kézben aludjon el.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi és Ikoka

Nem tudom, hogy van -e összefüggés, de nálunk is 3 hetes kora körül volt Odett nagyon aktív, hisztis, alig aludt, egyfolytában cicin akart lógni. 2 napig tartott, azóta minden rendben vele.
Levelezek a kórházi szobatársammal, írtam neki múlt héten a két napi kínlódásomról a babával. Ő erre azt írta, hogy a védőnője azt mondta, hogy most van egy időszak , amikor megnövekszik az étvágya, és mindig cicit kér, hogy beállítsa magának a többlet tejet, és hagyni kell cicizni, ez kb. 2-3 nap.
Szerintem igaza volt a védőnőjének.

Dodi tessék enni, majd három óránként ezt írom a fórumba, és tudod majd mi a dolgod. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Kicsidodi:Nekem a Lili 10 hónapig éjjel-nappal 2,max. 3 óránként keltett,és így jártam suliba is.Na,gondolhatod,hogy mennyire szomorú,fáradt,ideges,nyűgös voltam,a felszedett 20 kg pikk-pakk lement.(később visszajött belőle a hozzátáplálással...)
Így megértelek,de kérdezted a véleményünket,én meg megírtam.Egyszer már valamin összekülönböztünk,az is pszichológiai téma volt.Lehet,hogy én többet nem adok neked tanácsot?... :roll: Mert utána mindig csak a baj van.Így érzem.

Boo:Hazaértetek?Remélem hazamehettetek,nem sárgult be Miron?

Nagyon jó hírem van,elmentem bringázni,és nem fájt,mondjuk csak 5 km-t,de a Lilit is vittem hátul.Írtam a tervemről a dokimnak,és mondta,hogy nyugodtan lehet,addig ameddig nem megterhelő.Az kb 40 km lett volna nekem,de mindegy... :lol:

Majd csak hétfőn jövök,kicsit nyugis hétvégét tervezek,mert egyedül vagyok 2 napja a lányokkal,hajnaltól késő estig,és brutál fáradt vagyok.Lottival esküszöm semmi baj,szopik-alszik.De a Lili más tészta.Dackorszak.Legyen ennyi elég.És ezt fáradtan elviselni embertpróbálóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! :D És persze hétvégén is egyedül leszek velük.
Vendég

lorca! :)

Fehér zaj: ööööööö...izé...ezt már a múltkor is megpróbálták elmagyarázni nekem, de már akkor sem értettem... :oops: :oops: Megtennéd, hogy elmondod, mint apa a vízfejű hülyegyerekének? :roll: :roll: :roll:

"A kiságy egyik végébe kellett letenni, hogy elég tere legyen a mászáshoz, különben nagyon hamar elkezdett vonyítani, amikor a feje a rácshoz ért"
Továbbá keresztbe fordul vagy kilóg a rácson keze-lába. :lol: :lol: :lol:

Koponya (és egyéb) ultrahang: abból a szempontból "nem kell figyelembe venni", hogy lehet valami kis luk, ciszta vagy bármi, amit találnak, de legtöbbször teljesen ártalmatlan és minden további nélkül kinövi a gyerek.

Nevelési módszerek: ha a gyereked bízik benned és tudja, érzi, hogy mindig számíthat rád, akkor tulajdonképpen "nyert ügyed" van. 8) Az, hogy ezt ki, hogyan tudja elérni az gyerekenként és mentalitásonként változik.

"A garatmandula kivételtől én nagyon félek...azt nem engedem. "
Miért? :shock: :shock: :shock: :?: Nekem is kivették 9 évesen, mert mindig begyulladt tőle a fülem. Azóta kutya bajom (még bele is ugatok mindenbe) :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kicsidodi! :)

"gyakorlatilag nem eszem ! De ez egyáltalán nem tudatos, én nem tudom, miért lehet, de a szülés óta hihetetlenül étvágytalan vagyok, sőt undorodom minden kajától"
Üdv a táborban! Igaz, nem most, hanem még Manóval. Igazából, ma sem tudom, hogy miért. Szerintem csak akkor állt totálisan fejre az összes hormonom. Addig épeszű voltam - mármint a lehetőségekhez képest... :roll: :roll: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tej tartalmassága: hááát, én már hallottam ezt is, azt is. :roll: Az biztos, hogy az eleje hígabb, vizesebb és nagyon jó szomjoltó. Utána jön a "kajás" rész. A táplálkozás (nem) megléte és a sok folyadék fogyasztás tutira befolyásolja a tej termelést. De az, hogy mit eszel... Őszintén szólva, nem hiszem, hogy annak, aki kóbászt eszik szalonnával táplálóbb a teje , mint annak, aki csak zöldségeken él.
De nem értek hozzá. Te viszont nem ismersz véletlenül egy gyerekorvost? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

orsi777! :)

"Dodi tessék enni, majd három óránként ezt írom a fórumba, és tudod majd mi a dolgod."
Az ötlet nem rossz. Már csak az kell hozzá, hogy 3 óránként ránézzen...:mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

007,
Megmagyarázni? Mármint a porszívós dolgot?
A fehér zaj az olyan háttérzaj, ami nem túl erős. Segít annyiban, hogy kioltja az egyéb zajokat, így azok nem zavarnak. Pl este ha van egy szúnyog, az sokkal halkabb, ahogy erősebben-gyengébben zümmög, mégis zavaró. Az utcán, ahol jönnek-mennek az autók, összehasonlítva elég nagy ricsaj van, az mégsem olyan zavaró, mert egyenletes a magasság és hangerő. Csak akkor ugrasz egy nagyot, amikor felvonyít egy mentő. Az agy kiszűri a monoton hangokat. A porszívó elég hangos, az esetleges ijesztő hangokat, mint egy hirtelen nyikorgás elfedi.
mandula: Az első exem gyereke kb 9 lenne. 4 évesen megműtötték és sajnos felszakdt a varrat pár nap múlva, otthon. A kezei között halt meg, a mentők már nem tudtak segíteni.

A pocizajról olvastam valahol, hogy kb 70 decibel.

Kicsidodi,
Lehet, hogy egyik nevet anyuci, másikat apuci választotta.

A tej miatt ne aggódj. Hacsak nem fogytál le annyira, hogy csont és bőr vagy, akkor elég tápláló. :wink: Én sem eszem halálra magam, kifejezetten vigyázok, hogy ne tömjem tele a pocim, Dani mégis hízik kb 50g-t naponta.

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Igen, ingyé csinálták a koponyát is. Nálatok fizetős? :shock:

Dodi!

Érdekes, én is alig kívánok bármit is, pedig azt hallottam ez a második kívánósság időszaka, jól el lehet hízni. Én mondjuk mindig magamba tömök valamit, mert rágörcsöltem picit a tejre. Még rántottlevest is eszem sokat. Állítólag az hatásos.

007!

Hogy mi változott azzal, hogy 6 hetes lett? Ez érdekes kérdés, mert nem hiszem, hogy vannak ilyen vízválasztók, amikor hirtelen történik valami... :shock: Csak azt tudom mondani, hogy Noé 6 hetes korára egyre többet van fenn, abból egyre több(de még nem elég :lol: ) az az idő amikor nem sír, hanem lehet picit játszani vele, és kezd utánanézni az embereknek, mármint követi a mozgást úgy értem. Talán a kezét is felfedezte már, de még nem nézegeti sokat. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Noé a fejét már elég korán forgatta, már lassan kezdi kinyomni magát, hihetetlen erős a nyaka.

Kép
Kép
tabati

Ja!

007!

Minden oké volt a csípőjével, rengeteget mozgatja a végtagjait, szerintem megoldotta maga a letapadást. gyerekdoki is mondta amikor hazahoztuk a kórházból, hogy ha sokat mozog akkor nem lesz semmi baj. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Botond annyira jóllakott, hogy alig akart felkelni fürcsizni, azóta megint evett, és egyből kidőlt :D . Édes kicsikém ki volt éhezve :( ! Na azért kikövetelte ő magának a jussát, nem kell félteni: csupasz súlya 4550g 8) :lol: :lol: :lol: ! Szóval így is több, mint az átlag gyarapodás, de hát nagy igényű a drága, még táplálóbb tejcsit követel :roll: :lol: !

orsi!

Utánaolvastam, és én is pont erre az infóra bukkantam :wink: . Nekünk erre csak rátett az étvágytalanságom :? . Köszi, a figyelmeztetést :wink: ! De most már nem fogom elfelejteni!!!

Ikoka!

Remélem nálatok is rendeződik a helyzet, biztos hogy Zsombinak is az igénye nő, mert gyanusan egybeesik a dolog :wink: . Hagyjuk,hagy "lógjanak a szeren" :lol: .

Lilisgabi!

Akkor félreértettél :? ! Eszembe sincs veled összekülönbözni, és tényleg azért kértem ki a véleményeteket, mert valóban érdekel! És tiszteletben is tartom, sőt nagyon is megfontolom, főleg, ha tapasztaltabb szülőkről van szó :wink: . Csak azért értetlenkedem, mert tényleg nem tudom mire gondolsz, mi a "különösen kegyetlen" a módszerben, és érdekelne. De nem azért, hogy legyen mibe belekötnöm... :wink: :lol: . Én egyik módszer mellett sem vagyok elkötelezve,így nem is veszem személyes sértésnek, ha valakinek valamelyik nem jön be (meg amúgy sem). Pont a tapasztalatok felől érdeklődöm, és "elmentettem" a tiedet is :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!

Már nem voltam két napja,de szerenécsre nem írtatok most brutál mennyiségeket,így nem érzem magam elveszettnek.

Dodi!! Én is próbálnám a 4É-t,de nem mindig sikerül. Most úgy tűnik megint,hogy nem elég tápláló a tejem,illetve estére nem az,mert tegnap is alvás előtt rátettem,szopiztattam mindkét mellemből és utána is még cuppogot. Csináltunk neki tápot és 1 perc alatt benyomott 80-at belőle,után úgy aludt mint a bunda fél 4-ig 9-től. Úgy vagyok vele,hogyha nagyon ordít,megpróbálom előbb a cicit,de néha már én is úgy érzem,hogy már hisztizik is a kiscsaj.
Lilu akkor ezek szerint császáros volt?

Czigka!! Gratulálok Bende babához!!

Boo!! Már alig várom,hogy otthon legyen és legyen ideje storyzni. Ez nem is ő lett volna..

Bond! Próbáltam a pocifájást természetes módszerekkel csillapítani nála,de sajnos eredménytelenül. Tegnap már annyira fájt szegénykémnek,hogy csak úgy ordított. Feldugtam neki egy negyed glicerines kúpot a doki tanácsára,az egy idő után meghozta a termést,nem is gyengén,mert még a nyaka is szaros volt,de örültünk neki. Pedig nagyon figyelek,hogy mit eszem,de hát ezzel az erővel akkor semmit sem lehetne,mert bármi felfújhatja őt.
Ja és jelentem,ma reggelre leesett a köldökcsonkunk!! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja,bocsi,figyelmetlen voltam Liluval kapcsolatban :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na, figyeljetek aggódók!

A tej alkalmazkodik a körülményekhez! Melegben hígabb, sok pisi lesz belőle, mert erre van igény. Ha eljön az ősz be fog állni zsírosabb lesz. Azért enni kell mellette :wink: , de nem Ti vagytok az okai a kevésbé tápláló tejnek. Most sok folyadék kell. Nekem feltűnt az állandóan cuftig pisis pelus.
Amúgy nálunk is lehúzza napi 8-szor a 100g-ot, mégsem hízik heti 150-200 g-nál többet. A decemberiek heti 250-300-at híztak jó kis zsíros tejcsin.

Ordításra megoldás nálunk a friss levegő - ha nincs 40 fok....

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok

Szemem megin totál bedagadva, már rohadtul unom, már mondtam páromnak hogy én így holnap el nem megyek az esküvőre.
Extra szar éjszakánk volt, Nóra 3/4 11-kor aludt el nagy nehezen, kettőkor kelt, és éjjel 3/4 4-ig fent volt. Aztán nagy nehezen elaludt, de már fél 6-kor fent is volt.

Tej: 4-6 hetesen van egy fejlődési ugrás amikor több az igényük ergo többször esznek, Nórának múltét végén volt ez 1,5 óránként evett, meg is lett az eredménye rá 2 napra újra bedurrant a cicim. Szóval nem kell megijedni nem a tej kevesebb hanem az ő igényük lesz több. Lesz még ilyen többször.

6 hetes kontroll. Minden ok, méhem szépem visszahúzódott, méhszáj bezárult. Most már mindent lehet csinálni. Sőt dokim közölte hogy hiányzik a csapatból az 5. egy kisfiú
:D :D :D

6 hetes változás: tudatosan nevet vissza, el kezdett gagyarászni, nézi a játékokat, többet van fent, megismeri a hangokat.

Kép

gabi1

Sziasztok! :lol:

Ti mennyi idő után kaptátok meg a baba taj- kártyáját?

Kép
agi125r

agi ahogy a párom elment az anyakönviért rá egy hétre. Ez szüléstől számítva 3 hét volt

Kép

gabi1

Sziasztok! :)

lorca!

Mosmán értem! :D :D :D :D :D :D (De szerintem sokaknál ez az elv nem működik, mert csesznek félreállni akár csak 2 centit is, hiába üvölt az a szerencsétéen tűzoltó vagy mentő autó már jó messziről :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Mandula: bocs ( :oops: :oops: :oops: ), hogy ezt írom, de a szülésbe is haltak már bele. (Azzal együtt megértelek)

tabati!

"nem hiszem, hogy vannak ilyen vízválasztók, amikor hirtelen történik valami..."
Na, majd akkor figyeld csak meg a 3 hónapos kort! :wink: :twisted: :twisted:

Csípő: :D :D :D :D :D

nyuszi81!

Igen, többek közt erre a módszerre gondoltam. :wink: (Nyakig: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

gabi1!

Erre gondoltam, köszi! :wink:

agi125r!

Azonnal. Ugyanis személyesen mentünk érte.

Először nem értettem a dolgot, hogy hol maradtam le. Miért nem rémlik, hogy van ilyen topik társunk is? :shock: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szopi: mostanában enyhe hányingert kapok, ha elkezdi. :shock: :?
És délutánonként egyfolytában rajtam lóg. Észrevettem, hogy alig van kakis pekusa, pisis viszont jó sok. Ezek szerint inkább csak inkább az időt tölti, nem annyira kajázik? :shock: Ugyanakkor okés a pocija, nem fáj.

Kép
Kép
200907?

Ma sem indult egyszerűen a nap. Most raktam át a mi ágyunkra, mert a saját ágyában sírt, ölben viszont jól elvolt. Most a mi ágyunkon egyből csend lett .....ééééés nézi a tévét. :shock: :shock: :shock: Teljesen rácuppant.

Dodi igazad lehet, meg tényleg időben is nagyon egyszerre kezdték, na de a " hagyjuk lógni a szeren " dolognak (merthogy tegnap elég sokat cicizett ) az lett az eredménye, hogy bár eddig is volt szerencsére elég tejem, na de most. Tegnap este már nem bírtam kivárni, hogy felébredjen, felébresztettem kicsit korábban, mert majd szétcsattantak a cickóim. Mit cickóim, hatalmas csöccsé alakultak, csak néztem, hogy mi lett az én mindig (általam túl) kicsinek látott cicikből.

És akkor pár kép a Zsiris az Boonak, hátha ez előcsalogatja már. :wink: :wink: :wink: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
ikoka7

Kérdés császárosoknak :

Mióta kifakadt a sebem én tiszta hülye vagyok, nagyon parázok még mindig, nehogy megismétlődjön. Még mindig nézegetem, meg taperolom és az az igazság, hogy nem tetszik. Kívülről tök szépnek látszik, de a bőr alatt a vágás feletti részen végig van egy pukli és olyan kemény a bőr alatt meg érzékeny. Lehet, hogy az csak a méhemen lévő vágás ahogy épp összeforr? Párom szerint ha ennyire fosok akkor meg kéne nézetni megint, de én annyira félek. Nyugtassatok meg légyszi.

Kép
ikoka7

ikoka7! :)

Hogy mi az a pukli, nem tudom. A méh faladon lévő stoppolást nem érezheted és eddigre már össze is kellett, hogy forrjon. Az érzékenység normális. Összességében csatlakozom a párod véleményéhez.

Kép
Kép
200907?

ikoka: nekem pont ugyanilyen. Kedden voltunk a dokinál, azt mondta, minden rendben van, nem kell aggódni. Megvizsgált rendesen, így én nem is aggódok, hiszen mint ahogy mondta, egy hasi műtétem volt, nem fog egyik napról a másikra meg nem történté lenni a dolog. Úgyhogy ne aggódj! De ha megnyugtat, nézesd meg a dokiddal :D

gabi, bond: köszi a válaszokat. Én nem megyek érte személyesen, mert egyrészt fogalmam sincs, hogy hova kéne mennem, másrészt meg úgyis küldik. :twisted: Viszont amíg az nincs, addig tgyásra sem tudok átjelentkezni táppénzről, meg semmit sem tudok intézni. Ilyenkor ugye nem kell meghosszabbíttatnom a táppénzt?

Kép
agi125r

agi125r! :)

Az OEP helyi kirendeltsgéhez kéne menned, ha személyesen akarnád intézni (ne kérdezd, hogy hol van! :oops: :oops: ). Az anyagi része: passz. :roll:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

007!

Ha arra gondolsz, hogy 3 hónapos korára hirtelen elmúlik a hasfájóssága, akkor rámondom az áment! :lol:

Ikoka!

Én is amondó vagyok, hogy irány a doki. Persze lehet, hogy semmi gond, de jobb megmutatni. Biztos mindenkinek más a sebe, de nekem semmiféle pukli nincs sehol látványra csak egy vékony csík, érzésre meg....hát érzéketlen...ez gondolom normális, nem tudom, még sosem varrtak sehol... :roll:

Kép
Kép
tabati

Ja! Én jövőhéten megyek a 6 hetes kontrollra.. :oops: 7 hetesen... :roll:

Kép
Kép
tabati

Anyósvicc:

Két rab beszélget a börtönben:
- Te, komám, miért ülsz?
- Mert anyósomba belecsapott a villám!
- A villám? Hát már ez is bűn?
- Igen, mert az én kezemben volt a villa nyele.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: