A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok,

Katám,
de szupi, nagyon örülök, hogy minden rendben ment!!!Akkor két hét múlva zebrára fel!!!!!! :D

Moncsikém,
olyan édibébi a kis csiguszka!!!!! :D :D :D :D mikor kell újból menned uhra? A házaséletre mit mondott??? :oops: ja és mondta a kiskönyvet?

Ritukám,
de jó hogy itt vagy újból!!! hogy van a lelked?

Melcsikém,
3 hét......én a 1,5 héttől is kész vagyok :cry: lehet, hogy egy kicsit majd korábban jön és akkor pont jó méretű lesz,(én ezzel bíztatom magam.... :wink: )

Barikám,
mi E.Editnél voltunk hamarabb és nagyon ++++ volt a benyomás. Nálunk halmozottan fordulnak elő problémák,(nekem: PCOS,Endomet,magas prolaktin, férjecskének meg alig voltak katonái, konkrétan kb 100!!db volt aki mozgott amikor volt a beülti) DE Domi a pocakban, Apánk még így is összehozta a babát!
Nálatok mi a baj?

Micikém,
már csak 3 nap!!! Drukkolok, hogy szép időtök legyen!!

puszi mindenkinek!

Kép
rencsi79

Az első LAPTETŐŐŐŐM :lol: !

Rencsi, a férjemnek jelenleg azoospermiája van :-(. Az uccsó vizsgálaton nem talált a doktornő egy darabot sem :-( ! Most várnunk kell őszig, addig reméljük lesz egy betegmentes 3 hónapunk,h kapjunk egy remélhetőleg jobb eredményt.
Addig vitaminokat kell szedni.

Ő küldött benneteket a DÉVAI-ba, vagy Ti magatoktól mentetek oda?
A férjednek volt biopsziája? vagy nem volt rá szükség?
Annyira jó,h már nem zugolvasó vagyok :D

Puszi
Bari
bari6

Barikám,
nem ő küldött hanem a nőgyógyászom, aki még tanította a Dévait anno. Biopszia nem kellett szerencsére! :D ja bocsi, már emlékszem, hogy írtad, hogy mi volt veletek...csak mostanában olyan lyukas az agyam :oops: :oops: :oops: :oops: ha már nem lesz beteg, akkor sokkal jobb eredménye! :wink:

Kép
rencsi79

Sziasztok csajszik

nem irok most külön mindenkinek, mert elég fáradt vagyok, nem birom ezt a reggeli felkelést,
bocs moncsika észre se vettem, hogy nem kapcsoltam vissza a telómat.
Szóval minden rendben a picurokkal 29 és 30 mm-ek szépek, fejlettek, már ficánkoltak is, látta a doki a magzatmozgást, jó volt a szivhang minden szuper. Kértem képet, de az enyém nem lett olyan szépen kivetehő, mint moncsié, mert úgye nekem mindkét gyermek rajta van, szóval igy igazán egyik sem látszik. Legközelebb, ha megyek külön fótóztatom őket. :lol:

Magamról:
Világ életemben alacsony volt a vérnyomáson(90/60 körül átlagban), de nem okozott problémát, mivel mindig ennyi volt. Amióta terhes vagyok kétszer is mértek az intézetbe 140/ valamennyit, például ma is amikor megérkeztem még csak 115/95 volt, azt mondták az alsó érték magas, amikor megyek el majd mérjük meg mégegyszer, erre indulás előtt, miútán jól felizgattam magam apánknál, szóval utánna 145/95 lett, amitől csak még jobban izgalomba jöttem. Abszolút nem érzem magam idegesnek, talán kicsit ingerlékenyebb vagyok, de egyébként jól vagyok, mindenesetre most veszek itthonra vérnyomásmérőt és megnézem naponta többször. lehet csak az orvos van rám ijen hatással, nem tudom,mindenesetre eléggé zavar.
A másik kérdésem az lenne(szimba-jó lenne, ha kiokositanál), hogy "választanom kell" hogy az AFP-re megyek-e vagy magzatviz vizsgálatra. Az AFP -t most kellene megcsináltatni a 12. héten, de állitólag az nem olyan biztonságágos, csak 3 kromószóma rendellenességből 1-et mutat ki, de nincs kockázata. Viszont mivel nekem 2 baba növekszik a pocimban, nyilván más értéket mutatna az eredmény, mit nem lehet tudni, hogy amiatt mutat, mert 2 baba van vagy amiatt hogy egyik teljesen oké, a másikkal viszont van valami, szóval elég bizonytalannak tűnik az egész. A másik a sokkal carabb megoldás a magzatviz vétel 16 . hét környékén, 99%vagy valamivel több majdnem 100% biztonságú, viszont 1% a vetélési arány és valami bazi nagy tűt akarnak beszúrni a köldökömbe, amitől a hideg már most kiráz. Állitólag nem fáj.
Gondoltam megúszom ezeket, mivel "csak"32 éves vagyok és mindenki makk egészséges a családban, de állitólag az ikerterhesség indokolja a vizsgálatok valamelyikét.
Szóval, ha valakinek van tapasztalata vagy gondolata ezzel kapcsolatban szivesen fogadom, hátha úgy könnyebb lesz dönteni.
Ja és azt még nem is meséltem, hogy "ősember" diétán vagyok, azt ehetem amit anno az ősemberek ettek. magok, zöldség, hús-gyümölcs minimálisan, se gyümölcslé, se ásványviz!!! csak csapviz.
Ezek mind amiatt, hogy ha hiszitek ha nem még az ásványvizben is van Natrium amit most nekem kerülni kell 3 okból: vérnyomás, sok a savam, és 3 kilóval többet hiztam a "megengedettnél".

Julcsikám egyébként gratulálok
pusz mindenkinek :P
chilike1

Sziasztok!

Bocsánat, de most gyors leszek...és csak a lényegeket...!!!! 8)

Katám!

Drukkok ezerrel fénypostával!!!!!! Na meg az elmaradhatatlan ragacsok!!!!!+++++++++++++ Puszi ZéZének is! :wink: :lol:

Julcsikám!

Sajnálom, hogy előkerültek a rókák!!! Zavargászom vissza őket az erdőbe!!!! De azért az jó, hogy legalább a főtt krumpli és a pirítós megmarad benned! :roll: Innivalókkal hogy állsz?

Moncsi!

UH felvétel Babuciról...! :wink: :lol: És ha nem bántalak meg vele, mert nem áll szándékomban, akkor most elmondom neked, hogy az UH kép láttán nekem nem egy maci, hanem Sid....a Jégkorszakból...jutott eszembe! :oops: :roll: Egyszóval naggyon Cukibébi!!!! Nagy Lánykám legnagyobb kedvence a Jégkorszakból Sid! :wink: És én is nagyon bírom! :wink:

Pocakosok, pozitív tesztre készülők, hamarosan kezdésre készülők és Mindenki aki várakozik még!!!! Sok-sok drukkok mennek Mindenkinek!!!
Ha nem haragszotok meg, akkor Szimbáéknak még külön ++++++

És bocsi, hogy nem sorolok neveket, de így tuti nem hagyok ki senkit! :wink:

Ja és pesze Anyukáknak és Apukáknak meg jó nevelgetést! :lol:

Szép estét Mindenkinek!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára tigrincs76 2009.08.05 21:23-kor.

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

most látom az előbbi irásomba mennyi a hiba, nem olvastam át.
Nem is tudom , hogy ütöttel le a gép a Ilyen szót ijen-nek :lol:
bocsi
chilike1

Chili!

Akkor remélem legközelebb a Te UH képedet is megcsodálhatom!!! :lol: Két babuci...!!!!! Juhéééééjjjjjjjjjj!!! :lol: :wink: Kívánom, hogy az egészség mellé legyen egy kisfiú és egy kislányka is! :wink:

Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok lányok!!!!
Vjulcsi, moncsiga: óriási gratula a picikhez, hogy ilyen szépen nőnek!!!!

Kata: kb. másfél órát csúsztam, de vittem könyvet, szóval nem unatkoztam. Kívánom neked hogy ebből a táborból most valaki(k) tényleg sikeres befutó legyen!!!!!

Ritu: hogy vagy? Mi van veled?

Szimba család: ezer drukk megy nektek!!!

Igazából most eléggé rossz passzban vagyok napok óta, tegnap mondtam is uramnak, nekünk soha nem lesz babánk…Nem tudom így éreztem. Szerintem most jön ki rajtam a múltkori csalódás. Igazából Vass dokit még ilyen tüneményesnek soha nem láttam, mint ma…Csúszásban volt, de most több időt szánt rám, mint gondoltam. Az elején egyből kérdezte akkor mi is volt itt? Ja igen, nem volt embrió. És hogy kevesebb leszívott petesejtem lett, mint ő gondolta volna, így már helyből elég hátrányos helyzetből indultam. Gondolom a következő stimukor ezt figyelembe fogja venni. És akkor most a következőben kezdünk? Na akkor majdnem elbőgtem magam csak csóváltam a fejem. Akkor rám néz, és azt mondja. Jó akkor kezdjük előről: Hogy érzi magát? Mondom elég rosszul vagyok lelkileg, fizikailag minden oké. Mondja igen, erre nem lehet felkészülni, hogy nem jut el valaki a transzferig. És akkor kezdjünk újra ha minden klappol, ha mindketten készek vagyunk rá, munkahelyen is oké minden. (Utóbbit már nagy pipával ki is pipálhatom, a főnök is tudja már hogy védett vagyok mindenféle munkahelyi kirúgásokkal szemben). Aztán mondtam, hogy van itt egy kis bibi, mert páromnál siralmas volt az eredmény a punkció napján. Hu, akkor aztán ő is képben lett. Igen, azt mondja, akkor most azt kéne csinálni, hogy tét nélkül csináltassunk egy spermakép vizsgálatot, és ha úgy gondoljuk és a mint a is használható lesz a későbbiekben, akkor fagyasszuk le. Mondom igen, mi is erre gondoltunk, ha lehet. Úgyhogy Gyöngyivel egyeztettem, és hétfőn akkor uram elmegy reggel…Szóval egyelőre Kopa C vágányra került, de az időpontot nem mondom le, bizti ami bizti. Iron nagyon aranyos volt ma, ez hiányzott nekem belőle. Mondtam lehet csak azután kezdünk ha visszajött szabiról. 3 hétre megy valamikor szept. közepe felé….Mától „gyúrúnk” a hétfőre, tehát no „házasélet”. A sokk óta uram szorgalmasan eszi a vitaminokat heti 2-3szor halat eszik. Így még van egy pici reményem, hogy nem kell neki műtétre menni. Gyöngyi azt mondja miután kifaggatott, hogy mi volt, hogy 3 db volt? De az elég az ICSI-hez…Mondom azért én nyugodtabb lennék ha valamivel több versenyző jöhetne számításba. Jól van, de akkor is jönnie kell majd a punkció napján. Mondom tudom, de akkor uram is kicsit nyugodtabb lenne, hogy oké, ha nem sikerül ott a fagyasztott minta, abból is tudnak dolgozni. Úgyhogy mindezek a pozitív dolgok és a sok-sok kedvesség amit ma kaptam tőlük, kárpótolt a csúszásért meg egy kis pozitiv energiát adott. Iron mondta is, ha most sikerülne páromnak egy jót produkálnia, akkor látnánk egy pici sikert és az biztosan ösztönzőleg hatna ránk. Mondom igen..
És arra jutottunk ha nincs is sok keret egy igazi nyaralásra, 4 napra csak lehúzunk a Tisza
-tóra aug.20-tól!!! Szerintem mindkettőnknek jót fog tenni egy kis kikapcs, hol eltűnünk a világ elől!!!
renna77

tigrincs
Ja én is ugyanezt kivánom magamnak :lol:
egyébként köszi

renna
soha nem szabad úgy gondolni erre, hogy nektek nem lesz babátok, dehogynem lesz, csak ki kell várni
A pihenés tuti jót fog tenni :wink:
chilike1

Renna,
majd amikor a hétfői eredmény egy kcsit jobb lesz akkor megnyugszol, hogy biopszia nélkül is menni fog, mert fontos hogy a következőnek majd pozitívan menjetek neki!!!
Mi is megyünk a Tiszára, csak mi majd szeptember közepén :D

chilikém,
ezen az ősember diátán jót nevettem :lol: :lol: :lol: sejtettem, hogy szigorú diétára leszel fogva :cry:
megírod priviben, hogy milyen válszokat kaptál a kérdéseidre???

Kép
rencsi79

rencsikém
persze megirom, de csak holnap, ha nem baj, ma már kidöltem
figyú, mi a véleményed a vizsgálatról amire mennem kell?
chilike1

chilikém, persze, majd írok holnap az Afpről
puszika

Kép
rencsi79

Azt hiszem hétfőn nem megyünk katona vizsgálatra. Tegnap uram belázasodott, és most is lázas, fogalmam sincs mi van vele, csaka gyomra fáj mocskosul...Gondolom akkor ezt most halasztani kell, nem hiszem hogy a láz után jobb eredmény születne :cry:
De még holnap felhivom Gyöngyit, hátha...
renna77

Sziasztok!

Már jó korán fent vagyok, mert 9-től telefonkonf-om lesz, és még nem készültem rá :(

Renna,
Szerintem láz után semmiképp ne menjetek, ez nagyon sokat ront a képen! Bocs a kérdésért, jó szándékkal teszem fel, de nem lehet hogy az uradnak pszichésen vannak a mintaadás előtt ezek a belázasodásai? A múltkor is ez volt, vagy rosszul emlékszem?

Kata,
Nagyon drukkolok neked, remélem a szerencsepuszi megteszi a hatását. Hát igen, eladtátok az intézetet, mondjuk fent a többiek kicsit forgatták a szemüket, mert valahogy fentre visszahangzott minden, amit lent csináltatok.

Chili,
Mit jelent hogy a megengedettnél 3 kilóval többet? Mennyi lett volna a megengedett? És egyébként Apánk melyik súlyhoz viszonyítja a hízást? Mert engem tegnap mértek meg először...Mondjuk az 4 kilóval volt több, mint amit annak idején bediktáltam a stimu előtt :cry:

Egyébként én Vass dokitól kaptam egy A4-es lapot teleírva, hogy akkor most mi a teendőm, ti nem kaptatok Apánktól? Szépen le van írva, hogy védőnő, hogy ő majd elküld ide meg oda, részletesen elmesélte a kombinált szűrést meg az amniot, sőőt, ő elmondta, hogy az amniora a kombinált szűrés eredményének függvényében menjünk, és így is fogunk tenni. Reménykedünk benne, hogy a szűrés eredménye jó lesz, és nem lesz szükség a magzatvízvételre.

A vérnyomásom érdekes módon nekem is feljebb ment, de szerencsére most lett tökéletetes, az addigi 90/58 helyett most 106/67 volt.

Ja és azt még akartam mondani, hogy Vass doki hihetetlen kedves volt tegnap! Bármennyire sokan voltak, ránkszánta az időt, elég sokat voltunk bent nála, minden elmagyarázott, az elején megkérdezte hogy vagyok. Mondta, hogy az elég rossz, hogy a folyadékot kihányom, és próbáljak nagyon kis kortyokban inni. Tegnap is két rókalátogatásom volt :(
Szerintem ezért is volt nála csúszás, mert mindenkivel nagyon alaposan foglalkozott. Én nagyon a szívembe zártam őt is.
Viszont nekünk nem kell hozzá mennünk már, majd csak az Istenhegyire a 12. héten, aztán meg hívni kell Apánkak, hogy ő mikor akar látni, de szeirntem hozzá a szűrés eredményével megyünk már. Szóval én most 4 hétig nem fogom látni a babát, de azt mondta a doki, annyira minden rendben van ezzel a terhességgel, hogy nem indokolt menni.
A házaséletre ő rábólintott, de mondta, hogy Dévisz véleménye ebben nagyon radikális, és ő nem engedné.

Bocs hogy ilyen hosszú voltam.
vjulcsi

És persze Chilike és Melcsikém, gratulálok a babákhoz!

Melcsi,
szerintem is előbb fog megszülteni, ha már ennyivel nagyobb, vagy ez nem ilyen törvényszerű? :shock:
vjulcsi

Chilike, örülök, hogy a babákkal minden rendben! A frászt hoztad rám, csajszikám! Majd írok!
Az amnioval kapcsolatban a Bodzit kérdezd, szerintem a Szimba ebből még nem képezte ki magát. Vagy az Ágit, hogy nála a 3 babával hogy volt ez a történet.

Julcsi, mi is kaptunk papírt. Ott hirtelen alá kellett írni és el is vették. Védőnőről szó sem volt benne. Nem tudnád beolvasni és átküldeni, amit Vass doki adott?

Tigrincs, nem bántódom meg. Tényleg elég furin néz ki a Drága! A Jégkorszakot meg én is bírom.:) Nincs harag!

Renna, drága! Nem elkenődni!!! Olyan nincs, hogy soha! (szerintem mindenkinek vagy egyébként 1-1 rossz perce, amikor szamárságokat gondol) Most még nem látod az utat, az a baj. Ne félj, lassan letisztul a kép, és akkor újra könnyebb lesz bízni.

Szimbáék! ++++++

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsikám,
nekem nem válaszoltál..... :cry: :cry:

Kép
rencsi79

Rencsi, az óvatos házasélet engedélyezett. :lol: :oops: Mondtam neki, hogy akkor a szado-mazo részt kihagyjuk... :lol:

Kata, neked is drukk!

Ja, Chilike! Valamivel fenn kell tartani ezt két szép babát! Azt lestem, hogy Ők hiába vannak ketten, még így is nagyobbak, mint az én drágaságom.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi, :wink: inkább az érdekel, hogy mikor mész újból, mert én 25én reggel, jó lenne megint talcsizni!

Kép
rencsi79

Hellóka!
Chilike,most neked írnék pár szót..Az afp a 16. héten esedékes,de "kiválthatod" kombinált(12.hét)vagy pedig integrált(12.hét+16.hét)teszttel.Van ahol a kombináltat ingyen megcsinálják(Sejtbank),viszont kb 2 hetet várni kell az eredményre,mert Angliába küldik a mintát.Az Istenhegyin viszont egyből megcsinálják.Én integráltat csináltattam,a 12.heti eredményem jó lett,de a 16.hetivel összevonva már az angol norma szerint pozítiv lett a tesztem(1:323),ami itthon még nem számítana pozitívnak.Mondanom sem kell,ezzel nem nyugtattak meg,sőt jól belémverték az ideget..Elküdtek genetikai tanácsadásra,persze az idő is szorított,mert amniót sem csinálnak max. a 22.hétig(na az sem egy egyszerű feladat,hogy időpontot kapj,valamelyik állami intézménybe,de ezt most nem részletezném..Sote..)Végül nagyon nagy szerencsével(a munkahelyemről elrohanva szó szerint,mert azt mondták a Mávban,hogy most menjek),bejutottunk a máv kórházba dr.Hajdú Krisztinához(épp ő rendelt),aminek nagyon örültem mert persze a netet bújva,az ő nevét emlegették a legtöbbet ezügyben.
Szóval lényeg a lényeg,nem látott ő sem semmi aggodalomra okot adó dolgot,de ránk bízta,hogy megcsináltassuk-e a mintavételt.Folyosói tanakodás után a férjemmel úgy döntööttünk,h elvállaljuk,mert nem akartam a hátralévő 20 hetet aggódással tölteni(ezügyben).Maga a vizsgálat nem vészes,nem fájdalmas,és a tű sem olyan"nagy".Én igaz nem néztem oda,de a monitoron végog láthattam volna,hogy mi történik.Pár pillanat volt az egész,és a végén megmuttatták,h a picikém ott"gubbaszt" a sarokban(elhúzodott a tű elől)és ver a szívecskéje..Na akkor fakadtam sírva..
3 hét múlva,kariajándékként megjött a papír,h kutya baja a gyereknek. :D :D Ekkor bőgtem megint egy nagyot..
A biztos tanulság,h ha nem integrált tesztet csináltatunk(mert biztosra akartunk menni),akkor nincs ezaz egész,hisz nyugodt vagyok,mert a 12.heti eredményem tök jó..Az is igaz,h összehasonlítva az értékeket a sógornőmével,aki 6 hónappal előtte csináltatta csak máshol,mint én,nem is értem hogy jött ki nekem ennyivel rosszabb eredmény.Erre mondta azt a dokim,hogy más markerekkel számolnak..Köszi.Az is igaz,h nagyon sok mindenen elcsúszhatnak az eredmények(pl.mikor vették,az ikerterhesség is más eredményt hoz,nyaki redő vastagság,de ezeket az adatokat mindig felveszik).Nálunk is csúszhatott pl azon,hogy az uccsó mensi napjától számolták,mint a szülés időpontját is,de pl.nekem is az inszem a 16.napon volt,így még lehet,h nem volt annyi idős a terhességem..)Szóval ezek nagyon érdekes dolgok..
Én ajánlom az amniót(pedig én is csak 29 éves voltam),mert az a tutti,és a megnyugtató..Utánna egy hétig pihenni kell,de kevesebb az esély hogy baj legyen.
Csak ennyit akartam,ha van kérdésed ezzel kapcsolatban,szívesen válaszolok!
Puszi.
Mindenkinek minden jót!! :D
cs.andi

Melcsi,még neked is írnék..
Ne aggódj a baba méretei miatt,az én fiamat is mindig nagyobbnak látták,mégis 9 nappal túlhordtam,így is megkellett indítani..Bár a méretei is nagyok lettek(4200 g,és 61 cm),szülés előtti nap az uh 4500 g-ra saccolta,a fejméretét 37 cm-re,ami végül 39 cm lett.Szóval az uh is csalhat.
Nagy volt a gyerek,mégis megszültem császár nélkül 6 óra alatt,igaz a végére kellett egy kis vákum segítségnek,mert már nem volt erőm.Azt is hozzá kell h tegyem,h amikor teherbeestem voltam 58 kg(és már újra ennyi vagyok),tehát az sem igaz,h a"vékonyabb"nők nem tudnak nagy gyereket szülni.Ráadásul Peti dupla méhlepényből élt bennt,valszeg ezért nőtt ekkorára..
Holnap lesz 3 hónapos,és már 7 kg felé mozdul,és 68 as ruhákat hord,de nem kövér!!Csak senki nem hiszi el,hogy mennyi idős,és ez így volt az elején is.Viszont bivaly erős gyerek!!(képek iwiwen láthatók)
Szóval ne aggódj,minden rendben lesz!
Puszi
cs.andi

Rencsicica! Te kérdezted a házaséletet! Én csak válaszoltam... :lol:

Engem 28-ra hívott. :( 25.-én megyek a kombináltra az Istenhegyibe.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Cs.andi, nagyon aranyos vagy, hogy írtál. Apánknál szültél? Mikor mondták, hogy ekkora, nem akartál inkább császárral szülni.
Szerintem a mienk is hasonló méretekkel születik majd, de nem bánom, mi sem vagyunk kicsik a férjemmel.

Kata, hallod forgatták ránk a szemüket. :lol: De legalább Te nem idegeskedtél, nálunk meg elszaladt az idő. Az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat. :lol: Az inszem után 16. napon teszteltem, mikor már késett 2 napot.

Julcsi, nagyon szimpi lehet Vass doki. Én is mindig ki vagyok, ha egy hónapig nem látom Marcit, de hidd el, ha bármi lenne, akkor inkább hetente nézegetnének, és nem engednének el egy hónapra. A súly a terhesség elejétől számít, tehát neked a tegnapi méréstől számolva lehet 10kg hízni.

Kép
gmelcsi1

cs.andi
köszi az infót, aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leirtad.
Én is azért döntök inkább a magzatviz vizsgálat mellett, mert ha esetleg a vérvétel más értéket mutatna, igy is úgyis megcsináltatnám a magzatviz vizsg. is, ha meg a jó értéket mutatná a vérvétel, akkor meg azon idegeskednék, hogy 2 gyermeknél nem kéne -e mást mutatnia, ráadásul azt olvastam tegnap, hogy 5,6 %-nál csalhat a vizsgálat, igy mint nálad is, szóval egészséges babáknál is mutathat mást és forditva. Szóval a magzatviz azért mégis tutibb.

rencsikém
irok ám szivem, csak még összeszedem magam, a délelőttök nálam mindig igy telnek, majd du. összeszedem magam :lol:

julcsi
Nálam nem úgy számolta, mint ahogy melcsike mondja. Én is a stimuhoz képest az első mérlegelésnél kb 4-5 kilóval voltam több, azóta az elmúlt 3 hétben hiztam még 1,5-2 kilót, szóval, ha úgy vesszük akkor 6, 5-7 kilót hiztam a 13 héta alatt, azért 13, mert már a stimu előtt kezdtem hizni még amikor a gyógyszereket szedtem. Szóval én is éreztem, hogy ez egy kicsit sok, főleg , mert nem veszem észre , hogy túl sokat ennék. Rengeteg dolgot nem eszem meg amit ezelőtt imádtam. Pl. csoki

Moncsika
Én 26-án megyek legközelebb, szóval lehet, hogy nem talizzunk :roll:
chilike1

Köszi lányok!
Remélem úgy lesz ahogy Melcsi írta, bár nem szeretnék innentől számítva 10 kilót sem hízni:(

Melcsi,
Végül ti egyébként hamarabb mentetek be Apánkhoz, mint mi Vass dokihoz :) Azért ez vicces.
vjulcsi

[quote="cs.andi"]. írta:cs.andi..amikor teherbeestem voltam 58 kg(és már újra ennyi vagyok),tehát az sem igaz,h a"vékonyabb"nők nem tudnak nagy gyereket szülni...

Ezt nem lehet kategorikusan kijelenteni. A nagyobb medence elvileg könnyebb szülést garantál, de ha az ember lánya a terhesség alatt rendesen összeszedi magát, akkor hiába a jobb csontozat, mert a zsír miatt nagyobb medencével is nagyságrendekkel nehezebb lesz a szülés, nem véletlenül harap emiatt Dévisz.

Chilike! Én Andival szemben eléggé amnio-ellenes vagyok. Mint diagnosztikai módszer, ez már őskövületnek számít és nem veszélytelen. A hivatalos 1 %-os vetélési aránynak nem szabad bedőlni, mert sokszor utólag kitalálnak bármit, amire ráfoghatják a bajt. Az bizonyos, hogy az életkor előrehaladtával előbb-utóbb a sérült gyermek kockázata nagyobb, mint az, hogy a vizsgálat miatt elveszítesz egy egészséges magzatot, tehát mondjuk 40 felett már érdemes bevállalni, szemben a mindenhol hangoztatott 35 éves korral. Én a magam részéről azt vallom, hogy ez a végső megoldás. Pénzt és időt nem kímélve minden olyan vizsgálatot érdemes előtte megcsináltatni, ami veszélytelen a magzatra nézve és ha ezek alapján még mindig nem megnyugtató a helyzet, akkor szúrni kell, de csakis akkor. A fájdalmasságáról meg csak annyit, hogy ez is relatív. Ahogy a méhszonda sem fáj a páciensek egy részének, úgy ez sem, de ha mondjuk a youtube-on megnézel erről jó pár videót, a többség arckifejezése nem a fájdalmatlanságról fog árulkodni.
Az AFP önmagában szerintem nem informatív. Ez általában jó ürügy az amniora, de a legtöbbször bebizonyosodik, hogy felesleges volt parázni miatta. (Ez olyan, mint amikor mértek a páromnak másfél éve egy 25-ös FSH-t és megkaptuk, hogy semmi esélyünk, mert a petefészkek kimerültek, itt van a klimax. Ehhez képest egy hete visszakaptunk 3 embrikét, ami a "kimerült petefészkekhez" képest egész jó teljesítmény. :lol: ) Nem tudom, hogy a két babóca mennyivel torzíthatja az eredményt, amit egyébként is el lehet mérni, tehát én azt tanácsolnám, hogy alapból legyen egy integrált teszt és ha ez indokolja, akkor amnio, de csakis akkor.

Renna: ha anyagilag belefér, akkor ne hagyjátok ki a hétfőt. Tudom, hogy a lázas állapot általában megtizedeli a hadsereget, de ez sokszor azt is jelenti egyben, hogy a kevés túlélő katona szívós, mint a tevesz@r. Már csak azért sem érdemes emiatt halasztani, mert a spermiumok hosszú érési ideje miatt egy közel 3 hónapos szünet szükségeltetne, amire nincs szükség, ha a hétfői mintában lesz mondjuk 100 használható katona. (A fagyasztás után már csak 50.) Gyöngyi kedves volt, hogy a 3 katonával látott lehetőséget a sikerre, de nem árt tudni, hogy az intézet rekordja: 6 katonából egy sikeres terhesség. Ezt csak azért írom le, mert ez egyben azt is jelenti, hogy nem kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy a múltkori program jól süljön el.
A betegség szerintem akkor tenné értelmetlenné a hétfői vizsgálatot, ha inszem, vagy hagyományos IVF is lehetne nálatok, mert akkor bizonyára alkalmatlan lenne a sereg a feladatra, így viszont nem sokat ronthat a helyzeten. Én bevállalnám, mert baj nem lehet belőle, nem is fáj, ráadásul ha segítesz a párodnak, talán a körülmények önmagukban is jobb spermaképet eredményezhetnek, mint ha egyedül megy le...
szimba

Sziasztok csajszik!

Olyan jó, hogy mindenki jó hírekkel jött tegnapról. :D
Végre megint van valami élet a fórumon. :D

Köszönjük a folyamatos drukkokat, mindenkinek!

Gladiolus, Ercsikati, mi is drukkolunk ám!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
szimbáné

Sziasztok!

Én is itt! Folyamatosan olvaslak benneteket ám, csak ma kicsit sok volt a melóm, aztán nem volt nagyon időm írni! :) Holnap már több lesz kicsit! :)

Szimbáné!
Még szép, hogy drukkolok Én is Nektek! Mikor szándékozol tesztelni? Jó lenne, ha együtt tesztelnénk, és mindkettőnknek ZEBRA lenne! :) Tudod! Nem szabad megszakítani a sort! :)

Melcsi!
Kicsit sem izgat, hogy forgatták a szemüket! Nem temetésen voltunk! :) Én és ErcsiApu is jól elvolt, és tényleg gyorsabban ment az idő! :) És tényleg igazad van, addig nem idegeskedtem! :) Mondjuk után volt még bő 30 percem idegeskedni! A vérnyomásom szerintem az egekben volt amikor felfeküdtem a székre! De ellazultam rendesen, amit Vass doki meg is dicsért! Szóval a vérnyomásommal nem foglalkoztam! Csak azt éreztem, hogy a szívem majd kiugrik a helyéről! :) De képzeld, végül a helyén maradt! :):):):) Egyébként ErcsiApu örült, hogy ott voltatok! Már az úton amikor mondtam neki, hogy ma jöttök Ti is, már akkor mondta, hogy reméli az öregnél csúszás lesz és akkor megint talizunk! :) Hát így is lett! :):):):)

Julcsi!
Mi pont akkor indultunk fel, amikor ti jöttetek le, aztán hogy megálltunk beszélgetni még jobban rohant az idő!

Tigrincs!
ZéZének átadtam a puszit! Ő is küld neked egy halommal! De én már átneveztem, ha nem gond! Az új Neve: ZebiZé! :) Azért mert olyan aranyos kis édes zebrácska! Mutattam a váróban a csajoknak - Melcsinek és Julcsinak - nekik is nagyon tetszett! :)

Bari!
Örülök, hogy egyre sűrűbben vagy köztünk! :) Szerintem neked is jót fog tenni, meg a sok erő, amit itt adunk egymásnak, és ebből sosem fogunk kifogyni szerintem! :) És tényleg laptető! :) Remélem, hogy szerencsét fog hozni Nektek! Szorítok nagyon! Én meg remélem, hogy a 36 millióból egy azért összetalálkozik bennem valakivel, és már velünk marad! :) Most ez minden vágyam! Ma láttam kéményseprőt, nem is egyet kettőt, megfogtam a gombomat, kívántam - nem mondom, hogy mit :wink: - aztán elengedtem amikor láttam egy öreg hölgyet kutyát sétáltatni! Gondoltam: "Ha ez sem hoz szerencsét....." :)

Legyetek jók! Majd még jövök!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok.

Katám:ragi,Drukk minden ami kell megy feléd!!! nyisd ki az ablakot. :lol: Gólya mindjárt oda ér,tudod!!!

szimbáék:DRUKK és még több ragi++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kismamik Gratulációimat küldöm mindenkinek!!! Óvatosan a rókával.

Kép
Kép
melánia

Melánia!
Kitártam a szoba ablakot, de sajna nem fért be, ezért még az erkély ajtót is kinyitottam! Na így már befért! A gólya telefonált, akadt egy kis baleset az úton, na nem vele :), de azt mondta, hogy kb. 14-15 nap múlva ide is ér! :) De úton van! Szóval ne aggódjak! :)
Aranyos vagy! Köszönöm a drukkokat, és a ragikat! :) Azt hiszem most inkább a ragik kellenek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Katám akkor ragik+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :lol:

Kép
Kép
melánia

Szimba: köszi ez nagyon hasznos info volt!!!! Azért holnap megkérdezem Gyöngyit hogy neki mi a véleménye. Semmi gyógyszert nem szed, csak tegnap óta 38 feletti láza van...és a lázcsillapito is csak 37,5-ig vitte le, de mar megint magas. Adtam neki vizes borogatást is..Szerencsére a vitaminokat eszi rendesen, és ma halat is evett. De ha tényleg annyival nem ronthat akkor elmegy. Már ha képes lesz rá. Az tuti az 5 nap szünet duplán is meglesz!!!! :lol:

Mindenkinek nagyon sok druklkot küldök!!!!!

Kata: én eltetettem neked is egy afrikai zebrát. Épp csomagolják. De nekem is az irtak vissza a szállítólevélen hogy 14-15 nap mire eljut. Afrika messze van ám :lol:
renna77

Renna!
Köszönöm! Várom az Afrikai Zebrát! :) Remélem gondosan csomagolják, és idefelé jövet, nem lesz semmi baja! :)
Aranyos vagy! Jelzek egyből ha megérkezett! De 14-15 nap már itt van mindjárt! :) Olyan hamar eltelik! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Helló!
Szimba,én nem vagyok amnió párti,de tény és való,hogy jelen pillanatban is még mindig ez a legbiztosabb..Lehet,hogy én vagyok túl parás,de minket eléggé sikerült megijeszteni és összezavarni egy angol pozitív,itthon meg negatívnak számító eredménnyel.Pedig pont azért választottuk a fizetős integrált tesztet,mert a legjobbat és a legbiztosabbat akartuk.Azután meg már csak az amnió van.Ezt meg elkell dönteni,hogy vállalja-e az ember azt a kockázatot.És hidd el,nem könnyű igent mondni rá,amikor végre ott van a várva várt pocaklakó.Érdeklődtem én is védőnőtől,dokiktól,fórumokon stb,és nem volt igazán senkinek sem olyan elborzasztó véleménye erről.De meglehet kövezni azért,mert én nem biztos,h eltudtam volna viselni,ha beteg gyerekem születik..(de az is igaz,h millió baja lehet egész életében,amit nem szűrnek)Ki milyen kockázatot vállal.Van egy ismerősünk,félidős terhes,friss cmv fertőzése van,aminél 40-50 % az esély,h elég súlyos rendelleneséggel születik a baba,mégis megtartják,hátha..
A fájdalomtűrő küszöbe meg mindenkinek más(az enyém igen alacsonynak mondható),méhszondázáson még nem voltam,én a sima hsg-n is megakartam halni.(a szülési fájdalmakat nem írom ide,mert az nem ez a kategória :D )De az amnió után valóban úgy jöttem ki,h ez CSEPPET SEM fájt,és az akkor ott lévő nőkről is ugyanezt tudom elmondani.Ettől függetlenül lehet,h van akinek ez is fájdalommal jár.
:roll:
cs.andi

A sima afp meg valóban egy torz eredményt mutathat,régen nem kevés gond volt ezekkel a sok álpozítiv,álnegatív esetekkel..
Az integrált megbízhatóbb jóval,de ott is van tévedési esély(én pont beleestem).
cs.andi

Jó reggelt Mindenkinek!

Kismamik, nagyon szép aggódás mentes, (róka nélküli) várandóságot kívánok Nektek!
Sajnos a vizsgálatokhoz nem tudok szólni, de azt kívánom Mindenki jól döntsön. Bár én hiszek benne, hogy mi akik mindenet megteszünk a babáért és mindenre figyelünk nem történhet baj.

Kata,
remélem mára már találkoztak a fiúk a petécskékkel és elindultak a 9 hónapos útjukra :))

Szimbáék,
mega drukk továbbra is!

Moncsika,
én is 28.-án megyek 11-re !!!!
Te hányra mész? Nagyon szép a sztár foto a kis bébikéről.

Lányok, Fiúk!
Én most egy jó pár napig nem fogok jönni. Mindenkinek küldöm a drukkjaimat azt ugyan nem mondom, hogy alig várom, hogy haza jöjjek, de azt várni fogom, hogy újra olvasalak Titeket!!
miciona

Micikém,

Csodálatos esküvőt és nászutat kívánok nektek!

Puszi!
vjulcsi

Sziasztok!

Ez a gólyácska várja a címeket :lol:

Kép

Szép napot mindenkinek!

Puszi,
Bari
bari6

Sziasztok!

Miciona!

Énisénisénis!!! Sok boldogságot és szuperjó nászutazást kívánok! :lol: :wink: Utána meg jöhet a Gyermekáldás!!!! :wink: Vagy akár közben is!!!! :wink: :lol: 8)
Bár bevallom őszintén én már aszittem megvolt a lagzi és már csak a nászút van hátra!!! :oops: 8) Bocsánat!!! :roll:

Bocsi, most csak ennyi,mert mennem kell főzni!

A gólyának meg küldjétek a címeket!!!! :lol: :wink: Jó volt az ötlet Bari!!! :lol: :wink: Te is küldjed!!!! :wink:

További szép napot Mindenkinek!!!

És drukkok meg ragacsok meg +++++++++++ Mindenkinek!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Beszéltem Gyöngyivel az intézetben és azt mondta ha nem megfázásos izületi gyulladásos a láz, akkor elvileg nyugodtan lehetne hétfőn menni..Hááát, uram most azt mondja toljuk el egy hettel mert elég ramatyul evett az elmult két napban. Viszont ma már nem volt láza. Legalabbis eddig. No én nem fogok erőszakoskodni vele, az rosszabb lenne. Meglátjuk mit gondol majd vasárnap-hétfő reggel, aztan ha nem akkor felhivom ismét Gyöngyit hogy akkor utana való héten lesz a vizsgálat....

ritu drága mi van veled?
szimba: szimbáné hogy van?
Kata: És te? Aztán csak nyugiban!!!!!
modrooka: ezer meg egy éve nem jártál erre, hogy vagy?????

Kismamiknak nyugodt napokat kivánok 8)
renna77

Sziasztok!
Jelentem én is itt! :)
Jelentem jól vagyok, vagyis nem nagyon érzek semmit! Mit is érezhetnék? Azért néha a hasim elkezd fájni, kicsit mintha mensis görcs lenne, de nem foglalkozom vele!

Bari!
Aranyos a gólya nagyon! :) A címemet már Renna postázta neki, az Afrikai zebrával együtt! Remélem ide is találnak! :)

Tigrincs!
Mi jót főztél?

Miciona!
Kérünk majd képeket! Aztán lehet az is, hogy már hármasban jöttök haza a nászútról! :) És én is remélem, hogy Abigél már úton van! :)

Jövök még! :) :wink: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Kismamik! Szívből örülök a csodás híreknek, gyönyörű Bébikéknek, fotóknak! Köszönöm a maileket is! Csak így tovább!!!
Katásom! Gólyák Felétek irányítva!!!!! ++++++++++++
SzimbaFamily! Kabbbala elküldve. ;-)++++++++++++++
Eszti pörög, forog, beszélget (elképesztően kommunikatív és döbbenet, miket tud már /pl.mama, baba, papa, hej ez utóbbit, ha szeretné, ha Rá figyelnénk :-)))) vagy meglát valamit, ami jó lenne, ha közelebb kerülne/jönne :-)))))) / , mindent kommentál, kúszik, ülni próbál, emeli a fenekét négykézláb irányba, iszonyú ügyesen fog, lapoz, apró dolgokat is elképesztően használ stb., olyan kis okos, ügyes, kedves, huncut, hogy csoda. Minden egyes nap jobban imádnjuk, ha lehet ezt egyáltalán fokozni. Ha puszilgatjuk a kis pofiját, becsukja a szemét és nevet, látszik, hogy szereti, megzabáljuk ilyenkor (is)! Néha mi is kapunk jó kis nyálas puszit, nagyra nyitott szájacska az arcunkra tapasztva. :-) A barack a kedvence, a cici után. :-) Már állandóan figyelni kell rá, mert nagyon gyors és kitartó :-))) , így olvasni még néha sikerül, de írni már nem. Ettől függetlenül Veletek vagyok!!!!!! Remélem, tudjátok.
Mailben könnyebben reagálok, ha bármi kérdés, kérés lenne.
Puszker és cuppantás Mindenkinek, akit nem írtam név szerint, Nektek is!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.08.07 11:33-kor.

Kép
bodza2005

Micike! Írtam mailt!
Tigrincs! Állatok a bömös-fotók! Köszi!
Yami! Üdv a fogacskának!
Szépem! Hogy vagy(tok)? Puszi a pocinak!
Lányok! Köszönöm, hogy hiányoltatok + a kedves szavakat is nagyon!!!!!!
Pusssssz

Kép
bodza2005

Sziasztok.

Katám:Abigél??? Hát nem M.......? erről lemaradtam.

bodzi:ÖRÜLÜNK NEKED!!! :lol:
Miciona:MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK NEKED!!! LEGYÉL NAGYON BOLDOG!!! És én is szeretnék fotót majd.

cs.andi:mi az a cmv????? Világosíts fel légyszí.

Mindenkinek minden jót továbbra is!
Holnap valószinűleg megyünk pancsolni.Sziasztok.
szimbáék,Kata:ragi++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

Melikém! Én is Neked! :-)
Jó pancsolást holnap!!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Melánia!
Abigél az első számú, de tetszik még természetesen Melánia is, de ErcsiApu nem tudja, hogy mit szeretne! Kitart a mellett, ha fia lesz Hollónak fogják hívni! Hát ez amit én nem fogok engedni! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Lánya lesz Katásom! ;-)

Kép
bodza2005

Lánya lesz Katásom! ;-)

Kép
bodza2005

Na, ez már tuti, ha 2x is elment. Babonából leírom 3adx is.
Kedves ErcsiApu! Lányotok lesz! :-) Abigél. Szerintem.
++++++++++++++++++++++++++++

Megyek. Cupppppppppp

Kép
bodza2005

Én kiegyeznék egy kisfiúval és egy kislánnyal is! :)
ErcsiApu nem tudom mit szólna hozzá :roll: :lol: :wink: :wink:

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: