A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Francesca köszi:) A narancslét nagyon nem bírja a pocim sajnos, nagyon sok lesz tőle a savam. Eddig tejérzékeny voltam, hátha egy kis tejtemék segít most... pl. joghurt, ilyesmi.

Köztisztviselő, közalkalmazott kismamik! A mostani fizetéssel elvileg az SZJA sávhatár változás miatt kicsit több pénzt kaptunk. De nem kéne visszamenőleg januárig megkaptunk havi 3000 Ft nettót?
Vendég

Nekem semmi változás nincs a fizetésemben rá is kérdeztem a munkaügyön hogy kapunk-e valami visszamenőleges pénzt és a nem volt a válasz
illetve aki beleesik abba a sávba ami emelkedett, az valamit kap de nem észrevehető állítólag

érdekelne ha tudtok valami konkrétumot

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok,

Mi jól vagyunk. Nem érzem, hogy várandós lennék. AFP-re mostmár be kellene jelenkeznem.

Gratulálok a baba nemét tudó kismamáknak :)

Angliában a Maclaren, Silvercross és a Bugaboo kocsikat szeretik szerintem :) Amikor kint vagyunk szinte csak ezeket látok

Kép
Kép
alma26

no, itt a beszámoló első kézből, egy bristoli anyuka tollából:

"Tuti márka a Quinnie, ill a Bugaboo esetleg Mamas and Papas...de szerintem az overpriced...s szimplán posh., nincs meg x faktor. Itt ugyi első körös travel systemről beszélünk. Travel systemeket áldom, bár 6 hónap után az ember könnyűre vágyik és jönnek a Maclarenek..."

Kép
szerencsemák

de jó hogy ikerkocsiban nincs akkora választék meg a pénztárcám is lapos, igy nekem kb 2 max. 3 féle kocsiból kell kiválasztanom a megfelelőt :D

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok Csajszik!!!
Üdv. az újaknak!!
A Krisztináknak, Krisztáknak Boldog Névnapot!!

Kép

Kép
henya75

szcsm: :-))) én Angliába rendeltem egy Maclarent, mert ott féláron van. Anyósék jönnek szeptemberben és hozzák

Ez Quinny Zapp vázat is szeretnék rendelni kint olcsón, mert arra a maxicosi hordozónkat fel lehet tenni.

Kép
Kép
alma26

Hát nekem sajna le kell mondanom a terhes tornáról!
Megint becsípődött az ülő-idegem... de most a másik oldalon. nem fáj annyira, mint a múltkori, de most sajna a derekam is majd leszakad, alig bírok menni. de azárt most a fájdalom elviselhetőbb.
Mi a véleményetek a csontkovácsról? Volt már esetleg valaki közületek? A főnököm felajánlotta, hogy elvisz ahoz, akihez ő is jár, de nagyon félek tőle... meg nem tudom a terhesség alatt lehet-e?

Trudi!
Engem érdekelne mi volt a genetikai tanácsadáson. Hétfőn megyek 12:15-re a Baross utcába. Nekem azt mondták vigyem magammal az uh leletet, de én most nem megyek uh-ra, majd csak a következő héten, a 18.hetire.
Somaanya, jó nyaralást nektek: Vigyázz magadra! :D :D

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Aki travel systemben gondolkozik annak ajánlom a Jané márkát is.
Az azért praktikus mert a mózesból lesz később az autós ülés.
Így nem kell gondoskodni sem a mózes sem az autósülés tárolásáról, mikor az egyiket éppen nem használod! :)

Ez sem olcsó kategória,de nagyon jó, barátnőmnek ilyen van és imádtam benne a tologatni a kölykét!:) A kocsi félkézzel is tolható, de mégis esernyőre csukódik!!! És könnyített vázzal is kapható.

Mi most elmegyünk, vasárnap jövünk!

Addig is jó pocakosodást mindenkinek!
bogyra

Trudi!
Neked mit kellett magaddal vinned? Az Afp vizsgálatom szerdán lesz, tehát annak az eredményét sem fogom még tudni hétfőn....
Reunion!
Mi is az Ikeában néztün kiságyat, de nem kell végülis vennünk, mert a sógórnőmtől megkapjuk , meg a babakocsit is. Egy pelenkázó kómódot, és egy fürdető kádat kell vennünk. De arra gondoltam azt is megnézzük majd ott.
Az egyik topicban láttam egy olyan pelenkázót aminek ha felnyitod a tetejét, benne van a fürdőkád, meg van alatta 3 vagy 4 fiók. Szerintem tök jó, meg praktikus. Látott már valaki ilyet? Nem tudom hol lehet venni? Igaz az anyaga nem fa, hanem fehér műanyxag, de nekem tetszik.

Kép

Kép
henya75

Tök jó babakocsikat néztetek ki, csak irigykedem:)

Henya, hogy ityeg?:))) Ja látom, a derekad fáj, szegényke! A csontkovács lehet hogy jó, csak hogy fekszel hasra a gyúróasztalon? Vagy azt ülve kell? (még sosem jártam ilyennél, pedig a nyakam miatt rámférne)

Móni, és ha használtan vennél ikerbabakocsit? A Vaterán, Teszveszen nagyon jók vannak olcsóbban. (én is lapos pénztárcájú vagyok, így mélyen együttérzek veled)
Vendég

Henya:
A férjem is olyan pelenkázót akart venni amit mondtál de én igazából lebeszéltem, mert 15-25 ezer között van az ára és nem tudom hogy mennyire könyű kivenni a gyereket a kádból, 1 kézzel fogni a másik kezeddel felhúzni a pelenkázót és visszacsukni a kádra
Nekem nehéznek tűnt a pelenkázó része amit fel kell hajtani

Amúgy az IKEA ban a fürdőkád valami 1200 ft. körül van

JA meg mikor ugy volt hogy megyek genetikai tanácsadásra akkor azt mondták, hogy nekik a 12. hetes genetikai UH lelet kell

Twist:
én is a Teszveszen szoktam mazsolázni meg a használt babacuccosoknál

Móni
KépKép
reunion

Reunion: akkor nem duplázódtak meg a bébik odabent :wink:

Henya: kitartás! Csontkovácsról hallottam már jót is, rosszat is, a lényeg, nehogy kókler kezébe kerülj.

Babakocsiban én egyre inkább hajlok a használtra, max kiegészítőket veszek hozzá újonnan. Még nem jártam körbe, de lassan elkezdem, hogy ez mennyire megoldható. Mondjuk interneten nem vállalnám be, de ősztől indulnak a bababörzék, asszem néhűnyat majd meglátogatok.Egyszerűen nem vagyok hajlandó százezreket költeni egy babakocsira... Annyi minden mást lehetne abból a pénzből venni...

Kép
szerencsemák

Twist!
Nem tudom hogy csinálják... Úgy mesélte régebben egy ismim hogy ő volt egyszer, aztán két napig nem tudot felkelni, mindene fájt. A főnököm is azt mondta hogy nagyon fájt neki a kezelés is, meg másnap az izületei. De azóta mióta évente kétszer megy, nem csípődött be a dereka...
Én már most előre parázok nagyon a szüléstől.. mert mi van ha pont akkor fog becsípődni az ideg? :(
Egyébként is nagyon félek mindenféle fájdalomtól :oops: :oops:

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!
Szerintetek mennyire megbízható a hagyományos uh.mert nekem azzal mondták hogy fiú.Most már több ismerősöm is mondta hogy neki is fiút mondtak de lány lett...ennyire el lehet nézni?Most már fiút várunk erre nem az lenne :shock: az már tök rossz...azt hiszem muszály lesz elmennem 4d-re.Kinek melyik uh mutatta meg a baba nemét?
Szép napot!!! :lol:
gyöngyi-30

Négy babával már simán befonnám a szemöldököm :lol:

Móni
KépKép
reunion

Móni, nekünk sem nagyon lehetett érezni azt a nagy visszamenőleges pénzt a fizetésben és köv. hónapban azt mondták, hogy mákszemnyivel is kevesebb lesz. Aztán annyi a nagy szja csökkentés nálunk:(
A teszveszen állítólag tök jó babajátékok vannak, Németországból hozták őket. Sokminden jó van ott. Csak azt nem tudom, hogyha pl. postán küldenek egy hordozót, az mekkora dobozba férne be?

Henya, majd az epidurálás segít. hm?
Mármint szüléskor. Csontkovácsnál azért túlzás lenne. :-) A derekadra most, hogy terhes vagy, kaphattál szurit, vagy gyógyszereket?
Vendég

Twist, nekünk úgy volt, hogy apa az első pillanattól ott volt, aztán amikor elrohantak Marcival a gyerekorvosok, akkor szóltunk a családnak. Én fél 2-kor szültem, apu még aznap meló után bejött, anyu és anyósék másnap, tesóm is valamikor talán másnap. De amíg vártam a ctg-re szülés előtt, egész nagy pereputtyok vártak, mert a lány a szülőszobán volt :? És lécci-lécci drukkolj a lánynak, mert azt szeretnék.

Akkor jó kis elfoglaltságotok lesz aug. 20-ra. Semmi tüzijáték? :lol: :lol: :lol:

Henya, én nem voltam sosem, de a nagybátyámék rendszeresen járnak. Azt mondják, belehalnak, annyira fáj egy kezelés, de csak pár másodpercre. Mikor jönnek ki, már kutya bajuk állítólag... Jobbulást Neked!

Ilyen kádas-pelenkázót az összes bababoltban kapsz (Brendon, Minimanó, Elefáni stb). Én nem tartom túl praktikusnak. Ha kiveszed a gyereket a kádból, a pelenkázóra rakod általában kicsit masszírozni, öltöztetni. Az meg fürdés alatt ugyebár fel van hajtva, és nem tudsz rá előkészülni. Persze lehet, hgoy rosszul gondolom :?

Gyöngyi, a 4D sem 1000%. Egy ismerősömnek az elsőtől az utolsó UH-ig azt mondták, kisfiú, és végül kislány lett. Nekem most a 13. héten mondták meg, hüvelyivel. Marcival a 18. heti genetikai UH-n tudtam meg.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Twist!
Nem szeretnék epidurálist!!! :roll:
Attól jobban félek, mint a szülési fájdalmaktól :oops:
A fiamat is simán szültem, a fájások elviselhetőek voltak.
Most nem voltam még dokinál, csak az előző becsípődésnél.. akkor nem kaphattam semmit, mert még csak 10hetes terhes voltam.
Nem tudom most kaphatnék-e rá valami gyógyszert.
Mindenesetre ma apa nélkül alszom, a földön... :lol:

Móni!
Szerintem olyan nehéz nem lehet az a pelenkázó lap, mivel műanyagból van és nem fából...
Esetleg tudod is hol lehet olyat venni?

Kép

Kép
henya75

Brigi
Köszi a választ. :D
Lehet, hogy igazad van, erre nem gondoltam.
csak azt néztem, hogy praktikus, meg egy kicsit helytakarékos.
A picur egyenlőre velünk lesz majd egy szobában, jövő nyárra tervezzük a baba szoba kialakítását...

Kép

Kép
henya75

Brigi: megy a drukk a kislanynak! :wink:

En mar azt sem tudom mit szeretnek, apa kisfiut :oops: :roll:
Vendég

Henya

A Baross utcába vinni kell magaddal:

* lakcímkártya
*TAJ kártya
*beutaló
*12. heti UH lelet
* a régi kartonod, ha voltál már náluk.

+ kérdezték a személyi szám utolsó 4 számjegyét. Ez állítólag rajta van a lakcímkártyán, de nekem olyan nincs.

Hogy mi történt, azt leírtam a 84. oldalon 20.29-kor (kb lap közepe). Ha még valami érdekel, kérdezd nyugodtan.

Neked egyébként miért kell menned?

Trudi
turorudi6

Sziasztok!

Somaanya:
Gratula a Kissráchoz, ahol ilyen fiús családok vannak az ismerőseim közül és már kicsit nagyobbak a srácok, az anyukák nagyon el vannak kényeztetve :).
Jó nyaralást!!

Krisztik:
Boldog névnapot!!

Szerencsemák:
Talán nem kell már olyan sokáig várnod a mozgásra!

Giz, Szilvánusz:
Én még nem álmodtam babásat, mostanában olyan kimerült vagyok, hogy nem emlékszem, miket álmodok. Mondjuk jobb, mint rémeket álmodni! Szilvánusz, remélem átváltoznak a rémálmok széppé, mint Gizé :)

Brigi:
Drukkolok holnap!
Remélem, az éjszakai "nehézségek" egyszeriek voltak!

Twist:
(A névnapi jókívánság feljebb :) )
Az aranyérre vannak tornagyakorlatok is, ami segíthet, ha érdekel, leírom, amit hallottam.

Francesca:
Holnap várjuk a beszámolót!

Henya:
Jobbulást neked!!

Gyöngyi:
Nem tudom, de én is ezen dolgolkodtam tegnap, még simán lehet, hogy nem is Csajszi, pedig most már mindenkinek mondtuk és tegnap örököltünk kb. 10 rózsaszínű ruhát! (A nem rózsaszínűeket a közelebbi ismerősök lenyúlták)
cat__

Trudi:
Köszi a választ. Nekem a korom miatt kell mennem. Mert hogy 34 vagyok. Remélem magzatvíz vételre nem akarnak küldeni. Attol nagyon félek! :oops:

Gyöngyi nekem a 14.héten mondták meg hogy fiú, mi a Baross utcában voltunk 4D-en.

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!
Ne haragudjatok nagyon rég voltam itt!
Velünk minden rendben van! Voltam 4D-n a 12héten és most 18án megyünk a 18hetesre!

Én is elkezdtem nézegetni a babadolgokat de mi még nem tudjuk 100%, hogy milyen nemü lesz csak lehetséges, hogy fiú de a következő 4D-n már fog látszani szerintem!

Ti már vásárolgattok? Én lassan már szeretném elkezdeni, hogy ne torlodjon a sok költség! Van egy babakelengye listám de tudtok ajánlani valami használhatót szerintem ezen túl sok minden van!

Láttam beszélgettetek a kiságyról mi kombi ágyat szeretnénk mert azt tovább tudja használni és lenne egy kérdésem rendelt valaki netről babakocsit? Én a baby merc-et meg a kunert vipet néztem eléggé olcsó és van hozzá hordozó is! Ismeri valaki?
Fel akartam tölteni képet de nem engedi![/img]

KépKép
ldetti

Szia Detti!

Mi is nézegettük a Baby Mercet, de később lemondtunk róla, mert 16 kg, míg amit a végén rendeltünk csak 9! Mivel sokat járok buszon, ez nagyon fontos szempont.

Ha gondolod, meg tudod nézni élőben a Lurdy házban, a Kler bútorboltban (azt hiszem így írják), Tatabánya talán nincs annyira messze, hogy ne érné meg megnézni (én is tatabányai voltam, 4 éve költöztem fel Pestre :D).

Mi végül ilyet vettünk: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_880982

Mi még 75-ért vettük, de van egy másik, ami olcsóbb, és hasonló: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_508999

Ez néhány tartozékot nem tartalmaz, mint pl: pelenkázó táska, esővédő (ebből az előbbihez kettő is jár) Valamint a hordozóhoz lábzsák. Azt nem tudom, hogy ezeket külön meg lehet-e venni...

Klári

Kép
claracroft

Köszönöm Clara nagyon jól néz ki mindkettő igazad van nem is néztem hány kiló a baby merc!
:shock:

Én meg szeretném nézni élőbe, jobb úgy venni ilyen dolgot szerintem, a babaszafariba ezeket is megnézem!

Tényleg Tatabányai voltál? :D És merre laktál? És miért költöztél el? (ha nem vagyok indiszkrét?) :D

KépKép
ldetti

:)

A Cseri lakótelepen laktam az első 23 évben, majd összeköltöztem az akkori párommal a Gál lakótelepre egy évig, majd néhány évre vissza a Cserire.

Mikor a férjemmel másfél éve együtt voltunk, ide költöztem, albérletbe mentünk. Ő eredetileg is pesti srác. Ennek már 4 éve. Decemberben lesz két éve, hogy saját lakást vettünk, akkor már házasok voltunk. :P Bár ide jártam főiskolára is, igaz, csak heti 1X.

És te merre laksz? Kinél fogsz szülni?

A kocsit szerintem is nézd meg élőben, de ha nem olcsóbb a neten, mint élőben, akár haza is vihetitek... Mi megnéztük, nem a szafariban, és megrendeltük, mert nem volt abban a színben, amit választottunk, és érte is megyünk. Az eladó mondta, hogy ekkora összegű vásárlás esetén ingyen szállítják, de nem tudom, hogy csak Pestre, vagy bárhova. Bár feljönni drágább lenne, mint a szállítás.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

új vagyok, és hát egy kicsit zavarban.
Mikor kiderült, hogy állapotos vagyok, örültük (nagyon :D ) és a barátnőm javaslatára csatlakoztam itt egy fórumhoz. Akkor még azt számoltuk, hogy februári lesz. Az első uh-nál a doki már január 27-et mondott. Hát nem nagyon zavartattam magam, nem mindegy hogy február vagy január.
De azért ma kíváncsiságból ide is betekintettem. Hát ti már jóval előbbre jártok. :D

Én is már a babakelengyén töröm a fejem, de nem tom mi legyen. Azért vidéken sokkal nehezebb megoldani ezeket a dolgokat.

zarja

Sziasztok!
Már megint jól elmaradtam. Igyekszem felvenni a fonalat.

Brigi!
Végül kislány maradt Mircsi?

Kima
Kép
Kép
kima75

Cat, köszi szépen a köszöntést:) És nagyon érdekel, amiket aranyér elleni tornáról hallottál.
Tegnap alig tudtam ülni a munkahelyem, mintha söréttel fenéken lőttek volna, olyan érzés. Nem kellemes.

Szia Zarja! Nagy gratula a kisbabához és a betöltött 15. héthez! AKkor már túlvagy a nehezén!:) Sejtitek már a baba nemét? Milyen neveket gondolkoztatok?

Ldetti, üdv újra itt! És örülök, hogy minden rendben és a kisfiú-gyanú miatt is gratulálok!:))))

Henya: milyen a baross-ban a 4D? kedvesek az UH-osok? Sok a várakozási idő? Ha bejelentkeznék, másnap tudnak már fogadni?
Vendég

Hát a baba neme őszintén szólva nem érdekel. Drága párom, az aki nyaggat emiatt, de mivel nem jött el uh-ra ezért nem tudja, mert én rá nem kérdezek. Majd kiderül. Nem mindegy?

Nevek:
Lány: az tuti: Monostori-Koós Luca (ekkora vezetéknévhez valami rövid és tömör keresztnév megy csak :D )
Fiú: ezerrel folyik a csörte: Nálam a Zalán vezet (Zsolti nem akarja, mert egy nem kedvelt ismerősének is ez a neve), így ő a Bulcsúra hajt (tetszik, tetszik, na de a Zalán akkor is jobb). Ez a kettő maradt a pikszisben.
Mindegy mert úgyis úgy terveztük, hogy egy lányunk lesz meg két fiunk. Tehát a három név megvan, csak azt nem tudjuk, melyik lesz az első :lol:

zarja

Twist: én is a barossban voltam, keddden telefonáltam, szerdán már mehettem is :) nem keleltt egy percet sem várni és nagyon kedvesek voltak :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Clara

A Praxis Magánrendelőben is vizsgál Hajdú Krisztina. 12 000 forint a vizsgálat (4D, 3 db BandW fotó, DVD).

Az Istenhegyin 14 000 forint.

A 4D genesisben 10 500 forint.

Akkor már inkább Hajdú Krisztina, aki genetikus, nőgyógyász és félévente ellenőrzik a diagnózisait Angliában, ahol a minősítését szerezte.

Trudi
turorudi6

Zarja, nagyon jó a hozzáállásod!:)
Én pl. azért szeretném tudni a babám nemét, mert megvehetném neki az első ruhácskát, olyan színűre festjük a szobáját, olyan játékokat veszek neki, úgy szólítom stb. A 12. héten kislány gyanút mondtak, de még majd a 18. héten újra megnézik. Mindkettőnek nagyon örülnénk, hiszen 14 évet vártunk a babára és mindegy a neme:-)
Vendég

Köszi az infót Hajdú Krisztináról, Rudi :)

Zarja, üdv közöttünk! A Zalán nekem is jobban tetszik. :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

átállítottam a vonalzómat, mert ma voltam védőnőnél, és szerinte már holnap a 16. hétbe lépek. Kompromisszumos megoldásként naptári hetet állítottam be "hétfordulónak"

Cat: ma az is kiderült, lehet, hogy éreztem már rugdosást. A védőnő mondta, hogy ha ellazulok és ráhangolom magam a babára, akkor már érezhetem a mozgást. Jógán szoktam érezni kis pöckölés-szerűségeket, de eddig nem mertem elhinni, hogy a Baba az :oops:

Védőnő még hiányolt valami májfunkció adatot, amit elvileg a múltkori vérvételnél kellett volna vizsgálni, illetve mondta, hogy a toxoplasmosist többször nem fogják vizsgálni. Azért én nyugodtabb lennék, ha még egyszer megnéznék, mert vannak körülöttem állatok (és nem csak a hülye emberekre értem ezt :P )

Tegnap voltunk bevásárolni a tescoban, és beszereztem 3db édes body-t, bátran már fiús színekben. 450 ft volt leértékelve, úgyhogy meg mertem kockáztatni :lol:

Zarja: üdv itt a januári kismamák között!

Henya: az epiduráltól én is ódzkodom, pedig pont tegnap hallottam valakitől, hogy a szülésénél 2 dolog jött be: a légzés és az epidurál. De én asszem inkább kihagyom. Mondjuk nem tudom, hogy fog elviselni a kórházi személyzet. Nagyon tudok szenvedni :lol:

Bocs, ha figyelmetlen voltam: a genetikai UH-t nektek a saját dokitok csinálta?

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Jesszusom Twist, ezt nem mondod komolyan! Akkor ezt a babát már nagyon várjátok.

Mint írtam szeretnénk majd a továbbiakban tovább bővíteni a családot 5 főre, tehát ezért totál mindegy hogy melyik jön előbb. Úgyis egymástól fognak örökölni. :D Legfeljebb Luca- mint kiváltságos - kap egy két helyes nőcis cuccot. :D

zarja

Szerencsemák: ha meditálok és is szoktam érezni. Valami idegen mozgás a testedben. Eddig el se mertem mondani, mert úgy éreztem butának néznek :oops: de ezek után gyakrabban fogok meditálni.

zarja

Sziasztok

Most mondták be a hirtv-n hogy csak a közalkalmazottak nem kapták meg a visszamenőleges kompenzációt 18 ezer forintot :twisted:

Móni
KépKép
reunion

Zarja: csak meditálj bátran, jót tesz Neked is és a Babának is. Én is kaptam mindenféle relaxációs hanganyagokat a coach-omtól (nem terhességre, hanem munkahelyi stresszkezelésre 8) ) de még nem vettem rá magam, hogy kipróbáljam őket, de már nagyon érik a dolog

Reunion: eddig ebbe a témába én nem szóltam bele, merthogy nem vagyok közalkalmazott, viszont mi a júliusi fizuval 21e ft-al többet kaptunk, de fogalmam sincs miért, azon kívül, hogy állam bácsi ezzel próbál meg jófej lenni. Lehet, hogy ez ugyanaz a pénz amiről Ti értekeztetek? (és ezek szerint nem kaptatok meg? :x )

Egyébként én komolyan fontolgatom, hogy írok az alkotmánybíróságnak a táppénz maximalizálása miatt, szerintem ez full alkotmányellenes. Akkor lenne korrekt, ha az adott hozzájárulásokat is abból a maximalizált összegből vonnák le, és nem a teljes fizetésekből. Ezen totál fel vagyok háborodva, és ki akarom próbálni, van-e bármi foganatja egy ilyen megmozdulásnak...(apám szerint nincs, de azért azt mondta, segít :? )

Kép
szerencsemák

Igen arról van szó, a férjem is kb valami hasonló összeggel kaphatott többet nem tudom pontosan mert nincs fizupapírja ez a 6 hónapra járó kompenzáció a sávhatár kitolása miatt

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok, szép napot mindenkinek!!

Megvolt tegnap a 18. hetes genetikai uh vizsgálat és minden rendben van. :) Kettő méret van a papíron, az egyaik BPD: 44 mm, a másik pedig FL: 29 mm. Tudja valaki, hogy ezek milyen méretek?

És a lényeg, megkérdeztük, hogy milyen nemű a baba. :) Azt mondta a doki, hogy majdnem biztos, hogy kislány. :) Szóval úgy néz ki, hogy lesz egy kis Lucánk. :D

Somaanya: gratulálok a kisfiúhoz! Jó utat és szép időt a nyaraláshoz!

Szcsm: Neked is köszönöm a szülinapi köszöntést. :)

twist és Kriszti: Mivel tegnap nem voltam fent, így utólag kívánok boldog névnapot nektek!!

zarja: Szia, üdv. köztünk, gratula a babához! :)

Heydie merre vagy??????

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Adrienne: Gratula a majdnem biztos Lucához! :lol:

Íme egy kis segítség UH leletek kiértékeléséhez (legalábbis hogy mely rövidítés mit jelent):

BPD - fej keresztirányú átmérője (két halánték közt)
OFD - fej hosszanti átmérője (homlok és tarkó közt)
HC - fej kerülete
TAD - mellkas átmérője
APAD - has hosszanti irányú átmérője
APTD - has keresztirányú átmérője
AC - has kerülete
FL - combcsont
TIB - sípcsont
FIB - szárkapocscsont
HUM - felkarcsont
RAD - alkarcsont
CRL - ülőmagasság
LMP - menstruáció (dátum)
EDD by LMP - szülés a menstruáció alapján (dátum)
AVARGE GA - méretek alapján számított terhességi hét
GA by LMP - menstruáció alapján számított terhességi hét
EDD by Ulrasound - szülés az ultrahang alapján
FW Hadlock 4 - becsült súly
FHR - szívhang
MVF - farfekvés
KPF - fejfekvés
KP - közepes
PLC - placenta (méhlepény)

Kép
szerencsemák

szcsm: köszi a gratulát és az infót a rövidítésekhez.

Annyit írtak még a papírra, hogy: a lepény hátsó falon tapad jó helyen. És a magzat fejvégű fekvésű. A magzatvíz mennyisége átlagos. Ép koponya kontúr és gerinc végig követhető. Négy végtag, zárt hasfal. Ép vesék. Gyomor és hólyagtelődés látható. Ép rekesz. Négyüregű szív.

Ja és vannak új képek, majd lefényképezem és felteszem :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

na, ez már mindjárt más. Kicsit csodálkoztam, hogy egy genetikai UH után csak ennyit írtak a leletre, amit először megosztottál velünk 8)

Kép
szerencsemák

:) Persze, utána jutott eszembe, hogy begépelek mindent, amit írtak.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a genetikai UH-ról. Minden oké, tuti kislány, megmutatta a kifejlődött női nemi szerveket is :lol:

BPD 42 mm
HC 158 mm
AC 128 mm
FL 26 mm
NB 5 mm

Van képünk is
Kép

Na rohanok visszaolvasni, mik történtek, mióta nem jártam itt :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás, de szép kislányotok van!:))))))))))))) Gratulálok hozzá!

Móni: tényleg most mondták be, hogy a közalkalmazottak nem kapták meg a 18 000 Ft-ot? Hát, és a köztisztviselők? Mert hogy mi sem nagyon....
Vendég

Hékás: Nektek is nagy gratula! Nagyon klassz a kép is!

Kép
szerencsemák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: