A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Hékás!

Tényleg szörnyű volt, 1 óra után már átnéztem mindent, hogy nem e vett be valami gyógyszert, mert teljesen olyan volt mintha látomásai lennének. Annyira menekült, húzogatta a lábát, remegett. 2 óra után már az is megfordult a fejemben, hogy agydaganata van és azért hallucinál... De még reggel is emlékezett rá, mindenképpen beszélek holnap apósommal (orvos) erről, mert megijesztett!

Mostanában vettem észre, hogy megérti mi megy a tévében, eddig nem csak a reklámok zenéjére figyelt fel.

Elképzelhető, hogy ennyire belemászott az a nagy pók a fejébe? :)

Eddig nem volt csak három csatornánk, épp hétfőn fizettünk elő 60-ra... De minek???? :oops: :roll:

Ultrahanggal nem melegít, ez biztos, max pont a transducernél azaz a hasfalon, de azt a baba nem érzi, hisz épp elég szigetelés van.
Ha zavarja, szerintem is a nyomkodás, felébresztés. Nekem pl a 12. hetinél annyira belenyomta a hasamba azt a vackot, hogy majd leugrottam az ágyról, komolyan nagyon fájt. Ezután átment hüvelybe, nah az meg végképp fájdalmas volt....

Szem: minusz 8-9 az amikor gondolkoznak a császáron, nekem is - 3-as a szemem. Az első terhességemnél romlott egy dioptriát. Leventével javult felet. :) Most nem tudom mi lesz! :) Remélem nem sorminta és romlik...
bogyra

szia mérnökasszony üdv itt nálunk

bogyra ez nagyon durva lehetett ha már ilyesmire gondoltál, ma nem kába egy kicsit? ilyesmitől kimerül az ember nem?

Móni
KépKép
reunion

[quote="reunion"]
írta:
reunionbogyra ez nagyon durva lehetett ha már ilyesmire gondoltál, ma nem kába egy kicsit? ilyesmitől kimerül az ember nem?

Egy gyerek? Az én tapasztalataim szerint sosem... :twisted: :lol:

Bogi, tényleg rémisztő lehetett, kíváncsi vagyok, apósod mit mond. Egyébként a meséket nagyon megjegyzik. Emlékszem, én ovis voltam, amikor két mese nyomot hagyott bennem. Az egyik valami indiános, aminek hatására azt álmodtam, hogy anyut megskalpolták az indiánok, aztán egy katona hasba szúrta. Felriadtam, de nem tudtam szabadulni tőle, napokig kísértett az álom. A másik az E.T. volt, utána sokáig nem mertem sötét szobába belépni sem, a földönkívüliek miatt :?

Ja, és a pókoktól én is irtózom, de rettenetesen.

Brigi

Kép

Kép
hékás

jo reggelt!

Remelem mindenki jol van es picurok egyre elenkebbek. Sajnos nem nagyon tudok mindenre reagalni, mert olyan sokat irtok. (Szerencsere!)

Brigi: akkor a tipped kislany :wink: Csutortokon kiderul :) Milyen jo lehet, hogy mar apa is erzi a mozgast!!!! :wink:
En meg nem erzem, pedig a 19dik hetet kezdtuk... :?

Bogyra: Sajnalom a picurt! Lehet annyira megfogta a pok a meseben, hogy egesz ejjel ezen jart az agya, igy az alomban is elojott. Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy altalaban arrol almodunk, amirol elalvas ellott gondolkodtunk. Es meg olyam picur, hogy nem is tudja hirtelen megkulonboztetni a valosagot az alomtol. Kollegam kislanya 6 eves, de o epp az "anya miert hagytal el" alombol riadva sirt es zokogott.

Udvozlet az ujaknak!

Neoton johet minden mennyisegben!!! Imadtam oket, szulok cipeltek minket a koncertekre is: egyszer ocsem kijelentette (kb 5-6 eves volt) a koncert kozepen total hangosan, hogy o olyan szoke hosszu combu anyukat akar, persze mindenki rohogott....apukam rem buszke volt, anyukam meg...hm.. :lol: :lol:

Klari: de jo, hogy megvan mar a babkocsi!! Mi most megyunk majd megnezni parat, valoszinuleg otthonrol hozzuk majd.
Apanak az ABC, Quinny es a Concord jon be. Hasznalta mar valamelyikotok? Szerintetek jok?
Vendég

Most utána néztem ennek a szem dolognak, elvileg nem csak a dioptriától függ, hanem a szemfenék állapotától. Mindenképp meg kell nézetni egy szemésszel, hogy mit javasol :?
A kontaktlencséről nagyon eltérőek a vélemények, sokan még abban is szülnek :shock: Hát én biztos ki fogom venni, egyszer vizsgaidőszakban sokáig bent felejtettem és kivételkor beleszakadt a szemembe, szörnyű volt, ügyeletre kellett mennem, és vhonnan hátulról kotorták elő! :(

Kép
Kép
bogaracska

Köszönöm mindenkinek a gratulációt aranyosak vagytok!Brigi kisfiú... :lol:
Cat gratula a kiscsajhoz!!! :D
gyöngyi-30

Kész van az AFP-m nagyon hülye érték jött ki olyan ami 1 babával is teljesen normális lenne
szóval magasabbra számítottam duplájára mint ami lett

Móni
KépKép
reunion

Bogyra

Mielőtt elmentél nyaralni, írtál az unkatesód magzatvízvizsgálatáról. Megkérdezhetem, melyik klinikán történt az eset?
És te melyik klinikán dolgtál, ahol 2 év alatt láttad azt a 2 vetélést? És azoknak a babáknak milyen bajuk volt?

Nekem a korom miatt valószínű meg fogják csinálni (37,5 vagyok). Ezért érdeklődöm.
Tegnap voltam a Baross utcában genetikai tanácsadáson. (Ha valakit érdekel, leírom milyen volt.) Valószínű ott fogják csinálni. De nagyon félünk.

Rudi
turorudi6

Mérnökasszony, szia tesó!!!:)))) Üdv itt köztünk! Ez pörgősebb topic, mint a lakhely szerinti, szuper itt lenni!:))) Hogy vagy? Voltál AFP vérvételen? MIkor mész genetikai UH-ra?
Vendég

Engem érdekelne mi volt a genetikai tanácsadóban mert én nem mentem el kihagytam

Móni
KépKép
reunion

Francesca: jók azok a babakocsik is, amiket írtál, csak magasabb az árfekvése, mint az általunk nézetteknek, ezért nem fogom kipróbálni. Nekem is az első szerelmem egy Concord babakocsi volt. :)

Klári

Kép
claracroft

Klári
Te is a bolgárkerékre mész genetikaira? vagy a sote?

Móni
KépKép
reunion

Trudi: tesómnak ott csinálták, minden Ok volt, nem kellemes, de kibírható. a gyerek már lassan 2 éves lesz :D

szerintem ott nagyon profik, kicsit futószalag, de jó. Én oda járok dokihoz.

ne izgulj, rendben lesz. Mikor mészgenetikai tanácsadásra? kihez? a dokim is csinálja :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Klari: koszi az infot. :) Most elmegyunk megnezni majd oket, aztan apa meglatja az arcetlit es szerintem meggondolja magat :lol: az az igazsag, hogy itt is korulneztunk, de a kicsit jobb minosegu kocsik arabol akar hasznalt autot is veszek... Megnezzuk milyen, aztan szerintem ebay vagy vatera lesz.
gyerek hasznalja ket-harom evig es egy vagyon...aaaaa....
:?
Vendég

Sziasztok!

Én a baross utcában dolgoztam, ahol nyilván sokkal több vetélést is láttam amúgy, de kifejezetten a hasbaszúrástól kettőt. Hogy mi bajuk volt a gyerekeknek fene se tudja már, de egyértelműen látszott a magzatokon a genetika eltérés. De hogy most az down volt vagy edwards syndroma vagy egyéb, nem emlékszem már.

Unokatesóméknak pedig az egykori HIetén csinálták a vizsgálatot.

Különben én is hiszek a természetes szelektációban, de ez csak egy olyan terhességnél jöhet szóba (szerintem), amelyik semmilyen módon sem asszisztált! Tehát, ha az ember bármilyen gyógyszert is szedett azért, hogy megmaradjon a terhessége, akkor ott már nem biztos hogy létezik (szerintem).

Mindemellett mindenki maga tudja eldönteni, hogy mi a haszon a kockázat aránya számára! :)

Babakocsi: Ez az a dolog amin nem érdemes spórolni, főleg ha valaki városban lakik, esetleg csak egy kocsi van a családban, akkor meg pláne. mi annak idején 30 ezret spróroltunk rajtam így is 120 ezren felül volt mondjuk, de fél év után már tudtam, hogy nem kellett volna spórolni. Mi most már nem veszünk újat, ez kiszolgál és kész! :) :)
Ami fontos szerintem:
* Súlya -élből számolj hozzá 15 kg-t és metro lépcsőt
* Mérete - van ami fel sem fér a régi villamosra, nem fér be a közértbe
* egy kézzel összecsukható-e, kinyitható-e?
* kocsiba beférjen kényelmesen
* Egy kézzel irányítható-e üresen illetve egy 15 kg-s gyerekkel is?

Huhh hirtelen ennyi jut eszembe.

Franceska! Esetleg Uk-ban érdemes ilyet vásárolni. Ott valamennyivel olcsóbb a kocsi, egy drágább példánynál kb 30 ezer forinttal is. De sok UK fennhatóságú bolt webáruháza szállít Írországba potom összegekért. :)
Mi elég gyakran járunk Londonba, hát én igyekszem mindent ott beszerezni a gyerekeknek.

Csak egy példa Sudocrem itthon 2890.- ottan pedig 2,5 font (900.-)

Mondjuk én könnyen beszélek a babaruhaboltunk miatt járunk rendszeresen, de egy fapados jeggyel sztem sokat lehet spórolni.
Tavaly a barátnőmmel mentünk ki oda-vissza 15000.- Ftból/fő.
A gyerekeknek bevásároltunk egy teljes évszaknyi cuccot, bugyitól a csizmáig, mindent!!!! MINDENT! 30000 forintból.
Itthon a fimanak vettem a HandM-ben egy inget, egy nadrágot, egy kesztyűt, a kicsinek egy sapit, meg valami göncöt ennyiből....
bogyra

Bogyra:
nagyon jo otlet! Otthon proba, itt meg lehet atmegyunk akkor Eszak-Iroszragba, mert az itteni arakat kicsit el vannak szallva. :? Bar most a learazasoknal, 6-7 rugi egyben (100% pamut) es nagyon cuki, csak 5-6 EUR, ami 1300-1500 FT...minden napra egy :) Ha tudnank mar a baba nemet, akkor be tudtam volna most hetvegen vasarolni :wink: A ruhanemut jo aron meg lehet venni, de a kieegeszitok es a kismama cuccok dragak (kocsi, agy, legzesfigyelo, kismama ruhak stb.)

Par mese CD-t is be szeretnek szerezni, mar husvetig nem megyunk haza...es egyenlore csak Vackorral szolgalhatok maszatnak. Baratnom kisfianal bejott, bar ha jol tudom ujabban a Beatles az altatoja :lol:
Vendég

turorudi ne félj! Sok kismamát ismerek akinek megcsinálták a kor miatt és mindenkinek rendben volt a vizsgálat, kicsit volt kellemetlen persze.Ezen kivül ebből teljes bizonyosággal kizárható lesz pölö a Down is úgy tudom.
kriszti1976

Hát bogyra nagyon köszönjük hogy megosztottad ezt a hasbaszúrós vetélősdi élményed velünk.

És turórudi neked mi a jó abban, hogy rémtörténeteket íratsz le?
Engem nem érint csak miattad....
kriszti1976

Kriszti1976!

Szerintem abban semmi rémes nincs, hogy egy olyan helyen ahol naponta kb 20-40 közötti magzatvízvételt csinálnak ott két év alatt az ember belefut két ilyen esetbe...
bogyra

Reunion: a Klinikára megyek, ott ingyenes, bár valszeg nem kapunk képet sem. Most nézegetjük, hogy hova menjünk 4D-re, eddig a Mátyásföldi Klinika a nyerő, onnan láttam a neten a legélesebb képeket. Ha a genetikaiért és a 4D-ért is fizetünk 12000-et, az kicsit húzós...

Klári

Kép
claracroft

Én hozzájuk járok 4D-re. Nagyon korrektek. Azért írják úgy, hogy min 30 perc a vizsgálat, mert addig foglalkoznak veled, amíg mindenét meg nem tudják mutatni. Ezt nem úgy kell persze képzelni hogy 1,5 órán keresztül folyamatosan Uh-znak, hanem adnak csokit, üdítőt, esetleg behívnak valakit közben ha alszik a babád, kiküldenek sétálni egy kört stb és utána visszafektetnek. :)

Levivel ott voltunk vagy 2,5 órát. Közben kólát ittam, sétáltam, guggoltam párat hogy meg mutassa a pofiját.

És amit sehol máshol nem tapasztaltam még, az az hogy a mama anatómiáját is átnézik teljesen, vesét, májat, petefészkeket tényleg mindent! :)

http://www.4dgenesis.hu/
bogyra

Bogi: hol, a Mátyásföldin, vagy a 4dgenesisben?

Klári

Kép
claracroft

4dgenesis :)

Most olvasom nem volt egyértelmű! :)
bogyra

:)

Jó dolgokat írtál róluk :)

Klári

Kép
claracroft

Köszönöm a bíztató szavakat! Aug. 26-ig még van idő eldönteni, hogy mit csináljunk. Ahogy magamat ismerem, még előző este sem fogom tudni biztosan, hogy elindulok, vagy sem.

Reunion

Mivel nekem a korom miat kellett menni, semmi vizsgálat vagy beszélgetés nem volt a genetikai tanácsadóban. Csak adtak egy időpontot a szúrásra és kész.
12-re volt időpontunk, nem is volt értelme hamarabb menni, mert nem érkezési sorrendben hívták a kismamikat. Elég nagy volt a csúszás, mert én 13.45-kor kerültem be a dokihoz. De akiket mindenféle vizsgálatokra küldtek, azok még többet vártak Volt egy lány aki 11-re volt időpontja, ha jól láttam csak egy UH-t csináltak neki, de ő még 13.45-kor ott volt. Tehát iszonyú türelem kell, ha valakinek oda kell majd mennie. Egyébként korrektek és türelmesek voltak. Végül is jó érzésekkel jöttem el.

Bogyra

Köszönöm az infót. Ez még inkább erősítette a bizalmamat a Baross utcában.

Ahogy öregszem egyre biztosabb megérzéseim vannak. Ez jó. Eddig ez az egyetlen jó dolog, amit az öregség számlájára írhatok. Például amikor beléptem évekkel ezelőtt a János Kórház Meddőségi Központjába, azonnal érezetm, hogy ezek itt nem fognak nekem gyereket összehozni. És így is lett. Pedig 3-szor is megpróbálták. Utána éreztem ,hogy rá kell ezt bízni a természetre, lesz ami lesz. És lám ezt is jól éreztem, csak kicsit sokat kellett várni.
Csak az a baj, hogy most pont ilyen erősen érzem hogy egészséges a babám..... :?: :?: :idea:

Rudi
turorudi6

Clara

Az Istenhegyi Központot nem nézted még meg? Ott vizsgál Hajdú Krisztina, aki itt a Babaneten a legnagyobb sztár.
Nem Babanetezőktől is legnagyobb szaktekintélyként hallottam már emlegetni. Mi hozzá jelentkeztünk be.

Rudi
turorudi6

Én is ezen a 4dgenesisen gondolkodtam hogy oda kellene menni legközelebb 4d-re sok jót hallottam róla és mintha olcsóbb is lenne
legalábbis nekem mert nincs ikres felár

A genetikairól nem is tudom elképzelni hogy mi lehet ha beszélgetni hívják az embert, de nem hiszem hogy jót tesz az ember lelkivilágának

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok,

Bogyra:
Drukkolok a kiscsajszihoz :). Durva lehetett az éjszakátok, nekem nagyon sokszor volt rémálmom, és sokszor filmek miatt, én simán eltudom képzelni, hogy egy gyereknél ennél még sokkal intenzívebbek az álomképei.

Köszi mindenkinek a gratulációkat!!! :):) Különben a kínai naptár nem jött be, az ingás jóslat sem, egy háromszöges igen és a Nagymami-féle is :).

Gyöngyi:
Neked pedig gratula a Kisfiúhoz :).

Reunion:
Négyet?? :)
Jó neked, hogy ilyen könnyen megnézed magadnak az eredményt :).

Bogaracska:
Engem is mindig bosszantanak a nevekkel, mert hiába mondom, hogy még nem döntöttük el, folytatják, hogy na de mégis? Nem is gondolkodtatok? És miben?, Stb...akkor elkezdem sorolni, hogy mi nem lesz, amire persze rá akarnak beszélni mindenáron. Múltkor már sikerült olyan képet vágnom, hogy befejezték. :D
cat__

Jó reggelt!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, mert már rohanok is. Tegnap voltunk uh-n és nagy valószínűséggel az én kicsikém is a kukacosok táborát fogja bővíteni! :lol:
Azt hittem jobban szíven üt majd a dolog, hogy nem jött be a várva várt kiscsajszi de csak röhögtem rajta. Ez van. Lesz még egy kisszerelmem... :D
Egyébként jól vagyunk, ma délelőtt viszem Somát a szüleimhez mi pedig este indulunk Horvátországba 4 napra.
Bogyra: nálunk is félős idősza van... mindenhol szörnyek vannak.....iszonyat! :lol: Szerencsére rémálommal még nem találkoztunk!
Bogi: de jó neked, hogy már érzitek mindketten! Én még nem tudom eldönteni, hogy a gyereket érzem vagy a bélmozgásokat.. :roll:
Gyöngyi: Gratula a fiúcskához! Meglásd, ő lez a legnagyobb rajongód....igazi szerelem egy fiú! :wink:
Cat: neked pedig gratula a csajszihoz...ebben sajna nincs tapasztalatom és úgy tűnik egy ideig nem is lesz.....A kínai naptár nálunk sem jött be.
Francesca: nekünk quinny speedink volt először, de nem szerettem. Akkora a sport része - és nem nagyon dönthető - hogy 6 hós kor alatt nem nagyon lehet használni. Addig meg nincs el egy mózesben a baba...A Concordról én is jókat hallottam.
Akit kihagytam, bocsi, mindenkinek üdv. Majd jelentkezek ha hazajöttünk.

Judit

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam...

Köszi mindenkinek a székrekedéses tippeket. A szilvalekvárnak elvileg működnie kellene, de nekem a terhességem előtt sem tette. De azért ma reggel ettem egy kis lekváros kenyeret, kakaót ittam hozzá, és sikerült wc-re mennem, szóval lehet hogy mégis működik :D Ezen kívül nyomom magamba az őszibarackot, úgy napi 6-8 darabot

Bogyra: Gratula az eredményekhez! Nekem a 13. héten elvileg látszott a kukac, azért én még megvárom a kövi UH-t is

Terheléses cukor: kútvölgyiben sajnos tej+zsemle. Akinél cukros vízzel csinálják, vigyen magával jó sok citromot, mert azt megengedik, hogy beletegyétek, és akkor meg lehet inni a löttyöt, kvázi limonádé lesz belőle.

Szilvánusz: kereskedelmi jellegű tárgyalásokat folytatok, nem jogban utazom 8)

Kriszti: azóta sincsenek görcsök? Ja, és Boldog Névnapot!!!

Cat: gratula a kislányhoz!!!

Gyöngyi: gratula a kisfiúhoz!

Reunion: lemaradtam valamiről? Miért kell 4 kiságyat vennetek? (egyébként hol lehet 8e ft-ért kiságyat kapni?) Grat az AFP eredményhez!

Adrienne: így utólag is Boldog Szülinapot kívánok!

Mérnökasszony: üdv itt!

Bogaracska: én anno azt hallottam, hogy 4-es dioptrián felül császároznak, de erre máris jött egy cáfolat, gondolom ez is dokifüggő

Hékás: már én is nagyon várom, hogy érezzem a mozgást, aztán meg hogy a férjem is... Még 5-6 hét, gondolom...

Francesca: az angliában élő barátnőm javasolta nekem Quinny-t és Concordot. Állítólag az ott ráadásul menő is. Meg azt írta, hogy náluk a babakocsi státusszimbólum, így mindenképp márkásat kell venni. Elég gáz...végre valami miatt örülök, hogy itt élek ;-) el tudom képzelni az anyukákat ahogy tolják a gyerekeket, és azt sasolják, mi van a kocsidra írca. Ha no name akkor nem állnak szóba veled, de ha Quinny, jó fej vagy...háát, nem szeretnék ilyen anyukák társaságában időzni :roll:

Somaanya: jó utat! De jó lesz nektek a tengerben úszkálni!

Mi tegnap voltunk Akire-vel kismamatornán a BBGo-ban. Nekem nagyon bejött, bár néha majd’ összecsináltam magam, annyira kemény volt. Jól rádolgoztattak karra és fenékre. A nagy része igazából nem nagyon különbözött egy sima alakformáló edzéstől, de azokat én mindig is szerettem.

No, jó hosszú lettem, de nagy volt a lemaradásom.

Mindenkinek szép napot!

szcsm

Kép
szerencsemák

SZcsm: az IKEA árul 7990-ért kiságyat, mi is azt vettük volna, ha nem kapunk a nővéreméktől egyet kölcsön....

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00115751

Az istenhegyin azért nem gondolkodtunk, mert szintén drága. Nem tudom, hogy a szomszédomék kértek-e még valami extrát, de 20 fölött fizettek. Ők is Hajdú Krisztinánál jártak. Sajnos mi nem tudunk rá ennyit szánni.

A Mátyásföldiben dolgozó hölgy képeivel van tele a Pocakosnapló c. könyv, az a könyv nagyon szép.

Klári

Kép
claracroft

Kriszti, nagyon boldog névnapot kívánok neked!:))) (elárulom, hogy magamnak is, mivel én is Kriszta vagyok:) :wink:
Én a melóhelyen ünnepelek, azaz meló van és semmi virág és csoki....:-( Tegnap megkaptam az ajándékomat a páromtól, parkettát a babaszobába:) Ma pedig vacsizni visz. Egyéb romantika elmarad, míg a méhlepényem tutira (mindenki szerint) feljebb nem "száll":))

Kép

És még egy virág:

Kép
Vendég

Somaanya, gratula a kisfiúhoz! Mi lesz a neve?
Legalább lesz rucija, amiket Soma kinőtt:)
Vendég

Szép napot!

Somaanya, Gyöngyi: grat a kukacoshoz!
Bogyra: grat a Leányzóhoz!

én léjjel szültem, vagyis nem tudom, ert még álmomban sm emlékeztem rá,. hogy császár volt-e vagy normál. Normált mondtak a rokonok, de volt egy 1 cm-s vágás a hasamon. :D :D :D lényeg, kislány volt, bár jó nagy, kb. mint 1 fél éves :D :D :D és szoptattam is álmomban, bár nem éreztem semmit, de tök jó volt :D :D :D most először álmodtam ilyet :shock:

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Kriszti, és akkor Twist is :wink: BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!

Somaanya, gratulálok a kisfiúhoz! Végre valaki, aki nem kenődik el tőle :lol: :lol: Én is várom a holnapi UH-t, hogy akkor is lányt mondanak-e. Csak utána élem bele magam. Bár az első rózsaszín kardigánt már megvettem :oops: Jó pihenést Nektek!

Szcsm, örülök, hogy tetszett a torna. Remélem apa nekem is hazaér majd úgy, hogy el tudjak menni. Lehet, hogy 1-2 percet késni fogok, mert 3/4 5 körül ér haza, így necces az 5 óra, de rohanni fogok. Csak kedden jártok? Mit kell vinni? Cipőt kell? Mennyi az óra? Időben és forintban... Volt gátizomtorna és légzés is, vagy csak erősítés? Jó sok kérdés, mi? :lol:

Nekünk nem vált volna be az IKEA-s kiságy. Marci annyira nyúzza az ágyát, ugrál benne, rángatja, hogy már meg kellett volna erősíteni. Kistesó is masszívabbat (és nagyobbat) kap. Én annak a híve vagyok, hogy legyen gyerekággyá átalakítható...

Twist, és festéket sikerült választanotok, vagy még nem? És tessék már annak a méhlepénynek felszállni!!!

Vajon mi lehet Heydie-vel? Megint eltűnt, pedig jó lenne egy friss tábla. Van pár újoncunk is, és hát egy csomó babáról kiderült a neme :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Giz, én meg éjjel megint forgolódtam, és elég pocsékul is voltam. Nagyon nehéz volt a hasam, alig bírtam forgolódni, a derekam leszakadt, fájt a csípőm, hányingerem és hasmenésem volt. Apa is forgolódott, mondtam is neki, hogy ha 4-5 hónappal később lenne, akkor mondanám, hogy aludja ki magát, mert lassan szülünk :? De reggelre elmúlt minden szerencsére :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok lányok!
Köszönöm a gratulákat,aranyosak vagytok...
Somaanya gratula a kisfiúhoz!!!Olyan szépet írtál az anya fiú kapcsolatról...most már én is így érzem...
Heydie régen írtál mi van veled?
Mindenkinek szép napot!
gyöngyi-30

Twist: Neked is Boldog Névnapot! A virágcsokrot képzeld oda az asztalodra :wink:

Hékás: gátizom nem volt, medence nyújtás volt csak. A végén egy 15 perces relaxáció, ami nagy részből légzésből állt. Az árak szuperek: 1 óra 990,- 10 alkalmas bérlet, amit 3 hónap alatt kell lejárni 8900,-. Ja, és 18.30kor kezdődik az óra, úgyhogy négykézláb is odaérsz annyi idő alatt!! :lol:

Clara: köszi a linket. Ránézésre nem rossz, de majd kimegyek az ikea-ba és megrángatom picit. Illetve én még azon gondolkozom, mennyire fontos, hogy kivehető legyen néhány rács, hogy a gyerkőc ki tudjon mászni? Anno ezt az unokaöcsém megoldotta felülről....

Kép
szerencsemák

18.30???? Akkor akár tegnap is el tudtam volna menni. Miért az 5 óra volt bennem???? :shock:

Nekünk nem kivehető a rács, csak az egész oldalát tudom levenni. Nekem így egyenlőre sokkal jobb, mert könnyebb altatni, nem jön utánam :lol: Szerintem nekünk nem fog hiányozni, hogy 1-2 rácsot kivéve kimásszon a gyerek. És a miénk olyan magas, hogy elég ügyesnek kell lennie, ha ki akar mászni. Jelenleg az álláig ér a rács, és 82 centi a gyerkőc...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: a felét lehagytam. Cipő nem kell, óra időtartam 1 óra. Én keddenként fogok járni, Akire tervezi csütörtökön is jövő héttől. Cucc: kényelmes gatyó és póló. volt aki zoknit sem viselt.

Kép
szerencsemák

Elég stabilnak tűnt ott, de persze le volt csavarozva a helyére :) Ezen a kivehető rácson mi is gondolkodtunk, de szerintem Ati megbarkácsolná, és akkor kivehető lenne, ha épp arra van szükség :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Először is Boldog Névnapot a Krisztináknak!!!! :) :)

Gyöngyi, Somaanyu, Cat: gratulálok a babanemekhez, eddig erősen fiús az arány.
Hékás: Hékás, én se szontyolodtam el mikor kiderült, hogy kukacos a kistesónk! És tényleg igaza van Somaanyunak, lesz mégegy szerelmem! :)
Kriszta, Twist, Reunion, Túrórudi és a többiek, akik aggódnak, ne tegyétek, nem lesz semmi gond. De bevallom, én se bírom a rémsztorikat olvasni. Nem kínzom vele magam, ezért inkább átugrom az ilyen jellegű olvasmányokat. A Marcis fórumba éppen ezért nem is csatlakoztam csak már szülés előtt egy hónappal, mert nagyon paráztam volna máskülönben sztem.
Kisgizi: tök jók ezek az álmok, sajnos nekem főleg csak rémálmaim vannak és voltak. Például, hogy eltűnik a hasam, meg ilyenek. De a legázabb álmom az volt, hogy korábban szültem a kelleténél és fogtam, s egyszerűen visszanyomtam a babámat. :? :lol:

Székrekedés: nekem inkább az ellenkezője van, ez múltkor is így volt, dokim azt mondta ennek örüljek, a másik sokkal rosszabb lehet!
Babakocsi: sztem tök fontos tanács, hogy ne vegyetek olyat, aminek különálló a fogója, mert azt egy kézzel nem lehet irányítani, vagyis se gyerekcipelés se telefonálás közben. Én erre anno nem gondoltam volna, de szerencsére mi akkor sem ilyet vettünk.

Mi jól vagyunk, én is csak jövőhéten megyek UH-ra, már alig várom. Örülök a lehűlésnek, mert már kezdett felforrni az agyvizem, ja és életem legdrágább fodrászatán sikerült átesnem tegnap potom 21 ezer Ft-ért. A színe tetszik, de a fazonja rémes lett szerintem. Elképedve olvasom, hogy mennyire nem hízott szinte senki. Ma megyünk az urammal kis romantikára, anyósák vigyáznak majd Marcira, azt már nagyon várom.
Nekem is nagyon tetszik a Levente név, nekem a férjem Levente, de nem szeretné ha a gyerekünket is így hívnák. Pedig megoldódna a névproblémánk :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz: mit csinált a fodrász 21e ft-ért????Én rövid hajra 13-at fizetek, és azt is baromira sokallom, csak egyszerűen annyira szuperül vág a srcá, hogy úgy döntöttem, é havonta egyszer ezt megengedhetem magamnak...

Egyébként van netán valami apropója hogy tegnap fodrász, ma meg romantikus vacsora? Netán házasségi évforduló, vagy ilyesmi? :wink:

Kép
szerencsemák

Szilvánusz, igazad van a tolókart illetően. Mi olyat kaptunk kölcsön, aminek két külön karja van, és hát ha útközben megcsörren a telefon... Mérlegelek, hogy felvegyem-e, mert elég nehézkes. De legalább ernyőre csukható a kocsi :lol:

21 tényleg baromi sok. Én is jártam már úgy, hogy elmentem egy mesterfodrászhoz, és szerintem úgy eltolta, hogy még azon a héten elmentem egy másikhoz, hogy hozza rendbe, de nem tudta ő sem normálisra megcsinálni :twisted: Én most növesztem, hogy az esküvőre hosszú legyen, úgyhogy csak igazítani kell időnként. :lol:

Ja, és Szcsm, nekem most a kényelmes gatyó a kulcskérdés. Már jeleztem apának, hogy le akarom nyúlni a rövidnadrágjait, mert az enyémet már kényelmetlenek nagyon :? De megoldom :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

SZCSM: nincs különösebb apropó. Illetve a fodrászatnak annyi, hogy szombaton esküvőre megyünk. A romantika meg mindig jól jön. :) Házassági évfordulónk pár hét múlva lesz csak. Félhosszú hajat festettek, melíroztak és vágtak. Ennyi. :(
Hékás: milyen esküvőre növeszted? A sajátodra?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

[quote="szilvánusz"]H írta:szilvánuszékás: milyen esküvőre növeszted? A sajátodra?

Ahaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntést :lol: Megleptem magam Mozart csokival és na jó, „el is fogadtam magamtól”:)) Így most ünnepelek. Virágcsokor ideképzelve!

Giz: gratula az álmodhoz, azért jó lehetett :wink: Akkor neked most minden egyben volt, szülés, szoptatás. Én is úgy szoktam álmodni, hogy a rokonok szüléskor kint várnak a folyosón. Valójában ez hogy lesz? Szerintem csak a párom lesz ott és másnap jönnek be a rokonok.

Brigi, drukk a kiscsajhoz! Ha azt szeretnél!:) Jaj, képzeld, hogy nem vett a párom festéket végül is, mert kivárjuk a 19-ét, amikor UH-ra megyünk és majd utána hazafelé megvesszük. És a 4 napos ünnepen csináljuk meg a szobát, jönnek a haverok is segíteni, nagyon boldog vagyok! A parkettát megvette tegnap, szigetelés is lesz alatta, szóval semmi penész, nedvesedés nem lesz abban a szobában (sajnos a házunkban már előfordult). A fal színét még nem tudom. De olyan szép színek vannak, majd hirtelen meglátok valamit és azt választom :wink: Most hirtelen a halvány sárga és alulra sárgászöld tetszene, kis bordűrcsík közé. A függönyök sárga-narancs színűek. Legalább színes szoba lenne.)
Ja a dokim szerint a méhlepényem már nem lóg rá a méhszájamra, de még kérte hogy a genetikán erősítsék meg és csak utána álljunk neki cicázni :oops: )))))))) Vagy utána kezdjek csak terhestornázni. Hátha igaza van….

Szilvánusz: nekem eddig hasmenésem volt majdnem 4 hónapig. Aztán a hányinger elmúltával jött a székrekedés. Nagyon furcsa, mert tele van a hasam és nem tudok könnyebbülni, csak nehezen és fájdalmasan. (Már bocsi) Sajnos, az aranyér előjött :cry:
Vendég

Boldog nevnapot Krisztik!

Gratula a hercegekhez es hercegnohoz! :lol: Remelem holnap este majd en is meg tudom mar irni, hogy milyen szinu lesz a kelengye :wink: A legjobban viszont a hazamenetelt varom..juhbunda ... :lol:

Koszonom a kocsikkal kapcsolatos hozzaszolasokat, valoban ugy nez ki, hogy statusz szimbolum a babakocsi...igazatok volt. Ahogy elnezem a quinny a legnepszerubb itt... Apanak azert tetszik az a ketto, mert azt mondja nem tunik olyan nagynak mint a tobbi, meg tuti jo, hogy csak harom kereke van. Ahh, meglatjuk, szerintem megvenni barmit is csak szeptember vegen, oktober elejen fogunk. Eloszor meg nevet kell valasztani, na az nagyobb harc lesz :lol:
Vendég

Twist: probaltad mar a narancslevet reggel? Egy pohar narancsle + vitaminok, kis reggeli (nekem a zabkasa nagyon bejon vagy valami muzli) es le is van a gond. Ezek a magos dolgok elegge kitisztitanank. Lehet segitene.
Vendég

sziasztok
Látom téma volt a kiságy
Szcsm:nekünk azért kell 4 ágy mert valójában itt is lakunk Pesten meg a szüleimnél vidéken mikor hogy jobb
és azért teszi meg a legolcsóbb ágy is mert ebből 4 ágy még mindig olcsóbb mint 2 utazóágy

Nekem az IKEA teljesen rendben van nekünk minden bútorunk ott lett véve, még a konyhai dolgaink is, mert semmink nem volt, és soha semmilyen minőségi kifogásunk nem volt biztos vagyok benne hogy ez is megér annyit

Én meg azt hittem Angliában a Silvercross babakocsi a nagy márka

Móni
KépKép
reunion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: