A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Motiot!

Örülök,hogy megnyugodtál,hidd el vagyunk itt még páran"aggódósak"Kép.
Szerintem az is megnyugtató most,hogy a vérnyomásod nem magas.
Ma az én babám sem túl aktív,lehet,hogy az időjárás miatt.

Pusz.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia Sasha!

Nekem is van egy Kevin kutyusom!! Ő egy gyönyörü golden retriver. Én is hallok sok sirámot, hogy így a kutya úgy a kutya. Szerintem egy tisztán tartott és egészséges kutyától nem kell félni. Teljesen mások azok a gyerekek akik kutyák mellett nőnek fel.

Motiot!

Nekem a vérnyomásom alapban is ilyen alacsony. Szerintem ezzel nincsen semmi baj. Van, hogy meg sem lehet mérni. Ha halálra vagyok rémülve, akkor kb. 110-re felmegy a felső érték Kép
Tegnap az én törpikém is sokkal aktívabb volt. Persze már minden horror dologra gondoltam. De azért néha jelentkezik. Utálja úgytünik az esőt!

Jók legyetek!
Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Marica!
Köszönöm a jókivánságot,ma már kicsit jobb volt.
Igaz,az éjszaka nem sokat aludtunk.Kép
Pusz.Dia.

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Olvastam egyszer 1 hónapja kb, hogy valaki a Peg Perego gyárban Olaszországban vesz babakocsit.
Erről szeretnék infót gyűjteni, mert nekünk is tetszenek ezek a babakocsik, és nyaralásunk alkalmával lehet hogy útbaejtenénk Olaszországot.
Ha tudja valaki, hogy hol a gyár, illetve hogy hol lehet ott babakocsit vásárolni, az legyenszíves írja meg nekem.
Sürgős lenne a dolog, mert 2 hét múlva indulnánk, és addig utána szertnék járni mindennek.
Előre is köszönöm.
Puszi Mindenkinek:
Babóca
babóca

Lányok!

Tudtok nekem abban segíteni, hogy alacsony vérnyomásra mit lehet szedni. Vasárnap 79/59 volt a vérnyomásom és többször is majdnem elájultam!
Van valami ötletetek?

Barbara
babar

Sziasztok!

Barbara!
Nem tudom szoktál-e kávézni, de az talán egy picit segíthet. Bár az is csak ideig óráig! Meg nem tudom a gyomrod birja-e? Ráadásul a kávé, tea akadályozza a vas felszivódását is Kép. Szóval ez nem igazán jó ötlet, de egy picit segithet. Meg olyat olvastam még, hogy a mozgás segit megemelni az alacsony vérnyomást! Csak hát, ha szédelegsz, akkor balesetveszélyes bármiféle mozgás! Nehogy eless!! Ezekkel marha sokat segitettem, igaz? Kép

Kutya, macska: lehet, hogy félreértettetek a multkor, és nem is akartam senkit megbántani! Nagyon szeretem a kutyát is, meg a macskát is, csak az volt a problémám, hogy ezek anyuéknál vannak, és lehet, hogy van valami bajuk (hullik egy-két helyen a szörük), ezért vagyok óvatos! Nem egy fürdetett jószágok, hanem olyan udvari kutya, meg jövös-menös (bak)macsek! De a hétvégén olyan gyönyörü kiscicákat láttam, hogy azt nem tudtam megállni szeretgetés nélkül! Kép Orosz kék, vagy burmai, vagy valami ilyesmi, amelyiknek tiszta szürke a bundája! Kép Legszivesebben hazavittem volna! Kép

Gigi!
Na nehogy már Lipóton kössél ki! Kép Ki fogja akkor gondját viselni az édes kis babátoknak? Tudod, hogy Te sem vagy minden nagy egyformán aktiv (vagy inaktiv Kép ) ! Gondold el, néhány hónap múlva mit nem adnál egy-egy nyugodtabb napért! De azért én is szoktam ám "molesztálni" szegénykémet, ha sokat lustizik! Kép Micsoda szülök vagyunk! Nagyon tetszik, hogy az utóbbi napokban már ugy mocorog, hogy szabad szemmel is látható hol rug!! De ez föleg esténkénk figyelhetö meg, mikor kényelembe helyezem magam!
Nagyon izgatott vagyok, mert most hivtam fel egy csajt, aki Roan babakocsit árul (mármint használtan, a lurkója alól), olyat, amilyet én is szeretnék: 3 funkciós, mózeskosaras, meg sportra is lecserélhetö. Elég nagy kocsi, de nálunk nem kell a tömegközlekedésre gondolni Kép. Télire jobbnak tartom a nagykereküt. A bolygókerekektöl kiütést kapok, olyat semmiféleképp nem szeretnék! Szóval ma, vagy holnap megyünk megnézni. Csak nekem ösznél elöbb nem kell, igy nem tudom meg lehet-e egyezni vele. Különben 11 ezer a kikiáltási ára! Na, majd meglátjuk, és beszámolok róla! Kép

Motiot!
Az tök jó, hogy nem magas a vérnyomásod, legalább ez miatt nem kell aggódni! Nekem is hasonló, mint a Tiéd! Csak én vizesedem is szépen! (föleg melegben) De ez még(!) a súlyomon nem mutatkozott meg! Azért mindenképpen járj utána nálunk okosabbaknál (lásd: orvosok), hátha van jó ötletük!

Marica
marica69

A következő oldalon olvashat részleteket a homeopátiás szerek alkalmazásáról a védőoltásoknál:

A védőoltás utáni tünetek enyhítése
http://home.tvnet.hu/~a3807/oltas.htm

További új oldalak:

Szoptatással összefüggő problémák
http://home.tvnet.hu/~a3807/szoptatas.htm
Arcüreggyulladás homeopátiás kezelése
http://home.tvnet.hu/~a3807/arcureg.htm
Aranyeres panaszok
http://home.tvnet.hu/~a3807/aranyer.htm
Babaaltatás
http://home.tvnet.hu/~a3807/altatas.htm
Nyolc mahjongg
http://home.tvnet.hu/~a3807/mahjong.htm
Monopoly
http://home.tvnet.hu/~a3807/monopoly.htm
Honfoglaló táborok
http://homeopatia.proboards21.com/index.cgi?board=Mindenfleprogramok&action=disp lay&num=1087813823
vkvilmos

Szia Marica!

Olyan érdekes, hogy reggel (meg hajnalban amikor a hólyagomon hentereg és ki kell mennem wc-re)mindig jelentkezik. Aztán napközben nem túl aktív. Morcorgás van, de nem az a kifejezett hasbarúgás. Aztán este nekem is beindúl. Még nem is hallottam Roan babakocsiról! Le vagyok maradva. Van egy Megatoys-os katalógusom, azt szoktam nézegetni. Mi is olyan babakocsit néztünk amihez van bébihordó, mózeskosár és át lehet alakítani ülössé. Amikor megszületik már elég hideg lesz.
Nekem is alacsony a vérnyomásom, de ez mindig igy volt. Inkább az idegesít, hogy nem tudok wc-ni. És már fáj a hasam. Azt ajánlották, hogy egyek aszaltszilvát. Már megettem egy fel zacskóval, ittam hozzá tejet, de sehol semmi!!! Lehet, hogy csak róka lesz belőle!Kép

A táblázattal mi újság van?? Már régen láttam!!!
Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!

Nekem a doki a Tamarilax hashajtó lekvárt ajánlotta. Igaz, hogy a DM-ben 1599,-, de legalább kirobbanja a beszorult dolgokat. Elvileg este kell két kanállal enni, de nekem a doki azt mondta, hogy ha reggel éhgyomorra eszem, akkor hatásosabb. Bejött! Kép
babar

Sziasztok!

Nem tudtok valamit Györeszről?
Aggódom miatta.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Gigi! Mi sem túl régóta ismerjük ezt a márkát, csak most, hogy forgatok 1-2 (ezer) újságot a kismamasággal összefüggésben. Talán az ápr. vagy májusi Kismamában voltak babakocsik "tesztelve" és ott tetszett meg! Pesten a Szentmihályi uton (a Bergon mellett) lehet kapni olcsóbban ilyeneket (38-47 Ezer). nagyker: XV. Damjanich u. 64. Ezeket az adatokat innen a netröl szedtem, saját szememmel még nem láttam a kinálatot! (Messzi van Pest Kép ) Illetve idö kérdese inkább!

Na, akkor közkivánatodra ide biggyesztem a táblácskánkat! Ime:
<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ Máv Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ Máv Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Liv 25 okt. 15. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Motiot 26 okt. 25. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Gigi 28 okt.29. 1 Tamás v. Dávid Bp./ Szent Imre K.
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi/Dorina Bp/ Kútvölgyi K.
Gombóc 31 nov. 2. 2 Bp./ Margit Kórház
Marica 34 nov. 9. 2 Róbert/Mariann Szeged/ Klinika
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.
Babar 28 dec. 14. 1 Dániel/ Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Csenge Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 Bp./ Honvéd K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Emese Bp/ Szent István K.
Réka 26 dec / jan ? 1 Bp./ Schöpf Mérei K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ Máv Kórház</pre>

Remélem minden adat rendben és mindenki fennt van, aki "bejelentkezett" ! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Gigi!
Éljenek a Kevin kutyák!Kép
Meg is erősíteném, hogy mások a kutyás gyerekek, látom.

Babar!
Talán inkább az orvosodat kéne megkérdezni, de nem válaszol, vagy nem akar akkor a háziorvosod, ha nem tudod elérni akkor még mindig itt vannak a vajákos módszerek... pl a fokhagyma nagyon jó vérnyomásra. Illetve alacsonyra is és magasra is mert beállítja.... állítólag. De ha elmész egy bioboltba és kifaggatod a tapasztaltabbnak tűnő eladót már nyert ügyed is lehet. A homeopátiát is figyelmedbe ajánlanám, mert az szintén a gyógynövényeken alapszik, tehát kárt nem okoz, max nem használ.Kép
Sok sikert és jobbulást!
A kávé is megoldás lehet, de én csak annyit tudok mondani, hogy a babának semmi baja nem lesz, több okból sem.
1. Nem literszám kell inni a kávét és nem feketén. Esetleg igyál feketeteát, abban is van koffein. Ha valahol érzed, hogy rádjön a rosszullét (pl útközben valahova) nem lesz semmi baja a babának pár korty kólától sem!
2. Valóban von el valamennyi vasat, de a szervezeted inkább tőled vonja el, a babának adva, minthogy hiányt szenvedjen benne. Ilyenkor nemcsak Te adnál meg mindent a babádnak, hanem a szervezeted ösztönösen is így cselekszik az anyaszervezet rovására.
A vas (pl tardiferon fol, matroferon fol) mint vaskészítmény semmit sem ér c vitamin nélkül. Alig szívódik fel valamennyi. A magnéziumot és a vasat csak pár óra elteltével szabad bevenni pl. mert üti egymást viszont a C vitamint meg a vassal együtt érdemesebb bevenni.

Bonyolult dolgok ezek, már kezdcek belezavarodniKép

Gigi!
Olcsóbb megoldás, de ugyanolyan hatásos! Aszalt szilva. Este megeszel 5-8 szemet és reggel csodát művel! De vigyázz vele, mert ha befalod az egész zacskóval, csikarhatja a hasad és jól megijeszthetKép Nekem akárhányszor megfájdul a hasam (cseresznyeszezon átka) egyből a babát féltem, de később kiderült hogy kár volt izgulniKép
Balcsis képek!
Így kell belefeküdni gyerekek!Kép
Kép

Egész nap csak homokozott volnaKép
Kép

Úszógumit kergetKép
Kép

pusszancs
sasha

Kép
sasha

Babar!

Köszi a tanácsot. Kipróbálom. Ma délelött ettem aszaltszilvát, rá tejet ittam. Meg volt a kívánt hatás.Kép

Sasha!

Nagyon cuki a kisfiad. (remélem jól látom, hogy valami lógicsál a lába között????Kép) Már nem is kell a tengerhez elmenni, hogy élvezzük a homokos partokat. Emlékszem, hogy gyerekkoromban sosem mentünk az északi partra, mert ott egyből ellepett a víz. Anyósom füredi, úgyhogy már oda járunk, de mit ne mondjak a parttól talán ha 100 méterre mélyül a víz. De a gyerekeknek legalább jó. Más meg nem számít!Kép

Marica!
Kösz a táblázatot! Nem valami nagy a nyüzsgés itt mifelénk!! Hol vannak a csajok? Mindenki nyaral?

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Itt vagyok,itt vagyok olvaslak titeket.
A témákhoz nem nagyon tudok hozzászólni.
Nekem 120/80 a vérnyomásom igaz a pulzusom 50-60.
Vécézés megy.Kép
Holnap megyek az AFP-re.Pusz.Dia.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Én is itt vagyok éjszakai olvasó üzemmódban.
Kikészít ez az építkezés és egy jó időre elegem van a megbízhatatlan vállalkozókból.Kép

Sasha!

Köszi a képeket,máris jobb kedvem lett!Kép
Nagyon jó lehetett a nyaralás és a kisfiad irtó aranyos!!!

Marica!

Múlt héten megvettem én is a babakocsit,minden paraméter egyezik azzal amit leírtál,de márkajelzést nem látok rajta.Mindegy ,az számít,hogy gyönyörű állapotban van és 11 ezerért nem tudtam otthagyni!Legalább ez már megvan,a fiam egy csomót tologatta,még a mózeskosárba is belefeküdt nagyovis létére.Kép
Majd várom a beszámolódat!

Nekem is alacsony a vérnyomásom,legalábbis még az építkezés megkezdése előtt az volt...He-he.
Eléggé fáj is a fejem időnként,de nem szédülök.Minden reggel egy finom tejeskávéval indítok,ez úgy tűnik elég.
Az említett tejeskávé miatt a másik problémával nem ismerkedtem még meg,hogy érthetőbben fogalmazzak: nincs szükségem aszalt szilvára és lekvárokra.Kép

Szerintem mára ennyi elég belőlem.

Puszi.
Kata.
19+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Na, megnéztük a babakocsit! Feliratot én sem láttam rajta, (igaz annyira nem is kerestem, de nem lehetett túl feltünö Kép ) de úgy hirdette a csaj, hogy Roan. Sajnos én egy kicsit kopottasnak találtam, igy inkább tovább keresgélünk! (De hát mit is akartam 11 e-ért.) Mondta a csaj, hogy a másik utcában 25 e-ért árulnak ilyet, csak az már az újabb fajta. De a múltkor a használtcikkesnél is láttam babakocsikat, az egyiket akár egyböl el is hoztam volna, olyan jól nézett ki. Talán 15 körül lehetett az ára! De még ráérünk, remélem késöbb is lesz ilyen tipusu hirdetve!
Nagyon tetszhet a kisfiadnak, ha még bele is telepedett! Kép Na, majd ha a kistesót kell tologatni, akkor is ilyen aktív lesz?? Kép

Nekem mostanában egész nagy lett a pocakom, gondoltam azért, mert amúgy is duci vagyok! Kép Aztán tegnap lementem a szomszédasszonyhoz, elkérni töle egy kismamanacit (okt. végén szült, töle szeretnék majd beszerezni néhány babaruhát) és hirtelen 4-en lettünk "lányok", kettö szült, és kettö várandós. A másik kismama kb. 2 héttel van elöbb mint én, de egy normál alkatú, csinos csaj. Na, neki is pont ilyen nagy pocija volt, igy aztán megnyugodtam! Kép Nem mintha annyira zavarna, büszke vagyok rá! Kép
A másik csaj meg 10 napja szült, és most tiszta ideg, mert ilyenekkel hülyiti a védönö meg a dokinö, hogy: a gyerek csak 15-20 percig szophat!, keltse fel 3 óránként, sétálni a 9, vagy a 13 órás szoptatás után menjenek, 5-kor fürdesse meg! Tiszta hülyék! Bolond lennék déli melegben sétálni a gyerekkel! A fürdetést meg had döntsem már el én, hogy mikor a legjobb. Szerintem 7-8 körül fogom fürdetni. Megáll az ész, hogy mik vannak! Lehet, hogy mégsem ehhez a dokinöhöz viszem majd a kicsit! Jó, hogy azt nem szabályozzák be, hogy mikor és mennyit büfizzen! Kép

Ja, van egy újabb nyavalyám (gyomorégés mellé!): becsipödött egy ideg a gerincemnél, is kisugárzik a jobb lábamba! Ha valami nem tetszik neki, akkor iszonyatosan elkezd fájni, alig birok rálépni! Kép Tegnap már majdnem bögtem, mire hazaértem! Nem is tudom hova forduljak dokihoz! A körzeti nem tud túl sok mindent csinálni, legfeljebb kiír (már igy is ajánlgatta - tök rendes), a reumatológiára meg majd augusztusr adnak idöpontot Kép. Ha odamegyek csak ugy sorbaülni, akkor min. 3 órahossza! Kép

Na nem is panaszkodom tovább, minden szép és jó, süt a nap, piszok meleg van, de lassan eljön az ösz is! Kép Kép Kép

Marica
marica69

Sziasztok!
Kata! Nálunk holnap kezdődik a lakásfelújitás.Kép
Akkor előre féljek???
Ma voltam az AFP-n.Pusz.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Marica!

Sem a dokinő, sem a védőnő nem az anyja a babának. Nem kell minden tanácsot megfogadni, főleg akkor nem, ha ő szíve szerint nem úgy csinálná. Szopi, fürdetés, séta nem orvosi hatáskör, ez elsősorban életvezetési kérdés, ami kire tartozhatna másra jobban, mint az anyukára. Tudom, nehéz mást csinálni, mikor lelkiismeretfurdalást kelt benne, hogy az orvossal ellentétesen kell csinálnia, de bizonyos esetekben nem lehet másképp. Orvosi kérdésekben természetesen hallgasson az orvosra, de ez nem orvosi kérdés!!
Az első időkben sokkal hosszabb és sokkal gyakoribb szopikra is lehet szükség. Ebben semmi rendkívüli nincs, miért kellene egy 10 napos babától elvárni, hogy olyan szopizókája legyen, mint egy 3-4 hónapos babának. Ezt is meg kell tanulnia, ráadásul picike, még nem olyan erősek az izmai sem, és később majd rövidülnek és ritkábbá is válhatnak a szopik. És ha a rossz tanácsok miatt elrontja, akkor vajon az kinek fog gondot okozni?????? Biztosan nem a védőnőnek, sem a dokinak!!
(Egyébként az én orvosom az elejétől ajánlotta, hogy teáztassam, ha gyakrabban kér enni. Én nem tettem egyik gyereknél sem, inkább igény szerint szopiztattam, tökéletesen jól voltak, nem száradtak ki (pedig egyik májusban, másik júliusban született). Viszont a teáztatással sokat ronthattam volna pl. a szopitechnikáján.)

Más: nekem a védőnőm kérdezte P1-es(!!!) rákszűrés leletnél, hogy nem kaptam-e miatta valami kezelést... Én meg bámultam rá, mint borjú az új kapura, hogy ezt komolyan mondja-e. Komolyan mondta!
Azóta többször utánaolvastam, és másik nem értem, mit akart vele, és miért nem jó a P1-es lelet, még akkor is, ha már nem vagyok szűzlányKép, és ilyen érték tényleg ált. csak akkor szokott lenni... Viszont sehol nem olvastam, hogy ha már valaki nem szűz és többször szült, akkor mindenképpen P2-es leletet kell produkálnia, mert a P1 ilyen esetben kórosnak számít...
Ha valaki okosabb nálam, felvilágosíthatna róla!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Kérdezhetek valamit? Mit jelentenek az alábbi rövidítések:
CRL: 5,9 mm
YS: 4,6 x 3,0 mm
És ha tudja valaki, hogy a számok mekkora (hány hetes) magzatot "takarnak", megköszönném ha megosztaná velem Kép
Van valahol táblázat a neten, amiben ezeket az adatokat meg lehet nézni???
Köszi szépen!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő!

Itt egy oldal víme,ahol mindenre választ kapsz:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm
Remélem segítettem!Kép

Marica!

Ez a fájdalom pocsék lehetKép,mi használ ilyenkor?
A pocim nekem is szépen gömbölyödik,tök jó!!!
Most már jól érezhetően mocorogKép

Akkor szerencsém van a babakocsival,remélem Te is találsz valami jót!
Igen,a fiam most nagyon lelkes,ki tudja marad-e ebből későbbre is?Kép
No,az említett védőnőnek tudnék mit mondani!Remélem egy kismama sem hallgat rá!

Beszti!

Én úgy tudom,hogy a P1 teljesen jó,nem tudom miről beszélhet a védőnő?!
Majd írj légyszi,ha megtudsz erről mást esetleg.

Dia!

Mikor lesz meg az Afp?
Sajnos én már megszoktam,hogy nálunk semmi nem megy egyszerűen,kívánom,hogy a felújítás nálatok zökkenőmentesen menjen!Kép

Ma du.megyek az orvosomhoz,remélem hamar végzek!

Puszi.
Kata
19+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Nagyon szépen köszönöm! Kép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Egy gyors ajánló:

Vezess saját babanaplót!
http://blog.babaszoba.hu
blumi

Enikö!

A CRL ülömagasságot jelent, és e szerint kb. 5-6 hetes terhességet jelent (szerintem). A mi babánknak a 6,5 hetesen volt 6,6 mm ez a méret.

Marica
marica69

Szia Dia!

Örülök, hogy itt vagy, ha csak olvasóként akkor is.Kép Mindenhez én sem tudok hozzászólni, de én is minden nap olvasgatok.

Beszti
Nekem egyszer volt egy P2-es eredményem. Mint kiderült méhszáj sebem volt, és azt renbehozták. Szóval a P1 az tök normális!!!!!!
Azt sem értem, hogy egy vadidegen (pl. orvos, védőnő), hogyan tudja megmondani, hogy az én gyerekemnek mi a jó? Minden babának más az életritmusa. Ha egy baba éhes akkor követelni fogja a magáét. Ilyen baromságot, hogy fel kell kelteni?Kép Különben az orvosokról csak annyit, hogy az én anyósom is orvos és meséltem neki, hogy olvastam, hogy a Bombera Kriszta gyertyafénynél szült. Anyósom kérdése: Miért, nem volt áram???? KépKépKép Na erről ennyit!!!!

Marica

Úgy látom, hogy neked mindig kell valami izgalom.Kép Kezdted az AFP-vel, most van egy jó kis idegbecsípődésed!!Kép Túl sok lesz már a jóból!!! Bár én sem panaszkodhatom!! Kezdtem a székrekedéssel, van már aranyerem és tegnap vettem észre, hogy a hüvelyembe visszértágulat van, ami néha kellemesen beszúr! Csajok csak én vagyok ilyen kripli?????????Kép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi,
ne izgulj, szerintem mindenkinek ugyanugy megvannak a maga kis bajai. En is sorolhatnam...
Most eppen a pocikemenyedessel küzdök tegnap ota iszonyatosan sokszor kemenyedik es most mar nagyon kellemetlen. Na meg a többi hozza.... ugyhogy ne aggodj!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Gigi!
El ne irigyeld már tölem a nyavajáimat! Kép
Ha már az elsö hónapokban nem hánytam és szédültem egyáltalán, legalább most hagy legyen valami nyügöm! (Persze én is kihagynám szivesen!) De látom van Neked is "kereszted"! De nehogy azt hidd, hogy ezen kesergek ám egyfolytában! Csak itt nektek olyan jó kipanaszkodni magam! Kép De inkább irigykedjetek egy kicsit: Most kaptam a kollégámtól 2 túrórudit, egy kajszibarackosat + 1 epreset! Kép Az egyiket már fel is faltam, de szerintem a másik sem birja ki 4-ig az asztalomon!!

Motiot!
A keményedés nem lehet, hogy az idegeskedésed miatt van? Elég hülye dokit fogtál ki, jól teszed, ha lecseréled! Pihenj sokat, hátha akkor alábbhagy a keményedés is! Kép (ez nem apa dolga lenne? - mármint a keményedés? Kép ) Na, hol jár az eszem? SICC

Marica
(közben hozzáláttam a másik rudihoz is Kép )
marica69

Sziasztok!
Kata!
14.én megyek a 18 hetes UH-ra,és akkor kérem el
az AFP eredményt.Aztán délután viszem a dokimnak.
Tehát 2hét mulva kész lesz.Kép
Képzeld az Istvánba 8000ft a 3D UH.Kép

Gigi!
Szia én is örülök,hogy hallok felőled!Kép
Pusz.DiaKép15+6

Kép
Kép
lldicsi

Marica!

Kedves kismama! Magának a rudin járjon az esze és ne mindenféle keményedésen!KépKép

Gigi

KépKép
gigi28

Marica, kérlek, módosítsd a táblázatban nálam az okt. 15-öt 20-ra!
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Marica,
hat szegenykem kemenyedne is, de most inkabb az en hasam kemenyedik, ami nem tul jo. Ezert ö most egy kicsit hanyagolva van. De megerti, söt ö mondja, hogy mar nem is nagyon mer hozzam nyulni es letamadni, mert mi lesz belölem, ha rammaszik?
Puszi Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Na, ujra kezdem, mert lezsibbadt a gépem! Kép
Pedig nem is irtam olyan cifrákat!

Motiot: az én párocskám is elviselné, ha többet járna az eszem a rudin Kép, de mire lefekszünk már olyan, de olyan fáradt (vagy lusta Kép?) vagyok!!! Ezért jó a hétvége! Kép Kép Olyankor ebéd után még nagyon jót lehet "pihenni" Kép! Igyekszem nem nagyon elhanyagolni, nehogy rossz vége legyen!

Ugy látszik most "hatott" a reggelim, mert a babácskánk nagyon ficereg Kép a kuckójában! Biztos ö is szereti a kakaót, meg a májaskenyeret! (Kapott is belölük elég sokat mostanában!)

Szerintetek hol vannak a többiek? Nyaral mindenki?

Györesz is teljesen eltünt! Remélem nincs vele semmi probléma!

Dia! Szorítok, hogy jó legyen az AFP-d! Nekem aznap (14-én) lesz a 35. Kép szülinapom Kép!! Igaz, egyáltalán nem érzem magam annyinak, nem is igazán érdekel a dolog (talán majd a 40). Meg hát egy fiatal pasi mellett nem is érezhetem a korom! Kép Kép
Anyukám meg a párom nagyon pusmognak, én meg már beleéltem magam, hogy biztosan valami meglepin törik a fejüket! Kép Csak nehogy pofára essek!

Marica

<pre>
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ M&#224;v Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&#224;v Kórház
Liv 25 okt. 20. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Motiot 26 okt. 25. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Gombóc 31 nov. 2. 2 Bp./ Margit Kórház
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.
Sofka 34 dec. 15. 4 Bp./ Honvéd K.
Réka 26 dec / jan ? 1 Bp./ Schöpf Mérei K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ M&#224;v Kórház</pre>

Marica
marica69

sziasztok Lányok!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy az AFP vérvételre menni kaja nélkül lehet csak?

Én is mehetek a táblázatba?
Babóca-26-dec.15.-1-Dorottya/Dániel-Schöpf Mérei
Köszi
Babóca(16+1)
babóca

Babóca, igen, az AFP-re éhgyomorra menj!
Liv

Kép

Kép
liv

<font color="ff0000">Szia Liv!Én is most írok pont!
Ceniko!
YS:szikhólyag nagysága!
puszi mindenkinek!
én a 10.hetemben vagyok,nagyon jól vagyok!Remélem,bent is minden oké,már nagyon mennék az uh-ra!Ti volttaok 12hetesen 3d-s uh-n?
puszi
Ildi</font>
ildi10

Babóca!

Szerintem ez területenként változik, nekem pl. 2 dl tej + 1 zsömle elfogyasztása után 1 órával vették le a vért, igy nézték a cukrom is az AFP mellett. De máshol olvastam, hogy az AFP-t jobb éhgyomorra levenni. Szerintem kérdezd meg a dokidat, vagy védönödet, esetleg a vérvétel-labort!!
Marica
marica69

Babóca!

Én viszont pont úgy tudom, hogy ha nem akarnak más vizsgálatot csinálni, akkor az AFP-t nem kell éhgyomorra csinálni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Voltam ma az István kh-ban UH-n. Babával minden rendben, normális szívműködése van, láttam összes ujjacskáját kezén-lábán. Nyaki redő 2,3 mm ami a normál tartományban van, pláne, hogy az Uh alapján ma 14+2 vagyok 12-13 hetes helyett. Szóval tökély. Babócám nagyon magas, 91 mm az ülőmagassága (CRL) és a fejének a körfogata (BPD) 2,3 mm. A combcsontja (FL) egetrengetően hosszú a maga 14 mm-évelKép Haskörfogat és fejkörfogat (AC és HC vagy fordítvaKép) is tökéletes. Ráadásul kb 5 perc alatt bejutottam a vizsgálatra! Igaz, hogy volt időpontom, de késtem negyed órát. Szóval meglepő volt, mert a Gabival amikor oda kellett menni Uh-ra sokat vártam. Na mindegy, így legalább nem készített ki a gyerkőc, de hívtam segítségül apát amire így is szükség voltKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Marica!

Köszi, hogy felkerültem a táblázatba. Jan. 3-ra vagyok kiírva és a nevet még mindíg nem tudjuk.....

Réka

Babóca!

Nekem azt mondták, hogy éhgyomorra kell mennem az AFP-re 20-án pedíg akkor csinálják a terheléses cukrot, a vércsop. meghatározást is, meg még valamit. Szóval szerintem biztosabb ha éhgyomorra mész.

Meg tudnátok írni, hogy az AFP mit is jelent? Mit mérnek akkor? Azt tudom, hogy nagyon fontos de azt nem, hogy miért!!

Előre is nagyon köszi!

Réka
kucus

Beszti!

Neked is köszi.

Senki sincs aki akkoriban a Schöpf-M-ben fog szülni még?

Réka
kucus

Sziasztok!

Végre megint hüvös van Kép! Bocs a nyaralóktól! Nekem ez a jó idö. Tegnap már akkora volt a bokám mint 1-1 hordó! Kép

Sasha: Gratula az óriási babátokhoz! Kép Nem akarok kukacoskodni, de biztos jól irtál mindent?? Fejkörfogat?? Még átmérönek is kicsi a 2,3 mm, ha 14 mm a combja! Biztosan 23-at akartál irni! Micsoda méretek! Annyira jó, hogy napról napra nönek! A mozgását érzed már?? Lassan annak is itt lesz az ideje! Kép Nekem annyira tetszik a ficánkolása, teljesen oda vagyok érte! Kép De ezt már biztosan soxor elmondtam! Szerencséd volt, hogy ilyen gyorsan bejutottál! Engem csak az szokott zavarni, ha számomra érthetetlen okok miatt nem haladnak (nincs bent senki, vagy aki bent van, azt ennyi idö alatt már meg is müthették volna!). Kicsit türelmetlen vagyok Kép.
A legutóbbi uh-n (20 hetes) mért adatok, csak úgy kb-ra, mert nincs nálam a papír: fejátmérö 4,9 cm, karja 3 cm, combja 3,3 cm, talpa: 3,6 cm Kép!!! Mekkora lába lesz ennek a gyereknek?? Föleg, ha lányka lesz! Bár a nagylányomnak, aki 12 éves, 40-es tappancsa van. Az enyém 39-es, max csizmából veszek 40-est! Anyukámé meg csak 37-es! Szóval generációról generációra nöl a lábunk??

Babóca!
Gondolom már kiderült hogy kell-e enni vérvétel elött, de látod, ez az amit mondtam: mindenhol más a sztenderd. Beszti már mást irt, Liv megint mást! Meg én is a saját tapasztalatomat! éljen az egységes magyar egészségügyi ellátás! Kép
A vérvételi eredményeket is máshogy értelmezik "körzetenként"! Felénk az AFP 0,5-töl 2,5-ig jó, máshol ez 0,8-2-ig a megfelelö! De ezt ráirják (a határértékeket) a leletedre!

Marica
marica69

Réka!
Felírtam a dátumodat! A "téli babáknál" van Rékacs és Márti, akik 1-2 nap különbséggel szintén a Schöpf-M-ben fognak szülni, de Babóca is csak 2 hét különbséggel van kiírva! A babák igazán nem nézik a naptárt, ugyhogy lehet, hogy Vele is egyszerre lesztek kórházban!

Azt, hogy az AFP nagyon fontos, már sokan vitatják, állitólag külföldön már nem is mérik. Valami olyasmit mérnek ezzel, hogy milyen mértékban vannak jelen a véredben a babáról lelöködö sejtek (?)?? Ez most lehet, hogy irtó nagy baromság, de pl. magas érték esetén azért gyanakodnak nyitott gerincre, mert akkor ugye több ez a valami! Hu, ezt el ne olvassa hozzáértö, mert elájul Kép! Tudod én értem, hogy mit akarok irni, csak nem tudom ezt normálisan kifejezni! Bocs!
marica69

Réka!

Az AFP-vel nyitott gerincvelőt, koponyacsont-hiányt és egyéb olyan betegséget keresnek, ami miatt valahogy keskenyebb, vagy egyáltalán nincs fedés (csont, hús, stb.). Ha nincs fedés, akkor magasabb az Alfa-protein szint a véredben a megengedettnél. Dokim szerint, ez arra jó, hogy az elkövetkező 5 hónapot végig idegeskedje a kismama. Amerikában már egyáltalán nem alkalmazzák, csak az UH-ra hagyatkoznak. Ha magas vagy alacsony az AFP szinted további genetikai vizsgálatokra küldenek (vérvétel, UH, stb.) Általában a magas vagy alacsony értékek 90%-a vaklárma.
Hát nem tudom, de én azért aggódom egy kicsit. Nekem ma reggel vették le és nem tudtak elég vért csapolni, így ha nem lesz elég kedden mehetek megint.
Barbara
babar

Marica, Barbara!

Köszi a megnyugtató Kép válaszokat! Most már el is kezdtem idegeskedni mivel 20-án megyekKép.
Persze én amúgy is eléggé aggódós vagyok!

Barbara!
Remélem minden O.K. lesz az eredménnyel, szurkolok! Az előző vérvételnél én elájultam és nem tudtak eleget levenni így most fogják csak a vércsop. meghatározást csinálni (ha most nem ájulok Kép ).

Sziasztok! Réka
kucus

Marica!
Véss be légyszi a táblázatba engem isKép
Noémi 1 baba (Heléna vagy Alex) 29 leszek és MÁVKép
szept 8 a kiírás. (30+5)
Köszi
Noémi
fantikbaba

Jo reggelt mindenkinek,
tegnap voltam az uj dokinal, tök jo fej, minden rendben van, van egy kis gombam, arra adott kupot, baba jol van, fejlödik rendesen, integetett meg asitott is. Olyan edi volt! Most mar biztos, hogy fiu.
A sulyomra azt mondta, hogy tökeletes ( 24. het 6 kg ), es öt nem is erdekli, hogy mennyit hizik a kismama, csak egeszsegügyileg nezi, hogy vizesedes meg eröltetes miatt ne legyen olyan sok.
Szoval meg vagyok elegedve.
Marica, javitanad a tablazatban szül.
ideje okt 23.
Köszike.
Reka,
en Nemetorszagban lakom, itt sem mernek AFP-t, mikor kerdeztem, hogy lehet-e merni szabalyosan kiröhögött a doki, hogy ugyan mar mit akarok azzal? Ugysem jo semmire! Ugyhogy ne parazz, nem jelent sokat, tenyleg csak arra jo, hogy a kismama idegelje magat rajta!
Na puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Örülök, hogy meg vagy elégedve az új dokiddal! Szerintem nagyon fontos, hogy egy hullámhosszon legyetek, mert ez is befolyásolhatja a közérzetedet az egész terhesség alatt! Ugye, most még a hangulatod is jobb! Kép

Noémi: felvettelek a névsorba! Üdv! Ugye nem baj, hogy csak 28-nak irtalak! Kép Hisz még nem töltötted be a 29-et! Engem már csak néhány hét(2) választ el a 35-töl, de addig 34 vagyok! Kép Hiúság!!

<pre>
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ M&#224;v Kórház
Noémi 28 szept. 8. 1 Alex/ Heléna Bp/ M&#224;v Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&#224;v Kórház
Liv 25 okt. 20. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 ? Stuttgart
Motiot 26 okt. 23. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Gombóc 31 nov. 2. 2 ? Bp./ Margit Kórház
Kata 28 nov. 22. 2 ? Cegléd/ Toldi F. K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dániel/ Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Tüni 28 jan. 6. 2 ? Bp/ M&#224;v Kórház</pre>

Marica
marica69

Marica!
Kép Köszi, Mire itt lesz a babó betöltömKép
Szülinap ajándék lesz (amúgy én aug 31-én születtem)
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Marica!
Dehogyisnem írtam el! persze, hogy 23 mmKép Még nem érzek semmit, de csak a 20. héttől fogok majd vele foglalkozni. Gábort a 20+valamennyi napon éreztem először. Most se várok kevesebbet. Ahogy vártam az elején végre a magzatmozgást a végén néha már annyira kívántam az ellenkezőjétKépKépKép Tudod, meglegyen a normális mennyiség és jólvan és lehetőleg ne fájjonKép a 36. héttől már annyira durva volt, mert ha csak megmoccant a baba már meg kellett állnom, mert úgy fájtKép Doki szerint rossz helyre rugdosott és azértKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Noémi!
Nekem meg majdnem névnapi (nov. 1: Marianna) ajándék lesz! De hát, 1 hét ide, vagy oda! Még az is lehet, hogy pontos lesz (mármint a névnapomhoz!) Kép. Apukám is nov. 1-én született!
Marica
marica69

Folytatom: az imént megzavartak Kép, jött a párom ebédelni! Két egymás melletti cégnél dolgozunk, igy együtt szoktunk kajálni! Kép
Pont azt akartam irni, hogy csak nehogy késöbb legyen a babánk, mert anyósom meg nov. 13-i Kép. Igazából nem lenne vele semmi bajom, mert értelmes nö, csak borzasztóan szerencsétlenkedös! Nem bir semmit elintézni, tiszta kín az élete! Ja, a volt férjem meg nov. 20-i születésü, na, annak sem örülnék, ha arra hasonlítana természetre a bébink! Persze semmi köze hozzá Kép, csak hát ez a hülye horoszkóp ! De már megbeszéltem a bébinkkel, hogy nov. legelején jöjjön! Kép Remélem szófogadó! Kép

Sasha!
Igen, én is attól tartok, hogy ezek az aranyos kis határozott rúgásai egy idö után nem lesznek ennyire szórakoztatóak! Kép

Marica
marica69

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: