A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos
pont ezt akartam írni, hogy lehetnek mérési eltérések is. lehet, hogy az előző mérésnél kevesebbnek mérték, most meg kicsit többnek mérted, így lehet plusz-minusz pár centi különbség, és úgy már nem is olyan megdöbbentő! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hááát Bea, valamiért szeretne többet ölbe lenni. Ez lehet a foga vagy pocifájás vagy ilyesmi, de már elég fifikásak, hogy balhézzanak, ha akarnak valamit. Mert ugye azt meg nem tudja mondani, hogy most anya simizz meg, de arra már rájött, hogyha sikít, akkor felveszik.... Okos gyerek! ;) Meg ugye első gyerek is... Szóval van időd elrontani, de azért egyél mellette. És hagyd sírni (ha meg bírod tenni) egy bő 5 percig. Ha nincs igazán baja, akkor belátja, hogy most anya nem ér rá és csendben lesz. Ha baja van, akkor sír tovább... :roll: Nekem Ági is így működött, meg Peti is....

Nemlajos: Zsófinak is az öregnéne őzikéje volt a kedvence diafilmen és úgy néztük a mesét, hogy én tekertem a diavetítőt, ő meg szavalt a diakockához. 8) nagyon édes volt és jól lehetett vele villogni a nagyszülők előtt... :lol:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Bea: Nekem 2 kengurúm is van és egyiket sem használom. Az egyiket szívesen odaadom Majának. Persze nem egy márkás cucc, de ha érdekel, akkor lefényképezem holnap..... :oops:

Katka

katka22

az biztos hogy fifikás és ritkán sír, az tényleg mindig azt jelenti, hogy valami nem stimmel, éhes, fáj...stb.
amikor akar valamit, veszekszik és síkít, de valami iszonyat hangosan, ma néztek körülöttünk :lol: :lol:

kenguru :oops: köszönöm aranyos vagy, megnézem, és ezeket tartjátok alulról, amikor benne van a gyerek, vagy biztonsággal elengedhető, én tényleg attól félnék alulról kicsúszik?

Bea, Maja

Kép
bea1978

megyek aludni, jó éjt nektek

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Rizsliszt - elvileg sima boltokban is kapható, de lehet próbálkozni bioboltban. Kölest kölespehely formájában szoktam erre használni, az DM-ben is, bioboltokban is kapható. Ezeket vízzel megfőzöm (kevés kell nagyon ;) ) ... hogy mennyire sűrűre/hígra, az attól függ, mit eszik már meg, és hogyan. Ezek ugye gluténmentesek, azért használtam.
Aztán mikor már eszegetne, érdeklődik, akkor evett pl. Meske rizsgolyót. (Kölesgolyó is jó... de az nagyobb... enyimgyereknek legalábbis túl nagy volt)
Ja... 4 gyerek, és rutin nem nagyon van, mert mindegyik nagyon más :) Szóval mikor már azt hittem, hogy nekem már minden menni fog, mindig értek meglepetések :twisted:
Szopi: első 3 és fél éves korig szopizott (el sem tudtam volna előtte képzelni :) Muris volt, amikor másfél-2 évesen rohangászott, odaszaladt hozzám, bebújt a pólóm alá, szopi, aztán szaladt tovább :twisted:) Cs. volt az, akit nem zavart, hogy terhesség alatt sokkal kevesebb tej volt... majd' másfél évig tandemszopi volt (mégis Levi volt a legducibb gyerekem :D) Levit már zavarta, amikor Meskével a pocakban drasztikusan csökkent a tej, abba is hagyta... (közölte, hogy azért a kevés tejért nem fog annyit szenvedni :twisted: .. igazi pasi :D) Meske a szülés előtt 1 hónappal hagyta abba. Igaz, ő előtte már sokáig csak a déli meg esti alvás előtt kérte. Hát.. bizony volt, amikor haraptak - főleg fogzáskor. De most pl. Réka fog nélkül is rá tud annyira szorítani, hogy csillagokat látok.

Vacak alvás: nálunk is :( Kb. a 4. éjszaka, amikor gyakran szopizik, keveset alszik Ré :( A tegnapi éjszaka kicsit jobb volt, a mai kriminális :(

Én is most próbálkozom a hátra kötésen (kendő)... sokkal többet szeretne kézben lenni, mint amennyit bírok, és ha elől van, akkor korlátozott a tevékenység, amit csinálni tudok. A hátikötések jók :) (csak én még gyávanyuszi vagyok, hogy egyedül hátra kössem...)
A kenguru nálunk nem vált be.. ill. 8 hónaposan már leszakadt tőle a vállam (pedig pehelysúlyú volt Cs.) Aztán kezdtünk kendőzni, és még 2 évesen is vittem benne, ha úgy adódott... (Nem esnek ki belőle :) ... viszont a kengurunál mindig tartottam a hátát, mert nekem az nem tűnt biztonságosnak. A kendő ezt is megoldja, mert jó szorosan magamhoz tudom kötni, és lesz 2 szabad kezem :) )

R.
rebi

rebi, de mikortól, mivel, mi helyett kell a rizsliszt és kölespehely?
gyümölcs, főzelék után következik, mint a gabonák bevezetése, vagy ezek sűrítésére kell használni, vagy csak akkor kell, ha nem szopizik (nem hiszem, most írtad, meddig szopiztak).
:?: :?: :?:

Szörnyű, milyen bonyolult ez de tényleg! :D

Pasi:
tegnap aszongya a Zuram, mikor a boltból a kocsihoz menet - ő egy 100-as dm-es pelust vitt, én a gyereket kendőben, meg egy szatyorban a többi cuccot -, mikor mondtam, hogy kerüljünk egyet a 20m-re lévő otp felé, mielőtt az 50m-re lévő kocsihoz mennénk, szóval aszongya erre a Zuram: nehogymár! először hadd pakoljak már le!
Ahan, mondom, igazad is, van, inkább én cipelem többet a Döme seggét...

Annyira nem veszik súlynak a gyerek cipelését (pláne nem megosztható súlynak), hogy hihetetlen!
Mondtam is neki, már alig várom, hogy kész legyen a mt-unk, azonnal felkötöm rá a gyereket. :twisted:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos
Nálunk 7-8-9 hónaposan volt sláger pl. az őszibarack rizsliszttel :) vagy a meggy rizsliszttel... Szóval amikor már adogatsz kaját, és már meg is eszi. Ezzel lehet tartalmasabbá tenni. A köleses változat kicsit később jött be csak nekik, mert ugye az már icipicit darabosabb. De ez annyira gyerekfüggő, hogy melyik mit eszik meg. Volt, amelyik a pépeket nem szerette, volt, amelyik a darabosabbtól fuldoklott...

Ó... ez a gyerek nem is súly (ha te viszed :P) ismerőőős :)
rebi

nemlajos: a gyömölcs magában nem tápláló, és ezt szokták megbolondítani különféle dolgokkal. pl, reszelt almához teszed és máris több benne az tápérték. De ha rosszul tudom, javítsatok ki

rebi:de jó még egy ufó :D

kengurut én azért nem szeretem (tisztelet a kivételnek) mert nem biztosít rendes lábtartást a gyereknek, csak lógnak a lábak és nincs terpesztartásban. Illetve nem tud rendesen hozzámbújni se. A kifelé fordítás pedig azért nem helyes, mert rengeteg inger éri a babát és nem tud ez elől elbújni, ha már sok neki. Illetve nem ad biztonság érzetet se neki. Szintén érdemes a mamamin utána olvasni ennek a dolognak, nagyon hasznos.

Kép

Kép
pgyöngyi

na amíg itt elszöszmötöltem, rebi is leírta :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Hogy-hogy gabonák bevezetése? na most már tényleg belekavarodtam :lol: viszont ezt a kölespehely dolgot tároltam, köszi Rebi :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

sose értettem, hogy tudjátok ilyen profin megkötni ezeket a kendőket, nem nehéz?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea
Nem nehéz annyira. :) Szerintem :) De a mamamin tényleg érdemes megnézned, hátha van nyíregyházi, akit tudna segíteni. (Megnéztem.. van egy lány, aki MT-ben tud segíteni. De van debreceni, aki kendőben, ill. ő mindenben.) De egész jó videók is vannak fent a neten. De pl. nekem is az az igazi, ha vaki élőben segít, nézi, kijavít, ellenőriz :)
rebi

gyöngyi: nem beszélve a kifelénél a gerinc C tartásáról...
Tegnap is láttam egy ilyen babát, nem győztem sajnálni (basszus, olyan lehet, mint a Titanicban, semmi biztos pont előtted, csak a végtelenség, ahogy mész előre...)

Bea: nem nehéz, és én imádom :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ne kiverték a biztosítékot, pedig nálam nehéz.
Jövünk haza, Boti levágja magát a földre, hogy ne a babakocsit és Katát hozzam fel a 2-ra hanem őt. Hát nemes egyszerűséggel nem érdekelt, mondtam ha majd haza akar jönni totyogjon utánam óvatosan lépcsőzve és ott hagytam (persze biztonságos helyen, stb… ,mostanában hogy beteg volt elég féltékeny lett, ehhez sztem hozzájárul az is, hogy Kata sem csak alszik már, illetve, hogy egyre többen nézik Kata miket csinál, és dicsérik, eddig meglesték aludt azt annyi, gondolom most kell a falkát lebokszolnom).
Jön utánam házon belül ordítva:
1. szomszéd akik nem rég költöztek, nem köszönnek senkinek, mellesleg szomszédjukba ha pukiznak egyet már átkopognak, kinézett az ablakon, pofát vágott és becsapta, ez nem izgat annyira, mert tudom, hogy egy tuskó, legyen ez az ő baja.
2. megjelenik egy 50-es nő amikor már éppen Boti abbahagyja a cirkuszt, és túl van az első emeleten, és a következőt mondja neki „Mi az istent képzelsz magadról, úgy ordítasz azt hittem gyilkolnak a szüleid, ha még egyszer úgy kiabálsz mintha ölnének, kitekerem a nyakadat, megértetted?” Nem vagyok lenyelős típus, de köpni-nyelni nem tudtam. Utána még hozzátette, hogy neveljem meg a gyereket. A lakót nem ismerem, azóta sznéni akivel utána taliztunk fent mesélte, hogy idegbeteg gyermektelen nő. De bakker a fiamnak nehogy már így beszéljen vki! Ok nem tudja mi kitekerni a nyakat, meg gyilkoni, de mit képzel magáról???? Legközelebb megmondom neki, ha így beszél a gyerekkel, előtte fogom ordíttatni. Amúgy, hogy jó napja legyen rá 2 percre megérkezett Boti barátja, ugyanolyan hisztivel, és a 3-on is egész nap sír ma Katával egyidős Zsigike. Jaj az itthon penészedő nem dolgozó lakóknak!!!!!!!!!!!!
Na már nem is vagyok olyan bosszús. A nőnek tuti rosszabb napja lesz. Majd jövök még, csak ki kellett írnom.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Alvás: Katust elkezdte hagyni, egyedül elaludni, nincs is hiszti, csak állandóan átfordulva alszik el, háton meg hamarabb ébred, illetve nem alszik vissza ha felriad. Jó tanács?
Hozzátápi, így már nekem is kezd bonyolultá válni. :lol: :lol: Higyjétek el mindenkinek simán fog menni. :wink: Én amúgy Botinál gyümivel kezdtem, aztán burgonyás főzik (akár gyümivel), és mikor már csak reggel este volt tejci, akkor pép délután. Nem fogom hagyni összezvarani magamat. :lol: :lol: :lol: Persze jó új dolgokat hallani és tanulni belőle... :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli bakker, Te is az a fajta vagy, aki úgy meglepődik ekkora pofátlanság hallatán, hogy szóhoz sem jut, és utólag tudja, mit kellett volna mondani? :shock:
Mondanám, hogy a helyedben úgy leugattam volna a nőt, de nem lenne igaz, mert ugyanígy nem mondtam volna a blokktól semmit 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

kukli, alvás: nem tudod hasra fordítani, ha már jól bealudt?
Döme a nagy ágyban szinte mindig oldalt/háton alszik el, ha viszem a saját helyére meg mindig hasra rakom, mert tudom, hogy úgy tovább alszik.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Igazából a 2. gondolatom az volt nem érdekel, úgyis költözünk. :lol:
Amúgy Döme 7 cm-je sztem is lehet elmérés is. Nekem van, hogy Kata nem akarja nyújtani magát nem erőszakolják, van hogy spiccel fekszik a centik mellé. Na meg van, hogy egyik hónapba tényleg magasságra gyúrnak csak. Azért szép eredmény még ha 5-6 is. :wink: Lehet sokat nyújtózkodik a tv felé. :lol: Vagy a meggymagokkal van összefüggésben. Hogy hogyan még átgondolom. :roll:
Gyerekcipelés: nekem Kata kocsival könnyebb mint Boti, mégis ált. lovagiasan Zsolti hozza Katát ha lépcsőzni kell, s pl. Boti alszik már. Ok a fogása könnyebb, meg jobban is néz ki hogy csak egy gyerkőt hozok. :roll:
Mindenki alszik kb. egy órája. Nagyon hosszú napom lesz. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Megfordítottam. 8) Néha az eccerű dolgok nem jutnak eszünkbe. :oops: ugye (plíííz!)? Amúgy ha viszem én is így rakom le.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Kismamik!

Ismét "zavarlak" benneteket. :D
Elkészültek az új mei tai-ok, amiket megnézhettek a teszveszen. (Teszvesz/keresés/felhasználó keresése: gremese).

Ha valamelyik megtetszik, írjatok privit, és elkészítjük babanetes áron! (Sima, galléros: 4700 Ft, alvócsuklyás: 5300 Ft).

Folyamatosan lesznek mei tai-ok, a legegyszerűbb az, ha a teszveszen követitek nyomon. (Már akit érdekel). :)

További kellemes babázást és szép napot!

gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Kuklika!

Hasonló eset, sőt durvább. Férjemmel, és Annával mentünk a Mekibe, én bementem kajáért, férjem kint maradt Annával, mert babakocsiban volt.
Mire kiértem férjem meséli, hogy a picihez odaszaladt egy kb. 3 éves fiú, elkezdett üvölteni, hogy megverlek, meg csapkodott a kezével! És mindez egy 4 hónaposnak szólt!!!
A férjem nyugis fajta, úgyhogy elmagyarázta a gyereknek, hogy azért nem kéne egy csecsemőt megverni, mert ő még pici, meg valszeg a kisfiút se bántották, amikor kicsi volt. De azért a férjem azt mondta, hogy letörte volna a issrác kezét, ha hozzányúl Annához. Ráadásul a fiú anyja csak 5 perc múlva jött oda, és akkor se mondott semmit :evil:
Olyan tök ideg lettem! Hogy lehet egy szülő ilyen hülye, hogy ezt engedi? MEg egyáltalán mit láthatott otthon, hogy meg akar verni egy pici gyereket??
Vendég

hát nálunk az Eszti éjjel már csak hanyat alszik. Ahogy hasra fordítanám, elkezdi keresni a cicit és vége. Hanyat viszont annyira kalimpál, csapkod a kezével-lábával, hogy szintén ébred rá :? Már kezdek megijedni, hogy normális-e ez a hadonászás, és napközben is van, hogy fekszik és azt veszem észre, hogy remegnek a kezei

Kép

Kép
pgyöngyi

végre végig olvastam mindent.

Egy kis beszámoló a 7végéről, képekben:

Kép keresztelő előtt
Kép keresztelő alatt
Kép keresztelő végén, mint új keresztény
Kép keresztelő és zuhany után az egyik új játékommal, első babámmal
Kép csak be ne szoruljak

Amúgy az egész szertartás alatt egy kapott lila sálat evett, majd amikor megkapta a keresztelős kis ingét, azt majszolgatta.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Én elküldtem volna a jó k..va anyjába a kedves szomszédot. Velem meg az a baj, h én meg nem tom befogni a számat ilyen helyzetekben, nem tom melyik a jobb.

A gyilkoló gyerek szülőjével meg szépen elbeszélgettem volna, h tudja-e miket mond és hogyan viselkedik a gyereke, a gyereknek meg mondtam vón, h most nagyon szégyellje magát és hogy miért.

Borzasztó :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Gyöngyi nálunk is bemozog Katus, erre kel. Sztem nincs baj, de ha remeg és úgy érzed nézessd meg a dokinénitekkel sztem. Cuki lehet, hogy hason cicit keres. Nem értem miért nem találták még ki az ágyra rögzíthető (ne csússzon el) puha, környezetbarát műcicit, nyugtalanul pihegő gyerekeknek. Hm jobb a cuminál, mert nem tudja magával vinni. Na csajok, megalkotjuk?
Meki: hát annak a kisfiúnak volt vmi jó élménye vmi kisbabával az bizti, és hát igen Lilla, párod is annál többet, hogy szól mást nem tehet. Azért anyukának tettem volna megjegyzést. Viszont Papillon sztem a gyereked előtt te sem fogsz elküldeni senkit sehova, mégiscsak benned van jól begyökerezve, hogy példát mutatsz. Ha meg elküldöm, akkor gondolhatná, hogy mit várjon a manótól. Amúgy játszin volt múltkor egy kissrác, tök irigy, senki nem mászhat semmire, stb… szülők égtek, próbáltak magyarázni, mind1, de a poén, homokozóban nyomja Boti játékaival (engem nem izgatott), de amikor Boti odament, és kijelentette a srác, hogy azokkal most ő játszik Bobó húzzon onnan….. vannak nehéz esetek, bár szülő tuti kell hozzá.
Irtó cuki Lizi nagylány! Neki is mindig kilóg a láb? Ennyit a rácsvédőről. :D Szép kis család vagytok! ;)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillon :D
Szépek vagytok!
Láb kidugás nálunk is játszik. Meg kéz... Meg az elmászkálás...

kukli: örülök, hogy segíthettem :wink:
Meggymaggal meg nem cseszegetni, héló! :twisted:

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam:
Banokla, a jóisten áldja meg mindkét kezedet, egy csoda, amit műveltél, utolérhetetlen, tökéletes meggymagokat küldtél, köszönöm, megkaptam, meghatódtam és imába foglaltam a neved családostul!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

köszi-köszi
naja, a rácsvédő, kijátssza a kiscsaj.

hát, ja gyerek előtt nem, max odasúgom a fülébe :twisted:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kukli: Szegény Boti, nagyon sajnálom, hogy így lerohanta a szomszéd.... Nekem, ha bántják a gyerekeimet, akkor belőlem kitör az anyatigris (hatalmas karmokkal). Én azt gondolom, hogy ilyen helyzetekben nekem kell megvédeni őket és tudniuk kell, hogy rám számíthatnak.

Lilla: Sajnos még rengeteg neveletlen gyerekkel fogtok találkozni, ahol a szülő nem vállalja fel, hogy a gyerekeket nem csak szeretni kell, nem csak gondoskodni kell róluk, hanem felelősségel nevelni is kell őket, jó példát kell mutatni, dicsérni kell őket és bizony néha büntetni. Nagyon sok furcsa dolgot fogsz látni a játszótereken, az oviban és később is. Én azon az állásponton vagyok, hogy más gyerekére nem szólok rá, amíg az én gyerekemet nem veszélyeztetni, vigyázzon rá a saját anyja. Viszont, ha az én gyerekemet érzem veszélybe, akkor szigorúan rászólók más gyerekére is, hiába fújja fel nekem magát az anyuka.... Mindig lesznek ilyen helyzetek, a gyerekek sokszor nem is tudják, hogy bajt csinálnak, látják az agresszív meséket (ugye ez is a szülő felelőssége) és nem tudják még 6-7 éves korukig szétválasztani a mesét a valóságtól.....

Katka

katka22

Sziasztok!

Megjöttünk már pénteken, de eddig tartott, amig visszaolvastam és próbáltam magam utolérni (kevés sikerrel)
A nyaralásról annyit, hogy jó lett volna, ha a párom nem nyekeg végig, hol ezen, hol azon. Teljesen elrontotta a kedvemet és meg is érett bennem az elhatározás, ami addig halasztódik, amig a nagyim él.

Sajnálom Adryn, hogy egy cipőben járunk, reméltem, hogy a távolság legalább Nálatok megoldja a gondokat :(

Kukli, gratulálok a lakáseladáshoz és szorítok az új megtalálásához!

A bunkó beszólókat sajnálom!

Most nincs máshoz agyam, eléggé magam alatt vagyok és készülnöm kell, mert jön a barátosném holnap este.

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos: Mennyi magot kaptál? Elborították a lakást? :lol: :lol: :lol:

Kukli: Nekem Zsófi volt ilyen irigy 2 évesen. Azért mentem utána 2 centire, hogy a többi gyereket megvédjem. De türelmes neveléssel sokat javult a helyzet, bár tagadhatatlan, hogy Zsófiban van önzőség, de most már egy szelíd figyelmeztetés általában elég.... Persze, amikor nem látom.... :roll:

Katka

katka22

Szia Gabka! :P De jó, hogy újra vagy! 8)

Sajnálom, hogy így érzel a párod iránt. Mi lenne, ha elmennétek terápiára? Szerintem ez az egyik legnehezebb helyzet egy pár életében, amikor ilyen aprók a gyerekek.... Ha megugorjátok, akkor utána sokkal jobb lesz.....

Katka

katka22

Szia Gabka! Sajnálom, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kéne.
Hát Katka igen, csak itt irigy gyerek után azért nem rohantak, cak ültek egy padon pirulkodva. Lehet tényleg meg kellett volna védenem ma Botit, azt hiszem ehhez még nem vagyok hozzászokva.
Szval Banolkáék kamionja megérkezett Ildáékhoz. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Gabka, ugye nem olyan elhatározás, amire gondolok? :(
Remélem, hogy a rosszkedved elszáll, de nagyon sajnálom, hogy így elrontotta a nyaralásotokat (és megértelek, mert az én párom minden nagy pillanatot elront, legyen az gyerek hazahozása, mézes hetek, bármi).

Katka
, neeeeeeeeeem, de majdnem!
Így kiszárítva is 12.5kg, iszonyatos mennyiség, simán kétszer annyi, mint amennyit én eddig gyűjtöttem, vagy háromszor! :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka: először is talán beszélgetni kellene, de tegnap is a drága a gyerek elött akart volna beszélgetni. este meg amikor már aludt a gyerek nem hozakodott elő a témával, sürgős trójanéznivalója volt. én meg nem akartam zavarni bokros teendői közben. De legalább annyi kiderült, hogy látja nem vagyok boldog.
A terápiában nem igazán hiszek. viszont ismervén magam, tudom, hogy ha az elhatározásom (de igen nemlajos, szerintem az amire Te gondolsz) elhatalmasodik rajtam nem nagyon lesz visszaút.

egyébként nem a gyerekek miatt van a gond, bár az tény, hogy a párom belekerült egy ördögi körbe Levivel. Mivel ő az engedékenyebb és a gyerek nem hülye, rajta lóg, ez teher neki ezért inkább enged a hisztinek, aminek következtében a gyerek szimplán hülyét csinál belőle és nem tudja magáról lecuppantani

bocsánat a rossz hangulatért, inkább belevetem a házimunkába és nem fárasztalak itt Titeket!

Kép

Kép
gabka77

gabka :cry:
És terhelj csak nyugodtan, azért vagyunk itt.
Viszont azt is megértem, ha nem akarod magad újra felhúzni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka!

Sajnálom a rossz napokat. Mostanában nálunk is egyre többször vannak összezördülések...

Katka!

Teljesen igazad van. Engem az anya viselkedése háboritott fel jobban, hogy rá se szólt a gyerekére. Ha az én gyerekem ilyet csinált volna, lesült volna a pofámról a bőr a szégyentől és valszeg elbeszélgettem volna a gyerekemmel. De ennek a nőnek tök természetes volt, hogy a fia ezt csinálta. :shock:
Vendég

Lilla: Szerintem te nevelni fogod és nem fog ilyet csinálni. ;)

Gabka: A terápia abban segít szerintem, hogy a kommunikáció elinduljon, egyrészt őszintén beszéljetek egymással, másrészt abban, hogy azt is halld, amit a másik mondd. Segítenek megérteni, hogy mi a gondja a másiknak.
Ez így lehet, hogy hülyén hangzik, de velem megcsinálták terápiában, hogy az exem mondott valamit 2 percben és az volt a feladatom, hogy visszamondjam, hogy mit mondott. Ha a 2 perces szöveg kettőnket érintette, akkor hiába mondtam vissza azt, amit én értettem, az exem és a szakember is rázta a fejét, hogy nem ez hangzott el. Tök hülyének éreztem magam....De annyira el voltam zárkózva minden kettőnket érintő dolog elől, hogy a falakon keresztül csak valami torz változat jutott át.... :roll:
Na, jó... Nem dumálok, ha nem érdekel téged.... De hidd el, én újrakezdtem és ez a patchwork család már régen nem olyan igazi, mint a rendes család.... Adj magatoknak esélyt! Próbaválás?

Katka

katka22

Sziasztok!

Nemlajos: örülök, hogy örömet szereztem neked. :wink: Elég lesz? Ha van elég helyed én még szárítanám, igaz majdnem két hétig száradt... Bocsi ha van benne még mindig eldobandó :oops: :oops: :oops:

Gabka: sajnálom a pár kapcsolati krízist. Szerintem gyere nyugodtan és írd le, ami bánt. Az biztos segít valamit.

Moncsi: én is szeretnék kérni mind a két képből. banokla@freemail.hu

Kukli: elég szörnyű, ha az embernek ilyen szomszédai vannak. :? Én sem szóltam volna tuti semmit első megdöbbenésemben. De tényleg az a jó, hogy nem sokáig laktok ott. Az a szomorú, hogy bárhol találkozhatsz hasonló felfogású emberekkel.

Hozzátáplálás: csajok nekem Gergőnél olyan természetesen jöttek a dolgok, most meg ledöbbenek. Komolyan mondom a terhességtől kezdve a szoptatás, és még sorolhatnám, hogy mi mindenen paráztam/ok most a második gyereknél, pedig szerintem fordítva kellene lenni nem?
A rizslisztről és kölesről én sem hallottam.
Gergőnél majdnem 5 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást a védőnő tanácsára, és mert élvezni akartam, hogy kanállal is eszik a gyerek. 14 hónapos korban hagyattam abban a szopit, a fogyás reményében. Fogyás nem jött össze, de még másfél évvel később is volt tejem, ha megnyomtam a bimbót. Szóval most tuti másképp csinálom. Tolom a csak anyatejet, ameddig csak tudom. Egyszerűbb, a gyereknek egészségesebb, és még olcsóbb is. Gergő kapott tejpépet, de csak azt volt hajlandó megenni, amit felírtak(hipoallergén vagy mi?) mindeféle ízesítésűt nem evett meg( Hipp, Milupa nem jött be).

banokla

próbaválás? :shock: :shock: :shock:
Az milyen? Eljátsszuk, hogy már nem vagyunk együtt? :shock:

Egyébként, ha már pasik: a Zurammal 9 éve jöttem össze, 9 éve kínlódunk privát téren, erre most, csak úgy ukkmukkfukk, teljesen másképpen csókol és az ágyban is más... :shock: :shock: :shock:
Eddig csak vicceltem azzal, hogy szeretője van, viszont volt már pár pasim, hogy tudjam, ilyen változás idegen behatás nélkül nem történik.
Ellenben a változás nagyon is hasznomra válik, és kedvemre való...

No, most légy okos :!: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

banokla: idénre elég lesz ennyi, szerintem :wink:
(miért, párod még hozott? :shock: )

Egyébként tényleg érdekel, hogy ennyi magot hogy sikerült ilyen tökéletesen tisztává varázsolnod? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon: nagyon szépek vagytok! Jó ez a láb kilógás :lol:

Pasik: én sem akartam dicsekedni Apával, de tényleg nagyon sokat segít a gyerek nevelésben is. No nem mondom azt, hogy nálunk nincsenek nézet eltérések, de általában leülünk és megbeszéljük. Én vagyok az, aki folyamatosan beszélne, és beszél is... :) Én úgy gondolom, hogy szuper társ, és a lehető legjobb apuka. Igen is megvan benne a szigor ha kell, de játszik, foglalkozik a gyerekekkel. Krisztiánt majdnem kéthónapos koráig csak ő fürdette. Úgy gondolom kiveszi a részét a gyerekekkel való foglalkozásban is, és simán rá lehet hagyni több órára is a fiúkat( bevásárlás, fodrász, kozmetikus esetén) Na jó abbahagyom az áradozást :oops: :oops: :oops:
Ja még annyi, hogy azért nekem is tudnom kell,mikor nyeljek inkább egyet és később beszéljük meg a problémát, de előfordul az is, hogy nem tudom kivárni a megfelelő idődt.

banokla

Nemlajos: mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. Úgy tudom, hogy már elvitték a meggymagot a cégtől.... A szűrő helyett apró lyukú ládát használtam, azon estek ki a törött magok. Azon mostam át slaggal és amikor megszáradt azon rostáltam át.

banokla

És a főzést hogy oldottad meg?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka: nem arról van szó, hoyg nem érdekel, de úgy gondolom, hogy először meg kellene próbálnunk beszélni a problémáról és ha nem jutunk előbbra, akkor esetleg jöhet a szakember.
A próbavállást én sem értem :)

nemlajos: szeretője lenne? vagy csak megnézett pár filmet? :) :oops:

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos: Egy bölcs feleség nem akar mindent tudni.... :lol: Egy kedves barátnőm szokta mondani, hogy: Nem mindegy, hogy hol és kitől jön meg az étvágy? A lényeg, hogy otthon lakjon jól! ;) 8)
És ha veszélyt érzel, akkor egy kicsit kapd össze a női oldalad és tegyél róla, hogy te járjál az eszében munka közben is.... ;)

Próbalválás: A pár megbeszéli, hogy 3-6 hónapig külön él, mintha elválnának. Így a felek tökéletesen szembesülnek azzal, amit nem akarnak észrevenni, mert természetesnek veszik, mint a levegőt, hogy mit is jelent nekik a társuk és mennyi mindent tesz értük. Azt hallottam (nem tudom, hogy tényleg igaz), hogy a párok 60%-a 1 hónap után újra együtt van és igencsak megbecsülik egymást.... :roll:

Katka

katka22

a másik 40 % meg rájön, hoyg milyen jó is külön :) :lol: :wink:
gabka77

Gabka: én már ugye átéltem egy elköltözést és papíron még nem váltunk el, de mindketten elváltnak tekintjük magunkat. Hát az első 6 hónapot az ellenségemnek sem kívánom.... A gyerekeknek a legszörnyűbb, akik vétlenek és mégsem élnek többé normál családban. Mindkét gyerekben nagyon nagy törést okozott, pedig mindketten mximálisan igyekszünk, hogy nekik a lehető legjobb legyen. Ne tudd meg milyen, amikor szomorúan a szemembe néznek és azt mondják, hogy azt szeretnék, hogy apa újra velünk éljen.... Összefacsarodik a szívem a fájdalomtól, az önvádtól és a tehetetlenségtől..... Ne akard ezt Gabka, amíg a leghalványabb esély is van. Ne dönts előre! Tegyél meg mindent a kapcsolatért!

Katka

katka22

Gabka: Lehet, hogy nincs tovább közös utatok, de valamiért egymást választottátok és ha más jó dolog nem is történt a házasságodban, akkor is van 2 gyönyörű gyereketek, akiket együtt kell felnevelnetek... Szóval nem szabadulsz a pasitól..... viszont majd lesz egy másik (is) és meglátad ugyan azok a problémák lesznek....

Katka

katka22

katka: no igen, de a próbaválásnál ugye ugyanúgy jön a kérdés, most akkor kinél legyen a gyerek, ki hová menjen, vagy maradjon... stb.
Szóval az sem egyszerűen kivitelezhető...

Egyébként nem, nem érzem (még) veszélyben magam és a házasságom, csak meglepődtem a változáson.
Mint mikor viccelsz valamivel, valami nagyon nem reálissal, és egyszer csak rájössz, hogy akár meg is történhet...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: