o'hara: nem értem én sem, miért kaptatok levegőztetés terén ilyen tanácsot, hogy nem kell levegőztetni őket. Nekem Verus januári baba volt, és csudi jó az immunja, ami szerintem tudható annak is, hogy rengeteget aludt kint a hidegben bebugyolálva. Jobbára nem is akart máshol aludni, csak ott. Johi is hasonlóan szeretett levegőn aludni. Szerintem sokkal nagyobbakat alszanak kint a babák. Én egy másfél éves korukig kint altattam őket, kivéve ha hőség volt nyáron.
Nézem közben a listádat: tapasztalatot írok inkább.
Verusnak voltak nagy körmei, mikor megszületett. húztam is a kezére
kesztyűt, de képzeld, leszedte még pár órásan is. Sőt idegesítette. Aztán olvastam is valahol, hogy nem is annyira jó, mert a kezeit nem tudja használni, és ez zavarja.
Kiscipő helyett - ha az overállhoz nincs - inkább egy vastag zoknit ajánlok. A cipőket csak lerúgják magukról, mert még nem annyira húzható szorosra ugye, de lerúgni könnyű őket

én még egy kis polár pléddel is betakartam a kis lábát külön, és elég volt a zokni.
A
lepedőnél írtad, hogy gumis szélű. Az jó, de szerintem kettő elég, nekem sem volt több, és rendik voltak a csajok, mert sose volt gond a kakával, pisivel. Vagy csak nagyon ritkán. Mindenképp ajánlom, hogy ne vízálló félét vegyél, mert ugye a kókusz matrac pont azért jó, mert levegőt ereszt át, de a vízálló lepedő ezt elveszi. Sőt, nem engedi szellőzni a babát, és jobban beizzad.
11 babakocsi??? te jó ég nem lesz az sok
A
K vitamint én mindig kiskanállal adtam be, és nem volt gond, de próbálkozhatsz fecskendővel. Szopizáskor csempéztem a szájukba, és aztán megint adtam nekik tejcit, így nem érezték annyira a rossz ízét!
orrszívónak: orrszívó porszívót ajánlom. Nekem Johi már a kórházban megfázott, mert szeptemberben nyitott ablaknál fürdették, közben meg a szobában, ahol velem volt, bazi meleg volt. Már egészen csecsmő kortól használható. Ha nincs csak egy-egy kis cica az orrban, azt fürdés után fülpucival vagy a szipkás orrszívóval is ki lehet kapni, de elektromos orrszívó szerintem nemhasznos, ha igazán beteg a gyerek.
Az
AngelCare-nek nekünk bébiőrös+légzésfigyelős változata van meg, és azon van hőmérő is és éjjeli fény is. Csak ajánlani tudom, mert három az egyben, és a fénye éjjel kék, ami ahhoz pont elég, hogy világítson, és lásd a babát, de tudsz tőle aludni is.
Mellápolónak nekem a kórházban még Bephantent ajánlottak, és bevált.
Melltartó betét eleinte nem elég, ha csak mosható van. Nekem legalábbis nem volt elég, mert könnyen átengedi a tejet, ha az ömlik. Idővel, ha beáll a baba igényeinek a tejtermelés, már nyugodtan használhatod, mert megfogja, ha elindul a tej, de ha elmész otthonról, akkor is jobb a másik fajta. Nekem Aventes volt, 6 pár, és néha az se volt elég! Verust 13, Johit 20 hónapig szoptattam.
Hálóinget kórházba minél többet vigyél, mert télen nagyon fűtenek. Én ujjatlanokat viseltem, mert nagyon meleg volt anno a Szabolcs utcában, de Kistarcsán is szeptemberben. Sokszor leizzadtam és gyakran kellett cserélni.
Remélem segítettem valamicskét