A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

sziasztok lányok,

ma reggelre szinte összeragadtak a szemein, úgy bedagadtak az allergiától,pedig már másfél hete szedem a homeos bogyeszokat.
2-3 héttel később szokott ilyen lenni.
Kicsit aggasztó...

Zene, igen,szoktunk hallgatni gyerekdalokat,némelyikre beindul.
De mostanában inkább az éneklést kedveli, Pumukli és Fülesmackó... a kedvencek.

Hallottatok arról, hogy a baba ilyen korban már megérzi az anya illetve apa hangját/kezének érintését?
Komolyan mondom, ha nem tapasztalom már egy ideje, el sem hiszem.
Hétvégén mikor rugdalózni kezdett, anyós meg anya is beszélt hozzá, simizták a pocit, hát abbamaradt.Őket ritkábban hallja.
De mikor én vagy apa simizzuk, úgy beindul.Tegnap este is a férjem a poci fölé hajolt , simizta és neki rúg a legnagyobbakat.Vasárnap reggel ez ugyanígy volt.

Reni, elhiszem hogy lefáraszt Blani, de majd levezeti a fölös energiákat novemberben,mikor segít neked.Ezen a cd és kártya eldugós mutatványon felkaptam a fejemet, igazi kis szakértő. :D
Tök jó, hogy ragaszkodtok az azonos monogrammokhoz/kezdőbetűkhöz.Nekem tetszik.
Csak nálunk nem igazán megoldható, F betűsből azért kevés van.

Már a férjem is azt mondogatja, hogy így a kis Márk, meg úgy a pici Márk, úgyhogy szerintem nálunk az lesz a befutó.:lol:

Enikő, nekem a kínai lányt jósolt, hacsak nem tényleg előbb volt a fogantatás és ezért 1 héttel nagyobb a baba.Mert akkor viszont igaz!

Edina,kis tündér, merre vagy???Remélem nincs baj?!
:oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Nálunk a baba pörög ezerrel mostanában, kérlelni szoktam esténként, hagyjon elaludni... :D

Móni, hova költöztök helyileg? Biztos nagyon várod már! :D

Kata, remélem lassan jobban lesz a szemed.

Reni: Blani édes lehet, amikor így beindul!!! :lol:

Éjjel többször bekeményedett a hasam, bevettem egy plussz magneB6-ot. Szerintetek hívjam fel a dokit, vagy ez ilyenkor már természetes?

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka, nekm ha megijedek vagy ideges vagyok vmi miatt, akkor szokott bekeményedni.
Ha segített a amgnab6, akkor nem kell szerintem, de ha gyakran megtörténik, jobb ha felhívod.

katicat
Szigetszentmiklós

Magne b6, hú, gyorsan írtam..... :lol:

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Vagyok,jól vagyunk,minden oké!
összesen 3 kg minusszal zártam a gyomorrontást,de majd visszajön! :wink:
kedd estétől az étvágyam is megjött,úgyhogy teljesen rendbe jöttünk. de azért még egy kicsit diétázgatok,nehogy megint megterheljen a gyomrom a főtt kajcsival,úgyhogy inkább csak gyümölcsöt,meg piritóst eszek...

Tegnap voltunk reggel uh,Manócska szépen fejlődik,már 72 dkg. :shock: Kis cuki volt,mert nagyon produkálta magát,folyton mosolygott,járt a szája,mint aki beszélgetni akar,hol az az egyik,hol a másik vagy éppen mindkét kezét a szájába dugta... Szóval ment a műsor!
képeket majd később hozok! végeztünk a festéssel,most megy a takarítás ezerrel,holnap jönnek burkolni a folyosót,úgyhogy nincs idő pihenésre!
de ígérem,hogy hamarosan mindent bepótolok,és olyan gyakran jövök,hog meg is fogtok még unni! :lol:

mindenkinek hatalmas puszi,és legyetek jók! (este megpróbálok jönni)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

A levelezésekből kitünik, hogy már egy jól összeszokott csapat vagytok, de ha nem bánnátok szívesen csatlakoznék.

Első babámat várom november 19-re. Eddig teljesen ,,élménymentes" volt a terhességem - akarom mondani, se hányinger, se kívánosság, se semmilyen, a terhességgel együtt járó tünetek. Még a pocakom is csak most kezdett el nőni, mondjuk nem vagyok az a nádszálvékony :D típus.

Szóval egész sokáig kellett várnom, hogy a ,,királylány" - merthogy kislányt várok - valahogy jelezze, hogy itt van.

Most szívesen írogatnék nektek az élményeimről és kíváncsi vagyok arra, hogy veletek mi történik.

Üdv: Kriszti
kriszi77

Edina, már tök izgultam érted, ne csinálj ilyen kimaradásokat a jövőben, hallod. :(

Örülök, hogy a picivel minden rendben, ez a mosolygás olyan megható volt nálunk is, bár tudod nálunk alukált a drága.
Örülök, hogy túlvagytok a festésen, burkolókhoz még kitartást.
Ma délután rendeljük meg VÉGRE a konyhát és szeptember közepe-vége körül hozzák illetve szerelik!!!
Zsuzsi ajánlott itt Pesten egy helyet, onnan van az ő bútoruk is, nekünk is megteszett a kínálat.

Kriszti/Kriszi, örülünk, hogy jöttél!Olvasgass utána, kivel mi történt eddig aztán írogass!Lánykád a menszesz vagy uh alapján várható nov 19-re?
Mert nálunk az utóbbi 3 uh alapján nov 20-at jósoltak.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szia Kata!

Az az igazság, hogy a terhességemhez kellett egy kis hormonos segítség, egy kis stimuláció, úgyhogy pontosan tudom, hogy mikor történt a fogantatás.

Már az első Uh-án mondtam, hogy mikor lesz a szülés várható időpontja és ezzel azóta sem vitatkozott senki. Mivel kicsit nehezen jött a babuci elég sokat jártam az elején - meg most is - kontrollra. Szerencsére minden a legnagyobb rendbe van. Az apukája tegnapelőtt érezte őt először. Nagyon odáig volt - meg én is. De ahogy olvastam a te babád nagyon aktív. Nagyon irigyellek. A mienk elég lusti. Nagyon későn éreztem az első mozgását is, de azóta sem nagyon aktivizálja magát. A legutóbbi Uh-án, - ami két hete volt - nagyon ficerget, de én akkor sem éreztem semmit. Egy nap izeg egy kicsit, utánna négy napig pihi van. nem értem. Ez normális? De lehet, hogy a hasam egy kicsit pufi - de tényleg csak egy kicsit :D .

Látom, mindenki bútorvásárlásba, szerelésbe és költözésbe van. Mi is hétvégén festettünk, ma meg az előszobabútor építi az asztalos. Már kikészültem a sok fúrástól. Reggel 7-től fúr és kopácsol.Ha szépen dolgozik, akkor a babaszobát is vele akarjuk megcsináltatni.
kriszi77

HALI!!!

Elég titeket követni,pedig olvsgatok rendszeresen.
Nekünk most eseménytelenek a napok,tudjátok itthon,egyedül semmi nem történik.
Picurkát én is sokszor kérem hogy aludjon néha,mert kis örökmozgó.
Aztán persze ha nem érzem sokáig elkezdem piszkálni,erre ő mindig begurul és csápol akkorákat,hogy néh szinte fáj.

Kriszti üdv itt köztünk,írj sokat!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Csajok már 97 nap van csak!!!!Végre nem 3 jegyü :D :D :D
Szerintem most jön a legjobb időszak,kiváncsi vagyok mekkoa pocakom lesz.
Épp tegnap beszélgettünk a szomszéd csajjal a babák nagyságáról.
Engem nem zavar ha nagy babám lesz,hisz mi sem vagyunk kicsik apával :D és szerintem könnyebb egy nagyobb babával mint egy picivel.Ki hogy gondolja?

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, az első babát mindig később érzi az ember, igazából nem is tudod, mire számítsál.
Én már kb a 15-16.héttől érzem, ez a második terhességem. :(
Az első babát nem éreztem, egyáltalán.Talán jobb is volt úgy.:(

Krisztina, épp néztem, Mónival már alig 90 napotok van, ti vagytok a listavezetők.

Én személy szerint azért félek picit, a baba méretétől, mert igen vékonyka vagyok és nehogy emiatt császár legyen.
Amúgy mostanában 2 ismerős is szült,mindegyik 57-58 cmes babákat, szóval az 56-os ruhaméretből nem igazán tudnak semmit hasznosítani majd.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Én azért szeretném, hogy ne legyen túl nagy. Mi ugyan nem vagyunk apró növésüek: én 176cm, apuci pedig 196cm, de a babócánkméretei a eddigi Uh-k alapján inkább mondható kicsinek, a ,,tól-ig" tartományok ,,tól-jához" közelít inkább.

Amúgy nem fog zavarni, ha nagyobb lesz sem.
kriszi77

Sziasztok,

Nagyon sokat írtatok, míg nem voltam, igyekszem mindent visszaolvasni, de ha valamit kihagytam, akkor majd később.

Kata, köszönöm a jó időt, amit rendeltél, minden tökéletes itt a Balatonon.
Örülök, hogy segíthettem konyhabútor-ügyben, melyikre esett végül a választás?

Dorka, vigyázz magadra, kérlek, szegénykém, veled mindig történik valami. Lényeg, hogy a baba jól van. Remélem, a rosszalkodás is beindult azóta...

Móni, lábdagadás :cry: Akkor mi a dolgozók táborát erősítjük még egy ideig. Ha nem lesz semmi baj, akkor szeretnék legalább szeptember végéig dolgozni, illetve néhány munkát aztán is ellátnék, nagyon jó IT rendszerünk van, így tulajdonképpen otthonról is 100%-osan tudok majd dolgozni.

Krisztina, örülök, hogy minden rendben. A fekvéshez kitartást, meglesz az eredménye.

Edina, örülök, hogy rendbe jöttél, a kilóid szerintem megosztva jöttek Mónira és rám :)

Enikő, Te milyen babazenét hallgatsz?

Reni, Kata, de jó, hogy már van nevetek! A Bíborka nagyon szép és a Márk is. Én is szeretnék alliteráló nevet, de a H-hoz nagyon kevés lánynév van, és nem is tetszik. Ez olyan mint az F szerintem.
Blani tündéri kiscsaj lehet, imádom az ilyen kis rosszcsontokat.

Fleur, de jó, hogy veletek is minden rendben. Az én megérzésem meg fiút jósolt, igaz, legbelül kislányt vártam, de nem mertem mondani.

Kriszti, persze, gyere csak nyugodtan, szívesen látunk.

babamozgás: nekem sem nagyon élénk, 1-2 rúgás, néha a párom "elkapja", de ennyi.

Képzeljétek, vasárnap óta nagyon fáj a bal bokám, nincs megdagadva, meg semmi, de nem esik jól a hosszú séta :cry: Ennyi az ürüm a nyaralásban, de egyébként nagyon jól érezzük magunkat, tiszta hízókúra.

Kedden megszületett a barátnőm kisfia, Dávid, 59 cm és 3900 g, a fejátmérője 40 cm! Beindították a szülést, de 5 óra után császármetszés lett a vége. Jól vannak mindketten! 56-os ruhában akarta hazavinni, de az elmarad.

Mindenki vigyázzon magára! Majd még jövök!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Először is, Kriszti, üdv a körünkben és jó, hogy csatlakoztál. Nem vagyunk olyan sokan, egy idő után fogod tudni követni a fórumot.
Reni, Dorka,
XVI. kerületben (Erzsébetliget nevű kellemes, parkos részen) vettünk egy kis lakást, nagyon várom tényleg, hogy költözhessünk. A szerződés szerint a jelenlegi tulaj szept. 31-ig költözik ki, de lehet, hogy csúszik (két és fél gyerekes család, és építkeznek). Hát.. remélem sokáig nem késnek. Októberben gyors festés-parkettacsiszolás, bútorvásárlás. Jó lenne már oda hazavinni a babát.

Kata, a Fülesmackó nálunk is menő:) (+ a Bóbita, a Béka a fa tövén és az Egy kis malac röff-röff-röff című slágerek). Mi énekelni szoktunk neki, illetve én magamban is szoktam énekelgetni munkába menet. Elég nevetséges lehet. Babazenének csomó Kalákát letöltöttünk, de még nem nagyon hallgattam.

Nem tudom, hogy mennyire érzi a baba a kezünket, nekem inkább úgy tűnik, hogy úgy mocorog, ahogy éppen a kedve tartja.

Zsuzsi, én otthonról most nem szívesen dolgoznék… inkább azért ragaszkodom a munkához, hogy emberek között lehessek, kimozdulhassak stb.
Maga a munka, amit végzek, szintén jó és értelmes, de az utóbbi időben nagyon átalakult a cég (vezetőség, munkakör), és őszintén szólva nem bánom, hogy most ilyen elegánsan ’kiszállhatok’ az egészből –egy időre legalábbis. Hétfőn jön az utódom/helyettesem… hát érdekes helyzet lesz. Próbálok azért kedves lenni hozzá :oops: Én fogom elkezdeni a betanítását (nálunk minimum fél év, amíg az ember önállóan tud dolgozni).
Viszont: a lábam tegnap szinte egyáltalán nem dagadt meg, hála a felpolcolásnak!!! Mégiscsak használt.
A bokám duzzadt picit, de nem gáz.
Ma megpróbálkozom a gyümölcsnappal (dinnye).
De jó, a barátnőd fia is Dávid?:)
A Márk is jó név egyébként. A Bíborkáról nem is beszélve, nagyon bájos kislánynév!!!

Alliteráló nevekre visszatérve, azt hiszem, írtam már, hogy nálunk a vezetéknév S-sel kezdődik… szóval nálunk is kimarad az alliteráció, az tuti.

Krisztina, a nagyobb babával biztos könnyebb bánni, csak hát megszülni…
Edina, neked meg kitartást a takarításhoz… tök jó lehet, hogy a sajátotokat szépítitek-építitek, akkor is ha fárasztó. Na meg ha néha kiborítanak a festők.
Kata, a konyhabútorhoz is gratula!

Bocs, ha nem reagáltam mindenre, így is regényt írtam…

Holnap kora reggel utazunk Füredre, úgyhogy legközelebb szerdán jelentkezem.
Vigyázzatok magatokra, lányok, és szép hétvégét,

Puszi
M
monke

Móni, vigyázz magatokra és jó pihenést kívánok!

Zsuzsi, gratula a barátnődnek, örülök, hogy jól telik a nyaralás.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Móni, akkor közel lakunk majd egymáshoz :) Igaz, mi már vidéken lakunk (Kistarcsa), de a XVI. ker. 10 perc tőlünk autóval, ott van a dokim is:) Jó lenne, ha minden a terveitek szerint alakulna, szurkolok nektek.
Örülök, hogy elmúlt a lábdagadás, akkor hajrá nyaralás! Érezzétek jól magatokat!

Zsuzsi, de jó, hogy jöttél :) Remélem, hogy azóta javult a lábad, és tudtok sétálgatni, mert az olyan jó a Balcsin. A barátnődnek gratula, szép méretű a baba :) Az otthoni munka jól hangzik :)

Edina, irígykedek egy kicsit, hogy nektek megmutatta az arcát is a baba. Édi lehetett, ahogy mosolygott, ezek szerint jól érzi magát:)

Kata, kíváncsi vagyok, milyen lesz majd az új konyhátok :) Én is már annyira hozzákezdenék az átalakításhoz, teljesen érzem a fészekrakó ösztönt :) Így takarítani sincs kedvem, hogy úgyis szét lesz bombázva a fél lakás.
Az eredeti 1 nap helyett, akkor már kb. 10 nap van köztünk, de addig még bármi lehet...Akkor a Márk már tuti?

Én nem számítok nagy babára, de egyébként szerintem is a szülésnél számít, mert ha már otthon leszünk, úgyis mindenkinek a sajátja lesz a kis pincurka, bármennyivel is születik :)

Babazene: van kimondottan olyan cd, amit a magzati korra állítottak össze. Erre gondoltál Enikő? 2 cd-nk is van ilyen, majd előkeresem én is...

Kriszta, elhiszem, hogy rosszul esik, hogy olvasod, hogy ide-oda mennek a kismamák nyaralni, neked meg feküdni kell, de nemsokára már tényleg megszületik Anna, és akkor majd már együtt mehettek :)

Dorka, nehéz ebben tanácsot adni, ha azóta volt keményedés, szerintem hívd fel a dokit, ő majd megmondja, hogy meg akar-e nézni...

Kriszi, üdv közöttünk. Mesélj egy kicsit magatokról :)

Én sem tudtam mindenre reagálni, amire szerettem volna...

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Hol vagytok csajszik!
Képzeljétek, szinte semmit sem aludtam. Fent voltam hajnal 1-től kb. 5-ig, aztán 7-kor Blanki ébresztett. Most úgy látszik, hogy rajtam a sor, hogy nem tudok aludni...
Ma kerti bulira megyünk (sütögetés és bográcsolás is lesz). Próbálok vigyázni az evéssel. Blanit is visszük, úgyhogy jó lenne, ha előtte aludna...
Gyomorégés ellen sokmindent próbáltam, az egyetlen ami bejött, ha evés (ami egyébként kevés lehet csak) után nem ülök, nem fekszek le órákig, mert akkor összenyomom a gyomrom...aztán már semmi sem segít. Nem mindig egyszerű megoldani.

Névválasztás: Nálunk így, hogy kislány, viszonylag gyorsan ment, de fiú nevekkel már gondban lennénk. Azért Apa tartalékol egy nevet (csak a biztonság kedvéért): Bulcsú. Nekem nem tetszik túlzottan.

Írjatok, ha tudtok!

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt,

Reni, ha ez megnyugtat, én sem aludtam valami jót, 3-4szer fenn voltam, szinte csak forgolódtam.
Azt a magzati cd-t megírhatnád nekem is.Aztán letöltjük.
Este jó partizást nektek, az ilyen kerti sütés-főzésekkel nekem egy bajom van, mire elkészül a kaja, nagyon késő van már és ha akkor eszek, tuti a gyomorégés vagy felpuffadás éjjel az ágyban.

Móni, 16.kerület az jó, kicsit kertvárosos övezet már.

Lányok, most egyedül vagyok babókával, apa elment a Holt-Tiszához barátainkkal, holnap este jön csak meg.Előző években én is mentem mindig, de sajna túl nagy ott a hangzavar, meg ha pihennem kell, az se nagyon megvalósítható, azt meg nem akarom, hogy kb 20 ember hozzám alkalmazkodjon.
Pedig úgy mentem volna én is, kicsit szomorú vagyok...
Na, neki is láttam a takarításhoz, már mostam 2 adagot, lehúztam az ágyat, most majd porszívózok.

Majd jövök,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Olyan szép hosszú levelet írtam nektek és elszállt :evil:

Reni, sajnálom a koránkelést. Remélem, Blanival tudsz majd kicsit pihenni délután. Szoktál egyébként?
Jó mulatást estére, szeretem az ilyen bulikat.

Egyelőre nekem nincsenek ilyen problémáim a kajálással.

Kata, elhiszem, hogy rossz egyedül, próbáld meg lefoglalni magad, amíg a férjed haza nem jön.

A magzati cd-re én is kíváncsi lennék.

Babaméret: én is a kisméretű mellett szavaznék. Majd megnő kint, ugye? Szeretném természetes úton megszülni.

Köszönöm a gratulációkat a barátnőm nevében. Megindították neki a szülést, de nem hatott az oxitocin, 5 óra várakozás után a műtőben kötöttek ki. Aztán kiderült, hogy a babának olyan szép nagy fejecskéje van, hogy nem tudott lefelé haladni.

Móninak nagyon jó pihenést a Balatonra! (Bár tudom, hogy már elindultak, de ez tegnap kimaradt tőlem.)

A bokám egészen jól van, tegnap jó nagyot sétáltunk, felmentünk egy kilátóba itt Alsóörsön, jól elfáradtam, de a látvány megérte.

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok Csajok!

Már baromi régen jártam itt, egy kicsit visszaolvasgattam és reagálok pár dologra.

Kata, ne is foglalkozz az ilyen beszólásokkal, de komolyan nagyon kiakadtam amikor olvastam, hogy mit mondott az a pasi, hihetetlen, hogy egyáltalán ilyen létezik.

Dy, a túlevés, gyomorrontás már engem is elért buzgóságom miatt. Vendégségben jól bekajáltam házi kolbiból, meg májasból és meg is lett az eredménye. Olyan hasfájásom volt, hogy nem tudtam eldönteni, hogy a kajától, vagy a várandósságtól vannak - e fájdalmaim. Borzasztó volt. Azóta nagyon figyelek, hogy ne egyem túl magam.

És, hogy álltok eddig mennyi a fiúk - lányok aránya?

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!

Kép
Kép
beanic

Helló csajok,

Zsuzsi, örülök, hogy rendbejött a lábad, de azért kíméld, ha tudod.
Holnap már jöttök is haza, ugye?

Beanic, rég jártál itt valóban.
Nálad fiú vagy lány, már nem emlékszem?

Ahogy végiggondoltam, kb fele-fel az arány itt fórumozók közt.

Zsuzsi, Edina,Reni, Kriszta-lány
Dorka, Móni, Fleur,Enikő és jómagam-fiú
Újonnan csatlakozott Kriszti-lány,

huszilvi rég járt itt és rólad sem tudom...

Ha kihagytam vkit csajok, ezer bocs...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

én még nem tudom pontosan milyen nemű lesz a pocaklakóm :( , de nemsokára indulok 4D-re és ott majd megtudom talán

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!

Dorka
te aztán kis ügyes vagy! :D vigyázz ám nagyon magatokra!!! Ja, csak hogy megnyugtassalak,nem csak te vagy ilyen szerencsétlen,mert pénteken nekem is kiment a bokám. még szerencse,hogy a 13 fokos lépcsőről épp leértem,mert amikor már mindkét lábammal lent voltam,akkor fordult ki a bokám. nem tudtam megtartani az egyensúlyomat,és térdre rogytam,de szerencsére egyáltalán nem ütöttem meg magam! :D

Krisztina
valóban te vagy a listavezetők egyike! sajnálom,hogy még mindig feküdnöd kell! de reméljük,hogy így nem lesz semmi baj! :wink:

Babazenére én is vevő vagyok!

Kriszti
üdv közöttünk! :wink:

Reni
nekem is pocsék éjszakám volt! :twisted: de szerintem csak azért,mert tegnap reggeltől este 8-ig rendbe raktam az egész lakást. mindent lemostam,kimostam,és még főztem is mellette. Szóval olyan fáradtan dőltem be az ágyba,hogy már mindenem fájt. ennek ellenére semmit nem aludtam egész éjjel.

Kata
akkor itt az ideje,hogy jól kipihend most magad! :wink:

Beanic
valóban jó régen nem jártál felénk! most már én is tanultam az esetből.. inkább eszek egy nap többször keveset,mint egyszerre sokat! :lol:

Zsuzsi
gratula a barátnődnek! szép nagy baba... :P

ja,és hoztam képeket a kisasszonyról! :lol:
Kép Kép Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Anna szomszédol így van most egy kis időm.

Dy!

Nagyon jók a képek!!! És a név el van már döntve?

Reni!

Nekem is van 3 baba cd-m Raimond lap. (piros kék sárga) Én nagyon szeretem , és Annánál be is jött mert mikor pici volt voltak olyan számok amiket felismert és szeretett.

Móni!

Jó pihizést, bár már biztos nem olvasod. Várjuk majd a beszámolót!!

Krisztina!

Nekem nem volt Anna nagy baba a 47 cm-ével (3160gr) de nagyon hamar megnőtt, én örülnék ha most is hasonló méretű lenne.

Kata!

Keményedik még a pocid? 1-2 nem vészes és ha nem fáj akkor főleg. Én Annával ilyenkor már a korházi ágyat nyomtam rengeteget keményedtem és gyakran az a gázos.

Kriszti!

Üdv köztünk!!

Én megint elbizonytalanodtam a névvel kapcsolatban. Tiszta hülye vagyok, de még azért van pár hónapom hogy eldöntsem.....

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hahó,

Bocs, lányok, hogy sokáig nem jelentkeztem, de nyaralni voltunk a Balatonon. Szuper időnk volt, 2 hét alatt 2 kilót híztam. Ezt inkább meg sem mondom az orvosnak :wink: Rögtön diétáztatna :lol:
Csabika is jól viselte magát, most már egyre sűrűbben érzem, hogy rugdos.
Nálunk megvan már a 4d uh felvétel. Sajnos végig ott volt a keze az arca előtt, alig van egy-két felvétel, ahol jól lehet látni. Ja és végig mocorgott is, alig tudták követni. :?
Próbálok majd visszaolvasni, de két hét eredménye nem lesz meg hamar.
Na, megyek felteszem én is egy kicsit a lábamat.

Szilvi
huszilvia

Na, Szilvi, te is jöttél, pont ma emlegettelek...
Örülök, hogy minden rendben

Edina, édes a kiscsaj, nálunk majdnem végig befordult, és alig lehetett elcsípni.
Én csak iwiwre tettem fel, Móni már látta is.

Enikő, szerintem Dorka írta, hogy sokat keményedik neki, nekem csak 1x-2x ha ideges leszek vagy kiabálok vmiért.
Névválasztáson még van idő gondolkodni, bőven, lehet majd ha meglátjuk a picúrokat, akkor döntjük el véglegesen, mi illik rájuk, ki tudja.
Amúgy nálad Anna időben érkezett vagy előbb?

Beanic, várjuk az uh eredményt.

Jó éjszakát mindenkinek,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó Reggelt!

Kata bocs gyorsan olvastam.
Anna 1 nappal jött korábban:) ezt persze senki nem gondolta, ami minden volt.

Felébert a drágám.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Kriszti: Üdvözöllek körünkben! :D

Dy, Sajnálom a bokádat, velem hál istennek azóta nem történt semmi baleset... :lol:

Zsuzsi: Gratula a barátnődnek, nektek meg jó pihenést!

Reni: Remélem jó volt a kerti parti! Mi ma bográcsolunk, megünnepeljük anyu névnapját.

Szilvi Örülök, hogy jól telt a pihenés!

A házfelújítóknak sok-sok kitartást!

Babaméret: a miénk sem lesz kicsi szerintem. A több gyerekes ismerősöktől hallottam, hogy a nagyobbik babát könnyebb volt megszülniük, mert volt bennük erő, többet segítettek. Én ezzel vígasztalom magam. A környezetemben egyébként csupa nagy baba született. Mi is 56-os ruhákkal készültünk, erre most mindenkitől azt hallom, vegyünk egy pár 62-est is biztos ami ziher! :lol:

Keményedést azóta nem észleltem, úgyhogy megnyugodtam....

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Enikő
nem,még sajna mindig nincs végleges neve a kiscsajnak.... :? de ami késik,az nem múlik.... :P

Dorka
nekem a barátnőm alapból úgy mondta,hogy vegyek 3-4 db 56-os rucit,+2-362-es méretűt is hozzá. Tudod,sosem lehet tudni... :lol:

Kata
megyek az iwiwre,és megnézem a képet! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

ma végeztem az egész házban az ablakpucolással, a derekam úgy beállt, le kellett feküdnöm.
Babóca persze rögtön nekiállt rakoncátlankodni, amint vízszintbe helyeztem magamat.
Persze nem lehet haragudni rá :lol:

Dorka, én is csak nagy babákról hallok mostanában, még kis termetű anyukák esetében is.

Edina, igen, 62-ből is be kell vásárolni, nekem egy tavaly novemberben szülő barátnőm azt mondta, 56-62-68ból is legyen 5-6 body és ugyanennyi rugi, én már a 62eseket gyűjtögetem.

Most főzök valamit magamnak, délután tanítok, aztán estefelé jövök.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
gyorsan jövök, mert én is takarítottam és mindjárt ébred Blani.

Zsuzsi, nagyon ritka, ha pihenni tudok Blanival, mert akkor tudom csinálni a tennivalók nagy részét, ha alszik. Egy teljes napom nekem sosincs takarításra, így minden nap van valami. Meddig vagytok a Balcsin?

Edina, nagyon édes a picúrkád, kíváncsi vagyok, milyen nevet választottok neki. Akkor most már kész van minden a lakásban, vagy még hátra van valami?

Kata, még én sem láttam a képeket, de meg fogom nézni. A zenére megpróbálok kitalálni v.mit, hogy hová tehetném fel. Tudtok esetleg tárhelyet, ahonnan le tudjátok tölteni?
Tök jó, hogy összesítetted a születetndő babák nemét, pont kérdezte a párom is, hogy a fórumon mi az arány :)

Szerintem sem árt a 62-es ruha, még akkor is jó, ha megvan, ha picikének születik, mert nem biztos, hogy lesz idő/lehetőség újra vásárolni pár hét múlva. (télen legalábbis nem mindig lehet babával kimozdulni, de nélküle sem jó menni, mert még nagyon picúr lesz)

Dorka, jó bográcsolást nektek, majd mesélj, milyen volt.
Nekem Blani nagyon együttműködő volt a szülésnél, nagyon érezte, hogy mia dolga és össze is voltunk hangolódva. Előtte sokat jógáztam, és készültem a szülésre, szerintem ez sokat segített. Most is próbálok már ráhangolódni a szülésre, de még nem nagyon megy. Még ezer tervem van addig és amiatt nem tudok lazítani.

A kerti buli nagyon jól sikerült, Blani is nagyon élvezte. Játszott, kajált, táncolt, ismerkedett a neki szimpi emberekkel.

Enikő, de édes kis pici volt Anna (47 cm)

Szilvi, örülök, hogy jól telt a nyaralás. Melyik részen voltatok?

Pusza,
R

Kép
Kép
34372

Csajok, hanyadik héten kell cukorterheléses vizsgálatra menni? Én még nem voltam, és nincs is előírva a kiskönyvemben...Nehogy elfelejtődjön...
úgy emlékszem mindenki volt már rajtam kívül

Kép
Kép
34372

Szisztok!

Húú! Jó sok mindent írtatok, mióta nem jártam itt. Kicsit még ,,meg kell szoknom a fórumot''. Mindenesetre nagyon jó olvasgatni titeket.

Egyenlőre, még a nevekkel is bajban vagyok. Dy-Edina? Ez a tippem. Nagyon cukik a fotók. Úgy három hét múlva én is szeretnék 4D UH felvételt csinálni. Eddig csak 2D-s (aszem azt a legalapabbat, úgy hívják :? ), képeim vannak, abból viszont elég sok, és elég jók.

Enikő
a névvel kapcsolatban én is folyamatosan elbizonytalanodom. Még szerencse, hogy a lánynevek közül kell választanom, mivel fiú nevek közül még nehezebb lenne. Eddig a ,,Zita'' vezeti a listát, de úgy érzem ez még változhat.

Mostanában amúgy is nagyon változékony az ízlésem. Tegnap kitaláltam, hogy fessük ki a nappalit. Ma egész délután bőgtem, hogy nagyon ronda lett, pedig tegnap még tetszett. Most fessük vissza a falakat fehérre. Sötétsárgáról.Még szerencse, hogy csak két falfelületet festettünk le.

Na most ez van. Megyek festéket kaparni.

Üdv, majd jövök Kriszti

Kép
kriszi77

Reni, 24-28.hét között vana cukorterhelés, ne aggódj,nem késted le :D Csak nekem előrehozott volt,tudod.
Örülök, hogy jól sikerült a tegnapi kerti paryt!
Egyébként,ahogy Enikővel meg Fleurral írjátok, milyen nehéz tenni-venni kismamaként egy már meglévő picúrral, belegondolok, hát...
Pihenni nem sok időtök jut.
Majd megkérdezem a férjemet,hova és milyen módon tudnád feltölteni a zenét.
Jógázni most is jársz?
Mi Fleurral készülünk majd járni,végülis még 3 hónapunk van rá.

Dorka,hogy sikerült a bográcsparty?

Hú lányok,amit kérdezni akartam,ti hordatok már hasszorító/tartó bugyit?
Mert én még a sima fehérneműimet hordom, de lassan nem ártana beszerezni pár "tundrabugyit".

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mindenütt jó, de legjobb otthon :-) Megérkeztünk Balatonról, nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg pihentünk, aludtunk, olvastunk, sétáltunk is. Mérlegre még nem mertem állni, de muszáj lesz. Kedden ismét elutazunk, szombatig, aztán leszek rendes üzemmódban.
Teszek majd fel képeket a nyaralásról, ahogy ígértem.
Na, ha eddig amiatt aggódtam, hogy túl kicsi a pocakom, most átbillent a mérleg. Hatalmasnak látszom. Nekem sem jó semmi, ugye? :wink:

Takarítóknak, ablakpucolóknak, felújítóknak minden elismerésem.

Cukorterhelés: orvosa válogatja, 24-28 között általában. Nekem a 26-t mondta az orvos, de mivel akkor nem tudok menni, ezért előbb mentem két héttel. A vérvételen azt mondták, jobb, ha előbb kiderül a baj... Az eredményért holnap megyek, majd beszámolok.

Torna: 3 kismama dvd-m is van, még egyet sem próbáltam :cry: Pedig korábban rendszeresen tornáztam, heti 2-3-szor, mérges is vagyok, hogy most így elhagytam magam. De ami késik nem múlik.

Én gondoltam 52-es kisruhát is venni abból kiindulva, hogy én csak 47 cm és 1,8 kg voltam, 9 hónapra. Na, de ez sem most volt már.

Edina, mennyi minden történik veled is mostanában, tessék vigyázni a kishölgyre. Tündéri a pofija :-)

Na, most megyünk a Te..o-ba vásárolni, aztán még jövök.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Csajok,köszi a dícséreteket!

Reni
még hátravan gyerekszoba,bár már a fal ott is elő van készítve,csak festeni kell,meg burkolni,aztán jöhetnek a bútorok! :wink:
Cukorterhelésen még én sem voltam,kedden megyek reggel!

Kata
tegnap én is ablakot pucoltam,meg függönyt is mostam! :lol:
én is a régi fehérneműimet hordom,kivéve a melltartókat... De egyébként nem is szándékozom más bugyikat venni,mert nincs kedvem kísérletezni,hogy most melyik lenne jó méretben,és melyik nem zavarná a hasamat. A múltkor vettem pl egy párat,és egyik sem jó,mert nem érzem jól magam benne,elég magasan van a dereka... úgyhogy inkább maradok a réieknél!

Kriszti
igen,Edina az én vagyok! :D Dobj egy pár képet a babócáról! :wink:

Zsuzsi
ne aggódj a torna miatt! lesz még időd bepótolni! :wink:
jó vásárlást nektek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata
hát én ma tiszta lökött vagyok! (ma egész nap nagyon szétszórt vagyok,és elfelejtek mindent) neked meg azt felejtettem el írni,hogy lecsekkoltam babót az iwiwen,és nagyon tündéri!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Reni: Mi egy hétig B.füreden voltunk, majd átmentünk B.földvárra. Csak hogy ne unatkozzunk. Szerencsére mindkét hely elég közel volt a tóhoz, nem kellett sokat gyalogolni.
Már én is gondolkodtam, hogy el kéne kezdeni jógára járni. Van egy hely Zuglóban, ahol most akciós a bérlet. Már voltam is ott (bár az intimtorna volt), szerintem most is odamegyek.
Ti elkezdtetek már vásárolni a babának? Én tiszta pánikban vagyok, hogy mi minden kell, és vajon mit fogok elfelejteni :shock:
Szinte félek elkezdeni. :oops:
Tényleg, lehet, hogy hülye kérdés, de honnan lehet tudni, hogy keményedik a has? Vagy csak alapállásból kemény? Vagyis milyennek kell lennie a normálisnak? Le van ez írva valahol? Sajnos még sokára megyek orvoshoz vagy védőnőhöz, hogy megkérdezzem.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Szilvi!

Szerintem azt tudni fogod ha keményedik, nem alapból kemény hanem időnként összehúzódik és pár mp-ig totál kemény mint a kő.

Itt jobban le van írva!
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/pro ... t#more-661

Reni tényleg mindenhol másképp írják elő a cukorterhelést, de a védőnő vagy doki nem mondta nálatok hogy van? És nekem pl kellett beutaló is amit a doki magától adott, és akkor mondta mikor kell menni.

Vásárlás én épp ma licitáltam 1-2 cuki kis rucira, lassan elkezdem beszerezni.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Köszi, megnyugtattatok, csak éjszaka megint nem aludtam, és eszembe jutott, hogy még nem is volt cukorterhelés...Nekem ezeket a rutinvizsgálatokat a védőnő írja elő, vele meg most jó ideig nem találkozunk.

Edina, a gyerkszoba a legizgibb...én is már úgy csinálnám...
Most megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok szétszórt...

Tényleg, már akartam kérdezni a többiektől is: Szóval, nekem alapban nagyon jó memóriám van, vagy lehet, hogy csak volt, de amióta Blani megszületett totálkár...mindent elfelejtek. Legrosszabb szoptatás alatt volt, lehet, hogy a sok virrasztás miatt, aztán valamelyest javult (korántsem az eredeti állapot) és most várandósság alatt megint rosszabb. Ti észrevettetek valami hasonlót?

Zsuzsi, úgy megörültem, hogy megjöttetek, aztán a következő mondat, hogy újra mentek...Ez is pihi lesz?

Kriszi, ha ez megnyugtat, nálunk is volt már ilyen...liláról rögtön fehérre kellett visszamázolni a szobát. 4 rétegben, hogy ne üssön át. :(

Kata, én most nem járok jógázni, itthon szoktam olyan gyarkoltaokat, ami már megy. Azért jobb szakértővel, aki kijavítja a téves mozdulatokat. Van amúgy pár gyakorlat (a hátam lazítására) amit már több, mint 10 éve csinálok.

Jövök még, csak mennem kell altatni...

Kép
Kép
34372

Sziasztok lányok,

férjem megjött és elmentünk egyet pizzázni, ezért csak most csatlakozok, addig se fekszek le teli hassal.

Edina, köszi a dícséretet, bár ezt a fotóról fotóztam, nem az igazi, a dvd-n azért jobban megfigyelhető.
Na hallod, te minden nap nagytakaritasz és én panaszkodok.Na, de a hétvégén tényleg besokalltam, éreztem.
Mi lesz velem szeptemberben,mikor parkettaszegőznek meg a konyhát rakják össze, rá se merek gondolni
:oops:
Bugyi dolog, hát én is jobban csípem az eddig használtakat, de a barátnőm, akinek plasztikai sebész a férje, azt mondta, a hasszorító bugyit és övet amiatt kell hordani, hogy később jobban vissza tudjunk rendeződni.
De ebben a melegben kínszenvedés egy majdnem hónaljig feljövő bugyi,basszus.

Reni, az egyetem alatt én is jártam jógára és nagyon szerettem, de ennek már vagy 7-8 éve, de azért szeretnék megint, remélem Fleurral sikerül majd eljárnunk.
Én nem vettem észre, hogy feledékenyebb lennék, nálunk inkább a férjemre ragad sajnos, és előre megmondom mit és hol fog otthagyni kb... :wink:

Szilvi,örülök, hogy jót nyaraltatok.Haskeményedést megérzed, nálam egyenlőre csak idegeskedéskor vagy ijedtségkor tör rám, olyankor a poci tényleg olyan mint egy nehéz kő és érzed hogy feszít rettenetesen.

Zsuzsi,örülök, hogy jól sikerült a hét és keddtől megint jó időtöltést kívánok.Nekünk most lenne Szlovákia,de lefújtuk a konyha és egyéb kiadások miatt,kicsit sajnálom azért...
Képeket feltétlenül kérünk, vagy ha iwire raksz,úgy is jó.
52-es ruhaméret is van?Na,eddig nem is láttam,csak 44-est.

Kriszti, rakj fel képeket és tényleg írd meg a történetedet.

Enikő, én is licitálgatok sok mindenre, képzeld 3 hét alatt egy halom cuccot összegyűjtöttem már, jövő héten kézbesítik,van benne hálózsák,bodyk, rugik,pulcsi, kb 3000 ft lesz.
Te mikre licitálsz?

puszi, jó éjt,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Remélem, mindenki jól aludt, legalábbis jobban, mint én. Este alig bírtam elaludni a nagy melegben, aztán meg éjjel jött valami szél, csapkodott mindent.

Pihenni megyünk most is, Prágába, várost nézni. Ezt őszre terveztük eredetileg, de Babu miatt előrehoztuk. Amilyen jó ötletnek tűnt, amikor lefoglaltuk, annyira el vagyok most bizonytalanodva. Remélem, bírni fogom a sétát, a meleget stb. Bár most néztem az időjárás-jelentést, ott kicsit enyhébb azért.

Szilvi, de jó, hogy újra itt vagy, rég voltál. Örülök, hogy jól nyaraltatok. Nekem ez a két helyem a Balatonon.

Kriszti, gyere és mesélj! Nem vagyunk sokan, hamar megszokod majd a légkört.

Kata, megnéztem az iwiw-en a babát, nagyon aranyos. A konyha kárpótol majd a kimaradt Szlovákia miatt, meglátod.
A haskeményedéstől én is tartok, de gondolom, hogy majd tudni fogom, ha az az.

Bugyi, még a régieket hordom, amíg jók. Lehet, hogy be kellene szereznem ilyen hasleszorítósokat?

Reni, csatlakozom a feldékenyebbek táborához. Pedig régen én sem felejtettem el semmit. Ez terhességi tünet, több embertől hallottam már. Na, de ez legyen a legnagyobb bajom.
Lehet, hogy már írtad, de ezek szerint elfelejtettem: Ti is költöztök, felújítotok? Mikor?

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
jó kirándulást Prágához! Hát kösd fel a gatyádat rendesen,mert van ott annyi látnivaló,hogy csak na! :lol: A svejk kocsmáját,és az ufleku-t semmi képpen ne hagyjátok ki! a várlátogatás is szuper. a város főtere is.... szóval mindent meg kell néznetek! Ja,és ez tuti,hogy nem egy pihenős kirándulás lesz! :lol:
mi 3 éve voltunk ott,és úgy szétjártuk a lábunkat,hogy azt hittem belehalok,de még így sem sikerült mindent megnéznünk,mert "csak" 4 napra mentünk, de kora reggeltől,késő estig várost néztünk...
:shock:

Reni
ne aggódj,én is nagyon szenilis lettem. Pedig az én memóriám is verhetetlen volt . Eddig.... :roll: Most meg már újabban mindent le kell írnom amit meg kell csinálnom,mert tiszta gyogyi vagyok. Ja,és már a boltba is listával kell mennem... :?

Kata
nekem most muszáj nagytakaritanom a sok por után. Hiába be voltak zárva az ajtók,ez az alattomos por csak mászott mindenhova... :twisted:

Enikő
hogy vagy vese ügyileg?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Látom mindenki jól van,hétvégén lusta voltam írni,de szorgalmasan olvastam:)

Hétvégén voltak anyukámék,és Anna legalább 50 db kisruhát kapot vegyesen minden van benne.Gyönyörü szépek,iagzi pici hercegnő lesz bennük.Persze majdnem mind rózsaszín :) :)
Ma egész nap ezeket fogom szerintem nézegetni:)
Szerencsére anyukámnak nagyon jó az izlése,így mindent tud vásárolni.

Ami a bucsikat illeti én most a csípő bucsikat hordom,nem szeretm már ha szorítja a pocakot.
Gondolkodtam pocaktartó övben,de végülis nem veszek,én nagyon sokat fekszem,így nincs értelme,de aki dolgozik vagy sokat mászkál annak nagyon jó.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt mindenkinek,

Zsuzsi, akkor lesz programotok bőven, az alapján, amit Edina írt.
Pihenőkkel beiktatav biztosan bírni fogod majd.

Edina, por az nálunk is van, dögivel, nálunk meg képzeld alapból homokos a talaj itt a környéken, ha van egy szélvihar, mindenhol homok van, őrület.

Krisztina, jó, hogy te is gyűjtögeted már a rucikat, nem lehet ellenállni az édes kis holmiknak.
Én már azt várom, hogy kész legyen a babaszoba és mindent kimosok-vasalok majd a picúrnak.

A héten vszínűleg csökkentett üzemmódban leszek, apa szabin van és mászkálunk ezerrel ügyes-bajos dolgokat intézni.

szép napot mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok, nem akarom reklámozni, de ma kaptam mailt attól az angol használt oldaltól,ahonnnan rendeltem már.
És szerdáig ha 6000 Ftig rendeltek, 30% akció van.
Én ezt most kihagyom, mert épp ma utaltunk át pénzt a licetelős holmikra, de hátha vkinek kell, akkor tessék:

www.gyerektrend.hu

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

A bográcsolás jól telt, rendesen elfáradtam, aludtam mint a bunda utána.... :D

Reni: én holnap megyek a cukorterhelésre. Már "alig várom"! :?

Zsuzsi: örülök, hogy jól telt a nyaralás! Hova mentek holnap?

Krisztinaa: Aranyos anyukádtól ez a gyűjtögetés! Gondolom a te anyukád is nagyon boldog ettől a "feladattól", mint az enyém!!! :lol:

Én is a régi bugyogókat használom egyenlőre, aztán majd meglátjuk mit hoz a fenék-has jövő... :shock:

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Kata: most böngésztem végig a weboldalt, sikerült is találnom egy-két jó ruhát!

Köszi:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka,örülök,hamar szállítanak,megbízhatóak.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, hátha érdekel valakit:

Römer Baby Safe plus hordozó 0+13kg-ig

sötétkék /fekete/szürke színű,megkímélt állapotú, huzata eredeti, gyári huzat, nem cserélt

ECE R44/03

Ajánlott kor: újszülött kortól 15 hónapos korig (maximum 13 kg-ig)

Bekötése: menetiránynak ellentétesen az autó 3 pontos biztonsági övével, a gépjármű első vagy hátsó ülésére, bekapcsolt légzsák esetén első ülésnél nem használható

Tartozék: biztonsági öv, naptető, újszülött ülés szűkítőbetét

Hordozókar jellemzői: hátrahajló, markolata ergonomikusan kialakított

Biztonsági öv jellemzői: 5 pontos, központi övfeszítős, magasssága több fokozatban állítható

Naptető jellemzői: levehető

Szűkítőbetét jellemzői: magassága több fokozatba állítható

Váz jellemzői: dupla héjszerkezet

További tulajdonságok: bölcsőfunkció

Huzat kezelése: levehető, 40 fokon mosható

Hordozó súlya (kg): 3,5

15.000.-FT

Személyes átvétel Újpesten.

Kép

Kép

Kép

Kép