A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

lorca! :)

Ez mindenkire vonatkozik, a gyomor illetve a baba kímélése érdekében. :roll:

Kép
Kép
200907?

Köszi lányok, megnyugtat a tudat, hogy nem csak az én lányom működik átfolyós vízmelegítő módjára. :D
Aztán az jutott eszembe, hogy lehet, erre szokta mondani öregapám, hogy az új kinyomja az ó-t! :D

Lilisgabi: végigolvastam a szüléstörténeted, kicsit meg is könnyeztem.
Sőt, mondhatnám, kedvet kaptam, hogy végre nekiálljak és megírjam a sajátomat is, hisz ahogy tellik az idő, már csak a szép fog megmaradni.
Már csak azt nem tudom, hogy hogyan szakísak rá időt.

007: a körkérdésre meg elfeledtem válaszolni:
nálunk apa kapja fel hamarabb a babát, ha sír (főleg, ha itthon van).
Én meg próbálok szelektálni a sírások között. A nyávogós, hisztis sírásoknál igyekszem nem azonnal ölbe kapni a kisasszonyt, viszont ha igazi elkeseredett, amolyan belilulós, akkor mielőbb felveszem.
És mivel Virág viszonylag sokat csuklik, néha van, hogy szándékosan hagyom bömbölni, hogy megszűnjön ez a "rángatózás".

Ja, és bocsi, ha több az elütés, helyesírási hiba, de vagy Vicával az ölemben írok (félkézzel), vagy annyira kapkodok, hogy azért hibázom.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :lol:

Bond: nem arra gondoltam, hogy a cumiztatással kerül levegő a pocakba, hanem ha üvegből itatom :D Csináltam képet a köldökéről:
Kép

Én nagyon nem bírom a gyereksírást /ezért gépelek egy kézzel, mert most Kata van az ölemben, s bal kézzel őt tartom :oops: /

lorca: a filmeken :oops: mindig feketének láttam a babákon aköldökcsonkot :)
Mihez kell még eredetiben az anyakönyvi?

rommay/szonibaba: aztán a cicizavar rendeződött? Ha igen, akkor hogyan?

gabi1: gratula Nórinak! :lol:

sillia: jól alakulnak a szopidolgok :lol: :lol:
nekem ma kellett volna vasalni, de eddig nem volt rá energiám... :oops:

Hajrá, anetto! :lol: :lol: :lol:

És pár nem csúnyaságos kép:

Kép

[ Kép Kép

Kép
agi125r

Sziasztok!

Hát én nem tudom már mit csináljak,de ennél többet nem tudok tenni. Iszom a Lactoherb teát,iszonyat sok vizet,homeo-s bogyót szedek és amikor csak éhes a gyerek cumiztatom,de nem megyek vele semmire. Ugyanis: mára úgy tűnt,hogy beindult a tejcsim,mert ahogy megnyomtam,jött belőle rendesen. Na,rátettem lánykámat,aki a délutáni kerti pihenő után 80-at szopizott belőle,utána elkezd ordítani és veszi az öklét a kezébe.... Úgyhogy muszáj volt tápot adni neki,mert ilyenkor képtelenség őt elhallgatattni. A másik cicimet direkt "érlelem",hogy a következő etetésre legyen neki tejci. LÁnyok!! Lehet,hogy nem elég tápláló neki a tejem? És ha így van,az mikor válik egyértelművé?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

A 80 gramm szopi nem kevés mennyiség, még nem hallottam olyat, hogy nem tápláló az anyatej. Utána mennyi tápszert evett még? Szerintem adhattál volna neki a másik ciciből is enni.

Kép
Kép
orsi777

(Úgy tűnik ilyenek a modernkori kismamák, hogy fél kézzel szoptatnak, a másikkal meg Neteznek. :roll: :roll: :roll: :roll: )

sillia! :)

Tényleg, még neked akartam írni ( :oops: ), hogy ha 40 lett, akkor lesz még az több is. :wink: :P

És jelentem: ma éreztem az oxitocint! :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

Jó bőgést neked is! :lol: :lol: :lol:

"nálunk ücsörgött - ahelyett, hogy mondjuk elmosogatott volna"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

boo! :)

Ezek szerint nálad nem figyel be otthon egy komoly kollekció, minden napra más vibrátorból?! :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

A tiszta magzatvíz mindenképpen jó hír. :D Ha nem olyan lett volna, akkor nem most írnád ezeket a sorokat. Ami abból a szempontból jó lenne, hogy végre megszületik már a baba, de azért alighanem kissé begyulladtál volna. :roll: :roll:
Járjál csak be szépen. Már csak max. 7 napod van hátra! :wink:

"Apa nagyon nyüglődik ...ő még elvárja, hogy most este üljek be vele a körzetihez a beteg emberek közé, mert ő nem akar egyedül menni "
:? :? :? :? :? :? :?

FIGYELMESEN óvassá má te! Ki mondta, hogy nem ehetsz gyümölcsöket???? Nyersen nem lehet, főtt, párolt és egyéb módokon igen (kompótnak, befőttnek, levesnek. Na jó, az alkoholos kivitelűek kerülendők... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

"Akkor miből fogok lelkierőt meríteni??? "
A gyerekedből. :wink: (Egyébként miért is ne ihatnál, hun olvastad???)

"20-20 perc szopi a 2 cicimből, és utána komfort nyammogás apacicin
Olyanok leszünk, mint az Apádra ütök c. filmben a deNiro "

Az a "Vejedre ütök". :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (A másik jobb volt)

dr_nono! :)

Köszi a híreket és várjuk a továbbiakat is! :wink:

agi125r! :)

Én a cumisüvegből való táplálásra gondoltam... :roll: :roll: :roll:

A köldökcsonk szerintem nem az igazi. :roll: :roll: :roll:

(Ha a kicsinyítésnél megadod, hogy tartsa meg az eredeti arányokat, akkor minden okés lesz. Ha már az alanya az. :wink: )

Kép
Kép
200907?

nyuszi81! :)

1. Ne egyed/igyad együtt a teát és a homeós bigyuszokat, mert csökkenthetik egymás hatását! :!:
2. A 80 az teljesen okés. :wink: Az nem baj, ha szopi után még a szájába gyömöszöli a kezét. És használd az összes cicidet, mert azzal termeled a legtöbb tejet. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

TerhesMikroBoo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gyümölcs-kaja: de válogatósnak teccik lenni a kisasszonkának! :? :? :? :lol: :lol: :lol:

Azt, hogy kivel szülsz a gyerek dönti el, amikor elindul. :wink: Hacsak nem akarsz otthon szülni... :roll: :roll: :roll:

(Érdekes a vibrátorra nem szóltál egy szót se... :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

ilyenkor cseresznye???????????

Kép
Kép
orsi777

Én ettem, eszek gyümölcsöt. Még a kórházban is kaptunk barackot ebédnél. :shock: :shock: :shock: Én nem tudtam, hogy nem lehet enni gyümölcsöt, sem a gyermekdoki sem a védőnőm nem mondta.

Kép
Kép
orsi777

És akkor én is bemásolom, ha nem gond a szüléstörténetemet. Én is úgy írtam, mint Norka, Odetthez címezve. Lehet, hogy átírom, hogy ne neki szóljon, mert azt sugallja az irományom, minta tök sokat szenvedtem volna miatta.

2009. július 7-én ugyanúgy kezdődött a nap, mint azelőtt. Fél hétkor keltem, apát útba indítottam, elment dolgozni, majd elkezdtem takarítani. Porszívózás, felmosás, még az elmaradt hálószoba ablak tisztítása, azután pihiztem. Ebéd után egy fél órát tudtam aludni is. Apa hazaért, majd kivasaltuk a függönyödet. Mivel dédnagymamád kórházban volt, elmentünk látogatni, de a kórházban, mikor elmentem pisilni, valami furcsát éreztem. Nem törődve semmivel, még tele tervvel, hogy miket fogok csinálni még aznap, elmentünk a nagypapádhoz, aki odaadta nekünk az általa készített 21 éves bölcsőt. Akkor elmentem pisilni megint, és láttam, hogy egy kicsit rózsaszínes a betétem. Én úgy megijedtem, hogy elkezdtem sírni, el nem tudom ma sem mondani, hogy miért. Már akkor éreztem, hogy hamarosan találkozni fogunk. Nagypapád nyugtatott, hogy ne sírjak, mert Ő is sír, apukád meg jót mosolygott a kettőnk könnyezésén. Terv ide vagy oda, kértem apát, hogy ne menjünk sehova, inkább hazamentünk, hogy pihenjek. Otthon folyamatosan jött ki belőlem az a nyálkás valami, aminek a neve nyákdugó. Este nyolc körül még kiültünk apával a teraszra, és néztük a naplementét, de már Ő is sejtette, hogy ez az utolsó esténk kettesben. Kilenc óra körül lezuhanyoztunk, lefeküdtünk, de én már nem tudtam aludni. Apu aludt kb. tíz percet, mikor mondtam, hogy valami fájás szerűséget érzek. Ekkor kb. fél tizenegy lehetett. Mivel nem volt semmi tapasztalatom fájás ügyileg, így lezuhanyoztam hátha elmúlnak a fájások, akkor betudhatom jósló fájásoknak, azokat a fájásokat. Zuhanyzás után sem múltak a fájások, sőt 3-4 tízperces fájás után már öt percenként jelentkeztek a fájások. Ekkor mondtam apának, hogy öltözzünk, és menjünk a kórházba. Még a kutyáktól elköszöntem, kiengedtük Őket pisilni, kakilni, ki tudja, mikor ér haza apa, szülés után. Reméltük nem sokára.
Éjfélre értünk be a kórházba. Felcammogtunk a negyedik emeleti szülőszobára, ahol csengetni kellett. Amíg vártuk, hogy kinyissák az ajtót, úgy éreztem, hogy elmúltak a fájásaim. Beengedtek minket. Rögtön adtak nekünk egy szekrényt, ahová bepakolhattuk a cuccaimat, majd kaptam egy „gyönyörű” fehér kórházi hálóinget, amibe át kellett öltöznöm. Apu lement a bőröndért, nekem meg be kellett mennem egy szobába, ahol felvették az adataimat. Ez kb. eltartott egy óra hosszát. Majd ezután az ügyeletes orvos megvizsgált. Azt mondta, hogy egy ujjnyira vagyok kitágulva, felraktak a CTG-re, ahol meghallgatták a szívverésedet, és azt is nézték, hogy milyen sűrűk a fájásaim. A szülésznő, Gáll Krisztina, aki nagyon kedves volt, megállapította, hogy öt perces, rendszeres fájásaim vannak. Majd mondták, hogy menjek ki a folyosóra, és sétálgassak. Ekkor hívtuk fel a nagyszüleidet, és a nagynéniket. Ekkor kb. fél kettő lehetett. Sétálgattunk, majd megint fel kellett feküdnöm az ágyra, ahol CTG-re tettek. Jött a doktor, aki megvizsgált, közölte, hogy már kétujjnyira vagyok kitágulva, közölte, hogy szól az orvosomnak, Dr. Kazacsay Lászlónak. A vizsgálat után erős folyást éreztem alulról, szóltam a szülésznőnek, aki mondta, és fel is jegyezte, hogy spontán burokrepedés történt. Majd visszajött, és kijavította a feljegyzését, hogy mégsem. Majd Ő is megvizsgált, utána megint erős folyást éreztem. Ekkor megint szóltunk neki, és megint feljegyezte, hogy spontán burokrepedés történt. Ezek után felkelhettem, sétálhattam, zuhanyozhattam. A zuhanyozás jót tett, apa a derekamra engedte a vízsugarat, mikor jöttek a fájások. A szülész orvosom öt óra körül érkezett meg, aki megvizsgált, és burkot repesztett. Az orvos mondta, hogy nyolc órára megszületsz. Igazából én nem hittem neki, apa annál jobban, hogy nemsokára túl leszünk mindenen. Ekkor már elég erős fájásaim voltak. Mondta, hogy tíz perc múlva felkelhetek és sétálhatok, zuhanyozhatok. Ennek nagyon örültem, mert már nagyon rossz volt feküdnöm a szülőágyon, ami borzalmasan kényelmetlen volt. Apa végig mellettem volt, és megpróbálta átélni a szenvedéseimet. A fájásaim közt kicsit beszélgettünk, de mikor jöttek a fájásaim nem tudtam rá odafigyelni. Egy kedves takarítónő adott nekünk egy ruhát, amivel apa tudta borogatni a fejem, mert nagyon melegem volt. Sajnos tíz perc múlva nem kelhettem fel, mert mondta szülésznő, hogy reggel hatkor váltás van, és a munkába álló szülésznőknek meg kell mutatnia engem. A fájások egyre sűrűbben, egyre erősebben jöttek, apa mindegyiknél szinte mondta, hogy most csúcsot döntöttem a fájásommal. Az egyik fájást csak a derekamban éreztem, majd a következőt a derekamban és az alhasamban is éreztem, és így felváltva. Hatkor a váltásnál megvizsgált a szülésznő, utána az orvosom is, aki adott fájdalomcsillapítót. Majd végre felkelhettem az ágyból, és mehettem zuhanyozni. Sajnos a fájdalomcsillapító nem használt semmit, még erősebbnek éreztem a fájásokat. Zuhanyozás után visszamentünk a szülőszobára, ahol egy harmadik szülésznő felajánlotta a fittness labdát, hogy azon vajúdjak. Tényleg igaza volt, elviselhetőbbek voltak a fájások a labdán. Majd rövidesen jött az orvosom, és megvizsgált, aki mondta, hogy kilencre megérkezel. Megvizsgált a szülésznő is, aki felülírta orvosom mondatát, és közölte, hogy fél kilencre megleszel. Apa ennek a hírnek a hallatán már nagyon boldog lett, én még ekkor sem reménykedtem a közeli találkozásnak. A szülésznő elküldött zuhanyozni, és mondta, hogyha visszajövök 6-8 fájás és kint leszel. Megint elmehettem zuhanyozni, de már az sem segített. Visszamentünk az ágyhoz, ahol megint megvizsgált a szülésznő, és mondta, hogy sajnos nincs még lent a kis fejed a szülőcsatornában, így sajnos minden fájásnál le kell guggolnom, és addig lent maradnom, amíg el nem múlik a fájás. Ekkor kezdtem csillagokat látni, és mondtam apának, hogy nem bírom tovább, és biztos nem bírlak megszülni. Ezek után a szülésznő és az orvosom is állandóan azt kérdezte, hogy van –e kakilási ingerem. Sajnos nem volt. Megint irány a zuhanyzó, ahol már elviselhetetlennek tűnő fájásaim voltak, szerintem egy percenként ismétlődő fájásaim voltak. Kakilási ingerem akkor sem volt, hanem a hüvelyemben tolási ingert éreztem, így visszamentünk a szülőágyra, ahol szólt apa, hogy nyomhatnékom van, de az nem kakilási inger. Megvizsgált, nem mondott semmit. Pár perc múlva visszajött, majd közölte, hogy megműt. Ennek a hírnek a hallatán nagyon megörültem, de annak nem, hogy mondta, hogy még kb. fél órát igénybe vesz a műtét előkészülete. Kilenckor jelentette be, hogy megműt, addig felrakták a katétert, persze fájás közben, bekötötték az infúziót, az anyakönyvezéshez kérdezték a nevedet, és közben rettentő nagy fájdalmaim voltak. Az a fél – háromnegyed óra, amíg a műtőben megkaptam a gerincembe az érzéstelenítőt, szinte teljesen kiesett az emlékezetemből. Arra emlékszem, hogy a műtős férfi, és az aneszteziológus doktornő nagyon kedves volt hozzám, apával és a Vincze nagyival még a folyóson tudtam találkozni. Majd mikor megkaptam az érzéstelenítőt a gerincembe, abban a pillanatban megszűnt minden fájdalmam. Gyorsan feltettek a műtőasztalra, eltakarták a hasamat, próbálgatták, hogy érzek-e valamit, de nem éreztem semmit, csak nagy-nagy kíváncsiságot, hogy milyen leszel, ha majd megszületsz. A műtét során nem éreztem semmit, csak nyomkodást, mintha tésztát gyúrnának rajtam, elég furcsa érzés volt. Kb. 5-10 perc nyomkodás után hallottam meg a hangodat, ahogyan felsírtál kilenc óra ötvenkettő perckor. Szinte mindenki a műtőben felkiáltott, hogy mekkora hajad van, majd megmutattak nekem. Igaz nem közelről, kb. öt méterre voltunk egymástól, felém fordított fejjel láttalak meg, egy kicsit pirosan, egy kicsit lilásan, egy kicsit mászkosan. Kicsit elpityeredtem, nem mertem zokogni, mert közben még a hasamon nagy munkálatok folytak. Gyorsan elvittek, de előtte közölték, hogy egészséges baba vagy. Mikor kitoltak a műtőből, apa ott várt engem, és mondta, hogy látott téged, 3450 grammal és 50 centiméteresen láttad meg a napvilágot.
A kórterembe fél tizenegykor kerültem, ahol apával beszéltünk egy picit. Téged először fél háromkor láthattalak. Nagyon nyugodt baba voltál, rengeteg sok hajjal.

Ezeket a sorokat 2009. július 23-án írtam, kéthetes és egy napos vagy ma. Kint tombol a nyár, 40 fok van kint, Te meg még mindig nagyon nyugodt baba vagy, nem visel meg a meleg, szinte egész nap eszel és alszol, de amikor ébren vagy nem tudunk Veled betelni, olyan aranyos és gyönyörű vagy. A terhességem minden pillanatát szerettem, főleg onnantól. hogy 19 hetes korod óta éreztelek a pocakomban. A szülésre meg nem úgy gondolok vissza, hogy szenvedés volt, hiszen minden fájdalomért kárpótol az, hogy itt vagy nekem, drága Odett babám.

Kép
Kép
orsi777

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:42-kor.
Vendég

czigka! :)

Nem értem, hogy mit nem értetek. :roll: :roll: :oops: :oops: Friss cucc nem játszik, valamilyen formában hőkezelt igen. Első nap mi is kaptunk már őszibarack befőttet.

Akkor válaszolj! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ha jól számolok, akkor Apák:Anyák 2:2

(Neked is már csak pár nap! :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.31 21:32-kor.

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:43-kor.
Vendég

007,
A kórházban az egy császároson kívül mindenki más kapott almát, ő se volt sokáig diétán, vagy 2-3 napig. Én első naptól ettem gyümiket, senkinek semmi baja nem lett tőle.

Boo,
TiédApa a legjobbkor tudta beszerezni ezt a vírust. :? Nagyon vigyázz, nehogy elkapd.
Szerintem nem szájmaszk kéne ilyenkor. :mrgreen:

Kép KépKép
lorca

Nyuszi,
"A másik cicimet direkt "érlelem",hogy a következő etetésre legyen neki tejci."
Ez nem gyümölcs. 8) Akkor termelődik tej, ha minél gyakrabban kiüríted a tartalékokat. Az egy mellből szoptatás visszafogja a termelést. Ami jó akkor, ha túl sok van, de nem a te esetedben.
A tej elég tápláló, ezen ne aggódj.
Naponta hányszor szoptatsz? Cumi van? Víz vagy tea?

Ági,
Eredeti kell az apanaphoz, családi, anyasági támogatás, ha jól emlékszem. Meg minden suliba iratáshoz.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Odett biztosan örülni fog a születése történetének,mert nagyon szép lett!

Ki kapja fel hamarabb?Apa! :oops: Én felkapkodtam az elsőt,nem vezetett jóra.Most megbeszéltük,hogy nem kapkodunk már senkit,csak,ha lilul a fejük. :lol: Gyerek sír(mindegy melyik),mondom apának nem veszed fel?Aszongya nem.És te,te vagy az anyja?Mondom nem,te meg az apja! :D Vagy,ha látom,hogy baja lehet a picinek(pisi,kaki,éhes),és nem érek rá,szólok apának,vedd már fel.Így inkább ő kapja fel,és nem én... :wink: Lottit nem kell kézben hurcolni,a hasban lerendeztem vele ezt a dolgot.Meg hallotta is az itthoni olasz hangulatot,amit a Lili gerjeszt,és ő már bent volt olyan intelligens,hogy ezt felmérte, és most inkább meghúzódik. :D

Lotti 4350 gr,csak szopik.Jelzi,ha elég neki,van,hogy 1 ciciből fal,habzsol,van,hogy kettőből.Éjjel csak 1-ből,akkor fel sem ébred,csukva a szeme.Most is fejni jöttem le 2-kor,aztán 5-kor már kelt is,úgyhogy lépek.

Boo:magzatvíz kukucska nekem nem volt,pedig akartam,hátha megindította volna a babát korábban.De most olvasva,lehet,hogy nem is akartam? :roll:

Friss gyümölcsöt ettem a szülést követő naptól,nem hallottam,hogy nem lehet.Most már mindegy is,senkinek semmi baja.SŐT,még a napi fél liter tejnél is többet fogyasztok,tejtermékfüggőségem van.Túró,tejföl,tej,kakaó, kávé,vaj,sajt,mindent eszek.Próbálok keveset,de tuti,hogy túllépem a fél litert.És epret is eszem,napi 1 szemet,saját,most is van a kertben,isteni.Gyereknek semmi baja,hasa nem fáj,nem pöttyös.

Nos,mára ennyi,Hendegabi,várom a sztoridat.Mikor írd meg?Én lepasszoltam a Lilit egy játszóterezésre apával,kb 2 órára,Lotti aludt,én meg erőt vettem magamon,elvonultam,hogy ne lássam mennyi mindent kellene csinálnom a lakásban,és zsutty,megírtam 2 óra alatt.Apa hazajött,és látta,hogy minden ugyan úgy,ahogy hagytam.Nem is csináltál semmit?NEMMMMMMMMMMMM!Érezte,hogy ezt most nem kell feszegetni... :lol:
Vendég

Vizet,teát nem iszik a Lotti.
Vendég

anettoo írta:

"Szia, megszületett Matyi, 3630g 55cm, már 21:44kor csak le volt foglalva a kezem, mert szopizott. Mindenki jól van, köszi a drukkokat. p"

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

200907
Nálunk apuka a gyengébb... minden nyisszre felvenné Iringót :wink:
Én is kaptam barackot, almát a szülészeten...azóta is eszek folyamatosan valamilyen gyümölcsöt....

Boo
Nm genyózom... csak a tábla miatt :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Apának jobbulást!
Apás komfortszopi jó ötlet :lol:
Müzli meg szoktat hozzá, hogy mit fog csinálni Zsiri :wink:

Hendegabi
Iringó is a tiszta pelenkába, evés közben rotyogtat a legszívesebben :wink:

Nyuszi
Nálunk mindkét cicim használatban van mindegyik szopinál... a tej szopi közben is termelődik... és minél alaposabban, minél gyakrabban kiürül, annál több termekődik!

Anettoo
Gratulálok!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, úgyanis 2 napig nem volt net :( :( , de azért Anettonak: hatalmas gratula :D !!!!
Ági: Nagyon helyes Kata baba :D !!!!
Boo, Czigka, Tike: Remélem mire hazaérünk , már meg is lesznek a babók :lol: :lol: :lol: !!!!!
Éééééééés ma megyünk Pestre gasztrodokihoz, szorítsatok, hogy valamiféle megoldása legyen ennek a dolognak, légyszi, légyszi!!!
marietta1982

Kép
Vendég

lorca! :)

Most erre mit mondjak? Mi 4-ből 3-an voltak császárosok. Szóról szóra ugyanazt a menüt kaptuk, mint ami le van írva , csak hol ilyen, hol olyan kompótot mellé.

lilisgabi! :)

Napi 1 szem eper? :shock: :shock: :shock: Ez ám a dőzsölés! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dr_nono! :)

Köszönjük szépen és gratula anetoo-nak, hogy máris le volt foglalva a keze! :P :P :P :P :P :P

Köszi, majd sikítok, ha kell! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"remélhetőleg azért az augusztusiba még beleférünk, és nem kell egyből a két topiccal arrébb levő szeptemberi táblába kerülni "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

marietta1982! :)

Íme a drukk: drukkdrukkdrukkdrukkdrukk :wink:

A tegnapi éjszakáról semmit vagy egy szót se! :x :x :x Viszont kérném a közönség segítségét: szopi alatt lehet szódabikarbónát szedni? :?:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
Vendég

200907
Szerintem lehet....
Vendég

És.... rámjön a terhesség előtt hordott farmerem :lol: :lol: :lol:
Vendég

iringó! :)

Nagy cucc... :twisted: A méret a lényeg. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

A dokidnak említetted ezeket a "képtelen fájásokat"? :roll:

Nekem csak Manó születés sztorija van meg. De az nem ilyen könny fakasztó. :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.01 07:54-kor.

Kép
Kép
200907?

Bár anetto jószerivel csak a végén volt velünk, azért neki is kijár az, ami mindenki másnak :wink: :

[quote="anettoo"]S írta:anettooziasztok,
Úgy néz ki, hogy nekünk is júliusban fog születni a babánk, bár nem terveztük ilyen gyorsan mi sem, de mostmár nagyon örülünk és remélem, hogy minden rendben lesz.
Jövő7-en szerdán megyek csak dokihoz. Még egy hét....hosszú lesz.
Szia Klarka, mi együtt vagyunk a 2008 ápr-májusi babósoknál is. Olvastam, hogy ma mész dokihoz, remélem minden rendben lesz. Ti is úgy vagytok vele, hogy nem terveztétek, de most már nagyon örültök és menjen minden szépen, igaz?
Üdvözlök mindenki mást is ! Szóval ahogy írtam már van egy fél éves kisfiam. Furcsa egy év alatt kétszer terhesnek lenni. Adatokat majd csak a doki után, de én júl.26-át számoltam, úgyhogy úgy látom, hogy eddig én leszek az utolsó a táblázatba.
Anetto

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Jól vagyunk, csak sok a dolog....lassan megírom a szüléstörténetet, addig egy-két kép...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok! :lol:

Csak gyorsban a vendégsereg érkezése előtt:

marietta: köszönjük szépen! :lol: :lol: Természetesen megy a drukk, ideje lenne már, hogy Domi baba meggyógyuljon!!!

klarka: az utolsó képen pont olyan a babád, mint a mienk! - ennek utána kéne nézni? :lol: :lol:

bond: szerintem lehet, mert úgyis a gyomorban fejti ki a hatását, ott elsistereg :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok!

Gyorsan dobok pát képet, aztán ledőlök :oops: 8) 8) 8) !
Nem is naaagy.... :roll: :lol: :lol: :lol:
Kép

Automatanya - avagy percek múlva befut a védőnéni, de a gyerek uncsizik egyedül :lol:
Kép

Szopi után kinyúlva
Kép

Két héttel szülés után (nem a kistesóval várandósan :oops: ):
Kép [/i]

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi

Ne érleld a másik cicit!!Felesleges..Ne adj neki tápit csak akkor ha muszáj! De neked ott a mások cici, amiben értékesebb anyagok vannak! Ne törekedj az egy ciciből evésre, én is ebbe a hibába estem, jön az magától idő kell míg kialakul. 80-an egy ciciből az nagyon jó!!, másfél hét után. Nekem akkor csak 40-50 jött. Sztem egy 1,5 hetes csecsemőnek a 80-nak elégnek kell lennie. Sőt még sok is, bár baba válogatja. Mi most 1 hónaposan eszünk 60-110 között. Nem minden esetben éhes ha a kezét a szájába veszi, sokszor csak meg akar nyugodni a cicin. Nekem is volt olyan, hogy megevett 110-et, nem elég, na jó pótlom Szonibaba tejével, még 20-at leszuszizott, kb. 10 perc után meg visszajött, s kereste a cicit..Kis csicsijja meg dudolgatás, ez az után már nem kellett neki a cici. El kell terelni a figyelmét, mert azért majd ha nagyobb lesz s mondjuk a játszótéren leszel, nem biztos hogy annyira jó, ha vmi stressz éri, akkor te mit csinálsz? előrántod a cickót, amin majd megnyugszik? Próbáltad a cumit? Nálunk néha már bejön, azt hallottam ehhez is idő kell…
Tényleg ne érleld a másik cicit, hidd el minnél többször szopizik be fog állni. A homeos bogyók kis potenciálban mükszenek, de én se keverném teával.
Ne légy türelmetlen!

KépKép

KépKép
ronmay

anettonak gratulálok a babócához, és sok- sok tejcit, jó egészséget kívánok! :lol:

Kép
agi125r

agi125r: ugyanaz a postásunk? :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodom, de gondoltam, hátha érdekel valamelyikőtöket
Medele Electric Mini mellszívó eladó. Fokozatmentesen állítható szívásersség
Tavaly 2008 október végén vásároltam, és nagyon meg voltam vele elégedve. A tejem sajnos elfogyott, így már nincs szükségem rá
Használt, de kitűnő állapotban van. A csere tartozékokat nem is használtuk.
Eredeti ára 19.900 Ft volt (most is kb ilyen vagy még drágább az új ára)

Ára: 12,000 Ft
Adok hozzá
+1 db szilikon tejfelfogót, amit fejés közben a másik mellre lehet helyezni, hogy ne vesszen kárba az onnan szivárgó tej sem (vagy szoptatásnál is jól használható ugyanerre a célra).
+3 db AVENT tejtároló műanyag edényke (ez nem is volt használva) cumisüveg kiegészítővel
+1db szilikon bimbóvédő, ami sterilizálás után használható (bár mi is sterilizáltuk, de azért nem árt)
Személyes átvétel Budapesten lehetséges
Előrefizetés esetén vidékre is elküldöm, csak akkor a postaköltséget is fel kell számolnom, ami 930 Ft
htunde@mailbox.hu

Kép
Kép
csibe21

klarka: nem tudom :lol: :lol: :lol: De a párom szerint is szembetűnő a hasonlóság.... :lol: :lol: :lol:
Bizonyítékul néhány /jól átméretezett/ kép:
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép

Bocsánat, ha sok voltam :oops: :lol:

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Megértem,ha nem kívántad a kukucska szettet. :lol: Én a varratszedésen adtam oda a saját kezűleg készített lapot,amiben a pénz is benne volt.Szerencsére nem volt álszenteskedés,elvette,megmosolyogta,és zsebre tette.
És neked üzenem,még mindig működik a gyerek cserebogi pózban. :D Kérsz képet?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Látom közebn írtál még egyet.Én merném használni,én mindenhol tudok pelusozni most már.Nem tudom első babánál tudtam-e?De mindenben bénább voltam,mint most.Az nem jelenti azt,hogy te is az leszel.Nekem most is besüppedős van az utazóágyon,de azt nem állandóan használjuk...Na,segítettem mi?Én megvenném most.Meg lehet kérdezni,hogy mennyi,és hol használnád?Nincs még pelusozód?Lehet kapni olyat is,ami csak a lap,masszív,kemény,vízálló,és 3500 Ft a Tescoban,bababoltban,Auchanban,stb.Ágyra is rakhatod,és már pelusozhatsz is.De egy lepedőn,vagy textilpeluson is lehet pelusozni. :D
Vendég

Látom vagy,akkor írok neked. :D Ez a fali jobban tetszik.Hová tennéd?
Vendég

Apa három gyerekkel elment kirándulni. (2 saját, 1 kölcsön) Gyúr azokra az időkre, amikor már Dani is mehet. :lol: Én meg itthon próbálok nem sok mindent csinálni. :lol: 8)

Boo,
Személy szerint utálok mindenfajta pelenkázót, amiről leeshet és mindenféle extra bútort. Ezért én egy sima szivacsos pelenkázót használok, amit lehet körbe-körbe hurcibálni a lakásban.
Pelenkázni bárhogy lehet. Szekrényen, földön, kocsi csomagtartójában, ülésén... mindegy.

"és még mennyi idő, mire neki állhatok ész nélkül legyúrni onnan
fuj-fuj-fuj "

Két hét múlva már tuti kezdheted. :wink: Csak az ízületekre kell vigyázni és a hasfalra.

Pénzt dokinak varratszedéskor adtam oda. Letettem az asztalra, megköszöntem, hogy felhívjam rá a figyelmét, utána meg ő köszönte meg. Szülésznő bejött meglátogatni szülés után, de ő fogadott volt. A másik kettő az nem kapott pénzt tőlem, nem is volt sok melójuk.

Az antibiotikum csak bacikra jó, a vírusokra, mint apáé, hatástalan.

007,
Szódabikarbóna passz. Nekem pisztoly kéne, hogy letuszkolja valaki a torkomon. :roll:

A menü a SOTE-n biztos abban a majd két hétben változott meg és jöttek rá, hogy nem csak kompótot lehet enni. :lol: Dietetikus mondta, hogy nem lehet gyümi?

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: