A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy az AFP kötelező. Nekem is mondta a doki, hogy mire megyek a genetikai UH-ra, addigra meg kell legyen az AFP eredménye.

Klári

Kép
claracroft

Uxi: ja, így könnyű :lol: Szép nagy már a Te pocakod is!

Az enyém ma ekkora:

Kép

Kép
szerencsemák

Sziasztok lányok!
Bogaracska ne aggódj/persze könnyű mondani/de nekem se lett jó az afp először.Korán vették le a vért nem voltam 16 hetes. Aztán mikor időbe vették le meg jó lett 0.87.Nekem azt mondták hogy 0.7 től jó és ha az integrált teszt jó akkor nem is kell vele foglalkozni csak mivel kötelező a vizsgálat muszály megcsinálni.És ezt nőgyógyász mondta.
Nekem is szokott keményedni a hasam olyan érzés mintha az alhasmba az izom begörcsölne...Ti hogy érzitek?
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

Bogaracska, tuti nem lesz semmi gond, de azt is tudom, hogy mi hiába írjuk, csak az integrált negatív eredménye fog megnyugtatni. Úgyhogy csak kezdd el számolni a napokat, hogy még mennyi idő, mire megtudod a jó hírt :wink:

Uxi, szép ez a 90 dkg. Én kb 4 kilónál tartok. De azt hiszem, most nem fogok megállni 13-nál, mint az előzőnél. De jó hír, hogy még nem értem el a januári súlyomat :lol: :lol: :lol:

És ha holnap nem jönnék, boldog szülinapot a fiadnak! Lesz valami buli is?

Twist, még kötelező, és tényleg csak akkor csinálják meg a II. genetikait, ha megvan az eredménye.

Uxi, Szcsm, szép pocakok! Emlékeztek még Ollemre? Ugye neki volt ilyen nagy hasa jópár héttel korábban? Most vajon mekkora van neki? :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok,

ma hazajötünk a BAlcsiról ,kedden megyünk vissza, még egy hét szabi :)

Most hogy nem dolgozom, ritkán ülök net elé.. élvezem hogy sokat lehetek együtt ZSófival :) na meg apival :)

Nem tudom már ki írta a szétcsúszó csipő okozta fájdalmat.. én Zsófival a 20. héttől jártam kismama masszázsra , és már az első alkalom után elmúlt a csipő-forgó fájásom.. a tomporomon nyomott meg egy akupresszúrás pontot a masszőr és másnap alig tudtam kikelni az ágyból (erre előre felhívta a figyelmem) onnantól kezdve viszont elfújták a fájdalmat. Heti egysze jártam és semmi bajom nem volt többet... idén szeptembertől ismét tervezek hetente járni hozzá

Gyönygyi kérdezte ki a fehérvári. Hét én :)

További jó pocakosodást, lehet hogy csak egy hét múlva jövök újra..
pici76

na sziasztok

Bogaracska nem érdemes ezen filoznod de tényleg semmi jelentősége. Kizárólag az UH a lényeg és a kombinált teszted is jó.
Én is csak a hepa miatt vetetem le a vérem

Móni
KépKép
reunion

Pici de jó van aki ott szül ahol én,igaz én előrébb járok valamivel.Melyik dr-hoz jársz?Jó pihenést!!! :lol:
gyöngyi-30

ZSófi visszaaludt.. már 3 órája alszik.. és mintha szüttyögne az orra.. remélem nem betegszik le.. :(

Gyöngyi a Hagymásy főorvoshoz járok, ZSófit is nála szültem. Te?

Ja és egyelőre, előrébb jársz, de soha nem tudni melyik baba mikor fog kibújni :wink:

Bogaracska nekem 0.8 volt az AFP-m ZSófival..szerintem a két század minúszon nem érdemes aggódnod, főleg hogy minden más eredményed jó.. Különben is ez az AFP vizsgálat már olyan elavult, hogy szinte sehol máshol nem alkalmazzák már...
pici76

és a lényeg, hogy +/- 10% mérési hibával mindig kell számolni a kémiai automatákkal végzett vizsgálatoknál

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!
Jó sokat termeltetek, nem is reagálok most egyesével, egyelőre igyexem képbe kerülni.
Azt látom, hogy a babakocsis témát jól körbejártátok. Nekünk fogalmunk sincs, milyet vegyünk, de még ráérünk vásárolgatni, legyünk túl előbb az integrált teszten is, meg a genetikai UH-n.

Irigykedve nézem a csini pocakokat. Bár én nem híztam egy kilót sem, nekem nem is szabad, mert alapból kövér vagyok, úgyhogy minden nap mérem magam, és figyelek, ne hízzak. Amúgy az átrendeződés megfigyelhető a testemen.

Olvastam - aszem a babanetes hírlevélben - , hogy valami csíknak kell lenni 14. hetesen a köldöktől lefele. Nekem nincs ilyen, van valakinek esetleg?

A héten voltam a nőgyógynál, nagyon gondolkodom a váltáson. Közöltem vele, hogy csak akkor csináljuk meg a hasbaszúrást, ha bármelyik szűrő vizsgálat alapján felmerül valami rendellenesség. Hát majdhogynem lehülyézett, és a további vizsgálat során is igen flegma volt, gondolkodtam is hogy felállok és otthagyom.
Kerepestarcsán nincs véletlen valakinek egy jó orvosa, aki otthon van a késői szülésben és be is tudna esetleg vállalni még? Természetesen magánban...

Találtam egy ilyet, mert kéne valami terhestornára menni: www.edinakismamatorna.hu
Tud esetleg erről valaki valamit? Merre van, milyen árakkal dolgozik?
Esetleg Újpesten jár valaki terhestornára, amit tudna javasolni?

Remélem mindenkinél OK minden... még olvasok vissza majd :)
nicsak

Csík nincs (a ház ura leellenőrizte).

Rudi
turorudi6

Nicsak A csík a pocin nem feltétlenül jelenik meg. Egyébként nálam sincs ilyen! A dokid miatt ne érezd magad rosszul, inkább cseréld le, ha van rá lehetőséged. Mégis a te tested és a te döntésed, ő könnyen beszél! Persze minden doki, ha lehet 100%-osan bebiztosítaná magát. Félnek a perektől! Persze ezt is meg lehet érteni.
Twist Örülök, hogy a lepényed feljebb vándorolt, remélem ebben is utánozlak majd! Vizsgálatra még kell egy hetet várnom, akkor kell az integrált teszt második vérvételére is mennem.

Nóra

Kép
fikuszka

Nicsak, még nekem sincs csík, de ami késik, nem múlik. Előbb-utóbb mindenkinél előjön :cry: Hát a helyedben én is váltanék. Én nem ismerem a dokikat Kistarcsán, de unokatesóm felesége ott szült, dr. Szentágotai Ferencnél, és istenítette őt. Van magánrendelése is, a kórház központi számán lehet utolérni állítólag.

Képzeljétek, Marci úgy lefejelt :twisted: Igaz, játékból, de pont a számat találta telibe. Csillagokat láttam :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hi, jó estét!

Megrendeltük a babakocsit :) Megkérdeztük a különbségeket, és végül azok alapján a Chipolino Gemma mellett döntöttünk. A Gemma sokkal jobb (tapinthatóan jobb) anyagból volt; a Gemmához jár kettő esővédő, kettő lábzsák, pelenkázó táska, míg a Titihez egy db lábzsákon kívűl a többi nem. Mondjuk ezek hiányával ellennék, belefér, hogy cserébe 8000-rel olcsóbb, az anyag viszon magáért beszélt.

Igaz, a Titinek szebb színei vannak. És nem gondolom azt sem, hogy az nem jó babakocsi, csak ez nekem jobbnak tűnt. :)

Klári

Kép
claracroft

Csík még nekem sincs, de mintha szőrösebb lenne a pocim egy csíkban, mint a férfiaknak. Jövőhéten megyek gyantáztatni, szerintetek ott is letéphetik?

Klári

Kép
claracroft

Nicsak, küldtem privit, én Kistarcsán fogok szülni.

Csík nekem sincs (még). De tuti előjön majd sajnos... legutóbb is alig akart elmúlni, szülés után még egy évvel is látszott. :?
Ráadásul megbarnult a köldököm belseje is, meg a csík vonalában szétrepedt a hasbőrőm is, úgyhogy guszta látvány volt... most majd a repedés is megbarnul megint. :x

KépKépKépKépKép
uxi

Ezt az edinakismamatornát ajánlotta a védőnőm is. Nálunk itt nincs, csak Gödön meg Újpesten, ez az újpesti, ugye?

Sajnos nekem elérhetetlenek ezek, mert nincs hova tenni a gyerekeket. :cry: Esetleg ha Emi szeptembertől ovis lesz, majd megpróbálom.

KépKépKépKépKép
uxi

UXI

Kriston Andrea könyvet is írt az intim tornáról. Jó mellizom erősítő gyakorlatok is vannak benne. Ha nincs hova menned tornázni, ez is megteszi.

http://www.libri.hu/konyv/kriston-intim-torna.html

Rudi
turorudi6

Csík nekem sincs. Talán picit sötétebb lett ott az a pihe szőr ami van. Ezt kellene keresni?

Nicsak: én felhívtam ezt az Edinát. kiscsoportos foglalkozásokat tart újpesten, a 16. héttől. Legközelebb szeptemberben lesz. Jó előre be kell hozzá jelentkezni, mert még vidékről is járnak hozzá. Az ára elég húzós volt (ha jól emlékszem 1500-2000 ft-ra jöttek ki az órái). Nekem eleve kiesett, mert ellenkező irányban van, mint az Édes Otthon

Clara: remélem sok örömeteket lelitek majd a babakocsiban! :lol:

Hékás: nem arról volt szó, hogy Marcik befejezték a különféle sérüléseket/betegségeket? Bár lehet, hogy ha másnak okozzák, az nem számít :?

Kép
szerencsemák

bogaracska

Az Istenhegyi klinikán azt mondták, és a papiromra is rá van írva, hogy kizárólag az AFP értékből semmi nem derül ki. A biológus pedig mikor felhivott az integrált eredményével ő is azt mondta, hogy pont az AFP eredménye önmagában semmit nem mond. És például ők nem is idegesítik értékekkel a kismamákat. Nekem 1.6 lett,az AFP az integrált eredménye meg jó, úgyhogy ha megcsinálták neked is az számít majd, nem önmagában egy kiragadott érték.

többiek:

UH-val is látja az orvos hogy zárt-e a méhszáj?

Engem nem nagyon nézeget az orvos.Igaz a sajátomnál 15 hetesen voltam először, de kézzel nem vizsgált.Ezért kérdezem hogy úgyis látni lehet hogy zárt a méhszáj, mert valami be van írva akiskönyvbe csak nemtom elolvasni.Valami zárt valami.....
Legközelebb szeptemberre hívott vissza, köbö 6 hétre arra hogy nála voltam.Ez normális???Igaz mondtam neki, hogy nincs panasz.

Nekemis bekeményedett a héten kétszer, nem vészes, kicsit fájt a derekam.

Mozgást nem tudom hogy érzek-e már.NÉha azt hiszem az.....

Vizeletet nektek is a védőnő nézi?
kriszti1976

bogaracska

Az Istenhegyi klinikán azt mondták, és a papiromra is rá van írva, hogy kizárólag az AFP értékből semmi nem derül ki. A biológus pedig mikor felhivott az integrált eredményével ő is azt mondta, hogy pont az AFP eredménye önmagában semmit nem mond. És például ők nem is idegesítik értékekkel a kismamákat. Nekem 1.6 lett,az AFP az integrált eredménye meg jó, úgyhogy ha megcsinálták neked is az számít majd, nem önmagában egy kiragadott érték.

többiek:

Engem nem nagyon nézeget az orvos.Igaz a sajátomnál 15 hetesen voltam először, de kézzel nem vizsgált.Ezért kérdezem hogy úgyis látni lehet hogy zárt a méhszáj, mert valami be van írva akiskönyvbe csak nemtom elolvasni.Valami zárt valami.....
Legközelebb szeptemberre hívott vissza, köbö 6 hétre arra hogy nála voltam.Ez normális???Igaz mondtam neki, hogy nincs panasz.

kriszti1976

bogaracska

Az Istenhegyi klinikán azt mondták, és a papiromra is rá van írva, hogy kizárólag az AFP értékből semmi nem derül ki. A biológus pedig mikor felhivott az integrált eredményével ő is azt mondta, hogy pont az AFP eredménye önmagában semmit nem mond. És például ők nem is idegesítik értékekkel a kismamákat. Nekem 1.6 lett az AFP, az integrált eredménye meg jó, úgyhogy ha megcsinálták neked is az számít majd, nem önmagában egy kiragadott érték.

többiek:

kriszti1976

bogaracska

többiek:

kriszti1976

Na ez átment párszor:)

Most jöttem meg a piacról, és hazahoztam két teli szatyrot, de nem volt több mint 5 kg!!
kriszti1976

Jó reggelt!

Kriszti, a doki engem sem vizsgál kézzel, de én nem hiszem hogy látja az UH-n a méhszájat, bár nem értek hozzá...

Szerintem előrehaladottabb terhességnél foja majd nézni, bár lehet, hogy ezt csak én gondolom így...

Klári

Kép
claracroft

Akkor jó. Mondjuk ne is matassanak ha nem szükséges azt mondom. Különben is nagyon nehezen viselném.
kriszti1976

Sziasztok!

Kriszti, nálunk minden alkalommal van vizsgálat, és engem ez is meg is nyugtat. Nagyon sok méhszáj elkezd idő előtt kinyílni, így időben ágyba tud parancsolni, ha arra kerülne a sor. Ez a tuti :wink:

A védőnő viszont csak vérnyomást és súlyt mér, semmi több. A fehérjét a doki asszisztense csinálja, ha eszébe jut :?

Miket vettél, hogy ilyen könnyű volt a teli szatyor? :lol:

Szcsm, szerintem arra nem tértünk ki, hogy Marcik okozhatnak-e másnak fájdalmat, de bevehettük volna a tiltólistába :twisted: Most épp ebédel, csak óriás paprikákat kaptam töltött paprikának. Kiszedtem egy egész paprikát, hogy legfeljebb a vacsija is az lesz, hát nem befalta az egészet :shock: annyit evett ebédre, mint mi :? Mi lesz itt később??? :lol:

Uxi, ezzel a köldökkel én is így jártam. annyira utáltam, hogy szülés után is csupa barna volt. De képzeld el, alkoholos vattával áttöröltem, és tök szép lett, elmúlt a barnaság. A csíkra azonban nem volt hatással :twisted:

Én ma nagyon szenvedek. Folyik rólam a víz egyfolytában, mindjárt letusolok megint. Pedig még a klíma is megy, de ha nem fekszem, máris izzadok. Pedig este el kellene menni a játszótérre levegőzni egy picit. És holnap színház :lol: :lol: :lol: Már várom, ráadásul előtte anyuéknál leszünk, már reggeltől :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Köszi a hordozós-babaüléses tippeket!

Szilvánusz:
Kellemes Balcsizást! Jobb a csípőd?

Klári:
A Váci úti itt babaszafariban jártunk már, ez is egy mini bolt, de rengeteg jó ajánlatuk van, attól függően, hogy mire van igényetek. És szimpatikusak os voltak nagyon..

Kima:
AZ ilyen baleseteket nem tudod kivédeni, emiatt ne legyen rossz érzésed, Marci meg hamarosan elfelejti az egészet!
Én is érzek néha keményedést, de úgy érzem, csak a Baba közlekedik.

Kata:
Üdv köztünk!

Francesca:
Örülök, hogy jó volt a torna, én kaptam kölcsön egy dvd-t, de még nem volt hangulatom kipróbálni..

Bogi:
Köszi a kismamaruha tippet!

Bogaracska:
Szerintem se izgulj, az senkinek sem jó, hamarosan be is bizonyítod, hog yminden rendben van. A kombinált teszted jó lett!!!! Hamarosan

Twist:
Drukkolok az afp-hez!

Nicsak:
Megértem az orvosváltást!
Nekem sincs csík!

Kriszti:
nekem a dokinál is nézik részben a vizeletet, ott csak a fehérjét, a védőnő nézi részletesebben. Nálunk is mindig van vizsgálat.

Brigi:
Jó erőben van a fiad :),
cat__

Brigi A kisfiadból vasgyúró lesz, ha így folytatja. Teljesen együttérzek veled, rólam is egész nap dől a víz. És egész nap dugul a fülem, valószínűleg alacsony a vérnyomásom. Hová mentek színházba és mit néztek meg? Én imdok színházba járni!

Érdekes írjátok, hogy majdnem mindenki mennyire kívánja a kovászos ubit. Az elején nálam is így volt, de most egyenesen még a szagától is undorodom, pedig semmitől nem undorodtam eddig.

A nőgyógyász engem is csak akkor vizsgált, amikor valamilyen panaszom volt, egyébként nem.

Különben még én sem híztam egy dekát sem, szerencsére!

Nóra

Kép
fikuszka

Nóra, az Operettbe megyünk a Szép nyári nap Neoton musicalre. Ha a sztori pocsék is lesz, a zenéje nekem tuti be fog jönni :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

jaj nekem valami fura történt ma délután.Meg még most is tart....

Elmentem zuhanyozni, és hirtelen összegörnyedtem, mert mintha összehúzódott volna valami belül.Nem fáj egyáltalán és ha lefekszem meg ülök semmit nem érzek, csak ha fel akarok állni, húzódik belül. Nem tudom miez???
Van valakinek valami tipp?
kriszti1976

Na most sikerült!Felálltam és nem húzódik.Lehet túlpörögtem magam.Reggel piac, kicsit cipekedtem.lemértem 5kg-os volt a két szatyor.Meg egész nap főztem takarítottam....

Holnap ágyban maradok azér:)
kriszti1976

Sziasztok!
ARIAN!
Merre vagy, milyen volt a torna?
SZERENCSEMÁK!
Akkor kedden jössz tornára? Múltkor nme nagyon értettem, hogy könnyen felismerlek a két órádról, de a pocakfotódat nézve leesett! Amúgy nagyon aranyos a pocid, már jól látszik rajta, hogy babahas!

Én sem emlékszem ki kérdezte, de nekem is van elég bajom a csípőmmel. Elmozdult a csípőcsontom és az becsípett egy ideget a forgómnál, majd az pedig begyulladt!!!!!
Nekem az orvos Diclofenac gél mondott és Flector tapaszt is használtam rá. Elég sokat javított a dolgon.
FONTOS!!!!! Semmi esetre se kenjétek izomlazítóval, mert az vérbőséget okoz. Csak olyat lehet használni, ami bőrön át felszívódik és nem kerül a véráramban.
EGY JÓ GYAKORLAT derékfájásra: egymásra teszek 3-4 szótárt, arra ráállok fél lábbal és a másik lábamat lelógatva mozgatom előre és hátra, majd megcserélem a két oldalt. A gravitáció megteszi a dolgát. Nekem nagyon bejött!

Kriszti!
Szerintem csak egy kicsit megerőltetted magad. Pihenj és meglátod jobb lesz.

Tök jó, hogy már babakocsikat néztek/vesztek. Én is megnéztem az összes linket, amit csatoltatok és le is mentettem őket, hogyha esetleg később szükség lenne rá.
Én mindent fogok kapni elvileg, ezért nem kell annyira izgulnom, de azért jó nézegetni a babcuccokat.

Csík még nekem sincs, remélem minél később lesz!
Csináltam ma én is pocakfotót, mindjárt felteszem, ha a párom elővarázsolja a letöltő kábelt.

Addig is mindenkinek további szép szombat estét és ha tehetitek menjetek sétálni, mert kicsit végre lehült az idő.

Kép
akire79

Szép jó estét mindewnkinwek!
Bogi köszi a linket, megnéztem. Tök jó rucik vannak tényleg.
Bár az az igazság, hogy simán meg tudnám varrni magamnak a rucikat..... csak hát olyan nehéz nekilátni. :roll: :roll: :roll:
Lányok csík még nekem sincs, de nekem a fiamnál sem volt...
Mennék én is sétálni, de sajna dolizom... :?

Kép

Kép
henya75

Helló mindenkinek!

Végülis a hátam miatt nem vállaltam be a balatoni sátorozást így hazajöttünk Szabolcs megyébe a szüleimhez. Itt is nagyon jó, mert van Tisza-part, meg vízividámpark, szóval minden gyerekes hiper-szuper csoda. Marci még mindig köhög, de különben jól van.

EgyetértekSzcsm -mel, tök jó lenne ha a Marcik végre visszaváltoznának az igati Marcikká.
Henya: képzeld nekem is vannak időnként esténként keményedéseim, ami azért is fura, mert Marcinál kb. a 28. héttől kezdtem csak érezni.
Clara: megnéztem én is a linkeket, ez a Titi nekem nagyon bejön, tisztára felcsigáztál, hogy mégis inkább le kéne cserélnünk a most meglévőnket.
Nicsak: hát megértelek orvos ügyben, én váltanék, nem jó olyan dokihoz járni, akivel nem vagytok egy hullámhosszon bizonyos témákban és ezért rossz szájízzel mész vagy jössz hozzá.
Cat: köszi a kérdésedet, én "a hátfájós" voltam, nem "a csípős" :wink: , de különben az ilyen kedves gyógyulós üzenetek, vagy a homeopátia tett csodákkal a hátammal, de egy-két nap alatt szinte teljesen rendbe jött.

Az én dokim se nyúlkál, csak ha indokolt, vagy én kérem :), engem az első terhességemnék összesen talán kétszer vizygált meg a 36 -ik hétig, na onnantól már többször.

Mi nagy bajban vagyunk a nevekkel, annyira nem számítottunk rá, vagy nem akartunk :), hogy most nincsen véglegesnek tűnő fiúnevünk, a Milántól egyre inkább távol kerülünk. :?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ja és sajnos én már megint plusz 6 kilónál tartok, szerintem rémesen sok, de ezek szerint én ilyen típus vagyok, meglesz az a 18 kiló most is, örülhetek, ha legalább ott megállok. Pedig tényleg a 10 kiló a szuper, mert az egy az egyben lejön már a kórházban, a többi meg csak nagyon lassan - nálam így volt.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kriszti!

Ilyenkor húzódhatnak a méhszalagok is, nekem akkor szokott így fájni, ha hirtelen kelek fel fekvésből.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok
Azt hittem hétvégére mindenki elmegy valahová de mégsem

Én is most kezdek beletanulni hogy hogyan kell visszavenni a tempobol és lassan mozgok, mert ha gyorsan akarok felállni akkor nagyon fáj
Azóta a telefont is sokszor leteszik mire odaérek hogy felvegyem :evil:

Csík nekem sincs csak hosszabb és sötétebb piheszálak a köldököm körül

Brigi: jó volt a Neoton?

Szcsm: nagyon klassz kis pocakod van
az enyém már tényleg giga a saját méreteimhez képest, mosmár én is ugy látom

Móni
KépKép
reunion

SZCSM, Uxi, nagyon helyes pocakotok van! Most már nagyon jól látszik, hogy kismamik vagytok:)

Felteszem babóm képét, de sajnos rosszkor fotózott a doki, azaz nem sok látszik rajta.

Kép

Móni, nekem sincs a köldököm alatt sötét csík, pedig írják a neten, hogy már lehetne. Viszont sötét piheszálak vannak, szedegetem őket.

SZilvánusz, te is hízol? Akkor megnyugodtam. Mert most én is nekikezdtem. Hányingeremet mintha elfújták volna, és azóta minden kg rajtam marad. Eddig 2,5 kg-ot híztam, de szerintem ez azóta megint nőtt. És amikor kevesebbet akarok enni, akkor hirtelen veszett éhség tör rám. Nem tudok kevesebbet lakmározni, nagyon-nagyon éhes vagyok:) (biztos manóci éhes ennyire, én nem):-)))))))))))))
Vendég

Rám is mindig rámtör valami hihetetlen éhség
leginkább evés után 1 órával mintha nem ettem volna, és este 8 körül
de nem szoktam enni ilyenkor
kaja után ugye csak az agyam éhes, este meg általában elvonulok inkább olvasni és gyorsan elalszok
és ujabban a hústól herotom van nem igazán eszem meg

Móni
KépKép
reunion

Estére már elmúlt, vagyis ahogy hazajött a férjem :D Tuti megerőltettem magam, most már vigyázok.

18. heti uh-ra mikor mentek? 18-21 között kell azt olvastam, de én 18+5 naposan megyek csütörtökön.Remélem végre megtudjuk kisfiu vagy kislány :)

Én egy dologtól undorodtam meg de még az elején: a hal.Különösen a lazac, amit addig imádtam.Múlt hétvégén megpróbáltam enni megint, igaz már nem fordult föl a gyomrom tőle, de nem tudtam a számba venni :shock:

Megnyugtattatok, hogy nemcsak engem vizsgálnak ritkán.Bár egy barátnőm is azt mondta hogy őt se csak a vége felé.
Mondjuk engem nem is lett volna mikor vizsgáljanak, saját orvosnál kétszer voltam eddig, mert az uh-kat meg vérvételt máshol csináltatom mindig.
kriszti1976

Sziasztok!

Akrire köszi az érdeklődést, de sajnos nem sikerült eljutnom a tornára, mert sokáig dolgoztam inkább... :roll: Most 2 hét szabin leszek, ezért meg kellett húznom a múlt hetet.
Majd ha visszajöttünk a Balcsiról mindenképp elmegyek. Te mész kedden?? Írd meg milyen, ha igen! :)

Kriszti csak óvatosan!

Nekem is "szőrős" a hasam! Azt hittem valami mutáns vagyok
:lol: Tök jó hogy nem...

Most eltűnök szerintem egy kicsit kikapcsolódni, mindenki vigyázzon magára!
puszi

Mariann

Kép
arian78

Arian!
Jó pihenést, vigyázz Magatokra (én addig itthonról írigykedem).

Ha nem jön közbe semmi, akkor kedden mindenképpen megek megnézni a tornát és majd referálok, hátha többen is kedvet kapnak!

Kép
akire79

Sziasztok! Hazajöttünk a balcsiról, holtfáradtan, úh túl vagyok már a délutáni sziesztán is 8)
Nem bírtam megállni, hogy ne csobbanjak meg vagy 3x, de nem bántam meg. Jó messze mentünk a strandtól a hajóval, szerintem nem lesz semmi gáz.

Hékás: jó szórakozást a mai színházhoz! A tegnap esti társaságból látta valaki a darabot, és azt mondta, hogy szuper. Úgyhogy én is eldöntöttem, hogy megnézem. Várom majd a beszámolót, hogy Neked hogy tetszett! Marcinak igen jó étvágya van :lol: Jobb, mintha nem akarna enni. Ilyenkor még úgyis lemozogják.

Kriszti: sikerül betartani az ágyban fekvést?

Akire: Igen, megyek tornázni mindenképp! Akkor ott talizunk, ok?

Twist: a Babód úgy néz ki, mint egy pici pingvin (ezt bóknak szántam!!!!)

Tegnap este orvosok is voltak a társaságban, akik közül 2en UH gépeket forgalmaznak. Csak érintettük a témát, de mindegyiknek meggyőződése volt, hogy az UH nem tesz jót a babáknak. Gondoltam, megosztom veletek, bár tudom, hogy a legtöbb szakirodalom mást mond.

Doki még engem sem vizsgált meg kézzel, de legközelebb rákérdezek, hogy fog-e valamikor. Ma egy ismerősnél ráálltam a mérlegre, 55kg-t mutatott, ez 0.7kg-al több, mint 1 héttel ezelőtt, de azzal nyugtatom magam, hogy nem ugyanazon a mérlegen mértem, így nem pontos az eredmény :D

Köszi a pocakdícséreteket! :oops: Tegnap este a kismamafarmerem volt rajtam egy csíkos pólóval, és büszkén dudorítottam a pocakomat, nagyon tetszettem magamnak :lol: meg szerencsére a férjemnek is :P

Twist: a hirtelen éhség nálam is megvan, én most már mindig tartok valami kaját a közelemben, bárhova megyek, mert ha ilyenkor nem eszem valamit, jön a fejfájás, azt meg nem szeretem!

üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Szerencsemák!
Akkor kedden talizunk, de hétfőn még pontosítsunk honnan ismerjük meg egymást.
Szerintem 1-2 megmártózástól nem lesz semmi bajod!

Az UH-ról én is azt hallottam/olvastam, hogy nem tesz jót a babának. A 4D-n azért van mindegyik baba keze,lába az arcocskája előtt mert az UH fáj nekik (vagyis valahogy égető érzés)!
Én örülök is, hogy nincs túl gyakran UH, persze az anyai szívem legszívesebben mindennap megnézné, hogy mi van pindurral odabenn (főleg, hogy még nem érzek semmi mozgást)
Nekem legközelebb a 18. heti UH-om lesz, addig csak remélem a legjobbakat.

Kép
akire79

Akire: igen, ők is azt mondták, hogy nem véltetlenül teszi a legtöbb baba az arca elé a kezét...Én az elején voltam elég sokszor, bízom benne, hogy zigi korában még nem érzékelt semmi rosszat. A babamozit azért bevállaltam, de innentől csak a kötelezők, meg talán egy 4D majd a 28-30. hét körül.

Szuper a kedd! Küldök privit.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Csináltam pocakfotót.
Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott :!: :!: :!: :!:
Szóval a 15 hetes pocak:
Kép Kép

Kép
akire79

SZCSM!
Küldtem privit!

Kép
akire79

Akire: szép kerek a pocid! Hihetetlen egyébként hogy mekkora különbségek vannak. Mi pl majdnem 1idősek vagyunk :lol:

Már megint elment az egész nap, és holnap melózni kell. Ráadásul holnap 3 tárgyalásom lesz, és az első elég kellemetlennek ígérkezik. Remélem nem rontja el az egész hetemet...

Jó éjszakát mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Helló,

Megnéztem a vizsgálati ütemtervet, amit a doki adott, és a 18. héttől írja 4 hetente a méhszáj vizsgálatot.

Nekem sajnos kijött a számra egy kis herpesz :( Végignéztem a neten minden herpeszkrémnek a betegtájékoztatóját (kivétel valami herpesztapasz) amit csak találtam. Egy kivételével mindre az volt írva, hogy csak orvos utasítására, vagy beszéljek előtte a kezelőorvosommal. Ez az egy a Hevizos nevű krém volt, így a párom felkerekedett szombat délután, hogy vesz nekem. Árkád patikában nincs, Keletinél és a Fogarasi úti Alma Patikákban nincs, végül a Sugárba is bement, ott végre talált.

Én még egyenlőre nem érzem magam elég erősnek a tornához, még 5-6 perc séta is kikészít. Ma elmentünk a párommal a Kikába és a Bricostore-ba, és le kellett ülnöm, mert úgy éreztem, eldőlök, ha nem ülhetek le. Mondjuk lehet, hogy a hőség tette meg a hatását.

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: