A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok csak egy gyors kérdés,később megpróbálok hosszabban jönni.
Ti szedtek valami tablettát szoptatás alatt vagy máshogy védekeztek?OLyan furcsa rossz érzésem van :oops:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Na laptető :shock: :oops:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Irita, mi megszakítással. :oops: de én is épp mondtam tegnap, h nem bírom a parfüm illatát. de sztem csak a meleg miatt nem. :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Zazzy, lehet a csapvíz a ludas, hiába forralod (ahogy Gyöngyi is írta). Akkor inkább mentes forrás- vagy ásványvizet adj neki. És nem kell a babának vizet adni, ha ilyen jól szopizik! Nem olyan szélsőségesen sok a 7400 gramm, nézd meg enyim lányomat (majd' 8 kiló volt a múlt héten, sőt, szerintem a mérés óta már elérte). Nálunk az orvos és a védőnő szerint is OK így, mindkettő nagyon szopipárti. Enyim lány meg össze-vissza eszik, van, hogy csak 5x egy nap, de ma már 5-nél tartunk és még hol van az este...

Irita, nálunk Pharmatex krém a védekezés módja.

Na, ennyire emlékszem, hiába, új oldal...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Banokla, fogyáson elgondolkodtam: az elmúlt hónapban irdatlan mennyiségű gyümölcsöt eszem (meggy, barack), szerintem ez a fő ok. Egyébként továbbra is sokat eszem, a szoptatás alatt most sokkal többet, mint szoktam... Csak most főleg gyümit :) És édességet szinte semmit. Pedig a szülést követő első 3 hónapban azt ettem sokat, mindig éhes voltm, nasiztam... Én nem értem, hogy tudnak emberek csontsoványra lefogyni szoptatás alatt. Van két jó ismerősöm is, akik a terhességük előtt nem voltak soványak (kövérek sem, hanem olyan pont jók), de 8-10 hónap szoptatástól nagyon lefogytak... Csak lestem. Épp tegnap találkoztam az egyikőjükkel és alig ismertem meg, annyira vékony. Ez nem ér :)
Egyébként azért nem látszik szerintem, mert így is szép súlyban vagyok, de végre nem 8-sal kezdődik, hanem 7-tel.

Jó, hogy Gergő nyaral, kicsit tudsz pihizni. Evés... Samunál is vannak olyan időszakok (hónapok), mikor szerintem levegőn él. :)Most váltás van, újabban szól, ha éhes... El is kezdett hízni.

erpé

Rita: ajjajj.szurkolok, hogy csak a meleg legyen nálatok. Bár Attika biztos örülne egy öcsikének :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Rita, ciklusod már van? (nem, mintha jelentene valamit, de pl. én még csak várom a menzeszt...)

Gyöngyi: hangulatom remek, most épp a mozaikozás foglalkoztat (párhuzamosan a többivel) :wink:

ehh... mit is akartam... :?: :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jajaj.Hát ez az.semmi terhességi tünetem nincs,se rosszullét,se semmi,viszont néha érzek valami mozgást.Most ez vagy valami nagyobbfoku bélmozgás vagy az amire gondolok.Viszont Míra holnap 21 hetes.6 hétig ugye semmi akkor az 15.elkezdtem szedni a gyógyszert(Azaliat)az volt 2 hét mire hatott.addig gumiztunk.szóval elvileg egy 13 hetes terhességet nem érzékelnék ilyen nagyfokuan,de azért bevagyok szarva rendesen.

Ilda
akkor jött meg pár napra mikor elkezdtem a bogyót :evil:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Irita Én is Azaliát szedek

Katka Igen, Lelle és Szemes közt vagyunk félúton.
A parton van nyilvános wc, sok fa, a játszótéren nem igen, mert előző évben csinálták, lángosos sajna nincs, de én vállalom, hogy hozok, mert a közelben van. Mi is volt még kérdés? Zuhanyozó sincs sajnos, de már lobbizunk érte :)
Ja! Öltöző. Az is csak 1, de akár nálunk is át lehet öltözni. Nincsenek luxusnyaraló körülmények, de azért lehet.
És egyszer tettem fel a partról képeket. Nem emlékeztek?

Kép

Kép
rszg

rszg, én emlékszem, de én nem megyek. Anyóspajtásnál leszünk, de igazán sajnálom.
Ha lesz még ilyen, bekéretzkedhetek(???) (gondolom, így helyes, kér-kéret-kéretőz(ik), és itt esik ki egy ejtéskönnyítő hang, de minek, +kodik/kedik/ködik, hat/het, és igei személyrag) valakinek az autójába?
:oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no míg a többiek csacsognak, én befőztem megint 9 üveg sblekvárt a fagyasztóból. jó program, a tetejébe le is forráztam a kezem vele :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

de ügyes vagy!
Egyszer majd én is befőzök.
Egyelőre azt hiszem, én képtelen lennék rá (anyám befoghatott volna gyerekkoromban, tinédzserként úgy tekintettem a konyhai tudományokra, mint az űrkutatásra, amihez én tuti nem fogok érteni, aztán mégis megy a főzés is, a befőzés se lehet nehezebb, csak még a lelki ellenállás visszatart, biztos nem vagyok még érett rá :D)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mi már itthon vagyunk, sőt, Márti már fürdik is. :)
Majd jövök képekkel. :)

Masut
masut

jóvót? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Fél órája értem haza taliról. Majd olvasok és jövök. ;)

Katka

katka22

Na olvastam...

Zazzy: Szerintem is hülye a védőnőd.... Bocsi. Minek kell víz egy jól szopizó gyereknek? Nyugodtan tedd gyakran cicire ebben a melegben. Nekem Peti simán bírja, hogy 3-4 óránként szopizik, de ebben a melegben általában 2 óránként eszik. És ha már víz, akkor meg ásványvíz, amit előtte forralsz.

Irita: Mi kúpot használunk.... Szerintem csinálj egy tesztet az majd megnyugtat....

Taliról: Ezen a talin hemzsegtek az apukák! :shock:
Csibből nem sokat láttunk és sajnos Fanniból sem, mert rohantak a cirkuszba.... Masut volt az első, Márti baba egyre szebb (ha ez még fokozható). Viszont igen 'könnyűvérű', mert hol Petire kacsintott, hol Nico kezét fogta. :wink: Pappilon (végre megismerhettem) haja nagyon tuti. És Lizanna meg nagyon bájos. És nagyon csini napozóban jött. 8) Peti meg is nézte ám magának.... Na és Nico sem maradt le udvarlásban.... :P Kemse és Hanna nagyon hasonlítanak egymásra. :shock: És a szépszemű csajok versenyébe nyugodtan beszálhat Hanna is. Adryn magassarkúban és bombázóként, mint ahogy megszoktuk (neked van tornacipőd? :roll: ) és Nico profin áll négykézláb! :shock: :shock: :shock:
Nekem a nagyok (gondolom a meleg miatt) végig nyafogták az egészet, hazafelé meg már kérdezték, hogy mikor lesz a következő tali.... Nem értem. :roll: :lol: :shock:
Képeket most nem csináltam. Asszem csak Masut fényképezett.

Katka

katka22

Kemse: Csak az előbb olvastam, hogy milyen gáz van a munkahelyeden! :shock: Mit dolgozol?

Katka

katka22

Gyöngyi, tőlünk a Városliget 20-30 perc, attól függően, hogy mennyit kell várni a buszra. :) Nagyon fáj a kezed? Ügyes vagy a befőzéssel, csak nem kellett volna leégetned a kezed... :roll:

Irita! Én egyelőre semmit nem szedek...

Erpé, ne mondd már, hogy eddig 8-cal kezdődtek a kilóid! :shock: Egyáltalán nem láttam rajtad annyit... :roll: :)

Katka, Nico négykézlábazásáról is van ám kép. :)
Mindjárt teszem a képeket, csak az előbb majdnem kizártam magam a mobilomból...

Masut
masut

És akkor most a képek:

Lizanna:
Kép

Peti:
Kép

Hanna:
Kép

Márti:
Kép

Máté:
Kép
masut

Papillon és Kemse Lizivel és Hannával:
Kép

Adryn Nicoval:
Kép

Csibb Mátéval:
Kép
masut

Masut: Köszi a képeket! Nicoról nincs kép?

Katka

katka22

És íme a bizonyíték, hogy Márti Nicora is kacsingat, bár azért Petire is. :lol:

Kép

Kép

Kép
masut

Köszi a képeket csuda szép mindenki!!!! Nicoapu egyedül erősítette az apukák táborát???
Adryn: sikerült összehozni a fotózást?? Mutatsz képeket?????

banokla

És Márti így kidőlt a nagy pasizástól:

Kép

:lol:
masut

Nemlajos: ha holnap sikerül kitalálni, mibe rakjam a magokat, és nem jön közbe semmi, akkor lehet holnap postára adom a csomagot, ha neked jó.

banokla

Köszi csajok a kutacsos hsz-eket.

Nagyon jók a képek! és tényleg szuper Nico négykézlábasa :D :D és tök jó ahogy Katka mindig kommentezi a talis eseményeket utána, mindig jót mulatok rajta, kár hogy ilyen messze lakom, Balatontól meg aztán még messzebb :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Két hét múlva Szilvásváradon nyaralok. Esetleg összfuthatunk valahol félúton Nyíregyháza felé. Én szívesen megismernélek.... Persze mást is ha csatlakozik a talihoz.... Mondjuk Lilafüred? ;) Vagy más ötlet?

Apukák a talin: Ott volt Mic. Mi meg magyarul karattyoltunk. Aztán jött Petiapu és ő beszélgetett Mickel. Csibb meg ugye 5 percet volt, de Mátéapu velünk talizott 2 órát. Hát nem egy szószátyár alkat, azt meg kell hagyni. (Vagy csak nagyon unt minket.) Bár neki is jó az energetikája. De nem annyira, mint Csibbnek....

Katka

katka22

na én is itt...

Cirkusz szuper volt, csak ajánlani tudom. mondjuk kicsit hosszú volt. Fanninak is, de nekem is... apának meg méginkább... :twisted:
végül is kijöttünk előbb egy kicsit, mert Fanni ki akart jönni. apa utána kérdezte, hogy miért nem ő ment be a cirkuszba Fannival, és én miért nem maradtam talizni... ez jó kérdés... :oops: egyrészt Fannival akartam programozni kettesben, másrészt mert eszembe sem jutott ez a megoldás... :lol: :lol: :lol:

Fotózás megvolt nálunk, képeket még nem tud Adryn felrakni, mert még nem kapta meg őket! majd csak vasárnap, ha jól emlékszem!

mi apánk is erősítette a férfi nem arányt a talin!!! ami tőle nagy szó, nem nagyon vegyülős típus! 8)

sajnálom, hogy csak így futólag találkoztunk, de majd legközelebb!

Papillon, Kemse
örülök, hogy megismertelek benneteket! na jó, inkább, hogy láttalak benneteket! :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na most olvasom, hogy hozta a formáját! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,
de jó képek! :) Gyönyörű babók és anyuk, irigy vagyok ám!
És hol hemzsegnek azok az apukák?

Csibb, Mátébaba is ment cirkuszba? vagy neki más programja volt?

Hú, Nico nem semmi! Mindjárt mászik.

Katka, Samu engem is meg szokott lepni rendesen. Pl. most hétfőn nálunk volt az unokatesóm a kislányával (egykorúak), és tök sokat veszekedtek - kiscsaj elég karakán, osztotta Samut rendesen, ő meg ezen időnként nagyon bedühödött, mondhatni kilépett a vendéglátó szerepéből :) Mikor elmentek, akkor azt hittem, hogy egy jó ideig nem akar találkozni a másodunokatesóval - de nem! Kijelentette (magától, nem kérdeztem rá), hogy ez milyen jó nap volt és hogy mikor jön újra Zsófi :)
És a kiváncsiaknak :) : Nemlajos tippje nyert, öcséméknél jön a második babó, márciusban :) Hú, már látom, nagy-nagy szülinapi partiknak nézünk elébe. Én nem erre tippeltem...

erpé

sziasztok

9-re értünk haza, aztán pancsi és most már alszik a Főnök :lol: elég jól bírta az utat... kicsi nyűgi volt, de ez még belefér. Taliról kocsiig ölben vittem, mire odaértünk édesen aludt, kocsiba be, aztán csak a pályán ébredt fel enni aztán eljátszott a játékaival néha apjától követelve a társaságot :lol: (magyarul, mire Mic
visszaült a vezetőülés melletti ülésre és bekapcsolta a biztonsági övet, újra kezdte az unatkozomadjálmárvalamijátékotakezembe műsort :lol: )

Katka: van lapos cipőm is.. a múltkori talin az egyik volt rajtam :D (már akartam kérdezni az én energetikámon mit látsz? :roll: :oops: )

Banokla: igen sikerült a fotózás :) szuper volt, vasárnap lesznek meg a képek és majd teszek fel :P (bár szerintem Nico úgy döntött a végére hogy nem modellkedésből fog megélni :lol: )
-Itt is köszönöm Csibbnek a lehetőséget és a kedvességét :) -
és nem csak Mic volt a talin hanem Petiapu és Mátéapu is :D

Csibb: nektek milyen volt a cirkusz? Fanni nem volt nagyon nyűgi? tetszett neki? Máté nagyon jófiúként viselkedett a talin :D apájával beszélgetett, majd sétáltak egyet és elaludt, aztán felébredt és apája válláról felülről szemlélte az eseményeket :D

mégegyszer köszi mindenkitől a jókedvű talikat :( sajna én most egyelőre többre nem tudok menni, még nemtom legközelebb mikor, de remélem minél hamarabb :P

KépKép
KépKép
adryn

OK, apukás kérdésre és Máté programjára megkaptam a választ :)
Csibb, azért tök jó fej a párod, hogy maradt talizni :) És szerintem nagyon fontos Fanninak, hogy legyen kettesben is programotok.
É
erpé

Erpé: Gratula az öcsédéknek.... Akkor Neked kellene nyitni a 2010 márciusi topicot és javasolni a sógornődnek, hogy csatlakozzon.... bár lehet, hogy már van ilyen.... :roll:
És Samu úgy látszik, hogy a határozott nőkre bukik, akik osztják az észt! 8) :roll:
[quote] írta: És jó hír, hogy a mérleg szerint egy hónap alatt fogytam 4 kilót, a rossz hír, hogy ez nem látszik... De tényleg, most nem viccelek, én azt hittem, h híztam, azért is álltam rá a mérlegre...

Irigy! Irigy! Irigy! :mrgreen: [/quote]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.07.29 21:35-kor.

Katka

katka22

na közben megelőztél Csibb a válasz(ok)kal 8) :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: Milyen volt az út?

Katka

katka22

Katka: jó volt, kisebb sírásokkal tarkítva.. olyankor apa hátrahajolt kezébe adott valami játékot cumit dugott a szájába és kb 5 percig csend volt.. szóval nem unatkozott Mic hazafelé :lol: itthon meg már vigyorgott és elmesélte nagyinak az egész napját Niconyelven :D (eöö höö bűű göee :lol: ) szóval energetikám?? és Micé??? :D: D :D

KépKép
KépKép
adryn

Nagyon jók a képek ismét és a babák is édesek, szépek még mindig :D és ahogy Nico tartja magát az nem semmi :shock:
Én is irigykedem és már alig várom a szerdai talit, légyszi-légyszi gyertek minél többen :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Erpé
gratula a jövendőbeli új családtaghoz!
én is így gondolom, főleg, hogy szeptembertől meg megy oviba... mondtam is apának, hogy addig még adjon nekünk egy kis időt néha kettesben! jaj, de fog hiányozni nekem!!! :? még el sem tudom képzelni, hogy milyenek lesznek a napok nélküle...

Adryn
barátnőd megnézte a Főnököt?
Fanni nem volt nyügi. persze alig akart hazajönni, mert azon a játszón hazafelé is leragadtunk egy hintázás erejéig, és utána már nem engedtem a hisztinek, mentünk tovább... :twisted:
Máté rendes gyerek! 8) hazafelé meg egy akkorát kakált, hogy öröm volt törölgetni a hordozóról! :shock: :lol: (ami azért is meglepő, mert tegnap is kakilt, kétszer is... és mi ugye 5-7 naponta szoktunk...)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és a szerdai balcsis taliban természetesen mi is benne vagyunk!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Papillon: nagyon örülök hogy személyesen is megismerhettelek Téged és a kis Lizannát! csak sajnálom hogy olyan kevés időnk volt beszélgetni :(

Kemse: úgyszintét Téged és MissnagykékszemHannát :D melóhelyet sajnálom, bár ha elküldenek perelhetsz amit megnyernél csak ki tudja mennyi ideig tartana.... :? kint ez megoldott: ha egy cég elküldi a születési szabadságon lévő nőt, az nagyon komoly pénzt fizet per nélkül is az illetékes anyukának. szóval nagyon kevés cég teheti/teszi meg. (Mic egyik rokonának cége megtette; 6 havi fizunak megfelelő pénzt kapott ami nem kis pénz, és hamar talált másik melót ami még jobban is tetszett neki szóval még jól is járt.) remélem a Te ügyed is megoldódik.. én is úgy tudom törvény tiltja itthon hogy szülési szabadságon illetve gyeden lévő nőt nem lehet elbocsátani... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Csibb: igen, barátnőmék is csatlakoztak egy 40 perc erejéig a csapathoz.. de hiába nagyon tetszett neki az összes bébi, nem kapott kedvet egyelőre a szüléshez... bár nekem is ki tudja mikor lett volna gyerekem ha Nico nem sikerül be... sosem éreztem magam elég érettnek, és láááááám ... 8) Fanni kész hercegnő... engem levett a lábamról az tuti :oops:
nah.. akkor lehet mondani hogy Máté xart a talira? :lol: :lol: :lol:

én leléptem mára: jóccakát kívánok

KépKép
KépKép
adryn

Kemse, amikor indultunk a talira, még eszemben volt, hogy akartalak kérdezni a munkahelyedről, de kiment a fejemből. :roll:
Szóval Adrynnak igaza van: ha perelsz, tuti megnyered, mert törvényellenes, ha most kirúgnak. Feltéve, hogy itt van a cég bejegyezve és nem tűnnek el...

Masut
masut

Erpé gratula!!!! Valahogynem tudtam műsra gonodolni. :roll:
Képek szupik. Jó taliról csúszhattunk le. Apukák előtt le a kalappal. :!: Bakker Hanna és Márti együtt mehetnek fodrsázhoz már, ahova Nic szállíthatja őket 4kézláb. Micsoda ügyes fiú!!!!!!!!
Sírás visszavonva, elfelejtettem hogy kocsiban ordít Kata, tegnap elég sokat mentünk, így volt időm agyamba vésni.
Tegnap megtaláltam álmaim 2 kecóját (olyan szegények, hogy az infra szauna mellett otthagyják a vízesős kád előtt az ldc tv-t a fürdőben :oops: ) Mindezt potom áron, mert csak túl akarnak esni rajta. Parkra néz, 80 nm, csúúúúcs, a rakpart másik végén, csak Zsolti nem akar 3. kerületet. Játszi az ablak előtt 50 m-el, másik játszi 250 m, 3. játszi 500 m... Azért szombaton meglessük. Álom lakásnál 6x szebb (nagyon durva tényleg), azt pedig eladták, csak nem fizet a vevő, ezért hirdetik..... elvileg papíron már félig nem az övék. Most várjuk mi lesz. Nekünk ma pedig jönnek lakást nézni, mert vkit annyira érdekel, ha tetszik többet is adna. :shock: Nem akarom elbaltázni a 1,5 év alatt megszerzett vevőinket pár 100ezer ft-ért, én ellendrukkolok, mert már bazira unom az egészet. Biztos hüle vagyok, de ezek a tutik ezek már hoztak pénzt és kész.
Jaj nem reagáltam csak lovaltam magam, Boti meg zaklat... sorry még leszek.... Off-ért is bocsi.
Ilda hogyan vagyol?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn: Nem vagyok látó, hogy csak így kivágjam a rezet..... Egyébként én annyit láttam az energetikádban, hogy nagyon lemerült vagy és valahogy vibrálsz, szóval valami nagyobb feszültséget hordozol.... De én ennél többet nem tudnék mondani.... Persze költhetnék mert sok mindent tudok rólad, de azt nem szeretnék....

Kukli: Lakás vásárlással csak óvatosan, főként, hogy valaki már elkezdte megvenni az álomlakást. Ez később iszonyatos jogi kalamajka lehet....
Nekem egy barátom egyszer vett egy lakást (3. tulaj), ahol ott volt széljegyzetben, hogy az előző adásvételt (ahol az 2. tulaj jutott a lakáshoz) megtámadta a legelső tulajdonos, de elbukta. Ez még évekkel ezelőtt volt. Már javában a 3. tulajdonosé volt a lakás, amikor perújrafelvétel volt. Ott találta magát a bíróságon, ügyvédet kellett fogadni és még a peren kívüli megegyezéssel járt a legjobban és a 2. és 3. tulajdonos közösen még több milliót fizetett az elsőnek. Ha nem egyeznek meg peren kívül, akkor duplája lett volna.... :shock: :shock: :shock: Egy olyan adásvétel miatt, amihez neki SEMMI köze nem volt.....
Szóval, ha a legkisebb gázos dolog látszik egy lakás körül, akkor el onnan, de gyorsan.....

Katka

katka22

Ja, igen... Az első tulaj visszakövetelte a lakást, amiben a haverom lakott..... Durva, nem?

Katka

katka22

Csibb: Szerintem is jó, hogy a Fanni kap tőled elit időt (én így hívom), amikor csak veled van. Ez nagyon fontos lesz később is.
Az óvodához meg nem csak a gyereknek kell megérni, hanem az anyának is. Nekem Zsófi 2 nap alatt beszokott, én meg még hetek múlva is azon aggódtam, hogy jaj mi lehet vele.... :lol: Furcsa lesz, hogy van a lányodnak egy önálló élete, amiből te csak annyit látsz, amit ő elmesél. És Zsófi nem mesélt.... Szóval én sokkal nehezebben szoktam bele az óvodába, mint ő.... :lol:

Válóper: Na, ez egy katasztrófa.... Nem elég, hogy megvizsgálták az otthonomat, nem elég, hogy mehetek tanúskodni a bíróságra, hogy Dani, hogy érzi nálunk magát, de a bíróság elrendelte a szülők pzsichológiai alkalmasságának vizsgálatát és a bírónő volt olyan kedves és az ÉN vizsgálatomat is elrendelte, mint élettársét. :twisted: Teljes jellemzést :evil: kell adni rólam, plusz alkalmas vagyok-e gyereknevelésre :shock: (mi van, ha kiderül, hogy nem? :roll: ) és érdekli őket a lányok viszonya Danival. Még jó, hogy a gyerekeimet nem rángatják be a pszichológushoz.... :evil:

Katka

katka22

Katka
úristen, ez iszonyúúú! :x

hát igen, szerintem nálunk is én fogom rosszabbul bírni, hogy nem lesz itthon... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: